-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Modst3R
senior tag
-
laca500
aktív tag
válasz
menledge #6420 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ezért írtam, hogy igazából nem az ára miatt kérdezem, hanem a minőségeik miatt.
Pontosabban, hogy a Giga minőségben, és ezáltal élettartamban, illetve csend terén van-e olyan jó mint az MSI, vagy esetleg csak azért "hódít" a fórumon, mert olcsóbb.
Nekem pl. volt Gigabyte, igaz alaplap, de nem győzött egyáltalán meg. Idő előtt tönkre ment, még jó, hogy garis volt.
De ha a kettő ugyan az minden téren, akkor tényleg mindegy. -
Skimaster
senior tag
-
Fidoka74
csendes tag
válasz
menledge #4974 üzenetére
Nézd, ugyan ez nem a hűtés topik, de ellent kell mondjak Neked, mivel szerintem:
Ha a procihűtőd az alaplap felé fúj, akkor jó sokat rásegíthet egy oldallapi venti, ami friss levegőt nyújt neki, valamint egy nagyobb oldallapi venti az alaplapi proci tápellátó részének is nyom valami "fresh"-t.
(Felső ventinek nálam megteszi a 14 centis Chieftec táp venti....)
-
superecneB
őstag
válasz
menledge #4760 üzenetére
Szeva, köszi a segítséget!
A következő kérdések fogalmazódtak most meg bennem.
Esetleg segíthetnétek tisztázni, mert nagyon nem vagyok képben a mostani játékok igényével.
Alapvetően nem játszom, csak CS:GO-t, de szeretném a GTA V-öt megvenni. Alapvetően ez az igény az új VGA-ra. Amit a jövőben szeretnék kipróbálni, az az Asetto Corsa, Project Cars stb. vonal.Gyorsan felütöttem egy webshopot:
Árak:
Legolcsóbb 4 GB
https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n960oc_4gd_gtx960_4gb_gddr5_oc_pice/1208939Ugyan az 2 GB-vel
https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n960oc_2gd_gtx960_2gb_gddr5_oc_pcie/1234229
-6000 ftMit kapsz a legolcsóbb ~4GB-s áráért 2 GB-on?
MSI - idle áll a venti, erősebb tápkör
https://ipon.hu/webshop/product/msi_gtx960_gaming_2g_pcie/908879
Gigabyte - u.a.
https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n960g1_gaming_2gd_gtx960_2gb_gddr5_pcie__/913493Jó kérdés megéri -e 4GB-set venni, szarabb hűtéssel ugyan annyiért. A hűtőcsere gari vesztéssel jár.
De az bizonyos hogy 4gb-s jó hűtésest venni pl Asus Strix, az +12 a 64k-ra. 10k ért kapni Accelero S3-at ami kenterbe veri az összes gyári hűtést, ára, gari vesztés.Átlagosan 10-15%-kal van több FPS a 4GB-vel a tesztek alapján amiket néztem, kérdés, hogy az én kis közepesen erős 3570K-mmal hogyan skálázódik?
-
Fidoka74
csendes tag
válasz
menledge #4751 üzenetére
Szerintem, most nem igazán találták fel a meleg vizet Nvidiáék mert már rég meg lehetett volna ezt lépni, (kábé Fermi-nél GTX 460) hogy álljanak a ventik, ameddig nincs keményebb 3D-s terhelés, illetve melegedés.....
A lényeg az, hogy hosszú évek alatt a táprész, ami sokkal melegebben működik majd, mintha kapna egy kis légáramlatot alap esetben is, valamint a GPU sem köszöni ezt meg.
Továbbá a hőingadozás is sokkal nagyobb..., 60-65 foknál kapcsolnak be a ventik...?
A táprész egyes alkatrészei ilyenkor már ennél jóval melegebbek....,
Szerintem menjenek a ventik..., például nálam ennél a kártyánál: [link] 23%-on mennek a ventik alapon (AIDA szerint)..., így 35 fokos a kártya alapon, egy jól szellőző házban, és semmit nem hallani....Inkább vinném, és egyértelműbb is ha azzal viszem be a kártyát a 3 éves garanciaidő alatt, hogy hangos a ventilllátor, mint azzal, hogy bedöglött a karesz....
-
Winchester95
őstag
válasz
menledge #3885 üzenetére
Igazabol ha 1512 re allitom akkor 1500ra throttingol mar 60fok korul...
ha kereken 1500ra akkor 1489re throttingol. (max gpu boost).
Ram az vígan megy 8000mhz-t.Sőt felette is de nem akarok kísérletezni.
Így belőttem egy 1512( throtting vagy hogy irjak 1500)
+Memorianak 8000mhz-t.
De ne felejtsuk el hogy ez egy 64500ft-os giga 4gb wf2 Mini modell.
Mármint ezzel azt akarom irni hogy igen jo vetel a mini. -
Winchester95
őstag
válasz
menledge #3724 üzenetére
Őszintén a 4gb wf2 backplates normal verzios gtx 960 giga kb 3 napig volt 68k ért iponban és lecnél is. (ameddig nem jelent meg a kisebb valtozat) Az érte meg a legjobban.
Majd ma hazamegyek és nézek tuningeredményeket az új gigával, de valami azt súgja nem lesz nagy szám ha már alapból 75fok@1800rpm. -
Winchester95
őstag
válasz
menledge #3722 üzenetére
Kuponnal egyutt 4gb valtozatban az ssc acx2.0 valtozat 75k-t meg ert volna nekem is. EVGA a legjobb marka az teny. de 90k-t nem er meg az is biztos.
Mas dolog hogy aki 2gb ost akar 65k ért nagyon jo vetel(-5k a kupon miatt).
De akarmit veszel a 960- bol melle fogni nem nagyon lehet. -
∂яσнυη
senior tag
válasz
menledge #3663 üzenetére
Fizikailag nem nyúlsz a kártyához, szóval nem hinném, hogy garivesztéssel járna. Ilyen módon akkor gyári biost sem lehet vagy oczni mert garitvesztel? Mindent körultekintoen kell elvegezni es akkor nincs gond.
De javasolt visszatenni az eredetit gariztatás előtt. Az a biztos. Ha zavarni fog a hangja küld el nekem a biost és megcsinálom neked szívesen. 1-2 értéket kell változtatni bnne. Baj nem.lehet belőle.
Én volttól, max tdptől, órajelektől kezdve mindent állítgattam és nem.volt gondom. A flasheléssel kell egyedül vigyázni, hogy le legyen tiltva eszközkezelőben a kártya.
-
Winchester95
őstag
válasz
menledge #3633 üzenetére
Annyit kellene igazából megtudnunk hogy terhelés alatt (mondjuk egymás után 3unginie valley) mennyi a max hőfok, mennyire boostol, mennyi tuningban a vége, esetleg asic quality értékek is érdekesek lehetnek.
Na meg hogy mennyi RPM-el megy maximum terhelés közbe.
Mert 1200 az vicc kategória.Mint ha nem is lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest