Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Magyar nelkul szerintem szinte minden kiesik.
Mielott kijottem volna, valahogy megtudtam, hogy van egy amerikai srac pecsett aki ad magan orakat. Kavezoba, belvarosba, setalva, leulve beszelgetve, muzeumba adott orat. Tobbet ert mint barmi elotte. Kezdetnek eleg, azert penzt is keres vele, meg megismer masokat is.Felesegem neha megkerdezi, hogy mi a helyzet Magyarorszagon, nem kormanymedia szalagcimeibol szoktam parat forditani neki vagy amit szuleim mondanak... Nem nagyon vagyik oda

-
BlacKSouL
addikt
Azt tudja valaki, hogy a múlt hét elején még 27 fokos Adria most miért csak 23, ha ott a mediterrán vidéken hőség tombol, hideg nincs és nem is volt állítólag, és különbenis a tenger nem hűl ki gyorsan? Ki öntött bele és mit?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Asszondod, Blekin Kossuth kalapja van?

-
e=mc²
őstag
Elvezet titeket olvasni, ezert is jarok ide

-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ja, itt vannak az eszkimó rokonok Starjánból Zalában, jöttek élvezni a napsütést. Holnaptól még vadabb a prognózis, mint mára, szóval kirándulások, strandolás, lazulás ezerrel. Most éppen megvagyunk egy kellemes grillpartival, közben jól meg is lettünk kemtrélezve, mert jött a szúnyogirtós repülő. Üzensz valamit, hogy ott milyen szép idő van, hogy kicsit honvágyuk legyen?
p
-
BlacKSouL
addikt
Velencevel az a pokoli szerencsem volt, hogy eddig ketszer voltam ott, mind a ketszer szakadt az eso, szoval a statisztikam szerint Velence esosebb, mint London, ahol szinten ketszer voltam, es mindketszer meleg napsutes volt.
Mindazonaltal eloszor autoval mentunk, parkolohaztol gyalog gps-el elkolbaszoltunk a SztMark terre, majd vissza, utbaejtve a Grande csatornat is athidalo modszerrel. Masodszor hajóval erkeztunk, futas akikotobol a terre, onnan kisetaltunk a palotahoz, a vizhez, a Sohajtozo hidhoz, meg ettunk 10 euroert egy gyenge kozepes pizzat. Eso ellenere iszonyat tomeg, esernyotenger. Persze csak szerencsenk volt, meg 2-3 orank, szoval ez mas.Asszonnyal romantikus csolnakazas biztos jo lehet a napsutotte osolemio grandecanalen, csak nem tudom elkepzelni.
Masegyebet nem tudok, kerem kaccsojja -
e=mc²
őstag
Ha egy napot (reggeltol estig) raszanhatnatok Velencere (es nem a Gardony-Velencefurdo-Velence-re gondolok) es meg nem voltatok ott soha, akkor ti hogy terveznetek azt napot? Erdemes egyaltalan barmi nevezetessegert sorbaallni (pl. Dozse palota, Campanile), vagy elso alkalommal ugyis csak a vizualis elvezet lesz urra rajtunk?
Ami biztos, hogy lesz 24 oras vaporetto berletunk, amivel korbehajoznam keresztbe-kasul, meg Burano-Murano-t is megneznem.
-
úgy tűnik, hogy a tek és a moszad csapdába ejtett itt a belvárosban

van már vagy két helikopter is
pedgi mennék most már szabira, de úgy tűnik egyelőre nem most fogom elhagyni a helyszínt; még a garázsba se engednek le -
FehérHolló
veterán
Ebben a topicban garantált a sírás, egyikőtöknek 30 fok alatt nem jó, másiknak 25 fölött.

-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szerdan erkezem, tuti akkor lesz hoseg ( ertsd >25 fok) . Masfel hetig maradok, ugyhogy...
Ohogyaza.... -
Dilikutya
félisten
Valaki a sok spoileres picsogás közepette emlékezzen már meg a Filmvilág topikban arról, hogy elhunyt "godfather of the dead", George A. Romero!

-
concret_hp
addikt
-
lenox
veterán
-
-
NoLF
veterán
Csak egy kosza kerdes az up to date helyi juzerekhez: szerintetek milyen esellyel talalja melot a baratnom budapesten? Magyartudas nulla, olasz anyanyelv, angol tokeletes, spanyolt megerti. Tapasztalat leginkabb vendeglatasban es szepsegiparban.
Kaptam egy turheto ajanlatot otthonrol es itt mar elegge tele van a hocipo, szet kell nezni mik a legetosegek de o emg nem tud rola

-
válasz
Lortech
üzenetére
kipróbáltam, faszán működik, köszi

Viszont még mindig nem tudom teljesen automatizálni, ha a név két tagú, ha szerepel a névben kötőjel is (pl. alma-korte), akkor az meghülyíti, olyankor még be kell írni kézzel egy -(\w)- és egy plusz paramétert, hogy jól működjön.
Tehát, ha van benne kötőjel is, akkor valamiért nem az aláhúzások közötti részeket veszi tagoknak.Mindegy, ha a kettőt váltogatom, akkor jó.
Szerk: most kipróbáltam, azon paramétereknél, ahol előfordulhat többes, lecseréltem a (\w*)-t (.*)-re, és így úgy tűnik, mindkét esetet megeszi

-
válasz
parandroid
üzenetére
Az a jóidő még csak nem jön. Jelenleg csak aránylag hideg van, amit amúgy én kifejezetten élvezek. Korábban a dögmelegre való tekintettel tértem ki adott napi intervallumra.
-
-
-
NoLF
veterán
Hmm... Ideje volt megtudni, hogy a papst ventiket Magyarorszagon is gyartjak

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jah, ez a 20-25 fok közötti nappali csúcs nekem is bőven jó, hosszabb távon is ki tudok békülni vele.
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
De várj, itt pont arról van szó, hogy az északi népek már fáznak ebben a mini-jégkorszakban. Én speciel elégedett vagyok az időjárással, az elmúlt 10 évben összesen nem napoztam-strandoltam annyit, mint ebben a két hétben, most kimondottan jól is esik egy kis lehűlés. Vasárnapig maradhatna ilyen, akkor futok egy félmaratont, szóval nem baj, ha nem lesz 35 fok, utána meg elvileg úgyis visszajön a jóidő ( értsd: kurvameleg).
p
-
-
-
BKV e-jegy - tiszta XXI. század, vagy ahogy azt a BKV elképzeli...

hihetetlen
-
BlacKSouL
addikt
-
-
föccer
nagyúr
Jó estét, Van itt még valaki?
Sürge lenne a kérdés, reggel le kellene adnom az anyagot. Mi a korrekt angol kifejezése az alábbiaknak?
Mennyiségre súlyozott átlag. (csak simán: weighted average?)
Időszakban gyártott mennyiségre súlyozott átlag.Köszi szépen.

Üdv, föccer
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Remélem, nem most sátrazol a Balatonnál...

Bár lehet, akkor már átfújt a szél az északi partról a délire...Hidegfront után előfordul az ilyesmi, legalább végre kihűl a lakás. CSukd be az ablakot, vedd fel a bundabugyit, elő a dunyhával, oszt' hadd szóljön, kezeket a paplan fölé...

-
-
BlacKSouL
addikt
No. Most 10 fok van. Izzadósok nyissanak ablakot erősen..remélem hajnalra nem fagy mert nyárigumi van a buszon..
-
Ma egész este guns-ot gitároztam, olyanokat, amiket még sohasenem.
Két órát álltam egylábon, és begörcsölt a talpam.
lehet, hogy öreg vagyok már a rákkendrollhoz -
gaborbol
őstag
Szurke mokus meg vadnyul az kb galamb kategoria itt, annyi van beloluk.
Eloszor en is paraztam rajta, de az epitesi engedelyt is siman megadtak ra, meg az epitesi ellenor is mondta, hogy en telkem akkorara epitem ammekkorara a szabvany megengedi es attol meg nagyon messze vagyunk.
Eloszor azt hittem hgy az kb 9 meter, de aztan kiderult, hogy csak 6.5 meter! Szoval akkora is lehetne, nem csak a kerites, de a terasz tetejere is epithetek egy masodik szintet.
Ma jottek ki harmadszor es at is vettek muszakilag, ugy hogy hivatalosan is elkeszult. -
válasz
Lortech
üzenetére
Hmm, ez jól hangzik, erre eddig nem jöttem rá, a total commander honlapja szerint ez tényleg így paraméterezhető. Nagy királyság lenne, ha működne - eddig ezt a használati utasítást nem találtam meg, magamtól próbálgattam, hogy mi mit csinál, meg az F1-es helpben kerestem, kevés sikerrel
Este kipróbálom, köszi
-
Möggyött a vihar dérrel mög durral: beb@szta az összes nyitott ablakot egyszerre.
-
Más téma. Kérdés a kedves számítógépbuzi társasághoz.

Át kéne neveznem több ezer file-t, illetve meg kéne cserélni a file-nevek sorrendjét. Minden fájlnévben szekvenciák vannak, és ezeket kéne megcserélni...
Most így néznek ki a file-nevek, hogy C_B_A_D_No, és ezt kéne belőle csinálni, hogy A_B_C_D_No.Ez hogy a legegyszerűbb? van több ezer file, és köynvtáranként mondjuk 100, és változóak a nevek. Meg tudom csinálni félig manuálisan Total commanderrel, de valami automatizáltabb megoldás kéne... Esetleg valakinek ötlet?
Köszi.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
nehéz a motkányok élete... Keresd csak a mogyorót....

Akkor most meddig nem érsz rá? Szeptember? Melyik évben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest