Hirdetés
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz UberMutant #24351 üzenetére
Nekem is van egy ilyen érzésem.
-
daneel_hu
addikt
válasz UberMutant #24351 üzenetére
Pedig adja magát a dolog = 65 col...
-
PodMAN
senior tag
Esetleg két fülest is tudna kezelni a beépített BT ?
-
renatto
őstag
Emag-on becsúszott 700k alá a Sony 65AF8.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
daneel_hu
addikt
Szerintem ha nem fontos a HDMI 2.1, akkor nem nagyon lesz jobb időszak arra vonatkozóan ha venni akarsz.
Ráadásul LG-szinten a 2019-es paneleknél a subpixelek megint kisebbek lesznek mint 2018-ban.
Ha lenne jobb BFI mint a 2018-asokban akkor talán lenne érteleme kivárni... már akinek fontos ez. -
-
daneel_hu
addikt
Elképzelhető, hogy a 2018-as szériában megnövekedett banding-jelenség viszont a nagyobb pixelméretek miatt vannak, de ez csak találgatás a részemről.
A avforums szavazása szerint a legkevésbé érintett modellek beégés terén a 2018-asok, épp csak 2db-ot jegyeznek, mindkettő korán elvérzett és HDR-es játék miatt. (ebből az egyik Phillips)
De az is tény, hogy a 2018-asok a legfiatalabb készülékek, így ez a szám még később változhat!
Viszont a c8, b8-nál nekem úgy rémlik, sokan panaszkodnak a látható banding végett.Mondjuk ha választani kell, akkor inkább legyen valamennyi banding, mint beégjen később.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz daneel_hu #24365 üzenetére
"Mondjuk ha választani kell, akkor inkább legyen valamennyi banding, mint beégjen később."
Ha a beégés (valójában kiégés) az organikus anyag miatt van, szóval ezen nem hinném hogy segít a nagyobb vörös subpixel. Márpedig elviekben az elhasználódás összeadódik így is úgy is. -
nagyúr
-
Joshi
titán
válasz FollowTheORI #24367 üzenetére
Ha LG ebbe biztos lenne, akkor miért változtatta meg ismét a 2019-es modelleket?
-
daneel_hu
addikt
A red sub legalább 40%-ot növekedett 2016-hoz képest, a fényerő pedig aligha ennyit.
Így egy nagyobb subpixelnek, nem arányosan kell nagyobb fényerőt biztosítania...
Nekem ez azt jelenti, hogy ugyanaz a cucc jobban bírja a strapát mint a korábbiak.
Természetesen így is úgy is beéghet, de nem mindegy mikor.
És azt sem tudjuk mennyire lineáris az öregedés.2016-os modell = 100 niten, 50-es oled fényerőnél mondjuk egy statikus vörös logó a red subpixelek fényerejét teszemazt 2%-al kinyírja 200 óra összhasználat esetében.
Ugyanez mondjuk 2018-ason 400-500 óra.Ez csak tipp...
Számít. -
Joshi
titán
-
nagyúr
-
Joshi
titán
válasz FollowTheORI #24371 üzenetére
Konkrétan én se olvastam utána, szerintem itt írta valaki.
-
i.attila
tag
C8 youtube appjában próbálok DV demót, de nem vált át a TV HDR módba. HDR demóknál igen. Szóval DV-t nem tudok nézni youtube-on?
-
daneel_hu
addikt
Nem sok minden derült ki eddig, ez igaz.
Ami valós az a RTINGS-teszt, abból azért lehet következtetni erre-arra.A partz-féle táblázatban van említés az élettartamra.
Korábban az LG részéről is 100 000-es üzemórák repkedtek, ezen a táblázaton pedig 15 000 órát írnak a 2018-as modellekre(?)
2022-ben a "cél" a 30 000 üzemóra.Ehhez képest egy B6-ost tesztelve a RTINGS-en megközelítőleg 10 000 óra alatt NINCS fényerőveszteség amikor HDR peak brightness-t mértek 100%-on és 10%-on. Az IPS-panel pedig már 4000 óra után durván elkezdett öregedni.
És - feltételezem - a RTINGS-en nem arról híresek, hogy tesztkörnyezetben kímélnék a készülékeket. -
Joshi
titán
válasz daneel_hu #24378 üzenetére
Ez a kép nem hangzik túl jól, főleg úgy hogy ezek a számok voltak már 50.000 és 100.000 óra is. Most akkor átb@szott az LG!? Tömören röviden IGEN (YES). Persze nekem a 100.000 óra úgy rémlik, hogy ekkor veszíti el a pixel fényerejének 50%-át. Aztán lehet hogy rossz a memóriám.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Tulajdonképpen nem is az a lényeg meddig bírja a technika, hanem az hogy hány üzemóráig hozza az alap specifikációkat. A táblázatból nekem az jön át, hogy a 2018-as panel DCI színtér 99%-át 15.000 óráig tartja. Utána káosz elmélet. Mondjuk semmire sincs szavatosság, gondolom én.
u.i. azt tudtuk, hogy az éves kalibrálás nem árt OLED esetén.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Ez a kép biztos elavult, hiszen 2018-ra teszi a wallpaper tv-t, a rollable tv-t pedig 2020-ra.
Mindkettő hamarabb jött egy évvel.Mindenesetre az biztató, hogy van egy teszt amelynél - 9 000 óránál - HDR peak brightness-t mérve relatíve nincs fényerőveszteség.
Kérdezte valaki hol van ez, itt:
[link]
Találtam egy olyat is ahol egy 2014-es oledet izzasztottak meg, 5000 óránál szinte semmi fényerővesztesége nem volt.10 000 óra vagy 15 000 óra azért nem kevés, ha ennyi ideig tartja a fényerejét, a színteret 99%-ban meg tudja jeleníteni az nagyon jó.
15 000 órát mi 5 év alatt verünk bele, és nem keveset tévézünk. -
daneel_hu
addikt
-
nagyúr
Én anno amikor belemásztam ebbe a témába 50.000 órára emlékszem a 2016-es panelnál... szóval szerintem ezzel a résszel nem kell foglalkozni.
Persze a kompezációs periódust kitolja, talán ezért szerepelnek jobban a 2017-es tévék is ezen a téren, mert nagyobb a tartomány kompenzálni a fényerőn.Hopp de közben megtaláltam az a cikket amit anno olvastam.
És itt bizony 130.000 óra a felezési idő:
"The half-lifetime (LT50) of the WOLEDs at 1000 nits is estimated over 130,000 hours based on the empirical acceleration factor of the 1.6th power."
+ szerintem itt azért van kisebb megadva, mert egyéb alkatrészekre lehet jóval kisebb ez az érték, így arra adják meg az egész TV élettartamát, nem a palnelre.
Mellesleg 15.000 óra is már baromi sok, tipikusan lecseréled addigra a tévéd mire ez probléma lenne.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Pityu89
senior tag
Urak! Volt régen kérdés, hogy miért nincs oled monitor. Jelentem van. Héten genetikai vizsgálaton voltunk, (hogy lássuk pici babénkat) és az ultrahang gép monitorja feltűnően kiváló képet mutatott. Persze hisz a 20" sarkában figyelt az oled felirat. :-) Megnéztem, hogy 27 millió egy ilyen gép. :-D Szóval egyszer lesz oled monitor az iróasztalon is. :-)
-
janos666
nagyúr
válasz Pityu89 #24386 üzenetére
A Sony-nak is évek óta van RGB OLED studio monitora (drága, de nem annyira, mint a medical cuccok).
Ha jól rémlik, a Dell (vagy valamelyik hasonló gyártó) is rakott össze RGB OLED paneles monitort (20-30" méretben, talán még HDR-t is tudott, de nem biztos), de nem volt hosszú életű termék(ek).
A Samsung-nak is volt saját TV-je (FHD SDR, még mielőtt népszerű lett az LG), de kb. kimerült a bemutatódarabokban.
Talán most is van valami az ázsiai piacokon, amik nem a nálunk is ismert márkák (szabadalmakra és hasonlókra gyakorlatilag fittyet hányó gyártóktól, többnyire "lopott" technológiákból ütyködve).
Pár éven belül elvileg nemzetközi piacon is lesz japán gyártmányú OLED (gondolom RGB, de passz).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
snpetit
aktív tag
8K-hoz nem kell csökkenteni a pixel méretet? Gondolom nem egy lépcsőben csinálják a technológiai átállást.
-
Partz
senior tag
válasz snpetit #24388 üzenetére
Panel méret függő, az idén megjelenő 88"-os méret működik a jelenleg használt bottom-emission technológiával. Viszont a már szóban forgó 65"-os mérethez, a jövőben át kell állni a top-emission gyártásra. Valószínű ezt a fajta gyártást az idén debütáló új oled gyárban alkalmazza először az LGD, gondolom idővel fokozatosan állnak át. A nagy paneles 8K oled gyártás összetettebb folyamat, mint lcd-knél volt. Ilyen téren tv fronton, az oled technológia nagyságrendileg 2 éve lemaradásban van.
Utoljára amit hallottam, jövőre még nem lesz tömeges ez a fajta gyártás. Esetleg valamelyik prémium szériában tudom elképzelni.[ Szerkesztve ]
-
Athos8
csendes tag
Sziasztok, Nem tudom mennyire normális jelenség, hogy a kép széléből mostanság(legalábbis most vettem észre) levág a tévé fél centit, de van hogy 1 centit is. Hol bal oldalon, hol jobb oldalon, de felül és alul is előfordul. Találkozott már valaki hasonlóval? Bár tegnap Media Markt-ban a bemutató LG b7 tévén is hasonló volt a jelenség, bár ott csak fél centi nem ment a kép szélétől(bal oldalon).
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
válasz Athos8 #24392 üzenetére
Nekem a régi Pana plazmánál van ilyen jelenség. Pixel úsztatás, vagy pixel orbiter a neve a beállításnak, gondolom valami beégés csökkentő eljárás. Simán fogja a képet és lassan mozgatja a képernyőn.
Bár ez már eléggé régi, nem valószínű, hogy nálad is ez van.[ Szerkesztve ]
-
Athos8
csendes tag
válasz kopidoo #24395 üzenetére
Igen, én is valami ilyesmire gondolok, de nem tudom hogy ezt hogy lehetne kikapcsolni. Sehol nem találok ilyen beállítást. Philips 9002-es oled. Egyébként nagyon lassan valóban vándorol. Egy ideig mondjuk bal oldalt fél centi utána felül, vagy közben felül is, majd jobb oldalt fél centi "levágás"...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest