Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
Anubris #25138 üzenetére
Iponon, ha az árgrafikont megnézed több kártyának is esett az ára pont a bejelentett csökkentés mértékével. A Palit is 170k körül volt jó ideig. CSsak ugye ami eddig volt 200k körül az lett 180k körül. Csak arra akartam utalni amd új kártyákkal nem kell számítani nagy csökkenésekre.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Anubris #24975 üzenetére
Akkor még egy év várakozás
Bár így szerintem örökké lehetne várakozni, mert mindig jön valami ami odacsap majd...
Semmi mozgás nem várható idén már... Viszont 2016 jó év lehet: DX12 csata, Vulkan, Fury vs. Pascal 14 nm vs. Fury 14 nm vs. (Volta) stb... Ha minden jól megy tényleg durva háború lesz, reméljük AMD is megéri.
-
blu79
addikt
válasz
Anubris #22080 üzenetére
tehát megfelelő proci nélkül nem jobb a 980? de amúgy is , kevésnek tartom a különbséget a 970és980 közt, nem úgy mint a 960és970 közt ahol nagy a különbség, viszont árban nem nem nagy a különbség a 960és970 közt, ellenben a 970 és 980 közt árban nagy a különbség, érdekes....
-
Televan74
nagyúr
-
csibuka85
őstag
válasz
Anubris #16245 üzenetére
En voltam aki visszavitte igen. A Giga maradt volna nalam jo par evig mert nagyon jo kartya volt. Amugy a Giga G1 em is volt mar gepben mikor megvettem mert a doboza el volt szakadva es latszot alul a pci e csatolonal hogy a fem a femmel erintkezett de nem erdekelt mert jol mukodott. Szemet az ipon es eleg fura emberek dolgoznak ott. Megerne a ceg mar egy verfrissitest.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Anubris #16061 üzenetére
Én sok helyen v syncel játszom. Egyrészt nem esik szét a kép, ami nagyon zavaró, másrészt nem pörög " feleslegesen" a kártya, mivel a 60 fps igy is kb szinte kivétel nélkül mindenhol megvan. Nem utólsó sorban meg nem zabálja meg a vramot sem, így még véletlenül sem lehet microlag amiatt h elfogyna a vram. Nálam ez bevált. Dying Light mondjuk kivétel... Bf4 persze v sync nélkül megy 😊
-
katt777
félisten
válasz
Anubris #15942 üzenetére
Értem én, csak azt mondom, nem túl bölcs nem használt beállításokkal tesztelni. Mindamellett lehet villogni egy "performance" túlhajtással 1650MHz-en, közben meg a VGA-t leterhelve a remek tuning gyakran simán bebukik.
Én ezért vagyok a terheléses tesztek mellett. A kari meg bírja.
ffodi: Pikk-pakk lefutott a bios frissítés, köszönöm +1x (végignéztem, jó kis batch-fájlt készítettél
). Muszáj volt megcsinálnom, mert csak nem bírom, hogy kijön vmi zaj a gépből.
A 20%-os beállítás ellenére viszont 14%-on indul a venti 450RPM-mel 800 helyett, de nem gáz, mert 3x°C-os a kártya így is. A biztonság kedvéért tesztképen AB-ben adtam neki kicsit jobb hűtést, de 27%-on és 865RPN-en is csöndben van. Így már tökéletes.
Amúgy a bios moddal 71°C-ig engedte a kártyát 67%-os hűtéssel Kombustorban, nem kéne ott már megfognia?Csak mert bios frissítés előtt 60-nál fogta meg, igaz, játékban, most azt nincs időm nézni.
Kombustor teszt után szépen visszahűlt 36°C-ra a kari, jelenleg 21%/670RPM. -
daveoff
veterán
válasz
Anubris #14427 üzenetére
Igen, a profil csak a GPU hőmérséklet által vezérelt ventit szabályozza, a másik ventivel nem tudsz mit kezdeni, ezáltal nem fognak azonos fordulaton menni, de egyébként sem, mert valószínűleg különbözőek a GPU/VRM hőfokok. Nekem ffodi átírta biosban a venti szabályzást, így mindkét venti alapból 40%-ról indul, onnantól kezdve hőfok alapján gyorsul, de azt hiszem nem 60°C-tól, hanem már korábban. VRM hőfok még mindig rejtély, így azt se tudni, hogy az a venti meddig pörög fel.
Egyébként MSI csinált egy programot direkt 970/980 Gaminghez, amivel lehet vezérelni mindkét ventit, de csak fix %-ot tudsz beállítani, és azt is elfejti újraindításnál.
-
angliaihun
csendes tag
válasz
Anubris #13054 üzenetére
Igen közben rájöttem, hogy ez itt off
Mint írtam, mostár fullhd van monitorom van (3-4 hónapja). Igen mindenképpen alacsony (low profile) ramot szeretnék venni, mivel nagyon kicsi lesz a colltek coolcube ház és ott minden mm számítani fog akár a jobb légáramlás zempontjából is. Na megyek is a másik topicba, köszönöm mindenkinek a segítséget
-
daveoff
veterán
válasz
Anubris #13039 üzenetére
Én is így gondolom, bármelyiket választja az ember elégedett lehet. De ha már egymáshoz hasonlítjuk ezeket a kártyákat, akkor szerintem az ASUS a legkevésbé ajánlható modell, mégis az kapott 10 pontot....
De ha elolvasod a tesztek végén a konklúziót, láthatod, hogy elég idióta érveket soroltak a negatívumok közé mindegyik kártyánál... -
westlake
félisten
válasz
Anubris #12927 üzenetére
Én sem értem miért kell erőltetni egy olyan tesztet, amivel már évek óta nem foglalkoznak. Ott a 3Dmark, teljesen jó erre a célra.
#12923: Biztos, hogy ez nem egy tuningolt eredmény? Én egy ilyet találtam. Ha a tiéd tuning nélküli eredmény, akkor szar a valley. Egyébként meg miért probléma, hogy boost-os (mondjuk max. 1300MHz) GTX 970 teljesítménye alacsonyabb, mint egy tuningolt 780 Ti-é. Vagy nem is ez volt az eredeti probléma? Már nem is emlékszem.
-
csibuka85
őstag
válasz
Anubris #11070 üzenetére
Szia Anubris egyenlore csak 1 db 980 aztan meglatjuk , de szerintem eleg lesz es ez mar maradni fog ha nem lenne jo megsem akkor meg egyik ismerosom megveszi de erre inkabb ne keruljon sor. A GM200 as sajnos az uj Titan lesz es gondolom megkerik az arat igy maradok a 980 nal amit legeloszor is akartam venni. Igen sajnos visszavittem , mert nem a legjobb a lapom es nem fert el normalisan a 2 kartya + meg ott volt a hangkari is. Amugy cicergett is sajnos es eleg melegeg voltak a kartyak. CM HAF XM hazban voltak.
-
Szinyák
őstag
válasz
Anubris #10562 üzenetére
Köszi a válaszokat, úgy legyen
mert, ha egy minimálisat lehet majd hallani akkor nem gond, de ha a zárt háznál is elviselhetetlen lesz a hangja akkor ki tépem az összes hajam
112.ezerét azért már legyen normális az árú
(#10563) eldarin : Te hol vetted ,ha szabad kérdezni ? Meg ilyen estben cserélik gariba ? mert én ipon-tól rendeltem ..
-
rappit4
őstag
válasz
Anubris #9949 üzenetére
Mi is teljesen jól elszórakozunk haverokkal egy pc-re kötött kontrollerrel vagy épp egy lanpartyt csapva (ami 100x nagyobb poén, mint egy 4 player split-screen). Én azt állítom, hogy a konzol csak lehúzza a PC-ket, kivéve persze a WiiU, az pont arra jó, amire te gondoltál, viszont a PS4 és a PotatoBox One csak hátráltatja az igazi játékosokat PC-n.
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Anubris #9599 üzenetére
Rendben, egyelőre csak egyszer futottam neki a bf 4 nek, de vmi nem jó.... akárhogy állítom be a felbontást a játékban, a quality-hez hozzá se engem nyúlni... és a windows is 4 k felbontásban csak 30 hz en megy... ha lesz kis időm ránézek az nvidia driver beállításaira...
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Anubris #9502 üzenetére
A tápot csak így lehet berakni a házakba, mert hátul van egy nagy kapaszkodója, szal gondolom így tervezték
Igen 750 DÉs osztottunk, szoroztunk, simán elviszi, mert ez jó táp, tényleges tud ennyit... a 4790 K elvileg 88W ot eszik, a 2db vga pedig 350 W körül... Úgyhogy még van bőven kakaó
El kellett mennem, de most visszaértem, lövök egy 3d-t mindjárt.
-
daveoff
veterán
válasz
Anubris #8962 üzenetére
Megmondom neked őszintén, én nem nagyon szoktam keresgélni a beállításokat, egyedül az élsimítással szoktam variálni. A beállításokat általában mindig felrakom a maximumra, élsimítás nélkül ezek a kártyák úgyis röhögve elvisznek mindent 60+ fps-el FHD-ban. Az élsimítást meg ki kell tesztelni, hogy melyik nyújtja a legszebb látványt, és melyik ad kellő sebességet, ez minden játéknál más. Sokszor csak FXAA-t, vagy SMAA-t használok, ezek gyorsak, és nem sokkal rosszabbak, mint az MSAA. A lényeg, hogy én megpróbálom mindig úgy belőni az adott játékot, hogy lehetőleg a min fps 60 felett legyen, tehát ne legyenek beakadások, nagy fps droppok, de egyébként 50fps körüli átlaggal is simán jók a játékok, főleg a singleplayer.
-
válasz
Anubris #8953 üzenetére
Belemered a kristálygömbbe és lát:
Jogos a tuningkérdés, ehhez képest a 970-ben még kb 25% simán van, ami a 60FPS környékét/380x(?) - 10% magasságát célozza, ami teljesen korrekt a közép-felső státuszhoz. Igazad lehet, h nem lesz itt semmiféle nagy árzuhanás, főleg, hogy a nagyradeonért is tuti elkérnek majd 150+kFt-ot, lévén az AMD nem a vöröskereszt üzletága. A kistesók meg arányosan nyesve lesznek, max egy 1-az-1-ben versenytársat fog kapni a 970, olyat, ami a mai 290x teljesítményét hozza 180W körüli fogyival. Árban a nyesett variáns lehet, hogy 80-90 körül kapható lesz, viszont se Physix, se Vision, se rendes driverek...
-
daveoff
veterán
válasz
Anubris #8896 üzenetére
A 290X a 7970/280X GCN GPU-ra épült, azonos architektúra, csak akkor még nem dobáltak félévente új kártyákat(AMD most se). NV kezdte el ezt a mókát, hogyha a konkurencia 5%-al gyorsabb kártyát csinál, akkor gyorsan kell csinálni egy 5%-al annál is jobbat, szerintem ez elég vicces...
-
daveoff
veterán
válasz
Anubris #8891 üzenetére
980 nem csúcskártya 180ezerért, akkor mi? Van nála gyorsabb jelenleg....nincs. Nem az architektúra(maxwell) csúcskártyájáról beszélünk, hanem az aktuális csúcskártyáról. Valószínű a 390x se az architektúra csúcsa lesz, főleg ha 20nm-el jön.
(#8893) t72killer: Ja de, azok gyorsabbak......egyértelmű, hogy 1 GPU-s kártyákról beszélgetünk.
-
válasz
Anubris #8423 üzenetére
Nálam most 1 GPU sincs.
Ráadásul Magyarban vagyok.Ahogy írtam is eladtam az MSI 970 Gaming-et.
Viszont ahogy Csibukának is javasoltam,a lehető legtávolabb kerüljenek álló házban egymáshoz képest a vga-k. Mert az alsó fűtheti a felsőt. Olyan lapba kell tenni SLI-t ahol elég távol tudnak egymástól kerülni,és mindkét vga pci-e 3.0 slotba kerül. Ott meglesz a x16 pci-a,akkor is,ha pci-e x8 slotba kerülnek. A lényeg a pci-e 3.0.
Nem biztos,hogy a Gaming 5 erre jó megoldás.
De mindjárt utána nézek a lapnak.#8425 csibuka85 : Én őrült vagyok néha és nem érdekel a pénz,és csinálok dolgokat. Vehetnék 980 3-way SLI-t is,de az meg aztán végképp nem érdekel,pont nem......
Néha csak azért,hogy másokat bosszantsak,akik mások örömén szeretnének kárörvendeni.
Természetesen 3-way SLI felesleges. Egészen addig amíg nem használsz multimonitort,pl 3x4K felbontásban.#8426 HSM : Nem a topic veszélyes,hanem egyes "tagok" gondolkodás nélkül veszélyesek mindenkire. Még a 980 tulajoknak sem lehet szidni a saját kártyájukat.
Szomorú ez,ezt hozza a változás. Nem elfogadott,de ők csak had higyjék,hogy elfogadott. -
h1mpi
félisten
válasz
Anubris #8390 üzenetére
Ja közbe láttam.
szépen elveri a 980-at. Nekem ugyanilyen beállításokon van, hogy beesik 40 FPS-re is. Az átlag 55-60 között van. Ha minden game így skálázná az SLI-t nem is lenne kérdés, hogy melyiket éri megvenni, de sajnos nem jön ki az ereje mindenhol. Amúgy, ha kikapcsoolom az fps kijelzést, akkor nem érzem, hogy néha beesik 60 alá is...
-
-
-
csibuka85
őstag
válasz
Anubris #6229 üzenetére
Szia Anubris , látom Te is Maximalista vagy
Szerintem nem hiszem azt hogy 50%-kal gyorsabb lenne a GTX 980Ti a TITAN Blacknél. Fórumokon ezt olvasni de szerintem hülyeség , de ha mondjuk igaz akkor rendesen odaver majd.Szerintetek mennyi lesz a 8 gigás verzió ? Melyik márkát érdemes belőle venni ? Inkább m,egkérdezem mopstmár nehogy befürödjek mint az EVGA -val.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Anubris #5499 üzenetére
970-ből egyelőre nem lesz 8GB-os elvileg, csak a 980-ból jön novemberben.
-
TTomax
félisten
válasz
Anubris #3988 üzenetére
Biztos nem 980Ti lesz a neve,és az is biztos hogy nem GM204 lesz...
Szerk : Amúgy azt még mindig nem értem,hogy a világ minden pontján aláárazták a Ti-t a 980 alá,sőt játékot is adnak hozzá,csak az élelmes magyar kereskedelem nem vesz erről tudomást...nohh de mindegy,majd kiviszik a kert hátuljába a megmaradt GK110eket,és szépen szétgereblyézik őket egy tábortűz mellett...
-
Landon
őstag
válasz
Anubris #3939 üzenetére
Ja látom már. Hát akkor marad az SLi. 980SLi-vel mondjuk én saját meglátásom szerint mindenképp várnék Dec végéig vagy Január közepéig és nem az árak miatt. Lehet addig jön valami bejelentés ami miatt megéri várni. Én tuti verném a fejem a falba ha beleinvesztálnék 980SLi-be utána meg rá pár hónapra jönne 980 8GB. 980SLi-t azért nem fél meg 1 évre vesz az ember talán. Azzal elképzelhető, hogy ki lehet húzni akár 2 évig is. Akkor meg inkább megéri várni hátha jön az időtállóbb 8GB-s verzió.
-
Landon
őstag
válasz
Anubris #3928 üzenetére
Akkor már nem jobban megéri Decemberben venni egy 980ast - addigra talán lejjebb megy az ára - már most is van 17xk körül msi ref - és amikor kell az extra craft jöhet bele olcsóbban még 1 980-as. Most a legolcsóbb 970SLi az 220k. Aztán ha GTX980ast akarsz majd előtte a 2db 970est el is kell passzolni etc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Amazon Fire TV stick/box
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest