-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Sok együtt töltött év után, elhagylak titeket. A szín marad zöld, csak pár generációval újabb.
[link][ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz JamesHun #22907 üzenetére
Most sikerült megnéznem.
Ezt már januárban letöltöttem, és frissítve is van.
Újra elindítottam, de már azt írja ki, hogy nem szükséges, mert már telepítve van.CSM-et pedig már korábban valóban kikapcsoltam, mert eddig nem volt olyan dolog, ami miatt szükség lett volna rá.
Ne bosszantsanak már, hogy tízegnyéhány évvel az UEFI megjelenése után még mindíg vissza kell kapcsolni a BIOS-t ahhoz, hogy néhány ritkán használt dologhoz hozzáférjek?? -
vlevi
nagyúr
válasz JamesHun #22905 üzenetére
Sajnos nem :(
Nekem is ugyanez volt a felállás korábban.
Valami eszement ötletről vezérelve, a HDMI port magasabb prioritásu, mint a DVI.
Ezért bootolaskor csak a HDMI-re megy ki a kép, és csak a Windows képernyő beállítás kapcsolja be a monitort, amikor betoltodik a rendszer.
Mostanság annyiban változott a helyzet, hogy monitort cseréltem, ami már Displayportos, azon megjelenik bootolas közben a BIOS logo.
De az sem tökéletes.
Pl szoptam azzal, hogy csak ez az 1db monitor volt bedugva a gépbe, akkor a BIOS-t sehogy sem tudtam elérni. Csak akkor, ha a tv-t is radugtam. Valamiért Displayporton nem adott képet a BIOS.
Másik dolog, hogy, ha csak a Displayportos monitor van radugva a gépre, akkor jól működik az energia gazdálkodás. 10 perc múlva lekapcsol a kijelző, a monitor elmegy alvó módba.
De, ha ra van dugva a gépre a régi, DVI-os monitor is, vagy a HDMI-s TV, akkor az Displayportos monitor nem tud kikapcsolni, amikor a Windows képernyő kímélő lekapcsolja. Egy másodpercre lekapcsol, elfekezedik, és a power ledje is átvált, jelezve, hogy alszik. De utána rögtön vissza vált fehérre a monitor power LED, és a monitoron is látszik, hogy vissza kapcsolódik a háttér világítás.
Csak akkor kapcsol ténylegesen energia takarékos módba, amikor a gép is aludni megy.
Valamennyire megoldás lenne az, ha ezt a monitort is HDMI-n használnám, de azt még azért nem lehet, mert az én 1060 kártyamon 2DVI, 1HDMI, 1DP port van.
És mivel a monitor 1440p felbontású, nincs is rajta DVI csatlakozó, mert DVI-n akkora felbontás már nem működik, főleg nem 75-144Hz-en.
Ja, és persze HDMI-n a Freesync sem megy. -
vlevi
nagyúr
válasz Zsootii #22826 üzenetére
Felhasználása válogatja.
Én pl. Home Office-ban vagyok lassan egy éve, ami azt jelenti, hogy naponta legalább 10 órát dolgozom a gépen, ami természetesen nem használja a GPU-t, csak 1-2%-ban. Ehhez felesleges forognia a ventillátornak.
Utána pedig már nincs kedvem játszani.A 1060-as úgy van kitalálva, hogy, ha 60% környékére ér a hőmérséklet, azonnal kapcsol a venti, az alá lehűlve pedig kikapcsol. Ettől természetesen egyes gyártók eltérhetnek, és te is átállíthatod.
-
vlevi
nagyúr
válasz bagalas87 #22816 üzenetére
Az enyém is zörög már, bizonyos terhelés alatt.
De vajon melyik a jó?
Az egyik 39mm, a másik 40mm-es csavar térközt ír, és más a cikkszámuk is.
GIGABYTE GTX 1060 WindForce 2X OC kártyám van. -
vlevi
nagyúr
válasz Ciccuka #22798 üzenetére
Nem nekem szólt, de megpróbálom én is ezt, hátha segít az én gondomon.
DP-on van csatlakoztatva egy 75Hz-es monitor, és, amikor a monitor elmegy altatásba, azaz a képernővédő kikapcsolja, akkor egy pillanatra a monitor standby módba lép (átvált a LED sárgára, kikapcsol a háttérvilágítás), de aztán szinte azonnal visszakapcsol a power led, és megy a háttérvilágítás is.
Egészen addig, amíg le nem telik az az idő, amíg az egész gép be nem alszik, mert akkor rendben lekapcsol.Másik hülyeség, hogy amikor a monitor alvásból felébresztem, akkor elég gyakran, sokkal később éled fel, mint a másik, rádugott DVI monitor, és ettől a Win10 előbb átpakol mindent arra a monitorra, és, ha jó kedve van, akkor néhány dolgot visszatesz a Displayportosra, miután az visszakapcsol...
-
vlevi
nagyúr
válasz Speed® #22484 üzenetére
Végeztem egy kis kutatást.
Brit tudósok megállapították, hogy az Nvidia 1060 többet bír, mint az i5-3470
Mindenesetre vegyes a kép.
Project Cars2 4K-ban intenzíven használja a GPU-t, a processzort kevésbé (legalábbis nappal, száraz időben)
[link]
Raceroom, inkább a CPU-t terheli, de, lehet, hogy csak azért, mert olyan grafikai beállítások vannak, amik nem fogják a GPU-t. Látszik is a grafikán (szerintem), hogy elég steril a környezet, pedig nincs minimálisra véve a grafika. Pálya minőséget magasra raktam, mert nem jó, ha verseny közben nincsenek tereptárgyak, viszonyítási pontok. Igazat megvallva, ez a játék "színvilága". (Most látom csak, ez a játék még DX9-ben megy ) Akkor ezért a magas CPU használat.
[link]
És végül Assetto Corsa Competizione. Ezt már csak FullHD-ban bírtam indítani, de itt is processzor limit van. De sajnos a FullHD miatt elég randa az 55" 4K TV-n
[link][ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Speed® #22481 üzenetére
"B450 lap 2x8GB 3000C16 RAMmal meg boltból ~40"
Igazat megvallva, nem néztem utána áraknak, mert elhatározás szintjen sem volt a csere.
[link]
Ez 20 körül van, 2x8GB, bakker, én a 2x4GB, 1600MHz-es DDRIII-t vettem nem sokkal olcsóbban. Igaz, az Corsair, nem G-Skill.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Trailblazer #22478 üzenetére
Tényleg nagyon régen volt, meg 2012-ben :)
-
vlevi
nagyúr
Na, nem próbáltam a FullHD-t, inkább megnéztem processzormag szerint.
Az egyik magot 100%-on használja, a többit kevésbé.
Illetve, most még lejjebb vettem a részletességet, a pálya részletességét is közepesre (eddig magason volt), ez hozott kb 20fps-t, a Nordschleifén. De előtte nem is néztem pl. Imolát, ahol ezzel a beállítással 100 körül mozog. Egyjátékos módban, gyakorlás közben, kb 20 autóval.
Mégsem teljesen elveszett dolog ez az 1060-as kártya 4k-ban
Csak nem kell erőltetni a maxon használatot.
Sajnos pl. az Assetto Corsa Competizione, ami Unreal Engine-t használ, az valóban játszhatatlan. Azt nem bírom annyira levenni, hogy elfogadható, stabil 60 fölötti fps-t produkáljon. Minimál részletességgel, FullHD-ben talán, de akkor meg olyan lesz, mint a régi Testdrive -
vlevi
nagyúr
válasz rasotamas #22469 üzenetére
FullHD-val még megpróbálkozok, de emlékeim szerint egyszer bepróbáltam úgy, és iszonyat ronda volt. 55" TV-n az antialiasingolt vonalak felkonvertálva förtelmesek tudnak lenni.
4K-ban meg nincs szükség az AA bekapcsolására.
Igen, a RAM dual channel, 2x4GB.
Tuning nincs, mert B75M lap van benne, az nem tuningolható.
Talán az i7-est megpróbálom még. -
vlevi
nagyúr
válasz Trailblazer #22463 üzenetére
Hát, az biztos, hogy nem egy mai darab ez a gép, amióta megvan, csak a videokártyát upgradeltem folyamatosan.
Szóval azt mondjátok, adjam le az egész gépet a hulladekudvarba?
Olyan keveset játszok, hogy nem szívesén költök erre a gépre, amíg megy. -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Tippet kérnék.
Milyen grafikai, vagy valami más beállítás irányában érdemes keresgélni, ha sem a CPU, sem a GPU nincs 100%-on, csak 70-75% körülre megy fel a terhelés , és természetesen az fps érték is alacsonyabb, mint szeretném?
Hőmérséklet 66fok, VGA memóriából is van még.
kb 50fps-em van a Raceroom játékban, (ha az árnyékokat kikapcsolom, akkor 65-70).
A felbontás 4k.
Gigabyte 1060 6GB kártya, i5-3470 proci, 8GB 1600-as DDR3 memória.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Én egy, nem is tudom pontosan milyen márkájú, de Hama csoportba tartozó kábelt vettem.
Olyat kerestem, amin a Sony TV-m ajánlása szerint fel van tüntetve a 18.2Gbps átviteli sebesség.
Az, hogy ilyen high speed, meg olyen hyper izé, nem mond semmit.
Gond nélkül viszi a 4KHDR 60fps-t
Persze, ahogy írtad, korábban a tied is vitte, de most nem. -
vlevi
nagyúr
válasz rasotamas #21781 üzenetére
Játéka válogatja.
Van olyan játék, ahol a CPU 100%, a VGA meg pihen, de van, ahol ki van hajtva mindkettő.
Nekem i5-3470 van az 1060 mellett, és pl. az ETS2-ben a processzor erőlködik, de pl. Assetto Corsa, vagy Project Cars2 teljesen rendben van. Az ETS2 egy nagyon régi DirectX9-es engine, a másik kettő sokkal újabb. Vagy pl. a Raceroom, ami, szintén DX9, de sokkal-sokkal jobban teljesít. 4K-ban szoktam játszani. De sajnos az új Assetto Corsa Competizione, az Unreal Engine-el már sok ennek a konfignak. Nagyon-nagyon le kell vennem a grafikai beállításokat, és még úgyis csak 40-50fps-em van 4K felbontáson. Az pedig autó szimulátorhoz nagyon kevéske. -
vlevi
nagyúr
Nekem nem Gaming kártyám van, csak Windforce. Ahogy korábban írtam, semmi tuning nincs fenn, a Giga szoftvere sem. Minden a gyári, alapbeállításon. A Windforce kártyánál alap, hogy 60°-nál kapcsol be a ventillátor. Amikor megvettem a kártyák, akkor hajtottam jó ideig Furmark-al, nem emlékszem sajnos, hogy mennyi volt a max hőfok, de talán nem ment fel 70 környékére sem.
-
vlevi
nagyúr
válasz Redneck #21363 üzenetére
Az enyém is kereplős, nem a szélzaj a probléma.
Gigabyte kártyám van nekem is.
"az én kártyám már youtube videó nézése közben eléri az 50 fokot."
Én megpróbáltam F1 2013-at, FullHD-ban, Ultra beállítással, és negyed óra játék alatt nem kapcsolt be a ventillátor. És még azt sem mondanám, hogy valami nagyon ultraszuper házam lenne, van egy 12centis venti elöl, meg egy ugyanilyen hátul, a processzoron pedig a legolcsóbb Arctic.
5-6 éves, vagy már több is, de, mivel nem tuningolok, eddig sosem volt gondom hőmérséklettel.
próbából mindjárt kiteszek egy 4k HDR 60fps YT videót a TV-re (az ui. 4K-s).
Megpróbáltam. Az nem bírta megfogni, mert csak 4-5% GPU időt használt, de most elindítottam VLC-ből egy 4K videót. Az 5% CPU, 50-60% GPU.
Kezdi elérni az 50°-ot, de nem kapcsol be a venti. Emlékeim szerint 60°-on kapcsol be.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Geri27 #21359 üzenetére
Ez nem az én videókártyám véletlenül?
Annak is tud ilyen hangja lenni, ha nagyon meghajtom.
Én azon gondolkodtam, hogy, ha majd nagyon zavarni fog, akkor veszek aprópénzért az aliexpressen hozzá ventillátort, és rárakom az.
Ha jól emlékszem, itt is ajánlott már valaki hozzá való ventit.
Az a jó, hogy ha nincs terhelve a kártya, nem forog a venti, nincs hanga.
Amikor játszok, akkor meg nem hallom
Csak arra az 1-2 percre, amíg a játékból már kiléptem, és vissza nem hűl a kártya. -
vlevi
nagyúr
válasz juliensorel #20897 üzenetére
PC fórum szerint sorra zárnak be a bányák.
[link] -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Vajon mi lehet az oka annak, hogy ETS 2 alatt csak 1GHz körül megy a GPU Core Clock, GPU load 69%, satöbbi, satöbbi, szóval nincs kihajtva. Mindeközben a processzor sem megy 100%-on, ebből arra gondolok, hogy CPU limit sincsen.
FullHD felbontás, Win10x64 (18282 Insider), 416.81-es driver, Giga 1060 OC 6GB, Intel i5-3470, 8GB RAM, SSD?
45-50 fps-es pöfög a játék, szaggat, miközben az Asetto Corsa-ban azért 120 az fps, mert ott beállítottam egy frame rate limitet...
Tudom, nem egy mai darab az Euro Truck Simulator grafikai motorja, de talán lehet valami vele variálni.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Pedig már eléggé elérhető árban vannak az 50-55" méretű 4k tv-k.
És játéka válogatja, van, amelyik nagyon jól megy 4k-ban, 1060-al, i5 processzorral. De valóban, van, amelyiket nem érdemes 4k-ban erőltetni, mert siralmas FPS-eket produkál.
Project cars 2 egész jól beállítható 4k-s játékra, kivéve az éjszakai futamok, mert akkor, a reflektorok fénye nagyon megfekteti, 25-30 FPS-eket diavetítéssé változik a futam :( -
vlevi
nagyúr
válasz Cingáriusz #20640 üzenetére
Igen, a giga ilyen. 60 fok alatt nem forog a venti.
-
vlevi
nagyúr
válasz Teetuss #19838 üzenetére
Még annyi ötletem van, hogy a Sony TV nem mindegyik HDMI bemeneten támogatja a teljes HDR-t, csak a HDMI 2,3,4-en. Nézd meg a te TV-det, hogy van-e ilyen korlátozás, illetve, hogy a TV beállításaiban engedélyezve van-e a teljes bőívtett (vagy hogy a fenébe hívják, nem tudom) hdmi jelformátum?
-
vlevi
nagyúr
válasz Teetuss #19836 üzenetére
Nagy valószínűség szerint a kábel a ludas.
Nekem is egy nagyon régi, még 6-8 évvel ezelőtti, ki tudja milyen HDMI kábelem volt, azzal nem ment a 4K HDR.
lecseréltem a kábelt egy olyanra, amire 18Gbps sebesség van írva, és azzal megy.
Nem tudom, hogy név szerint hogy hívják az ilyen kábelt (high speed, superspeed, csodajó spíd, ... ), azért írtam a 18gigabites sebességet, mert a Sony is ezt ajánlotta, és ez bevált. -
vlevi
nagyúr
válasz Joy 444 #19312 üzenetére
Mivel az elnevezések nem pontosak, ezért én olyan HDMI kábelt kerestem, amire rá van írva, hogy 18.2Gbps átvitelt tudja. Ez biztosan átviszi a 4k hdr-t, 60fps-ben. Sony XE8505 TV-vel, és Giga 1060 6GB kártyával próbáltam. Nekem előtte egy sok-sok éves HDMI kábelem volt, ami valamilyen HAMA kábel volt, a 4K 60Hz-t az is átvitte, de a HDR-t már nem.
Most egy szintén Hama féle, pontosabban Avinity kábelem van. Nem a márkanév a lényeg, hanem, hogy a 18.2Gbps átvitelt tudja. -
vlevi
nagyúr
válasz Speed® #18864 üzenetére
Pont most akartam berakni az ipon cikkét.
Érkező Ethereum ASIC okozhat felfordulást a VGA piacon -
vlevi
nagyúr
válasz kisza25 #17506 üzenetére
Én nem bántam meg, hogy kb 1 éve a 6GB-os kártyát vettem meg. A mai árakhoz képest akkor "nagyonolcsó" volt. Nemrég ruháztam be ui. egy UHD TV-re, na, az biztos kiütné a 3G memóriát. Meglévő játékaim (Assetto, PCars, ETS2 és hasonlók) szerencsére jól mennek így is. Nem mondom, hogy nem kellett lejjeb venni a grafikai beállításokból a FullHD-hoz képest, de ezekben a játékokban én alig látok különbséget a magas és, az 1-el alatta lévő grafikai szint között. 300-nál féktávon nem a fűszálak számolásával vagyok elvoglalva
Ja, és korábban szó volt róla, hogy i5, vagy i7 proci?
Nos, nekem i5-3470 van, és az Assetto Corsa benchmarkja szerint 30-35% között pöfög a proci, miközben a videókártya csúcsra van terhelve. Szóval 4k-ban talán még az 1070 mellé is elég az i5-ös.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nem biztos, hogy látod a különbséget, de érezni lehet. Még az otthoni egyjátékos fps-ben is érezhető a különbség, amikor a videokártya kikinlodja magából a 60-at, vagy lazán hoz 100+ fps-t.
Autó szimulátor, pl assetto, pcars, minden fektavon, kanyarbejaratnal, stb. Érezni lehet, hogy olyan kínlódás, nyúlós az irányítás. Nagyobb FPS értéknél, mondjuk 90-100 környékén viszont mintha egy másik játék lenne, rögtön életre kel az irányítás. -
vlevi
nagyúr
válasz matolcsida #14863 üzenetére
Semmi.
Mármint miért ne?
Berakodása az új kártyát, uninstallalod a csatlakozást, aztán ddu-val örökös a maradékot, majd feltelepítését a geforce drivert.
Nekem amd 7850 volt az 1060 előtt.
Vagy esetleg arra gondolsz, hogy az amd kinfigod kiloki a ződ kártyát? -
vlevi
nagyúr
válasz Grafirka #14307 üzenetére
"mekkora csucs oprendszer ez"
Stabilitásban szerintem a legsötétebb W95-s időket idézi
Néhány fórumba már be-beírogattam, hogy oké, ingyé adták, ajándék lónak nenyald a f****nézd a fogát, meg úgy általában nálam nagyjából el-elmegyeget. Firefoxot, pasziánszt elviszi, otthoni gépre nem is kell több
De, ha valami miatt újra kell telepíteni, akkor megy vissza a hetes.... -
vlevi
nagyúr
válasz juliensorel #13771 üzenetére
", jo azert ez a tiz."
Nnaaa, azért tessék óvatosabban fogalmazni
Mondjuk inkább azt, hogy egynek elmegy, mert más nincs. -
vlevi
nagyúr
válasz #57795584 #13248 üzenetére
Ebben a topicban pedig azt szokták ajlani, hogy vegyél inkább 1070-et
Mivel csak 1060-as kártyám van, nem tudom, hogy az 1050 (vagy a 70) milyen hozzá képest, ezért jobbhíján csak azt tudom javasolni, hogy ezt a két cikket olvasd át, hátha segít választani.
GeForce GTX 1050: a használható belépőszintIlletve, kicsit erősebb, de ez is 1050, a Ti NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti – a legkisebb Pascal
Amit nem tudok, hogy milyen processzor alá terveznéd venni? Az 1060-as nagyjából az Intel i5-el van párban, egy 1070-es alá már kell ez i7, ahhoz, hogy a videókártya teljes erőfölénye kijöjjön.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz kolopele #12208 üzenetére
"70k - ért a mostani 1080 teljesítményt? Azt kétlem"
Én azért bízok benne.2 éve, ha valaki azt mondta volna, hogy a 980-ast megkapja 70 ezerért, igencsak körberöhögték volna.
Oké, nem 1:1-ben, de a mostani 1060-as azért nagyon közel tud lenni némely játékokban a "régi" 980-as teljesítményéhez. A 3GB memóriás változat már megvan 70 ezer alatt.
Az 1070-es pedig körberöhögi a 980-astIgaz, ehhez kellett a Pascal is. Lehet, hogy a következő generációs GPU nem fog ekkorát előrelépni.
(u.i.: Úgylátom, amíg én írtam, többen is
tollatbillentyűzetet ragadtak, és leírták ugyanezt)[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Hauptmann #11731 üzenetére
Ez alól a Giga lehet kivétel. (Giga 1060 WF2 OC, 6Gb)
Nem igazán zavartatja magát, ha felkúszik a hőmérséklet 72-74 fokra. Ráküldöm a furmarkot , és 60°fölött indítja csak be a ventillátort, de ott is csak tessék-lássék, hogy forog. Amikor a hőfok eléri a 75°-ot, akkor kezd el rajta gondolkodni, hogy ennél feljebb már ne menjen. Most hirtelen pontos venti fordulatot nem tudok neked mondani, de közel sem jár 100%-on itt sem a ventillátor (talán 40-50%???).
Az viszont, ha zajos, valóban jelenthet olyat, hogy nem tudja a vezérlésnek megfelelő fordulatszámot elérni, és ezért jobban melegszik. -
vlevi
nagyúr
válasz Whaazzup #11552 üzenetére
Nekem i5-3470 proci mellett van. FullHD-ban az i5 mellé az 1060 az ajánlott. Nem vagyok nagy szakértője a dolognak, kb csak annyit tudok róla, amit itt olvastam, de van olyan ajánlás is, hogy az 1070 mellé már i7-es CPU ajánlot. Hát nem tudom. Mindenesetre nekem nagyon bevált.
-
vlevi
nagyúr
válasz ttwepinefrin #11458 üzenetére
Nnna. Olyat se láttam még. Mármint XFX-et.
Nekem Sapphire HD7700 Vapor-X kártyám volt, azon nem volt tápcsati.
Szerintem maga a kártya nem vehet fel 75W-nál többet, az a tápcsatlakozó nemoszt nemszoroz.
Talán csak valami nagyon túlhajszolt állapotban, TDP limitet átlépve jöhet szóba.Közben a saját megnyugtatásomra megguggliztam, itt a válasz a kérdésre.
[link]
80Watt
(Ebből 75 a PCI-E csatlakozón, és 5 a tápon). -
vlevi
nagyúr
válasz ttwepinefrin #11441 üzenetére
A hd7770-nek nincs külön táp csatlakozója, max 75w-ot vehet fel.
-
vlevi
nagyúr
Úgy van beállítva, hogy alapértelmezett lejátszó eszköz a TV. Ha ez nem elérhető, akkor a PC hangszóró.
Ez a beállítás így jó, mert, most, hogy újraindítottam a gépet, helyreállt a béke. Ismét az alaplapi hangkártyára megy a hang.
Nagyon sok éve így van beállítva, mindíg jól működött. Na, ez nem teljesen igaz Az AMD kártyáim néha pont azt felejtették el, hogy az alapértelmezett a TV, és nem kapcsolták be a HDMI hangot, amikor TV-re váltottam. Ilyenkor anyáztam.De van egy másik érdekessék. Win+P-vel lehet váltani a kijelzők között. Mostanában vettem azt is észre, hogy, ha a TV-n nem a HDMI1 bemenetre van állítva, akkor a Windows alól a Win+P-vel nem lehet aktiválni a TV-re a képet. Visszavált egymonitoros módba. De, ha átváltom a TV-t a HDMI-re, akkor bejön a kép.
Nagyjából mindegy, hogy előbb kapcsolom át a TV-t, mielőtt a számítógép képét oda küldöm, vagy pedig csak utána, de mégis kicsit furcsa, hogy ez is ment rendesen korábban, de valamelyik Nvidia driver óta ez is fordítva működik. Elsőre kaptam csak szívrohamot, azthittem tönktement a kártyán a HDMI.
Sőt. Most látom, mégszarab. Előbb át kell kapcsolni kiterjesztett módra, és csak utána tudok szabadon váltogatni a kijelzők között. Ez már azért így tényleg furcsa, és nem értem.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nnnna, most én is írok valami rosszatt az új Nvidia Driverről.
A HDMI hangkimenettel van bajom.
A TV fixen be van dugva a gépbe, de túlnyomórészt csak a monitort használom, a TV-re nincs kiküldve a kép.
A legújabb driverrel (most telepítettem pár perce) viszont annak ellenére a TV-re küldi (küldené) a hangot, hogy a TV képkimenet ki van kapcsolvaÚjra kellett indítani a gépet úgy, hogy a TV le van választva, és így wisszatért a hang az alaplapi hangkártyára. Korábban ilyen nem volt. Persze nem biztos, hogy Nvidia probléma, ui. Win10-esem van, és a W10 is tud nagyon furcsa dolgokat produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz jacint78 #11315 üzenetére
"Amúgy a multijátékokat kivéve nem hiszem, hogy annyira processzor limites lenne"
Tegnap vettem észre, hogy az Euro Truck Simulator igencsak CPU limites. i5-3470 procival, 1mag 100%-on, a második 40-50%, a többi pedig alapjáraton pihen. A VGA (Giga 1060-as) pedgi 50-60%kihasználtsággal dolgozik, az fps pedig leesik 40alá is. -
vlevi
nagyúr
válasz #24845312 #11141 üzenetére
"Van nekem is, láttam is kemény dolgokat, míg AMD VGA-im voltak..."
És ez a trend most is folytatódik, az új 5-ös sorozatú AMD kártyákkal.
Régi-új barát: az AMD RX 580/570 VGA-k tesztjeFogyasztás Sniper Elite 3 alatt.
Az 580 többet fogyaszt, mint a 480, de alig-alig gyorsabb.
Többmonitoros tesztet itt a PH-n nem látok, de többmonitiros rendszerben az AMD kártyák híresen sokat fogyasztanak, mert maxon járatják a memóriát. Az NVidiák ilyenkor alig pár Wattal kérnek több kakót. -
vlevi
nagyúr
Nekem maxom még sosem pörgött, pedig Furmarkkal már izzasztottam félórán keresztül.
Állítólag nagyonvacakhűtésű Cooler Master N200 házam van, amiben elöl van egy ventillátor, meg felül, hátul. Procin gyári venti van, a videokártyán is (szintén Giga WF OC 6GB).
74-75fok körül megállt a hőfok, és akarok nagy marhaságot mondani, közel sem ment 100%-on a ventillátor.
Egy GPU-Z-t érdemes lenne elindítanod játék közben. -
vlevi
nagyúr
Hoppácska. 3 és 6Giga kérdéshez.
Kipróbáltam a Forza 6-t, ultrára állítva, Spa Franchorchampsban. Egyedül gyakorolva, ultra beállítással az fps elég jó (80 környékén), de a memóriahasználat...
-
vlevi
nagyúr
válasz SirRasor #10053 üzenetére
Házméretnél, a hosszúságnál sokat szamít, ha a haz alsó részében lévő hdd keretek kivehetők. Mint ahogy itt is az volt a helyhiany oka.
Illetve, ha alsótapos a haz, akkor az alsó táp előtti részen bőven elfér egy csomó hdd.
Nekem cooler master n200 házam van. Microatx-es, de röhögve beleférne akár a leghosszabb vga is.Aképen nem az én házam van, csak példaképp raktam be.
[link][ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Kaslerka #9871 üzenetére
Ja, i5-760 mellett gtx 660?
És ahelyett 1060?
Nyugi, mégbrutálabb les a különbség.
Az említett techpowerup tesztben 22-ről 50-re ugrik az fps szam
Persze, a két teszt között sok-sok év telt el, a gép többi része is cserélődött, de valami viszonyitasi alapnak bizos jó.
Azt tudom, hogy amikor én az amd7850-t cseréltem 1060-ra, kétsueresére ugrott az fps az általam használt játékokban, pedig a graf. beállitasokat is feljebb vettem.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nnnna, megoldottam a kijelző gondomat.
Az volt a probléma, hogy a mknitor dvi-on, tv pedog hdmi-vel volt rádugva a giga 1060-as kártyámra. Ebben a felállásban a tv volt az elsődleges kijelző, bootoláskor csak ezen volt kép, a win is a tv-t mutatta 1-es szamú kijelzőek. Persze átlehet állitani a 2-est alapértelmezettnek, de akkor is furán néz ki.
Vettem kici occo kinai displayport kábelt, és a dvi helyett azt használom, így már bootolás közben van kép a monitoron, és a windows is a monitort mutatja 1-es számú kinelzőnek. -
vlevi
nagyúr
válasz Whysperer #9414 üzenetére
Ha a downsampling antialiasra gondolsz, azt az AMD virtual super resolutionnak hivta, az nvidianal is van ilyen, csak most nincs előttem a gép, nem tudom megnézni. A lényeg, hogy a képet nagyobb felbontásban rendereli a videokartya, és a megjelenítőhöz leméretezi.
A játékban beállithatsz nagyobb felbontást, de a kimenet mjndig fullhd lesz. -
vlevi
nagyúr
válasz Grafirka #9288 üzenetére
"windows billentyu + P" es az utolso verzio a listabol a "projector only"
A vicces, hogy nálam ez fordítva van. A monitorom a DVI-ba van dugva, a TV pedig HDMI-vel. De ez már a sokadik videókártyám, és a HDMI az első megjelenítő, így a Win+P-re a második kijelzőre jön be a monitor. -
vlevi
nagyúr
Egy másik oldalon írtak egy új Hotfix driverről, [link] , ami a Pascal alapú kártyáknál azért érdekes, mert az előző driverben, idézem "A másik fontos hibajavítás már a Pascal alapú GPU-val szerelt videokártyákat célozza, feladata pedig az, hogy módosítsa a korábbi alapértelmezett opciót, ami a „Debug Mode” volt."
-
vlevi
nagyúr
Biztos soxor volt már róla szó, de az AMD csataliszt driverfrissítéstől hogyan tudok megszabadulni?
Az Nvidia Control panelben kell valamit beállítani, hogy ne frissítse a fél éve nem létező videókártyám driverét? Nincs már semmi AMD a gépemen, Intel procim van -
vlevi
nagyúr
Nálam viszont a Project Cars volt az egyik ok, amikor a 7850 cseréjekor Nvidia kártyát kerestem, és nem AMD-t. A PCars (bár tagadják), de a ződ kártyákkal sokkal jobban működik (vagy működött, mert lehet, azóta ott is változott a helyzet).
És a többi részlet is szimpatikus volt a ződeknél. A félpasszív üzemmód, a kétmonitoros fogyasztása sokkal alacsonyabb, a csataliszt sosem lopta be magát a szívembe, ésatöbbi... -
vlevi
nagyúr
válasz #24845312 #8290 üzenetére
"aminek az a vége"
Ha valaki túlnyomórészt a játékoknak azzal a részével játszik, amiben a 480 éppen jobban teljesít, mint az 1060, akkor ennek lehet olyan vége.De szerencsére nem kell sokáig keresni, a PH már elvégezte helyettünk a tesztet. Hasonló összehasonlítást lehet találni a techpowerup oldalon is.
A zeredményeket mindenki értékelje ki saját magának.
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz Tsebacsi #8277 üzenetére
Nagyon mellényúlni azthiszem egyikkel sem lehet.
Nekem a gigabyte-al sincs gondom, amikor én vettem (október, november), akkor jóvalsokkal ez volt a legolcsóbb 6 gigás. Mostmár úgy látom, drágult annyit a giga (pl. az ipon webshopjában), hogy az MSI pár forinttal olcsóbb nála
Lényegalényeg, hogy egyik sem kimondottan hangos kártya (beleértve a rövid, egyventillátorosakat), még nagy terhelés alatt sem. Én a gigát tudom, hogy a házban lévő noctua 12centis ventillátor mellett képtelenség meghallanai. Pedig az sem egy süvítő turbina. Ráadásul, kevés kivételtől eltekintve ezek a kártyák 60° alatt passzívak, vagyis nem forog a venti. Ez a passzív állapot nálam azt jelentette, hogy fél óra F1 2012 játék ultra beállítással, vsync on, fix 60fps-el, nem kapcsolt be a venti. Vagyis az F1 2012, 60fps-en nem bírta megterhelni a kártyát. -
vlevi
nagyúr
válasz csutka19 #8112 üzenetére
Igen, ahogy előttem is írták, W10 alatt csak a legújabb, augusztustalan, évfordulós frissítéssel működik az NVidia driver. Neked pedig nincs fenn ez a bizonyos évfordulós windows. (Ezt onnan látom, hogy pl. az óra van a sarokban, nem az értesítési központ ikonja). De, ha beírod a Win+R után, hogy winver, te is megtudod, milyen windowsod wan.
-
vlevi
nagyúr
válasz szasanyi #7643 üzenetére
"Hangsúlyozom: valóban maxon"
Nagyjából ez a kulcs a dologban. Mert, még, amikor a gyorsbeállításokban kiválasztod az "Ultra"-t, az sem állít mindent teljesen a legnagyobbra, van, ami még akkkor is mediumon marad.
Mert, ha tényleg minden egyes beállításba bemegy az ember, és feltolja totálra, akkor ott bizony el fog füstölni még az 1080Ti SLI-ben is.
32xAF-t, 8xMSAA-t, és rögtön jön a diavetítő. -
vlevi
nagyúr
válasz Drachande #7295 üzenetére
Intel chipsetek általában (asszem, de javítsatok, ha baromság), 1600MHz-ig kezelik a memóriát. És illik neki 1.5V-osat adni. Az, ha a memória 18xx MHz-es, az feltételezi, hogy AMD-hez lett kitalálva, és ebből az is adódhat, hogy magasabb feszre van állítva, mint 1.5V
-
vlevi
nagyúr
válasz #24845312 #7258 üzenetére
Azért mégiscsak van.
Legalábbis kell lennie, mert én ugyan nem próbáltam ugyanazt single és dual channelben, de a dual channel 1600Mhz azt jelenti, hogy a memória órajele effektíve 800MHz, de egyszerre dupla mennyiségű információt tud átpaszírozni a buszon, a párban pakolt memóriával.
Ha nincs dual channel, akkor csak fele akkora a memória átviteli sebessége. -
vlevi
nagyúr
válasz sultansmith #6652 üzenetére
"2 hét alatt majdnem 10%-ot "
Tudom, téged nem vigasztal, inkább egyenesen kiborít, de nekem most az egyszer mákom volt. Október közepén vettem ezt : [link] Akkor 83 volt, most 98 -
vlevi
nagyúr
Félig OFF
Erről hogyan lehet leszoktatni a Windows10-et?Igen, volt valamikor AMD kártyám, de a csataliszt rendesen le volt takarítva, amikor az 1060-as bekerült a gépbe.
-
vlevi
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #6252 üzenetére
Nekem a furmark alatt egyszerkétszer elérte a tdp limitet a giga 1060-as. Ezen is csak 6-os tápcsati van. Azt nem tudom neked megmondani, hogy ez a limit a 6-os tapcsati miatt volt-e, vagy pedig az 1060-asnak a tdp felső határa-e. Ha az előbbi, azon segithet a 8-as csatlakozó. De, mivel én nem tuningolok, nekem elég a 6. Ha tuningolni akartam volna, akkor nem gigat veszek, hanem valami mást, de akkor meg mar majdnem ott lennék, hogy akkor inkabb mérnemveszel 1070-t, az húzás nélkül is sokkal erősebb, mint bármelyik szénnétuningolt 1060...
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Synology NAS
- Politika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Python programozás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest