Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ildiko1984
csendes tag
Ha zavar allj el tole es vegyel egy masikat. A legkevesbe coil whine eselyes a gainward phoenix. Nagyon csendes es minosegi cucc. Csak figyelj ada hogy eleg vaskos a hutoje. 2;5 slotnyi. Az Msi Gaming utan szerintem a legjobb minőségű es jelentosen olcsóbb!
Most 93k az iponon. Az asus 102...
De ne feledd hogy a tapod is lehet ludas! Igy sok felarat ne fizess. Ezert is irtam a gainwardot
-
hundai
aktív tag
Ha webshopban rendelted meg, akkor 14napon belül indoklás nélkül visszaviheted, valamint 30 napon belül a vételárat is visszatérítik a fizetési módodnak megfelelően.Eddig csak wf meg g1 es coilról voltak panaszok.
Ha már a strixre valót is rászánod, szerintem az msi gaming x-el nem nyúlhatsz mellé. -
eami
veterán
sziasztok! vettem csütörtökön egy Gigabyte G1 6G-os kártyát (FSP500-60APN 85+ 500W tápom van). játéktól függően előjön jobban/kevésbé de elő jön a coil whine. 60 fps locknál eltűnik vagy minimális lesz, de nyilván zavar, amúgy nem írnék ide. Szerintetek érdemes egy cserével próbálkozni pl Asus Strixre vagy simán megvan az esélye hogy az is nyekeregni fog, akár még jobban is mint ez
(elvileg 3 napon belül lehet cseréltetni, igaz?)
-
Imre921
tag
válasz
#24845312 #9180 üzenetére
"Most épp egy GTX 970 4GB-ot tesztelgetek, de egyelőre semmi előnyt nem tud felvonultatni a 1060 3GB-tal szemben. Kicsit lassabb, sokkal forróbb, sokkal hangosabb, és sokkal többet fogyaszt. Pedig ez egy Asus Strix DirectCU II OC, míg a 1060 3GB csak egy Inno3D Compact 1 ventivel."
+1
Ennyi -
törölt tag
válasz
PunkZoli #9189 üzenetére
Nem 1060-assal ugyan, de már jártam így, de akkor viszont a kikapcsolás se segített. BIOS-t kellett frissíteni az alaplapon, a régi BIOS nem támogatta azt a kártyát, amivel próbáltam (túlságosan új volt neki). A tünet ugyanez volt: bekapcs, ventik maxon forognak, és nem ad képet a VGA (de nem is sípol VGA hibával az alaplap).
Szerk.: bár semmi jelentősége, de az is egy Asus VGA volt (Asrock meg az alaplap), de a márkának itt nincs jelentősége a probléma szempontjából.
-
PunkZoli
aktív tag
sziasztok,
van egy új asus 1060-asom, a gond pedig az, hogy ritkán, ha benyomom a bekapcsot felpörög csak a venti hangosan és nem történik semmi. Ilyenkor ki kell nyomni a gépet majd újra be....
Ez megoldható bárhogy, vagy fordult már elő bárkivel? -
PeL
addikt
Azt nem tudja valaki hogy miért dobálja fel nekem véletlenszerűen játékból való kilépéskor (gondolom előbb dobja fel csak ott marad kilépésig, volt mikor alt+tab után láttam meg) azt az ablakot amiben olyasmi áll hogy a windows teljesítménybeli lassulást észlelt és vissza akarja állítani egyszerű színösszeállításra, hiába nyomok rá hogy hagyja úgy ahogy van és ne kérdezze meg újból, következő játéknál ha kilépek ugyanúgy ott van. Csinálta már régebbi driverrel is, most a legújabb hotfixes van fenn. Másnál is szokott lenni ilyen?
-
Hauptmann
veterán
Olyan nincs, hogy tuti nem cicereg.
-
SirRasor
addikt
Helló!
6GB-os változatnál melyiket érdemes megvenni, ami tuti nem cicereg, leáll 60 C° alatt a venti de a lehető legolcsóbb? -
törölt tag
Értettem, igen. Annyi a lényeg, hogy szerinte VRAM limit volt, szerintem meg GPU limit.
Most egy konkrét példa, vegyünk két közel azonos sebességű kártyát: GTX 970 4GB, GTX 1060 3GB. (Ezek most vannak is nekem jelenleg itthon.)
A közel azonos sebességű két kártya esetében miért nem gyorsabb a több VRAM-os 970, ha a 3GB VRAM jelentené a korlátot? Azért, mert ez az állítás nem igaz, és a GPU a korlátozó tényező, a +1 GB VRAM-ot meg a hajára kenheti az ember, mert egy kicsivel még így is (tehát kevesebb VRAM-mal is) gyorsabb a 1060 3GB. Erről ennyit.
Egyébként ez látható az alábbi videóban is:
https://www.youtube.com/watch?v=usvAuRLY2jQ -
törölt tag
válasz
Apollo_21 #9145 üzenetére
Milyen játékokkal milyen beállítások mellett játszottál azokkal a kártyákkal?
Én arra utaltam, hogy előbb fogy el a GPU azokon a kártyákon, mint a 3GB VRAM.
A GTX 580 a HD7870-esnél gyengébb, márpedig nekem arra még a 2GB VRAM is bőven elég volt, mert a GPU nem bírt volna többet.
Az R9 280X meg kb R9 380 sebesség, hol nem elég neked arra a 3GB? Én 2 GB-os 380-nal is bőven elvoltam, a 4GB-osra meg értelmetlenül soknak is éreztem a VRAM-ot, mert ahol olyan beállításokat állítottam volna be, ahova kellett volna a 4GB VRAM, ott már rég nem tudott megfelelő fps-t kitolni magából az a kártya.
Tehát a GPU volt a kevés, és nem a VRAM.Most épp egy GTX 970 4GB-ot tesztelgetek, de egyelőre semmi előnyt nem tud felvonultatni a 1060 3GB-tal szemben. Kicsit lassabb, sokkal forróbb, sokkal hangosabb, és sokkal többet fogyaszt. Pedig ez egy Asus Strix DirectCU II OC, míg a 1060 3GB csak egy Inno3D Compact 1 ventivel.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Thomas0806 #9177 üzenetére
Ha spórolni akarsz, pár hónapos, rendes kiskergaris kártya személyes átvétellel.
-
Thomas0806
csendes tag
válasz
Hauptmann #9176 üzenetére
Pontosan ezért nem vásárolnék új alkatrészeket aprón hisz pár ezer forintot spórol az ember és ha beszarik vmi akkor meg megy a többszörös lóti futi. Sajnos nem 10 millák állnak az ember számláján ,hogy ha véletlen mondjuk be is húznak ne verjen földhöz 100 ezer forint
Bár tény előre semmit nem utalnék az ezer százalék
-
Hauptmann
veterán
válasz
szasanyi #9167 üzenetére
AZ RTR-t nem ismerem, baromira nem az én világom, a GTA V-höz mérek mindent. Speciel itt a Very High-Ultra különbség kb. csak faszverésre jó, mert ugye Heist közben nem azt nézzük, hogy a domboldalon Ultrában picit több a fűszál.
Thomas0806,
Új kártyát apróról én sem vennék, mert nem annyival olcsóbb, hogy a szopóroller faktor a fejünk felett legyen (soha nem értettem azokat, akik egy közel 100k-s kártyánál 2-3k-t akarnak spórolni ezzel), ellenben egy használt kiskergaris kártya jó opció lehet.
-
dewil666
őstag
válasz
Thomas0806 #9168 üzenetére
Pedig vannak becsületes eladók is akik új cuccokkal foglalkoznak!
-
Thomas0806
csendes tag
válasz
sakal83 #9171 üzenetére
Most kapásból nem biztos hogy megrántanám a procit de mivel a k és non K között pici a különbség árban ezért K-s lesz benne!! Köszönöm valahogy én is így vagyok vele mivel hosszabb távra lenne a Platform inkább erős proci és 1060-as kártya lesz!! Köszönöm a segítséget már ezen agyalok 1 hónapja hogy mit csináljak
-
sakal83
addikt
válasz
Thomas0806 #9170 üzenetére
Tuningolnád a procit?
Ha nem egyértelműen i7-et vennék, és amúgy is
egy 1070 szintű vgaban 10-20%-ot is benne hagy egy i5-ös sok játékban, akkor meg minek +30-35%-al jobb vgat venni +50%-os árért
Jól gondolod az erős procit alapként, ha hosszútávra tervezel
azért kérdeztem a tuningot, mert ha nem tuningolnál, akkor felesleges az az alaplap és K-s proci, és mehetne a 1070 (érezhető különbség van a 1060 és 1070 között!!)
-
sakal83
addikt
válasz
Thomas0806 #9162 üzenetére
Tuningolni akarod a gépet?
Ha nem, akkor a 7600k-t nem vennék a helyedbe, ha 3-5 évre tervezel.
Egy 7600k 4,5-4,7 ghz-en annyira erős kb. mint egy i7 6700-aws alapórajelen. És egy 1070-eshez már nem az igazi egy i5-ös.
Milyen lap lenne?
-
szasanyi
félisten
válasz
Hauptmann #9165 üzenetére
Igen, lesz olyan játék sok... és olyan is ahol nem,.
Rise of TR-t állítsd be maximumra (de szó szerint, minden beállítást manuálisan (ti. a Very High ezt nem teszi meg) és az élsimítást is kikapcsolhatod (bár 1080p-ben azért sokszor gázos úgy) és játszhatatlan lesz a játék. És ez csak egy, de van jó pár ilyen.
Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a minden maxon értelmezéssel van itt probléma több embernél, ez jól látható az előzményekből. -
Thomas0806
csendes tag
válasz
szasanyi #9163 üzenetére
Köszönöm válaszod . Valószínű ,hogy 1070 lesz a vége hisz játékra lesz a gép kb olyan 3-5 évig nem szeretnék a Procihoz nyúlni azért variálok a 1060 és 1070 között. Párom gépe lesz és egyenlőre Asus VX 239H monitor lesz hozzá!! Én majd jövőre akarok cserélni egyenlőre én elvagyok az X58-as rendszeremmel
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
Mika1227
őstag
válasz
Thomas0806 #9154 üzenetére
Az aprón nézelődtél? Az enyém is onnan van és semmi gond vele!
-
szasanyi
félisten
válasz
Thomas0806 #9159 üzenetére
Egy jó i5 elég az esetek többségében, tehát az i7 (amennyiben választani kell) egyelőre felejtős. Viszont el kell keserítselek, mert a minden fullon 1080p-ben nem fog menni. Vagy legalább is messze lesz a 60FPS-től, persze azt te tudod a szemed mennyire érzékeny (Vsync hiánya, FPS drop, stb.). Ha szó szerint vesszük akkor neked 1070 kellene (én pont ilyen sorrendben használtam 3-3 hónapig 2 kártyát, és hát... drága a 1070, de 1080p-ben ott nincs akadály a Vsync + min. 60FPS-hoz
).
-
Thomas0806
csendes tag
Két választásom van: I7 6700K + GTX 1060
I5 7600K + GTX 1070 -
Imre921
tag
90ér van Giga Windforce
-
Hauptmann
veterán
válasz
Thomas0806 #9157 üzenetére
Mindenkinek más az értékrendje, de én 100k feletti összeget nem adnék egy 1060-ért, főleg annak a fényében, hogy egy kis szerencsével egy olcsóbb példány is hozza a drágábbik értékeit, ha meg mégsem, az sem baj, mert lényegtelen a különbség.
-
szasanyi
félisten
válasz
Thomas0806 #9152 üzenetére
Az igényeid és az árak ismerete nélkül nehéz bármit javasolni, hiszen a választás azoktól nem független. Szerintem legalábbis biztosan nem.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Melyik Strix, a 6G, vagy az O6G?
Kb. tökmindegy amúgy. De én ennyit nem költenék 1060-ra, inkább hozzátennék, és 1070.
A Xtreme és az O6G a két leggyorsabb kártya egyébként, nem tudom, hogy emiatt mennyi tuningpotenciál maradt benne.
-
alcsa
senior tag
válasz
Amelyik tetszik
, es ezt komolyan mondom
.
-
Mika1227
őstag
válasz
Mi a szempont a választással kapcsolatban?
-
Thomas0806
csendes tag
Sziasztok
2 kártya közül megy a dilemma
Asus Strix GTX 1060
Gigabyte Xtreme Gaming GTX 1060
Ti melyiket választanátok a felsorolt két kártya közül? Előre is köszi Üdv: Tomi
-
Mika1227
őstag
válasz
kiltrus@citr #9137 üzenetére
Gyönyörű!!! Használd megelégedéssel!! Nekem is ilyen van!
-
alcsa
senior tag
válasz
kiltrus@citr #9142 üzenetére
pisix
-
Imre921
tag
válasz
Pofás darab. Használd egészséggel
3DMark 11-be esetleg tudnál tolni egy default run-t?
-
Bacusuz
őstag
válasz
kiltrus@citr #9142 üzenetére
driver only?
és a 3d cuccok mik? -
Solymi81
aktív tag
válasz
sakal83 #9136 üzenetére
Nem hagytam ki a technikai fejlődést, figyelembe vettem és írtam is, hogy változott és az igények is változtak.
Szerintem érthetően leírtam, hogy akkor hívhatjuk valóban (közép) középkategóriás kártyának, ha a FullHD, 60 fps és a max beállítások a követelmények. Enélkül szerintem inkább a középkategória felső részébe tartozik.
Nézd, az árfolyamváltozás és ezek következményei elég valós dolgok és nem egyoldalú megközelítése a dolgoknak. Senkinek se mindegy, hogy az fizetőeszközét milyen árfolyamon váltják át. Szerinted az angolok, svájciak, svédek miért nem váltottak euróra vagy az olaszok miért gondolkodnak azon, hogy visszahozzák a lírát?
"A mas fajta nézőpont tiszta magyarazasa a nyomornak" -> Lásd fentebb. Másrészt nem nyomoromban vagyok a GTX1060 ill. RX480 topikokban.
"Jelen esetben a egy középkategóriás vga az avg fizetés 60%a. 180as arfolyamnal a 30-40%a volt. Magyarul csorobbak vagyunk
" -> Ja, volt ilyen árfolyam 2008 előtt, aztán jött valamiféle válságnak nevezett apróság ami helyretette a valós piaci értékeket.
Azt meg lehet látni, hogy a gazdaságunk nem éppen erősödik az elmúlt években, gyakorlatilag a dollár 2014-2015 környékén a 230-250-es szintről lőtt fel a jelenlegire. Ha vissza is állna, a 180-as árfolyam akkor is még nagyon messze lenne.
A fizetés részt meg ne is boncolgassuk akkor amikor annak több mint a fele elmegy az adókra.
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Gratulálok, használd egészséggel.
Nekem a kártya nagyon tetszett kibontáskor. Elég masszívnak tűnt látványra, majd tapintásra is.
Meg mondjuk jó nehéz is.
-
kiltrus@citr
csendes tag
Végre megérkezett még meg is köszönték egy szerelmes képeslappal de
minden út kínába vezet hát ez is kínaiGyorsan csináltam tesztet is.
Meglepett milyen hűvös alig melegedett de magam leptem meg mert az msi afterburner-ben megmaradt a hűtés venti beállításom.
Tesztet fullon csináltam mert azért mégis csak teszt bár bőven elég szép high-on normál tesszellációval 2x élsimivel aki nem hiszi járjon utána.
-
sakal83
addikt
válasz
Solymi81 #9129 üzenetére
Valamit kihagysz az elmeletedbol. A technikai fejlődést.
A te elmeleted szerint a nalad 8 évvel idosebbnek a kozepkategoria a 640*480. Ami ott fut 24fpssel az a kozepkat.
A rossz árfolyam es ezek + hatasa a befektetesekre elmélet pedig elegge egyoldalú megközelítés... Es mindig minden kormany ezt mondja
Akozepkategoria a teljes aktualis termekpaletta a teljesitmeny szerint sorrendbe allitott; kozepen elhelyezkedő tagjai.
A mas fajta nézőpont tiszta magyarazasa a nyomornak
Jelen esetben a egy középkategóriás vga az avg fizetés 60%a. 180as arfolyamnal a 30-40%a volt. Magyarul csorobbak vagyunk
De ez n. Off
-
donnie.d
aktív tag
válasz
#24845312 #9119 üzenetére
A zökkenőmentes szórakozás érdekében döntöttem úgy, hogy ha a keret engedi, s én is megbékélek az adott árazásokkal, akkor minél többet költök a hardverekre. Ameddig nem volt saját keresetem elég bosszantó volt, amikor gyenge kártyák álltak a rendelkezésemre, s szórakozás helyett az idegbaj kerülgetett, amikor valami nem ment normálisan, s a játékidő tetemes részét a beállításokkal való sz*rakodás tette ki.
Pont az általad említett ok miatt nem vásároltam 3 GB-s modellt, mert nem azzal akarok foglalkozni, hogy egy adott játéknak eltaláljam a megfelelő beállításait, hogy játék közben ne fogyjon el a kártya VRAM-ja, hanem a kártyához mérve (élsimítás kivételével) mindent beállítok maxra és indulhat a játék.Ugyan megvagyok elégedve a jelenlegi kártyámmal, ami egy MSI Gaming X, de valahol azért röhejesnek tartom, hogy egy 104k-s áron vásárolt kártyánál is játszadoznom kellett a beállításokkal például a Rise Of The Tomb Raider esetében, ahol ultrán olykor-olykor megfeküdt. És ez azért gáz.
-
PeL
addikt
válasz
Imre921 #9130 üzenetére
Mondjuk amúgy érdekes üzletpolitika volt ez az NV részéről, hogy egy jóval gyengébb GPU mellé (1050 Ti) odapakolta a 4GB memóriát ami láthatóan bőven sok arra a kártyára, csak felesleges árfelhajtó tényező, a "gyengébb" 1060-ra meg csak 3GB jutott
Fene se érti a logikát ebben
4GB-os 1060-ra azért már nem nagyon lehetne rossz szava a fanyalgóknak sem. Vagy mégis?
-
Imre921
tag
TROLL ON
Vegyetek inkább ilyet. Ez fjúcsörprúf me'4gigás.
Asszem van még 4gigás gt210-es is, de azt nem találtam
troll off
Csodálkozok amúgy hogy a sima gtx1050esek csak 2gigás kiszerelésben kerültek forgalomba
Mondjuk annak nem is kell több, de láttunk már 'csudálatos termékeket még top gyártóktól is
-
Solymi81
aktív tag
szasanyi:
Itthon annyiba kerül a hardver mint külföldön, ha átváltod a jelenlegi árakat.
Tudom, mert szoktam nézegetni az Amazonon.Az, hogy ilyen az árfolyamunk az vásárlás szempontból negatív, viszont pozitív befektetési szempontból.
A problémát inkább az alacsony fizetés és az azon (és minden máson) lévő sok adó jelenti.Középkategória témakör:
Kicsit túl van ez lihegve a részünkről, egyrészt mivel többségünk már nem fiatal, másrészt végigkövettük az ipar fejlődését így kialakultak bizonyos igények és elvárások.
Számomra a középkategória (közepe) azt jelenti, hogy van egy olyan konfigom ami elviszi a játékot közepes vagy néha kicsit jobb beállításokkal, kb. 30-45 fps környékén.Ha maradunk azon a középkategóriára belőtt 40-50K szint környékén, akkor megkapjuk az rx460-at és a GTX1050-et. Drágábban meg már az RX470-et, bár az már erősen 65K környékén megy.
Ezért a pénzért a GTX1050-es max vagy ahhoz közeli beállításon, fullhd-ban hoz 35-50 fps-t játéktól függetlenül.Az RX470 már egy szinttel feljebb lép, az RX480 és az GTX1060 pedig már bőven a felső középkategóriában vannak, a kevesebb RAM-os verzióik pedig használható alternatívák az adott szintre.
Ráadásul ha azt nézzük, hogy ha közepes grafikai szintre veszünk vissza játékokat, akkor neme gy rondaságot kapunk hanem egy teljesen normálisan élvezhető szinten.
Probléma az, hogy be vagyunk etetve a csili-vili űber részletes látvánnyal, miközben nagy részét a játék hevében észre se vesszük, sőt...
Egy szó mint száz, a gtx1060 akkor hívható középkategóriásnak, ha kijelentjük, hogy a fullhd (bár ez ma már alap), maximum beállítások és a 60 fps a minimum elvárás.
-
szimi57
őstag
Ha lenne 3 GB-os 1070-es én azt venném, nem a 6 GB-os 1060-at.
-
szasanyi
félisten
Ez a 3GB vs 6GB kicsit túl van bonyolítva. Az összefoglalóba betettük a rövid lényeget, vannak tesztek (linkelve is) e témában. Mindenki vegye az igényeinek és/vagy a buxájának megfelelőt, fölösleges az önigazoló és mást győzködő postok garmadáját beírni.
-
jcs
tag
válasz
#24845312 #9119 üzenetére
Az a baj, hogy tényleg félre vagyunk tájékoztatva:
Crysis 3 vram
Itt pl . jóval kisebb értékeket kapnak, mint amit a fórumtársak mérnek.... -
FunPro
őstag
Amúgy, ha már itt tartunk, az experience miért kezeli csúcs kártyának az 1060-at?
Eddig egy játék nem volt kb. amit normálisan belőtt. Mindent felnyom mint a barom, aztán szaggatnak a dolgok össze-vissza.Ennek úgy lenne értelme, ha valaki megkeresné azt a beállítási szintet, ahol a grafika még nem megy a teljesítmény rovására. Amikor ezt megtalálta, a beállítási értékeket betáplálja a rendszerbe, a többi kártyatulajdonos pedig boldogan eljátszik az ideális beállításokkal.
Ha pedig ez most is így megy, akkor valami nagyon nem stimmel.
-
PeL
addikt
válasz
Apollo_21 #9120 üzenetére
De látványban mit veszítesz kimaxolt beállításokhoz képest? Szerintem túl sokat nem. Például elég ha a sokat emlegetett GTA V-t megnézed, Ultra textúra vs Very high. Látványban szinte észrevehetetlen a különbség, VRAM-ban meg 1GB-ban mérhető. Minden játékban van egy beállítási szint ami felett mondhatni alig nyersz a látványhoz pluszt, viszont már megvan az az érzés hogy k*rva jól néz ki az egész, meg jól is fut. Én nem vagyok maximalista, ehhez a kártyához nem is szabad így állni, mert nem csúcskategória az 1060-as semmilyen változatban sem. Ultra helyett csak Very High-on vannak az opciók? Kit érdekel?
Látványban kb ugyanúgy a csúcskategóriát idézi, fix 60 fps megvan, kell ennél több? Nem hiszem.
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #9120 üzenetére
Arra a 1060 sem lesz képes, nyugi. Vegyünk csak alapul egy pár éves játékot, a GTA 5-öt. Nem a VRAM mennyisége a mérvadó, hanem a GPU ereje, hiába fér bele a sok beállítás a VRAM-ba, a GPU kevés lesz hozzá.
Amiket írtál kártyákat (280X, GTX 580) ott sem a 3GB VRAM volt a gond, hanem a gyenge GPU.
Van itthon 4 GB-os kártyám is, meg volt 8 GB-os is. A sok VRAM-hoz GPU is kéne ám. (1070-nél meg is volt, de az már bőven a felsorolt kártyák fölött van teljesítményben) -
Apollo_21
addikt
Vhogy erre inkább nem reagálok
De mégis...azt is inkább offba.
B--a a csőrőm nemkicsit ez a 3gb-t fullhd jópáros! NEM nemaz!
Felejtsük el ezt a tutiság dolgot hogy elég, opciókat állítgattok hogy beleférjetek 2-3játéknál a vram keretbe...
pont ezzel bukik meg a nagy igazság katyvasz amit páran írtok.Nekem kb 2éve nemfelel meg a 3gb-t, mert sem a 280x sem a gtx 580 3gb-t nemvolt képes grafikus beállítás visszavétel nélkül megbírkózni fullhd-ben dolgokkal....
-
törölt tag
válasz
donnie.d #9082 üzenetére
Az, hogy mennyi VRAM-ot használ egy játék, tehát hogy beleférsz-e 3GB-ba vagy sem, kizárólag beállításfüggő. Az általad felsorolt játékok tökéletesen futnak 1060 3GB-on is úgy, hogy látvány terén semmi különbséget nem veszel észre egy több VRAM-os kártyával szemben.
A GTA 5-öt is föl tudod vinni jóval 3 GB fölé, meg bele tudsz vele férni a 3GB-ba is. Én személy szerint játék közben, folyamatosan mozgó képnél, az adott feladatra, tehát magára a játékra koncentrálva az égvilágon semmi különbséget nem látok a két beállítás között. Biztos lehetne találni, ha valakinek kizárólag a szőrszálhasogatás a célja, és nem pedig az, hogy játsszon egy jót, de a játékokkal játszani szoktak elsősorban. -
törölt tag
válasz
Imre921 #9081 üzenetére
Tökéletesen egyetértek, a 1060 3GB jelenleg best buy FullHD felbontás mellé!
Akiknek még nem volt, csakis ők hozzák fel negatív példaként a 3 GB VRAM-ot, mert hiába van pl. az RX 470-en, az R9 290-en, vagy a GTX 970-en 4 GB VRAM, a 1060 3GB a kevesebb VRAM ellenére is erősebb ezeknél valamennyivel. (Most voltak itt nálam a napokban, kicsit megint tesztelgettem, próbálgattam őket. Nálam ez volt az erősorrend: RX 470 4GB, R9 290 4GB, GTX 970 4GB, GTX 1060 3GB)
Fogyasztás és hőmérséklet terén meg szintén a 1060 3GB a bajnok. Tehát ez fogyasztja a legkevesebbet, ez a leghűvösebb, és a legerősebb is közülük. Hogy szándékosan sikerült-e ilyen jóra vagy sem, azt nem tudom, de ezzel az árazással ez akkora tuti vétel, hogy csak na! -
Imre921
tag
Racionálisan belegondolva van abban valami amit írsz, de ezek borzasztó nagy számok, és nagyon sok esetben az idő elteltével nem duplázódnak ám meg triplázódnak a hardware igények. Legalábbis nem minden fronton. A vizualitás nagyot ugrott az utóbbi években, de oda is elfog érni az Intel szindróma ebben biztos vagyok. Erről lejjebb még említést teszek. Abba is érdemes belegondolni hogy most hol járunk a dx12-vel, és hogy fog kinézni az a Game, ami teszem azt 100Gb vRam felett eszik
Már most is majdhogynem fotorealisztikus 1-2 AAA-s cím, úgyhogy sztem kicsit irreálisak a számításaid még akkor is, ha matek szintjén rendben lehet
Sztem inkább más irányba fog elmozdulni a fejlesztés néhány év múlva mintsem egy nyákot telenyomjanak memóriamódulokkal
A fogyasztás és a gyártástechnológia sem utolsó tényező, procik terén most járunk pl 14nm-nél, nem hiszem hogy 10éven belül fénysebességű pc-k lesznek. Ilyen alapon akkor 10év múlva egy középkategóriás Intel proci IGP-je azt fogja hozni mint egy mai felső kategóriás vga
Itt van az Intel pl(egyértelmű hosszú évek óta hogy játékra sokkal jobb mint az Amd)aki évek óta egy helyben toporog, és gyakorlatilag csak a tokozásokat nevezik át szinte. Meg lehet nézni egy csomó A kategóriás mai játékkal hogy még akár a 4generációval ezelőtti i5-ök is hozzák azokat az fps értékeket megfelelően erős vga-val, mint egy skylake vagy egy caby lake.
Szóval a következetességeddel nincs baj, de nem lesznek itt 10év múlva sem 128Gigás karik SZERINTEM! (ezt a hozzászólásomat majd elmenthetné azért valaki az utókornak, és 2027-ben elő lehetne szedni) Más jellegű fejlesztések várhatóak most már majd én azt gondolom
khmm...Nem adod el nekem az inno 3D 1060asodat jóárasítva(nem mintha amúgy nem lenne az
)15-én?
-
sakal83
addikt
válasz
Hauptmann #9102 üzenetére
De, sajnos igaz. 180-ról felment a dollár 290-re, ez 63%, 3%-os éves inflációval (költségnövekedés) számolva 80-90%-al drágább MINDEN dollárban számolt termék/szolgáltatás. Ez a gazdasági csodánk sajnos... de ez már politika, azt megy hanyagolom
2011-ben egy 40-es LCD tévét 110k-ért vettem, ma technikailag és költség szinten az 50-es felel meg a 40-esnek, csak az ára lett itthon 190k...
Nyugaton az árszint változatlan, csak mi szopjuk be, hogy azért drágább, mert nagyobb lett...
-
szimi57
őstag
Akinek 10 év mulva is full HD-s monitora lesz, annak 10 év mulva is elég lesz a 3 GB. A pixelszám dominál a VRAM esetében. Csak annyi a különbség, hogy 3 GB esetében gyakrabban cserélödik a VRAM tartalma, mint 6 GB-nál. Más kérdés a GPU.
-
szasanyi
félisten
Szó nincs arról, hogy sajnálni kellene őket! Inkább minket kell sajnálni, mint többszörösen hátrányos helyzetűeket: eleve magas árak amiket ráadásul USD és EUR pénznemet sokszor meg sem különböztetve váltanak
a "jó erős" forintunkra (mint újabb hátrány) plusz az egyik legmagasabb ÁFA-val megfejelve ami megint csak "jó nekünk" - az esetenként tetten érhető inkorrekt, kapzsi hazai kereskedői hozzáállás már csak hab a tortán.
De ugye nálunk az a helyzet, hogy bizonyos drága termékek (mint mobiltelefon és egyéb műszaki cikkek, ide értve a PC-s hw-eket is) nem azért fogynak olyan nagy számban mert itt annyi embernek megy annyira jól.Sajnos sok meggondolatlan, hozzá nem értő és elferdült értékrenddel rendelkező (hülye) ember van akik súlyos hónapokon keresztül képesek ezeknél fontosabb dolgokon spórolni és/vagy hitelre vásárolni ilyen "sz@r", sokad rendű, drága és sok esetben nem alapvető fontosságú (de akár teljességgel hanyagolható) cuccokat.
-
Rasiel
senior tag
-
-
EVL2
aktív tag
válasz
Hauptmann #9102 üzenetére
Az a szép benne hogy még lehet nem is teljesen a középkategóriáról beszélünk.
1050,1060,1070,1080,TITAN X
Ha pusztán csak ezt nézzük a kisebb mellékágakat és változásokat figyelembe véve még nem tartunk középen az 1060-al.
Persze teljes mértékben egyetértek hogy sokkolók az árak és drámai a helyzet. Békés megyében élek és itt aztán igazán érződik ez. -
general
addikt
sziasztok!
nekem az lenne a kérdésem, hogy ezzel a kártyával vajon lehet-e 10 bites képmegjelenítést adni? Tud-e ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest