Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz sakal83 #41241 üzenetére

    Én már (évek óta) sztereó erősítővel mozizok...
    Tévé hanggal nincs mit tenni, de filmekhez egy CoreElec-et futtató kínai boxot használok, amin szoftveresen lehet állítani a center/beszéd hangerejét/viszonyát a többi csatornához képest. Elég jól működik...nélküle akkora különbségek lennének, ami már kiverné a biztosítékot nálam is. Ez a box nem ugyanazt csinálja, mint egy mozierősítő, mert ha mozivason erősíted a centert, az effektek ugyanúgy hangosabbak lesznek. CoreElecnél viszont tényleg úgy működik, hogy akár 12dB-is lehet emelni a beszédhangon, viszont az effekteket csak minimális mértékben emeli, emiatt a beszédhang tényleg hangosabb és érthetőbb lesz és nem kell állandóan babrálni a távirányítóval. Ezt a fajta beállítást egy mozivasammal sem tudtam eddig meglépni, pedig volt pár. Hiába nyomtam fel a center hangját az egekbe, az effektek mentek utána és ugyanolyan katyvasz lett a végeredmény... a beszéd halk volt, az effektek ordítottak szemből, csak a hátterek lettek sokkal halkabbak...szóval nem volt járható út az sem.

    Tudniillik, a tévhiedelmekkel ellentétben a beszéd csatorna (center) már rég nem beszédcsatorna. Talán sosem volt az. Ugyanazokat az affekteket arra is rákeverik, mint a többi csatornára, csak az időbeli megszóalása lesz kicsit más. Emiatt hiába hangosítod az egekig, az effektek azzal együtt is ordítani fognak.

    Mozivason is ki lehet próbálni azt, hogy kétcsatornás módra állítod és ha van CoreElec-es lejátszód, beállítod a beszéd hang kiemelést és magad is meggyőződhetsz róla, hogy elég jól működik. Aki viszont ragaszkodik a sokcsatornához, annak nem marad más, mint a nagyon sűrű távirányító használat....vagy hagyja ordítani, mert végülis az is egy megoldás, amennyiben nincsenek szomszédok/gyerek/feleség akit zavar a tombolás. :)

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák