Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • B.Á.L.!.N.T

    senior tag

    (#27432) jlaudio

    Sajna nem volt/nincs lehetőségem kipróbálni másik ua ilyen Sigmát. Én f7.1-en használom, szép képe van, a torzítása is bőség jó, mondom szeretem, de azért szeretnék élesebb képeket.

    Szűrőkből időnként polárt szoktam használni, valamint a Cokin lapszűrő rendszerét használom. Egy átmenetes szürkét szoktam feltenni valamint ha az időjárás olyan akkor egy kék és egy sárga átmenetes lapot teszek az obi elé.
    Gondoltam már arra is hogy nem kéne lapszűrőzni mert mondjuk rontja az élességet, de ha rajta van ha nem ua olyan. Élesnek éles, de ha van élesebb akkor az kell :)
    A lee filters-nek az árát meg nagyon sokallom... De lapszűrő meg kell,mert olyan gyönyörű színeket elő lehet hozni,hogy sokszor csak nézek. Ja és csak AF-es obi játszik.

    (#27433) gergo5991

    Igen ezeket néztem/nézem én is. Szerintem szebb a képük mint az enyémnek, a 14-20-ról meg ne is beszéljünk, annak nagyon tetszik a képe,és elég masszívnak is tűnik.. Csak még nem tudom hogy a 14mm mennyire jönne be...
    Ezt az új Tamront is néztem,de annak se tetszik az élessége, max a rázkódás csökkentést találom benne jónak,de ez így önmagában kevés.

    Tehát kb marad a Tokina.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák