- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jugar
tag
Hdmi 2.1-es 4K 120HZ, 8k 60HZ, 48Gbs kábelt kell venni, azzal nem lehet melléfogni, és jövőbiztos.
B7-esnél nem nézte még senki az áruházi módot, hogy van e rajta valakinek gyári demo? Mert nálam nincs semmi, viszont egy külföldi videoban láttam hogy van rajta, és mint ha anno, itt is írta volna valaki, hogy az ő B7-es áruházi módjában, volt demo anyag.
-
Joshi
titán
A korábbi 4K de még nem HDR képes Sony LCD tévémet egy 10m-es HDMI kábellel használtam 4K@60Hz-en. Assetto Corsa stb játékoknál nem volt gond, a Sony A1-el időközönként elment a kép és nem jött vissza. Ha átállítottam a felbontást 1080-ra akkor nem volt gond. Ja és itt szó nem volt HDR-ről, szóval sokat számít a kábel is.
-
vlevi
nagyúr
Kábel sem mindegy, milyen. Elnevezesekben nem vagyok biztos, de 18Gbps átviteli sebességű kabelre van szükség, nekem emiatt kellett kábelt cserélni a pc és a tv között, mert a 4k átment az Nvidia 1069-rol, de a hdr-t nem lehetett bekapcsolni a régi (fenesetudjamilyen, Hama) kábellel. Kicsereltem, azóta átmegy a 4k hdr 60fps a gépről a Tv-re.
-
-
I3vagyI5
csendes újonc
-
I3vagyI5
csendes újonc
válasz
FollowTheORI #15525 üzenetére
Az 55EG9A7V-n nem találtam semilyen manuális pixel refresh opciót. Használtam több óráig a TV-t aztán kikapcs, és nem áramtalanítottam, elvileg ekkor fut át rajta "valami kompenzáció". Pixel hiba továbbra is megmaradt. A TV gyárilag csomagolt volt és most kb. 15 órát működött. A pixel hiba nézési távolságról egyáltalán nem látható, eleve csak világos sárgás, világos kékes és fehérnél látható közelrő a pixelre koncentrálva, egyébként más színeknél, feketénél jó. Arra jutottam (gondolkodtam pro és kontra, plusz az itteni fórumozók tanácsa alapján), hogy mivel minden más jó a TV-n, nem fogom cserélni a TV-t, mert lehet hogy nem járnék jobban másikkal sem, lehet egy másikkal más gond adódna. Egy ilyen üveg vékonyságú 55-ös TV hurcolászása és beüzemelése sem kis feladat. Az LG most 5 év garanciát adott rá, úgyhogy ha nézési távolságról idővel bármi pixel hiba jelentkezne (nagyob lenne, zavaró lenne), akkor majd szervízeltetem, addig meg boldogan használom. Két hét múlva írok itt rövid beszámolót az első OLED TV-mről az eddigi TV-m SONY FULL HD 3D 50W805C-hez viszonyítva.
-
Gtaati
őstag
Helló!
Az angol Lg honlapon fent van a B7-hez 04.70.95-s firmware. Mindjárt szedem le és rakom fel, egyenlőre nem tudom, hogy milyen változtatásokat tartalmaz... [link]
-
Jugar
tag
válasz
#24536576 #15523 üzenetére
A B7 belső lejátszója is lejátszik külső merevlemezről usb-n, H.265 hevc 4k 120fps 12Mbps-t. De 4k HDR 120fps-t nem próbáltam, de szerintem nem lenne vele gondja, mivel tudja a HDR-t is. usb 3.0 szerintem már mindegyikben van ahogy a B7-en is. HDMI 2.0a tudja a DV-t. Valószínű hogy a tv-n a hdmi interfész is 2.0a, de ha nem, akkor firmware megoldja. A tv belső lejátszója nem mindent tudó, de sok mindent megemészt. Sok médialejátszó van, érdemes a [link] topikban érdeklődni, miért érdemes venni a tv mellé, feltéve ha ki is használod.
-
válasz
I3vagyI5 #15512 üzenetére
Manuálisan is elidíthatod a kijelző beállításoknál a pixel refresht... ki kell kapcsolni utána tévét minimum 1 de inkább 2-3 órára és addig elvileg lezavarja...
De ez eléggé állandó pixelhibának tűnik.
Szóval ha netes akkor visszaküldheted, ha nem akkor meg LG szervíz.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#24536576 #15523 üzenetére
"Nem is értem, hogy lehet a TV funkciói között, ha nem adott hozzá minden technikai adottság(menjen streamelve, hdmin, usbn)"
Mit nem értesz ? Ha minden klappolna, nem kellene venni 20-300e Forintért "tisztességesebb" lejátszót elé. Bár azoknál sincs 100%-ig hibátlan megoldás mindenre. Ezért (is) jó ez a formátumháború, mert így legalább sosem érsz a végére a csereberének.
-
törölt tag
Az egyik komment:
"LG OLED Dolby Vision tv-n meg sem nyikkan nálam. Úgy látom ebben a video fájl Mpeg 2 , a tv-m úgy látom mpeg4 ben viszi a dolby visiont."
Egyébként a médialejátszók miben tudnak többet, mint a beépítettek? Ha a HDMI csatlakozó nem tudja a DV-t, de usb-n megy, akkor főleg érdekes. Nem is értem, hogy lehet a TV funkciói között, ha nem adott hozzá minden technikai adottság(menjen streamelve, hdmin, usbn)
-
törölt tag
válasz
daneel_hu #15517 üzenetére
MMban netflixről elég szépen jött azért a Stranger Things... Usb lenne az elsődleges amiről nézném. Ráadásul a C8 tud egyszerre 4K + HDR + 120 fps-es filmet is lejátszani(B8 egyszerre csak 2t ezek közül). Valahol olvastam, hogy ehhez is a legújabb HDMI kéne, de az meg nincs a tvben.🤦🏻♂️, viszont "médiafájlban" lejátsza, gondolom usb-n keresztül, de az is csak 2.0-ás ha jól értelmeztem a specifikációkat.
Ha belefér a szállítónak, akkor holnap szállítják a kicsikét, akkor próbalgatok majd ezt azt.
Ha esetleg lenne kérdésetek, hogy mit próbáljak, vagy tippek, akkor szívesen veszem.
-
törölt tag
-
Jugar
tag
-
Arról van info, hogy a 8-as szériába 100-as vagy 1000-es LAN-t raktak-e?
-
törölt tag
Hát igen. Párom se értette, aztán sikerült egy olyan MMba menni, ahol nem csak a Samsungon ment demo. B7 volt először tervben, majd eldöntöttem, hogy nem ér ennyit egy tv, és legyen Sony XE9005. Miután viszont láttuk egymás mellett a Qledet, Sonyt, Oledet, számomra nem volt kérdés, inkább ne is vegyünk tvt, ha nem Oled. A látvány őt is meggyőzte, hogy tényleg van különbség.
-
I3vagyI5
csendes újonc
válasz
dgyuri0123 #15511 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
I3vagyI5 #15510 üzenetére
Szerintem ne kapkodj... nézz nyugodtan tévét/filmet és holnap újból ellenőrizd. Éjszakára ne áramtalanítsd, ez fontos. 14 napos elállási jogod van ha interneten rendelted, így indok nélkül visszaküldheted. Ha személyesen vetted boltban, akkor 72 órán belül vissza tudod vinni és kérhetsz cserét. Előfordul ilyen hiba sajnos, de olednél az első órák lehetnek még ennél is cifrábbak, aztán másnapra teljesen rendbe jön. Amúgy pixelhibának tűnik, de ez is benne van a pakliban minden típusú tévénél, így az oled sem kivétel. Viszont lehet vezérlés hiba is, ami a kikapcsolást követő kompenzációs folyamat végén akár rendbe is jöhet. Fontos...előtte minimum 4 órát üzemelnie kell a tévének, különben nem fut le a kijelző kompenzációja.
Ha holnapra sem "javul meg," cseréltesd a komplett tévét.
-
I3vagyI5
csendes újonc
Segítségeteket kérném. Vadonat új két órát működő FULL HD OLED LG 55EG9A7V TV középtályán egy pixel színhibás. A feketét, barnát, sötétet jól jeleníti meg, ha világos szín van rajta akkor nem jó, világosabbat világít mint kellene. Csatolok róla képet. Ha valaki tudna segíteni, hogy ilyenkor mi a teendő, azt megköszönném. Javulhat ez magától vagy mindjárt szólni kell az LG-nek?
-
Jugar
tag
B7-en van egy olyan funkció, hogy otthoni és áruházi mód. Az áruházi módban, kell lenni gyári feltelepitett demonak?
-
Jugar
tag
Én úgy tudom, hogy a DV-hez és a HDR10-hez legalább HDMI 2.0a szükséges.
"A HDR10 továbbításához nem elég a HDMI1.4 vagy HDMI2.0, legalább HDMI2.0a interfész szükséges (a legtöbb esetben a HDMI2.0 csatlakozók firmware-frissítéssel 2.0a verzióssá alakíthatóak)."
Teljes cikk:
[link] -
sakal83
addikt
Kivancsi leszek az uj oled szeria aranak alakulasara.
Nemetorszagban mar 1700 euroert arultak az 55c8at. Az nem rossz.
-
dgyuri0123
nagyúr
Akit érint.. van új fw 55EG910V és 55EG9A7V-re. Pár javítás van benne. Szerintem érdemes rá frissíteni, akinek nem jött le eleve automatikusan. Nekem pl. ma jött le, pedig fent van kb 2-3 hete az LG oldalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest