-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
KubanitoS #301 üzenetére
Sokat fejlődött az IPS technológia (meg nyilván a többi is). Egy U2312HM-ről váltottam P2719H-ra és ég és föld volt, főleg a fekete. Most egy gigabyte gaming IPS-em van a 170 Hz miatt, az is elég jó. Amit szasanyi linkelt ultrasharp dell az valszeg még 1-2 nagyságrenddel afelett van mint amiket eddig én láttam.
VA-tól nekem megfájdult a fejem/szemem. 🤷♂️RazoR: Másféle fringig-je van a 2 OLED-nek. A QD-nek van egy alul lila, felül zöld? árnyékocskája.
itt egy videó a témában:
QD OLED vs WOLED - Glossy vs Matte - Eye Strain and Fringing? Side By Side Comparison -
szasanyi
félisten
válasz
KubanitoS #301 üzenetére
Szívesen, főként ezért van a fórum: információ megosztásra. Sajnos az ívelt tmonitor kiesik az érdeklődési körömből (én képtelen lennék megszokni) és a 21:9 is így ahhoz érdemben nem tudok hozzászólni.
IPS szvsz nincs kihalóban, mert sok tekintetben jobb mint a VA és a választék is nagyobb. Ha meg igazán színeset akarsz akkor kimondottan Quantum Dot (QD) monitorokat keress (bár az OLED ebből a szempontból sem olyan mint a normál IPS). -
szasanyi
félisten
válasz
KubanitoS #290 üzenetére
Amit leírtál (mire , mivel és hogyan) ahhoz a használathoz sztem fölöslegesen drága és nem is ideális. OLED esetén játék kellene, hogy a fő szempont legyen utána film és sorozatok nézés, végül csekély részben általános felhasználás (böngészés). Így felel meg leginkább arra a célra amire kitalálták.
-
Bl@tty
tag
válasz
KubanitoS #290 üzenetére
Nálam volt egy példány pár napig, de iszonyúan sípolt (coil whine) képtartalomtól függően. Ettől eltekintve szerintem az egyik legszebb 34"-es monitor külsőre, kis helyet foglaló, de stabil talppal. A képe nagyon szép és a hangja is meglepően jó volt az okos TV funkciókkal próbálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest