- Kompakt vízhűtés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz
karacka01 #1321 üzenetére
Úgy néz ki, hogy fog kelleni valamilyen wi-fi eszköz a géphez. Nyilván egy stick lenne a legjobb megoldás, de szerintem ha megoldható, jobban jársz, ha valahogy beledugod a vezetékes netet.
A hálózatok témánál érdeklődj valamelyik topikban. -
Hegyirabló
veterán
-
4264adam
veterán
válasz
karacka01 #1252 üzenetére
Nem is a beégéstől félni, hanem a 3th gen már fejlettebb védelmet használ.
LG A2 C2 TV-t küldtem vissza mert nem tudtam megszokni a stutter-t ami LCD-n nincs meg. Maradtam TV terén LCD vonalon Samsung Q80 és QN91-el (nappali és háló).
Féltem én is a szemfájástól mert rettentően zavar, ezért idén januárig ódzkodtam az OLED vásárlástól. --> de semmi bajom azóta sem.
Szerintem akinek fejfájása van:
- Túl magas fényerőn használja túl közel
- Nincs semmi más fény ami éri a szemet csak a Monitor mesterséges fénye. -->ezért szokták javasolni hogy 1 lámpa este is legyen a szobába valahol felkapcsolva. Csökkent a terhelésen
- Túl sok órányi használat egyhuzamba."Olvastam már itt is valakitől, hogy csak HDR mode-ban és csak teljes fényerőn használja mert neki az úgy jó és hát azért vette. "
Én ezekkel a beállításokkal vagyok:
SDR fényerő: 15 (50-es a skála)
HDR fényerő: 40 (50-es skála)Soha nem teljesen sötét szoba.
Hálószoba QN91-el HDR fehér fények légvédelmi keresőlámpa szembe, ott sem használom teljes fényerőn de sötét a szoba.
De: Megveszed és kiderül. Ha előjön a gond akkor van 14 napod elállni és tesztelni.
-
4264adam
veterán
válasz
karacka01 #1173 üzenetére
Vhiktor tudása alapján a Kijelző is mint a hangtechnika kell jópár órát járatni és utána fog már kisebb mértékben változni azonos idő alatt, de mindig fog. OLED esetén főleg változik az organic mivolta miatt.
Gyári állapotra nem áll vissza, de ha az elején kéred 100 óra után is mérhetően elmászik attól amihez kalibrálták. Persze ezek mérőeszközökkel kimutatható értékek.
Vhiktor szerint az Rtings mérések jók de az általuk használt eszközöktől is (3-4nm) már vannak pontosabbak és neki van is. Így érdemes tőle kérni majd 100 óra üzem után -
4264adam
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
karacka01 #959 üzenetére
Talán ide jobban illik a kérdés: uhd filmek lejátszása
-
emiki6
veterán
válasz
karacka01 #734 üzenetére
Én amúgy szoktam fullhd-n 720p tartalmakat nézni, mert már az is okén tud kinézni, szóval nem gondolom, hogy gyász lenne 1080p-t 1440p-n nézni.
De ha szakvélemény kell, akkor az UHD filmek lejátszása topikban érdemes tájékozódni. Van ott összefoglaló is, hogy hogy kell setupolni a médialejátszó programot, hogy legjobb legyen a kép.
-
4264adam
veterán
válasz
karacka01 #720 üzenetére
Ilyen kerettel nem foglalkoznék VA és IPS-el.
[27" Samsung Odyssey OLED G6] 270k
Ahogy írtad, 3 év beégés garancia. Egyébként meg 2.5 éves korában eladod és veszel mást majd.
2 hónapja megvan. Mini-LED VA-t váltott. Előtte IPS-ek voltak.
Kinézett G8 első generációs QD-OLED és az 1800-as Íveltsék nem kevés, inkább a 800-at mondják nem zavarónak.
Ha 3th QD generációt keresel azok a 32" 4K monitorok lesznek. 34"-t elegente a Samsung.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged