- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RexpecT #12921 üzenetére
ASUS Strix, MSI Gaming hűtéses kártyák baromi halkak, ill. kis terhelésnél leállítják a ventiket. Magyarul office, böngészés, filmezés, casual/MOBA gaming alatt nem is pörögnek.
Újonnan viszont már nem vennék 950-et, csak aprón, vagy megvárnám az érkező 1050-eseket.
Ha maradnál 950-nél, akkor fontold meg a házi hűtés upgrade-et is: egy 5k HUF-os Arctic Accelero L2 Plus tökéletesen elég egy 90W-os fogyasztású kártyára. -
válasz
Mercutio_ #12893 üzenetére
Olvasd el a "Milyen vasat rakjak a ... alá?" cikkeket a főoldalon.
A modern motorra épülő játékok a több magot szeretik (ez jelenleg 4-et jelent, 8 szállal nem sok játék tud mit kezdeni), különösen a min. FPS-nek tesz jót a plusz mag. Az órajel nagysága egy határon túl már nem igazán számít, kivéve ha komolyabb vasat igénylő, kompetitív játékokat tolsz, és kell a stabil 120/144FPS.
-
válasz
lemusz #12732 üzenetére
Szvsz ez eléggé végletes gondolkodás.
Én pl. 1080p-n szeretem a játékokat, 35-40fps frame limit-tel + amilyen jó beállításokat csak enged a kártya.
És nem játszom kompetitív játékot, ha mégis, akkor is elég a 40fps, mert nem látom a különbséget, vagy a játék nem igényli. És nem azért ülök a FHD IPS monitor elé, hogy '90-es évek szintű grafikában gyönyörködjek, még ha +50fps-t ad is a lebutítás.- Egy Friss GTX950 Tulaj -
-
válasz
Bjørgersson #11441 üzenetére
Szvsz a legjobb 960-as, ha nem ITX házba szánod. Grats!
-
FYI: a linkelt tesztekben írják, hogy idle leállítják a ventit, nem saját kútfőből írtam.
Ugye elolvastátok? -
válasz
Mercutio_ #11208 üzenetére
Asus GTX950-M-2GD5 és Zotac GTX950 (ZT-90601-10L) idle-ban leállítja a ventit.
Szerk.: hopp, most látom, kicsit régi hsz-re reagáltam...
Mindegy.Egyébként ha a fenti kettőnél meg tudták oldani ezt a félpasszív üzemet, akkor szvsz a WF2-es Giga bordájával is működnie kellene a dolognak. Valaki vetemedett már VBIOS-modra ez ügyben?
-
Üdv, kérdeznék!
1, 1600*900-as felbontáson gáz a 2GB-os 950, vagy azért hosszabb távon is el lehet vele lenni?
2, Most láttam, hogy van olyan tápkábel, ami egy 15pin-es SATA tápcsatiról ad kakaót a 6pin-es VGA csatlakozóra - ez nekem új. Mennyire ajánlott ez a megoldás? Felteszem nem lehet belőle baj, ha a gyártók is ezt csomagolják a VGA mellé, de azért, na.
+1, GIGABYTE GV-N950OC-2GD hűtése iránt már érdeklődtem korábban, de ahogy néztem, megoszlanak a vélemények. Van aki szerint hangos, van akinek sok, nem igazodok ki...
Szerk.: tárgytalan, már megtaláltam a választ. -
+ (#10876) kovy29 + (#10883) Mercutio_
Köszi a válaszokat!
Úgy tűnik, a Zotac GTX 960 4GB AMP! Edition is félpasszív üzemben dolgozik, és a hossza 208mm, szóval ez a modell is szóba jöhet! (1, 2)Érdekes, hogy ez a két gyártó tervezett hasonló, félpasszív kártyákat GTX 950-ből is...
-
Üdv!
GTX960-asból létezik olyan ITX házba való, rövid modell, amelyik alacsony terhelésnél leállítja a ventilátorát?
-
válasz
thomeef #9309 üzenetére
Hmm... és tényleg. Múlt héten még pár ezressel drágábbak voltak.
Azt hozzátenném a jótállásos témához, hogy iPON garitól nem vagyok elragadtatva: nekem egy billentyűzetemet nem voltak hajlandóak cserélni, holott nyilvánvalóan hibásan működött, de ezt Ők az én otthoni gépemre fogták. De ennél fincsibb sztorikat is lehet olvasni a megfelelő topikban... persze a PCX-ről is keringenek történetek, szóval szvsz egyik kutya, másik eb.
-
válasz
mucsiattila #9303 üzenetére
Nem csak ez, ahogy nézem szinte az összes VGa-t leakciózták.
Ez milyen jópofa:
-
+1
Mindenki rí, mint a fürdősök, meg "a PC halott", de szvsz semmivel sem rosszabb a helyzet, mint régen.OFF: Elnézem kollégáim gyerekeit: tök jól elvannak a kis droidos tabletükkel, abszolút minimális játékokkal is jót szórakoznak PC-n, aztán max. 1 óra múlva húznak vissza legózni/bicajozni/társasozni/hülyéskedni, stb. Asszem' ez a játékokhoz való egyik legegészségesebb hozzáállás.
-
És nem "Z"-s lapokkal is megy a RAM órajel buhera?
Haveromnak B150M Pro4-et vettünk, de csak 2133Mhz-es modulokkal - Ő még úgy sem ért a gépekhez, mint én, nem mertem neki gyorsabbat ajánlani, nehogy hibázzon a rendszere, inkább a stabilitás volt a fő szempont. Bár Ő egy i5-6500-at rakott bele.
Magamnak egy B150M-HDS-t néztem ki, vagy ennek a H110-es változatát, ezekben elmennének a RAM-ok 3000Mhz-en?
Egyébként baromi jó, hogy ezeken a belépő deszkákon is van VRM-hűtés! -
Üdv!
No, nézegettem kicsit a 950-kínálatot. Ami dilemmát okozott eddig, hogy ITX kialakítású kártya kellene, de csendes hűtéssel, normális áron. A sokat említett/szidott Gigabyte GV-N950OC-2GD alapján ez elérhetetlennek tűnt, de nem olyan kétségbeejtő a helyzet, lássuk a kínálatot:
- EVGA GeForce GTX 950 Superclocked 2GB PCIe (02G-P4-2951-KR): erről nem találtam tesztet, de az EVGA-król sok jót mostanában nem olvastam, ráadásul a drágábbak közé tartozik, szóval inkább passz.
- MSI GTX950 2GD5 OC 2GB: sajnos korábban rossz tapasztalatot szereztem egy hasonló 750Ti-vel, és egy felhasználói értékelés szerint itt is ugyanaz a helyzet: hangos venti alapon, és terhelés alatt is, ráadásul 50k-tól kezdődik az ára. Felejtős. (Csak azt nem értem, ha az MSI olyan frankó hűtést rak a GAMING kártyáira, akkor a rövidebbekre miért nem bírnak legalább egy normálisat tervezni/berendelni?)
- Asus GTX950-M-2GD5 2GB: az ASUS már korábban letette a nevét az asztalra az ITX méretezéssel rendelkező kártyáival, és úgy tűnik itt sem kell csalódnia a fogyasztónak. A német teszt alapján Idle ezen is leáll a venti, mint a STRIX-es nagytesónál, és terhelés alatt is halk marad a kártya. A gyárilag húzott órajelekről le kell mondanunk, de ebben a méretkategóriában szvsz ez nem nagy áldozat, ráadásul ugye olcsóbban hozzájuthatunk ehhez a VGA-hoz, 3 év kiskergarival. Ugyan a VRM házi bordásításért kiált, de ennyi buhera kell otthonra:- Zotac GeForce GTX950 2GB PCIe (ZT-90601-10L): a legolcsóbb változathoz 2 év garit kapunk +3 év a regisztrálóknak, bár utóbbit nem tudom, kinél és hogyan lehet idehaza érvényesíteni. Mindenesetre ezt a változatot alaposan kitesztelte a SilentPCReview csapata, amiből kiderül, hogy hasonlóan az ASUS-hoz, alapjáraton ennek is pihenőn van a ventije, és csak terhelés alatt pörög fel. A leírtak alapján ilyenkor hangosabb lehet az ASUS-nál, de még bőven a tolerálható kategóriába tartozik, ráadásul itt már gyárilag fém bordákkal látták el a VRM-et:
1 szó, mint 100, az utóbbi kettő közül fogok dönteni az elkövetkező hetekben. Ennek kapcsán kérdezném a véleményeteket: Ti melyiket választanátok, és miért?
-
Valahol azt olvastam, hogy a jobb HT nem is lett annyira jobb, mint ahogyan azt előre beharangozták. Akkor most ez máshogy van?
(#9092) arcsi84
Kíváncsi lennék, hány plusz FPS-t hoz egy i5-höz képest, és mennyiért? De hogy jön ide a RAM, és az alaplap?
Persze 50k elég jó ár volt érte, ennyiért i5-öket adnak csak... -
válasz
kisza25 #9052 üzenetére
Az szép. Most nézegettem a 950-es különféle gyártmányait, és nekem az a bajom velük, hogy a rövidebb, ITX házba való kártyáknak mind gagyi a ventijük, réz hőcső nélküli a bordájuk, míg ugyanez nem igaz a konkurens R7 370-re, illetve a 750Ti-re sem. Pedig a kártya bejönne...
-
Ezt jó tudni, köszi!
Igen, nekem is az villant be, hogy erről a hűtésről még semmit sem olvastam, viszont a hagyományos "MSI Gaming" cooler bevált eddig minden kártyán.
(#9024) LógaGéza
Nem kockáztatnék, azt a piros-fekete GAMING hűtést szinte minden teszt az egekbe magasztalja, nem véletlenül. -
A 4GB-os Giga 960-osokból melyik az ajánlottak? Csak mert 1 árban vannak:
GV-N960OC-4GDAz 1 venti szvsz nem hátrány, előny is lehet a venti utólagos pótlásakor, és GAI is jókat írt az utóbbiról, de azért megkérdem a Ti véleményeteket is.
Mindenképpen ilyen ITX-méretű kellene, nagyobb borda szóba sem jöhet, és ebben a kategóriában szvsz már alap a 4GB. -
válasz
kisza25 #8971 üzenetére
Értem. Nem nagyon multizok, ill. amikkel igen, azok kisebb gépigényű címek (lesznek): HotS, Overwatch, Dark Souls. Általában inkább az a fontos, hogy 1080p/High-on fusson min. 35-40fps-sel (multinál is), és ne legyenek nagy ingadozások.
Szóval olcsó húsnak híg a leve... hát, csodák nincsenek.
-
Üdv!
A Gigabyte GV-N950OC-2GD kártyának mennyire halk a hűtése? Van erről tapasztalat?
-
válasz
jolti05 #4537 üzenetére
Ha szűkös a keret, és egyik megoldás sem tetszik maradéktalanul, akkor hagyd. Elvered az összes pénzt, és még keserű szájízed is lesz a végén, hát kinek jó ez (a kereskedőn kívül)?
Akkor inkább vegyél egy GTX 750(Ti)-t az apróról, amit megúszol 28-35k-ból, és azzal is simán el tudsz játszani! Hidd el, ahogy kezd egyre kevesebb kedved lenni a játékhoz, úgy megy lejjebb az ingerszinted is, és bőven elég lesz az 1080p/Medium is, amit a 750-es jócskán tud. Így nem kell jelentősebb összeget költened, és játszogathatsz kedvedre.
-
Megy itt a Gigabyte-imádat, de csak óvatosan: a gyártó a WF-es GTX750-ekhez, ill. a 960-hoz frankó hőcsöves hűtőbordákat tett.
A sima GTX750 OC viszont csak egy sima fém bordát, amivel nincs is gond, tekintve a meglehetősen alacsony, 50W alatti fogyasztását. Topikban sokan voltak ezzel is elégedettek, az MSI hasonló megoldása is jól szuperál. No para.
Az már viszont aggasztóbb, hogy az új GTX950-esek (akár a sima, akár a WindForce kiadás) még a megnövelt fogyasztás (90W) dacára sem kaptak hőcsövet.
Az R7 370-re szerencsére ez nem áll, ott maradt a korábbi megoldás, a 4GB-os modell ráadásul extra méretű bordát, és ventiket kapott. Like!
-
Az nvidia pl pofátlan áron adja a maxwelles kártyáit ez nyílt titok, ez a 960-os is ilyen nyákkal és a 128 bittel nevetséges hogy 200 dodóba fáj, ez van.
Nem. Hogy szerinted mi a sok, és mi a kevés, az teljesen irreleváns. Annyiért adja, amennyiért a piacon elmegy, tetszik, vagy sem. Ha nincs lóvé, akkor 1080p High helyet 1080p Medium-on tessék játszani, GTX750Ti-vel. Túl fogja élni mindenki.De az hogy egy nvidiás topik nvidiás termékénél megjelennek az AMD-re vonatkozó pozitív hozzászólások annak itt semmi helye szvsz.
Gondolom ugyanígy ki szoktál borulni, amikor a Radeon-os cikkek alatt jönnek az NVIDIA fan-ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest