- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
razor03
üzenetére
Amúgy hidd el, ez megszokás kérdése is. Mármint vannak ezek az iparági szabványok, az SDR anyag 100-120 nit-re van "készítve", 6500 Kelvin-es színhőmérséklet, sRGB színtérben... én mindig azt mondom, hogy mindenki úgy használja ahogy neki tetszik, de én is időről időre kipróbáltam ezeket, és például míg évekkel ezelőtt az a bizonyos 6500K marha sárgának tűnt (akkor mindent kb cool 10-15-ös értékre húztam), mára már a hidegre ("kékre") állított monitort / tévét nem tudom elviselni. A fénysűrűség ugyanez, régen nálam is minden 90-100-as tartományban mozgott, aztán... franc tudja, valahogy nem volt kellemes a szememnek. Hamar elfáradt, könnyezett, bevérzett. Most már nappal is itthon 20-30-as fényerővel tudok dolgozni órákon át, és marha kellemes a szememnek, nincs megerőltetve, tényleg fasza. Míg régen meg azt mondtam volna mi ez a sötét sárga szar.
De igazából ez közelebb áll a valósághoz, nem annyira "digitális" ha lehet ilyet mondani egy digitális képre ugye.
Próbálgasd a beállításokat, használd pár napig azt amit a net ajánl mint arany standard, aztán finomítsd ahogy neked jó. De tippre igencsak el fogsz menni te is a mostani beállításaidtól, közelebb a szabványhoz - még ha nem is 100%-ig betartva azt. Amit amúgy nem is kell, ha nem ez a munkád, akkor szard le. De egy kis kalandozást megér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell UP3017 30" monitor forgatható, dönthető, professzionális használatra, PremierColor !!!
- Acer Nitro XV272UW2bmiiprx 2K / IPS / 240hz (081)
- Lenovo L27i-4A FHD/IPS/100HZ (052)
- Acer Nitro KG272UG 2K / IPS / 120hz (080)
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Új MSI 16 Vector QHD+ 240Hz Ultra 9 275HX 24mag 32GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB Win11 Garancia
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De igazából ez közelebb áll a valósághoz, nem annyira "digitális" ha lehet ilyet mondani egy digitális képre ugye.
Skynet258