Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imadom. Nincs hirlevel, minden alkalommal ra kene neznem az uszoda honlapjara, hogy hatha eppen nyitva vannak a kozonsegnek.
Random gyerekverseny egy honapja, kb egy hetig offolta, oke.
Most karbantartas, aug 5-22 kozott offolja.Miert nincs a honlapjukon hirlevel feliratkozasi lehetoseg, hogy mondjuk megkapjam az infot, ha epp zarva vannak es ne setaljak le nyugodtan, majd talalkozzak egy cetlivel az ajton..?
Tudom, hogy en vagyok a hulye, miert nem nezek ra mindig a honlapjukra, de azert na
-
Spet
addikt
Dolgoztam 3 évet Szigeten ebből 2 volt bentakóként. Ha nem a "háttérzajra" koncenttálsz no para elalszik az ember, ha tudja másnap munka.
De 15 évig a vasúti töltésen elmenő vagonokhoz is hozzászoktam, barátnők meg csak kérdezték: ez mindig ilyen zajos?

Szóval csak fifikás az ember.

-
na, szóval megint kezdődik, 27 fok éjjel 1-kor, 23 fok hajnalban...
Külvárosban, sirály.
Remélem, ezúttal Salgóban sincsenek fagykárosultak...
-
válasz
parandroid
üzenetére
én azt hittem, hoghy a szuperintelligens robotok az ilyen adatokat tudják fejből. Ha ez még nekem is sikerül...

Amúgy én is a Gmail-t, a Google Drive-ot és a Google fotókat használom ilyenekre is.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
1Password. Van benne dropbox sync, ios sync desktoprol ilyesmik, de nezz utanna, mert mintha mar ok is elindultak a felhoben tarolunk mindent es nem az eszkozon iranyba.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Onenote encrypted notebook. Egyébként is a legjobb notetaking app.
-
válasz
parandroid
üzenetére
a gédrájban van offline pipa amivel lementi helyben, de ez ugye nem kellene. Viszont ha a "," könyvtárat hozol létre valahogy akkor a tetején lesz a dir.treenek és onnan gyorsan nyitható.
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Sejtem nem erre gondoltál, de én google driveon tartom és ha kérik akkor a telefonon bejelentkezve megmutatom. Bár külföldön pirul az arczom, de ez van.
-
parandroid
félisten
Előhozakodnék egy újabb 'elsővilágbeli problémával': az igazolvány- és kártyaszámait jelenleg szöveges fájlban tárolom a telefonon, de csak ki kéne használni a technikát, és lefényképezni, úgy tárolni őket (ilyen borzasztóan hasznos dolgokat is, mint magyar taj-kártya, adókártya, lakcímigazolvány, amik ugyan semmire nem jók, ráadásul sosincsenek nálam, de állandóan a számát kérik mindenhol. Meg akkor már az összes többit is, nyilván. Másrészről azonban kicsit fázok attól, hogy egy 3rd party appot ilyesmire használjak, nem hiányzik, hogy valami noname céget feltörjenek, aztán a fél világ hozzáférjen a személyihez, jogsimhoz, adószámomhoz, biztosítási számaimhoz, neadjisten a bankkártyáimhoz. Létezik erre valami civilizált, a létező ismereteink szerint biztonságos megoldás, esetleg használ is valaki ilyet?
p
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az a hajdu energomat egy aeg licensz volt amit a magyar gyar evekig reszelgetett finomra a gelkas szakik eves velemenye alapjan.
Ha meg akarod tartani, akkor valoszinu a ket kozepagyat ki kell cserelni, meg a negy lababa a rugostag is halalan lehet es nem csillapit rendesen.
-
-
ToBeY
nagyúr
Sziget van?
Mert valahonnan szörnyűséges dobszoló halladszik. -
Spet
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ilyen Eco Bubble-t vásároltam tavaly MM-ben +5év gold garanciával (ne adj isten savat tömnék bele fehérítő helyett, akkor is cserés) 90 valamennyiért.
Normál mosás (30 fok, 1000 centri) 1:05 perc. Innen indulnak az extrák: előáztatás, dupla mosás anyám tyúkja.
Annyira mondjuk perverz nem vagyok mint háztartási gép topikban, hogy nem veszek magamhoz vizet, és nem használok elektromos eszközt, hogy megtudjam miből mennyit fogyaszt.
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
én pl a kialkudott árfolyamnál lényegesen olcsóbban is elmentem volna 1-2 helyre, de ilyen-olyan okokból nem jött össze. tavaly pl. a megszűnt cégnél minimum 20-25%-al többért el tudtam volna menni máshova, de simán megérte tanulni olyan arcoktól, akikről tudom, hogy jók. jelen helyzetben ilyen helyet nem tudtam ilyet összehozni, mert vagy épp nem kell ember, vagy nem akarnak felvenni, vagy valami van.
-
ez most jött szembe:
"Akit pénzzel csábítasz magadhoz, azt pénzzel fogják tőled is elcsábítani.
Létezik egy embertípus, aki mindig a legjobban fizető helyet választja. Legtöbbször már előre utálja a munkahelyét, undorral jár be dolgozni, panaszkodik mindenkinek. De ha újra választhat (és az sűrűn előfordul), megint olyan helyet fog választani, amit nem szeret de a legjobban fizetik.
Létezik egy másik embertípus, aki ha olyan feladaton dolgozhat, ami érdekli, olyan emberekkel akiktől tanulhat, akkor akár a piaci árnál olcsóbban is szívesen csinálja. Vidáman, tele tettvággyal és ötletekkel megy be. Te kikből építenél csapatot? #startupcoelho" -
BlacKSouL
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
asszem 2:45 volt amit néztem normál, annak a gyorsprogramja 1:45, ezek 7 kilóra, aztán a szupergyors az 20 perc, de csak max 3 kilóra.
De tudom, ezek mérik a súlyt, nedvességfelvételt, súlyváltozást, hőelnyelést, miegymást, és kb. 15 perc csak az, míg a ruhát áztatgatja hideg meg meleg vízzel, mire felméri hogy akkor adott vízelnyelőképességű, adott súlyváltozást mutató ruhatöltet valójában hány kiló miylen szennyezettségű ruha lehet, és ahhoz állít be valami korrigált időt. Vagyis 7 kiló rendes farmer meg vastagpóló az tényleg 2:45, de mondjuk 6 kiló vászonnadrág, meg ujjatlan otthonka az 15 perc lütykölés után már csak 1:55 lesz. (Elméleti teoretikus értékek..)
-
BlacKSouL
addikt
Jaj de jó, pont én is írni akartam megint mosógép ügyben. Ja igen, nekünk is 33 éves a mosógépünk, Hajdú energomat. Hangos, zúg, és nem lehet vele centrifugázni, a szokásos városnéző hajlandósága miatt, és mert a martenzites acélpadlót is szilánkosra verné, de mellette a különálló centrifuga kikeni a vizet a maga 1400-as fordulatával.
Azt még nem mértem, hogy kilowattórára és litervízre levetítve mennyivel gazdaságtalanabb, mint egy modern gép ugyanolyan mosással, azt tudom, hogy egy adag mosás kb. 50 perc, míg a modern gépeknél ez kb. 2,5- 3 óra. Tehát ha 3 féle adagot kell mosni, akkor féladagokkal is minimum másfélszer annyi ideig tart az újakkal kimosni.Ettől függetlenül elkezdtem nézelődni, felmértem, hogy kb. a 110 ezres kategóriáig szinte biztos hogy minden márka garantáltan rozsdál vagy romlik, afölött meg lutri. (<-- minimálisan torzított, de véletlenszerűen, megmagyarázhatatlan okokból bekövetkező statisztikai vélemények alapján) Aztán van a Miele ami 350 ezernél kezdődik, de valahogy azt sokallom. Most ott tartok, hogy AEG 78370, ami már invereteres, 7 kilós, és 1300-as centrifugás. És állítólag ennek nem rozsdál meg 2 mosás után mindene. 160k.
És hogy ismeri-e valaki ezt a típust, vagy elődeit? Vannak-e buktatói?
-
válasz
bitpork
üzenetére
Az sehogy nem jön ki, mert 244.000 Ft, bruttóban kevés, nettóban nagyon sok, inkább olyan 300.000 Ft bruttó (200.000 nettó kb) az átlag a statisztikák alapján, mondjuk sok helyen a 2/3-nak is örülnének. Jövőre meghaladom az átlagot (öröm bódottá), ha lehet hinni, hogy lesz államilag támogatott béremelés.
-
Viszlát
addikt
-
A statisztika mindig csal - tehát jó nem lehet. A tények meg makacs dolgok. Az IT iparban dolgozók többségének nagyon nincs meg valós világképe, mert szerencséjükre olyan területen dolgoznak, ami a többségnél jobban meg van fizetve.
Ne vedd magadra kérlek, csak azért merem ezt kijelenteni, mert 2006 ig én is IT vel foglalkoztam és már akkor megvolt a mostani átlagbérnek hazudott pénzem nettóban. -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A mi Indesitünk is 10 éves lehet lassan, mondjuk mikor meghótt benne a szivatyú, elolvastam a hibakódot, abból rájöttem, mi baja, vettem egy szivattyút és kicseréltem otthon.Szóval még a javítás költségébe se haltam bele.
-
-
-
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
+1
Nagyi sem akart automatát, de kapott egyet (asszem indesit, direkt valami kicsi gép, feleakkora dobbal, mint egy normál mosógép). Azért 75+ évesen is be kellett látnia, hogy a szokásos érvrendszere ellenére (70 éve így csinálom, nem is tudnám másképp) csak kényelmesebb annál, mint forgótárcsásban mosni, kádban áztatni, aztán ülni a centrifugán, ami után még mindig csurom víz minden, de legalább brutál gyűrött...
Közben eltelt pár év, jövő tavasszal lesz 80, mostanra hetente egyszer, teljesen rutinosan használja (40, 60 fokos program, ill. extra kímélő mosás a függönyöknek, ilyesmik).Amúgy mi ~20 év alatt a második gépet nyüstöljük, az első kétszer volt javítva (egyszer szivattyú, egyszer csapágy), harmadikra már tk lett a csapágyház is. Amikor kérdeztük a szerelőt, mire figyeljünk, melyiket vegyük, azt mondta, hogy vagy a legdrágábbat kell venni (mielet emelte ki), vagy a legolcsóbbat a leghosszabb garanciával. Németeknél amúgy szinte mindenhez vehetsz kibővített garanciát a vételár 10-15%-áért, általában 5 évre lehet így feltornázni a gariidőt. Szimpatikus szolgáltatás, szoktam vele élni. Szerencsére nem volt még rá szükségem, de korábban halt már meg 2 hónappal az egyéves gari lejárta után drága fényképezőm, és az elég szar érzés.
p
-
-
EQMontoya
veterán
Ez tény, a drágább sem garancia, de az olcsóbb legalább szinte minden esetben szar.

Egyébként mosógépből én csak felül nyithatót vennék, az két helyen van csapágyazva, és nem nagyon fordulhat elő vele olyan, amit a kolléga linkelt.
Az elől nyitható ugye egy helyen csapágyazott, de nyilván nem lehet tökéletesre belőni a túloldalán az ellensúlyt, mert vagy a tele adag vizes ruhával van egyensúlyban, vagy a fél adaggal... Szóval mindenképp nagyobb terhelésnek lesz kitéve a szerkezet. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
Lásd az előttem lévő hozzászólás, attól hogy valami drágább, nem biztos hogy annyival többet is bír. Ördögi kör ez, nem lehet tudni, hogy az 50.000 Ft-os vagy a 75.000 Ft-os esetleg a 100.000 Ft-os fogja tovább bírni, azaz 4, 6, 8 év, ki garantálja ezt neked ? , senki. (a példa kicsit sarkított)
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
1999-ben lett véve egyik legolcsóbb Indesit, az bírta 10 évig, na mondom újra az kell, hát az bírta 3 évig, majd Fagor, az se bírta tovább, most Beko van a családi körben 2 is, a legolcsóbb 50.000 Ft-os, eddig az egyik 2 éve, a másik 3,5 éve mos, reménykedem hogy ez tovább bírja, de elég jókat olvasni róluk.
Olyan hogy tartós az megszűnt mint fogalom, semmit nem gyártanak már 15-25 évre
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Persze, csak rengeteg előnye van azért az újabb gépeknek:
-Sokkal energiatakarékosabbak ($$$)
-Halkabbak
-Jobban centrifugálnak, kevéssé gyűrötten szeded ki a cuccot
-Kevéssé koptatják a ruhátAz még nem következik az fentiekből, hogy forintra jobban megéri 5-10 évente cserélgetni, mert annyival nem gazdaságosabb az üzemeltetése, de ha az összes előnyével számolsz, azért kijöhet, hogy inkább veszel egyet ilyen időnként, mint hogy a régi szarral szenvedj. És olyan nagyon sokkal azért drágább sem lesz ilyen távon, a víz azért nem olcsó.
-
-
kraftxld
félisten
Ááá.. néha kicsit kiakasztanak a szülők...
Van ugyebár ez az otthon melege program ahol kérni lehet támogatást mosógép vagy hűtő cserére.
Anyám még a 30+ éves Hajdúval tolja, de már olyan állapotban van, hogy én max kecskeólnak használnám. Brutál a centrifugája, vödörrel kell bele merni a vizet, bizonyos ponton le kell állítani majd vissza, hogy továbbmenjen a program.
Már majdnem rá tudtam beszélni, hogy cseréljék le, kifizetném a különbözetet, csak ne szenvedjen vele. De kerek perec megmondta, hogy ő márpedig oda nem adja a gépet senkinek, mivel le kell adni a régi gépet
Most ezzel mit lehet csinálni? Valami durva módon ragaszkodnak a régi, haszontalan dolgokhoz
Apósomnak is ez az ezer éves Hajdú van, az egy fokkal jobb állapotban, de őt szerencsére rá lehetett beszélni a cserére.
-
concret_hp
addikt
ja másik kérdés, egy sima biztonsági ajtóra mennyire nagy varázslás rfid-s nyitást tenni pluszban? szóval kulcs + rfid-val lehetne nyitni, az ajtó még nincs meg, szóval alakítható a történet. ilyen 250K-s megoldást találtam gyorsan, de annyiért úgy nézem megrendelem aliról meg megcsinálom magamnak
a 2 közti átmenetről tud valaki esetleg? 
-
Lortech
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha a túloldalon ülnék, akkor valószínűleg én is megköszönném a részvételt egy ilyen próbálkozásra, kivéve talán, ha eleve alálőtte volna a pályázó az összeget.
Ha az első cég szimpatikusabb, és a kialkudott összegért vállalni nem opció, akkor azért be lehet próbálkozni finoman, őszintén, mit veszíthetsz. Bár én nem ilyen típus vagyok, de ez mégiscsak üzlet, talán még úgy is megéri nekik, és win-win.
Ha a második cég ugyanolyan szimpatikus vagy szimpatikusabb, akkor meg nincs kérdés, nincs miért bepróbálkozni az elsőnél, simán csak vissza kell mondani. -
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
hát bmeg én is csak pislogok
persze ez egy sokkal szerencsésebb helyzet, mint a másik irányba mellélőni, azért ehhez is volt szerencsém nem is olyan nagyon régen.de az alapján, hogy akikkel beszélek ilyesmiről és elég pró arcok és nálam 4-5-10 évvel több tapasztalatuk van (és ugye én se rég múltam 30), meg interjúztatnak meg stb, nem nagyon lőttem mellé. és pl. aki picit több mint 1 éve a "mesterem" volt a cégnél, ezeknél ilyen 25-30%-al többekért nagyon csúnyán néztek rá 1 éve egész komoly cégek...
morálisan egyébként envyvel értek egyet, de nekem a kaptam egy jobb offert szevasztok verzió sem tetszik annyira.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Mert amig az alkufolyamat megy, addig oke, szerintem ha rabolintottam egy kialkudott osszegre, akkor utana ket valasztasom van: visszamondom vagy elfogadom.
De nincs ra jo indokom, hogy miert gondolom ezt, persze, kapitalizmusban elunk. Egyszeruen ez nekem nem jon be, nem multiceg vagyunk, szamit azt, hogy mennyire all messze az en mentalitasomtol az illetol.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem az a gyanúm, hogy keveset kértél.
Legalábbis olyan bérplafon van itthon, hogy csak nézek néha, és nagy cégek látatlanban alkudoznak bérigényre.Múltkor volt ilyen:
-Ez egy csapatvezető szintű bérigény!
-Az. CV-t olvastad?Éreztem, hogy nem leszünk barátok...
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
nekem meg az a benyomásom, hogy lájkolnám, ha 1x nem b@szna ki velem a munkáltatóm

a mostani helyemen szakmailag hatalmas pangás van és ez még minimum 1 év mire változik, ha máshol fizetnek 60-80%-al többet szakmaibb munkáért az nyilván elgondolkodtató.
ez előtti cég kurvajó lett volna szakmailag emberileg stb, csak egy <15 fős cég nem bírja ki, ha nem fizetnek ki neki 800K€-t (múlt héten kaptam meg a tavaly júniusi fizumat + az elmaradt szabikat meg stb)
azelőtt egy nagy cégnél nyomtak egy hard resetet a projekten (14 tavaszán kezdtem ott dolgozni, ha azt mondom, hogy ~15 kollegából akikkel nagyjából contactban voltam kb. 10 már elment (és 13 végén kezdték felvenni az embereket)) és ezen egyesek picit felkúrták magukat + még 1 évig tudtam szintén nagyon sok pénzt keresni. + amúgy többszöri kérésem ellenére is olyan helyre raktak amihez nem értek + nem érdekel, miközben volt olyan helyen is üres pozíció amihez értek is meg érdekel is (és miután eljöttem 5-6 frendemet hívták fel, hogy érdekli-e őket a konkrét pozíció
)azelőtti melóhelyemen simán csak bezárták a kelet európai irodákat

akkor most én vagyok helikopter?
-
concret_hp
addikt
igen ez abszolút jogos pont, egyrészt morálisan problémás az egész, másrészt meg mégis egy mocskos kapitalista világban élünk vagy mi a lóf@sz és btw amíg picit kevésbé volt munkaerőhiány meg picit pályakezdőbb voltam, meg volt egy kis válság nagyjából pont ilyen suttyó hozzáállásuk volt a cégeknek

-
válasz
concret_hp
üzenetére
> megírni az elsőnek, hogy dobjanak rá 10-15%-ot a fizura (megadták amúgy amit kértem
En nemreg egy ilyenert visszavontam az ajanlatot -- tok normalis, h megegyezes elott alkudozunk, de ha a jelolt megkapja, amit kert, rabolint, majd egy het mulva visszajon +X%-al, akkor azt inkabb nem, koszi.
De lehet, h hulye voltam.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Csak egy kérdés: lifttel kapcsolatos? Ha igen , akkor mondd le
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
na akkor 1 kis meló téma
elfogadtam egy offert ~2 hete, jövő héten kezdenék (nem hétfőn)
elvileg holnap befut egy másik, ami szintén elgondolkodtató lehet, szakmailag, cég hírnevét stb tekintve is talán hasonló lehet a kettő ha minden körülményt figyelembe veszek.milyen szintű suttyóság:
- megírni az elsőnek, hogy dobjanak rá 10-15%-ot a fizura (megadták amúgy amit kértem, sőt a juttatási csomag mindenestől mérhetően jobbra jön ki, a 2. cég sok heti hallgatás után keresett, írtam nekik egy full kretén összeget amit nem adnának meg de az elsőnél mérhetően többet igen)?
- simán csak visszamondani az elsőt?
-
tildy
nagyúr
Sajnos az autoimmun betegségek kéz a kézben járnak, milyen fura, sok cukros pajzsmirigy alulmukodeses is, pont az egyik tünete a pajzsmirigy alulmukodesnek, hogy elhizik az ember, hirtelen sokat szed fel magára. És akkor még arról nem is szóltam, hogy nálam emiatt nem tudjak eldonteni, lada (latens autoimmun diabetes) vagy type 2 a diabéteszem típusa. Apum részéről elég komoly genetikai örökség is van. Apum, apum testvére, nagyim is cukros volt, és én is az lettem.
Szóval csak annyit akartam mondani nem feltétlenül az elhizas okozza a cukorbetegset, főleg hogy rengeteg IR-es beteg tok vékony, holott az inzulinrezisztencia kb a type2 eloszobaja.
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére

-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Írtak is egy "friss" bejegyzést logouton (igaz a tag sem 100-as az is biztos)
-
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Na jó, ha a jelenséget megfejeljük a személyes kisugárzásoddal, az úgy már tényleg ijesztő.
A másik, inkább hétköznapi példa amúgy a szelektív észlelése a dolgoknak. Azt szokták felhozni ezt illusztrálandó, amikor elkezd érdekelni egy autótípus, vagy veszel egy új autót, és akkor hirtelen milyen sokat látsz belőle az utakon. Pedig nem lesznek többen, csak sokkal jobban rááll a szemed, valószínűbb, hogy feltűnik, hogy nicsak, ott is egy.
p
-
BlacKSouL
addikt
Vagy nem kell híreket hallgatni/olvasni/nézni. Én ugyan utóbbit választom, de családtagjaim mindig megtalálnak utazás előtt 1-2 nappal: "Hallottad..!?" felütéssel. Én persze szokás szerint elengedem fülem mellett, és kiszűröm belőle a lényeget, vagyis gyakran semmit.
De valóban valahogy olyankor odasűrűsödnek a bajok. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ez úgy van, hogy minden nyáron rengetegen fulladnak a Balatonba, senki nem is tud róla de valahogy mikor oda megy az ember, akkor napi szinten minden formában lehozzák többször, sőt ilyenkor ételmérgezések, átverések, dugók, balesetek az M7-en, járványok, orkán és ítéletidő, és hasonló vevőcsalogató hírek szaporodnak meg mindenhol.
Amikor az ember Horvátországba megy, akkor ott azonnal erdőtüzek lobbannak, oltják a jó öreg Canadairekkel, azokról látványos videókat lehet mutogatni, meg persze beszámolnak a tömegről, dugókról, zsúfoltságról, drágulásról, és más egyéb rémhírekről.
Ha valaki repülővel megy mondjuk Spanyolországba, abban a 2-3 hétben előtte csak és kizárólag spanyol zavargásokról, repülőgép katasztrófákról, eltérítésekről, eltűnésekről, késésekről szólnak a hírek, meg persze terrorfenyegetésről, drágaságról, zsúfoltságról, tömegről. de csak abban az országban.
Ez így megy, hogy addig híradót se néz senki, de valahogy nagyobb utazások előtt valahogy mindig feltárul a sötét oldala a világnak. Előtte-utána semmi.
@: rendben volt, főleg a levegő abszolút nedvességtartalma volt kielégítő, de még a relatív nedvességtartalom is valami 53% körül volt.

-
parandroid
félisten
Non taken. Az a baj, hogy ilyenkor mindig túlolvasom magam a témában, aztán jön a hirtelen megvilágosodás, és akkor már hirtelen nagyon értek hozzá. Próbálok figyelni azért erre, de jól jön a visszajelzés is, köszi.

Az a jelenség amúgy, amikor az ember elkezd hirtelen azokra a hírekre, cikkekre figyelni, amit addig totálisan figyelmen kívül hagyott, és akkor jön a sokk, hogy jé, erről tényleg ennyi minden szól. A gond meg ott van, hogy az összes érintett információ eleve felszínes, illetve bizonyos esetekben önös érdekből eleve szűrt. Na, így indulnak valahogy a vallások is, de a lifestyle-divatirányzatok mindenképpen.
p
-
BlacKSouL
addikt
Úgy 15 fokig lehetett éjjel szellőztetni a lakást a kinti 10-el, szóval akinek ma reggelre se sikerült, az magára vessen. Lehetőleg árpát, abból sört lehet csinálni.

-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Olyan nem jó, aminek teljes területén ágyneműtartó van?
Mi csináltattuk a keretet, 140*200-as matrac van rajta, felnyitható, és a fél világot el tudja nyelni.
-
concret_hp
addikt
hol keressek olyan ágykeretet ami alá lehet pakolni, de rendes matracot lehet rá tenni? a pakolást pediglen nem feltétlen úgy értem, hogy betolom alá, hanem valami fiókos verzió lenne a legjobb... 1 darabig még kicsi lesz a hely és az ágy alá pakolással azért lehet nyerni 1 kis helyet

-
válasz
parandroid
üzenetére
Nem vagy te egy kicsit onigazolos fazisban? Veszel egy benzines kocsit, elkezded masszivan utalni a dizeleket (de a Prius azert tulzas, mert megiscsak szamit a belso ter...); elkezdesz futni, es egybol a rejtett cukorbeteget latod a kornyezetetdben.

No offense.
-
-
tbs
addikt
[link] do not be fool, pls
-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Nem is írtam ilyet, úgyhogy el ne kezdjetek ezen veszekedni. Az alkohol segítségével elhízók esetében (welcome to the hungarian countryside) idővel csak úgy kerülhető el a cukorbetegség, ha az illető előbb hal meg rákban, vagy májzsugorban. Aki nem iszik, a túlsúly (illetve főleg az egészségtelen táplálkozás), annak is az egyik fontos kockázati tényező a kialakulás során. Van még ezer más ok is, persze, de minek ezzel is még kockáztatni?
Dohányos ismerőseim is mind meg vannak róla győződve amúgy, hogy a cigarettának sincs semmihez köze. 'A szomszéd is infarktust kapott, aztán sose szívott egy szállal sem, a sógor kollégája meg tüdőrákos, pedig az se szívja, szóval hazudoznak ezek a dokik össze-vissza, na, gyújtsunk rá.'
Hssonló téma még, hogy mindenkinek van ismerőse, aki azért élt túl egy súlyos balesetet, mert nem volt bekötve az öve...
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mert valahonnan szörnyűséges dobszoló halladszik.

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Isten éltessen bokáig..!