Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
vélhetően a szeméttelepen..de ott is már csak a paleontológusok fognak ráakadni
Egyébként nekem az első nagy lapos, még 3D-t is tudó tv-m egy 2013-ban vásárolt és mai napig gond nélkül üzemelő LG 47LA740S modell..na a nyakam rá hogy a 2020-ban vásárolt 65C9-em nem fogja megérni azt az időintervallumot amit az LA.. de ne legyen igazam..
-
válasz
Tyrone89 #109155 üzenetére
Nekem egy '96-os Daewoo tv-m van,( tisztán megvan a napi is, akkor szereltem le és a zsoldomból( is) vettük) ami a mapi napig megy, igaz már pár éve alig van bekacsolva, csak retro konzolokhoz,de elötte éjjel napppal ment Anyukámnál. Nem volt még javítva.
Akkor sem volt csúcs Tv, de mégis. Kíváncsi leszek a C2-m vagy a 706 hol lesz 30 év múlva -
Tyrone89
aktív tag
válasz
warren29 #109153 üzenetére
manapság elég álom kategória azt hinni hogy egy tv el fog menni 10 évig. Ahogy a gyártók csinálják már jó ideje..tervezett elavulás stb..szerintem már annak is örülni kell, ha 5 nagyon max 7 évig kibírják. Hiszen minden évben új modell jelenik meg, ha valami túl sokáig bírja akkor nem tudják eladni. A tervezett elavulással meg rákényszerítik az embert hogy ha nem is akarta, de vegyen majd új tévét. Egyébként véleményem szerint ez a hozzáállás a gyártók részéről mindenhol igaz lehet sajnos, főleg az elektronikai eszközöknél. Ez nem azt jelenti hogy biztosan ez lesz, lehet tényleg működik majd gond nélkül 10 évig..de sajnos az előbbinek nagyobb a valószínüsége. Régen tényleg működtek a tv-k stb probléma nélkül 10-15 évet is akár. Manapság már biztos hogy nem ez a statisztika sajnos.
-
warren29
aktív tag
válasz
Kerio #109135 üzenetére
Köszi ez hasznos infó.
Tehát fűt mint az atom.
Télen mondjuk ez nem hátrány de nyáron nem lesz kellemes. ( 77-83" között vacillálok )De ettől számomra fontosabb, hogy az élettartamra mennyire hat ez vajon negatívan.(?)
10 évig nem tervezem cserélni pláne ha a nagyobbik lesz. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vismajor01 #109151 üzenetére
mert a tévékben csak 100 megás lan van, ezért mértél jóval kisebb értéket kábelen mint 5ghz wifin. Hogy miért akad a youtube az remek kérdés, próbáld újratelepíteni az appot a tv-n
-
Vismajor01
addikt
válasz
titanium_100 #109144 üzenetére
S95cn ha 4kba vagy 1440pbe rakom a youtube videót akkor szaggat
Ugyanitt ha a másik szobában lévő gépemről stramelek plexen 4k remux filmet azt simán viszi
Mi a fene? Mit lehet ilyenkor tenni? Kabellel nem próbáltam de mikor savszelesseget mertem akkor kábelen negyed annyi volt mint 5ghzn
-
light0416
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG B4 oledet minden energia beallitas kikapcsolva youtube videok alapjan beallitva, viszont a regi philips 805 OLED teven sokkal folyamatosabb a kep, mintha az lg nem menne 120hzen a philips meg igen, amitol a vegen egy sokkal smoothabb kepet kapunk, ez normalis? Koszi
-
Tyrone89
aktív tag
Kis részlet a készülő 300 - A birodalom hajnala c. filmből:
Hozzá raktam a magyar hangot is kivételesen, hogy ne némafilm legyen ez a majdnem 10 perc
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
titanium_100 #109144 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de szerintem jelenleg a piacon egy tv sem tudja h.266 codec-et
-
titanium_100
tag
Üdv!
65"-os méretben melyik oled tévék játszanak le h.266-os tömörítésű fájlokat? Gondoltam jó lenne felkészülni a jövőre és ne kelljen venni külön médialejátszót.
-
Partz
senior tag
válasz
Pro Koryak #109136 üzenetére
Én még bízom benne hogy lesz egy Z95C széria. Egyedül azt sajnálom, hogy az ideibe nem kerül be a MediaTek Pentonic 800 chip, hozta volna a 4db hdmi 48 gbps portot + fejlettebb videófeldolgozás jobb gradiens kezelés. Azzal a kis műanyag távirányítóval is kezdhetnének vmit kicsit méltatlan, amúgy mestermű.
-
Partz
senior tag
válasz
Icewloxy #109139 üzenetére
Pár éve még ez igaz volt de nem akar, nekik is egy kisebb nyűg a szekció. Sony-n is lehet látni a jeleket, 2 éve már nincs az ágazat CES-en, leredukálták mennyiségileg az oled/lcd szériákat. Panasonic is azért kényszerül erre, mert már Japánban is szorítják ki a külföldi márkák az otthoniakat, ez a valóság.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Icewloxy #109139 üzenetére
Alig mérhető a Sony piaci részesedése. Általában ott van az "others" -ben a többi nem túl jelentős piaci szereplő között. Ez nem az EU -ról szól.
Sony -nál nem ez az első szegmens, ahol nem tud versenyben teljesíteni. Valószínűleg nem is az utolsó.
Sajnos, pedig "kiváló ügynök volt".
-
Icewloxy
tag
-
eL Geri
őstag
válasz
Pro Koryak #109136 üzenetére
Kár értük, pedig én hogy szeretem az utolsó előtti plazmájukat még most is…. ja bocs, másik fórum, másik évtized
-
warren29
aktív tag
A G4 panel tükröződésmetes felülete matt?
Illetve milyen a hőtermelése?
Van ahol azt írják sokkal kisebb mint a régieké van ahol meg azt, hogy fűt mint egy kályha.
Láttam egy hazai contentet ahol a srác meg is mérte ( igaz nem tudni mennyi működés után, millyen fényerő mellett, HDR/SDR volt e... ) és kisebb volt a panel hőmérséklete mint a korábbi szériáké.
A panel öregedés miatt érdekelne csak. -
zapco1269
tag
válasz
Vhiktor #109126 üzenetére
Melyiket lehet jobban kalibrálni? Jobb végeredményt elérni? És mi a helyzet az LG és a Samsung felskálázásával nem 4K anyagoknál?
Panasonic nem volt a kezeid alatt?
Vajon ez az új Primary RGB Tandem Panel milyen lesz?
Az igazság nekem a normál WRGB panel jobban bejön mint a QD-OLED virulensev szín világa. -
zapco1269
tag
Következő kérdésem lenne?
Sony 65A90J OLED szeretném cserélni 75" 77' méretre. Ki mit javasolna? Van e valakinek otthoni tapasztalata aki Sony OLED-ről más márkára váltott és avval is meg van elégedve. ( Színtónus, szín leképzés, színhőmérséklet, fekete közeli átmenet, felskálázás, mozgás, HDR képesség)
Kép minőségben nem szeretném lejjebb adni!
A Sony 77A95L sajnos nem jőhet számításba, a 2M Ft ára miatt! Esetleg a a Panasonic 77Z93A látta már valaki működés közben?
A Panasonic 60ZT60 után nagyon nehezen tudtam a Sony-t megszokni, de hosszas állítgatás, tesztelés után sikerült a Panasonic képi világához közeli beállítást találjak. -
Tyrone89
aktív tag
Jurassic World Rebirth trailer HDR-ben [link] a film olyan lesz amilyen, van akinek tetszeni fog, van akinek nem, de gondoltam az előzetest összedobom
-
bigrob
őstag
válasz
ρσгτσ #109119 üzenetére
Na most levitte a MediaMarkt 320-ra a 42C4-et..
Rendeltem is egyet, lehet elhozom és max visszaviszem 14 napon belül ha lesz akciózva jobban. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vismajor01 #109115 üzenetére
bd50 biztos hogy nem. a blu ray iso és bdmv struktúrákat nem tudják a tv lejátszói kezelni. Az mkv remuxok menni fognak.
-
Vismajor01
addikt
S95c-re ha csatlakoztatok külső vincsesztert mindent megeszik a TV beépített lejátszója? Mkv, remux, bd50, etc?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
SafE84 #109111 üzenetére
Az eMAG -on többször is volt 300 alatt. Tavaly januárban is 280 körül ment a 2 termék vásárlásos akcióban. Csak be kellett rakni mellé valami olcsó cuccot, mondjuk egy kábelt.
Ilyen akciókat érdemes figyelni.
Szerk.:
Itt az egyik akciós ár.
Ez volt tavaly januárban. -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Szerintetek várható a közeljövőben akciózás az LG 42C41LA-ra?
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Nagy_Gábor #109104 üzenetére
Minden vágyam az lett volna, hogy ragasztópisztollyal újra pasztázzák a keretet.
samsung üszi
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
A korábban írtam, hogy a lassan másfél éve vásárolt 77S95C eldeformálódott és nektek mi a véleményetek.
Ma hívott a szervízes srác és egyeztetni szeretet volna, mert az ügyfélszolgálat kicsit drasztikusabban állította be a hibát mint elmondtam. Nagyon pozitív hozzáállása volt a srácnak és ahogy az ő szavait idézzem:"Nem barbárkodunk egy millás tévénél!" szóval kijelző csere lesz. jővőhéten hozzák és cserelik is.
Bár számomra aggasztó, hogy ennyi idő után ilyen gyártási anyaghiba vagy sporólás eredménye ként jelentkezett a deformálodás. Feleségemnek meg is jegyeztem, hogy akkor még egyszer fogják három éven belül cserélni a kijelzőt, de akkor már inkább talpon lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest