Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winchester95
őstag
-
4264adam
veterán
Mert rosszul közelítetted meg amire az való. Nem a max avg FPS nő, hanem ami 1sec között van a micro laggnak kell kevesebbnek lennie. Ezt nézd:
GTA V is simábban fut 4GB-on, Batman Arkham Knight elcseszett lett oda se fog ártani még patch után se a +2GB illetve azért nem tudok tesztelni mert bővitek 16GB ramra
Megcsinálhattam volna pedig az első PH-s blogom
Peti198506: 1 órája raktam fel hirdetni az EVGA-t. Már el is vitték, küldték a képet, hogy utaltak a számlámra. Időm nem volt nézni mit írnak róla, mert az Ipon képes 5 perc alatt vissza vinni az árat.
-
4264adam
veterán
válasz
Winchester95 #3996 üzenetére
tesztem 1430Mhz-re alapból
Basszus srácok. Nem számoltam azzal 1 nap alatt rávettek arra írások alapján adjam el a 2GB-ot majd rendeljem is meg a 4GB-ot. Nincs itthon memória a gépben, így nem tudok Frame-time ot csinálni tesztként. GTA 5, AC : Unity . Simán lehetett volna belőle egy normális írásom miként javít a +2GB a Frametime-on és mennyire előny a 4GB a 128 biten.
A kis Gigabye szerintem 1330-ra boostol. Szerk: Bocs, most fogtam fel neked is ilyen van. Neked mennyire Boost-ol? Hangja? Ez mennyi °C-on kapcsol be?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
JegesEmber20 #3993 üzenetére
Inkább 3 az a 4 GB szvsz.
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
Dark KillerX #3990 üzenetére
Akkor NV most gondolkodhat egy karácsonyi 4 Gigás 960Ti-ről
sok a különbség a 970 között sajnos.
-
4264adam
veterán
Sikeresen megváltam az EVGA-tól
1k volt a bukás 2 hónap alatt. Váltok 4GB kivitelre.
67k házhozszálítással megrendelve
-
Dark KillerX
addikt
Ez elég jól sikerült így elsőre,igaz ez egy elég brutál verzió
,de a sima 270-et,370-et veri 20-30%-al,akkor a 270x-et is veri simán,szvsz ez még a 960-nak is kellemetlen lehet,közel kerültek egymáshoz.Szvsz szerintem,nem sokkal lesz ez olcsóbb a 960-tól,max 5-7k-al,de jó lenne 45k környékén látni.
-
Mans20
addikt
-
4264adam
veterán
válasz
Bjørgersson #3924 üzenetére
Értem én az Áfakérdést. De tegyük fel amerikában lakunk. Tehát 54k a VGA (ottani áfával együtt)+ házhoz szállítás.
-
Skimaster
senior tag
válasz
Bjørgersson #3924 üzenetére
Ebben a számolásban csak az áfa volt helyes...a kártya nem 54-ért jön be az országba,vám is lehet,ha olyan országból jön,és a kereskedő nem 3 ezret keres rajta....de a többi jó.
-
Mans20
addikt
válasz
Hauptmann #3977 üzenetére
Az evga valószínűleg emiatt a legdrágább
EVGA tagság:
- Amennyiben új EVGA termékét az alábbi linkre kattintva regisztrálja, a következő előnyöket élvezheti:
- Kiegészítő garanciát vásárolhat,
- Közvetlen garanciális ügyintézés az EVGA-val
- Standard RMA: a terméket az EVGA német irodájába kell küldeni, melyet 1-3 munkanapon belül cserélnek
- Advanced RMA: PayPal-on biztosíték befizetése után előre postázzák a csere kártyát, mely természetesen jogos igény esetén visszajár
- EVGA Step-Up: 90 napon belül a különbözet megfizetésével új termékre válthat
- Szabad VGA hűtő csere: a garancia nem vész el csere esetén, de kérjük az eredetit őrizze meg! -
miresz
veterán
válasz
Bjørgersson #3982 üzenetére
Nem hallottam még halk 3 ventis Giga kártyát. Pedig egy-két kártya azért megfordul nálam.
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #3961 üzenetére
Öööö szerintem kevered a 950ti-vel(már ha lesz olyan), a sima 950-es szerintem minimum 20%-al lesz lassabb. Ez a memóriamizéria már kicsit fárasztó a 960-asnál, elég nyilvánvaló hogy ha van is korlát akkor minimális, alig észrevehető. A topik címébe be kéne rakni, hogy 128 bitezni tilos
Én a gpu vágás mértékét várom a teljesítménycsökkenésben is és ennek megfelelően a barátibb árazást is idővel, de a 960-nak is kellett sok hónap hogy beálljon az ára és legyenek normális akciók.A 370 és 960 között kb 30% diffi van, szerintem elég világos ezek alapján a 950-es teljesítménye, pont annyira lövik be amennyire kell. 10%-al veri majd AMD-t és mindenki boldog a zöldeknél, a vásárlók meg fizetik a brutális árat...
-
DeckardCain
senior tag
-
miresz
veterán
válasz
Hauptmann #3977 üzenetére
Nálam járt egy ilyen kártya egyszer: GIGABYTE GV-R928WF3OC-3GD R9 280 marha hangos a hűtése,és baromira megvetemedik a hossza miatt. Ebből kiindulva én a 3 ventist nem ajánlom.
-
Hauptmann
veterán
Tudom, hogy jó a WF2OC, és erre elvileg a Giga G1.GAMING még rátesz egy lapáttal. A házba is befér a 30 centis kártya, az a 2000 Ft meg nem összeg.
Kíváncsi vagyok, hogy ki az a hülye, aki ezt az EVGA-t megveszi 970-es áron... Biztos szép és jó, de azért egy 970 az 970, nem látom értelmét ennek a kártyának.
-
miresz
veterán
válasz
Hauptmann #3975 üzenetére
Tesztekben erről nagyon jókat olvastam: GV-N960WF2OC-4GD
-
Hauptmann
veterán
válasz
4264adam #3973 üzenetére
Sátoraljaújhely kicsit messze van Pesttől, és ilyen összegű vásárlást csakis személyesen bonyolítok le, egyszer átbasztak itt a hardveraprón egy komolyabb összeggel egy régi, sok pozitívos nickről, azóta nincs postázás, meg hasonló faszságok.
Nálam a Giga WF2OC, meg a G1.GAMING van versenyben, ez utóbbit kb. 2000 Ft-al drágábban tudnám venni, esélyes, hogy az utóbbi lesz.
-
miresz
veterán
válasz
kisza25 #3971 üzenetére
Én nem gondolkodtam tovább. Megrendeltem ezt:
ZOTAC ZT-90309-10M GTX960 4GB GDDR5 AMP!
Halk,befér a monitoromba,4Gb-os,és kompakt méretű.
Sokat gondolkodtam,hogy GTX 960 vagy R9 380 legyen,de végül a GTX 960 mellett döntöttem. Ebben közre játszott a méret is. Eléggé fej-fej mellett van a két kártya.
-
4264adam
veterán
-
Hauptmann
veterán
válasz
kisza25 #3967 üzenetére
Én még ugyan nem vettem meg a 960-at, de mindenképp 4 Gigásat fogok beszerezni. Most így elsőre a GTA V miatt (meg említette előbb a kolléga a WT VRAM zabálását is), aztán később ki tudja, hány címnek nem árt majd a plusz memória. Szerintem az a 7 ezer Ft nem a világ.
Azért is vártam még a vásárlással, mert kíváncsi vagyok a 950-re is, de ahogy látom, egyelőre ebből nem lesz 4 Gigás, így maradok a 960-nál.
Amúgy nem hinném, hogy a 950 megjelenésével drágább lenne a 960, ez ellentmondana a piac törvényeinek. Mert ha drágább lenne, akkor a 970 és a 960 között árolló összeszűkülne, és nem biztos, hogy érdemes lenne akkor már 960-at venni. Az a rohadék 970 meg csak nem akar olcsóbb lenni, pedig ha becsúszna 100 alá, elgondolkodnék rajta.
-
kisza25
félisten
válasz
Winchester95 #3969 üzenetére
és miresz: akkor lehet a GTX 960 4GB lesz a következő kártyám, legalább lesz (némi) értelme a cserémnek
-
miresz
veterán
Semmi teszt sehol a 950-ről?
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #3959 üzenetére
egyébként a 960 profitál a RAM tuningból, tehát valószínűleg azért már visszafogja a GPU-t valamilyen szinten, de például a 750ti-nél semmit sem hoz a memória tuning.
Ezért is vagyok kíváncsi a 950-re, mert az ugye csak kicsivel kisebb memória sebességgel lesz, mint 960,
de a GPU viszont 25%-al meg lesz nyirbálva, nekem az az érzésem, hogy ennek ellenére 10-15%-nál több nem lesz a kettő között teljesítményben és tuninggal simán hozható lesz a 960, innentől már csak egy jó árcédula lesz ami eldönti melyiket lesz érdemes megvenni -
Trailblazer
veterán
válasz
Bjørgersson #3959 üzenetére
Lenne megdöbbenés a százhuszonnyolcbitezők körében, ha nem látatlanban osztanák az észt és tapasztalnák, mit tudnak ezek a kareszek.
-
hitman,
őstag
2 óra gta hiba nélkül ment végig
Játék közben 1250körül ment a gpu ahogy láttam.
A hofok is rendben van.
A furmark változatlanul 1490en megy és fagy...
A hőfok ott is rendben van. -
hitman,
őstag
-
hitman,
őstag
válasz
Winchester95 #3938 üzenetére
-
mcs
veterán
Nehezen tudok dönteni, hogy az Asus Strix, Giga WF vagy MSi Gaming legyen-e.
Lehet, hogy az MSi-t fogom bepróbálni, mert olyan kártyát újan még sose vettem. 750ből is azt akartam először az egyik helyi boltban, de ők valami ok folytán a Gigát sózták rám. Nem mintha megbántam volna. -
kisza25
félisten
-
Mans20
addikt
-
zotyi8
tag
[link]
asic quality 85.5% az milyennek számít? -
Ok...
csendes tag
mióta bennvan a 960am érdekes dolgot tapasztalok, rejtélyes módon előjövő halk búgás a hangszórókból (egy jópár éves 2.1.) amit úgy kell elképzelni hogy néha felbukkan, pl. World Of Tanks betöltőképernyőnél hallani, utána játék közbe nem. akkor ma teszteltem az új Thiefnél átvezető animációkban előjött majd játékindításnál elhallgatott. utána random játékmenet közben előjött és ahogy mozgattam az egeret, úgy változott a frekvenciája a zúgásnak, na ezt tudja valaki mi lehet? (azért gondolok a kártyára mert az előzőnél nem tapasztaltam ilyesmit)
-
-
hitman,
őstag
Milyen progira gondolsz?
Nincs fent semmi a gépen.
Csak a drivert tettem fel.
Az is fura volt hogy a gpu-z 1490es mhz-et jelzett terhelés alatt -
hitman,
őstag
Mi baja lehet az evga 960-amnak hogy 65fokig meg se moccan a venti és utána is csak 3%al forog?
-
mcs
veterán
Nekem a 750el eléggé görényül nézett ki a 720p az 1080as monitoromon, így az új kártya is mindenféleképpen utóbbin menne. Kiszát követem, és kivárom a 950et.
Szerk.: a Radeon micro lagján nem lepődök meg...NV-s topikban merészen jelentem ki, hogy a szokásos formáját hozza.
-
hitman,
őstag
Ma jött meg az Evga kártyám.
A legújabb 355.60-as drivert tudjátok ajánlani?
Vagy tegyem az egyel előttit? -
Vigneau
félisten
válasz
Winchester95 #3929 üzenetére
Ha megnézed, nálam VRAM terén azért elég nagy a difi.
-
Vigneau
félisten
válasz
Winchester95 #3927 üzenetére
Igen, ezzel az egy dologgal is számoltam, de ennyire nagy különbséget hozott volna a kánikula? Végül is nem kizárt...
A két PCIE kábel oda-vissza csere már megvolt az írásom előtt.
-
Vigneau
félisten
válasz
Winchester95 #3925 üzenetére
Nem hát, jól látod. Ezért is használtam a sima 6pinest - említett esztétika -, de most a 2+6pines van bedugva, amiből a fix 6pines része a VGA-ban van, a flexi 2pin meg szabadon hajlik valamerre.
A molexes téma szerintem attól függhet, hogy az adott ága mire lett méretezve. De alap, hogy szabadon kell lennie, semmi más rajta.
-
Vigneau
félisten
válasz
Winchester95 #3922 üzenetére
Nem 2x6pin, hanem 2+6pin, azaz 8pin.
Csak itt a 6pin miatt kilóg és nincs bekötve a 2pines kis kiegészítő.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #3882 üzenetére
Kiegészítés:
Pár napja szó volt betápkábel csereberélésekről. Gondoltam, én is kipróbálom. Adott az 1x6pines GTX 960-am és az 1x6pin + 1x(2+6)pin XFX PRO 550W-os tápom. Eddig a 6pinest használtam a GTX 960-on - esztétika, ne lógjon ki a felesleges 2pin... Aztán cseréltem 2+6-ra, majd vissza és ismét a 2+6pinen vagyok. Tuning terén 1500/7700-ig jutottam, ami +20MHz a GPU-nak és +140MHz a VRAM-nak. Ugyanezt a növekedést tapasztaltam mindkét ág használata esetén.
Mivel a korábbi 1480/7560 még i7-2600 alatt készült, nem kizárt, hogy ez a többlet a G3220 javára írható - a kisebb terhelésnek köszönhetően. Különben jobb magyarázatom nincs. Persze folytatom a stabilitási teszteket, no meg hamarosan érkezik valami erősebb a Pentium helyére is. Bár tuning párti voltam sokáig, nem kizárt, hogy egy G3258-at kellene megcsípnem olcsón, nem pedig egy i5-4670K-t, ami az eredeti célom lenne.
-
RECSKA
veterán
válasz
Bjørgersson #3915 üzenetére
De most tenyleg. Kihozol egy uj kartyat, mely tud x-et. Akkor ahhoz, hogy el tudd adni jo dragan, belovod a piacon kint levo, x+20%ot tudo kartya ara ala 10-15%al, majd az x+20% arat megemeled 10-15%al. Mint a cukrot, ugy viszik majd...
-
válasz
JegesEmber20 #3914 üzenetére
Hivatalos árazás tekintetében a 950 a 750Ti helyére várható 150 USD-ért, a 750Ti pedig lemegy 120 környékére. Hogy ezek pontosan hol fognak stabilizálódni, mikor gyűrűzik be a hatásuk ide, és mennyire lesznek hatással az árazásra a beradgadt készletek, az jó kérdés.
-
JegesEmber20
aktív tag
Ha a 750Ti most 40k körül van akkor a 950(Ti) 50k körül fog megjelenni, így az a 10-15k különbség ami elválasztja 960-től akkor érdemesebb lenne azt megvenni. (de itt is sok a találgatás)
-
RECSKA
veterán
válasz
Bjørgersson #3912 üzenetére
950 megjelenesekor dragulni fog a 960. Foleg ha nagyon jol sikerul a 950...
-
hann
tag
Üdv!
Gondolom a 950 megjelenését érdemes megvárni, mielôtt 960-at vennék. Talán az árak valamivel kedvezôbbek lesznek.
-
GEIL
addikt
válasz
Bjørgersson #3909 üzenetére
Belépőszint ahhoz, hogy FullHD-ben lehessen nyomatni a játékokat csutka vagy azközeli részletességgel és 45-60 fps-sel.....
-
MésziGab
tag
Üdv
Adott egy Gigabyte GTX 960 4GB
Milyen értékekre érdemes húzni?
Mit ajánlatok húzásra? MSI Afternburn? -
@rglaaf
veterán
válasz
Bjørgersson #3901 üzenetére
akár hogy is csavarod akkor is ez a kártya a legalsó "most" ebben a szériában
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- PlayStation 5
- Konteó topic
- BMW topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest