Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
Winchester95 #3797 üzenetére
A teszt lényege a képen van, Graphics score
Az EVGA a teszt1-->teszt2-->teszt3---> betöltődése közben azonnal vissza hült 51°C-ra. Maximum 79°C volt. Nagyon nincs mit vele monitorozni. Boost2-ben ilyenek az órajelek. Teszt közben AB ment.asztali elnevezéseket ne nézzétek
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Winchester95 #3797 üzenetére
Írta az órajeleket, a hőmérséklet, fordulatszám cuccokra meg egyedül te élvezkedsz.
-
4264adam
veterán
Jöjjön akkor egy kis EVGA tuning Afterburner programmal, Fire Strike-al tesztelve:
+30Mhz Core Clock ls +100Mhz Memory Clock:
Ekkor az órajelek: 1460/3602Mhz
+40Mhz Core Clock ls +100Mhz Memory Clock:
Ekkor az órajelek: 1470/3602Mhz
+50Mhz Core Clock ls +100Mhz Memory Clock:
Ekkor az órajelek: 1480/3602Mhz
Innentől fogva a Core Clockot hiába emeltem, nem volt képes lefutni a Fire Strike, jöhetett a Memória tuning amivel: +300Mhz-ig jutottam.
Ekkor az órajelek: 1490/3802Mhz
Efelett újra instabil volt a tuning, így nem kísérleteztem tovább, úgyis elég számomra a gyári teljesítménye.
-
RECSKA
veterán
válasz
Winchester95 #3794 üzenetére
Rpmet nem tudom. Auto...
Max oc mellett 70 fok a max.
D
-
tibcsi0407
félisten
Ha tovább emelem az GPU OC-t, akkor 1500 fölé megy néha a boost, de nem stabil a kártya annak ellenére, hogy nem is ment még 76 Celsius fölé. Valahol valami turpisság van
Tápcsere után meglátjuk.
(#3792) 4264adam
Itt ennyit sajtoltak ki belőle, de szerintem van még abban tartalék.
8430-at, nekem 8578 a graphics score. Lehet a 4 GB miatt?
-
4264adam
veterán
válasz
tibcsi0407 #3790 üzenetére
Hát ideje akkor nekem is megnézni mit bír tuningal az EVGA
-
RECSKA
veterán
válasz
tibcsi0407 #3790 üzenetére
1500 felett nem igen szoktak menni
MSI-m 1550-ig engedi, de néha eldobja a drivert.
Giga 4gb-osom 1524/8000. -
tibcsi0407
félisten
Fire Strike:
-
tibcsi0407
félisten
-
GEIL
addikt
válasz
tibcsi0407 #3785 üzenetére
tápcsati csere után ugyanannyi feszt kap a kártya és mégis jobb lett ?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Bjørgersson #3786 üzenetére
Gigabyte Superb 460W, nem egy mai darab, mindenképpen cserélem jövő hónapban, mert már biztos el vannak öregedve a kondik. 4264adam ajánlott néhány tápot, úgyhogy van 1-2 kiszemelt is így.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
tibcsi0407 #3785 üzenetére
Milyen tápod van?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #3758 üzenetére
Na, tovább nyúztam a kártyát annyi változtatással, hogy a kettő molex--> 6 pin helyett a táp 6 pines csatlakozóját használtam. Egyből meg is táltosodott a kártya. 1490-ig boost-ol a Kombustor alatt. Szerintem, ha lecseréltem a tápot, akkor lesz még itt tartalék bőven.
-
Darth_Revan
veterán
Na az EXPERTool-ban csináltam egy új ventillátor profilt, így most már játék alatt max 68C, Furmark alatt meg max 71C a korábbi 81-82C-hez képest (zárt hoki házban+sarokba berakva, hogy még nehezebben mozogjon a levegő).
Hátrány: Játék alatt hangfalakat használok, így nem zavaró, de kikapcsolt hangfalak mellett igazi porszívó hangja van
-
Winchester95
őstag
válasz
kisza25 #3782 üzenetére
Beállítottam fix 2000rpm-re. (80fok folott 100% Fan).
1500/8000-en 71fok fölé nem tudom vinni sehogy sem.
A 2000 meg pont az a határ amennyit mennek a gépben a belső ventik így nem is hallani a hangját. Teljesen Fix így minden, szóval bírja nagyon az OC-t elvileg fesz emelés nélkül.
Alapbol ha megnyitod az oc gurut 80fokra van állítva szerintem.De nekunk mar 74foknál letiltott.
Jól jönne egy beállítás hozzá. MSI aftert nem akarok használni. -
kisza25
félisten
válasz
Winchester95 #3781 üzenetére
ki kell próbálni
igen oc guruban is ki lehet tolni -
4264adam
veterán
De ráállt mindenki a tuningra
-
menledge
senior tag
válasz
Winchester95 #3774 üzenetére
Hát fogalmam sincs, mondjuk nálam a venti auton volt és igy sem ment 1200 RPM fölé.
-
menledge
senior tag
válasz
Winchester95 #3772 üzenetére
Lehet nálam is azért lépett ki, mert elérte a 74C a kártya!?
-
Winchester95
őstag
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Winchester95 #3770 üzenetére
A plusz fesztől csak jobban melegszenek. Javulást én nem tapasztaltam(igaz nem x16-os sávszélen van nekem). A TDP-t (Power Limit) MSI Afterburnerrel próbáld kitolni. Ha nem lehet, akkor küld el a vbios-od(Gpu-z vel tudod leszedni). Megcsinálom neked... Már nagyon érik egy vBIOS flash+modd guide Maxwellhez ide Ph-ra.
Esetleg érdekelne valakit egy részletes leírás?
-
Winchester95
őstag
Én is kipróbáltam a mini wf2oc 4gb tuningot, 72% asical.
1500+8000 memnél megy az unginie.
3X lefut kb és amint eléri a 74fokot visszaveszi az órajelet vagy kilép hibával a programból.
Próbaképp adtam neki + feszt így sem akarja.
Amúgy 1.2v max.Ötlet hogyan lehetne belőni a fix 1500/8000-et?
(oc guruval csináltam, ott nem tudom hol kell kitolni a tdp-t. -
menledge
senior tag
Nem gerjedek én, csak gondoltam egyszer én is megnézem mi a helyzet.
Valószínű egy tapasztalt embernél menne szépen. Igazából ezt a memóriás dolgot nem értem, miért futott le simán +140Mhz-vel aztán meg összeomlott +45-el...
Mondjuk a hűtés tényleg lehet baj volt, mert eléggé le voltak korlátozva a ventik.
(#3766) kovy29
Na majd egyszer úgy is kipróbálom
(#3767) gyurex17
Na igen, ezt csak kitapasztalni lehet, de engem annyira nem izgat, én szépen alapon fogom használni. Ezt is csak próbaképp csináltam.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Bjørgersson #3764 üzenetére
Szerintem nem Power Limites. Ha megnézed max 73%. A core clock az nagyon is okés 1500-ön. A mini ITX giga max 1355-ig(+200Mhz) bírta 3dmark11 alatt. Uni alatt hamarabb meghalt (kb. +150Mhznél).
A memória viszont 2000Mhz-ig ment. Max azt csinálhatnád, hogy a gpu clockot csökkented a memory-t meg növeled. De ezt ki kell tapsztalni, hogy melyikel jár jobban az ember. De persze nem a bench számít, hanem hogy mit tud valós használatban. Legalábbis nekem...
Ekkora különbségek lennének?
-
menledge
senior tag
válasz
csabika0001 #3763 üzenetére
Na igen a hűtés, erre én is gondoltam kicsit feljebb is vettem a ventiket olyan 800RPM-en forogtak, de lehet ez erre kevés a 31 C szobában
De a a gpu max 74C volt vagy az nem számít?(#3764) kovy29
Őőőőő nem, kellett volna? -
menledge
senior tag
Na srácok, kipróbáltam ezt a tuningolást... de nem értek én a lovakhoz
Gyanítom hülyének fogtok nézni..Ez lett az eredmény +46Mhz gpu, +55Mhz mem 190 max fps!?
De az érdekességek +61 gpunál totál megfagyott a gépem, csak újraindítás segített, +51-nél csíkozott.
+15-nél meg volt 140 max fps is.
A memnél +140 és max fps 107, de csíkozott, +105-nél összeomlott az unigine.
Ami itt érdekes, hogy +140 sem csíkozott jobban, mint amit +45-nél láttam, jah és +45-nél szintén összeomlott.
Nem értem akkor a +140 miért ment le simán, kisebb csíkozásokkal?Minden más alapbeállítás volt.
-
miresz
veterán
válasz
Vigneau #3759 üzenetére
Ennek nagyon örülök,hogy végre megerősíti valaki amit olvastam róla én is külföldi tesztekben,mert ha valaki csend mániás gép terén,hát én az vagyok.Kérdezgettem,ebben a topicban meg más topic-okban is,és mindenki próbál lebeszélni a Zotac-ról.
De nem tudom miért? Én azt hittem,hogy az jobb Nv gyártók közé tartozik.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #3749 üzenetére
Na ezekkel a beállításokkal a Kombustor (GPU core burner v2 (Furry PQTorus)) kifekteti a kártyát. Persze lehet, hogy a táp nem elég neki, vagy csak még finomhangolni kell. Ha lesz időm, akkor jobban elmélyülök a témában. Rég csináltam már ilyesmit.
-
Winchester95
őstag
válasz
tibcsi0407 #3756 üzenetére
Nincs valakinek az ujabb fajta gtx 960? valaki nezze mar meg mert en nem tudok varni
este 11korul tudom csak megnezni a tuningot!
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Winchester95 #3754 üzenetére
Sima.
(#3755) miresz
Pár HSZ-el visszább vannak a beállítások.
-
miresz
veterán
válasz
tibcsi0407 #3753 üzenetére
Na ez már határozottan tetszik!
Az R9 280 alapon 13500000 körül produkált! Apropó a kártya mennyin ment?
-
Winchester95
őstag
válasz
tibcsi0407 #3738 üzenetére
Mini 4gb wf2 vagy a sima?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Ez a Furmark semmire nem jó, inkább valami játékkal tesztelj.
-
kisza25
félisten
válasz
ez a program semmit nem ér amúgy, futtass játékot, vagy 3dmark 11/13-at
-
tibcsi0407
félisten
válasz
kisza25 #3745 üzenetére
Na, beállítottam a GPU-t, ahogy a képeden van. Érdekes, hogy a TDP keretet 100%-on hagytam, de így is boost-ol 1548 MHZ-re. A memória most még "csak" 7500-on van. Megpróbálom majd valamivel jobban terhelni, talán a Kombustor jobb lenne erre a feladatra, a fene se tudja.
-
kisza25
félisten
válasz
tibcsi0407 #3744 üzenetére
húzhatsz még rajta egy keveset
kovy29: azzal sem lehet emelni megnéztem
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #3741 üzenetére
Na, egy kicsit húzgáltam a kártyát, persze még van benne úgy látom tartalék bőven. Csak most a meló miatt nem sok időm van piszkálni.
Egyébként ugye az egyik csati 6 pines, a másik pedig 8-nak látszó tárgy, de valójában abban is csak 6 pin van. Nem teljesen értem miért van így, lehet csak parasztvakítás. -
kisza25
félisten
power limitet mivel lehet kitolni?
kovy29: thx meglesem,
nem,
te figyelsz engem?
úgy senem mondom meg, direkt nem a kártya topikjában kérdeztem meg -
tibcsi0407
félisten
válasz
Bjørgersson #3740 üzenetére
Yo Mester
Hamarosan megnézek 1-2 tesztet és posztolom. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Szia!
Nézted már valami játékkal? Boost órajelek hogy alakulnak?
-
RECSKA
veterán
válasz
Jol jartal vele!!!
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
Ma én is 960 tulaj lettem. A kártya egy 4 gigás Gigabyte WF2-OC. Asic 76,1%
-
menledge
senior tag
válasz
Bjørgersson #3729 üzenetére
Ez biztos?
(#1751) Kristof9094 fúrumtárs mást írt róla.
-
miresz
veterán
válasz
Bjørgersson #3733 üzenetére
És erről vélemény? (Giga nem épp a szívem csücske,+ nem is hallottam még halk kártyájukról)
EVGA GeForce GTX 960 Superclocked
Rendben,akkor használom a PH!-s feltöltőt.
-
Bjørgersson
félisten
Kérdezd az ittenieket, eddig - ha jól emlékszem - senki nem panaszkodott a hangjukra. A 2 GB-ra meg nem írok semmit, még nem sikerült eldönteni, hogy elég vagy sem.
Mert beszúrtál egy másfél megás képet, ami szívja a mobilosok adatforgalmát, ráadásul két év múlva nem is lesz már meg.
-
miresz
veterán
válasz
Bjørgersson #3731 üzenetére
Nem jön be a link.edit: már jó!Erről a Gigáról írják tesztekben,hogy nagyon hangos terhelésen,meg csak 2 Gb-os.
Miért jobb a PH!-s feltöltés?
-
miresz
veterán
válasz
Bjørgersson #3729 üzenetére
Uhhh,én szinte az összes tesztbe az ellenkezőjét olvastam.
Ebbe kellene,hogy beférjen.(a nagyobbikba) Max hossz:235mm, max magasság:125mm.
-
miresz
veterán
Üdv!
Érdeklődnék,hogy erről a kártyáról mi a vélemény? (minőség,hang teljesítmény terén) Egy 1100mhz-ra húzott R9 280 teljesítményét kellene hoznia.
ZOTAC GeForce GTX 960 AMP! Edition
-
menledge
senior tag
válasz
Winchester95 #3725 üzenetére
Igen annyiért az nagyon jó, de még 70K ért is talán rámondható.
Ezek alapján úgy érzem jól döntöttem, hogy mégsem az lett nekem is. Nekem kb 20-30 cm-re van a fejemtől a gép és alapból csendes, mert a ventik 500RPM-re vannak korlátozva, ez az Evga maxon 73C 1100RPM volt teljesen csendesen.
-
Winchester95
őstag
válasz
menledge #3724 üzenetére
Őszintén a 4gb wf2 backplates normal verzios gtx 960 giga kb 3 napig volt 68k ért iponban és lecnél is. (ameddig nem jelent meg a kisebb valtozat) Az érte meg a legjobban.
Majd ma hazamegyek és nézek tuningeredményeket az új gigával, de valami azt súgja nem lesz nagy szám ha már alapból 75fok@1800rpm. -
menledge
senior tag
válasz
Winchester95 #3723 üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy hiába jó az MSI is 70K-t egy 2 gigás változatért nem adnék. Az Evgáért is csak a kupon miatt, anélkül én is a Gigát vettem volna.
-
Winchester95
őstag
válasz
menledge #3722 üzenetére
Kuponnal egyutt 4gb valtozatban az ssc acx2.0 valtozat 75k-t meg ert volna nekem is. EVGA a legjobb marka az teny. de 90k-t nem er meg az is biztos.
Mas dolog hogy aki 2gb ost akar 65k ért nagyon jo vetel(-5k a kupon miatt).
De akarmit veszel a 960- bol melle fogni nem nagyon lehet. -
menledge
senior tag
válasz
Skimaster #3721 üzenetére
Ennek két oka is van!
Egyrészt az MSI még az Evgánál is drágább.. sokan már arra sem adják ki a plusz pénzt, hanem az olcsóbb Gigát veszik. Mert szinte hasonló teljesítményért, minek is fizessen többet? Ad valami pluszt annyiért? Nem. Én is azért az Evgát vettem, mert volt a játék kupon, anélkül a Gigát vettem volna.
Másrészt az MSI tulajdonosok a hibásak, akik nem írnak, lásd saját magad! Az elejétől fogva olvasom a fórumot, de nem nagyon találkoztam a Te hozzászolásaiddal, hogy milyen jó is az MSI...
-
Skimaster
senior tag
-
Peat;)
veterán
Azért itt vannak érdekességek, az msi tényleg egy állat volt, most épp 37 fokos a gpu böngészve, 0 venti mellett ugye, 30 fokos szobában, zárt kisebb fekvő házikóban. Ha már nincs fázis, van hűtőborda!
-
menledge
senior tag
Végül mégsem a mini gigával, hanem egy Evgával én is belépek a klubba.
Ilyenek az alap értékek. -
4264adam
veterán
válasz
SECTORnooB #3714 üzenetére
Nem is sok értelme van.
OFF:
Kár, hogy a GTX 980Ti csak ref-es.
-
4264adam
veterán
válasz
SECTORnooB #3712 üzenetére
De urak, az a hűtés egy ref. A meleg levegő csak a gépház hátuljánál hagyja el a VGA-t nem csoda, hogy ilyen hőfokokkal van.
-
Trailblazer
veterán
válasz
JegesEmber20 #3709 üzenetére
Win update nem önkényeskedett miatta, fura. (Win10)
(#3710) GEIL: Ja hát igen, nem ilyen hűtéssel "megáldott" példányt kellett volna vennie.
-
GEIL
addikt
válasz
Darth_Revan #3701 üzenetére
Az úgy kemény ha 81 fokos a kártya...nekem zárt hoki házban a rövid nyákos Gigabyte 960 IXOC 72-74 a maximum.......2D-ben netezéskor meg 28-32 az átlag....
-
JegesEmber20
aktív tag
-
RECSKA
veterán
válasz
Bjørgersson #3704 üzenetére
Hat, 2-3 napnal tovabb nagyon keves kartya birta a gepembe eddig
Teljesseg igenye nelkul, az elmult 1 evben minden 5xx-6xx-7xx szeria volt nalam nvidiabol, de hd5770tol amdbol is minden kartya.
980ti es titan x meg nem volt nalam, de a 780ti-t picit sajnalom. Az nem volt olyan rossz xD
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #3704 üzenetére
nem az én vagyok
-
4264adam
veterán
válasz
Darth_Revan #3701 üzenetére
Egy ez 120W-os kártya, 750 60W-os. Illetve a legroszabb hűtés változatot a "referenciát" választottad. Gondolom szép hangja is van. +900Ft-ért lettek volna normális hűtéssel.
És igen, normális.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Vettem most egy ilyetmennyinek kellene a normális hőmérsékletnek lennie?
GTX 750 max 60C volt, ez "picit" melegebben fut.
FireStrike teszt alatt 81C a max hőmérséklet, Furmark burn-in testnél meg 82C-t eléri 2 perc alatt.Normális, hogy ennyivel melegebben üzemel a GTX 750-hez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- XPEnology
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest