- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Továbbra is szopok a GTA-val, most rakom fel az új drivert, megnézem milyen. Ha így marad, vissza fogom vinni, ilyen frame time ugrások 750 Ti-vel sem voltak. Nevetséges.
Gyönyörűen megy, aztán random 140-180ms közötti frame time.
Szerintetek mitől vannak azok a nagy tüskék a második sorban?A vegyek i7-et nem alternatíva, ilyen kiugrások még Phenom II-vel sem voltak. Steames játék, offline verzió. Nem fut semmi lényeges, nincs vírusom.
1080p, TV, HDMI-vel és kontrollerrel tolom, v-sync a játékban van kapcsolva. Driveres v-sync és fast sync nem játszik, rosszabb az egész.Szerk:
Beállításoknál minden Very High, vagy Ultra, 2xMSAA, FXAA, DoF, Motion Blur On. Advanced Graphics vagy más nincs bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
ledgeri
nagyúr
A Mini méretű kártyák mennyivel melegebbek, mint a pl kétventisek? Érdemes ennek tipusválasztási opciónak lennie, vagy tényleg elég a legolcsóbbat megvenni, nem ad annyit a többihez képes?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
vlevi
nagyúr
válasz Drachande #7295 üzenetére
Intel chipsetek általában (asszem, de javítsatok, ha baromság), 1600MHz-ig kezelik a memóriát. És illik neki 1.5V-osat adni. Az, ha a memória 18xx MHz-es, az feltételezi, hogy AMD-hez lett kitalálva, és ebből az is adódhat, hogy magasabb feszre van állítva, mint 1.5V
-
Redneck
nagyúr
Nekem anno Phenom alatt is érezhető volt hogy 1333 vagy 1600 az órajel. CL9 volt mindkettő. Persze fpsben nem volt nagy differencia, de frame timingban látható és érezhető volt. Magasabb órajelen folyamatosabb volt az akció.
-
Drachande
tag
válasz Csupingo #7291 üzenetére
Asszem próbáltam mindenhogy, amikor megvettem a második 4est. Mindkettő 1866os egyébként, meg még elvileg az időzítések is. Teljesen ugyanaz a két ram, csak az egyik HyperX Predator, a másik HyperX Fury Blue. Csak a hűtőborda más kb, de valamiért nem eszi őket dualban, meg most már singleben sem. Autora van állítva minden a biosban a memória résznél, frissíteni nem mertem a biost.
Sőt... korábban ha az 1es slotban volt a predator, 2esben a blue, akkor nem indult a gép, így meg kellett cserélnem őket, úgy már ment. Ez megint ilyen érthetetlen kategória számomra...[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Drachande #7290 üzenetére
Pár fórumtagnak már volt ilyen problémája. Állítólag bios frissítésben szokták orvosolni az ilyen hibákat. Nézted 1,3 -ban is és 2,4 -ben is? Autómatán van a bios memória beállítása? (Vagy a lassabb ramnak megfelelően legyen beállítva.)
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Drachande
tag
válasz proof88 #7269 üzenetére
Úgy sikerült a single channel vásárlásom, hogy amikor az alaplapot meg a procit vettem, spanomtól nagyon olcsón megkaptam az egyik HyperX predator 4GBos modulját, ezért döntöttem amellett. Akkor 10e volt egy 4es modul, 5ért megkaptam tőle. Nem is terveztem többet venni bele, gondoltam ráérek még. Utána láttam, hogy csak párban lehet ezeket venni, egyesével nem, így kényszerültem egy 4 Gbos HyperX bluera, ami szintén 1866os volt és 4es. Örülök, hogy egyáltalán megette a gép és mentek együtt single chanel egymás mellett... Dualban el sem indult a gép, ha olyan slotokba raktam. Így maradt a 2*4Gb single chanel a gépemben, de eddíg sosem volt hasonló problémám.
BF1ben a kb 20-50 fpsről 65-95re ugrott a teljesítmény, ahogy beraktuk haver Patriot 2*8 Gb 1600asait. Hogy most melyik számít, a mennyiség, vagy a channel, nem tudom, de olvastam a BF1 topikban, hogy vallaki kipróbálta ugyanazokat a ramokat singelben és dualban és már ott is borzasztó nagy teljesítmény növekedés volt dualra váltásnál.
Hozzáteszem, most már singleben sem indulnak el egymás mellett a HyperX ramok a gépemben, a Patriotok után. Hogy miért, nem tudom, egy évig bírták egymást, igaz volt már akkor is, amikor nem indult el a gép miatta. Kiettem, visszaraktam, aztán jó volt. Külön megy mindkettő, ha maga van csak, szóval eladom mindkettőt, aztán veszek egy 2*8as dual kitet.[ Szerkesztve ]
-
-
kobayashy
tag
Sziasztok.
Van nekem egy Gigabyte1060 GTX1060 windforce oc 3G kártyám.
Az lenne a kérdésem,hogy ez a kártya támogatja e a teljes RGB módot?
A vezérlőpulton az asztali színkezelésnél kellene legyen a beállítási lehetőség,de nekem nincs ott.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz #24845312 #7270 üzenetére
Valahol azt olvastam hogy nem igazán van különbség, a mai nagy sebességű ramoknál, a single/dual channel téma túl van spilázva. Aztán egy két játéknál lehet hogy dob valamit, ahogy sokáig a 1333 mhz volt a tabu, azt mondtuk mindenre elég, aztán ott van a Ryse nevű játék amiben egyértelművé vált hogy igenis van teljesitmény különbség a memoriaák frekvenciája között, ezt a digitalfoundry tesztelte, jelentős különbségek vannak ddr3-4 között is.
-
törölt tag
válasz proof88 #7269 üzenetére
Na jó, de egy gépben kb minden lassabb, mint a memória. Lassabb a HDD, az SSD, stb., stb., és mindig a leglassabb komponens, azaz a leggyengébb láncszem az, ami visszafogja a többi hardvert is.
Illetve egy játékban a szűk keresztmetszet szinte mindig a GPU, de lehet akár a CPU is, vagy akár a RAM mennyisége, stb., mindenesetre számomra hihetetlenül hangzik, hogy pont a memória (RAM) sebességén/elérési idején múlna bármi is egy játék esetében, hiszen gyakorlatilag minden egyes hardver lassabb a RAM-nál. Meg hát eleve nagyságrendekkel komolyabb feladat hárul a VRAM-ra, mint a RAM-ra, így ott aztán tényleg nagyon számít a dolog, de a RAM-nál?De ha megnézitek azt a tesztet, amit linkeltem, ott is látható, hogy dVGA esetén mi a helyzet. Bár az igaz, hogy az még 2013-ban íródott. Na majd ha lesz időm, elkezdek újra méricskélni, hátha felül kell vizsgálnom az eddigi nézeteimet/tapasztalataimat.
-
proof88
addikt
válasz #24845312 #7265 üzenetére
Annyit tudok mondani hogy 2006-ban egy celeronos gépben megvariáltam a ramokat: egy 512-es modul helyett beraktam 2 db 256-osat, és ránézésre érdemben gyorsult az NFS: Most Wanted, pedig ott a diszkrét videokártya sem volt a toppon. Sokkal simábban futott a játék, stabilabban tartotta az fps-t. Érdemi előnye volt a dual channelnek akkoriban a játékokban is. Persze azokban az időkben még az északi hídon keresztül érte el a CPU a memóriát és talán sokkal jobban számított ezért, mint ma, nomeg ezt egy inteles gépre mondom, míg AMD akkoriban gyorsabban kezelte a memóriát, de a dual channel nem csak a sávszélesség növelését hozza magával hanem a késlekedés is lecsökken valamelyest (igaz hogy nem a felére hanem kb 10-20%-kal csökken csak, de az is valami). Szerintem túl drága a CPU-idő arra hogy a memóriára várjunk.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Van itt valaki aki a kártyával streamelget? Tudna pár tapasztalat leírásával segíteni?
Adatlapom konfigjába gondolkodom egy topikkártyán, és tudom, hogy megléte után -szerintem- 100% közelin fog menni a cpu, így az azzal való kódolás kiesik, ezért is kérdem...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Pubszon
veterán
válasz #24845312 #7265 üzenetére
Nekem eddig is DC memóriám volt, (4x4GB 1333MHz) de most cserélem le 2400MHz-esekre (2x8GB), jövő héten jön meg.
Én is a CPU intenzív játékokra vagyok kíváncsi, mint pl a BF1 multiban.
Remélem a minimum FPS-en fogok javulást látni.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
Single channelben 64 bites buszon keresztül fér hozzá a processzor a memóriához, míg dual channel esetén 128 bites buszon keresztül.
Ezt eddig csak a nagyon memóriaintenzív alkalmazások tudták kihasználni, a játékok tutira nem. Játékok alatt vagy semmi különbség nem volt, vagy csak nagyon minimális.
Más a helyzet, ha valaki IGP/APU-val játszik, hiszen ebben az esetben a rendszermemória jelenti a VGA memóriáját is, oda pedig még így is kevés a sávszél.
Ezek láthatók a linkelt a tesztben is, illetve ezt tapasztaltam én magam is, bár még a BF1-et nem próbáltam. -
vlevi
nagyúr
válasz #24845312 #7258 üzenetére
Azért mégiscsak van.
Legalábbis kell lennie, mert én ugyan nem próbáltam ugyanazt single és dual channelben, de a dual channel 1600Mhz azt jelenti, hogy a memória órajele effektíve 800MHz, de egyszerre dupla mennyiségű információt tud átpaszírozni a buszon, a párban pakolt memóriával.
Ha nincs dual channel, akkor csak fele akkora a memória átviteli sebessége. -
törölt tag
Meg is lepődtem.
Na majd kipróbálom én is, ha lesz BF1-em, bár az nem idén lesz már.
Viszont a többi játéknál akkor hogy-hogy totál lényegtelen, hogy a 16 GB RAM single avagy dual channelben megy-e? (pl. GTA 5, stb.)
Nehogy már a rendszermemória sávszélessége jelentse a szűk keresztmetszetet egy játék esetében...Az, hogy a 8 GB nem elég, azzal tisztában voltam, nálam már a 2014-es COD Advanced Warfare is bezabált 12 GB-ot, de ahogy próbálgattam más játékoknál is, sem az időzítés, sem az órajel nem zavart sok vizet. Mint ahogy az sem, hogy single avagy dual channelben mennek-e.
Itt egy 2013-as teszt, még ebben is csak 1-2 fps volt a különbség dVGA esetén a single vs dual channel között: https://logout.hu/cikk/single_channel_vs_dual_channel/osszegzes_es_konkluzio.html
-
törölt tag
Úgy döntöttem nem szarakodok tovább, hanem benevezek egy STRIX-re
Ahogy néztem az aftermarket coolerek is 10k felett mennek, szóval semmit nem spóroltam volna egy gyengébb kártyával + egy Artic(?) hűtéssel.
Btw valaki próbálta ezeket? Meg az Artic vizes rendszerét? Nem gáz h a memóriákat konkrétan semmi nem hűti? (A FET-ekre meg ugyanúgy mehet a borda+venti kombó )
-
ZotyOoO92
csendes tag
Jézusom 128 ezer lett a G1 gaming (csipon) Bár holnapra úgyis lemegy, de azért durva..
-
SipiBcs
őstag
Utólagosan is köszönöm a segítségeket!
Már Pesten egy barátomnál pihen az új kártya egy MSI GTX 1060 OC 6GB személyében. Egy EVGA 670 FTW-t vált, várom már, hogy a karácsonyfa alól bekerüljön a 3770K mellé!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Drachande
tag
Szisztok!
Közben megoldódott a GTX 1060 problémám, mégsem állok el a kártyától. Haver felhozta a 16GB dual channel ramját és BF1ben az fps hirtelen az esetenként 20-25ös minimumról kb 60 ra ugrott ultrán. Így már megvan a hiányzó teljesítmény, átlag 80fpsem van a 64 fős mapokon is a szokásos 40-50 helyett. 8GB ramom volt, single channelben, ezért volt ilyen hulladék az fpsem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, adott egy Gigabyte G1 3gb-t kártya, a giga xtreme szoftverbe akarom oc-ni, a neten amiket találtam és leszűrtem kb ezt a beállítást szeretném tesztelni:
GPU Clock +135 Mhz
GPU Voltage +8%
Power Limit +11%
Memory Clock +1420Mhz
Temperature Limit +0%ez így jó lehet, vagy valamit nagyon benézek? Köszönöm.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
dewil666
őstag
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
Délután megnézem honnan is jött ez a 133W. Minden egyéb értéket a gpu-zbol származik max értékként.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Rasiel
senior tag
válasz proof88 #7207 üzenetére
A kis nosztalgiás mondandóddal együttérzek, nálam is hasonló volt a helyzet azokban az időkben. Tudnék írni hozzá, de az már teljes mértékben OFF lenne, abszolút nem férne bele a topikba.
(#7215) proof88: A leírásodból nagy esélyt láttam arra, hogy ez lesz a problémád. Ilyenkor a Windows Desktop ablakkezelője által kerül alkalmazásra a triple buffering.
Ha netán zavar, hogy az ALT+TAB-os módszert minden alkalommal el kell játszanod, esetleg tegyél egy próbát a RadeonPro szoftverrel, mert ott is van lehetőség adott játék esetében a triple buffering használatára. Bár kérdés, hogy a legtöbb játék esetében ez működik-e egyáltalán. Anno próbálkoztam vele, volt, ahol ment és volt, ahol nem. Emlékeim szerint a GTA V-nél pont, hogy nem működött, de azért egy próbát megérhet.[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
De pontosan mit is mutat a TDP?
Gondolom a vga energiahaszmálatát mutatja.
133W volt így a maximum órajeleken.
Ez lenne a 70.5%? Vagy ez így hülyeség?
Esetleg akinek ilyen kártyája van megnézhetné hogy neki milyen eredmények jönnek ki.[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
-
ult1mate
tag
-
dewil666
őstag
Én csak azért kérdeztem korábban a TDP-t mert maximum órajelek mellett +137MHz (gpu 2151MHz), +650MHz(memória 2363MHz) nekem 70.5%. Most akkor ez mit is jelent?
-
Redneck
nagyúr
Nagyon köszönöm a leírást, szépen qqa! Mondjuk tényleg nem csoda hogy manuálisan nem lehet mar sokat húzni. A Pascalnal azért jelentősen nőtt az órajel a Maxwellhez képest. Végülis 2Ghz megvan, majdnem gyárilag is, az a pár százalék már nem lényeges.
-
-
törölt tag
Melyik márka / melyik model számít jó vételnek?
-
Puma K
nagyúr
válasz Redneck #7220 üzenetére
Az új Nvidia GPU Boost 3.0 úgy működik a 10-es szériánál, hogy figyelembe veszi a kártya aktuális hőmérsékletét, feszültségét és órajelét aztán elsősorban a hőmérséklettől függően változtatja az órajelet és a feszültséget a GPU esetén.
De úgy, hogy még beleférjen a meghatározott maximum fogyasztás és feszültségkeretbe ami alap esetben referencia kártyára vonatkozóan 1db 6pin-es tápcsatlakozóval maximum 120W-os állandó fogyasztást és 1.093v-os feszültséget jelent 3+1 fázissal.Az Nvidia az 1060-as kártyánál referenciakialakítással gyárilag 1708Mhz Boost és 1506Mhz órajel alap értéket ad meg 1.062v-os feszültség mellett.
Az 1060-as kártyából gyakorlatilag nem lehet kapni referencia változatot a boltokban (ellenben az 1070 és 1080-as kártyákkal). Csak a különböző gyártók (Asus-tól Zotac-ig bezárólag) által egyedi hűtéssel és PCB/nyákkal ellátott verziókat, amiken 1db 6pin-es vagy 1db 8pin-es tápcsatlakozó van, 2 vagy 2.5 slot-ot foglaló hűtéssel amiken 1, 2 vagy 3db ventilátor van.
A különböző kialakítású 1060-as kártyáknál meghatároznak egy alap és egy boost órajelet amely gyártóként eltérő lehet.
Az Nvidia GPU Boost 3.0-nak köszönhetően még annál magasabb órajelre is feltornássza magát a GPU órajele, ha a korábban említett elsősorban hőmérséklet, feszültség és fogyasztás még ad erre lehetőséget.A GPU órajele még tovább növelhető tuninggal, de ott már függ attól, hogy a birtokodban lévő VGA-n található GPU a gyártás során a szilíciumostya mely részéről származik és milyen a tápellátása a kártyának azaz hány fázisú.
Ez a 10-es avagy Pascal széria gyakorlatilag egy Maxwell 3.0 főként magasabb-kifacsart órajeleken, GPU Boost 3.0-val, és egyéb ilyen-olyan újításokkal. A gyárilag magas órajelek miatt nincs nagyon már, hova tuningolni, és ezért csalódás a korábbi +400-550Mhz-ces 900-as széria után a +100-150Mhz-ces órajel emelés. (2013-ban nem is volt benne az ütemtervben a Pascal csak AMD ellenfél nélkül, hova siessen az Nvidia... kb hasonlóan lassítottak mint az Intel a tick-tock után "tick-tick-tock"-al a prociknál ott sem nagyon ellenfél az AMD egy ideje sajnos...)
A 950-től Titan(M)-ig a Maxwell 2.0, és a GTX 745, GTX 750/750 Ti, 850M/860M, 830M/840M pedig a Maxwell 1.0.
Ebből adódóan a 10-es szériánál már nincs nagyon hova tuningolni, mert alapból a GPU Boos 3.0 tudja emelni az órajelet 2Ghz környékére ha a korábban említett feltételek adottak. Ha meg manuálisan még emelünk az órajelen és a fogyasztáskereten akkor a feszültség felmegy az elérhető maximum 1.093v-ra és a GPU minőségétől függően megállnak az 1060-ak 2050-2150Mhz között.
Az EVGA-nál van legjobban feltüntetve, hogy náluk van ami követi a referencia maximum 120W-os fogyasztási értéket, de van olyan kártyájuk ami 150W-ot is kérhet maximum folyamatosan és a referencia 3+1 fázis helyett 6+1-gyel van szerelve:
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
titán
válasz Redneck #7220 üzenetére
Mert ez a három dolog egyszerre érvényesíti hatását. Ráadásul egy elég vicces elegyben egymás ellen dolgoznak. Ha a feszültség nem elég, akkor a feszültségemeléssel a fogyasztás lesz túl magas, ha még abba beleférne, akkor a magas fogyasztás miatt a megnő a hőtermelés és a hőmérséklet, akkor pedig a az fog visszahúzni.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dewil666
őstag
Akkor ha jól értelmezem a szavaidat felhúzott kártyánál jobb ha alacsonyabb a TDP száma?
-
-
titán
válasz Redneck #7216 üzenetére
GPU függő. Gyenge minőségű chipet fogtál ki a GPU lottón. Az enyém sem megy 2050-nél többet, nagyon sokan vagyunk így. Nem a hűtéstől függ, bármilyen hűtés elviszi a 1060-at, hanem túl nagy a te GPU-d szivárgása, emiatt a fogyasztása, ami miatt belefejel a TDP plafonba, az pedig visszanyomja az órajelet.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Redneck
nagyúr
schawo és devast:
Értem az eszemefuttatást. Akkor az enyém ennyit tud, vagy van esélyem hogy 2100-on menjen? Tesztekben mindegyik ment ennyit. Jellemzően a tesztekben kevesebbet szoktak elérni, mint a való életben.
Persze ha nem megy, beletörődök, nem azon a 3-4%-on fog múlni a boldogságom. Halk, hűvös a kártyám.Battlefield alatt nekem DirectX error volt bizonyos órajel felett. Anno 750 Ti-vel is volt ilyen, akkor a játék mappájából kellett újraraknom a DirectX-et. Egyszerűen alapból nem tetszett neki a rendesen meghúzott kártya. Utána már soha többet nem jött elő, ezt egy fórumban tanácsolták.
Szerk:
Egyébként azért is kérdezem, mert a hűtés elég túlméretes a teljesítményhez, tehát az nem lehet akadály.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Hali, megpróbáltam, először kocsikáztam kicsit és figyeltem az fps-t, majd ugyanonnan visszatöltöttem a játékot és megint figyeltem az fps-t ugyanazt az utat bejárva, majd harmadjára már alt+tabolva töltöttem vissza a mentést és sokkal gyorsabb volt a játék ugyanazt az utat bejárva, nem is nagyon láttam 30-at!
Úgyhogy köszi a tippet! A kérdésem, hogy ilyenkor a driver kapcsolja be a tripla bufferelést? Vagy ki? És miért? -
devast
addikt
Persze, de ez kártyánként változik.. amelyiken van 220W limit, azt elég nehéz elérni Egyébként meg gpu-z kiírja ha power limiten vagy, számolni lehet vele.
Másrészt azt vettem észre, hogy nálam nagyon... szépen adja a tudtomra ha túl sok valamiből. Néha észre se veszem, csak crash-el a driver meg visszajön. Aki azt hiszi stabil az oc nála, játszon 3-4 órát majd nézze meg windows-ban az eseménynaplót, és ha ott nem talál error/warning-okat driver crash-ről akkor ok -
EVL2
aktív tag
válasz Redneck #7209 üzenetére
Ja igen ez a marha jól kinéző hatalmas kártya! már megvan!
Bevallom őszintén hogy AB-vel ezt a kártyát még nem húztam csak monitorozni szoktam a rivatuner részével.
Én most a Gibabite saját tuning progijával húzgálom.Nekem 11%-al van kitolva a power limit de ezzel a tuningal így is csak 87%-át vette fel max. a felvehetőnek.
+feszt sosem adok vga-nak és ennek sem fogok. Beszari vagyok!Sajnos most mennem kell itthonról moziba. Ha azzal segítek le fogom tesztelni holnap , hogy meddig boostolok pontosan ugyan olyan beállításokkal mint a tied. PL: Valley Bench-el mert ott nem szokott prockó limit jelentkezni.
Szerk: Nekem most fent van a legfrissebb driver a 376.33
Ja és megint szerk: Nemrégen váltottam win 10-re és rengeteget javult tőle a kártyám. Bár az is lehet sőt biztos hogy a win7 alatt azért szarakodott mert már 4 éves volt.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz proof88 #7207 üzenetére
Bárhogy próbáltam nem volt fix 60 v-synckel. Very Highon csak FXAA-val sem. Egyszerűen ugyanúgy esett 1-2 fps-t a játék menet közben.
Ezért maradt Ultrán a 2xMSAA+FXAA és az 50Hz.EVL2:
Ez van. Valami driveres szarozás lehet mert előbb átváltottam TV-re és akadt a youtube 1080p-n, előtte pedig egyik videó sem.
A Voltage Controlt te feltoltad?Melyik drivert rakjam fel? 376.19 van fent és Win7 64bit, legújabb MSI AB.
[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
válasz Redneck #7197 üzenetére
Érdekes mert nekem feljebb is boos-tól majdnem ugyan ekkora +tuningal. Csak egy harmattal kevesebbet adtam neki. (gpu clock 2077Mhz.)
A mostani nagyon óvatos kis tuningal is 2156 MHz-ig simán boostol és folyamatos (min 1h) kockulásnál is max. 2 114 MHz-re veszi le. Ilyenkor olyan 69 és 71 fok között van a kártya 20 fokos szobába.
Már próbálgattam magasabban is járatni, de felesleges mert elég gyengusz procim van és innen már behatárolja az fps-t rendesen.Annó sokat tesztelgettem kíváncsiságból.
Bocsi de már nem emlékszem hogy pontosan milyen 1060-as kártyád van. Kérlek írd majd meg.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Na ezt este megnézem!
Mivel én multiban nem nyomom a játékot, ezért bevállalom hogy ha leesik jobban az FPS, de legalább nézzen ki jól. Úgy nőttem fel eleve, hogy idővel mindig megöregedtek a gépek, aztán évekig az öreg gépekkel erőltettem az új játékokat. Emlékszem hogy a GTA III-at is úgy toltam végig hogy szaggatott, mert csak egy TNT 2-m volt jó ideig hozzá. Később persze lett Geforce III, de ott meg a CPU lett kicsit kevés a San Andreashoz (PIII 600 MHz). A Doom III-at is ezzel a géppel vittem végig. Max grafikán, mert a kártya bírta, a CPU-nak mindegy volt, így is - úgy is átlag 15 FPS-em volt a játékban (a pokolban játszódó pályákon volt az 2-3 is).
Természetesen az ilyen FPS esések multis játékba nem megengedettek, évekig szimulátoroztam kormánnyal, főleg rFactor, ott magán a kormányon is megérzi az ember ha leesik az FPS. Ott jó ha megvan a stabil 100. Ha sok autó van előtted és emiatt csak 60 körül megy, nem tudsz a határon autózni mert olyan nüansznyi hibákat vétesz hogy 1-2 tizedmásodperceket bennehagy az ember a kanyarokban. Na ott értelemszerűen inkább a sebességre megyek, nem a látványra.Most is gondolkodtam azon hogy 1-2 dolgot lejjebb veszek GTA-ban hogy a 60 az tényleg 60 legyen V-Sync-kel, de a PostFX-ből sem akarok engedni, meg a fűből sem. A 2xMSAA azért jó ha van, FXAA meg TXAA szintén, nem szeretem ha zizegnek mozgás közben a kerítések a képen. Dolgozzon csak a VGA, ha már megvettem. Igaz, az OC módját még sosem próbáltam ki, pedig ugye ezzel van hirdetve. Gondoltam előbb bejáratom hiszen új.
-
Redneck
nagyúr
válasz Redneck #7204 üzenetére
Végülis ha nem megy többet sem stresszelek, 2100-hoz képest a 2025Mhz csak 3% eltérés, bár reménykedtem mert ahogy láttam 2100 mindegyiknek ment.
hash99: Azért örülnék ha menne, már "csakazértis". Igaziból input lag szempontjából jól jöhet, illetve akkor amikor pl az ilyen v-synckes (játékmotorból adódó) helyzeteket kell kiküszöbölni.
Valaki mondta egyszer, hogy aki megízleli a tuning ízét, az örökre tuningos marad. Vagy valami ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Core Voltage nélkül +130Mhz-et enged, így stabilan 2025Mhz BF4 alatt. Ahogy feljebb lépek DX error.
Core Voltage 100%-ig skálázható a csúszkával. Legközelebb folytatom, megígértem barátnőmnek hogy 4-ig csinálom csak.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
válasz Redneck #7202 üzenetére
A core voltage lockot is szedd ki és told fel azt is
Amúgy 65foknál van egy lépcső a boostnál tehát ha alatta tartod elvileg nem fog lemenni 2050re :-)
De a vsync is bezavarhat. Nálam a wqhd miatt így is fullon kell tekernie vsync alatt ezért nem veszi lejjebb talán.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz dewil666 #7200 üzenetére
V-sync miatt lehet. Nemsokára megnézem nélküle. Asszony meg beletörődik...
Amúgy mekkora Power Limit kitolás kell 2100-nak? Toljam maxra? Végülis 65-66 fok volt a max Heaven bench alatt.
Szerk:
Nemsokára lesz egyedi arcképem, így könnyebb lesz megkülönböztetni a külső olvasónak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest