Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Tudtommal az alap az 1080p, de mi van akkor, ha nem bír annyit a monitor? Akkor a monitor natív felbontására áll be?
-
olta
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #4397 üzenetére
Ami az alap, nem tudom mennyi, gondolom a linken rajta van.
-
olta
aktív tag
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Bjørgersson #4394 üzenetére
Majd DX12 alatt kiderül, hogy a HT nem hoz-e a konyhára. Én addig még várok a procicserével.
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #4390 üzenetére
Igen! Elkövettem azt a hibát mint annak idején 4GB ramnál. 3,3GB-ot írt mondom nincs lagg nem kell több a gépbe, pedig igazábol csak a windows okosan használta. Ezért lepődtem meg most, hogy 2GB-->4GB Vramra váltásnál úristen mi ez a 3,4GB használat, pedig ezelőtt is ennyi lett volna csak okosan rakta el a 2GB-ba(törölt, másolt) ezért ugrált mindenhol a Vram érték.
Egyébként a GTA V grafikai beállításnál rá kell nyomni hogy "restore default", magát bekonfigurálja. Textura: High--> Very high, grass: Normal-->High, Minden csuszka érték maxon ami 2GB-nál nem volt mert 1 lépcsőfok 150MB-ot jelent. Így a Vram teljesen beáll: 3387MB-ra. A ram használat pedig megáll 4,6GB-nál. És az értékek nem ugrálnak fixen maradnak, persze az AB pont most nem tud Srcreenshotot
Szerintem ezzel meg is mutattam, hogy van-e szüksége a 4GB-ra 2GB helyett. Illetve 128 biten is van értelme. V-sync-et érdemes kikapcoslni mert a GPU Usage akkor beeshet 90% alá mert nagyon proci éhes a játék. I7 3770-re váltás a következő nálam illetve 2hét mulva 16GB Ram.
Csupán a patch okozta menü probléma maradt meg mert a menüben a GPU usage 0%-ra is leugrik meg 22%-ra ekkor van akadozás.
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #4388 üzenetére
Tehát akkor nekem 3,5GB-ot ír ki és 4,5gb-ot kér?
Röhej lenne mert egy 5850-el is simán fut és HD7750 1GB-al is.
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #4386 üzenetére
Ha 1GB-ot téved akkor is melyik irányba? Illetve a maxvell tömörít így akkor sem kéne 3GB felett karistolni. Ami inkább 3,5GB
Szerk: Akkor is újra akadozik a menü a patch óta. Nem egyedül nekem.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
4264adam #4385 üzenetére
Itt érdekes idézet van:
Memory UsageThe first thing you need to know about GTAV is that it's a VRAM hog. Those with 2GB cards need not bother unless you're running at very low resolutions. There is a feature in the game that indicates roughly how much VRAM you can expect the game to use at your chosen settings. It's almost entirely useless as a guide with the game using approximately 1GB more of your GDDR5 than it's claiming.
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #4384 üzenetére
Annak idején HD7950-el volt hogy egy patch miatt kiszaladt a memóriábol, akadozott a menüje, most inditásnál megint telepített egy 55Mb-os patch-et és gondoltam ez sem lesz jó "Kisza25" mondta, hogy a patch volt akkor a hibás. Remélem ez okozza ismét a ram és Vram kifulladását.
Ilyen beálitásokkal nem volt gond a 2GB Vrammal, szóval nagyon remélem a patch okozza. 20.-án játszottam vele utoljára és most.
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #4382 üzenetére
És még jobb FPS-el is?
Érdekes
Nem ezt vártam, hanem hogy nyugodtan a "High" ról a "Very High"-ra állíthatom a beállítást.
kisza25: Neked mennyi Vramot, eszik meg? Újra akadozik neked is a menü?
Csak Fxaa van, Advanced: mind off, Grass: Normal, Textura: High
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #4380 üzenetére
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #4375 üzenetére
-
miresz
veterán
válasz
AxBattler #4368 üzenetére
Egy led-es 2ms-es 27"-os TN paneles kijelző. Szép képe van. Van itt több verzió is,eléggé elfogatható áron is: Gaba PC / Parts In One Meguntam már a sok kábelezést,és hogy sok helyet foglalt a gépház.Amúgy is miniatűr fétisem van.
Volt már miniITX konfigom is de a kábelek ott is zavartak. Aztán kicsit utána jártam a dolgoknak,és ez lett belőle. Eladtam a monitorom,a gépházam,a CPU hűtőt,és így már nem is került olyan sokba.
-
miresz
veterán
válasz
Trailblazer #4366 üzenetére
-
miresz
veterán
válasz
AxBattler #4363 üzenetére
Thx! Nem,ez egy Monitor hátuljába van beépítve,nincs gépházam,minden a monitorba van,néma csendben.
Gaba E270 DMG-DV
-
Az első bekezdés igen, de abból pont annyi jön ki, hogy nehéz a döntés - az olcsó Zotac még akár rendben is lenne, ha nem lenne alig drágábban 960...
A linkelt multimédiás feature az valóban jó, ha valaki arra is akarja használni.
(#4356) Peti198506: fejtsd ki, ma reggel nem vagyok jó rejtvényfejtésben
-
miresz
veterán
Na,végre nagy kínok árán de megjött a Zotac kártya. (Ipon-t és a futárcéget nem minősítem itt inkább,de már megtettem az intézkedéseket a fogyasztóvédelem felé! )
Első benyomás,hogy vazze milyen nehéz ez a kártya. Szépen összerakott minőségi darabnak tűnik. A terméket beregisztráltam a Zotac honlapján az 5 éves garanciára. Minden rendben ment,meg is küldték az igazoló emailt,hogy él a garancia.
További tapasztalatok. Böngészés alatt teljesen néma a kártya,mivel a ventilátorok nem mennek.Ahogy észrevettem~ 55C'-nál kapcsolnak be egyből 45%-os fordulattal. Ezt a fordulatot én egy kicsit túlzónak érzem,bár nem hangos,de feleslegesen megy ennyire,de ezen majd segítünk egy kis bios mod-al(ebben valaki a segítségemre lehetne majd egy kicsit
Alapon 1404Mhz-ra emeli az órajelet a turbó lépcső. Még ezzel az Nvidia féle tuningolással ismerkednem kell egy kicsit,de 1500Mhz-n alapfeszen lefutott a 3Dmark firestark.
A beépítés folyamatai:
-
Megy itt a Gigabyte-imádat, de csak óvatosan: a gyártó a WF-es GTX750-ekhez, ill. a 960-hoz frankó hőcsöves hűtőbordákat tett.
A sima GTX750 OC viszont csak egy sima fém bordát, amivel nincs is gond, tekintve a meglehetősen alacsony, 50W alatti fogyasztását. Topikban sokan voltak ezzel is elégedettek, az MSI hasonló megoldása is jól szuperál. No para.
Az már viszont aggasztóbb, hogy az új GTX950-esek (akár a sima, akár a WindForce kiadás) még a megnövelt fogyasztás (90W) dacára sem kaptak hőcsövet.
Az R7 370-re szerencsére ez nem áll, ott maradt a korábbi megoldás, a 4GB-os modell ráadásul extra méretű bordát, és ventiket kapott. Like!
-
Peat;)
veterán
Azt hogy piac szempontjából új termék, meg Magyarországon jellemző hogy 2-3 hónap után pl gigabyte kártyák "akciós" áron kaphatóak valamiképpen. A legolcsóbb 950-es ahogy látom már 53 alá is benézett, nem lesz annyira nagy különbség. Vagy is nem akkora ami indok lenne a márkahűség vagy márkaszimpátia feladására ha kizárólag a teljesítmény nézzük.
Illetve ezen dolgokat sajnos a ph! nem érzi szükségesnek megemlíteni a tesztekben, cikkekben. A másik true audiot és free syncet igen, csak azokat a 370-es nem támogatja asszem. Persze lehet azzal jönni ki vesz 4k tv vagy monitor alá 950-es vga-t, de kezd terjedni a 4k tartalom elég erőteljesen, sikerült beetetni az emberekkel hogy ez a nagy next step a tv stb piacon, ez van.
-
Felmerült bennem egy gonosz kérdés: miért éri meg jobban GTX 950-et venni, mint R7 370-et? Egy kicsit gyorsabb, egy kicsit kevesebbet fogyaszt, és külföldön egy kicsit drágább. Itthon nem kicsit drágább. Ha eltekintünk a régiszarátnevezett témától (ami valóban szégyen, de feature-ben ettől még annyira nincs lemaradva), akkor nem látom azokat az érveket a 950 mellett, amik a 960-tól kezdve már bejáratottak. Mit gondoltok?
-
fauv
őstag
Köszi srácok, majd kiderül
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kisza25 #4349 üzenetére
Én vBIOS-ban kitoltak egészen 200W TDP-ig (max 220W-ot tud a tápom) és talán egy kicsit stabilabb lett az OC, de az órajeleket így sem tudtam sokkal tovább húzni. Aztán némi kutakodás és EZT találtam.
Szívesen kipróbálnám, megcsinálnám, csak nem tudom, hogy garizásnál nézik e, ha levettem a hűtőt?
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #4341 üzenetére
Internetes vásárlásnál 14 napig különösebb indok nélkül el állhatsz. Személyes vásárlásnál 3 nap
-
tibcsi0407
félisten
Szerintem nagyon szélsőséges eset lehet, ha nem kompatibilis.
Sokan még Intel Q6600 mellé is berakják ezeket a kártyákat.
Egyébként ha esetleg valami oknál fogva nem menne -bár erre szerintem 1% az esély- akkor még mindig elállhatsz a vásárlástól pár napig. Bár ennek a pontos részleteit én nem ismerem, szerencsére még nem volt rá szükség. -
fauv
őstag
válasz
tibcsi0407 #4338 üzenetére
Olvastam az egyik internetes oldalon egy hozzászólást, amelyben a vásárló azt írta, hogy a 960-as nem müködött a lapjával csak amikor a biost lefrissítette.
Az én öreg vasamat már nem lehet frissíteni legalábbis úgy tudom, szal ezért félek, hogy kiadok egy csomó lóvét, aztán koppanok ha berakom a kártyát.
-
fauv
őstag
Üdv !
Srácok szerintetek a GTX 960 ha megveszem simán fog futni egy régi i7 940 X58 deluxe alaplapos gépbe?
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #4335 üzenetére
honalj tudtad?
-
kisza25
félisten
Kovy boldog lehetsz ultrán játszom a bf4-el
-
caris1
tag
válasz
Trailblazer #4330 üzenetére
Megoldódott. Felraktam a "legeslegújabb" hotfix drivert (355.80) és láss csodát, minden olyan, mint korábban.
(De hogy mitől hülyülhetett meg, arról fogalmam sincs.)
-
caris1
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet az oka az alábbi működésnek. Azt vettem észre, hogy a Witcher 3 mintha sokkal lassabban menne mint tegnap, GPU-Z-vel megnéztem és ezt tapasztaltam játék közben.
Jól látható, hogy a GPU max órajele 540MHz, a memóriáé pedig 1502MHz.
Játékból kilépve ez volt a helyzet:
Ötlet, hogy mi okozhatja ezt, hogy csak ennyire növeli az órajelet terhelés alatt? Látható, hogy nem melegszik túl. Nem tuningoltam, állítottam semmit, drivert nem cseréltem. A GPU-Z ezt mutatja, hátha valaki lát rajta valami furcsát...
-
Fidoka74
csendes tag
Átvettem ma a kis 4 gigás Gigabyte-ot, de ahogy látom, már több, mint 8 ezerrel lett azóta drágább ....
[link]
Egyébként nagyon faintos kis karesz, a táprészen még kis alumínium hűtőbordacsík is van. A játékok meg megtáltosodtak..., 1600x1200-as felbontáson nyomom, de ég és föld a régi GTX 560-hoz képest.
-
Dark KillerX
addikt
Na berendeltem a WF2-es hűtésű 4GB-os karit.Teljesítményugrásra nem számítok nagyon,talán picit,és igazából több nekem nem is kell,viszont legalább hűs lesz,és gari is lesz,és 4GB Vram,így talán ha kevés lesz,a későbbiekben normális áron megtudok tőle szabadulni,sajnos a 7950-em,gari nélkül,nem sokat ért.
-
juve600
nagyúr
üdv
EVGA GTX 960 -on nagyon jól fut a COD: BO3 béta......
mindent maxra téve,fps korlátózó 60-ra állitva,a kártya max 65 fok és zéró hang -
Bjørgersson
félisten
válasz
Ladislaoca #4320 üzenetére
Link gombot használd légy szíves, egy kattintás az egész.
-
kisza25
félisten
válasz
Ladislaoca #4318 üzenetére
attól függ melyiket akarod megvenni a legkisebb, egyben a legolcsóbb giga kártyák ~181 mm körül vannak,
a Giga wf2 változat már 257 mm (ez pont akkora, mint a jelenlegi kártyád)
amit linkeltél kártya az 256 mm -
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Nemsokára szeretnék beruházni egy GTX960-as videókártyába.
Az lenne a kérdésem, hogy méretben mennyivel hosszabb ( ha egyáltalán hosszabb) a jelenlegi videókártyámtól?
Ez van jelenleg:https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n660oc_2gd_gtx660_2gb_gddr5_pcie_______________/264557
Másik dolog ami érdekel hogy ez a jelenlegi videókártyám ami decemberben lesz 3 éves, mennyiért passzolható el?
Nem volt túlhúzva stb. Teljesen rendeltetésszerűen volt használva.
Bizonyos fordulatszámon a ventilátora ciripelő hangot ad. De nem vészes. És ha jól tudom ez a legtöbb videókártyánál is előfordul.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Peat;)
veterán
Jó hát az mindenkit izgat aki szereti a vga-kat, csak minimum egy árkategóriával arrébb van, ha nem kettővel. Aztán lehet hogy ezek a kis 960-ok is sokáig fogják bírni, nálam is csak full hd-t kell vinnie és még jóideig ez nem változik (tvn van a gép és 4k oled kicsit odébb van amire váltani fogok, cirka 8 év múlva
).
-
smiti
veterán
Hello Mindenki!
Ti már hallottatok az EVGA Step-Up programról? Ha az iPON partnere ebben az EVGA-nak akkor itt is lehet intézni a kártya cserét?
-
Trailblazer
veterán
válasz
JegesEmber20 #4305 üzenetére
Guru3D.com szerint egy memóriaszivárgási hibát javít Win10-en SLI alatt, úgyhogy nem feltétlenül szükséges a beszerzése. (Már a single kártyás többségnek.)
-
JegesEmber20
aktív tag
GeForce Hotfix driver 355.80 ha érdekel valakit
-
nyinya
tag
Sziasztok,
Beruháztam egy Strix 960 GTX 2 GB-os OC változatra.
Az lenne a kérdés, hogy I5-3570K alapon kihajtja-e, vagy érdemes lenne tolni egy kicsit a procin?560 Ti-ről váltottam, kb mennyi gyorsulásra számíthatok?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest