- Riasztó topik
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
válasz
kalozhun100 #27884 üzenetére
Gyere át ide, itt sokkal részletesebb beállítást tudunk adni.
-
törölt tag
Akkor lényegtelen nálam is, mert benchbe alap feszen is végig ment az általam beállított órajelen, csak benne volt a "ha" kifogyna aztán ne akadjon nekem.
Másik meg ennél a GTX 970 MSI kártyánál a gamin app-ba lehet állítani az MSI logó villogását? Vagy az csak a 980-ra jó? Mert a hivatalos oldalról letöltöttem az appot, de nem indult el, viszont ami a lemezen volt, annál meg ez a Led opció nem volt. -
törölt tag
Óh de okos leszek én itt estére
És ha így hagyom akkor remélem nem lesz baja a kártyának, mondjuk ez nem nagy mV emelés, de azért 1.2060-ról 1.23V az kicsit sok nekem, de ha szerinted ez így rendben van akkor így hagyom, hogy ha netalántán kifutna a feszből akkor legyen mihez hozzányúlni.
Köszi még egyszer(#27889) blu79:
-
törölt tag
Aha így már világos. Mert most néztem a kártyámnak mennyi a vége hiába adtam neki a +87mV-ot, akkor is hibázott szóval azt hittem hogy túl lehet fesszelni az MSI-ben.
Akkor megnyugodtam hogy ebben van fesz korlátozás.
Köszönöm a válaszodSzerk: Mondjuk az érdekes hogy 0mV-on terhelés alatt 1.2060V-t ír ki, ha adok rá 12mV-ot még mindig ennyi, de ha már 13mV-t adok neki akkor már 1.23V-t ír
-
snecy20
nagyúr
Mondjuk lehettem volna okosabb két hónapja, mert akkor egy kicsit előregondolkodva megveszem legalább a 750-es, de inkább a 850-es XFX tápot.
Amúgy kösz a linket, sokatmondó, mert a 4930K-nak is közel azonos a fogyasztása az 5820k-hoz képest. Most ahogy nézem a neten az ezzel foglalkozó fórumokat és ismertetőket, valószínűleg a 650W-os táp nem lesz gond, amennyiban nincs OC. Az meg szerintem egy simán bevállalható kompromisszum. Aztán majd később mehet a tápcsere is nagyobbra.
-
h1mpi
félisten
válasz
#97716736 #27882 üzenetére
Általában 1.21-1.23 mV körül ad neki maxra. Ez teljesen jó érték. Ami sok, így léggel az az 1.3-1.4 mV, mert túlmelegszik a GPU.
A "high-end" tuning vga-knál kell vigyázni, mert ott simán tönkre teheted, nincs fesz korlátozás a saját szoftverében. eVGA Classified széria vagy Kingpin.
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
A Strix 980 és 970 különbözik valamiben a külsőre, felépítésre és anyaghasználatra tekintettel?
-
törölt tag
Tuningnál mennyi mV-t lehet neki adni pluszba, ami még nem annyira "bántja" a kártyát?
-
válasz
balint107 #27875 üzenetére
Szerintem az tok jo, hogy nem melegszik jobban. A black-em sem melegszik jobban, ha jol emlekszem 68-69 fok a max amig engedi. Annyi tortenik, hogy tuningolva elobb eleri ezt a hofokot, mint alapon. Ez igy van rendjen.
(#27876) snecy20 4930k melett 468 watt load fogyasztast produkalt ebben a tesztben a 970 sli. [link] Ha a kartyaid tobbet fogyasztanak, elvileg akkor is el kell birnia annak a tapnak. De nagyon a vege szerintem.
-
snecy20
nagyúr
válasz
JoolsNOS #27871 üzenetére
Nekem 650W-os XFX TS Bronz van, és egyelőre nem tudom, hogyha valamikor a jövőben hatalmába kerítene az ihletés és a Giga G1 970 mellé szeretnék majd egy másikat SLI-hez, vajon bírná a táp? Ugye az említett kártyának nagyobb ám az áramfelvétele a nagy átlag 970-ekhez képest... i7 5820k lenne mellettük, meg a szokásos apróságok, ventik, 2 HDD.
-
balint107
aktív tag
válasz
#97716736 #27873 üzenetére
De a lényeg az lenne, hogy a 155 mhz-es tuning semmit nem dob a hőfokon az alaphoz képest. Nekem ez a típus alapon is bemegy 70 fok fölé. Viszont hiába tuningolom, nem lesz melegebb. Ebben a gépházban a gigabyte GTX 970 G1 62 fok volt. A guru3d tesztben, ahol nem is volt házban a kari ott 60, így fölösleges a gépházra bármit is fogni. A GTA V nem az az igazi izzasztó játék. Crysis 3 inkább. A G1 GTA V alatt 56 fok volt, míg Crysis 3 alatt 62 fok. Az MSI GTA V alatt 68-70. Crysis 3 alatt 73 fok.
-
törölt tag
válasz
balint107 #27872 üzenetére
Én tetőteres szobában használom a gépet, itt aztán tényleg fülledt nyomasztó meleg van 30-34°C és olyan 65-69°C-os átlag játékoknál. Egyedül a GTA V-ben értem el 73°C-ot, de ott kapta az ívet rendesen.
Nálam is 1500/7500-an megy alap fesszel.
Ezek az értékek normálisak egyébként. Félned nem kell, meg hát háztól is függ hogy szellőzik, milyen szobában van a gép stb. -
balint107
aktív tag
Emberek, felhúztam az MSI GTX 970-emet az alap 1342 mhz-ről 1500 mhz-re. A kártya tuning nélkül is 72-73 fok max terhelésen, de így sem megy feljebb a hőfok. A venti kb 1%-al dolgozik jobban. Crysis 3, TR alatt 6-7 fps pluszt adott ez a tuning az átlag, a minimum és a maximum fps tekintetében is. Ez normális így?
egyébként kb 30 fok van nálam
-
JoolsNOS
veterán
válasz
kalozhun100 #27867 üzenetére
Határon még két kártyát is elvinne az a táp...
-
Bandi79
aktív tag
Na, eddig bírtam.... Palit GTX 980 Super JetStream megrendelve
-
Erdei88
veterán
válasz
Táp elég kell hogy legyen. A procit vagy a vgat mivel? A procit a biosban, a vga-t Msi Afterburnerrel a legegyszerűbb
Nem csak 60 fpsed lesz, amennyit a kártya bír
-
válasz
bőven jó az a táp
-
balint107
aktív tag
A G1-en fémből van a venti keret, ahogy a 770 780-nál is (csak a lapátok műanyag), a sima WF3 970-nél viszont minden gagyi hajlós vékony műanyag. Mikor ki-be tettem a kártyát úgy féltem, ne nyomjam meg nagyon a hűtőszerkezetet rajta. Backplatje se volt így ettől is félni kellett, ott se sérüljön. A G1-nek sokkal jobb az anyaga, hűtése megéri azt a plusz 5 ezer forintot, ha így is úgy is 100+ ezer egy ilyen kártya.
-
válasz
Rison77 #27859 üzenetére
Szia!
Ismertebb markak, sok tapasztalattal innen a forumrol:
Gigabyte G1
Gigabyte WF3
MSI Gaming 4G
MSI Gaming 100ME
Asus Black
Asus StrixEzekbol valaszthatsz nyugodtan, mind megbizhato, bevalt kartya. Csendesebb tipusok, asus black (strixet nem tudom) es msi, hutese mindegyiknek megfelelo, gigabyte-ok harom, tobbi ket ventilatorral rendelkezik. Vasarlas elott nezd meg befer-e a kartyad a gepbe, volt ra pelda, hogy faragni kellett. Cicerges sajnos barmelyiknel elofordulhat. Tuningban altalanossagban a gigabyte es msi kartyak jobbak, termeszetesen ki kell fogni, garancia semmire sincs. Backplate az alabbi tipusokon talalhato: Giga g1, msi gaming 100me, asus black, strix, mindegyik tipuson csak diszito es merevito szerepe van.
-
kenwood
veterán
válasz
Rison77 #27861 üzenetére
En nem hallottam,hogy barmi hangja lenne,furmark alatt volt max. 66 fok,az jatekban 55-60.
-
törölt tag
-
törölt tag
Üdv!
Én ezeket a problémákat úgy írom, hogy újrahúztam a winodwst, minden friss rajta. Valamiért a CM játékokat nem kedveli. De a vicc az hogy tegnap 2 óra Grid Autosport alatt egyszer nem micro lagolt be, és élvezhető volt a játék. Ahol eddig laggolt az az F1, meg Dirt 3 csak.
De kipróbálom amit írtál hátha, köszönöm azért -
kenwood
veterán
válasz
Rison77 #27859 üzenetére
3 ev garist vegyel,a marka mindegy (evga,xfx,asus,msi,giga)
Mire lejar a 3 ev,mar ugysem fog annyit erni,hogy komolyan fajjon egy esetleges elhalalozas.Mondjuk az ilyen Palit,Pny,Inno3d tipusu csodamarkakat meg 3 ev garival sem erdemes,de gondolom, ez trivialis,es nem is jellemzo naluk a 2 evnel hosszabb jotallas.
Meg arra figyelj, hogy minimum ket venti legyen rajta,ha nem akarod vizezni.Annyival nem olcsobbak a ref. kartyak, hogy megerje ezen sporolni.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
970-ből általánosságban melyik márka megoldásai megbízhatóbbak? Ár szempontjából elég nagy a szórás. -
Erdei88
veterán
válasz
kalozhun100 #27852 üzenetére
Szerintem 4,2Ghz-re nem baj ha felhúzod. Alapon kevés lehet a 3,8Ghz-es turbos órajel
-
blu79
addikt
válasz
#97716736 #27837 üzenetére
Szia, nekem a wrc 4 laggolt mint állat, be kellett kapcsolnom az nV driverbe az Adaptive sync et és megszűnt, próbáld meg te is ezt és hátha eltűnik, ilyen erös cpu nál kizárt hogy az okozza, vagy ha mégis marad próbáld újratelepíteni a gamet , meg a drivert is újratelepítheted de elötte le kell pucolni ddu-val
-
kenwood
veterán
Egy Giga 970 G1 gaming (sztem a sima WF3 is ugyanakkora) dobozt meg tudna nekem merni valaki ?
Postaznom kellene,vinnek haza neki masodik dobozt,de elfelejtettem megmerni,a neten pedig csak a kartya mereteit talalom meg.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kalozhun100 #27852 üzenetére
Oda azért nem árt a tuning pláne ha már K-s procid van.
-
kalozhun100
őstag
Egy i5 4670k rángatás nélkül kihajtja a gtx 980at nem?
-
Bandi79
aktív tag
Szerintem a Palit Jetstream GTX 980 is megfontolandó... Legalább olyan halk, mint az MSI, "csak" 25000 Ft-tal olcsóbb nála (160k vs 185k). A WF3-hoz képest 5000 Ft-tal kerül többe, ennyit sztem megér, hogy lényegesen halkabb, van backplate rajta és kidolgozásban is jobbnak mondják. Hátrány lehet a 2 év gari és a mini HDMI,DP csatlakozók.
Ha minden igaz, a héten rendelek egyet
-
törölt tag
válasz
davidsone #27839 üzenetére
Ismerősömnek GTX 760 van, neki szépen megy, nekem meg nem...
(#27840) snecy20: Remélem nem a kártya hibás, mert más játéknál jó, csak ezeknél nem. Biztos hogy driver cucc lesz, de nem tudom miért nem jönnek ki egymással. Ha GTA V megy akadás nélkül ahol aztán tényleg megvolt izzasztva, ne hogy már ezek lagoltassák meg... Táp erős, CPU is atom stabil minden, szóval driver lesz...
-
ingalls
senior tag
ZeroDK: Igazad lehet, de míg a 970-nél a rés giga és msi között 2-3k, addig a 980-nál ez már 15-20k-ra nő. Ott már nyomós magyarázat kell a különbségre.
Strix tehát kerülendő? Most adnak hozzá valami gagyi gémernek nevezett egeret és mgs V-öt. A kettőt elpasszolva már 165-ből meg is lenne. MSI meg 185
-
törölt tag
F1 2015, Dirt 3, ezeknél a játékoknál fenn áll nálam még mindig a Micro lag... Nem tudok mit kezdeni vele. Régen is volt egy nVidia kártyám, ott is ez volt a baj hogy a Codemasteres játékoknál micro lag volt, de hogy akkor mi oldotta meg a problémát nem tudom. Tudtok ezekre valami megoldást
-
törölt tag
válasz
ingalls #27832 üzenetére
Ez az MSI gaming nagyon jól el van találva. Én egész nap nyúztam, egyszerűen meg nem hallottam a hangját. Nálam ő a befutó.
De szerintem elég ha megnézed ezt: Vga noiseMás: Ezt a GPU órejel droppolást nem lehetne valahogy kikapcsolni, hogy ha játszok végig fix órajelen menjen? Mert pl cs:s-ben 900Mhz körül megy, mikor 1500-ra van téve, és így az fps se annyi amennyi.
Ezzel lehet kezdeni valamit, vagy ez ilyen? -
ingalls
senior tag
Az MSI 980 Gaming tényleg megéri a + 20k-t a g1-hez képest? Általában ezt a különbözetet látom a két kártya között. Tényleg annyival jobb az msi?
. A Gondolom, a Strix labdába se rúghat a hűtése miatt. Pedig olyan szép, masszív és halk, imádtam a strix-et.
-
qad
senior tag
-
válasz
Gordon32 #27822 üzenetére
Szia!
Franko karya a g1 es a wf3 is, elobbi negy, utobbi 2 hocsoves, tuningban altalaban mindketto jo. Eleg hosszu kartyak, nem mindegyik hazba fernek be, erdemes ezt megmerni, utanajarni a megvetel elott. Allandoan forognak a ventik, nem a legcsendesebb kartyak, ez nem jelenti azt, hogy hangosak, csak van naluk halkabb. Nem melegszenek. G1-en van backplate, ami csak disz es merevit, hutesben nem jatszik szerepet, ezen kivul talalhato rajta vilagito felirat, wf3-on nincs egyik sem. A olcsobbik kartya is ugyan azt a teljesitmenyt nyujtja.
-
Gordon32
tag
Sziasztok! Érdeklődnék van-e valakinek GB Gtx 970 -es kártyája és mi a tapasztalata?
Mi a kulömbség a rev-ek között?
Mennyire hangos,meleg a kártya? -
kozi71
senior tag
Szerintetek cseréljem 6990-t vagy ne, egy MSI féle 970-re?
-
snecy20
nagyúr
Játékok alatt egy csomószor ugrál a 970 GPU frekvenciája. Hol visszaskálázódik default-ra, hol az általam beállított 1550-en megy, de van mikor ilyen rejtélyes 1505-1515-ön és hasonlókon fut holott végig fixre van állítva minden érték Afterburnerben... Kicsit saját életetet él.
Hőfokok rendben, 68C körül tetőzik.
-
Szinyák
őstag
Válasz v.ki erre
(#27770) Szinyák
Thx ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest