Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Mi az a Broadcom USH eszközkezelőben amit a win nem tud feltelepíteni?Kell ez nekem mindennapos használatnál?

-
Bodrik accountja miert lett felfuggesztve?
-
ToBeY
nagyúr
Unokatesóm megkért oldjam meg,hogy a kertben is legyen wifi.Valami ötlet,hogy ezt hogyan szokás?(tudjon kint dolgozni nyàrony)
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
de ott a madárcsicsergést, a macskabagzást, meg a tücsökciripelést is hallod...

nálunk meg mint kiderült, csőtörés van a fürdő alatt, az előző tulaj hanyagsága miatt. újracsatornázás, teljes fürdőszétverés- és felújítás, tehát azonnali elköltözés. hova? azt nem tudom. már harmadik napja vödörbe sz@rok... imádok kempingezni, de nem a saját házamban
komolyan az agyam elszáll, hogy eleddig még szinte csak és kizárólag a baj van. a felújítás mikor kész lett, még be se költöztünk, de betörtek. nem talált a jómadár semmit, hát jól szétvert mindent, aztán itt aludt.nem tört be semmit, nem vitt el semmit, tehát hiába hívtam ki a rendőröket, csak röhögtek egyet.
hát másnap visszajött, és megint itt aludt, de legalább a mocskos kezével összekúrt mindent, hogy lehessen ismét kifesteni.
most beköltöztünk végre nem olyan rég, hát három hét múlva a falon is a szar lóg, mert nem dugulás van a rendszerben, hanem lényegében nincs rendszer. újratervezés, engedélyeztetés, milliárdok kifizetése, de addig is valahol lakni kell... hogy hol? egyelőre nem tudom. híd alatt? a mennyekben? a pokolban? vagy Kecskeméten, és járjak fel naponta kétmilliárdért négy óra alatt? még gondolkodom...

szerk: most azért szerencsére szétrobbant a kezemben a paradicsomkonzerv bontás közben, beterítve az egész konyhát a picsába. asszem felmondok mára...
-
-
Én meg megint kiültem a teraszra olvasni. 3 percen belül felpörgött a flex és a fűnyíró..
A fűrészt még várom 
-
ToBeY
nagyúr
Mivel pár ajánlottátok az E6440 vettem egyet használtan itt HA-n,remélem nem lesz vele bajom!

-
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kemény germán gyerek. Letol utána egy sört, meg egy grillkolbászt, és rendben lesz. Currys kecsappal. Egyszer kóstoltam a gyerekeknek való német party-kecsapot, disney-figurák, mókás font, meg minden, direkt gyerekeknek. Csak currys verzió létezik belőle, és ez az enyhe volt. Majdnem meghaltam.
p
-
Winner_hun
félisten
- Mama, darf ich diesen Apfel essen?
- Nein, das ist eine Zwiebel.
- Das ist ein Apfel!
- Es ist eine Zwiebel.
- Es ist ein Apfel!!!.
- ok wenn Du darauf bestehst dann esse ihn.
(Lieber tot als den Fehler zuzugeben) -
-
ToBeY
nagyúr
Vége lehetne már ennek a tavaszi (lassan nyári) novembernek,unom már hogy folyton fázom.

-
BlacKSouL
addikt
- Tudod mi lesz az idei nyári ruhatrend?
- Tudom. Sapka, sál, nagykabát, gumicsizma. -
-
BlacKSouL
addikt
Prágai bakancslista rövidül. Hétfő este megvolt A Tigris. Előtte meg napközben betoltunk egy kilós sült csülköt ketten az ejtőernyősöknél. Ha tegnap nem jöttünk volna haza, most biztos hogy épp valahol a 6. vagy 7. sörömnél tartanék. De sajnos dolgozni is kell néha, hogy legközelebb is legyen pénz hajlékra meg sörre. Meg utopenecre.
(a mostani alkalommal végre volt részünk negatív dolgokban is, az is kell egy listára, hogy realizálja és egyensúlyba hozza a pozitív értékeket. egy vendéglőben a 10 perces asztalnál ücsörgés utáni rendelésfelvétel, és az ezután is kb. 10 perc után kiérkező sör áll a negatív oldalon, és már csak pusztán a sörhözjutás sebessége alapján is a pozitív oldalra lehet tenni a tigrist)
Amúgy ez mosolyogtatóan érdekes tradíció, ha az ember nem elég felkészült, hogy benyit a szinte fullra tele kimérésbe, a csapos a dobryvecer után két korsó között kimutat, kérdezve hogy 2 ember? Majd odamutat az egész sörözőben mindössze 2 db szabad helyre, hogy oda ülhetünk. (beszámolók alapján már ez önmagában nagy szerencse) de a lényeg, hogy a seggünk székre érésétől számított 2 másodpercre landolt a két korsó prazdroj előttünk a söralátétre. És amint kifogy, kb. 10 másodpercen belül jön is a csere. Kérdés, jelzés vagy bármi nélkül. Aki erre nem számít, fura helyzetbe kerülhet, de mi olvasottak vagyunk, így mosolyogva köszöntük meg. Tekintve hogy kb. 20 perc alatt sörivással, beszélgetéssel, utopenecfalással, és csak igazán minimális fotózkodással töltöttük el az időt, a helyiek ugyan látták, hogy turisták vagyunk, de legalább a jobbik fajtából. És óriási mázlival szerintünk csak helyiek voltak bent. Habár az is igaz, hogy ha egy prágai belvárosi sörözőben nem látsz turistát, akkor te vagy az
Mindenesetre a megfelelő tempós sörivással, és nem kirívó viselkedéssel a fizetéskor kiérdemeltünk a pincértől egy félmosolyt és egy lájkot. Állítólag ehhez is szerencse kell, vagy sokvonásos cetli. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Amíg ps csak hobbi és nem fizetős munka,(néha azért egy-egy van) addig nem vagyok hajlandó komoly összeget belerakni.
-
Olyan alkalmazásokra már külső VGA-t vennék, vagy ésszerűbb egy komolyabb gépbe ruházni (Workstation, Precesion). Rendszermemóriából pedig soha nem elég, 9-10 nyitott weblapnál már 8Gb is be tud recegni.
#66672 Spet: Pár éve dGpu-s E6520-asom volt, általában hamar melegedett, és ki sem használtam az Nvidia kártyát benne. Aprón már akkor gyakran előfordultak a dedikált kártyás lapok, míg igp-s nem igazán hibásodott meg. Utána iGpu-s E6420-at vásároltam. Számomra sokkal szimpatikusabb lett.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Az kemeny nap

Nalunk kb 1 ora a vezetesi limit egy iranyba.
Mondjuk DC, Baltimore korul a forgalom miatt ez idoben lehet akar ket ora is, de a vezetes ugyfelhez meg vissza a munkaidio resze kemenyen.Regen sokat mentem en is, de par eve mar 80% remote otthonrol vagy az irodabol ahova nem kotelezo bejarni.
-
Spet
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kopp-kopp eddig jol birja az 5200M.
Na meg 1,5 hettel ezelott jol jott a plusz futes, amig nem volt kozponti a panelban.

-
ToBeY
nagyúr
Pl a Ps használja (elméletileg) mondjuk az igp is használja,de feltételezem dgpu-val jobb lenne valamivel.Aztán lehet nem,és fölösen ölök bele lóvét...

-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Sok software ki tudja használni a normális dedikált vga-t+nem a rendszer memóriából jön le a vga memóriája

-
-
kraftxld
félisten
66666-os hsz

Jáj de jó itt a világvégi hotelben termelni, mai program: 4:45-ös kelés, 5 és 9 között háromszáz mittoménhány km levezetése, 9-6-ig gyártás, most meg más ügyfél marhaságai miatt izélnek és még telepítsek 2 szervert így este 9 után. -
Spet
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ott is érdemes olyat vadászni (E6430) ami rendelkezik, integrált videokártyával, és nem az intelre hagyatkozik a rendszer. Egyébként tényleg kellemes egy laptop, könnyen szerelhető, akár házilag is.

(céges 6420 sincs távol tőle, igaz a kisebb testvérben persze full hd kijelző van
) -
válasz
fokukac
üzenetére
ThinkPad Tx30-as széria után nálam valahol elvesztette a varázsát. A Rollcage hiánya, nehezebb szerelhetősége (apró csavarok), nyikorgó ház. Szóval szerintem egy Latitude E6xx ezerszer jobb döntés ilyen jellegű célokra. Még az EliteBook 8x70 ami szerintem igen ütős kártya. Főképp i5, i7, 8Gb, és egy kis SSD+ HDD kombóval nem okoz csalódást.
Ugye jelen esetben olyan célra kellene használva ahol főképp net, film, Skype, szövegszerkesztés a végrehajtandó tevékenység. Nem hinném hogy sok 4k-s videót néznének vele, bár épp arra is megfelel. Előny ha nem recseg-ropog, zsanérok erősek, és halk gép van kéz alatt. Megint nem hátrány ha alaktrész is van hozzá, és könnyen szerelhető, pasztázható, esetleg bővíthető. Pölö egy E6430 megáll 50-60-70k+ extrákból. Ergo kedvező áron, kibővítve ki lehet hozni, és újrapasztázáson kívűl sok mindent nem kér. Esetleg kap egy dokkolót meg nagy monitort. Szerintem ez Best/buy.
#66661 ToBeY: Lehet bele vadászni, nagyobb procit, és ram-ot legalább 2x2Gb-ra bővíteni, esetleg SSD-t belepakolni, de netezős gép lesz akkor is. Érdemes legalább 2.gen i procis gépre váltani, mert annyiból kijön mint ami ebbe még belemenne.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
A t450-ek is kezdenek nagyon jó árban lenni már.
@fázós kutya:
Mondjuk azt hozzá tenném, hogy a 3.gen. és úgy a 6.gen. mobil core i processzorok között alig történt teljesítmény-növekedés, inkább a kisebb fogyasztásra mentek rá. Ja, és általában az i7-es sem sokkal erősebb, mert csak 2 magos. -
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
E6440-em van nekem is, jó gép, +1
-
Tim82
félisten
R500A? Ilyenről nem tudok, R500-ról igen.
Ha az utóbbi, akkor 8 GB RAM-ot abba is tudsz tenni (2 db 4 GB-os DDR3 (nem "low voltage") modult, ilyen chip-elrendezésűeket keress).
SSD-t szintén megérné bele + böngészőben h264ify extension (csodákat nem fog művelni, de a YouTube esetén olyan kodeket fog erőltetni, amit még kezel a noti videóvezérlője).
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Aha,kb ilyesmire gobdoltam pont!

-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Lehet igazad van és mielőtt nekiállok nagyban legózni,szétnézek HA meg ilyesmi helyeken.
Szüleim Lenovo R500A masináját úgy is kukázni kell,és akkor meg nekik kéne nézni valamit,ha az egyemet felpimpelem. -
-
Tim82
félisten
Ha beszerzed a kellő alkatrészeket, én is beszerelhetem neked.
Kompatibilis CPU lista: [link]
RAM-ból meg notebook DDR3L ("L" mint "low voltage", tehát 1,35 V-os) modulok kellenek neked, mondjuk 2 db 8 GB-os DDR3L modul (ez a maximum, amit fogad).
Valamint ha akarsz 5 GHz-es AC wifi kártyát az L440-be, akkor még ez is kelleni fog. [link]
-
Tim82
félisten
A laptopodban a RAM is bővíthető...

Thinkpad L440 hardware maintenance manual - RAM -> 69. oldal, CPU -> 100. oldal.
-
ToBeY
nagyúr
Használt notebook-ot hol érdemes nézni/venni?i3 lecserélném legalább egy i5 esetleg egy i7-re
-
Most nezem, hogy a srac, akivel par evvel ezelott egyutt dolgoztam, dollarmilliardos lett 5 ev alatt a kb. nullarol. Nem semmi, fiatalabb, mint en. Eleg okos volt, de azert nem az a geniusz-kategoria.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Azt nem tudom, hogy errefelé mik a rekordok, de, hogy tegnap, meg tegnapelőtt munkába menet 0-2 közötti értékeket dobált az autó hőmérője, az biztos. Az erkélyen az időjárásállomás külső egysége is 1,5 fokot mutatott tegnap reggel. Délutánra már volt vagy 15 fok, csak hidegen fújtak a szelek (azok nem jót jelentenek). Ma reggel már 7-8 fok volt, most megint 15 körül van, holnapra meg már 20 fölött mond a wettervorhersage.
p
-
-
ToBeY
nagyúr
Ezek a szemetek lekapcsolták a központi fűtést,széjjel fagytam az éjszaka.

De legalább a wifim tökéletes!A másik szobába is átmegy az okostv-re olyan 140-170mbit addig állítgattam

-
Szalontüdőt... otthon... bármennyire is akarja a "B" oldal végén levő após... soha de soha ne csináljatok!
-
-
ToBeY
nagyúr
Haha valaki kiposzolta instan,hogy "komolyan téli kabátot kell elővenni májusban"?! -ez megnyugtat,mégsem vagyok egyedül!

-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Jó talán a futás szó erős volt,ütemes séta?
8-10km/h -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ó én aszittem mindenben otthon vagy amiben van gitár
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mezei rokkendrollt én akkor szeretek hallgatni ha kiegyensúlyozott vagyok. De ha az agyamban pattogás van akkor valami szélsőséget keres. Bevalom, hogy a Hydraulic Press Channelt szoktam nézni a youtubeon, és a szuperlassításokhoz sokszor tesz be Lauri egy gitárszólót, na azt a zenét keresve tévelyegtem ebbe az irányba. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Inkább mondjál nekem olyan együtteseket, mint a Nanowar of steel vagy a Gloryhammer vagy más power metalos banda. Az se baj ha finn vagy norvég azok elég bolondok az ilyesmihez.
(Nanowartól most a Barbie.. tetszett meg, asse tudom hogy bukkantam rá, de bejött, még akkor is ha alapvetően paródia, viszont a szóló egész jó benne.) -
-
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Es a global warminggal (30 evvel ezelottrol - erdekes) mi a helyzet?
-
BlacKSouL
addikt
Nyugi, idén nem lesz meleg/jó idő. Nyáron max. 22-25 fok. Sok esővel, pontosabban felhőszakadással, viharokkal, zivatarral. Július közepéig. Aztán július utolsó hetében lesz egyszer 3-4 nap napos, száraz meleg, utána megint zivatarok, és augusztus 5-15 között lesz talán kicsike esély valami nyár jellegű időre. Júniustól augusztusig minden nap (bármelyik nap) délután 2-5 között várható felhőszakadás, jégeső. Hétköznap rendszerint szárazabb, hétvégén szinte mindig esős.
Én ezt vízionálom. Ha ettől valamikor mégis naposabb, melegebb, szárazabb lesz, akkor majd mi ketten örülünk, mindenki más meg végigszenvedi azt a néhány napot. Aztán a szeptember végig esős fosos lesz, október végén még lesz 25 fok 1 hétig. -
ToBeY
nagyúr
Mikor lesz már végre jó idő?Tavaly ilyenkor már simán strandidő volt,most meg itt szívok pufi dzsekiben a mocsok időben!

Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

komolyan az agyam elszáll, hogy eleddig még szinte csak és kizárólag a baj van. a felújítás mikor kész lett, még be se költöztünk, de betörtek. nem talált a jómadár semmit, hát jól szétvert mindent, aztán itt aludt.
A fűrészt még várom 

(btw vékony vagyok,folyton fázom,25-30fok az ideális)

Mondjuk azt hozzá tenném, hogy a 3.gen. és úgy a 6.gen. mobil core i processzorok között alig történt teljesítmény-növekedés, inkább a kisebb fogyasztásra mentek rá. Ja, és általában az i7-es sem sokkal erősebb, mert csak 2 magos.
/remélem!