- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- UHD filmek lejátszása
- DUNE médialejátszók topicja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
SZÁZ
-
SSJPeter
őstag
Újra írnak róla, hogy közeleg a GTX 960, 2015 január vége felé vagy február elején érkezik állítólag.
Nagyjából a már kiszivárgott specifikációkat (4GB RAM, 256bit) erősítik meg, kivéve, hogy azt írják GM206 lapka lesz rajta.
Nvidia GTX 960 Coming in Late January 2015
Persze azt is írták már ezen az oldalon, hogy Novemberben jönnek a 8GB-s GTX 980-ok, szóval...
-
csumpa93
tag
válasz
FragMaster #92 üzenetére
csak a 750/750Ti a maxwell, és ugyanaz a technika mint a 9xx esetében
-
fsb1000
nagyúr
Már hogyne bírna el. Lesz még fejlődés, fogyasztás optimalizáslás a jövőben.
Ezelőtt 1-2 éve elképzelhetetlen lett volna, hogy egy GTX750ti teljesítményű VGA megelégszik 70 wattal.
.
Biztos vagyok benne hogy a következő években hasonló fogyasztású, tápcsati nélküli VGA-k is piacra kerülnek, a 750ti-nél nagyobb teljesítménnyel. -
kisza25
félisten
a gtx 750ti-nek is van tápcsatja, csak nem mindnek, attól erősebb kártyát nem bírna el a 75W
azért van köztük bőven, több, mint 2x erősebb:
- GM204 lapka
- 256-bites memóriabusz
- 4GB DDR5 VRAM
- 933 MHz órajel- 1408 Stream Processor
- 88 Texture UnitSzámolóegységek száma: 640
Textúrázók száma: 40 textúracímző és -szűrő
ROP egységek száma: 4 blokk (16)
Memória mérete: 2048 MB
Memóriavezérlő: 128 bites crossbar
Memória órajele terhelve: 1350 MHz (GDDR5)
Üresjáratban: 162 MHz
Max. memória-sávszélesség: 86 400 MB/s -
fsb1000
nagyúr
Játék közben engem sem zavar, nem érzem hátrányát csak rossz rágondolni.
A GTX285 512-es buszától eljutni 192-ig.... Tudom más architektura, más frekvencia... de azért mégiscsak.
.
Arra tenném a voksom, hogy 3GB-al jön a 960. És lehet a te jóslatod beválik: 192 bites lesz a memória busz. -
válasz
FragMaster #80 üzenetére
nekem 660-am van, és nem zavar az amúgy kétségkívül idióta megoldás. a 960 meg 3GB vagy 4GB memóriával fog jönni, úgyhogy mindegy is.
-
beroch
tag
üdv
az lenne a kérdésem hogy egy republic of gamers-es gtx900-as széria kb mikorra várható mert egy rog-os gépet rakok össze és akkor lehet várok még egy kicsit rá azt láttam hogy jön a 980 poseidon de én 970-t akarok mert most az asus nál csak a strix van meg a referencia kártya ... -
SSJPeter
őstag
válasz
mester778 #73 üzenetére
Szerintem inkább 75-80K lesz az ára, csak nekünk, csak most, csak Magyarországon...
Pláne, ha csak kevéssel lesz lemaradva a 970-töl (nincs hosszú ö) teljesítményben, akkor még reális is lesz ez az ár.Amúgy nem bírtam kivárni és vettem egy MSI GTX 760-at...
Még a végén az SLI-t is ki fogom próbálni... -
mester778
csendes tag
válasz
BomiBoogie #72 üzenetére
Köszi a válaszokat! Lehet megvárom a 960-at, főleg ha max 70k lesz... remélem januárban kijön
egy másik kérdés: azt néztem, hogy az ipon és az aqua nagyon olcsó helyek. Szerintetek érdemes itt venni a videókártyát?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
mester778 #70 üzenetére
A most mindig most van... azaz holnaptól már jobb játékélményed lehetne.
A 960 megjelenése bizonytalan a speckója csak találgatás.
.
Én megvárom, mert a 660-al is jól elvagyok. Akkor sem leszek csalódott ha nem jelenik meg a piacon.
Ha 5770-em lenne, akkor váltanék 760-ra, de lehet bosszankodnék márciusban mire jó ára lesz a 960-nak. -
mester778
csendes tag
Szerintetek érdemes megvárni a 960-at vagy megéri megvenni most a 760-at? Most Asus EAH5770-em van, ezt ideje lesz lecserélni
-
fsb1000
nagyúr
Én már várom a GTX 960-at. GTA5-el együtt megvéve pont jó lesz.
GTX 660-ról fogok váltani és 40-50% teljesítménynövekedést várok ugyanennyi áramfelvétel csökkenéssel.
A tápomat egy pici Aurum S-r cserélem.
Az egész hardvercserére 50K-t szánok.
.
A 60-asok mindig népkártyák voltak.. megfizethető áron épp felső kategória alatti teljesítménnyel.
GTX460, GTX660 és most a 960 -
SSJPeter
őstag
SSJPeter: 750ti nem cicereg, pedig az is maxwell, de gondolom ez inkább nagyobb fogyasztású kártyákat érint,
Úgy néz ki, hogy ez kizárólag csak a 970-es szériát érinti, abból is csak azokat a példányokat valószínű, amiket "gagyi" nyákra szereltek. Mondjuk ezzel sok újat most nem mondtam.
-
kisza25
félisten
válasz
BomiBoogie #45 üzenetére
pontosabban:pont a selejt lesz a 960, ami mégis tökéletesen működik, hívhatnák paradoxon edition-nak is
SSJPeter: 750ti nem cicereg, pedig az is maxwell, de gondolom ez inkább nagyobb fogyasztású kártyákat érint, mert a tekercs+ kondi páros okozza a cicergést, 4850-el tapasztaltam először rommá húzva -
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #16 üzenetére
én már elő is rendeltem
én igazából a 950/ti után kutakodtam mikor megleltem ezt a topikot, de arról semmi infót nem találtam, valaki esetleg talált valamit vele kapcsban? -
csumpa93
tag
Kijön ebbe az életbe még ez a kari? Már unom a HD4600-at
vagy veszek lehet egy 760-at azt jóvan. Csak bosszant, hogy már rég kikellett volna jönnie.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Bjørgersson #52 üzenetére
Mondhatjuk így is, igen.
(#51) Milo629:
Amúgy nyilván, ahol most csak 100K a 970, ott csak 70K lesz a 960, stb...meglássuk.
-
Milo629
aktív tag
Forintra átszámolva és 970-hez viszonyítva én is 80-ra saccoltam, az pl. eszembe sem jutott hogy már kint lévő kártyával összehasonlítsam az árakat.
Remélem tényleg megéri rá várni / kuporgatni.Azt viszont gondoltam hogy fillérre pontosan senki sem fog nekem árat írni
.
-
SSJPeter
őstag
Sacc/kb. :
Ha 250 $ lesz az ára, akkor 250 x 243 = 60.750 + ÁFA = 77.152 Ft, de mivel M.O-ra jön, lesz az 80.000Ft is.
A GTX 970-nél ez a számítási metódus nagyjából helytálló, mivel az MSI 970 Gaming a newegg-en 350 $ és itthon kb. 110K az ára akciósan!
Amúgy sajnos nem látok a jövőbe, milyen kár érte.
De én erre az árra számítok, úgyhogy teljesítményben is közel kell lennie a 970-hez, különben nem fogja megérni ennyiért.De ha dollár nem lenne ilyen drága a forinthoz képest, olcsóbb is lehetne...
-
Milo629
aktív tag
Üdv. ezt a kártyát árban kb. hova fogják belőni? (külföldi oldalakon ~250$ körül lövik be, gondolom itt magyarban még pakolnak erre rendesen)
-
SSJPeter
őstag
válasz
BomiBoogie #45 üzenetére
Pedig valamilyen szinten meg kell oldaniuk a 960-nál, ha nem is tökéletesen, de egy elviselhető mértékig, mert ez így nem pálya, ma meghallgattam egy pár 970-et különböző videókban és háááát elvette a kedvem, én is vinném vissza őket valószínű, mint a huzat....100K+ -ért, ilyet?
Nevetséges. -
syberia
veterán
-
stoon
addikt
válasz
Bjørgersson #43 üzenetére
tudod nekem nem cicereg ! vízzel kell locsolni.
-
stoon
addikt
van valami konkrét a hűtésről?
-
SSJPeter
őstag
Hát nem nagyon pörög még ez a topic, úgyhogy meg is törném csendet egy kérdéssel.
Szerintetek ezt a "coil whine" alias "cicergés" jelenséget meg tudják/fogják szüntetni a GTX 960 esetében?
Vagy a GTX 960-asok is random ciceregni fognak majd?
Egyáltalán 100%-ban ki lehet küszübölni egy ilyen jelenséget/hibát a gyártás során?
-
Imre921
tag
Teljesítményben a szokásosra számíthatunk vajon?
Értem ezalatt hogy kábé a gtx 770es szintjén fog majd mozogni?
-
-
stoon
addikt
válasz
Bjørgersson #30 üzenetére
nekem talán ez az egyetlen ami a 900 szériákból bejön
na ja bő a választék! bár nem értem miért nem lehetne vmi normális "arcot" kitenni ide????
-
Alice90
aktív tag
Hát szerintem még megjelenik ebbe az évben.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #26 üzenetére
Javítottam, koviubi!
-
DokiBaxxi
őstag
-
stoon
addikt
válasz
Bjørgersson #21 üzenetére
nekem pl nem jönnek be ezek a hűtők , de úgy is a vizesblokkot fogok rátenni legyen az 960-70-80-90-100-stb!
bocsi a szerkesztésből
duplázás lett!
-
stoon
addikt
válasz
nekem pl nem jönnek be ezek a hűtők , de úgy is a vizesblokkot fogok rátenni legyen az 960-70-80-90-100-stb!
-
stoon
addikt
válasz
BomiBoogie #5 üzenetére
hozzám kettő is
-
Nekem a mai v holnapi nappal repül a GD05. Nehogymár a ház mondja meg, hogy kb egyetlen spéci hűtős megoldást sem használhatok... Bezzeg a referencia 290x elfért benne
Mondjuk ha értelmes fogyasztással/melegedéssel hozzák ki a 960-at, akkor annak azért bele kéne férni a 10*5"-os méretlimitbe, nem muszáj mindenkinek nagytoronyba költöztetni a HTPC-t
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Milyen "F"?
-
shteer
titán
válasz
De, bejovos. Csak nem fer be az FT03 Minibe
tul hosszu
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #18 üzenetére
De ez akkor is a 960 topik, a jó ég megáldjon!
Te mondjuk a Radeon találgatósat keresed.(#17) gbors
Köszönöm, világos. -
trancemusic
senior tag
válasz
BomiBoogie #15 üzenetére
Ne felejtkezzetek el valamiről: az Amd a Hynixel eggyütt fejleszti az új vram szabványt,ami akár 1tb/s sávszéllességet tud.Gondolom erről már hallottatok.
Másik dolog: titan egy "butított" chip volt,mivel nem volt szüksêg az összes shaderre hogy porig alázza a radeont.
r9 290x megjelent,nvidia előhúzta a cilinderből "hihihi van másik" a titant engedélyezett shadertömbbel,780ti néven...
Ugye-ugye?
Szerintem,csak szerintem: a 980-970 is a végső 980ti letiltott shadertömbös változata.
Ez fikció,de mi van ha mégse? -
válasz
BomiBoogie #5 üzenetére
ez maga a GPU, többek között ebben vannak a számolóegységek is. meg nagyjából minden más funkcionális egység is, kb. a memória meg a külső interface-ek kivételével.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
trancemusic #14 üzenetére
Sot, jovoheten jon a GTX9999Ti Black Z Titanium Titan 16384 CUDA maggal es 8192 bites busszal osszekotott 32GB GDDR8-as memoriaval.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
trancemusic #14 üzenetére
Minden rendben?
Ez még a találgatós topikba is erős lenne. -
trancemusic
senior tag
Szerintem jövő év elején már a 14nm-es gtx1070-1080ti fogjuk várni!!!
Látva az R10-ről kiszivárgott speckókat: 4096 shader,4096 bites memóriabuszon!
Szal erre az Nvidia is lép az tuti! (Vagy már lépett is! ) -
Nyugati pénztárcával számítva a 970 se drága (~300-330EUR), vinni fogják karikor, mint a cukrot. GM204 alapon nem érdemes újabb butított karit kiadni, gondolom a 980->970 butítás elég rugalmas ahhoz, hogy hatékonyan tudják kikanyarítani a legsilányabb 25%-ot a GPU-ból. Ha a gyártásul nem egy kalap @, akkor ezzel sacc/kb a kukázandó GM204-ek 2/3-adát, ha nem többet megmentették és 970 áron el tudják adni. Én is újabb, kisebb GPU-t várok a 960-ba.
-
SSJPeter
őstag
válasz
BomiBoogie #10 üzenetére
Bár jelentenék már be, meg jönne már ki minél előbb, addig szenvedhetek itt az 570-el...még a War Thunder grafikáját sem tudom csutka max.-ra pakolni..."szenvedek" itt a 85-90%-os grafikai beállításokkal.
Nem tudom, mire várnak igazából...Karácsony előtt fogyna a legtöbb, bár addig még van 1 kis idő, hátha csoda történik? Nem valószínű.
-
SSJPeter
őstag
Hmm, akkor ezek gyakorlatilag pont olyan speckók, mint amik abban a táblázatban szerepelnek a találgatós topicban...akkor mégsem volt talán akkora kamu.
Ez egy újabb lökést ad afelé, hogy kivárjam a 960-at és idővel vegyek belőlük 2db.-t.
Jók lesznek. -
Oliverda
félisten
Biztosan nem ma fog megjelenni, mert arról már tudnánk. Ezen felül sanszos, hogy nem GM204 lesz rajta.
Szvsz kicsit el lett kapkodva ez a topik nyitás.
-
válasz
BomiBoogie #2 üzenetére
asszem ezen speckók alapján én azt is meg fogom magyarázni magamnak, hogy 960-as sem kell
de hátha ez a 960Ti lesz, és a 960 meg GM206 alapon jön
-
shteer
titán
válasz
BomiBoogie #2 üzenetére
Várjuk. Ha jól teljesít, nem kínzom a 350-es tápomat a 970-nel
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #1 üzenetére
A topik alapvetően azzal a céllal jött létre, hogy a józanul gondolkodó NV-pártiak megmagyarázhassák maguknak és megnyugtathassák a lelküket, miért elegendő nekik a GTX 960, és miért nincs szükségük a szintén kiváló ár-érték arányű GTX 970-re.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A GTX 960 várhatóan a 2015-ös év első hónapjaiban érkezik meg a piacra.
A legfrissebb értesülések (2014. november 12.) szerint a kártya nVidia által meghatározott referenciaspecifikéciója a következők szerint alakul:
- GM204 lapka
- 128-bites memóriabusz
- 4GB DDR5 VRAM
- 933 MHz órajel- 1408 Stream Processor
- 88 Texture UnitA várható ár: 249$.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Futás, futópályák
- Kerékpársportok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bundle topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest