- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ehhez az MSI Gaming verziójú 970-hez muszáj feltenni ezt az MSI APP-ot? OC Mode, Silent mode, meg ilyen hülyeségek.
-
Scofield007
csendes tag
ZeroDK
h1mpiKöszönöm a válaszokat, megnyugodtam.
-
h1mpi
félisten
válasz
Scofield007 #27796 üzenetére
Ahogy látom bőven 70 fok alatt van, ami teljesen jó érték! Használd egészséggel. 80 fok fölött már nem árt oda figyelni rá.
-
törölt tag
válasz
Scofield007 #27796 üzenetére
Ez teljesen normális. Forrók 90°C felett szoktak lenni
-
Scofield007
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Gigabyte GTX 970 G1 Gaming videokártyát.
Azt szeretném megkérdezni, hogy GTA 5 alatt a képen látható hőmérséklet az normális? Nem forró egy picit?
[Kép] -
törölt tag
Köszönöm nektek
Itt tényleg valami driveres gubanc lesz, mert az előbb kék halált is kaptam -
Jack@l
veterán
válasz
#97716736 #27777 üzenetére
Azt nemtom, nekem is csak egy hét múlva lesz hasonló kártyám... Nem követtem mostanában a drivereket, 1-2 oldallal ezelőtt volt szó róla melyik jó.
Viszont fraps és minden olyan progi, ami osd-re irogat, okozott gondot win10 alatt.DDU-ban nagytakarítás amd-re, nvidia-ra, meg intelre is. Arra nyomj amelyik utána uijraindítást is kér.
-
válasz
#97716736 #27772 üzenetére
Szia!
Grat a kartyahoz, elegedett leszel vele.
Nem az uj vga a ludas, driver utkozes lehet, probald meg letakaritani a regi minden maradvanyat, ha nem megy, akkor friss rendszert kellene telepiteni. Nem lehet mikrolag sehol sem.
Driverben a legutolso elvileg megint jo, az sem mindenkinel, esetleg a 350.12-t tedd fel, az garantaltan hibatlan driver.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #27773 üzenetére
Hali!
Azt is olvastam hogy programok összeakadhatnak egymással.
Nekem ami játék alatt ment az a Fraps, illetve az MSI AB-nek a Riva tuner programja, hogy lássam játék alatt mennyit eszik, hány fok stb. De azt is kikapcsoltam most, és továbbra is jelen van.
Elvileg valami nVidia shadowplay-t mondtak hogy le kell törölni, és akkor megszűnhet, mert az egyik srácnak ez segített.
Régen mikor AMD-n volt ilyen micro lag, tudtam hogy a driver okozta, aztán vissza raktam a régit, és meg is szűnt. -
törölt tag
Üdv emberek!
Mai nap beújítottam egy MSI Gaming GTX970-re. Előző kártyám egy HD6970 volt.
A problémám az hogy minden játékban észreveszem a micro lagot. Legújabb WHQL driver van fent, és nem tudom mire vélni a problémát. Win reainstall nem volt, csak maga a drvier cleaner ment le.
Előző kártyámnál egyáltalán nem volt ez, és 100% hogy az új vga a ludas. Ez most Driver probléma lesz, vagy újra kellene tennem a Win-t, mert lehet hagyott nyomokat a registry-ben, és ettől lenne?Válaszokat előre is köszönöm!
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Mostanában tapasztalok olyat , hogy mióta win 10 64bit van fent és a hozzá való 353.62 driver ,hogy Diablozok és fogja magát egy pár másod percre kimered a kép , olyan mint ha nem adna jelet ,A tv.-n is megjelenik a HDMI felirat egy pillanatra... Ez a driver is hajlamos az összeomlásra, utána megy gond nélkül..
... Vagy sok a VRAM tuning ??Köszi..
-
snecy20
nagyúr
Win10 / 353.62 kombóval olyan sebességek mennek, amin a Win8.1 / 353.49 régesrég kiakad.
1550 / 4070 ami megy gond nélkül, majd tegyetek egy próbát. Plusz feszültséget nem adtam, csak TDP lett kitolva +10%-kkal a Giga 970-en. -
válasz
Speed® #27762 üzenetére
Giga mini 970-em volt már,hogy finoman mondjam, az nem jött be nekem...Pont ezért aggódok kissé az asus-on is.A másik problémám, amiben egyet értek veled, hogy kb. 2 slotos, nagyon max. 2,5 slotos hűtés fér abban a házban el normálisan... Nagyon bejön nekem ez a ház, de nem biztos, hogy a legpraktikusabb egy ilyen kártyához...
A másik oldalon most valahogy nem érzem a késztetést, hogy bármelyik kártyát is megvegyem itx házba, ott más körülményeket kell biztosítani...
Ref hűtésű 980-on is gondolkodtam itx házba kompakt vízhűtéssel kiegészítve... Nem tudom, hogy ez mennyire lehet halva született ötlet...
-
-
Srácok!
Van itt valakinek mini asus gtx 970-e? Gondolkozok újabban egy itx gép építésén, és érdekelne erről egy (vagy több) tulaj véleménye.
Elsősorban melegedés, hőfokok, hangerő érdekel...
Elképzelésem szerint ilyen phanteks ház lenne a lakhelye, itt nem igazán van méretbeli megkötés vga ügyben, de ha már itx...Előre is köszi.
-
BullZeye
veterán
válasz
ittakary #27758 üzenetére
Teljesen igazad van, csak bosszantó mikor fél év után elkezdi egyik játéknál dobálni az illesztő programot, és ezt megelőzvén javasoltam ezt a játékot, mert nálam spec 1600/4000-en tökéletesen jó AC unity, GTA5, furmark és társai, de ebben a játékban mégis hibázik, de így legalább betonstabillá tudom állítani a kártyát, és nem fogok nyafogni jönni ide 6 hónap múlva, hogy tönkrement a kártya.
-
BullZeye
veterán
Teszteljetek heroes of the stormmal, GTA V, AC Unity hiba nélkül órákig fut, de Heroes Of The Stormnél meccsenként kifagy az illlesztő, ha túl van húzva.
-
szmegma
aktív tag
Koszonom. Amugy nektek koszonheto, en tuti nem MSI-t vettem volna magamtol...
Persze majd jatekok alatt is fogom tesztelni ha lesz annyi idom, mert ha en elinditok egy jatekot akkor abbol betelefonalas lesz a meloba, hogy sajnos epp lebetegedtem
A voltage meg powerlimit babralasa meg raer sztem, de ha azt mondod, hogy nem fog megsulni a gpu es meg pluszt is lehetne kifacsarni (+50 core es +100 memory) akkor lehet beprobalom majd. -
blu79
addikt
válasz
szmegma #27743 üzenetére
Szia, jó kártya ez , szerintem a core clock ot feljebb is húzhazod én úgy használom hogy a temp és a power limit is ki van tolva maxra, a memory clocknak adtál 600at , ha ez sikerült az nagyon jó, én csak 500 at adtam, de nem is próbáltam még a 600 at, azért nézd meg játékok alatt is hogy stabil e , mert lehet hogy annyira nem lesz, főleg a project cars amiben észre lehet venni nagyon hamar ha hibázik a kártya.
ingalls szerintem 1150 és 1151 szerettél volna írni
-
szmegma
aktív tag
Akkor a megigert tesztek 353.62 driverrel, Win10 alol:
1, 3DMark11
2,
3,
A kartya NAGYON jo, engedte a +175MHz core clock es +600MHz memory clock huzasat a power limit es voltage babralasa nelkul. Lenne benne meg kakao ezen opciok allitgatasa utan is? HA igen, akkor gratulalok az MSI-nek... ha nem, akkor is
A mamoriat nem is probaltam efele huzni.
A megrendelt +8GB RAM meg nem jott meg, de sztem az nem befolyasolta ezeket az ertekeket.
A ventik 45-50%-on (~1100RPM) max 70C°-ot prudukaltak. Sztem ez tokeletes.Teljesen meg vagyok elegedve hiszen egy 3 eves gepben teljesitett.
Amire ez a kartya elavult lesz, addigra megerik az egesz gep csereje is.
-
ingalls
senior tag
Van arra valamilyen racionális magyarázat, hogy miért mutat a valley 200 mhz-cel többet a GPU órajelnél, mint vele párhuzamosan az MSI ab?
-
Joshi
titán
válasz
Bandi79 #27737 üzenetére
Mindent visszaraktam ahogy volt és most meg nem csinálja, ezt nem hiszem el. Lehet hogy újra kellene raknom a Wint mert Radeon után se telepítettem újra, de szerintem már a Win10-et rakom fel aztán meglátjuk. Most toltam egy órán keresztül a Dirt Rallyt és hibátlanul működött, a replay-ek is szépen mentek 1x sem ment el a kép. Szerintem az is használhatott hogy a kábeleket megmozgattam és kihúztam, majd visszadugtam. Utálom az ilyen X-aktákat, tényleg ráférne a rendszeremre egy Win telepítés.
Köszi mindenkinek a segítséget, valószínű hogy valami érintkezési hiba, vagy Win degradáció volt.
-
Bandi79
aktív tag
Ja, én ki szoktam terjeszteni a képernyőt, és áthúzom a TV-re Media player classicban a filmet... Nekem a TV is FHD (Philips 47PFL7606H) és 60Hz-re állítom... Természetesen nem 2.0 HDMI
A PC monitor DVI-n van csatlakoztatva (FHD @ 60Hz), viszont a jelenség, mint írtam, kísértetiesen hasonlít az általad leírtakra, csak én már "megszoktam"... Sok sikert a hibakereséshez, kíváncsian várom, mit találsz !
-
pohár
félisten
-
-
Joshi
titán
válasz
Bandi79 #27712 üzenetére
Nálam nem kiterjesztett asztalnál csinálja, hanem átváltok másik képernyőre esetemben ugye a TV-re. Viszont vannak fejlemények ami még érdekesebbé teszi ezt a dolgot. Kipróbáltam egy másik HDMI kábellel úgy hogy csak a TV volt rákötve a gépre és nem ment el a kép. Na mondom ez kábel lesz, aztán gondoltam egyet és rákötöttem a régebben használt kábelt amivel szintén jó volt. Na mondom akkor lehet hogy a két kijelző keveri meg a rendszert, mindenesetre érdekes hogy az UHD TV-nek natív felbontásnak z 1920x1080-at írja.
Pedig be tudom állítani a 3840x2160@60Hz-et szóval HDMI2.0-ról beszélünk. Ez a HDMI egy foshalom, nem értem miért nem lehet a TV-re tenni egy DP1.2-es csatit.
-
davidsone
addikt
válasz
kovsol #27727 üzenetére
Ez van a gépemen oldschool-ban nyomom
Amúgy 3dm11-et a mai napig szinte minden tesztben mérik
Csak azért kérdezem mert egy 780 dcuII odaverte több mint 2k-val vantage-ben de gondolom ez a dx10 miatt van és ahogy említetted elavult szar... de én csípem(#27725) ittakary : Köszi kijavítottam 3dmark11-re
-
-
davidsone
addikt
Nektek 970 wf3oc alapon mennyit ér el vantage-ben v 3dm11-ben?
-
joysefke
veterán
válasz
davidsone #27710 üzenetére
Nem túlzás, írtam is: kettő darab SSD került hozzám (eggyet vettem: 840 (basic), egy céges: 840 EVO) mindkettőnek baja lett (az első beszart, a második a lassulást produkálja), illetve az elsőt gariba cserélték, a cserepéldányt kibontás nélkül eladtam a kollégámnak, majd az nála szart be.
Vagyis kettő lett fizetve, de ezért az árért három hulladék terméket kaptam: kettőből három...
-
-
FullGas
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek
Akkor hanyagolom ezt a kártyát. -
válasz
ingalls #27665 üzenetére
A forum emlekszik ra.
Hat ez eszmeletlen komolyan mondom, este nyomatok az enyemnek egy tuningot, megnezem mit mutat a gpu-z, nalam szerintem az a vddc sem ennyire magas.
(#27711) FullGas Gyakorlatilag nincs gar, 60 ezer. En mondjuk nem vennem meg.
snecy20 Erre csak annyit mondanek, hogy annyiert 3 honapos ipon garos custom 970-et szoktak arulni. Dontse el mindenki maga mibe ugrik bele.
-
Bandi79
aktív tag
Nekem HD 5850 is ugyanezt csinálja az 5 év alatt kipróbált összes driverrel: ha HDMI-n keresztül viszem a képet a TV-re (képernyőkiterjesztéssel), filmnézés közben elmegy a kép 2 másodpercre, aztán visszajön, igaz, filmenként 1x, többször nem, de hogy hányadik percben, az tök random. Fura...
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy ref. Zotac GTX 970. A kártya 1 hónapos, illetve annyi hogy németországi boltba szól a garanciája(gariban segít ha gond lenne). Mi a véleményetek érdemes megvenni, és szerintetek mi kb a reális ára? -
joysefke
veterán
válasz
HESOYAM1111 #27690 üzenetére
Én nekem nincs 970-em, de rendszeresen olvasom ezt a topikot, a Samu 840 SSD-vel viszont van tapsztalatom, szóval engedd meg hogy belekotyogjak: Nekem személyesen 2db 840-es Samuval volt negatív tapasztalatom (kettőből három volt szar). Ezek egy
- Samsung 840(basic) /gariban cserélték, majd a bontatlan cserét továbbadtam, az új tulajánál meg ugyancsak beszart/
-illetve egy Samsung 840 EVO voltak, (EVO-t kénytelen vagyok a munkahelyi gépemben még mindig, belassulva használni)A Samut kerülném, ez a lényeg. OCZ már lejáratta magát, azt is kerülném.
Jelenleg Crucialom van az otthoni gépben (mx100, már kifutott), ha egy M550-es Crucial SSD-t meg tudsz olcsón (256 GB 30 körül) csípni az tök jó lenne érte, egyébként konzumer vonalon asszem az MX200 az aktuális szériájuk.
J.
-
davidsone
addikt
válasz
Assdak #27704 üzenetére
Durva. De hidd el a topikjában nincs 80% és folyamatos mérésről, firmwarekről megy a téma kb senki nem siklik el 60-90%-os lassulás felett... De elhiszem a Te verziódat is, lehet azok is vissza dobálták ahol nem hozta a gyári értékeket, mindenesetre ígyis úgyis: GÁZ
off vége
-
-
Assdak
őstag
válasz
davidsone #27701 üzenetére
Az tény, hogy én nem mezei usereknek értékesítek, hanem cégeknek, ahol monitorozzák a teljesítmény mutatókat, így ott nem nagyon siklanak el a probléma felett. Nagyságrendileg ebben az évben ~400 Samsung SSD-ből ~300 ment vissza. Nagyon élvezetes dolog ezeket gariztatni folyamatosan... Viszont legalább nem cseszekednek, mert előbb leküldik a cserét, minthogy én visszaküldöm a hibás darabot.
Az átlag userek nagy részének az az 1-2-3 mp es lassulás sokszor fel sem tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Gitáros topic
- Automata kávégépek
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest