Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darth_Revan

veterán

Hát nem tudom... most Karácsony alkalmával volt igazán lehetőségem tesztelni/összehasonlítani az "olcsó" TN paneles számítógép monitorommal a C9-et és picit csalódott vagyok.

Színek+fekete természetesen fényévekkel jobb, de banding terén...hát felemás az eredmény.
    Világosabb helyen mindkettőnél látni bandinget, de sötétebb helyeken a gyengébb TN panelen szinte alig észrevehető olyan banding ami a C9-en simán látszódik .

Pl:

C9 (NVidia 422 10 bit kimenet beállítás de 8but full RGB-vel is ilyen vaqgy rosszabb):

Míg TN paneles monitoron:

Fekete rossiabb, de az átmenet kevésbé zavaró. Ez az OLED technológia velejárója lenne ?

Ezek PC-n voltak, de NVidia Shield-ről játszva is hasonló a helyzet:

Sima Gradáció világosabb átmenetnél segít, de sötétebbnél nem nagyon, ennél pl semmit sem+mellé még gyors mozgásnál szellemképet is okoz.

Hát nem tudom ... Sony 49XF9005 esetében a szoftver sokkal hatékonyabban megoldotta a színátmenetet és közel olyan jó vagy még egyes helyeken jobbá is tette mint amilyen számítógép monitoron ... ezen a téren nekem eddig csalódás :(

Nem is említve, hogy amit korábban említettem, hogy ennél a videónál [link] is látható átmenet sötétből világosba valóban van a B9/C9 TV-nél vagyis nem a Youtube tömörítése miatt látható. Én magam is tapasztaltam egyes jeleneteknél a TV-n (monitoron nem). Ez az OLED technológia "hibája" lenne az alkalmazott megvilágítás miatt?

Színek+fekete gyönyörű, de azért eléggé idegesít, hogy míg TN-en nem, de a 3x többe kerülő OLED panelen egyes jeleneteknél látható ahogy "kivilágosodik" a képernyő egy része, illetve hogy a színátmenet ir rosszabb sok jelenetnél :(

Új hozzászólás Aktív témák