- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
pcguru23 #2797 üzenetére
353.38 Hotfix, bár nekem még szintén a 350.12 van fent, ezt még nem próbáltam, inkább megvárom a következő WHQL-t
-
pcguru23
aktív tag
Új NV driver?Milyen?Ha jóféle akkor felmerném akár rakni is
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #2793 üzenetére
Igen....ez a verzio talán 2D ben ( "Idle" ahogy ti irjátok ) mindkét ventit lekapcsolja és tart 30 fok körül...de terhelve meg talán nem engedi majd 64-65 fok fölé.........
enyém meg 2D-ben 750 rpm-mel 28-31 fok de 3D-ben néha megvan neki 70-72 fok....ami tőlem lehetne 80 is....mert ha nem monitorozom a hőfokot, nem érzek belőle semmit...ennyit bírnia kell...szvsz.
-
pcguru23
aktív tag
Witcher 3-nál is úgy volt hogy egy határ idő volt feltüntetve,és mellé hogy : vagy amíg a készlet tart.
Most hogy ez mit takar nem tudom de én tudtam aktiválni Witcher 3-at lejárat idő után is,igy adtam el. -
embe
nagyúr
Egy kérdés: Ma még a Batman kuponnal hirdetik a 960as kártyákat. Azt írtátok korábban, hogy június 30-ig lehet beváltani. Na most ha ma megrendelem, mire megkapom - pár nap - akkor elvileg lejár a beválási idő?
Az NVidia oldalán nem találtam a lejáratra vonatkozóan semmit sem.
Ez akkor hogy van? -
Winchester95
őstag
Valakinek esetleg eladó 4GB-os verzió?
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #2788 üzenetére
A hűtése tetszik, de ha árban drágább az én sima "Gigabyte GTX960 IXOC"-mnál, akkor nem éri meg, mert 2 kattintás elérni ezt a sebességet.....de ha egy ilyen hűtéses 4 gb-os verzio menne mondjuk 70 körül, azmár kb baráti lenne.
-
pmheros
őstag
válasz
Olcsósítás?
Ezek már nem is állítják le a ventijeiket ? -
blu79
addikt
válasz
pofás kis kártya valóban
-
Bjørgersson
félisten
válasz
banderasz77 #2786 üzenetére
Multkor mar meg lett magyarazva, hogy miert is nincs ra szukseg.
Viccet felreteve, jo kerdes, igazan johetne valami a 960, 970 koze.
-
banderasz77
addikt
Most komolyan, valami Ti verzió nem akarna jönni?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
banderasz77 #2784 üzenetére
67-ert meg ok lenne.
-
banderasz77
addikt
A PCX-en most 77k a 4G-s MSI Gamer.
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #2781 üzenetére
Isten őrizz fekete-fehérben....az ellenfél skin-re is a legszélesebb karaktert állítottam be "rikitó neonzöldre"
szóval az ellenfél vagy többiek bármilyen skin-t is választanak és multiban csak az általam belőtt nagyságú és szinű karakternek látom őket / őt.......
Amugy egy rakéta kondenzcsíkja vagy füstök, vagy falról hulló vakolat amiket a lőszerek vagy robbanások ütnek, engem már zavarnak és hátrányba hoznak a nemzetközi mezőnyben......gyorsnak és halálpontosnak kell lenni.....ez kicsit más világ mint a CS. vagy BF. játékmenete......
-
GEIL
addikt
A 'shootot' ablakba kitéve lőttem, mert full screenben Full HD-ben csak "fekete képet lopott"
Quake 3 Arena -t játszom 1998 óta,( excessive+ -t 2005 óta) amiota megjelent...már volt jópár gépem, de ahogy nőttem és egyre többet játszottam, egyre extrémebb beállításokkal toltam / tolom.....
A felbontásom FullHD, (amugy van rajta egy metal patch és egy HD texture pack is, de így nem látni
)
(16X AF és 8XMSAA van rajta)látószög fov90 helyett fov110...füst és dinamikus fények, égbolt...stb stb minden off.....a textura minőség menüből ilyen ultra LOW szintre nemis levehető, ezt parancssorból kell kapcsolni....egyedül az árnyékok vannak bekapcsolva......vertical sync nélkül 1000 fps körül szalad....de 60fps-en tolom.....előtte egy 19"-es Samsung CRT-n 125 fps-sel.....
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #2776 üzenetére
Ez így van....de még mindig azt vallom....aki csak "hobbi és kocajátékos" a közelhajol a monitorhoz és nézegeti a képet, tájat...éleket...stb.....aki igazi fps gamer és pl multiban tolja ezeket, azt rohadtul nem nyomja hogy nincs msaa vagy éppen nem ultra a settings csak pl low....stabil fps a lényeg...semmi más.
-
@rglaaf
veterán
BF3-t ultrán vajon hogy birja ez a vga?
-
kisza25
félisten
válasz
SoulReaver #2768 üzenetére
őőő sokmindent nem látni
-
SoulReaver
veterán
válasz
Bjørgersson #2769 üzenetére
A nyers igazság
-
Bjørgersson
félisten
válasz
SoulReaver #2768 üzenetére
Jaj de imádom az ilyen felvételeket.
-
SoulReaver
veterán
Csináltam egy bénácska videót a vram fogyasztásról GTA5 alatt.
Remélem a lényeg látszik.
-
Peat;)
veterán
válasz
Winchester95 #2758 üzenetére
"fogyasztás hő hang nem gond.." akkor nem értem mit keres a gépedben egy 960-as... ha 70-ért olyan van ami reggelire megeszi oda vissza, beleértve a 7970-et is: pl. 290. De ennyi off itt elég volt, a milyen vga-t vegyek topikban segíteni fognak, szerintem kicsit eltévedtél a 960-assal. Mi azért fizettük ki a "felárat" pár modellhez képest ár/teljesítmény viszonylatban mert kulturált, halk kártyát akartunk a gépünkbe, legalábbis többünknél ezt látom.
-
kisza25
félisten
más is nyomhatna tesztet ne csak az enyém árválkodjon
-
4264adam
veterán
válasz
Winchester95 #2762 üzenetére
Pedig 50 alatt van a GTX960 meg 55k
-
4264adam
veterán
válasz
Winchester95 #2760 üzenetére
Te tudod, GTX960 tuningolva is+10FPS, mellette a maxvell techológia és, hogy a HD7970 már nem lesz úgy támogatva szoftveresen.
Én onnan jöttem ezen simább minden. De remélem neked jobb lesz
Inkább 65k-ért a 290 -
4264adam
veterán
válasz
Winchester95 #2758 üzenetére
20-30% nincs. közel azonos.
-
Winchester95
őstag
Ezen gondolkodtam...cseregarancia van csak rá gyártói 10k ért korrekt ph s intézné ha valami baj van 2016 1. 18 ig...
fogyasztás hő hang nem gond..1gb ram es a 20-30% + jol jonne...
kerek rá 5ezret, ha belemegy az illető akkor cserélem -
Peat;)
veterán
válasz
Winchester95 #2755 üzenetére
Ha a 7970 vadonatúj és ugyanannyi garancia van rá mint a 960-ra akkor az érdekesség kedvéért jöhet szóba...gondolom nem. A két kártya teljesítménye egyébként túl közeli ahhoz, hogy realizáld a változást, ráadásul utóbbi időben új játékok nvidián jobban viselkedtek a szorgosabb driveríróik miatt. Racionálisan nincs értelme szerintem, a következő értékelhető lépcső innen a 290 vagy 970.
-
4264adam
veterán
válasz
Winchester95 #2755 üzenetére
Onnan jöttem, szerintem nem, eleve az MSI 7970 lightening rossz széria lett sok a hibás és sokan jártak így PH-n is mikor használtan vették.
Régi architectúra, dupla akkora fogyasztás,+1GB Vram.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!!
Szerintetek egy 960 2gb-ot 0ft rafizetessel erdemes lecserelni egy 7970 lightningra?
-
Winchester95
őstag
válasz
Bjørgersson #2749 üzenetére
Nem azert mert ha bekapcsoltam akkor esett le az fps 1-2re
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Winchester95 #2746 üzenetére
Miért, hogy még jobban terhelve legyen a processzor?
pendre az jó lesz, köszönöm!
-
válasz
Winchester95 #2746 üzenetére
Persze, hogy 4 gigás, kettővel szerintem elég macerás lenne 3,0-3,3 GB-nyi használatot prezentálni.
-
válasz
Bjørgersson #2744 üzenetére
Na akkor majd csinálok egy akkorát, mint amekkora Munkácsynak a Krisztus-trilógiája.
-
válasz
kisza25 #2735 üzenetére
Szóval olvasva itt a vitát, gyorsan beléptem a játékba és lőttem egy képet. Ez egyébként jól jellemzi az átlagot játék közben, mind az fps értéket, mind a memória használatot. Leírtam már többször, 1920x1080-as felbontásnál, higth beállításon, a textura van maxon, 4x MSAA, FXAA On, az Advanced Graphics beálítások nál az első kettö On, azt tudom mondani, hogy a memória használat folyamatosan 2,9-3,3 GB között van, és nem esik le az fps szám nulla körüli értékre, még ha egyesek vélelmezik is ezt, én a saját szememnek hiszek.
-
4264adam
veterán
válasz
kisza25 #2738 üzenetére
Nem tudom emlékszel-e de ezen filóztam én is, hogy inkább már 4GB és ha csak 2,5 de akkor is lehet kell mert a 750Ti-vel Far Cry-ban érződött a 2GB éppen hogy kevés lett neki (néha 1-1 mp ig akadt meg). De lebeszéltek róla és nem akartam még +20-at spórolni. GTA 5 nekem bejött 1,8GB, HD7950-en 2,3-at kért és nem volt ilyen sima futású. Batman meg....
pcguru23: Iponnál felment az ára 68k-ra.
-
kisza25
félisten
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!
A kettő közül melyik lenne a jobb választás? Asus strix gtx 960 oc 2gb vagy msi gtx 960 2gb?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Sage83
-
pcguru23
aktív tag
válasz
4264adam #2722 üzenetére
Gondolom nem 6fps...nem kötelezö a fullhd feletti teszt részt nézni maradhatunk full hdnél is akkor is közel kihasznàlja a max.4GB-ot pl far cry 4is.Jàtszottam vele ultràn full hdben,nem 6fpsel.
De most az fps-röl vagy a gpu max.kihasznàltsàgròl beszéltünk???
Vagy igy hogy kiderült nem volt alapja a2.5gb-os max.kihasznàltsàgnak ami irtàl is, témàt vàltunk? -
pcguru23
aktív tag
válasz
Bjørgersson #2716 üzenetére
Tölem aztàn maradhatunk 960-nàl is akkor is semmi alapja annak amit mondtàl.
Nézegessétek csak,ha jól làtom nem2,5GB a max gpu kihasznàltsàg,van ahol mind a 4GB kihasznàlva.
Teszt kép : [link] -
válasz
Bjørgersson #2708 üzenetére
De vajon headless futtatta? Ha nem, akkor marhaság...
-
pcguru23
aktív tag
válasz
4264adam #2713 üzenetére
Nincs cicergés,csak magas,menüben elért fps-nél hallani valamit.
kovy: De én most nem kizàrólag a gtx960-ra gondoltam,ahogy a mondatom végén emlìtettem is 960-970vram menyisége mutatóba készült.
Mondhattam volna a kis tesójàt 760-at példànak,mert ott is csak ez ment hogy nem hasznàlja ki a 4GB-ot.
Amúgy meg 1jàtékból én soha nem vonok le következtetést. -
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Bjørgersson #2708 üzenetére
Ezt még is sok ember,honnan veszi-veszitek,hogy nem képes kihasznàlni a 4GB-ot?Itt most nem a tesztedre amit talàltàl,hanem az utolsó mondatodra értem.
Igen vannak olyan jàtékok,nem csak a gtx960-nàl de még a 970-nél is és akàr az elözö széria nagyainàl,ahol a kari sem volt elegendö amire ki tudta volna hasznàlni az adott vram mennyiségét.
De ha van egy olyan jàték ahova elegendö a vga ereje,pl kedvéért gtx960, és az adott jàték több vramot kér mint 2Gb,vagyis 4gb-ot akàr,akkor igen is kihasznàlja!
Bàr az új széria vram mennyisége legyen az 960-970 csak mutatóba készültek...vicc -
Bjørgersson
félisten
Most olvastam TechPowerUpon, hogy a 4 GB-os 960-aknál ugyanúgy fennáll a VRAM probléma, mint a 970-eknél.
3200 MiByte to 3328 MiByte: 278.78 GByte/s Read, 284.69 GByte/s Write
3328 MiByte to 3456 MiByte: 278.83 GByte/s Read, 284.72 GByte/s Write
3456 MiByte to 3584 MiByte: 7.31 GByte/s Read, 8.55 GByte/s Write
3584 MiByte to 3712 MiByte: 7.32 GByte/s Read, 8.54 GByte/s Write
3712 MiByte to 3840 MiByte: 24.47 GByte/s Read, 28.34 GByte/s WriteNa mondjuk nem mintha ki tudná használni mind a 4 GB-ot.
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #2706 üzenetére
A GPU-Z-t nem véletlenül nem említettem. Azt inkább csak BIOS leszedésre használom, ha éppen nincs kedvem gépelni a parancssorban.
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #2704 üzenetére
Két oldala van a grafikus felületének. Az egyiken a szabályozó rész (frekvencia, feszültség, stb.) a másikon a az adatokat folyamatosan ábrázoló grafikonos rész - ami attól legördülő, ha már igen sok adatot kérsz le a monitorozó fül alatt. Én ezt hívom legördülő résznek. A többi hangoló progiban nekem ez a grafikonos felület sokkal puritánabbnak szokott tűnni.
Apropó, GTX 960 vonalon van feszültségszabályozás, vagy a csúszka itt is csak placebó?
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #2702 üzenetére
Nekem az a bajom a többivel, hogy az AB monitorozó grafikus részével nem igazán tudják felvenni a versenyt. Az MSI a legördülő rendszerével igen informatív. Ezt vajon miért nem tudja lekövetni a többi cég...?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Vigneau #2701 üzenetére
MSI Afterburnert.
Egyszer kíváncsiságból "kipróbáltam" az OC Gurut, de annyira gagyi, igénytelent egy program szerintem, hogy vagy 2-3 perccel az indítás után ment is vissza az Afterburner.
EVGA Precisiont is próbáltam, különösebb gondom nem volt vele, de nekem az Afterburner jön be legjobban.
-
Vigneau
félisten
Egyébként ki mit használ finomhangolásra, esetleg tuningra? EVGA Precision, Gigabyte OC Guru vagy MSI Afterburner? Én évek óta az utóbbit nyomom, legyen a VGA-m bármilyen gyártmányú. Néha kipróbálom a többieket is, de szvsz még mindig az AB a legsokoldalúbb, felhasználóbarátabb. Vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Automata kávégépek
- Politika
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Kalandor: Habemus papam
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest