Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
syC
addikt
Hali
Egy kis tanács kellene. Van egy sony a6300-as masina videózásra, amit gimbalon használunk. Erre kellene vmi 19-24mm közötti , fényerős, autofókuszos obi. Nézegettem a samyang/rokinon 24mm f1.4-esét, mivel van manuál fókuszos lencse tőlük és a képe tetszik, lehet ez lenne a befutó. Vélemény? Af -szal kapcs mire számítsak?
-
Throme
veterán
válasz
Zotyatv #28188 üzenetére
Szerintem itt egész jól bemutatják a 17-70-et. A váz szerintem mindegy.
A különbségnek akkor van jelentősége, ha egy vakteszten meg tudja valaki különböztetni, melyik - melyikkel készült...
szvsz
-
Zotyatv
tag
Sziasztok! Még vacilálok kicsit ezért kérném a segítségeteket. A Nikon 18-105 mellé kinéztem a Sigma 17-70mm f/2.8-4 (C) DC MACRO OS HSM obit. Fényerősségben, élességben van jelentős különbség a N18-105 hasonló tartományát összehasonlítva? D3100 vázam van .
Köszönöm! -
szbalogh
addikt
Ráraboltam egy Tamron 60-300 23A-ra. Angliából.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #28185 üzenetére
Ez szerencse kérdése. Mikor hogy csúszik be az vámon. Úgy néz ki, hogy hamarosan újra tesztelni fogom a rendszert egy használt cuccal, Ausztráliából ha még meglesz, mire összejön a pénz rá, akkor le is csapok rá. Nem objektív, de nem is olcsó kb 100AUD holmiról van szó. Ha nem felejtem el, megírom, hogy átment, vagy elvámolták.
Szerintem más oka lehetett, hogy elvámoltak, éspedig az, hogy hiába vettem használtként, most néztem vissza a vásárlási listán, több száz holmit hirdet, tehát kereskedő. És így érthető, hogy vámköteles. Magánszemélyként nem tudom, hogy működik, de utána fogok most már nézni, mert felkeltette a figyelmem -
törölt tag
válasz
#96302336 #28182 üzenetére
Nekem egy postával $150-os használt obira nyomták rá, hogy nem vámáru. Egy ugyanilyenre. Ahogy az 50 1.8D is $90 körül volt, arra is ugyanezt nyomták.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #28180 üzenetére
Pedig de.
Konkrétan egy Sigma kétszerezőre dobtak pofátlanul vámot, pedig meg volt jelölve, hogy használt. Nem érdekelte a hatóságot. Japán rendelés volt. telefonon is mail-ben is, mindenféle módon próbáltam érvényesíteni, hogy használt, azt mondták, hogy mivel vásárolt áru, van rá vám. Vitázni egy vámossal értelmetlen, totál szubjektíven ítélik meg, mit vámolnak, és mit nem. Ettől függetlenül vámmal is olcsóbb volt, mint itthon, úgyhogy némi morgás után kifizettem. A legszebb az egészben az, hogy három nap alatt itt volt Ferihegyen, és a mocsok vám három hetet ült rajta, és még ők voltak felháborodva, hogy zaklatom őket kétnaponta, mi lesz végre a cuccommal, mert kell.
Úgyhogy bármi, ami meghaladja a 22 Euró értéket, kizárólag EU. -
Throme
veterán
válasz
Zotyatv #28177 üzenetére
Ha ki tudod próbálni (ill van a 14 nap de ugye az macera, ha mégis vissza kell küldeni), akkor nem kell nagyon tartani a fókusz problémáktól.
Beltérben jó ha van f2.8.
Ha nagyon nincs fény (félhomály, hangulat) még az f 1.8 lencsével is tekeri az iso-t felfelé a váz.A 17-70 obinál nézd meg meddig van f2.8....
Átfogásban viszont jobb. A 70-es vég kvázi makró képességekkel bír...Én egy sigma 17-50 "C" -re várok (pedig van af tuning a vázamban). Lehet soha nem lesz ilyen. Nem tudom miért nem lépi már meg a sigma....
Kitobiról továbblépésnek ezt a 2 obit szokták elsőként ajánlani (fix N30mm, fix N50mm mellett).
szvsz
-
szbalogh
addikt
Igen igen, 3000 a vámeljárás. Ha megfogják 16ezer a vége alsóhangon.
Nem régóta vagyok benne a fotós témában viszont azt már nagyjából látom, hogy melyik gomba takarítható nyom nélkül.
Egy 38-76-os Canon obi volt csupa gomba de nyom nélkül sikerült eltávolítani. Az első lencsecsoporton belül volt, ami ráadásul nem szétszerelhető.
Az aláírásban levő Sigma viszont menthetetlen volt. A középső különálló lencsét felmarta a gomba.
Jobban megnézve ezek a japó obik mind menthetetlenek. Mindegyikben van legalább 1-2 pötty, ahol az üvegbe mart a gomba, vagy szét van válva a ragasztott lencse -
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Nikon D3100 gépemhez keresek egy fényerősebb obit. Jelenleg Nikon 18-105 van + Tamron 70-
300 vc. Ezeket néztem ki: SIGMA 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM
SIGMA 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM
Mivel csak a Sigma 17-70-t lehet dokkolni / nem tudom kell-e aggódni a fókuszproblémák miatt/ kicsit jobban hajlok felé, bár nem lehet nagy előnye a Nikon 18-105- el szemben /Nikon 18-70 tartományát nézve/.
Esetleg más alternatíva? Köszönöm! -
80hun
addikt
válasz
szbalogh #28174 üzenetére
Postát is számold bele.
Ha nem megy át a vámon akkor vám+áfa is terheli japánból.Viszont amiken elvált a ragasztás azok felejtősek és még a gombást is kétszer meggondolnám mert nyoma maradhat takarítás után.
Sztem nem leszel előrébb az f2-es ellenében egy 1.4-asel főleg ha sérült a lencseredszer.
-
-
szbalogh
addikt
Nézegetem e-bayen a japán eladó Pentax smc 50/1.4 kishibás lencséket. 10 ezertől árulja.
Valakinek van tapasztalata japán rendeléssel, esetleg konkrétan attól az eladótól? Milyen eséllyel fogjék meg a vámon? EU-n kívülről még nem rendeltem objektívet.
A leírás pontos szokott lenni? Egy kis gomba nem lenne baj de rejtett hibákba nem akarok belefutni. -
Neck
veterán
válasz
vihartigris #28170 üzenetére
Én is a 18-35-öt találtam egyelőre.
-
Neck
veterán
válasz
falijja #28166 üzenetére
Szerintem óriási különbséget azért ne várj, amiről beszélünk, az nem egy átlagos, hanem egy tényleg kiváló kompakt gép vs egy jó MILC jó szenzorral, de csak kitobival.
Ha a MILC gépen cserélgeted a fix obikat helyzettől függően, várhatóan jobb képminőséget kapsz, a két számmal nagyobb szenzor miatt, főleg kevés fénynél, viszont ne lepődj meg, hogy fel kell adni az eddigi kényelmes életet
Ha szeretsz játszani a kis mélységélességgel, akkor persze megéri váltani, egy jó 1.8-as fix obival jól el lehet lenni
-
törölt tag
-
törölt tag
A Sigma 17-70, amit én használok az A6300-hoz.
De ott a 17-50, az is jó és még olcsóbb. Vagy a Tamron 17-50.
-
Neck
veterán
Canon APS-C rendszerre melyik zoom obi ajánlott, ha fontos a fényerő?
[link] ez jó vétel, vagy van jobb?
Vagy ilyen áron jobb minőségű vétel, vagy hasonló minőségű olcsóbban?
Rokonom szeretne venni, és hülye vagyok a Canonhoz. -
falijja
őstag
Sziasztok
Melyik csinál minőségre jobb képet, egy panasonic tz100-as kompakt hoz viszonyítva, egy samsung nx500 az alap kitt obival..(18-55)? vagy egy 50mm/f1,8 takumar vagy valami hasonló olcsóbb m42-es obi.
A gép már megvan(nx500), csak nem tudom melyiket vegyem.
Keret egyenlőre (30 ezer), szóval nehogy valami 100 ezres valamit mondjatok
18-55 vagy egy m42-es valami..?
Válaszotok előre is köszi.. -
Byk01
őstag
válasz
Throme #28153 üzenetére
A Taminál nekem elég sokszor volt, hogy ki kellett kapcsolnom a VC-t, aztán vissza, mert nem tudtam akkorát mozdítani rajta, amekkorát akartam. Ha kicsit mozdítottam, megfogta a VC, ha meg akkorát, amekkorát már engedett, akkor túlmozdult. Na ezt menüben turkálással nem tudod megcsinálni.
-
Throme
veterán
Budget lencse, sokan ezt örök VR-el használják. A régebbi 70-300 VR-t jóformán én is stabival bekapcsolva használom, turistafotósként.
A magyarázat ettől még tényleg vicces, meg ezért frissítsen az ember firmware-t?Ha beszarik egyszer a nikkor , akkor valszeg tami lesz belőle, már ha egyáltalán hiányozni fog...
-
Byk01
őstag
Engem az AF-P-től elriaszt(ana), hogy nincs rajta VR kapcsoló, a menüben kell turkálni miatta
(azt meg csak így zárójelben jegyzem meg, milyen bullshitet le tudtak nyomni, hogy ezzel egyszerűsödik a kezelése, mert nem kell annyi gombra figyelni, nehogy véletlenül elállítsuk)
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #28149 üzenetére
"Tami kb olyan mintha kirántaná a kezedből a képet"
ebben igazad van, és hangosabb is, de meg is fogja nagyon szépen.
-
kutga
nagyúr
válasz
randras_83 #28149 üzenetére
Újonnan nagyon el vannak szállva a Nikon obi árak.
-
randras_83
addikt
-
kutga
nagyúr
válasz
randras_83 #28145 üzenetére
Azt is néztem de újonnan valamivel felette van a keretemnek. Lehet várok még egyelőre nem létszükség a tele.
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #28145 üzenetére
Nekem is 70-300 VR van. Hogy szebben rajzol-e azt nem tudom. Egyszer próbáltam összehasonlítani, de az felületesre sikeredett. Minőségre meg vagyok elégedve a nikkor-ral.
Stabija a tamronnak szerintem elég jól "fog".
Ami a nikon malmára hajthatja a vizet, hogy van külön csak függőleges stabilizálás is, nem csak teljes....
Cserébe a nikkor a legdrágább.#28146) daa-raa: igazad van, jó 5-let!
-
randras_83
addikt
Én ezt venném : Nikon AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED.
FX - re is jó. Jobb a stabija mint a Tamronnak, szebben rajzol. Én szerettem. Használtan 80-90k között mennek a szépek kapsz hozzá napellenzőt. A Tamron 5 éves garanciája csak az első, a terméket regisztráló személynek szól, halkan jegyzem meg.
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Az 55-300 egy kib@szott jó átfogás. Asszem már fém bajonettes. Kvázi kicsi.
A a taminál valszeg lassabb az AF-je.... legalább is az 55-200 nem volt annyira acélos.
(az AF-P-s nikkort nem ismerem)Szerintem tamron, mert bitang a stabija, 5 év gari, és - ami igazándiból nem sokaknak szempont - FF szenzorhoz is jó.
Tudtommal nincs kompatibilitási gondja.
Pedig nikon párti voltamHa a súly (és méret) prioritást élvez, akkor nem tamron.
Képminőségre nem tudom mi a különbség a nikkorok közt, ha nincs számottevő, akkor az átfogás győzedelmeskedne nálam, szemben a halkabb és talán gyorsabb AF-P -vel...
szvsz
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Általános felhasználású telezoomnak melyiket vennétek?
TAMRON 70-300 mm f/4.0-5.6 Di VC USD
vagy
Nikon 70-300/F4.5-6.3 G AF-P ED VR DX
vagy
Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR
D5300 a váz, a Nikon kicsivel sötétebb de most kicsivel olcsóbb is.
-
SkyTrancer
senior tag
Sziasztok !
Valahogy megpróbálom leírni a problémát, de előre is bocsi ha nem egészen érthető
Vásároltam pár hónapja egy ilyen általános mindenes objektívet, ami igazából tökéletesen működik, de néha olyat tapasztalok, hogy nem tudok exponálni, majd egy apró kattanás és egyben a keresőben látom is hogy mintha lejjebb került volna az egész kép. Ezt követően minden megy megint a maga útján.
Olyan mintha az egyik lencse elmozdulna és nem a helyén lenne. Érdekes mert képeken semmit nem látok tökéletesen élesek pontosan ott ahová fókuszálok
Szóval nem tudom hogy ez mi lehet és miért csinálja
Kb havonta egyszer
Mi lehet a probléma ?
Másik objektívvel ( mikor még volt ilyet nem tapasztaltam ) Igaz azok egyike sem volt stabilizátoros
Ötlet ? -
Throme
veterán
válasz
hdomiki #28135 üzenetére
Szerintem kezdésnek jó a kitobi. Aztán úgy is alakul, hogy a kitobi esetleg túl szűk (nagylátó kell), túl rövid (tele tartomány kell), túl sötét (fényerős obi, zoom, vagy fix), torzít (mégdrágább fix, vagy zoom, ami fényerős is egyúttal)....stb
Amíg nem próbálod, nem fogod tudni mi kell, és megvetetnek veled mindent.
-
hdomiki
csendes tag
Sziasztok!
El szeretném kezdeni a tájképfotózást. Milyen objektívet ajánlotok hozzá? Nikon d3400 -
kutga
nagyúr
Csak meglett.
Manual focusing is possible even when the lens A-M mode switch is set to A. Set the camera’s focus mode to AF-S, and press the shutter-release button halfway to initiate autofocus. Next, while pressing the shutter-release button halfway,manually rotate the lens focus ring to fine-tune focus.
-
kutga
nagyúr
Igazad van, ezen csak M és A állás van. Mellette a 35mm fixnek van M/A állása, azt lehet tekergetni.
Amúgy szvsz ezek hülyebiztosak, de azért inkább átmyomom M állásba.
Egyébként érdekes hogy Ken Rockwell is azt írja hogy működik a dolog.
Manual focus is easy: just grab the focus ring at any time. You don't need to take the A-M switch out of Auto.
-
gaben22
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #28127 üzenetére
Köszi az infót, gondolom ugyanarra a témára nem lőttél képet a két objektívvel
. Még morfondírozok ezen, addig se költök legalább. Álmodozni meg ingyen van
-
80hun
addikt
-
vlevi
nagyúr
Van egy Canon 18-135 obim, meg egy 55-250IS.
De a 250-et szinte alig használom, mert minek. Általános kirándulós objektívnek a 135-ös vége elég, ahol meg tele kell, oda meg a 250 is kevés.
Ezért most csorgatom egy kicsit a nyálamat ezen :
Gallery and impressions: The Tamron 100-400mm F4.5-6.3 is light, sharp and stabilizedIdőközben megtaláltam magyarul is : Megjelent a Tamron 100-400 mm F4.5-6.3 Di VC USD (A035)
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Nikon 18-105-nél automata fókusz mellett is lehet tekergetni a fókuszgyűrűt. Miért van az, hogy 'A' állásban újrafókuszál miután én manuálisan beállítottam a fókuszt? 'M' állásban természetesen úgy működik ahogy akarom.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
gaben22 #28125 üzenetére
Szia!
Nekem Tamron 15-30 van kb 1 éve,jelenleg nincs az a nagylátó amire lecserélném...
Nemrég viszont volt szerencsém kipróbálni a 14-24-et is. Az is nagyon jó, de nem annyival,mint amennyivel drágább.Élességre mondhatni ugyan az a két obi.A 14-24 f2.8-on minimálisan élesebb. Viszont a képek széle fele nagyobb színhiba jellemzi,mint a Tamront.
A Tamronnak rekeszértéktől függetlenül nagyon minimális a színhibája, van stabi is ha úgy adódna.
Én imádom, és ezek után sem érzem,hogy nekem kell a 14-24.
-
gaben22
senior tag
Üdv, volna esetleg valaki, aki csinált tesztképeket Nikon 14-24 és Tamron 15-30-cal, lehetőleg ugyanarra a témára? Nem tudok dönteni a 2 között. 15-30-cal kiegyeznék, ha tudnám, hogy élességben éppen csak kicsivel marad el a 14-24-től, 1 oldalt találtam, ahol van összevetés:link, de ismeretlen oldalak azt dicsérik, amelyik többet fizet...
-
ThodEE
őstag
válasz
randras_83 #28122 üzenetére
Jó akinek vannak finomságai
Nekem csak álom a D750 meg 85/1.8,105/1.4 főleg mert mindenből kettőt kell tartani, de nem is csak a technika, az utómunkát kéne még rengeteget tanulnom van még hova fejlődnöm minden téren
-
bakosgabor57
őstag
válasz
randras_83 #28120 üzenetére
Kb szerdára meglesz a AF-S 70-300.
daa-raa - nem mindenki tudja, hogy DxO szintetikus teszteket készít, szerintem az itt olvasgatók 90%-a. -
ThodEE
őstag
válasz
randras_83 #28120 üzenetére
Jelenleg csak tavalyi dátumokat találtam de biztosan lesz idén is, Nikon bemutató nap, Sigma bemutató nap, ilyenekre elszoktam nézni már csak az ingyenes szenzor tisztítás miatt is
Tavalyi tripontos. -
randras_83
addikt
válasz
bakosgabor57 #28111 üzenetére
Én most váltam meg az enyémtől, szerintem teljesen rendben van az az üveg, volt elötte Tamron is, de még mindig azt mondom, hogy a Nikon szebben rajzol. Amúgy meg mi az elvárásod? Az obit meg simán megkapod 80-90k között.
Alternatívaként ott a 70-200 f/4.(#28117) ThodEE: mikor??? hozok én is egy zsák jóságot.
-
törölt tag
válasz
r.levente75 #28118 üzenetére
Dehát mit számít az, ha a DxO ábrája nem szép?
-
r.levente75
addikt
válasz
bakosgabor57 #28105 üzenetére
Nekem is van, 7200-on használom. Penge optika.
-
Throme
veterán
válasz
itouchfan #28115 üzenetére
Ez így van.
Ilyenkor fel kell túrni a netet, és bemutatókat, videókat, leírásokat, tesztképeket kell keresni, fórumon kérdezgetni.
Ahogy egy mérés nem mérés, úgy egy teszt nem teszt...Régebben volt fórumos találkozó. 20-25 arc összejött, akkor még leginkább soncanikontax gépparkkal rendelkezők.
Obicserék, eszmecserék.
A belépős kézbe foghatott súlyos FX-et, kapot ötletet, ...stb...
Aztán persze volt, hogy már csak inni járt össze a fotós csapat, mutatóban azért volt mindenkinél egy gép...
Aztán megszűnt ez is....Meg kell ragadni minden lehetőséget, és csökken a rizikó...
Ez van.
-
itouchfan
senior tag
válasz
#65675776 #28114 üzenetére
Ja, értem, köszönöm.
Egyre inkább úgy tűnik (eszerint is), hogy egy alapvető szűrést meg lehet csinálni így, fórumokon és teszteken keresztül, de az, hogy valakinek tényleg beválik-e az adott felszerelés, csak jóval a vásárlás után derül ki, és nagyon nagyon sok tényezőtől függ...csak nekem ezzel az a bajom, hogy ahhoz nekem drága játék ez, hogy tízezreket bukjak 1-1 dolgon... -
törölt tag
válasz
itouchfan #28113 üzenetére
Nem fotók, hanem mindenféle referenciaábrák és optikai mérőkészülékek útján készülnek. Steril körülmények között, kontrollált megvilágítással. Szóval olyan körülmények között, amivel az életben nem fogsz találkozni. Ezért irreleváns az egész.
Kb, mint amikor beviszel a szervizbe kalibráltatni egy vázat és eg yobit. A vázat bekalibrálják egy referencia optikához, az obit meg egy referencia szenzorhoz. Az eredmény meg az, hogy az esetek döntő többségében ugyanúgy nem lesz pontos az AF, ahogy előtte sem.
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #28111 üzenetére
Akkor higgy a DxO-nak, nekem ugyan mindegy. KR sem sokkal különb, de legalább gyakorlati példát is hoz, nem egy elméleti baromság, mint a DxO.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
#65675776 #28110 üzenetére
Igaz, Ken Rockwell egész szépeket ír, kösz a tanácsot.
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #28109 üzenetére
Bármelyik, ahol nem szintetikus hülyeségeket mérenek, és vannak tesztképek.
A DxO kb annyira ad reális képet az eszközökről, mint egy szintetikus teszt PC-n.
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #28107 üzenetére
A DxO-nak lehet a legkevésbé hinni. Az AF-S 70-300VR az egyik legjobb 70-300 a mai napig.
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #28105 üzenetére
Ne ilyen elkúrt ábrákat nézegess. Az egy nagyon jó obi.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
#65675776 #28104 üzenetére
Nincs, csak ha erre rá nézek kétségeim támadnak.
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #28103 üzenetére
A korábbi AF-S 70-300 VR használtan már 100k felett van?
-
Red@Arc
tag
válasz
bakosgabor57 #28101 üzenetére
Sajnos a Nikon nem akarja a 7200-t még jobban a 7500 alternatívájává tenni, így is az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kés topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- OLED monitor topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nintendo Switch 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest