Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ice cube87 #30283 üzenetére

    LG E9 and C9 models [...] will receive G-SYNC Compatible firmware updates later this year
    Érdekes. Először azt hittem, hogy az nVidia G-sync fogja támogatni a szabványos HDMI 2.1 VRR-t (néhány, már ma piacon lévő HDMI 2.0-ás kártyán is 2.0-ás sávszél korláttal, de pár 2.1-es feature-el, mint az Xbox One), de ez úgy hangzik, hogy az LG fogja támogatni HDMI-n keresztül a szabványos VESA A-sync (amin az AMD FreeSync és a többi G-sync Compatible monitor is alapul DisplayPort-on használva), vagy valamelyen új proprietary *Sync megoldást (valószínűleg a VESA A-sync klónját, de név szerint mégsem azt, mert az DisplayPort és nem HDMI szabvány, ezért nem fog további firmware+driver birizgélés nélkül működni ugyan ez más tetszőleges VGA kártyával, mint pl. az AMD vagy Intel, illetve más TV-ken sem, amik csak HDMI 2.1 VRR-t, vagy FreeSysnc-et tudnak, de ezt konkrétan nem, amit most a két vég összefőz egymás közt).

    Bár ettől még lehet, hogy szabványos HDMI 2.1 VRR lesz ez, csak kért valami bugfix-et az nVidia a G-sync Compatible hitelesítéshez (mint ahogy kértek a már több meglévő FreeSync monitor esetén is) és az jön majd új TV firmware-ben (és akkor kapcsolja majd be a VRR-t az nVidia driver, ha az a baki ki lett kalapálva a TV oldalán).

    Áh! Csak tovább kellett volna olvasnom. :D
    "If you don’t own a LG TV, but do own a display or TV that only supports Variable Refresh Rates via HDMI, you can try enabling HDMI VRR when the aforementioned driver is released."
    -> Akkor mégis a szabvány HDMI VRR jön G-sync alá, és csak a külön nVidia hitelesítéshez kell az LG-nek új firmware-t készítenie (és a régi firmware-el is be lehet kapcsolni "erőltetve", ahogy más márkájú és nem hitelesített TV-n is, ha elvileg tudja).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák