Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz
Bjørgersson #2997 üzenetére
Nem akartalak a tesztprogram feszegetésével megsérteni.
-
mrszitya
senior tag
válasz
Winchester95 #2996 üzenetére
Azért nem tetszik egyeseknek, mert "csak" 4+1 tápfázis van. Ami teljesen nyilvánvalóan azt jelenti, hogy lehetetlen tuningolni, instabil lesz, stb. Persze ez elég nagy hülyeség...
Többek közt én is a Gaming 2G-t használom, eddig teljesen elégedetten. A hűtése egy nüansznyival talán neki a legjobb, cserébe nem kicsik a méretei.
-
Winchester95
őstag
válasz
Bjørgersson #2997 üzenetére
Viszont tuningba jeleskedik az is, jol is nez ki nem is rossz a hutese.
miert hatrany?
En gondolkodtam pedig a 100ME kiadasban...de full uj par nalos r9 280 ra kellett volna rafizetnem 15ezret....a 2gb osert...es a 280 70k ert lett veve...
ugyhogy hulyeseg lett volna.Foleg ugy hogy rajottem a 280 erosebb is oc val mint a 960 oc val.+1gb ram+savszel is
De nagyon tetszett a 960 wf2 kiadasa.Eddigi legjobb kartyam volt vagy inkabb megnyugtatobb
800rpm max 65fok terhelesnel -
Bjørgersson
félisten
válasz
Winchester95 #2996 üzenetére
Nagyon spórolósra vették, 6 fázis helyett csak "4,5"-öt kapott, cserébe pedig még drágább is.
aero2zero akkor passzolom a kérdést, tesztprogramokkal nem foglalkozok.
-
Winchester95
őstag
válasz
Bjørgersson #2994 üzenetére
Mert?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Bjørgersson #2992 üzenetére
BF-et és társait nem tartok, de inkább valami tesztprogramra gondoltam egyébként is játékok helyett.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Trailblazer #2991 üzenetére
Battlefield Bad Company 2, Battlefield 3, Battlefield 4, GTA V, ezek ~egyből sírnak, ha valami nem tetszik nekik.
ProEvoFan ilyen refhűtős cuccot ne vegyél szerintem, tuti nem félpasszív, hangos, meleg, stb. Akkor már inkább használtan egy 960.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Bjørgersson #2989 üzenetére
Ma lezajlik egy tápcsere is majd, így megújult erővel foglalkozok tovább a dologgal holnaptól.
Valley ezek szerint jó tesztelgetni, vagy akad más is, amivel hamar kibukik, ha valami nincs rendben?
-
ProEvoFan
nagyúr
VGA csre elött állok.A héten remélem összejön.Több fronton nézelődök.GTX 750 TI - r9 270x (használtan) vagy új GTX 960.Tudom, nagyok a teljesítmény különbségek, de 35k környékén nem fáj annyira egy használt vga, mint az új GTX 960
Jelenleg ezt a GTX 960at tudnám beszerezni 63000 forintért.Van olyan emberke aki ezt használja?Mi a véleménye róla?Elég ez az egy ventis változat?Itt is működik a "fél passzív" hűtés?
Köszi! -
Bjørgersson
félisten
válasz
Trailblazer #2988 üzenetére
Fogalmam sincs, külön kellene megnézni a GPU-t, majd a memóriát, mert így nem fogod tudni, hogy melyik miatt nem stabil a kártya. Az meg, hogy akadozik, lehet egyszerűen csak a 128 bites memóriavezérlő miatt is.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Bjørgersson #2987 üzenetére
Amit írtál ezelőtt, azaz 1300-ra raktam. (Így AB-ben +72-t adtam neki, mert 1228 az alap.) Miután a Valley-be beletört a bicskám, visszavettem +22-re, azaz 1250 lett, a ram maradt 2000-en, viszont így is akadozott. Ebből feltételezem, hogy a ramtuning arcából kell a későbbiekben visszavenni. Jól?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Trailblazer #2986 üzenetére
A GPU-nak mennyi lett a vége?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Bjørgersson #2933 üzenetére
Sajnos ezeket az értékeket nem bírja, belefagytam a Valley-be. Legalábbis úgy tűnik, a ram nem szereti a 2000-es beállítást. Csütörtöktől lehűlésről beszélnek a meteomókusok, majd akkor tovább próbálkozok.
-
törölt tag
válasz
Winchester95 #2954 üzenetére
Az a baj, hogy nem nagyon értek hozzá. A gyártó honlapjáról letöltöttem az xtreme tuner plus -t, kapcsolgattam ott pár dolgot, aztán kijött egy ilyen eredmény kép.
Nem nagyon akarom piszkálni, én annak is örülök, hogy nem kékhalálozik meg sipol, mint az előző 7870. -
válasz
- = Zk = - #2979 üzenetére
Üdv!
Nálam egy jó hónapja van egy 4 gigás Asus Strix. A fotók alapján én nem igazán tudtam értelmezni, hogy mi gondod, de egyet bizton állíthatok, folyamatosan nyúzom a kártyát(GTA 5, BF4, The Witcher 3), hangja a ventiknek terhelés alatt alig van, kb. 55 fok körül indulnak el a ventik, és a mostani dög melegben 2 óra folyamatos GTA-zás után is csak 66-67 fokos a kártya. -
- = Zk = -
félisten
nem éreztem lötyögést
mit értünk elfogadható hőfokok alatt?! -
synthattik
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2976 üzenetére
Ha nem lötyög rajta a hűtés,és a hőfokok is megfelelőek akkor jól.
-
SoulReaver
veterán
válasz
- = Zk = - #2976 üzenetére
Menet közben milyen értékeket mutat?
-
laychi
veterán
válasz
SECTORnooB #2973 üzenetére
Ja tényleg,júli 29-től,nem júni
én kérek elnézést -
laychi
veterán
válasz
SECTORnooB #2969 üzenetére
nekem még nem jött meg a mail a win10 frissítésről
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Trailblazer #2970 üzenetére
Igen, mondjuk azt mondták nekem az is közre játszhat, hogy nem fizettem érte
Pl: BF4 jobban fut, Witcher 3 ugyanúgy.
Gondolom van még mit befoltozni a rendszeren -
Trailblazer
veterán
válasz
SECTORnooB #2969 üzenetére
W10 alatt még nem próbáltam játékot, várat magára. 353.30 a verziószám?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Trailblazer #2967 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy most Windows 10 alá az Nv Drivere se a legjobb, frissítés óta droppol GTA5 be az Fps
Windows 8.1 alatt nem droppolt illetve a Vram se lehet a problémája mert Normal beálítások mellet is ugyan úgy csinálja -
Winchester95
őstag
válasz
synthattik #2966 üzenetére
Ha túlmelegszik a kártya, ha nem bírja az OC-t, Ha nem hajtja ki 99% gpu használatra a proci, ha nincs kitolva a powerlimit akkor nemcsoda hogy semmit nem ér az OC .
Igazából nekem olyan 35-37fps-t csinált alapon a kártya, OC val már 42.8 FPS-t (ha 10x nem néztem meg 1x sem). (sapphire dualxwithboost 280 )
280X Toxic 1150 6400-al csinált 44fps-t.(Persze ez nem jelent semmit, csak kíváncsiságképpen.)
-
Trailblazer
veterán
válasz
synthattik #2966 üzenetére
Az AMD driverekkel általában nem kerek valami...
-
synthattik
aktív tag
válasz
Trailblazer #2964 üzenetére
Igen ezt már vettem én is észre,hogy eléggé megy a sávszélességre ez a teszt,és hát a 960 abból nincsen olyan nagyon eleresztve,de az optimalizálás hiányát meg ,arra gondoltam,amit írtam is,hogy a 970,nem annyira húz el pl:egy 770-től,mint amit játéktesztek mutatnak,vagy újjabb benchek.
Tudom,hogy az a nagyobb tesó,de akkor sem mutatja meg az igazi erőkülönbséget a 2 kártya között ez a teszt.
Viszont akkor az amd driverrel sem kerek vmi,mert a fórumtársnak 280 van,és annak 384bites az adatbusz,ahhot képest ,meg tuningolva 4 fps a különbség. -
Bjørgersson
félisten
Kicsit frissítve lett a téma összefoglaló, ha bármi kivetnivalót, hibát, hiányosságot véltek felfedezni benne, esetleg valamilyen javaslatotok van, szóljatok!
-
synthattik
aktív tag
válasz
Ahogy néztem ez a valley program nem igazán van maxwellre optimalizálva,mert ahogy nézem a teszteket is,a 970 alig csinál többet,mint a 770,és azért a két kártya között van némi erődiferencia.
Nálam tuningolva 40fps volt a max amit ki tudtam hozni belőle,gtx 680-al meg tuningolva simán 50fps meg volt.
Az simán 25% lenne a 680 javára,akkor nem is cseréltem volna le a 680-at.
De játékokban abszolute más a helyzet,észre sem lehet venni,hogy lecseréltem.
Teszteljetek inkább új 3dmark-al vagy ilyenek,ott tuti nem lesz vmi sok a diferencia.
Meg is találtam a valley tesztemet: -
Bjørgersson
félisten
válasz
Winchester95 #2961 üzenetére
A Firefox is program
, a Valley eredményeket pedig html-ben lehet megnézni, ha jól tudom, szóval nem értelek.
-
Winchester95
őstag
válasz
Bjørgersson #2959 üzenetére
Programnál próbáld
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Winchester95 #2947 üzenetére
Most telóról vagyok egy darabig de anno mikor vettem a kártyát énis hasonló eredményeket kaptam mint xRagna kolega és egyetértek 4264adam kolegával is
Teszem hozzá még hozzá se nyúltam a kártyához azokon az órajeleken nyúzom amit az EVGA belőtt -
Bjørgersson
félisten
válasz
Winchester95 #2957 üzenetére
-
4264adam
veterán
válasz
-
Winchester95
őstag
válasz
Bjørgersson #2955 üzenetére
Próbáld ki és megtudod.
-
laychi
veterán
válasz
Bjørgersson #2955 üzenetére
vagy képmetsző és jpegben elmenti,tolhatja is fel vágva is akár
am tényleg grat neki a szép képhez,fejjel lefelé
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Print screen gombot megnyomod a billentyűzeten, indítasz egy Paintet, beillesztés, elmented jpg-ben, majd feltöltöd ide. Próbáld ki.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #2952 üzenetére
Még 1 teszt uni.valley
Köszi és szivesen mindenkinek.
-
Winchester95
őstag
válasz
SECTORnooB #2944 üzenetére
Megtudod húzni a kártyát és linkelni unginie valley extreme HD-t?
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
Bjørgersson #2933 üzenetére
Nekem is Asus Strix kártyám van, igaz az OC de nem hiszem hogy van més verzió is (2 és 4 gigás igen, de azon kívül tudtommal egyeznek).
Gyárilag a gpu 1367 MHz-ig megy fel, a memória 3506-ig. Ez bennevan, nekem semmi tuningrpogram nincs feltéve. Igaz, menet közben nagyon szépen skálázgatja a frekvenciát, visszavesz ha nem kell görcsölni (töltésképernyők, menük, stb). Ennyit sztem mindegyik tud.
És jah, az a hülye led világít mint a meszes, akkor is ha a gép amúgy ki van kapcsolva.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Bjørgersson #2943 üzenetére
Ezt se akarta már nagyon
ha kicsit hidegebb idő lenne a szobába nem 32-fok nem gondolkoznék a 4.2Ghz-n
-
Bjørgersson
félisten
válasz
SECTORnooB #2941 üzenetére
Azon a 200 MHz-en szerintem semmi nem fog múlni.
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Bjørgersson #2940 üzenetére
Jah meg annak is örülnék!
Neve után ránéztem elég durván néz ki,csecse a kicsike. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Winchester95 #2934 üzenetére
Nekem FX 6300 és GTX 960 SSC de a proci csak 4Ghz-n megy, feljebb ezzel a DeepCool Gammax 200 as coolerel már nem merem
-
törölt tag
Csatlakozom én is egy KFA2 GeForce GTX 960 EXOC Black Edition kártyával.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Winchester95 #2936 üzenetére
-
Winchester95
őstag
válasz
Trailblazer #2935 üzenetére
Hol világít a strix?
nem is tudtamvalami kép róla esetleg?
-
Trailblazer
veterán
válasz
SECTORnooB #2932 üzenetére
Az, de megoldottam egy darab szigszalaggal.
(Fekvő házam van, így felfelé világított zavaróan.)
(#2933) kovy29: Megnézem majd így, köszi.
-
Winchester95
őstag
Valakinek van egy fx6300 procija gtx 960-al?
Lőne nekem FullHd-ban 4.2 stb ghz-n egy max tuning képet? Unginie Valley Extreme HD 1920x1080.
Nagyon sokat segítene -
Bjørgersson
félisten
válasz
Trailblazer #2930 üzenetére
GPU mehet 1300 MHz-re, ha ott még stabil, haladj tízesével felfele, ha nem, ugyanígy lefele. Utána jöhet a memória, nézd meg 2000 MHz-en, ha stabil, maradjon, ha nem, haladj ötvenesével lefele.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Világítós a Strix-ed?
-
laychi
veterán
válasz
MIndegyik egyedi,asic szerintem nem mérvadó,húzd,teszteld,az alatt egy kicsivel állj meg,amit maximum bír a kártya hiba nélkül.
-
Trailblazer
veterán
Üdv! Múlt héten csatlakoztam a klubhoz egy R9 270X után (ami maga nem volna rossz, csak a piros oldal drivermizériáiba belefájdul már a jóérzésű ember gyomra), Asus Strix GTX960-ra váltottam. A kérdésem az, hogy húzhatóság terén vannak tapasztalatok ilyesféle kártyával? Kvázi maradandó megoldás biosmoddolgatás képében az uefi miatt kilőve, maradna az Afterburner. (77.5% az ASIC quality, ha ez számít valamit, bár inkább nem.) Esélyes a megráncigálás?
-
kisza25
félisten
kisebb venti azonos fordulaton halkabb, nekem 92mm és 80mm van a gépben 500-800 rpm, a 200mm meg 350-450 rpm, amúgy nekem is minden hangos, de jelenleg a táp a leghangosabb, azt meg nem fogom szétbontani, mert már egyet gariztatnom kellett egy hónap után, mert elszállt (seasonic belsős
)
nekem is már volt minden, az AC-nak is sokat romlott a minősége, jelenleg van itthon 7db AC TC és PWM CO, ezekből válogattam ki 3db-ot aminek semmi motorhangja nincs
Noiseblocker BlackSilent Pro-kat vettem, azoknak nem volt hangja, viszont légszállítása 2000rpm-en volt annyi, mint az AC-nek 800rpm-en -
kisza25
félisten
válasz
Skimaster #2926 üzenetére
simán alaplapról, 3pinest is szabályozza (asrock z77e-itx), ja meg van rajta egy Akasa AK-CBFA05-05 ventilátor fordulatszám csökkentő kábel azal 300-350 rpm
most ennyi épen, pár óra játék után léptem ki (bf4): -
laychi
veterán
válasz
juve600 #2921 üzenetére
atomtámadás ellen is véd az objektum?
neeeem-igeeen,azellen nem vééééééééd
harminc,nem,háromszázezer liter vízbül veszi ki a zoxigééééént
Viccet félretéve,talán attól véd,hogy nehogy valami külső behatás által rövidre záródjon az áramkör.
(#2920) kisza25
Dreher&Soproni kíváááááánok!!! -
juve600
nagyúr
üdv
giga g1 gtx960-on a backplate ér valamit ???
-
laychi
veterán
válasz
synthattik #2917 üzenetére
persze,v-sync esetén más a helyzet
én már a 4. hideget tolom magamba a nap folyamán,de sokat nem segít a meleg ellen úgy,hogy megy a venti is mellettem,fülledt az idő...
-
pcguru23
aktív tag
válasz
synthattik #2917 üzenetére
Akkor nem vagytok egyedül!
Jöhet nekem is egy sör!
-
synthattik
aktív tag
Én is így vagyok most ezzel a játék támával ,inkább kapásból 2 sör legyen,mondjuk ma sikerült 1 kis gridet aprítani,mint írtam is faszák most a hőfokok ezzel az 1 ventissel,de szerencsére még így sem zajos.
De ez várható is volt ,hogy magasabbak lesznek a hőfokok, a 2 ventis tesóknál.
Igen van ott 1 kis hegy völgy szindróma,mondjuk azt nem írta,hogy v-syncel játszik e,vagy csak az én figyelmemet kerülte el. -
laychi
veterán
válasz
synthattik #2914 üzenetére
Ez nekem is feltűnt,97%-os a gpu load maximuma,meg szép hegyes-völgyes a mérési diagram.
Amúgy tényleg nincs gond vele
kisza25 Na legalább nem vagyok ezzel egyedül
Igyunk rá egy sört -
kisza25
félisten
tök jó, hogy mióta megvettem ezt a 960-at semmi időm sincs játszani
-
synthattik
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #2911 üzenetére
Szerintem egyik értékkel sincsen baj,csak ironizált a fórumtárs,ahogy kivettem a kérdéséből.
A hőfokok rendben vannak,a gpu kihasználtság ahogy nézem néhol kicsit ingadozik,de az nem a gpu hibája,gondolom mind a 4 mag szinte maxon teker a prociban,de valószínűsítem így is elég fps van.
Jó az a 2 ventis giga,nekem az 1 ventissel a mostani időjárásban simán 70 fok 50 % ventivel 1300mhz gpu,memória meg alapon. -
4264adam
veterán
válasz
JegesEmber20 #2911 üzenetére
Semmivel
Bocsi Kovy-t kérdezted
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
Bjørgersson #2904 üzenetére
Melyik értékekkel van a baj?
-
Teaway
veterán
válasz
SECTORnooB #2908 üzenetére
„De ha van lové a 280x-re akor vedd azt még jól jöhet a 3GB Vram
”
Viszont ha nincs, akkor segít a megfelelő hely ► link
-
Winchester95
őstag
válasz
SECTORnooB #2908 üzenetére
Szia!
Nálam nemrég volt egy gtx 960 2gb verzió.
egy 280X Toxic.
és most egy r9 280 (sima)
960 ugyan azt a teljesítményt nyújtja mint a 280 alapon.
én meghúztam úgy a 280 -at hogy a 280x szintjén.
A 960-at is gondolom meg lehet olyan szintre.
Viszont a 280-aknál a 3gb ram mellette szólEgyetlen nagy hátránya a 2gb ram...fullhd nál is el fogy/ el fog fogyni nemsokára
Őszintén én per pill a 280-at ajánlom.Rájöttem hogy a 280X már felesleges.
-
SECTORnooB
addikt
Elsősorban nem egy árkategória a két kártya egyértelmű hogy 10-15% gyorsabb a 280x
GTX 960 erős kártya FHD ig ajánlott ha nagyobb felbontásba játszol erősebb kártyát vegyél.
Azért kérdeztem, hogy játszik e valaki W10-en 960 asal mert nálam W10 alatt dropol az fps, múltkori frissítés után. W8.1 alatt nem droppolt.
Nem gátol meg a 128bit semmiféle negatívumot nem tudok felhozni, teljesen megvagyok vele elégedve a szintet is hozza 1080p minden AAA cím 45-60 FPS-el fut.
De ha van lové a 280x-re akor vedd azt még jól jöhet a 3GB Vram -
Gabe69
tag
Van egy R9 270-esem, azt szeretném cserélni csak nem tudom hogy 960 jó választás lenne-e mert elriaszt ez 128 bit! mondjatok már valamit erről légyszíves mert youtube videókat láttam ott még volt hogy a 280X-et is lenyomta! Itt
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok! Van köreitekben olyan aki 960 al Win10-et használ és GTA5 özik is?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
JegesEmber20 #2903 üzenetére
Ha azt mondjuk, hogy nem, mi történik?
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #2892 üzenetére
Senki nem ír
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson #2899 üzenetére
Modern játékokat írt és azokban úgy láttam hogy a maxwell sokkal jobban teljesít, ezért írtam hogy kb hasonló. Meg a lényegen nem változtat, ki kell perkálni a 960 árát.
-
∂яσнυη
senior tag
Nagyon kívántam tőletek ezt a 0RPM-et a mini Gigámon, úgyhogy utána nézetm egy kicsit. Maxwell Bios Tweakerrel 3 értéket kellett átírni. Most már Ez is 0RPM-es.
Bár lehet visszateszem, mert így alapjáraton 47fokos. Mondjuk most a szobában sincs hideg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest