- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
balint107
aktív tag
válasz
ingalls #26796 üzenetére
Jah, csak ha az a szerencsétlen táp, minden kártyával gondtalanul megy, csak a 970 nem bír magával, akkor azért csak a 970-el lesz a gond. Én 2 hónapja vettem egy Chieftec 700W-os tápot a 600W-os helyett. Világ életembe Chieftec tápjaim voltak évekre szólóan is, soha nem volt velük gond. A 600W-os gondtalanul vitt, GTX 650-et 2 GTX 660-at, VTX 3D 7870-et, (bár erre a hűtés volt a panasz), Radeon 7850-et, R9 270X-et, GTX 760-at, GTX 670-et, GTX 770-et, GTX 680-at, és GTX 970 WF3-at. talán nem felejtettem ki semmit
. Erre megvettem az első G1 970-emet és cicergett mint a barom mindkét táppal. Ilyenkor az ember csak a kártya körül keresi a bibit. Nem fogok 10 tápot megvenni és kipróbálni, hogy melyik fog ízleni a drágának. Főleg, hogy a legutóbbi darabbal meg érthetetlen melegedési problémák voltak, szintén mindkét táp esetében :/
De egyébként jogos a felvetés, ha megtehetjük érdemes a táppal is variálni.
-
ingalls
senior tag
Nem akarom a cicergéssel szétspam-elni a topikot, de megosztom a jó tapasztalatomat:
Volt korábban egy HX620W-am, amit évek óta használok, gond nélkül vitte minden gépemet. Decemberben vettem egy 970 Strix-et, és bánatomra nagyon hangos volt. Visszavittem, kaptam egy cserét, az is cicergett. Aztán ezen a héten lecseréltem a kártyát egy Asus Black-re. Mikor beraktam, meglepett, hogy talán még hangosabb is volt, mint a Strix-ek. Írtam ide a fórumra és többen javasoltátok, hogy próbáljam ki másik táppal. Végre rászántam magam a beavatkozásra (nagyon fázom az ilyen jellegű amortizáló türelemjátékoktól) és tettem is egy gagyi 500 W-os FSP tápot a rendszer alá. Az eredmény az volt, hogy magas fps mellett is szinte alig hallottam a cw-t, még nyitott ház mellett sem.
Persze nem akartam rajta hagyni a vasat egy ilyen bóvli tápon, ezért vettem egy fokkal jobbat, egy EVGA Supernova G2 750-et (himpi ajánlását megfogadva). A fejlemlny a Corsair és az FSP táphoz képest, hogy 144 fps mellett a játékok alatt már csak a ventik hangja hallható!Mostantól én is arra buzdítok minden fórumtársat, hogy mielőtt hanyatt-homlok viszi/küldi vissza a 970-eket cw miatt, előbb mindenképpen próbálja ki egy akármilyen másik táppal a rendszert, hátha (nem feltétlenül jobb lesz, de) változik a hallható cirmogás. Ha változik, reménykedhet benne, hogy nem a vga lesz a kellemetlen jelenség egyetlen magyarázó eleme.
És köszönet mindenkinek, aki segített pontot tenni a cicergős kalandom végére!
-
törölt tag
" + rühellem a Gigabyte-ot." Èn kérek elnèzès Cyber helytt.
-
balint107
aktív tag
Én már rendesen félek ettől. Most ki lesz cserélve a tegnap érkezett extrán melegedős 970 G1 gaming. Az első cicergett. Ez 75 fok volt alap oc-n. Mi jöhet még? :S Már alig bízom abban, hogy egy normális kártyát kapok. Jah próbáltam egy tápcserét is. A Chieftec 700W helyett, betettem egy 600W-osat. De semmi különbség nem volt. Ugyanúgy melegedett.
-
Szia!
Black halkabb, g1 az eddigi tapasztalatok alapjan tuningosabb. Ki kell fogni termeszetesen es mindketto cicereghet.
Erdei88 Elofordulhat valoban. csak abbol alkotok velemenyt, amit eddig olvastam a topikban.
G1-bol a legtobb lazan megy 1500 felett, blackek altalaban nem. Jelentosege nincs amugy.
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, melyiket vegyem:
-ASUS GTX 970 DC2OC 4GB BLACK,980as nyák (nem cicereg)
-GTX 970 Gigabyte G1 GAMING OC 4GBElőre is köszönöm!
-
ingalls
senior tag
Azér', lett is hangja a gépnek. De legalább nem cincog (annyira)!
-
válasz
zegi_norbi #26780 üzenetére
Szia!
En sem talaltam sehol, gondolom nem volt piaca, ertheto modon. Amugy 200-ert tudok neked ilyet. Vegyel egy sima strixet iponon es priviben elkuldom a megoldast 23 ezerert.
remelem ez meg nem hirdetes.
(#26781) ingalls A blacknek 30%on porognek alapon a ventillatorai.
-
válasz
zegi_norbi #26780 üzenetére
semmi értelme azt venni, csak egy egyszerű órajelemelést hajtottak rajta végre
bármikor utánuk tudod csinálni ingyen bármelyik tuning progival
-
ingalls
senior tag
970-ből a Strix-szel ellentétben a Black nem passzív ventiprofillal megy 60 fok alatt gyárilag? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy strix profillal megy, de nálam idle is pörög a hűtő.
-
zegi_norbi
tag
Ti láttátok már ezt a strix 980-at? [link]
Akkor ezek szerint 3 verzió van ebből: DC2 4GD5 1126/1216 Mhz
DC2OC 4GD5 1178/1279 Mhz
DC2OC 4GD5 SP 1241/1342 MhzEzt a 3. verziót még sehol nem láttam boltban, külföldön sem. Meglehet venni vajon?
-
pramerb
újonc
Itt van egy nagyon terjedelmes teszt kulonbozo cpu generaciok es a 970
http://www.techpowerup.com/forums/threads/gtx-970-1-5ghz-and-2500k-vs-q9550-in-70-benchmarks-bonus-i7-860.211898/
A cpu limites jatekoknal akar fele is lehet csak az fps. Ezert gondolkozok platform valtason. Ahol nincs cpu limit, ott nem sok a kulonbseg egy i5 es egy osregi negymagos quad kozott is.
Viszont az uj DDR4 memoriak es az ujabb tokozasu i5-osok, i7-esek vajon mennyivel lesznek gyorsabbak? Jatekoknal nem hiszem hogy sokat szamit, nem? Akkor kiknek eri meg a DDR4 szabvany?
-
-
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan tesztrol amelyikben a jelenlegi csucskategorias vga-kat vizsgaljak kulonbozo processzorokkal?
Olyan vizsgalatra gondolok, ahol kulonbozo CPU generaciokat hasonlitanak ossze, vagy azonos generacioba tartozo, de kulonbozo kategoriaju CPU-kat vetnek ossze. -
bombibmw
veterán
válasz
pramerb #26762 üzenetére
A 4690k bőven elég egy 4,2-4,4GHzre meghúzva.
Nekem 4670-em van,aminek a turbo órajele 3800MHz.
Ez kevés néhol.
Az a 4-500MHz hiányzik,ennyi kellene még.(#26761) papadzso1 :
N em hinném,hogy lap,vagy kártya lenne,mert akkor képet sem kapnál vele.
Próbáld meg kikapcsolni az Experience progit és nézd meg úgy!
Csak egy tipp első körben. -
papadzso1
tag
senki sem tud segíteni?
-
bardi
senior tag
Nekem i5 2500k van, és a witcher 3 alatt a vag 99%-on pörgött. Szóval gondolom a processzor nem fogta vissza.
-
pramerb
újonc
bombi! Ha a 4690k keves kihajtani akkor milyen procira akarsz valtani, i7-re?
Csak nem kell i7 a 970 melle, nem?
Akkor valoszinuleg platform csere lesz, milyen alaplap, es memoria a legjobb ar-ertek aranyban? 16Gb kene, ki akarom kapcsolni a lapozofajlt -
papadzso1
tag
Sziasztok. Egy kis segitséget kérnék. Van egy asus gtx strix 970 karim. Ha a 8x csatiban van nincs gond de ha a 16x rakom akkor időnként kifagy a gép játék közben kék képernyővel.Mi lehet a karim vagy az alaplapom?
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #26757 üzenetére
Igen,de nála is alapon megy a 4690k.
-
bombibmw
veterán
válasz
ingalls #26755 üzenetére
GTA V,Witcher 3,BF4,amikkel mostanában játszok.
Szép folyamatos a játék,de van olyan,amikor a kártya csak 60-70%-on megy vsync-kel,mégis megröccen a játék.
Ha kikapcsolom a vsync-et,gázabb,mert sok helyen egyszerűen nem képes már kihajtani a kártyát a cpu.
Nem mindenhol van ez természetesen,de azért van.
Összességében kihajtja a cpu a kártyát,de nem mindig,na(jelenetfüggő,cpu igényesebb részek,játékok). -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Dr. Gonzο #26588 üzenetére
Picit előrébb jutottunk a témában.
2x4GB-os ramból az egyiket kiszedettem vele. Láss csodát, nem akad a kép.
Betette csak a másikat, nem akad a kép.
Visszatette mind a kettőt, akad a kép. Itt a 2 és 4-es slotban volt.
Áttettük az 1-3-ba, ott is akad.
Ráeresztettünk egy tesztet, nem hibázik.
Mit nem veszünk észre? -
Erdei88
veterán
válasz
#Morcosmedve #26734 üzenetére
Corsair 14 centis gyári venti. Valami légmozgás kell a házba
-
maross
nagyúr
válasz
pramerb #26744 üzenetére
Hatareset a procid, ha esetleg nincs huzva, es adnal neki +20 25%-ot akkor az sokat jelenetene. De amennyit raversz az uj lap+procira...haaat...akkora kulonbseg nem lesz. +4giga ramnak is orulne a rendszered+par ujabb jatek. Egy gtx970 mellé mar illik ennyi (es ami jo benne, nem kell hozza mast cserelni). Ha marad penz, akkor nincs mas hatra, lap+proci (+ram, mert abba mar ugy se megy bele a ddr2-od), jobb videokartyat venni ertelmetlen a jelenlegi procid melle.
-
pramerb
újonc
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni. Van egy MSI GTX970 Gaming 4G kartyam, es amivel hasznalom mar tavaly ota az egy regi LGA775-os rendszer Q9550 procival es 4Gb DDR2 rammal.
Igazsag szerint minden jatek megy maxon 20-60-80 fps kozott, jatektol fuggoen. Gondolkoztam cseren, mert a regi proci meg a lassu memoria nehany jatekban elegge visszafogja a kartyat.
Neztem teszteket ahol pl. egy i5-os proci nem sokkal gyorsabb a q9550-nel jatekokban. Nem renderelek videot meg ilyesmi, csak jatekra gondolva erdemes lenne-e cserelni vagy esetleg a win 10, es a dx12 megjelenese dobna a sebessegen valamit? A regi procik profitalnak a dx12-bol ugy olvastam, bar ahhoz jatek is kell, ami arra van megirva, de szerintem a 4GB DDR2 ram eleg keves.
Proci alapon megy, huzni nem tudom sajna az alaplap miatt es memoriat sem lehet boviteni, 2db slot van, micro ATX.
Esteleg tudna valaki tanacsot adni, hogy megerne-e uj alaplap -proci-memoria csere? Vagy az uj i5-os procikra varni? Esetleg akkor lejjebb menne az ara egy 4670k-nak vagy hasonlonak.Koszonom.
-
válasz
XXArcAngelXX #26730 üzenetére
kedzésnek kukáznám a 4790k idiótaságot ... semmi értelme, kidobsz 30ezer forintot a kukába
...ha csak játszol
természetesen ha napi szinten renderelsz és tervezel és virtuális környezeteket futtatsz akkor nem szóltam!
-
monosz
őstag
válasz
#Morcosmedve #26734 üzenetére
Nem volt ezzel baj,"sepert mint állat"
(nagyon szerettem)
Viszont megjött a hangja huzamosabb game-k alatt. -
#Morcosmedve
veterán
-
válasz
Nincs mit! Ehhez a gephez dobhatnal be egy V700-at vagy egy Supernova G2 850-et.
(#26736) hpeter10 1 vga-hoz eleg, ha esetleg kesobb sli-t szeretne, akkor mar ugy gondolom nem.
-
monosz
őstag
válasz
-
Chalez
őstag
válasz
Jó kis build lesz!
-
dilipok
veterán
válasz
csak tamogatni tudom a valasztast
-
XXArcAngelXX
tag
balint107 mlinus Lauda köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki Giga G1 lesz mert így kijön a pénzből a 4790K + maximus 7 hero lap. Lehet tápot is cserélek. Amint létrejön a dolog és össze is szereltem jövök!
Mégegyszer köszönöm!
-
balint107
aktív tag
Itteni kereskedőről van szó Sipi85. Hogy mennyire függött tőle ez a dolog nem tudom. De rajta keresztül mentek a dolgok. Nem foghat mindent a nagykerre. Ha ott olyan mocskok vannak, akkor mért nem keres más partnert. 6 hétig b*sztam a rezet mire megtörtént a gari, és küldenek egy másik sz*rt miután jól kivárakoztattak.
szerk: Mondjuk még megvan a 600W-os tápom. Ha lesz türelmem lehet kicserélem még, hogy megnézzem, bár nem hiszem, hogy sok minden változna. most 700W-os van a gépbe.
-
balint107
aktív tag
válasz
Assdak #26725 üzenetére
Á nincs 30 fok. 25-26 fok volt. És a másik is itt volt még május végén, és nem 18 fok volt már akkor. Valamint korábbi kártyáimból is tudom, hogy ennek a szobahőmérséklet mizériának sincs akkora jelentősége. Max 1-2 fok. Ami kártyával játszottam télen 19 fokba, az nyáron 30 fokos szobában is kb ugyan annyira volt meleg. Komoly különbség nem volt.
-
balint107
aktív tag
válasz
BomiBoogie #26721 üzenetére
Nyilván nem. Ugyanebben a házban, ugyanazon körülmények között volt az összes 970 tesztelve. Annyi változott, hogy a chieftec 600W-os tápomat leváltottam ugyanolyan 700-asra. De a korábbi 970 G1-esem ment még mindkettővel és nem volt ilyen szempontból különbség. (De még a cicergésben sem, amiért ment a korábbi kártyám.) Viszont 10 fokkal hűvösebb és 10%-al halkabb volt a venti. Megnéztem most is manuálisan. a 62 százalék, és a 72 százalék között hangban is nagy különbség van. Ez idegesít a legjobban.
-
ToXeN
tag
válasz
BomiBoogie #26718 üzenetére
Nekem 100% venti mellett 75 fok... naés... Legalább nem cicereg sosem (nem azért mert nem hallom
)
(#26713) balint107-nek szántam, sorry -
balint107
aktív tag
válasz
BomiBoogie #26716 üzenetére
Hmm... Mondjuk ilyenre nem emlékszem korábbról, de tény, hogy most terhelés után van. Akkor pedig ez megállja a helyét. Viszont a túlzott melegedés továbbra is érthetetlen, biztosan egy kivételesen elcseszett darab lehet.
Lehet ennyire nem bírja még a gyári OC-t sem, hogy ennyire melegszik. Bár második nekifutásnál már megállt a Crysis 3 alatt 69 foknál, igaz oldallap nélkül. Oldallappal felmegy 70 fok fölé. Azt hiszem ritka rossz darabot kaptam :/
-
balint107
aktív tag
Emberek most néztem meg a 970 G1-nek az alap ventijét, ami 36%-on megy. Hoppá. Emlékeim szerint a G1 gaming-nek 30% volt az alap venti. A sima WF3-nak pedig 35%. Ez miért megy akkor 36%-on? Ez azt jelentené, hogy belenyúlt valaki?
-
balint107
aktív tag
Nem értem a kérdést. Gigabyte GTX 970 G1-el kapcsolatban írtam, hogy 10 fokkal melegebb, annál mint a kicserélt kártya, valamint mint a sima WF3 verzió volt. Új 970-eset kaptam, és az melegszik valamiért nagyon.
BomiBoogie (#26712)
Mint az állat.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
balint107
aktív tag
válasz
ittakary #26694 üzenetére
Hát, amit furcsáltam, hogy a doboz nem volt leragasztva, csak a kártya zacsi. A védőfólia ugyan rajta volt a kártyán. Állítólag újra cserélték a régit, de nem tudom, elképzelhető, hogy belenyúltak. Vagy egy tesztelten gagyi modellre cserélték volna lévén, hogy csere kártyának jó az? Sipi85 barátunktól van, akinél 6 hetet kellett várni a garanciális cserére.
De hát maga a tény, hogy ez a darab melegszik mint állat. Miért?
-
ö T i
csendes tag
Volt fent a legújabb írtam fent de vissza raktam egy régebbit amit a gta 5 höz adtak azzal megy rendesen hiba nélkül bár lehet valami vírus volt vagy tudja a bokám majd vissza rakom az újat de még várok vele egy kicsit hogy ki fogja e írni megint.
Ezt a fixet meg nézem köszi Zorel
Amúgy nagyon jó VGA nekem egy Asus R9 290X DC2Oc volt előtte de az elég melegecske volt. Valamikor 94 fok is volt játék közbe
Ez 59-62 fok közt volt még eddig persze a házamba elég jó a huzat van benne vagy 10 venti
Proci is 40 fok fölé még nem ment
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest