- iPad topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcs
tag
Szia! Amiket leírtál az alapján jó választás. Szerintem a következőn kell elgondolkodni:
Procid mit hajt ki? Mekkora a felbontás? Erre lehet elég egy 750. ( Én a 750-et ajánlom tuningolva...)
Ha azért vennél 960-at mert utána belerakod nagyobb gépbe akkor viszont nem a kisebb méretet , hanem a duplaventist venném a passzív voltuk miatt. -
mrszitya
senior tag
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
Bile Demon #2180 üzenetére
Szia! A TV nrkem is hdmi-n van a monitor dvi-on. Nekem is monitoron jelenik meg a bios.
-
GEIL
addikt
jó ár az 58.000 Ft és tetszik a 36 hónap gari is....de sajnos nincsenek jó tapasztalataim a futáros meg postás dolgokkal....tuti kifogok olyat amivel gond van, vagy leejtik...stb...vagy már bontott volt pl...és nincs kedvem herce hurcázni meg reklamálni....stb stb
inkább adok érte 62-63 at de akkor kézbe kapjam itt közelben.
-
∂яσнυη
senior tag
Esetleg érdemes megvárni a DirectX12 megjelenését(teszteket,játékok alatt hogy teljesítenek),valamint a GTX 960Ti megjelenését?
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Szeretném véleményeteket kérni kari vásárlással kapcsolatban! Nem átlag felhasználásra kellene asztali gépbe, hanem eGPU-nak, tehát laptopra lenne kötve express card csatin keresztül(max. 4Gbit/s sávszélesség). Aki elítéli vagy szerinte asztali gépet kell összerakni játékra az kérem ne írjon!!! Tudom, tisztában vagyok ezzel, de amíg nincs egy állandó lakhelyem addig ez marad!
Azért vetődött fel ez a kártya nálam, mivel kisebb sávszélesség mellett is jobb teljesítményt hozott, mint a vele egy kategóriában lévő korábbi szériások. ( Szintén nem szeretnék vitát indítani. Ha szerinted nem így van, kérlek ugord át ezt a hozzászólást és ne raboljuk egymás idejét!)
És mivel itt alapból kisebb lenne a sávszélességem, arra gondoltam, hogy ezzel közelebb állnék az asztali teljesítményhez mintha egy Keplerest vagy Fermist vennék.( Szerintetek?
)
A kis fogysztás is jól jön, mivel így maradhatok a Dell DA-2 tápnál ami max 220W-ot tud. Így még OC-re is van lehetőségem később. Fermi és Keplernél ez is szűkös lenne.
Mivel főként LoL-ozom, ezért is egy plusz pont ennek a kártyának.
Az utolsó dolog pedig a méret lenne, mivel néhanapján hurcolásznám a rendszert.(Ha csak ezt nézzük, akkor a Strix a backplate miatt jó védelmet nyújtana.)
Ehhez kérném véleményeteket, hogy ti mit gondoltok a dologról? Szerintetek jól gonodlkodom? Ti is ezt válsztanátok a HELYEMBEN? (a következők jöhetnek még szóba: GTX660Ti, GTX 670, GTX 680, GTX 760, GTX 770)
U.i.: Szerintetek DX12 alatt lehet olyan, hogy a régebbi felső kategóriás kártyák(a felsoroltjaim közül) jobban fognak teljesíteni mint ez?
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
Bile Demon #2180 üzenetére
Nekem egy Asus Strix van.
A fő fullhd monitor displayporton, a másodlagos 17'-os a dvi-dsub átalakítóval. A BIOS sajna a másodlagoson jelenik meg, a DVI ugyfest ilyen szempontból prioritás. -
Bile Demon
őstag
üdv,
Ha 2 kijelző van, akkor a GTX 960 kártya esetén melyiken fog látszani a BIOS?
Tegyük fel, hogy a kártyán 1 DVI 1 HDMI meg valahány DisplaPort csati van. pl MSI GTX 960 gamingTV a HDMI-n
TFT a DVI csatin.
Melyik képernyőn látható a bootolás a BIOS?Ha valakinek van tapasztalata és megosztja, előre is köszönöm!
-
laychi
veterán
Szerintem,ha már leadtad a rendelést és visszaigazolták,akkor azon az áron kell rendelkezésedre bocsátaniuk a terméket.HA ezt 2 hét múlva tudják,akkor 2 hét múlva,de nem emelhetnek árat.Illetve az új megrendelőknek már adhatják annyiért(67k-ért).
Van itt Phantom tulaj(ok),keress rá a tesztekre,amiket megosztott(ak),esetleg,ha további kérdésed van a kártyával kapcsolatban,akkor tudsz hozzájuk fordulni,biztosan szívesen segítenek..
Én magicompból vettem a giga kártyám(wf2oc) van náluk a "te kártyád"
-
GEIL
addikt
Ma 17:00 előtt 10 perccel hívtak a boltból hogy sajnálják de mégsem lesz jövő hétre Gigabyte GTX960 IXOC-m ( rövid nyákos )....2 hét mulva tudnádnak talán hozni 67.000 körül....
Néztem egy másik helyen itt a környéken és találtam ilyet:
[Gainward Geforce 960gtx phantom] ezzel van valakinek tapasztalata ? pl ezis kb annyit fogyaszthat mint a "kisebbik kártya" ? jó ez hogy gyárilag 7200 on megy a ramja és picit a GPU is magasabb órajeles ? ennél ott van hogy SLI....de a lapom az csak sima Asus H81M-A....menne benne ez is rendesen ?
-
juve600
nagyúr
na akkor eljött amiről beszéltem
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Bitbeszúrás #2170 üzenetére
Másképp nem lehet eladni...de akinek nem kell annak így összességében olcsóbban jön ki a kártya
Az én kuponom is már az aprón van
-
juve600
nagyúr
válasz
Bitbeszúrás #2170 üzenetére
teljes játékok
-
Bitbeszúrás
csendes tag
Azok a kuponok amiket a kártyához adnak mire jók? Teljes játékot meglehet vele kapni vagy csak kipróbálni vagy kedvezménnyel lehet megvásárolni? Azért kérdezem mert látom mennyiért adják a kuponokat és közelébe nincs a játékok teljes árához képest.
-
4264adam
veterán
Eddig is mindig alap OC-vel jöttek ki a gyártó sorról. Csak tuning tartalékkal amit már a gyártó nem biztosít garanciális feltételekhez
HD7950/hd7970-ben rengeteg tartalék maradt ahogy tőlem is olvastad és így lett belőlük R9 280/280X szinte csak magasabb órajelen működtetve mint az előző generáció. Az ASUS pont ezzel rontotta el
az ő hűtőjükön kimaradt a memóriachipek érintkezése a hűtővel és hatalmas %-ban Artifact volt az egész...
Ezt ne hozzuk példának hogy most milyen Mhz-en jár a GTX 960 mert más chipek működtetik.
-
jcs
tag
válasz
4264adam #2161 üzenetére
Hát látni nem láttam, hogy megpörkölődött volna...De így mondták. Kívülről csak elment a kép és annyi. Kivéve a kártyát semmi nem látszik... Utána sem mivel az általam ismert kártyák garisak voltak, tehát üzletbe visszavive nem szétszerelve... 7790-es Giga 1 nagy ventis volt, a 7850 az referencia hűtős..
HD7950 alap órajel: 800Mhz. Ugyanezen mag ( TAHITI) a 7970 ben ment 1200- Mhz-is. Kérdés mennyire ártalmas? Én írtam két tönkrementről , de a tied pl. működik...
Ezzel szemben a 960 alapja: 1127/ 1178 volt , de a gyártók már eleve tuningoltakat dobnak ki, amin MÉG húzunk
És csak 70 fokosak a gpu-k...
-
jcs
tag
Szia!
Ha beállítasz egy olyan órajelet amit 2 perc alatt még nem dob el egy tesztprogram, egy játék ami teljesen össze vissza terheli a gpu-t lehet hogy 1 óra múlva akad ki, amikor már átmelegedett a gpu, ??Ez komoly? Egy tesztprogramnak nem az a lényege , hogy 100% ra terhel ? És akkor 2 perc alatt átmelegszik a cucc és kijönnek a hibák?
mai játékok állítólag max 60%-ban használják ki a gpu-kat,
Én azt hittem, hogy amit a GPU-Z mutat: GPU Load :99% az jelenti azt, hogy mennyire van kihasználva.
Plusz azt hittem, hogy a Nvidia Boost technológia miatt is az elérhető hőfokig maximálisan hajtja a kártyát ...ami többb lesz 60%-nál...AMD- technológiáról nem tudok nyilatkozni, csak a látottakról: Nekem leégett a 7790, pedig nem volt hajtva. ismerős 7850-e leégett pedig nem volt hajtva. Milyen lehet az eleve hajtott gpu? 260X- 7870 stb
-
Scholes9
nagyúr
válasz
-=Vacsek=- #2153 üzenetére
Nem néztem. De nem egyformák mint a Witcher kupon? Mert ott az összes gog-os volt. Itt nem Steames az összes?
-
Scholes9
nagyúr
Így van. Full bontatlant kaptam hála égnek, ettől tartottam kicsit, sajna egyre több olyat hallani, h már egyszer felbontott kártyát kap az ember, amit újracsomagoltak...
Ilyen kártyát akartam már régóta: ha kell tudom játékra is használni, de minden esetben hangtalan
Skimaster: bőven tökéletes ez a hőfok, 1 házventivel...
A kis GT 730 passzívnál is 8 fokkal hűvösebb
-
Scholes9
nagyúr
Nah megjött a kártya, elsőre nagyon tetszik, tényleg semmi hangja nincs terhelés alatt, max, ha odahajolok közvetlen mellé, de, ahol ülök a gép előtt onnan semmit nem lehet hallani a kártyából
Ilyennek is vártam mondjukDiablo 3-al és Starcraft 2-vel néztem meg mivel ezek miatt vettem, de nem kérdés, h fix 60 fps-el megy mind2 játék, pár évig nem lesz csere most
Alapon 37 fokos
Be is regisztrálom a kártyát
-
Peat;)
veterán
Amikor eléred egy gpu, cpu, memória határát akkor elkezd hibázgatni ami igenis kölcsönhatásban áll a hő okozta fizikai tulajdonságokkal, lásd a tunning versenyeken a nitrogénhűtés jogosságát. Ha beállítasz egy olyan órajelet amit 2 perc alatt még nem dob el egy tesztprogram, egy játék ami teljesen össze vissza terheli a gpu-t lehet hogy 1 óra múlva akad ki, amikor már átmelegedett a gpu, minden része jobban meg volt hajtva (mai játékok állítólag max 60%-ban használják ki a gpu-kat), esetleg a driver érzékeli a problémákat és egy idő után leáll, vagy ahogy a gtav teszi a játék dob ki, meg olyan is van hogy nincs képi hiba csak lassabb lesz a gpu mint tunning nélkül...Sok millió tranzisztort letesztelni 2 perc alatt egyszerűen nem lehetséges, illetve max a gyártóknak van erre módszerük, nem értek hozzá én sem. Nvidia ezzel a boost dologgal jól meg is kavarta a dolgokat
Én is azt tapasztaltam hogy felesleges határon használni bármit is, nem is tudom mikor volt ilyen utoljára nálam és azt se mikor fagyott le utoljára a gépem, szerintem a konzolom többet fagyott. Mostani AMD kártyákat ezért sem szeretem, ott sokszor gyárilag olyan órajel van ami az esetek 90%-ban tök stabil, de néha néha mégis jönnek a gondok..280x tipikusan ilyen sorozat tőlük.
-
vader108
tag
mai naptól én is egy asus gtx 960 4gb tulajdonosa lettem . Sikerült 65ért szerezni egyet újonnan. Meglátjuk mit tud a kicsike.
-
jcs
tag
válasz
4264adam #2135 üzenetére
..ha érted akkor oké! De pont ez az, hogy itt a fórumon nem egy tuning beállítás stabilságára, hanem a hőfok miatt írják/írták.
Sokan azért fordulnak ide, hogy a meglévő tulajok segítsenek. Viszont sok beíró szerintem félreviszi az olvasót.
Ezért rakom fel a keresztkérdéseimet ( értsd: kekeckedem).
Így megtudjuk, hogy én nézek el valamit, vagy igen... -
jcs
tag
válasz
4264adam #2133 üzenetére
Hát de !
Nem egyenletes ez EVIDENS! Annyira nem vagyok hülye!
Szerintem gyerekesség arról beszélni , hogy amikor elkezdem a játékot csak 50 fok aztán nagy csatában 67.
De attól miért menne feljebb a hőfok , hogy órákig játszol?????Máshogy kérdem: ha játszok egy játékkal ahol full kihasználom a vga-t , mert egy nagy csatába csöppenek tehát 100% on használom a vasat. Akkor 2-3 óra múlva melegebb lesz?
Vagy a GTA % egy olyan játék ahol előszőr "minden egyszerű" majd amikor már pár órát játszottál utána lesz több a textura, megjelenítendő alakzat, komolyabb geometria amikor a VGA-nak több erejéhez kell nyulnia.??
Vagy a BF amit Te említesz! Kérdezed : 2 óra után eldobja-e? Miért dobná? Vagy eldobja 5 perc után vagy soha 145-óra múlva se.
( gyengébbek kedvéért nem úgy értem, hogy az első 2 órában begy sarokban állok szemben a fallal, majd 2 óra után usgyi a legnagyobb csata.. )
Figyelmesebben olvasd, mert pont azt írtam, hogy nem engedi a Boost technológia feljebb a hőfokot!
-
4264adam
veterán
Hát nem
Tudod, hogy nem egyenletes a terhelődés az egész játék alatt, vannak pálya részek ahol több a textura, megjelenítendő alakzat, komolyabb geometria ekkor a VGA-nak több erejéhez kell nyulnia. Nem a hőmérséklet a nagy gondja!
Amit te mondasz akkor addig lehetne tuningolni míg a kártyák 105°C-ig nem kúsznak fel
-
jcs
tag
válasz
csabika0001 #2130 üzenetére
Áruljátok már el nekem hülyének: miért írjátok? :
"sok-sok óra, meg több óra " játék után...
Ha egyszer fut egy játék akkor eléri az "üzemi" hőmérsékletet kb 2 perc alatt.
Utána gondolom házszellőzés, proci, táp miatt még valamennyit mehetne fel.
Ami nem igaz , hoszen a Boost 2 nem engedi feljebb.
Nem? -
jcs
tag
válasz
csabika0001 #2128 üzenetére
Hali! Lefuttatok majd én is ilyen tesztet, hogy legyen hasonlítás...
De: Unigine H. B.-ban én csak ultra beállítást tudok... Az miért ??? -
csabika0001
senior tag
-
4264adam
veterán
válasz
csabika0001 #2128 üzenetére
Szép számok, és két óra BF után sem dobja el?
-
pcguru23
aktív tag
boost 2 clock 1637Mhz terhelés alatt.
unigine heaven 4.0 lefutott simán.És semmi gondom a két említett játéknál sem BF4-C3.Feszelés nincs csak power limit kitolva csutkára,plusz venti profil belőve.Bizony szépen muzsikál.Jah és vram tuning off az ment vissza alapra,feleslegesnek tartottam nyúzni. -
laychi
veterán
válasz
4264adam #2118 üzenetére
Nem jelent semmit,nekem a gigánál magasabb az asic-em,mint csabika001-nek,ugyan olyan 2 ventis giga kártyánk van
elméletileg az enyémnek tuningolhatóbbnak kellene lennie lég alatt,az övé mégis többet megy,akár gpu-ról,akár Vramról van szó.neki 69% az asic,nekem meg 72,6%
-
pcguru23
aktív tag
válasz
4264adam #2118 üzenetére
Azt te dönts el hogy milyen játékokban,de célszerű szerintem a manapság befutottak közül: BF4-C3-Watch Dogs-The Forest-stb van sok
GEIL:Annyiban tévedtem bocs hogy az Evga progival csak NV kari húzható,nem csak Evga, a lényeg hogy NV kari legyen,és 200 széria feletti,jah és AMD-hez nem jó laychi !De kit is érdekel itt az AMD...
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Bitbeszúrás #2112 üzenetére
Ott van a linkben az akció. Szerintem így igencsak jó áron van. És ugye az egér és a kupon is jár hozzá
Jelenlegi állás szerint én ezt választanám
Nálam ez az Msi Gaming és az Evga volt a 2 kiszemelt. Szerintem egyikkel sem lehet mellé lőni.
-
Peat;)
veterán
válasz
Bitbeszúrás #2107 üzenetére
Fentebb linkeltek egy MSI akciót, egérrel (tippre 2-3 ezer a valós értéke), Gigát nem vennék amíg a többihez kupon jár.
-
Bitbeszúrás
csendes tag
GIGABYTE GV-N960WF2OC-2GD GTX960 2GB GDDR5 PCIE
ASUS TURBO-GTX960-OC-2GD5 GTX960 2GB GDDR5 Turbo PCIE
MSI GTX 960 GAMING 2G PCIE
e három kártya között gondolkodom, szerintem mind jó de vannak jó és rossz tapasztalatok valamelyikről?
Gigabyte kártyám már volt, jóban is voltunk imádtam csak a passzív hűtéssel nem voltam megelégedve
Még talán az EVGA-n gondolkodom mert olvasom, hogy igen csak megvannak vele elégedve csak az a baj, hogy a gyártóját nem igazán ismerem.
Nagy kérdés! Melyiket vegyem? -
pcguru23
aktív tag
válasz
4264adam #2098 üzenetére
Tuningban én semmi féle fesz emelés nélkül 1550Mhz-es boost,8000Mhz vram órajelet értem el az evga-val!
Csak power limit lett kitolva ennyi.Full HD-s fps-t pedig péntek fele tudok mondani mert akkor jön meg a monitorom ami kezeli ezt a felbontást,a jelenlegi max.1600x900.
-
Scholes9
nagyúr
Akkor jó vétel volt és jól jártál, h a "véletlenül" kirakott áron megkaptad
Nálam fontos, h lekapcsoljon a venti ha nincs terhelés, télen a kis noti vinyó a leghangosabb cucc a gépemben (most nyárra a meleg miatt vissza kellett kapcsolnom a HAF elülső ventijét, és frankón hűvös van a gépben, így most az a leghangosabb)
-
caris1
tag
Egy kis beszámoló az ASUS Black-ről.
Két játékkal játszom jelenleg, ezekkel tudtam egyelőre kipróbálni egy Core i3-4330 társaságában, 1920×1200-ban:
- Witcher 3: minden mediumon 60 fps megvan, minden high-on (kivéve motion blur) 45-50 fps között.
- Talos Principle: Minden maxra húzva folyamatos 60 fps mindenféle akadás nélkül.Meglepően jól muzsikál az i3-mal is.
Bár a ventilátort soha nem kapcsolja le, egyáltalán nem hallható a hangja, a gyári Intel hűtő (és két gyerek
) teljesen elnyomja. Max hőmérséklete 60 fok volt és kilépés után pillanatok alatt visszahűti 29 fokra. (A szobában 25-26 fok van).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- GTA V
- iPad topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest