- OLED monitor topik
- Milyen széket vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz
Gainka #12540 üzenetére
Kiforgatod a szavakat, azért hogy olyan képet tudj önmagad elé állítani amivel utána tudsz vitázni...magyarul önmagaddal boxolsz.
"Tehát, ha mar bizonyíték van az amd dx 12 es tudása vagy előre mutató technologiajara akkor mar az a baj es szar is, mert igy ingadozó a teljesítmény. Tehát nem a 950 a szar hogy az új cimekben nem gyorsul hanem a 460 hogy gyorsul."
Én azt írtam hogy ha dx12-es játékokkal fogsz játszani, akkor 460-ast vegyél. A dx11 teljesítménye a bajos. Ez alapján írtad a fentit. Ismétlem, feszkót kreálsz önmagad számára és önmagaddal vitázol. De ez már másnak is feltűnt, én itt befejeztem, mert én Peat
vagyok és nem Gainka_vitaedition fórumozó vagyok.
Nagyon perverz emberek vannak a fórumokban manapság.
-
Peat;)
veterán
válasz
Gainka #12532 üzenetére
A változatos teljesítmény? Igen hátrány, ha egyik játékban gyetra a másikban meg megugrik, így mi alapján vásárolsz játékot? Az alapján hogy mire korlátoz a vga? Én az alapján mi tetszik...
Egy kamu dx12 címben ami dx11-re épül (még jó ideig lesznek ilyenek) sem valami gyors. Én ennyit írtam hogy igen ez hátrány. Ha az nvidia viselkedne tökugyanígy csak dx12-ben halna meg (ahogy jajj mennyit jósolták) akkor nem 1060-ast vásároltam volna hanem 470-est. A lényeg hogy bármire írják a játékot a vga ne legyen egy lehetséges kiugró gyenge láncszem. Feltételezem annyit pecáztál hogy nem követted a mostani játékokat amik megjelentek, hulladék programozások. Bőven elég az a rulettasztal szerintem, nem kell még bedobni a 460 változatosságát az én szemszögemből, de ahogy írtam kinek mit hogy. Ha csak dx12 címekkel játszol akkor vedd a 460-ast, igaz nem tudjuk mik ezek a játékok mert a kedves fejlesztők jobbra balra hazudoznak.Az én hozzászólásomra írni hogy sötétzöld, amiben egy szó szerepel, hogy változatos....majd leírni hogy béke....én nemrég egy 4,5 és egy 3,5 kiló ponty után sem hülyültem meg ennyire srác, vagy nem akadt semmi a horogra?
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #12511 üzenetére
Nagyon "változatos" a teljesítménye azért, engem meg pont az ilyen akasztana ki. De ki mit hogy.
Igazából azt sem tudjuk az új játékok mikor mit fognak használni hiszen csak szót fosnak a fejlesztők a helyett hogy csinálnák a melójukat, lásd deus ex mint dx12 seller cím...
-
-
Peat;)
veterán
válasz
Grave_444 #12046 üzenetére
Ami simán megy maxon 2 gigáson is. A telepakolt ram nem egyenlő azzal hogy annyi kell is a játéknak, igazából bármely játéknál megoldható lenne hogy teleszemetelje a vramot...
A gta 5 egy jobb példa a 4 giga előnyre mert ott ténylegesen használja is és nem csak szemetel helyet pazarolva.
De aki most vesz 960-asat annak már érdemes használtan venni 4 gigásat, vagy 970-est. Vagy megvárni 1050est, 470est. Én újonnan tuti nem vennék 960ast most.
-
Peat;)
veterán
válasz
phoenix1989 #11968 üzenetére
Az ugye megvan hogy az alaplapon alul a foglalatnál van egy pöcök? Az van hogy hülyéskedik ám, pláne kicsi háznál szívás ha nyomni kell de nem fér oda az ember ujja.
-
Peat;)
veterán
válasz
Rebell #11804 üzenetére
Szerinted a gyártónak az az érdeke hogy olyan gyári beállítást alkalmazzon amivel tönkremegy a 3, vagy akár 5 éves garanciával ellátott termék, vagy olyan beállítást alkalmazzon amivel ez elkerülhető? Nem véletlenül fokozatosan lassulnak vissza a ventik és nem véletlenül fokozatosan gyorsulnak a ventik. Bele lehet ebbe nyúlni kézzel, csak semmi értelme. De ezt már sokan írták, szerintem állítsd be magadnak tetsző konfigot, addig úgy sem leszel nyugodt.
-
Peat;)
veterán
válasz
lacus83 #11770 üzenetére
Pontosan, akkor minek vennék akkor 970-est hasonló árban azzal a 0,5gb ügyeskedéssel. Engem hajt a kíváncsiság, tuti új szériás lesz majd, ha lesz, mindegy mely oldalról. Játék egyébként nincs sok valljuk be, olyan pláne nem ami ne menne 960-assal, egy van ami nem megy most, az a quantum break...de az elprogramozás.
-
Peat;)
veterán
Muszáj most vásárolnod? Jövőhéten vagy mikor jelenik meg a 1060-as. Eddig az volt a forgatókönyv hogy jött a 1080 majd 1070 és bezuhantak a 980 ti, 980, 970 árak szépen sorban. Én azt várom hogy a 960-as is bezuhan, ez persze lehet hogy 1-2 hét, lehet hogy 1-2 hónap. De a legrosszabb pillanatok egyikében vagy az biztos
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson #11509 üzenetére
Az fölött szerintem gyárilag is hajtják itt ott. De mindegy, a 950-esnél érdemes megrántani gpu-t, 960-asnál csak ha gyárilag nagyon alacsony órajelen jár és ennyi, a világot nem váltják meg ezek a kis szörnyetegek sajnos. 1060 érdekes lenne 256 bittel..reménykedjünk.
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson #11506 üzenetére
Nem tudok, valahonnan rémlik. Azért írtam oda hogy szerintem nem egészséges. A memória azért melegszik is, az én véleményem szerint a mai vga-kon az a legsérülékenyebb rész. A GPU szépen le van hűtve és védelmek is vannak bennük, aki tuningol oda tök fölös az aggodalom.
De egyébként hülyeséget írtam szerintem. A 8000 a max rémik beszorozva. Az 2000 valódi mhz-et jelent és nem 1800-at elvileg. Tökön szúrhatná magát az aki kitalálta ezt a szorozgassuk dolgot, mindenesetre elnézést.
-
Peat;)
veterán
válasz
whitezo88 #11502 üzenetére
Nincs olyan hogy túlhúzás gpu-nál, ha túl van húzva kidob, hibázik. Képtelen vagy tönkretenni, próbálkozhatsz, nem fog menni több év alatt sem.
A memóriánál szerintem nem egészséges ha valaki 1800 fölött használja folyamatosan mert 1800 az elvi max sebességük ezeknek a gddr5-ösöknek.
1500/1800 és menjen a móka.
-
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson #11455 üzenetére
MSI nem szórakozott, a nagy tesó(k) hűtőjét egy az egyben felnyomta. Remélhetőleg az utódnál is elkövetik ezt a "trehányságot".
Én nem vagyok hajlandó mást venni a jövőben, két msi-m volt/van twinfrozr hűtéssel, nekem bizonyítottak. Pedig a 960 is hogy kapta a fikát hogy egy fázissal kevesebb....szerintem az msi pontosan tudta mennyi fázis kell rá.
-
Peat;)
veterán
válasz
Mercutio_ #11314 üzenetére
Ez attól függ AMD mit csinál, és mikor fut fel a gyártás, papíron már létezik minden utód nvidiánál az eddig megtalált modellelnevezések alapján. Mivel az 1080-1070 180-150w és azt feleznék kb egy 950 vagy 960 utódnál így pont kijönne egy 75 wattos kártya kb, 970-es sebességgel. Legkorábban szeptember állítólag.
-
Peat;)
veterán
válasz
sutyi^ #11298 üzenetére
"Egyéb esetben hónap végén RX 480 4/8GB-os kivitelben."
Hónap végén kötve hiszem hogy ténylegesen megvásárolható termékről lesz szó, én július végét írnék ha másnak ajánlanám. A lényeg hogy két hónapot kell várni, majd lehet megint kettőt ha kiderülnek infok pl az 1060-asról hogy hozza közel a 480-as teljesítményt 100w alatt kicsit olcsóbban...
Akinek most van ideje és kell vga az vegyen egy 970-est apróról 75k-ért szerintem.
-
Peat;)
veterán
válasz
Mercutio_ #11208 üzenetére
A 950-esre is muszáj hőcsöves megoldás ha számít a hang, ezeken le sem állnak a ventik terhelés nélkül sem.
Lehet egy ilyennel is előrébb lennél. Nem lóg túl a hőcső a nyákon.
-
Peat;)
veterán
Két napja nem olvastam topikot...hát azt hittem gigabyte topikba jöttem. Valaki csinálja már meg azt a hülye biost.
Egyébként még egy indok hogy jövőben se vegyek olcsóbb fajta gigát. Mindig van valami kis háklija, amire rá kell szánni az időt. De diákoknak különösen ajánlott.
Látom hogy 5 perc...a topikban... inkább "5 perc"
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson #10990 üzenetére
A sima 1060-as ráadásul egyáltalán nem biztos hogy agyba főbe veri a 970-est, amit most normál áron meg lehet venni aprón...de én úgy vagyok vele hogy minden megy 1080p high-on a 960-ason még, akkor meg mi a frásznak. Ha tényleg jönnek az erősebb konzolok akkor kell elkezdeni fejet vakarni, mert a mostani konzolokat ha támogatják is tovább a pc-re gyaníthatóan a nagy tesók átiratai érkeznének. Szóval levezettem hogy senki ne vegyen semmit.
-
Peat;)
veterán
válasz
Grave_444 #10910 üzenetére
Nem az a lényeg mikor jön az új középkategória. Az hogy sok 970 tulaj várja az 1070-est és használtan már 75 körül is ki lehet fogni 970-est mert szabadulni akarnak tőle...így könnyű feljebb lépni a mostani 960 tulajoknak, így meg a 960-asok ára is inkább lejjebb fog mozogni. Én ha most vennék vga-t az egy használt 970-es lenne 75-ért.
-
Peat;)
veterán
Nézem az új nvidia karikat, hát örülök hogy 960-ast vásároltam anno. Ahogy nézem a nagyobbakon még nagyobb bukta lehet, kíváncsi leszek milyen lesz az 1060-as, tippre 4gb és full hd-re bőven elég úgy mint a 960 a maga korában. Még az 1070 is túlzásnak érződik sima fhd-re az 1080-as alapján, kvázi 980ti-nél alig lesz gyengébb..persze lehet meglódul majd a gépigény.
-
Peat;)
veterán
válasz
csucsbicep #10753 üzenetére
Az MSI minőségi darab, nagy ventik vannak rajta, halk, maga a hűtés ugyanaz ami a 970-esen is muzsikál és már ott is ajánlott modell. Erősen túlméretezett a hűtése, cserébe talán nevetségesen nagy a kártya kategóriájához mérten, ha kisebb házad van nézd meg belefér-e.
Az említett giga modelleket úgy tudom nem érinti a ventilátor felpörgetési hiba, de azért kérdezz rá az itteni tulajoknál. De ha egy árban van az msi-vel nem érik meg, mert msi-nek nagyobb az értéke a használt piacon is kicsivel.
Zotac-ot én nem vásárolnék, tesztekből valahogy nem volt meggyőző és ahol én néztem anno pont ez a modell elég cicergős volt a teszt szerint. (ami persze bármelyiknél előfordulhat)
-
Peat;)
veterán
válasz
lacus83 #10745 üzenetére
"Ha cserélik sincs Garancia arra hogy a következő hibátlan lesz ?!" semmilyen garancia nincs erre vonatkozóan. Még kipróbálni sem tudod, mert lehet hogy az egyik gépben semmi a másikban meg cicereg.
"Egyébbként más közre játszhat ebben a hiba jelenségben?" Igen, a táp. De ez sem mindig igaz a gyakorlatban, van olyan vga ami egy minőségi táp mellett nem cicereg, egy kevésbé minőség mellett igen. Van olyan ami mindennél cicereg.
A teljesítmény, hogy mennyire tudtad meghúzni az tök mindegy, 960 az 960, a legeslegrosszabban tuningolható sem lesz 5%-al lassabb annál amit most látsz. Ennek tükrében én megpróbálkoznék a cserével(állj el a vásárlástól, ne garanciáztasd! ) ha ennyire zavar és egy más márkával. Ez nem giga ellenesség, ha evga, vagy msi ciceregne most nálad akkor is más márkát javasolnák, hiszen nagyobb az esélye hogy más alkatrészeket használnak amik hátha nem gerjednek annyira össze a te gépeddel.
-
Peat;)
veterán
válasz
laychi #10705 üzenetére
Egy jó kontroller elég univerzális, pl. dark souls-t játszom most és az nélkül kínszenvedés lenne. De FIFA is szigorúan kontrolleres. Sportjátékok, autósjátékok, ugra bugrák, nézd a hátam ahol nem kell headshotolni, pl witcher 3 is...nem tudom nekem fura hogy máig elég nagy az ellenszenv a kontrollerek iránt, pedig ha egyszer megveszed az nem olyan mint a maxwelles nvidia hogy egy év múlva kuka
(mostani nvidia bejelentésre gondoltam, a mi 960-asunk a fasorban sem lesz hamarosan)
-
Peat;)
veterán
válasz
Ed3r_X_ #10682 üzenetére
Nekem már ez is büntet
, majd kiderül én sem várok nagy AMD győzelmet. A memóriadolog már gyakorlatban lett cáfolva amiket Abu állított... Ugye hogy sokkal bonyolultabb és drágább az X végű alkalmazása..ja és leszívja paksot....ehhez képest a 1070 és 1080 közötti árdifferencia ezt masszívan a sarokba vágta és a 180w....így viszont tök felesleges az első genes HBM....jó is hogy átugrotta nvidia.
Szerintem már a ph! cikk is rég készen van csak a szokásos nv csipkelődő mondatokon dolgoznak, meg hogy ha valamit bemutatott most az nvidia akkor kétszer annyi szövegrészleten majd taglalják hogy amd-s miért jobb.
-
Peat;)
veterán
válasz
tibcsi0407 #10679 üzenetére
Érdekes lesz látni AMD oldalt, most (na jó még mindig, vagy megint) azt hangoztatják hogy kidomborodik az előnye hogy neki már rég készen volt fejlettségében ez a gpu szint. Én is szorosabb meccset várok mert a +20% azért nem nagy előrelépés, de van is tér egy erősebb gpu kiadására a 180 watt mellett. Arra tippelek hogy most olyasmi viszony lesz az amd és nvidia vga-k között mint pl a 960 és 380-as között, kicsit gyorsabb lesz az AMD azonos kategóriában, 10-20%-al. De ez az elmúlt években is sokszor volt így és nem érződött az eladásokon....majd meglátjuk.
-
Peat;)
veterán
válasz
Long Man #10644 üzenetére
Mire erre a témakörre van külön topik a ph!-n így úgy gondolom nem itt a helye. Én itt az nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) vonatkozásában várok társalgást. Ezt vállalom, a moderátor dolga eldönteni melyik vélemény illik jobban egy szakmai fórum arculatába, vagy hogy egyáltalán szükség van-e moderátori tevékenységre.
-
Peat;)
veterán
válasz
thomeef #10640 üzenetére
Azért nem neked címeztem mert nem neked szólt, hanem a beinduló ipon (javítom: bármilyen bolt
) storyzgatásnak. Azt hogy én mit szeretnék természetesen jogod van megítélni, max nem úgy van.
No látod és folytatódik egy novellával a story ami teljesen off fölöttem. Ezt nem szerettem volna, a többi amit írtam meg áll, a "hangos az eszköz" a múltban, jelenben és a jövőben is nehezen garanciázható problémakör a vásárlók szemszögéből és mivel most erről volt szó tök feles mindenkinek elmondani a sérelmét, ez a pár darab elfért, köszönjük, elég volt.
-
Peat;)
veterán
Szerintem felesleges elmenni ipon fikázásba, mert ha egy venti búg kicsit, vagy egy vga cicereg de hibátlanul megy a vga és nem fizikai elváltozásból ered a hang/nem csapágyas a venti, tehát kvázi teszi a dolgát a cucc, akkor az nem csak ennél a boltnál jelenti azt hogy a termék hibátlan, hanem nagyon soknál....ezt sose egyszerű legariztatni, pl egy szervizben ahol megy a zene, vagy többen dolgoznak lehet meg sem hallja ha gond van és a hibajelenséget meg lehet el sem olvassa(már ha van doksizva mi a panasz..), csak megnézi megy-e, megy, hülye a vásárló, pont. Én inkább a gyártókra mutogatok mindig, botrány milyen minőségi szórás van. Mi az a határ ami garancia és mi az ami nem....ciceregni a vga kártyák pl. 60%-a cicereg valamilyen szinten...hasracsaptam de ilyesmi lehet az arány.
-
Peat;)
veterán
válasz
Hauptmann #10582 üzenetére
Idegrendszerre nem épp túl jó hatásfokú a monoton állandó zaj, részemről bőven elég az irodai munkahelyen megkapott adag. Aki olyan környezetben van hogy csak otthon találkozik ezzel azt nyilván nem zavarja annyira, de minden ember más és más. De ez mindenképpen egy valódi dolog, ami előnynek a mértéke emberenként változik, de érzékelhető, kimutatható. Hány olyan dolog van aminél alig látni differenciát az ember mégis kiadja a rá a pénzt, vagy energiát. Nem értem ezen mit kell fenn akadni.
Az én gépem nincs vizezve egyébként, én csak +15 ezret szántam rá összességében és eljutottam arra a szintre ami nekem megfelelő. Aki vizezi azt is megértem. Aki falnak megy a cicergéstől azt meg pláne.
-
Peat;)
veterán
válasz
diegho #10565 üzenetére
Én mindig azt tanácsoltam az itteni érdeklődőknek hogy neten rendelje meg és álljon el a vásárlástól ha nagyon cicergős. Az amit te írsz az bizodalom a gyártók irányába és bizodalom a boltok irányába és az én ismereteim szerint mind a gyártók mind a boltok eltérően ítélik meg a cicergés problematikáját...szerintem ne a garanciára bíztassunk senkit ebben a témában, ha már ott a 14 nap feltételek nélkül akkor használjuk azt.
-
-
Peat;)
veterán
Szerintem nvidia fronton az msi gamer szériának még nem volt hibás sorozata. Drágább de akinek nincs ideje biost frissíteni, kikísérletezgetni az vegye meg azt, ha akciózzák ára is jó. A 960-os meg különösen brutál darab hiszen a 970-es hűtése van rajta, anno még kint volt a súlyadat a gyártó oldalán és a 970-es 10-20 grammal volt nehezebb mint a 960-os kártya.
Mondjuk ezt már leírta pár msi gamer tulaj, csak azért vagyunk csöndben többnyire mert a vga is csöndben teszi a dolgát és ár érték arányban ha nem akciózzák nem éri meg a többség számára. Meg volt a fázis vagy milyen mánia hogy az msi spórolt valamit, még egy helyen nem olvastam hogy bármi baj lett volna belőle a gyakorlatban, sem működésben sem tunningban.
-
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #10367 üzenetére
Én is ezt írtam, köszi hogy példákat is írsz alátámasztani.
De fel lett fújva a téma kicsit. Én mindig azt tanácsolom mindenkinek hogy a jelenlegi helyzetre vásároljon vga-t és ne a jövőre nézve, ez a mondandóm lényege. Ez a gondok lehetnek kijelentésekre elismerem túlzottan reagálok, mert ezt nevelte belém a ph! -
Peat;)
veterán
"A VRAM-szükséglet egyáltalán nincs egyenes arányban a GPU sebességével." Én ezzel vitatkozom, mert ez olyan Abu-s kijelentés. Egyrészt van benne igazság, de attól hogy nem egyenesen arányos a kapcsolat attól még nagyon is szoros a kapcsolat. Az egyáltalán szót ha nem rakod bele valószínű nem is reagálok rá, de beleraktad.
A memória jelenleg csak a textúrára jó ezen a szinten, 1-2 éve vannak játékok ahol nem megy 2gb-al a maximum szint, ez nem újdonság. Ezért nem értem miért lenne gond a jövőben ezekkel a kártyákkal, én nem hinném hogy a medium beállítás is többet fog követelni mint 2gb, de majd kiderül.
-
Peat;)
veterán
Én ezzel vitatkoznék, nem egyenes arányosságról van szó, de igenis van összefüggés. Az effektek is eszik a memóriát, legalábbis pl gta5 szerint. Mivel pont az effektek azok ahol erőszeretettel kiherélik a régebbi vagy fejletlenebb vga-kat így a gpu miatt már kénytelen lesz az ember butítani azokon, az hogy ez memóriában játékonként mit jelent majd kiderül. Szerintem nem lehet megjósolni hogy időtállóbb lesz-e a 4gb-os verzió, sokkal inkább érdemes az eddig megjelent játékok alapján meghozni a döntést. Én ennél a vga-nál a jövőben sem várok nagyobb differenciát mint ami most tapasztalható. Tehát megrekedünk a textúránál ahogy írod, mint pl a gta5-ben vagy shadow of mordorban van differencia a 2gb vs 4gb között, én ez nem írnám úgy hogy a jövőben gond lehet a 2gb-os 960-assal. Illetve akkor bármivel gond lehet, pl egy kikapcsolhatatlan hajeffekt és annyi a 960-asoknak.
-
Peat;)
veterán
válasz
Long Man #10268 üzenetére
A 970-es eléggé meglepett hogy csak ennyivel jobb, lehet tényleg lassan kifúj a maxwell lendülete, volt pár jó éve és fuss el véle. Az viszont látszódik hogy a 960-as máig eléggé odapörköl a konzoloknak, magasabb grafikával hozza azt a sebességet, furcsa látni mennyire megdőlt az eddigi tendencia, miszerint a konzolok első pár évében csak jóval drágább pc tudta azt amit a konzol, nem véletlenül volt nekem is. Előző gen még anyagilag is megérte, kemény 50 ezres x360 arcade 2008 környékén odapörkölt ár érték arányban...
Jó kis platform lesz a pc, megint megy fel a renoméja így hogy helyzetbe hozták a gyengus új konzolok.
-
Peat;)
veterán
Az új játékoknak a ramigénye olyan 1-2 éve növekedett meg és azóta stagnál. Azóta a gpu-t kezdték el jobban terhelni és a 960 ma már kompromisszumos vga lett. Ezért én a jelenlegi játékkínálat alapján tenném függővé hogy melyik éri meg kinek, aki pl tudja magáról hogy 100 órát belenyom a gta5-be ott nem kérdés hogy a 4gb-os modell a javallott. Aki évente pár játékot fogyaszt el, a legújabb címek közül az nem (csak) a 2gb miatt fogja csökkenteni a grafikát hanem a gyenge gpu erő miatt és a többletmemória kicsit értelmét is veszti ennél fogva mert a butítás a gpu miatt alapból memóriát is felszabadít. Ahogy megyünk majd előre az időben ráadásul egyre jobban kell butítani a grafikát és egyre csökken a memóriaigény. Max a programozás miatt jöhet majd ki értelmes előny, pl a textúrát csak akkor engedi átállítani high-ba ha fizikailag megvan a 4gb. Ez van!
Ez természetesen csak fhd-ra vonatkozó írás, a fölé menni 960-assal hülyeség, akkor már inkább a drivermizériás 380-as..
-
Peat;)
veterán
válasz
csakdzsó #10133 üzenetére
Milyen problémád volt a korábbi nvidia/gcn1 képminőségével hogy ilyet kérdezel? Nem a sebességre gondolsz? Akkor meg konkrét modellnevet kellene írnod. A képminőség feltehetően nem változott sokat, én semmi diffit nem látok egy 660-as után és szerintem az AMD-nél sincs ez másképp.
-
Peat;)
veterán
A leírtak a gyári állapotra érvényes adatok. Az nvidia gpu-kban benne van a boost (1342) és boost2 (itt 1404) automatikus órajelállítás, magyarán magát tuningolja a vga, ezért sem érdemes manapság annyira erőltetni a kézi buherát mert sokat már nem lehet nyerni vele a 960-os modelleknél. (950 kicsit más téma, ott az nvidia szándékosan kicsit alulméretezte az órajeleket hogy ne legyen annyira a 960-os nyakán...)
-
Peat;)
veterán
válasz
Skimaster #9964 üzenetére
MSI-m van és nagyon magas fps mellett cicereg
Ez zsákbamacska, ha nagyon hangosan csinálja el kell állni a vásárlástól (és nem garanciáztatni).
Egyébként ugyanazon vga más és más gépekben is máshogy cicereg, ez a poén. A táptól függ leginkább és nem a minőségre gondolok, szimplán szerencsére...
-
Peat;)
veterán
válasz
majorp80 #9921 üzenetére
MSI-nek is fent van a csatija, legalábbis nálam, ezért írtam hogy az necces!
Giga alacsonyabbnak tűnik, de szerintem nem annyival alacsonyabb....máshogy mérik szerintem, valószínű a nyáktól...de tudja a fene sajnos.Egyébként alaplap alá van alátét is, maga az alaplap is, tehát nem hülyeségből írták azt a max cpu hűtő magasságot szerintem, de nyilván ez azért nem olyan adat hogy annál már koccolja a hűtő a tetőt, kérdés mekkora ráhagyással számoltak...
-
Peat;)
veterán
válasz
majorp80 #9916 üzenetére
Maximum height CPU-coolers 135 mm
Amit szintén beraktál link, MSI vga: Card Dimension(mm) 267 x 139 x 40
Ez nem fog összejönni, figyelj a magasságra. Illetve nézz utána hátha van olyan modell aminek a tápcsatiját nem felülről (MSI ilyen) hanem elölről/oldalról kell rányomni.
-
Peat;)
veterán
válasz
polgi803 #9901 üzenetére
Akkor érdemes valamilyen OC verziót venned, azok kihozzák amit tud a kártya. Legyen hőcsöves hűtőborda és két venti, ennyi a kritérium hogy egy jó 960-ost vásárolj, minden más szimpátia kérdése, amelyik megtetszik azt. Nem kell rugózni. Illetve nem mindegyiknél kapcsol le a venti 60 fok alatt, de én a magam részéről ezzel nem törődnék...sőt...de az asus black és a fehér színű msi ilyen csak asszem. De hangtalanok szóval édes mindegy hogy pörög-e a venti pár százon vagy sem, élettartamra sincs negatív hatással, sőt lehet ezek fognak tovább menni.
Amelyik megtetszik bármi miatt, szerencsére ez egy ilyen vga modellnek sikerült.
-
Peat;)
veterán
A mostani vga-d milyen? Nekem nincs a vga mellett más így nem tudok nyilatkozni a tekintetben, de az msi gamer 960-am nem hajlandó melegedni hasonló házban. Viszont a ház tetejét én éppenhogy rá tudtam rakni a gépre, ellenőrizd a kártyák magasságát a gyártói oldalon. A linked az elérhető modellekről nem működik magyar netről, vagy tőlem.
Szerintem innen nem tudjuk megmondani melyik a hatékonyabb megoldás a te esetedben, a két nagyobb ventilátor nagyságrendekkel több levegőt mozgat meg de házon belül, viszont maga az ssd körül is megmozgatja, pláne ha feljebb állítod. A TURBO valóban kivezeti a meleg levegőt, de közben 70-75 fokig elengedi a kártyát így lehet hogy állítani kell rajta hogy hűvösebben tartsa, mert ha bereked a meleg a vga és ssd közé gondolom nem leszel boldog. Én valószínű egy ASUS BLACK kártyát néznék, ha van olyan opció, mert azon mindig mennek a ventik, míg a strix esetében lekapcsolnak 60 fok alatt, ami neked pont nem jó ez esetben.
-
Peat;)
veterán
válasz
polgi803 #9777 üzenetére
A vásárlásig nézegesd a driver helyzetet, mostanában sajnos nvidia esetében is szigorúan tilos a legfrissebbet felrakni az első pár napban...romlott a minőség. De összességében 10% sebességdiffi hátrány ellenére én még mindig ezt venném, a mostani játékok nagyja azért még mindig nvidián megy problémamentesebben.
-
Peat;)
veterán
válasz
Skimaster #9710 üzenetére
14 nap a törvényi előírás, amitől a fogyasztó javára természetesen el lehet térni, gondolom itt is erről lehet szó.
Fura hogy ilyen jók az árak, bár hozzá kell tenni mostanában volt 275 körül a dollár, és rengeteget számít az a fránya árfolyam. Bár ha belegondolok a megjelenéskori magas ár után a 960, 950 is eléggé fix árakon mozgott, most lehet az nvidia keze is benne van a dolgokban hogy érezhetően lejjebb mentek az árak. Lehet helyet csinálnak a 960ti-nek?
-
Peat;)
veterán
válasz
Mercutio_ #9617 üzenetére
A casual game önmagában sokat nem mond. De én ilyen keret mellett egy asus strix 950-es vga-t választanék 50 körül és a legolcsóbb i5-öst. A 950 és 960 közötti különbség nem lényeges de spóroltál 10 vagy 20 ezret(ha 4 gigásat nézted), a cpu-k közötti differencia meg általánosan is jól jöhet. A processzort mindenképpen apróról vásárold, van több éve megbízható eladó aki garanciát is vállal.
750ti szerintem nem éri meg, illetve zsákbamacska melyik milyen gpu-val van szerelve...
-
Peat;)
veterán
Gondolom a vga kábellel nincs gond ha nincs a tv rákötve. Nem használom ezt a funkciót, de ha egyszerre kötöd össze a két megjelenítővel akkor valószínű hogy egyfajta jelet kell adnia a vga-nak, így ha olyankor vacakol a monitor akkor én arra gondolnék hogy a tv zavar be...esetleg kapcsolj ki minden létező képjavító dolgot a tv-n mert ott bűvészkednek a hz-ekkel gazdagon, mozi mód stb, na meg ha esetleg állítható a régió PAL-ban legyen és ne NTSC-en. De a DVI-al kezdeném én is, ez csak találgatás
-
Peat;)
veterán
Volt már ilyen kialakítású hűtési megoldással kártyám. Határozottan nem fogom soha senkinek ajánlani, ezen hiába vitatkozunk. Egyszerűen túl nagy levegőszállítási igény hárul arra a turbinára egy bizonyos szint felett, a 960-nál még kulturáltan teszi a dolgát viszonylag, de már itt is vannak jobb megoldások ahogy írod. Az hogy a két ventis megoldás szétfűti a házat eléggé légből kapott dolognak tűnik. Ahol semmilyen más venti nincs és tök zárt a ház azt mindegyik befűti. Ahol jó a levegőáram ott a házventi úgyis kicseréli a levegőt, már ha a levegő mozog a vga körül...ami erre a turbinásra nem annyira áll...helyette van egy 960-as esetében is már 75 fokos izzó tégla a házban...döntse el mindenki ez mennyire jó vagy nem jó.
-
Peat;)
veterán
Nem szeretnék vitatkozni, egyszerűen a kialakítás miatt törvényszerű hogy hangosabb mint a két ventis hőcsöves megoldások, azok egy jó részénél nincs olyan hogy tűrhető hang, mert emberi füllel nézve sokszor nincs hangjuk. Mindenki a maga szokási alapján is ajánl nyilván, ezt tükrözte az írásom is. A hőkivezetés is értelmetlen onnantól kezdve hogy 75 fokig engedi a vga-t a bios, mert az már önmagában befűt a házban. Egy zárt házban is jobb hatásfokú lehet a két ventis megoldás, de ezt igazolni nem tudom.
-
Peat;)
veterán
válasz
Mercutio_ #9531 üzenetére
Ilyet ne vásárolj mert viszonylag hangos és rossz a hűtési hatékonysága, a ventiket ez nem kapcsolja le terheletlen állapotban szerintem.
Bármilyen hőcsöves, két ventis változattal sokkal jobban jársz, legyen az giga, msi, asus, evga. Ezek 90%-ban a ventit is lekapcsolják, talán az asus black verzója az egyedüli kivétel. A méreteket ellenőrizd a gyártók honlapján mert pl msi hatalmas.
szerk: Az MSI fehér színű 960-asa sem kapcsolja le a ventiket. Egyébként szerintem ez egyáltalán nem hátrány ha nem hallható márpedig nem hallható. Sőt egy rosszabb szellőzésű, hangszigetelt házba én pl ilyet vásárolnék.
-
Peat;)
veterán
válasz
tibcsi0407 #9528 üzenetére
Aki ennyi év besülés után is a ph! vga cikkek alapján vásárol terméket az meg is érdemli.
Egyébként ez csak egy játék, lesznek mások. Nem véletlen hogy az új nvidia is jóval bonyolultabb felépítésű ketyere lesz. Tovább kell lépni, jönnek az új termékek és mehet feljebb a grafika. A d12 szerintem a határokat, korlátokat tolja ki, mint ahogy eddig az összes driectx. Ahhoz hogy élvezni lehessen erősebb hardware kell majd, ahogy eddig is. Majd ha jönnek valóban láthatóan szebb játékok, akkor már megmagyarázható lesz hogy miért csak annyi fps, főleg ha driectx11-re már nem is lesz az adott játék. De terméket mindig a jelenre kell vásárolni.
-
Peat;)
veterán
Ilyen felbontásra 2gb-osat semmiképpen, valószínű sok lenne a micro lagod, akkor is ha az fps számláló szerint többnyire minden oké. Egyébként ez a két játék pont olyan amik régi grafikus motorra épülnek, így egy két effekt visszább vételével nem igényelnek igazából komoly vga-t. Az új játékok is elmennek szerintem ezen a felbontáson, de lehet hogy a high beállítást a medium váltja fel. Kérdés mennyire tűröd a kompromisszumot, a high beállításhoz 970-es kellene, de drágább is jóval. Még AMD-t se ajánlok mert szerintem a 380x-el sem lennél sokkal előrébb mint egy 4 gigás 960-assal ilyen szempontból. Az igényed az egy az egyben a 970-esre illik.
-
Peat;)
veterán
A 950 és 960-as együtt fog járni abban a tekintetben hogy együtt avulnak el. A 960 itt ott eggyel nagyobb grafikai beállítást lehetővé tesz úgy hogy még kellő sebességre is képes, illetve a 4 gigás változat stabilabb, kevésbé ugrál az fps, ennyi a különbség a két kártya között.
De amikor a 950-es alapvetően lesz gyenge egy játékhoz, akkor már a 960-as is gyenge lesz hozzá, ez lehet hogy egy 1-2 év, lehet hogy 3-4 mire bekövetkezik..A legújabb játékoknál már kompromisszumokra kell számítani a 960-as esetében is, leginkább élsimítás és ultra beállítások területén, ha full hd-ről beszélünk. Fölötte meghal a 960-as is.
-
Peat;)
veterán
válasz
sid.:Rc211v #9265 üzenetére
Mindkettő teljesen jó, azt vásárold amelyik szimpatikusabb bármi miatt, beleértve a dobozt is akár, mert kb az a legnagyobb különbség amivel szembesülsz.
-
Peat;)
veterán
válasz
arcsi84 #9243 üzenetére
"Lassan már az egész játék bele fér a VRAM-ba.
"
Ja csak az ajánlott rendszermemória is 16gb lett kb egy év alatt a 8-ról
Megy a parasztvakítás, directx12 meg hasonló sumákságokkal, de ezek mögött a hardware-ek idő előtti nyugdíjazása áll inkább. Végső soron ebből lesz valami hozadék, mert ha az átlaghardware eléri a kritikus szintet szerintem akkor lesz megint komolyabb fejlődés. Remélhetőleg.
-
Peat;)
veterán
Ebben leginkább a forintgyengülés játszik szerepet hogy most 60-ért kaptál középkategóriát. A fizetés meg itthon is változó mint mindenhol máshol, de aki többet keres az sem feltétlen vásárol drága cuccot, talán éppen ellenkezőleg.
Szerintem voltak idők amikor rosszabb volt a helyzet jóval pc gépépítést illetően. Akinek kevés a pénze az fáradjon a használt apróra és pl. az emelgetett 120 ezerért gépet kap. Gépet(vagy ps4-et
). Csak CPU-n súlyos tízezreket lehet spórolni a használt piacon.
Régebben sem volt jobb szerintem, illetve de jó volt úgy 2-3 éve csak akkor még nem tudták az akkori gépvásárlók hogy jó lesz
mert már akkor ment az ígéret hogy jön a grafikai áttörés és akkor hűha .
Senki nem gondolta volna akkor hogy egy 7950-es vga pl máig több mint elég ma annak aki nem ultra max parasztvakító beállításmániás. -
Peat;)
veterán
Eddig is az ajánlások között volt az SSD erre a problémára. Egy nagy kérdőjel hogy a fejlesztők miért nem veszik figyelembe egy átlagos hdd sebességét a programozásnál, de elég sok kérdőjel van a mai játékfejlesztések mögött a minőséget tekintve.
Egyébként nem feltétlenül kell SSD, nekem ez a seagate és a másik seagate között több mint kétszeres a sebességkülönbség a nagyobbik javára. Szerintem kifejezetten játékmeghajtónak még nem éri meg az SSD, bár már 240gb sok mindenre elég és az már megfizethető, de árhatékonyság azért még javítandó tényező.
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #9064 üzenetére
40 alá biztos nem fog bemenni szerintem se, miért menne, de az a körüli ár elég jó. Most ne a szürke piacos gigabyte legyen az alap, hanem a többi gyártó, amiknél inkább 50 körül van az alap 950. De mindegy, mert szerintem ph!-n nem sok ember fog ilyet vásárolni, max htpc-be jó tényleg.
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #9061 üzenetére
"az más kérdés, hogy olcsóbban kapják" Miért lenne más kérdés. A végső árban pont olyan tényező mint a doboz, vagy a nyák. Ott vannak az intel processzorok, teljesen hasonló, az IT cuccokban nem a gyártási költségeken van a legnagyobb hangsúly ha nem a fejlesztési költségeken.
Az AMD persze ebben is kicsit kivétel mert a jelenlegi generációban az ő kártyáikat drágább legyártani az nem vitás a nagyobb memóriasávszél és bonyolultabb (több selejt) gpu miatt, de ebből is csak az érződik hogy ha AMD adja egy bizonyos haszonkulccsal a termékeit akkor nvidia pofátlan marzsot alkalmaz, reméljük ezt nem csak az autóiparba forgatják vissza hanem a következő generációba is.
De a lényeg hogy nvidia nagyon széles palettán tudna mozogni az árral. De nem nagyon akaródzik hiszen akkor ki sem adta volna a butított verziót, csak szimplán árat csökkentett volna.
-
Peat;)
veterán
válasz
AxBattler #9053 üzenetére
A 960-asból van minőségi gigabyte egy ventis, rézhőcsöves verzió. Ha lenne ugyanilyen 950-esből szerintem az se menne be 50k alá, szóval nincs hatalmas árdifferencia.
kisza25: nem értelek, hogy ne lehetne olcsóbb? Magát a chipet adja majd olcsóbban az nvidia és kész. Ha megtudnánk mekkora árrés van a maxwell vga-kon akkor szerintem csoportos idegösszeomlást kapnánk. Ez egy egyszerű chip, bejáratott gyártástechnológián, a 128 bit is lenyomja a költségeket és nagy fejlesztés sem előzte meg a maxwellt. Már rég visszahozta az árát, a gyártási költségen felül minden profit a nyavalyás zöldeknek és nem hinném hogy egy forinttal is többe kerülnének ezek mint a 750ti pl, amin szintén nem kevés haszon van.
-
Peat;)
veterán
Ez igaz, én magamból indultam ki, konzolom volt régen, másrészt 50-es full hd tv-n van a gép. Szóval élsimításra nem is vagyok annyira érzékeny előéletem miatt és a tv alapból csökkenti annak észrevehetőségét egy jó képbeállítással. Hiába nagy a tv két méterről nem látszódnak annyira a recék mint egy monitoron közelről nézve. Mondjuk oled 4k tv-n nem tudom mi lehet a helyzet, nekem olyan lesz a következő tv-m de asszem a 960-as addigra már csak papírnehezék lesz.
Egyébként sok játékon én használok élsimítást is 960-assal, fallout 4-en biztos, szerintem witcher 3-ason is van egy 2x. Igények döntenek, de nem az van mint régen hogy a geforce mx szériáknál pl nem volt shaderes vízeffekt.
-
Peat;)
veterán
Nem tudom, én azért ki szoktam próbálni totál maxon a játékokat, csak megnézni miben más. De a különbség alig észrevehető, a gta5-ben számít sokat a textúra de az meg ram mennyiség kérdése és nem gpu.
Szerintem régen a high és ultra között látványosabb különbség volt mint most. Egy két effekt csak néha, alig látszódik de kinyírja a teljesítményt. Ami látványos az a hajszimuláció talán és kb ennyi.
Én úgy gondolom az erősebb vga manapság akkor kell ha valakinek totál stabil magas fps szám (esetleg 4k) kell és elsősorban ebben hozzák az előnyt, látványban kevésbé. Akinek 40 fps már elég full hd-n annak egy komoly vga esélyes hogy pénzkidobás.
-
Peat;)
veterán
válasz
guftabi96 #8622 üzenetére
Talán még az a legegyszerűbb megoldás a probléma azonosítására, hogy az msi afterburnerben beállítod a lehető legalacsonyabb TDP/power limitet-t a vga-nak(elvileg lehet, én nem próbáltam), úgy jóval kevesebbet fogyaszt és persze lassabb is de nem az a lényeg. Beállítasz egy grafikát amit így is bír és teszteled, úgy a vga biztos nem fog annyira forrófejű lenni.
Téged hiába nem izgat a 80 fok ha a vga kártya biosát igen, márpedig a 960-osok biosa elég szigorú, a legtöbb 60 fok felett már kicsit visszavesz a boostból ami elég nevetséges ha belegondolunk hogy 90-100 fokon lesznek valóban instabilak a chipek.
-
Peat;)
veterán
válasz
guftabi96 #8619 üzenetére
Az az igazság, hogy a már fent említett ram mellett (szerintem is többet árt mint használ így 10gb), lehet egy korosodó rendszertől kezdve(ez nálad nem mert újratelepítetted), egy lassabb vagy szimplán töredezett/megtelt hdd-től át, mindenféle kiváltó ok, az internetkapcsolat szintén nem mellékes. Könnyen lehet hogy a vga az, mert pont egyedül a battlefield sorozat a nagy nevek közül amihez talán jobb egy AMD...de az is lehet minden tökéletes nálad de úgy is megmarad akármit csinálsz. Ilyenek ezek az agyonsztárolt grafikus motorok, régen pl. az unreal-al ilyen elképzelhetetlen volt.
De tényleg monitoroznod kéne egy gpu-z-vel és amikor csinálja az akadást kilépni megnézni hogy az órajelet állította-e a vga. És én már mindenhol leírtam, legyen az amd, legyen az nvidia: referencia vga hűtés általában nem jelent semmi jót. Számomra nevetséges hogy ezen megy a spórolás, vagy valaki azt hiszi az a hatékonyabb. 80 fok egy 960-as vga esetében azt jelenti hogy a hűtés nagyon kókány, ezen nincs mit filózni. De ettől még nem kéne akadnia, mert nem micro lag, ez csúnya beakadás.
-
Peat;)
veterán
Pl ez a nagy helyzet. Remélem kezded érteni mire akartam utalni, a dx12 miatt nem kell aggódni, hozzáteszem sajnos! Amennyiben jönne egy nagyságrendbeli minőségugrás engem aztán nem zavarna ha el kellene adni a 960-at és rádobni 50k-t mondjuk egy újabb vga-ért. Amikor már egy szaros telefon is van hogy 200k, meg vr szemüveg mi a tököm tudja mi, akkor az az igazság hogy a classic pc hobby szinte már már olcsó kedvtelésnek számít....
De én úgy állok hozzá hogy semmivel se lesz több fejlődés ez alatt a dx alatt az első 1-2 évben mint anno a többi dx váltásnál.
8320: így pár nap után?
Ez kicsit sántít, akkor miért 380-as vásároltál alapból...
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #8279 üzenetére
Erre a cicergésre már fel kellene lázadni mindkét oldalnak együttesen és a tesztelőknek is. Kb olyan mértékű botrányt szerintem simán megér mint a 970 memóriatrükkje. Nálam alig cicereg mert ezt fogtam ki szerencsével, ennyi, de akinél rendesen adja ott gyakorlatilag felesleges halk gépet építeni, ez a magas szar hang sokaknak még idegesítőbb is mint egy mélyebb venti zúgás. Kíváncsi lennék mennyivel lenne drágább egy vga ha erre odafigyelnének valamiképpen, én olyan 1-3 dollárra tippelek.
aginor: ez nem jósgömbök topikja. Sosem volt olyan áttörés amit minden egyes directx előtt állítottak, állítanak és az mindig fokozatosan zajlott le. Ráadásul most ott vannak a konzolok mint valamiféle viszonyítási alap, mutass csak egy játékot onnan ami nem megoldható a directx11-el.
Abu asszem az írta nyáron már dx12 dömping lesz, én ekkor nyugodtam meg igazán hogy akkor odébb lesz az még. Kicsit gonosz vagyok, de az elmúlt évek alapján racionális. -
Peat;)
veterán
Tudja mert asszem ő csinált normális összehasonlítást
Én sem tudom mire vélni ezeket a képeket, de a valley benchmark sem megy ki a divatból a topikban, szóval mindegy.
Bár a laikusokat talán meggyőzik ezek a képek és végülis abban a tekintetben jó hogy 2 gigásan jobban megéri egy normális 950-es általánosságban. Igaz nvidia is tett erről, állítólag, mert csak nem tűnnek el a 2 gigás 960-asok.
Trollkodás: Nekem van hogy win alatt is felugrik a cpum 2,9 ghz-re, tehát a windows nálam valószínű cpu limites
-
Peat;)
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest