-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hash99
senior tag
MSI GT OC 6GB
Nem azt mondtam hogy ez való hozzá csak ne mondjunk olyanokat hogy ide már titan x sli kell és csak a márió fog menni az is mediumba. Én is csak átmenetre vettem amíg kijönnek a vegák és a 1080ti. És nem az fsp baxott fel azzal semmi bajom Sokkal jobban zavar amikor olyas valaki oszt tanácsot akinek nincsen tapasztalata az adott témával.
De nem vitázom tovább.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
Nem az eltérő véleményeddel van bajom vagy nem ismerném el hogy vannak bizonyos beállítások bizonyos játékokban amik még full hd-ban is megfogják a 1060 -t.
Csak felidegesít amikor valaki kérdez mert nem ért hozzá nincs vele tapasztalata és válasznak egy nettó hülyeség érkezik.
Mert megint ezt tetted. "18-35 fps"
Te játszottál már valaha 1440P -ben? Van ilyen monitorod? Vagy csak nyomatod a baromságot zéró tapasztalattal?
Csak hogy legyen is valami itt egy BF1 test ultrában 1440P -ben : Link
De szívesen veszem ha megmutatod azt a játékot amelyik fullhd -ban hasít 60 fps -el de 1440P -ben az általad írt 18 FPS -re droppol...
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
Remélem ezt csak trollkodásnak szántad
"wqhd-n már közepes beállításokkal kell megelégednie."
Tudom biztos én vagyok öreg és rossz a szemem. De amíg ultrában megy a BF1 60+ fps -el 1440P -ben addig hagyjuk már ezt a közepes beállítások meg kompromisszumok szöveget.
Minden játékkal Magas beállításokkal játszom. Általában ultra. Néha mondjuk 10ből két játéknál ki kell kapcsolnom vagy lejjebb kell vennem az AA-t és ennyi. Ez azért messze van a WOT -ra még épp elég lesz című szövegtől.
Ez nem 4K. Nem dob akkorát a gépigényen mint azt sokan gondolják...
-
hash99
senior tag
válasz Solymi81 #9356 üzenetére
A RE7 azért eszik meg ennyi vramot mert van benne egy olyan hogy shadow cache... Ez annyit csinál hogy előre betölti a vram-ba az árnyékokat.
Ha kikapcsolod semmivel sem lesz csúnyább a játék viszont már 3 gigával is faszán fog futni. Pl.: a linkelt tesztben a furyk a 1060 alatt vannak. Eggyel magasabb felbontáson 1440P shadow cache nélkül meg bedarálja a 1070-et. Szóval ennyit erről és a RE 7 -ről. Meg a VRAM -ról.
Ettől függetlenül tény hogy 3 giga vram előbb elfogy mint 6 giga. És biztos lesznek játékok a jövőben ahol ki kell kapcsolnod az AA-t ha kevés vramod van de hiába a vita 2 év múlva mind2 kártya akár 3 akár 6 gigás ugyanolyan kompromisszumos lesz. Ez van. Egy 960 se hasít már a 1060 se fog.
-
hash99
senior tag
válasz Formaster #8745 üzenetére
Az SC2 vedd külön... Nálam csinálta 1060-al és most csinálja furyval is. Az SC2 -ben ez a proci miatt van mert csak két szálat használ. Monitoroztam a kártyát és folyton leesett a gpu használtság. Más játékban pl gta nem voltak ilyen droppok. Ehhez egy 5ghz-en járatott 2 magos kabylake lenne tökéletes de még azon is droppolna szerintem
-
hash99
senior tag
http://www.guru3d.com/articles_pages/resident_evil_7_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html
Ezt olvasd el.
Van megoldás
** Update #2: after lots of weird results with graphics card that have less then 4 GB of VRAM we found out that the problematic settings is Shadow cache. If you have an up-to 4 GB graphics card, please turn it off and you'll be playing properly. The charts are now updated to reflect that.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
válasz Formaster #8547 üzenetére
Nálam hasonló volt a helyzet mint nálad. Vettem egy 1440p -s monitort és egyenlőre egy 1060 6gb -ot amíg kijön a vega és meglátom hogy 1070 legyen vagy új amd.
Nem annyira borús a dolog ahogy ezt mások felvázolták. Meglepően jól boldogul a 1060 ezzel a felbontással.
Tény egy witcher 3 vagy a gta 5 ha felrakod ultrába nem fog menni de magas beállításokon pl.: nálam a GTA ha kiveszem az elsimítást és nem nyúlok az advancedhez tökéletesen megy 60 fps-el minden más legmagasabb beállításon.
Szóval nem kell aggódni hogy majd lowban megy csak a mario 20 fps-el. De úgy is meglátod majd.
-
hash99
senior tag
válasz Scholes9 #8426 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék. Én 1440P -ben játszom és jelenleg 1060 6gb -om van. Ultrához kevés de teljesen élhető magas beállításokon. Szóval azért nem nevezném minimumnak a 1070 -et.
Egy 1070-el már ki tudnám maxolni a játékokat ezen a felbontáson. Ez is a terv csak megvárom az amd mit hoz a vegával aztán megveszem valamelyiket.
-
hash99
senior tag
válasz Qtya123 #8282 üzenetére
Én az itx-et hanyagolnám ha csak nem pici házba tervezed. Nehezebb eladni gyengébb a hűtése. Inkább dobj rá pár ezrest és valami két ventis változat.
A nitro rx 480 -al sok gond volt nézz csak be a topicjába. Ha rx 480-nál maradsz inkább válassz másik modellt. Az MSI -k ott is nagyon jók pl.
Nem sok különbség van a két kártya között. Van amelyik játékban az egyik jobb van amelyikben a másik.
Ha nagyon hosszútávra tervezel akkor talán az amd a jobb dx12 és vulcan támogatás miatt jobb lehet de már sokan mondták és igazat is adok nekik ahol kevés lesz a 1060 ott az rx 480 is az lesz mind1 milyen api alatt.
-
hash99
senior tag
válasz Pubszon #8023 üzenetére
Valami tényleg nem oké. Nekem az a furcsa hogy csak a GTA -nál tapasztaltad ezt.
Próbáld meg clean telepíteni a drivert és az nvidia experience-t ne tedd fel csak az afterburnert használd. Hátha... De nincs ötletem. Nálam vsync nélkül 110 % -on terhelődik a GTA -ban. :/
-
hash99
senior tag
válasz Pubszon #8016 üzenetére
Én a képből indulok ki amit feltettél.
Ott 66 fok a gpu 2076 Mhz -en. Ha 50% a kihasználtság nem fog boostolni 2k-ra.
Ergo a kiírás sehogy sem lehet jó.
De oké te használod szval nem kérdőjelezem meg hogy szarul megy. De ha megy 65 fps -el (ugyan a beállításaid nem tudom) akkor azért annyira nem teljesít gyengén. Legalábbis biztos nem 50% -al.
Azt is írtad hogy csak a GTA -nál csinálja. Szóval ez szoftveres bug lesz. Én a helyedben nem a számokat figyelném csak élvezném a játékot. Más kérdés ha szarul is fut a játék e miatt.
-
hash99
senior tag
válasz Viktor8. #7979 üzenetére
Nálam pont egy ilyen van semmi negatívat nem tudok mondani róla. Hozza amit minden 1060as. Max 65 fok játék alatt felhúzva 2100 booston. A házventik hangosabbak. Szóval rendben van. Az egyetlen negatívum hogy nem félpasszív bár nálam ez mindegy mert idleben is a házventiket fogom hallani nem a kártyát.
-
hash99
senior tag
-
hash99
senior tag
válasz balazska92 #7893 üzenetére
Igen nyugodt szívvel megveheted.
Hots -al volt valakinek gondja itt. Amúgy mennie kéne mindnek maxon.
-
hash99
senior tag
Ha adott lesz az 1440p akkor mindenképp 1070-et vegyél
Én 6 gigás 1060-al tolom jelenleg és kevéske 1440p -re. Tény nem nagy kompromisszumokkal de ha már egyszer kiadsz egy rakás pénzt gondolom te is azt szeretnéd érezni hogy faszán megy minden és "megérte".
Én személy szerint megvárom a vegákat és már adom is el a 1060-t és jön egy 1070 vagy vega kari.
Nem tudom a 390-nél milyen volt az MSI hűtése de az új szériáknál mind az rx mind a 10x0 nagyon dícséri mindenki őket.
-
hash99
senior tag
válasz dewil666 #7551 üzenetére
Én úgy emlékszem hogy a wf oc verziónál merült fel a backplate kérdés.
És ott az a gond hogy ez a backplate műanyag.
A bacplate-nek van értelme senki se állítja hogy nincs. Merevít és hűt is. Persze ehhez fémből kell hogy legyen. Régebben voltak kártyák ahol a memóriachipek egy része a kártya aljára került ezeknél pl. csak a backplate adott hűtést. És olyan is volt ahol meg elbaxták és a backplate miatt beszorult a meleg levegő de ez egyszeri eset volt.
Szóval igen jó ha van backplate kb. 1 fokot nyerhetsz vele illetve ha nagy borda van a kártyán így kevésbé fog meghajlani. A műanyagnak viszont semmi értelme...csak dizájn.
-
hash99
senior tag
Volt valahol egy VRAM teszt ahol össze vetették 1440p -ben a 3 és a 6 gb -os verziót kb. 20 játékban tipikusan arra koncentrálva hogy minél több legyen a vram fogyasztása a kártyáknak.
Összesen két játékban fogyott el a 3 gigás olyan szinten hogy beesett durván az fps. A többiben hiába volt több mint 3 giga használat nem voltak droppok.
Szerintem full hd-nál elég egy 3 gigás. Előbb fogy el a gpu ereje mint a 3 giga mint korlátozó tényező. Az egyetlen negatívum talán hogy most már kezd bejönni a divatba lsd tomb raider és titanfall hogy ha nincs min 4 giga vramod a játék vagy nem engedi beállítani a magasabb kinézetet vagy automatikusan levesz bizonyos dolgokat.
Nekem a 6 gigás van mert 1440p -s a monitorom és sajna azt érzem hogy itt már a gpu kevés Szval vehetek 1070 -et vagy vegát ha lesz egyszer.
-
hash99
senior tag
válasz Redneck #7202 üzenetére
A core voltage lockot is szedd ki és told fel azt is
Amúgy 65foknál van egy lépcső a boostnál tehát ha alatta tartod elvileg nem fog lemenni 2050re :-)
De a vsync is bezavarhat. Nálam a wqhd miatt így is fullon kell tekernie vsync alatt ezért nem veszi lejjebb talán.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy MSI 1060 6gb GT OC-t. Röviden leírnám a tapasztalatokat.
Elég sokat gondolkodtam melyik 1060 legyen. Először WF2OC gigát akartam de olvastam mennyi a negatív tapasztalat itt. A GT OC kb. egy 10essel olcsóbb mint a gaming x. Kicsit féltem a low budget hűtőtől hogy meleg lesz és hangos. Aztán olvastam tesztet ahol nagyon dícsérték. Végül ez lett.
Low budget ide vagy oda. A kártyát 2100Mhz boost clocra húztam föl ezen teljesen stabilan működik. A memóriáknak is adtam +200 mhz-t. Két óra witcherezés után a kártya 62-63 fok között stagnál az említett 2100mhz-en. A hűtő olyan csendes hogy a noctua ventik hangosabbak a házban.
Nagyon kellemes meglepetés. Bátran ajánlom mindenkinek és bár biztos jobb a gamingx szerintem aki nem nézegeti a gépet naphosszat és leszarja a ledes világítást meg a fölösleges backplatet annak nem éri meg a +10k-t.
Az egyetlen apró negatívum bár ez nem az msi hibája hogy wqhd-ban a 1060 teljesítménye kezd néha kevés lenni. Szóval lehet jön majd egy 1070-es bár így is high / ultrán megy a witcher stabilan 60 fps-el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest