Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Blu-ray lejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A tűzvédelem fontos, értem?
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Olvasd el az oldalan feltuntetett informaciokat.

-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Miert gondolod, hogy ebben barmi bonyolult lehetne? Mar ugy ertem, hogy a szemelyes adat fogalmat ezek szerint meg nem erted, de maga az ip cim, vagy a kitakarasa, hashelese, barmilyen manipulalasa tok egyszeru.

-
látom, jól telik a hétvége mindenkinek

-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
A száraz tüzivízvezetékről mi a véleményed, mire való?
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Morzsaport szívni. Ez olyan, mint a zsebszámológép. Sose tudos, hogy szükséged van rá, amíg egyszer csak rájössz, hogy egész életedben fogalmad sem volt, hány zsebed van. Vagy a villanyírógép ugye. Vagy te nem szoktál villát nyírni?
p
-
-
-
-
Morzsaporszivot erdemes beszerezni? Ha igen, milyet? Haztartasi gepes topicban a porszivokon haboruznak, visszamenoleg meg annyit talaltam, hogy litiumos akkuval rendelkezot, de ennel tobbet nem nagyon.
-
parandroid
félisten
Mi a bonyolult abban, hogy a moderátor 3 számot, és 6 darab fekete x-et lát ip-cím helyett? Legalábbis 5+ éve így volt, most már lehet, hogy 9 db x van, ahogy kalandor is írta.
A moderátorok sem látják az ip-det, nemhogy a kisbetűs ármesterek, innét kezdve nem igazán értem, mi a probléma. Az, hogy a rendszer rögzíti egyáltalán, hogy melyik user milyen ip-címről jelentkezik be, és erről keletkezik egy adatbázis valahol? Mert ez kb törvényi kötelezettség a későbbi esetleges hatósági adatkérés esetén. Hozzáférni meg már sok évvel ezelőtt is max az oldal üzemeltetői (házigazdák, vagy még közülük sem mind) tudtak.
p
-
Spet
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Nem.
A GDPR egy EU-n belul elfogadott torveny, amit elmeletben minden EU-n beluli adatgyujtessel es/vagy feldolgozassal foglalkozo vallakozasnak/egyeni vallalkozonak be kell tartania.
Az ISO-t nevezzuk egy ajanlasnak. Onkentes dolog. Vagy bevezeted vagy nem. Ez alol kivetel, ha bizonyos szabalyzas (torveny) utal ra, hogy a benne foglaltakat be kell tartani (ilyen lehet a munkavedelmi ruhazatok eloirasai peldaul).
-
-
-
BlacKSouL
addikt
Fellazítom kicsit a témát. Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Tizedes meg a többiek legutolsó jelenetét hol forgatták? Amikor a csapatok menetelnek a Katyusára, a többiek meg búcsúzkodnak a tizedestől. A háttérben van egy nagy épület a dombtetőn, később mellette feltűnik egy hangár vagy sportcsarnok szerű modern épület teteje is.
-
lenox
veterán
válasz
KEndre
üzenetére
Ha esetleg torolnem magam attol meg a tobbiek adatat ugyanugy kezelnetek, mint elotte, nem latom, hogy ez mit oldana meg. Ha arra gondolsz, hogy amig nem torlom magam, addig feljelentgetnek, de ha torlom magam akkor nem, ennek sincs sok logikaja. De ha szerinted feljelentgetnek, akkor nem kene ovatosan kuldozgetned? De megnyugtatasul elarulom, hogy ha feljelentgetni akarnek, akkor nem irtam volna ide nyiltan, nem akarok feljelentgetni. Reszemrol vilagos a helyzet, tovabblephetunk.
-
lenox
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Ha azt erted, hogy pl. te (vagy en vagy barki) nem kaphatunk moderatori jogot egy kattintassal pl. csak azert, mert valami temaban erto modon segitjuk a diskurzust, mert akkor szemelyes adathoz fernenk hozza, amihez viszont mar szerzodessel kellene megbizva legyunk, akkor ennyi, de szerintem ez nem annyira keves. Na mindegy, egyelore tenyleg nem erdekel melyebben.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Hát nem vagyok nyugodt, az biztos. Az első német GDPR-bírság is mutatja, hogy sikamlós a pálya. Egy kis céget 20 ezer euróra büntettek, mert kiszivárgott tőlük 330 ezer felhasználó adata.
Minket is vizsgált már a Hatóság, fél évig tartott, gondolhatod, hogy alaposan megvizsgálták a gyakorlatunkat... Persze feljelentésre jöttek, de hát ilyen a magyar...
Tehát érzékenyek vagyunk, nem nagy öröm, ha arra utalgatsz, hogy az adataidra nem vigyázunk megfelelően. Akkor már mindenkinek jobb, ha törlöd magad, és az összes adatod elviszed innen.
-
-
lenox
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Nem igy van. Nem tilos szemelyes adatot kezelni, csak vannak ra szabalyok. Nincs baj azzal, ha a ph-nak van valamilyen lehetosege azonositani, ha valaki ket fiokot probal uzemeltetni, viszont barki nem nezheti az ip-met, vagy az abbol kepzett hasht. De amugy eleg egyszeru megoldani, hogy egy moderator mar magat a hash-t se lassa, csak annyit, hogy warning, es utana a dedikalt ph alkalmazott utananez, hogy mi is a problema, maris nem kerul a hash se sok emberhez.
-
A GDPR is olyan mint az ISO, nem? Vannak benne kizárások, mármint a kész adatkezelési szabályzatban annak tekintetében hogy hogyan épül és működik a cége vagy program, vagy nem?
Ha igaz lenne amit írsz, hogy bármit rendelünk mellé akkor az automatikusan személyes adattá válik (körülményektől függetlenül) akkor gyk az internetnek meg kellene szűnnie, mert mindig van olyan amit követve be lehetne azonosítani egy felhasználót (lásd szakszolgálatokra vonatkozó tv. ami szabályozza a telekommunikációt is)
-
lenox
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Az ASZF-et nem firtattam, az mas volt, nem en. Igen, kisbetus/nagybetus nem egyertelmu, de leginkabb nem tunt fel. De latom, most mar moderator van kiirva armester helyett.
Ha a random karaktersort hozza lehet kapcsolni az en fiokomhoz (nyilvan igen, hiszen mi ertelme lenne egyezest talalni, ha utana nem tudnad megmondani, hogy pl. melyik ket user volt akinel egyezett), akkor az is szemelyes adat.
KEndre: Nagyon szabadulnal tolem, felsz valamitol? Neztem az adatvedelmi szabalyzatot. Nem csak az a kerdes, hogy szamomra megnyugtato-e, hanem hogy szabalyos-e, illetve hogy teljesulnek-e az abbol kovetkezo kotelezettsegek. Teszem azt a moderatorok ezek szerint adatfeldolgozok, tehat nyilvan megfelelo szerzodessel kell rendelkezzenek az adatok kezelesere vonatkozoan, es akkor most elvileg kerhetnek egy listat, hogy kik azok a termeszetes vagy jogi szemelyek, akik hozzafernek a szemelyes adataimhoz. De nem feltetlenul erdekel melyebben, csak nekem fura volt, hogy beirok egy topikba es erre jon a privi, hogy ez azonos vagyok egy masik userrel, mintha a nagy testver figyelne.
#65864: Szerintem felreerted a GDPR-t, nem arrol szol, hogy milyen nehez vagy mi kell az adott szemely beazonositasahoz, hanem hogy hogyan lehet szemelyes adatot kezelni.
-
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Olvasd el az Adatvédelmi Szabályzatunkat, elég sokat agyaltunk rajta, persze ha úgy gondolod hogy ez számodra nem megnyugtató, inkább töröld magad...

Kérdésedre a választ megkaptad, az ármester nem fér hozzá az ip-címedhez.
-
az armester nezegetheti az ip-met
Egy Ármester csak annyit lát, mint te, nincs emelt jogosultsága.
Egy ÁRMESTER moderátori jogosultságokkal rendelkezik (ezért nagybetűs).
Az IP címedet még egy moderátor sem láthatja, X-ekkel van maszkolva, nem beazonosítható. Az egyedi IP címekhez ezért egy random karaktersor van generálva, ezt láthatják, de ebből nem lehet visszafejteni a címet, az csak az IP cím egyediségét mutatja.Ha ez a kisbetűs-nagybetűs ármesteri dolog egy 15 éves tagnak sem egyértelmű, akkor az nem jó, inkább átnevezzük őket MODERÁTOR-nak.
Ezt fogadta el regisztrációkor
Amikor bejött ez a modernizált ÁSZF, akkor volt egy olyan popup, ahol ki volt írva, hogy új ÁSZF van, el kell fogadni, egy Hozzájárulok vagy Elfogadom vagy ilyesmi gomb is volt mellette. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem éppen. Mindig az aktuális van érvényben. Ha nem fogadja el valaki akkor fel is út le is út.
-
Winner_hun
félisten
-
1: a honlap működéséhez ez lehet kitétel
2: ez így van. Ott van leírva ki az adatgazda. Hozzá lehet fordulni, feltételezem ő jogosult az IP-t összekötni a beazonosításhoz szükséges többi adattal -bár ez részemről csak feltételezés. Mivel a honlapról IP alapján is tiltanak, ezért a működtetésben résztvevőknek kell hozzáférésének lenni, gondolom.A minél kevesebb adat kezelésére lehet törekedni, de ha nem lehet lecserélni a rendszert (teszem azt a több oldalú user kezelés biztosabbá teszi a ph tisztán tartását) akkor ez ennyi. Természetesen ez nem garantálja a teljes visszaélés nélküliséget, de ugye ezt lehet számon kérni.
De nem akarok én olyanhoz hozzászólni amit csak részlegesen ismerek, uh ki is lépek a sztoriból

-
-
-
-
lenox
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez igaz, de megint nem kriteriuma a szemelyes adatnak:
https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/what-personal-data_hu
En ugy ertelmezem, hogy a felhasznaloi fiok (a hozza kapcsolodo adatokkal, mint nev, emailcim) szemelyes adat. Minden olyan adat, ami alapjan ki lehet keresni, hogy melyik felhasznaloi fiok tartozik hozza beazonosit, tehat szemelyes adat. Vagyis ha egy logban egy hash es a usernevem egyutt szerepel, akkor mar a hash is szemelyes adat.
-
lenox
veterán
De nem ettol szemelyes adat valami, hogy extra informaciot ad, hanem attol hogy azonosithato elo szemellyel kapcsolatos. Ha valami adatbazis (log) tartalmazza a hash-t es az ahhoz kapcsolodo usert, akkor a hash alapjan be lehet azonositani, hogy melyik userhez tartozik, tehat szemelyes adat. Szerintem, de ezert kerdeztem, hogy van-e aki ert GDPR-hez.
-
lenox
veterán
Lehet, hogy hasht neznek, nem tudhatom. Ellenben ha ossze van kapcsolva felhasznaloi fiokommal, akkor a hash is szemelyes adat, es mivel nincs tudtommal olyan jogi fogalom, hogy moderator, ezert a moderator is harmadik szemely, tehat szerintem az ip-m hash-et se nezheti meg, illetve az is a szemelyes adatom kiadasa harmadik szemelynek. Nem?
-
-
> ki akarjak szurni, ha valaki tobb userrel lep be
Ez nem elegendo indok, mert peldaul lehetne hashelni az IP-t ehhez a funkciohoz. A GDPR egyik fo iranyelve, hogy ne tarolj, hasznalj es expozalj tobb szemelyes adatot, mint amire szukseg van. IP cimeket moderatoroknak (vagy akarkinek) duplikalt loginok kiszurese celjabol megmutatni nem indokolhato.
-
lenox
veterán
Igen, az teljesen vilagos, hogy szemelyes adat, tehat csak oly modon lehet hasznalni, ahogy tajekoztattak, amire nem emlekszem, de kint van az adatkezeles, tehat akar meg bele is ertheto, hogy pl. ki akarjak szurni, ha valaki tobb userrel lep be, ezzel nincs bajom, uldogeljen egy ph alkalmazott a ph irodaban es nezegesse, de nem hinnem, hogy egy armester ph alkalmazott lenne, tehat ezzel harmadik felnek ki van adva a szemelyes adatom, ami szerintem problema.
-
-
lenox
veterán
Hat ha csak nem olvassa az offtopicot...
Irtam egy bearazos topikba, mire az armester rogton nyomoz utanam gondolom pl. ip cim alapjan, es ez nem annyira tetszik. Szoval arra lennek kivancsi, hogy mit lehet es mit nem.
Utoljara bejelentkezve adatot kiirja mindenkirol, kiveve az emelt szintueknek - ezt pl. nem lehetne szerintem. Mondjuk az is gaz, hogy ezek szerint ugy gondoljak, hogy az jo, ha nem irja ki a rendszer valakirol, de mezei userrol kiirjak.
Ip cimet loggoljak ugye. Egy armester nezegetheti? Gondolnam, hogy nem.
-
lenox
veterán
GDPR-hez ert valaki?
-
lenox
veterán
Es rossz volt? Nalunk is probaltak paran alternativ megoldasokat, de mindig visszatertek. Egyedul a allva/ulve dolgozas kozotti valtas maradt meg.
Ha rakeresek guglin hogy best office chairs nem az alternative megoldasokat talalom, ellenben az aeron mindig koztuk van. Nem lehet, hogy ennek van valami alapja?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Pontosítom magam: szóval az energiaitalban lévő koffein, vagy más élénkítő anyagok mennyisége olyan kicsi, hogy nálam az általam elfogyasztott kávéban találhatóhoz képest nincs érdemi haszna, így marad az energiaital energiája cukor formájában. Aki nem kávézik, arra persze a koffeintartalom hatással lehet, így a termék elnevezése nem feltétlenül pontos: energiaital vs. élénkítő ital.
-
BlacKSouL
addikt
Ha nincs sok idő, link 8:05-re, onnantól beszélnek róla, nagyjából 8:47 körül hangzik el a lényeg. mod: és 9:20-nál. Mobileszköznél nem működik nekem az időpontra mutatás. Amúgy meg érdemes végignézni.
-
BlacKSouL
addikt
Biztos nem látta a tecsőn a Hell-es gyárlátogatós videót, amiben elmondja a Hell-es fickó, hogy ugye az energiaitalban elméletileg az energiát igazából a cukor jelenti, a többi segédanyag annyira minimális, hogy az energiatartalomhoz nem igazán tesznek hozzá, csak a felszívódást módosítják. Ha jól emlékszem. Én pl. rendszeresen kávézom, napi 1, délelőtt, aminek már kiugró hatása nincs, legalábbis negatív nincs, ezért ha ritkán iszom energiaitalt, még placebóhatást se nagyon érzek, mert annyi cukrot megeszek, megiszok másban is.
Erről meg eszembejut, hogy úgy érzem túltolták a kólagyártók ezt a szuperegészséges nócukor lónyálas témát, már rendes cukros löttyöt alig találok a polcokon, pedig ha speciel megkívánom, évente 2-3x, akkor rendes cukros kólát akarok érezni, ami olyankor ízlik, nem pedig a keserű, mellék- és utóízben is szar édesítőszeres lónyálat. Amiket mindenféle aromákkal próbálnak ízesíteni, hogy elnyomja az édesítők szar ízét.
Persze ez csak magánvélemény, de inkább megiszom néhány kanálnyi cukrot, ami számomra ízletesebb valamiben van, minthogy energiacsökkentés címszóval igyak valamit amit szarnak találok. És múltkor felfedeztem, hogy már a Canada Dry is édesítőszeres, keserűbb és édesítőszerízűbb is, mint rendesen volt.
Tudom, igyak csapvizet. -
ToBeY
nagyúr
Mindig belefutok valami kínos/fura szituációba,kezdem azt hinni hogy én magam vagyok baj forrása.
Reggel a közértben veszek egy energiaitalt.
Pénztáros beszól: Nem kéne azt a szart innod,mert felrobbantja a szívedet.
Mivel azt se tudtam melyik bolygón vagyok,így csak azt válaszoltam: "tudom"...Miért érzi egy idegen,hogy meg kell mondani a frankót,kéretlen jó tanácsokkal kell ellátnia?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
A repcsinel pont ez van ha fekezel... csak megallas utan meg le is zuhansz.
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
azt a 90%ot, amikor nyílegyenesen, néha-néha kis kanyarokkal mész 800al, azt nyilván nem bonyolult leprogramozni. viszont ha para van, akkor egy autónál sokkal egyszerűbb: általában fékezel, megállsz kész, esetleg kis irányváltás. na a repcsinél nincs az, hogy fékezel és megállsz

-
válasz
gaborbol
üzenetére
Nem értek hozzá, de azért a repülés egy elég jól szabályozott iparág, nem olyan, mint a közúti közlekedés, ami maga a káosz millió kiszámíthatatlan szereplővel... Szóval szerintem ezt leprogramozni is biztos egyszerűbb, ha a szabályok, célok, útvonalak, magasságok, fordulási pontok adottak
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ez meg 2009-ben volt, o is csak azert ult a fulkeben, mert o fejlesztette a rendszert. Nem tudom mekkora aranyban hasznaljak, vagy eppen nem.
Gondolom, ugyan az a cel mint az Uber vagy az onvezeto kamion eseten.
Csak anno vicces volt, ahogy mondta, hogy tapsolt a nep leszallaskor a pilotaknak, es konkretan a program rakta le a gepet. En sem gondoltam volna akkor, hogy mar itt tartunk.
-
lenox
veterán
Szerintem meg jo az Aeron, en azt hasznalom. Nem tudom mennyit hasznaltad, de pont nem olyan, mint a suppedos cuccok. A halos uloke meg paratlan szerintem. Szoval ami nem halos az mar eleve felejtos, ha jot akarsz, ugyhogy az a ketto amit irtal az ki is esik egybol. De ha van halos is hasonlobol megnezem szivesen.
#65800: Szerintem nincs kozte ertelmes, en legalabbis nem talaltam.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
A youtubeon fellelhető tájékoztató, ismeretterjesztő vagy nem oktatási célú "oktató" videók 90%-án az van, hogy képes rá az autopilot hogy ideális körülmények között leszalljon, de logikus okokból a fel és leszallast jellemzően humán pilóta végzi. Persze lehet hogy a valóságban a nem videozott esetekben autopilot száll le, de én is inkább azt gondolom, hogy az autopilot inkább csak a felszállás után egy bizonyos pont után kerül bekapcsolasra, és leszallast előtt az approach is már újra kézzel megy. És az is lehet hogy tévedek.
-
66zio
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez lenne a normális és akkor lenne értéke ha valamikor tapsolnak a hallgatók.
-
-
-
-
-
ToBeY
nagyúr
Ezt a repülőn való tapsikolást leszálláskor,csak a magyarok csinálják?Mert rohadt idegesítő számomra.
-
válasz
parandroid
üzenetére
gyereknevelés témakörben: pont ezt dobta most a napirajz plágin.

-
válasz
adalbert1
üzenetére
Aeront és a többi szupi széket hagyni kell a fenébe. Kb. akkora mellefogas szerintem, mint a kilencvenes években az extra vastag párnázott cipők. Elsőre jó ötletnek tűnik, aztán meg kiderül, hogy nem az a kánaán, ha a testünk minden pontját fixen támasztja valami.
Olyasmiket nézz, amin folyamatosan tudsz mozogni, pózt váltani. Ajánlom a Varier székeket, a TicTac-ot meg hasonlókat. Ha több infó kell, szívesen adok.
Nagy gumilabda nem jó egész napra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen egeret válasszak?
- Kriptovaluták és az adózás
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- További aktív témák...
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)