- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
És akkor Total Warhammer-ben meg kevés az 570 4GB-ja, és azért csúszott le az 1060 alá a minimum azt megelőző maximum FPS érték mellett?
Ez az almás-körtés memória limit puhatolódzás butaság, és bár a 6GB-3GB megfeleltetés is necces, mivel ott sem egyeznek a vagdosások, de azért jobban látszik hogy ha az 1 és 0,1%-os minimum FPS értékek kezdenek a 10-15% különbségről a béka feneke alá vándorolni.
Egyébként meg hogy elég-e a 3 gigás 1060? Hát kukáztam (tegnap este) a ruszkik 3 legfrissebb mérését:
Fogjuk rá.
E mellé még hozzá tenném, hogy mint kurrens játékok, a Rising Storm 2 Vietnam high beállításon kemény másfél gigabájt memóriát evett GPU-Z szerint, Day of Infamy odáig sem jutott, ellenben mind Homefront The Revolution, mind Star Citizen 2.6.3 high beállítások mellett csurig megtöltötték a 3GB-ot, de hogy ez korlátozna-e.. 6GB-os 1060-at, de még inkább 8GB-os 1080-at szívesen fogadok ennek kiderítésére!
-
ULPIUS
őstag
Tudod, csupan annyiban szamit, h open world vagy sem, h egy elore betoltott, "csorendszeru" jateknal sokkal "kevesebb" dolga van a vga-nak. Mig egy nyilt teru jatekban, ahol 1 betoltessel ossze vissza maszkalhatsz oriasi teruleten, ott a vga-nak folyamatosan real time-ban be kell toltenie, ki kell rajzolnia a latohatart, a grafikai elemeket, a texturakat, szoval sokkal nagyobb az igenybevetel.
Ehhez hasonlo pelda, h attol meg, h tudsz 4k-ban filmet nezni egy adott kartyaval, nem jelenti azt, h jatszani is tudsz 4k-ban, a filmek elore ki vannak renderelve, keszen kapja a gep, csak meg kell jelenitenie, ehhez hasonloak a nem open world jatekok, a gep betolt egy kis terultet, ami vegig ugyanolyan, egy ket egyszeru scriptelt valtozas tortenik esetleg (pl. kinyilik egy ajto, felkapcsol egy lampa, fegyver toltes anim srb.) nincs sok grafikai feladata vele a gepnek, aztan az uj palya betoltesere varni kell atvezeto kepernyovel..stb...stb... -
Euromail
aktív tag
jah és igen két újabb 2017-es játék Dice-os Mass Effect Andromeda és Prey 2017
Az új cryengine, a frosbite 3 (és unreal 4) se nagyon igényes amik elég sok játékot megfognak határozni a közeljövőbenHát azért mert találtál pár játékot amiben amúgy full maxon van a grafika ne várd hogy csontot dobjunk
Meg egy rossz következtetést vontál le mivel minden a programozók kezében van mint láttad
mivel hiába dx12 nem minden játéknál jobb "nem minden arany ami fénylik"
tomb ridert meg dx11-be játszod semmi különbség nincsen meg amúgy is paraszt vakítás a dx12 arról szól mint mindig vegyél új windowst mint annó az xp vs vista mert a dx10 az hű de komoly nagy nulla
semmi különbséget nem láttálÚgy lett volna igaz az állításod hogy az új api-s játékoknál dx12 ami a jövőben fog meghatározó lenni akkor majd számítani fog de mivel a programozók se hülyék nem fogják a többi customer-t megszívatni akiknek dx 11 alapú kártyája van mivel azok vannak még többen ha hiszed ha nem
és nekik fognak kedvezni még egy darabig nem sok idő 1-2év de pont elég hogy ha jön az új akkor a tiéd a 6GB miatt nem fog megmenekülni mert az újabb kártyáknak kell gyorsabbnak lennie nem a tiédnek.Majd ha jön a volta ami valóban új architektúrán alapul és meghatározó lesz majd akkor fog igaz lenni az állításod hogy előnyben lennél de addigra ugye két lépéssel(generációval) 2060, 3060 le leszel maradva és a 1060 gpu baromi lassú lesz a vhq ultra beállításokhoz amikhez kéne a sok vram szóval ott marad a nyakadon és te is médiumon fogod tolni a játékokat vagy low-on és a hajadra kenheted a vramot
-
rumkola
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
Tényleg ez az utolsó kommentem ezügyben, nem akarom hogy a velem zajló szópárbajra élvezkedj.
A tesztben mindkét oldalnak vannak jobb és rosszabb címei, egyik kártyára sem lehet ráfogni hogy jobb. Ahogy korábban is leírtam, mindenki megtalálja a tesztekben melyik címhez mi a jobb választás.
Ki az a Darkyy?
Mi miért nem járunk át az AMD RX topikba okoskodni?BReal:
"No de választ valóban nem várok, hisz a kép végül is az én igazamat támasztotta alá, így abba nehéz belekötni."Az elmebetegek is meg vannak győződve arról hogy normálisak.
Az a kép egy a sok közül. A teszt kapásból három olyan játékkal indít ahol az nV megoldása muzsikál jobban. -
Redneck
nagyúr
Elolvastam darkstreet89 kommentjét, és esküszöm tudtam hogy megjelensz. Be is akartam írni neki, hogy okosan mert visszatér AMD^FAN | BReal. Inkább nem tettem, hátha nem láttad...
Ne menjünk bele de az általad kirakott képen nem egy klasszikus Open World játék szerepel.
jacint78: Nekem is van egy hangos szívó ventilátorom. Mióta előre került és nem a gépház mélyén van, azóta van éjszakai szélzaj.
Részemről ezzel befejezem, nincs értelme veled vitatkozni:
"csak ott driver gondok vannak folyamatosan és nálam openworldben ez kiküszöböletlen volt. Nagyon sok játéknál random FPS esések voltak, mig ez NV oldalon teljesen megszűnt." -
-
jcs
tag
-
EVL2
aktív tag
FPS-nél csak a hatékonysági minősítést nem kapott tápoknál panaszkodtak. Raider, Hexa, Hyper.
Ettől ezek a tápok a saját árkategóriáikban még remek és ajánlott tápok. Sőt árérték bajnokok. Ez még nem azt jelenti hogy az FPS tápokkal van a baj cw terén de érdekes hogy egy kicsit hajlamosak jobban kihozni a cw-t a Giga kártyáknál (is).Érdeks hogy a Hydro, Hydro G-től felfelé már nem igazán jeleztek vissza az emberek ilyeneket. Még Egy két EVGA szeret cw-zni ezekkel az 1060-as karikkal. És érdekes módon ott a minősítettek is.
-
szimi57
őstag
Ezek a túlragozott apróságok, amiket felsoroltál nekem nem igazán opciók, tehát nem érnek plusz tizezreket, játékélményben nem adnak többet. Mindenkinek megvannak a saját prioritásai, nyilván ez alapján dönt. Nálam a kérdés a GTX 1060 3GB vs. RX 480 8GB volt, de semmiképp a GTX 1060 6GB.
-
törölt tag
Nem tévesztek én meg senkit sem, nem én találtam ki azokat a teszteket. Én csak belinkeltem.
Hogy neked nem tetszik a driver verziószáma, vagy maga a teszt, az a te saját egyéni problémád.
Nekem meg nem tetszik, hogy az általad linkelt tesztből kimaradt a 1060 3GB is, kimaradt a GTA 5 is, és még sorolhatnám, hogy mi minden nem tetszik, de nem teszem, nem háborgok, megértem, hogy ki lehet hozni egy tesztet így is (GTX 1060 3GB = RX 480 8GB), meg úgy is (GTX 1060 6GB = RX 480 8GB). Bár igazából sok különbség nincs is a két eset között, az a helyzet.Mellesleg én a #8946-os hozzászólásomban nem a 8 GB-os RX 480-at írtam, hanem a 4 GB-osat, ha hajlandó lettél volna elolvasni és értelmezni. Ennyit a "szándékos nem figyelés"-ről, meg a hasonlóan magasröptű beszólásaidról, amikkel valójában csak saját magad minősíted.
Sajnálom, hogy az AMD-nek nem jött be az RX-széria, és nincs ütőképes kártyájuk, béke poraira. Reménykedjünk benne, hogy a következő szériában majd sikerül nekik valami maradandót is alkotniuk, mert különben az Nvidia árazása totál el fog szállni, hisz még annyi minimális kis konkurenciája se lesz, mint most.
Béke veled.
-
hundai
aktív tag
Szerintem sokaknak (nekem is) kezd már elegük lenni abból amit művelsz. Nem elég hogy a szomszédos topikokban is megy az önfejű győzködés, önző erőlködés, de ha ez nem lenne elég még a zöld webshopban is ezt látni. Az rendben van hogy próbálunk érveket felállítani egymásnak, csak nem az itt mutatott f*kázási formákkal kellene. Hozzászólásokat máshol is lehet gyűjteni.. Üdvözletem.
-
törölt tag
Oké, akkor én is újra leírom, ha neked nem lenne világos: nézd meg az általam linkelt teszteket.
Vagy mutass egy olyan tesztet (ne holmi youtube videókat), ahol az összesítésben más szerepel.
Ne ragadj ki példának 1-1 számodra megfelelő eredményt hozó játékot, ahogy szoktad (ennyit az objektivitásodról), hanem komplett, összesítő táblázatot mutass, ahol szerepel a 1060 3GB is, a 1060 6GB is, meg az RX-ek is. -
törölt tag
Nézd meg az alábbi teszteket, az összegző részre gondolok. Összebeszéltek volna, és együtt hazudnák ugyanazt?
Egyik teszt
Másik teszt -
VGNGR
senior tag
Off.
Lehetne, hogy ne offold és trollkodd szét ezt a topikot? Menj nyugodtan a vörös topikokba és hintsed ott az igét. Szerintem rohadt unalmas már amit csinálsz. Bocs mindenkitől, hogy etettem, de már baromi unalmas. A végén még prémiumot kell vennem, pedig általában csak read onlyban vagyok...
On. -
-
Redneck
nagyúr
Szerintem meg ahhoz érdemes választani amihez használni szeretné.
A minap beleolvastam az RX topikba, hát voltak ott gondok rendesen.
Olvastad az RX alulfeszelős cikket?Szerk:
Egyébként találkozhattam KFA2 alaplappal régebben? Mert akkor már láttam valamit a gyártótól.VGNGR:
Én is unom. Mindkét oldalnak vannak előnyei és hátrányai, de ez az állandó tukmálás zavar... -
sakal83
addikt
Németországban a magyar árcsökkenés előtt 2 héttel már lecsökkent az ára...
MSI rx480 8gb 249 euro
MSI rx480 4gb 209 euro
MSI rx470 4gb 199 euro
MSI rx470 8gb 229 euro -
jcs
tag
-
Redneck
nagyúr
Azért megnéztem volna a statisztikát (már ha készült), hogy mely régiók kaptak azokból a példányokból. Egyébként emlékszem, és a műanyagokat nem vitatom, de hajlott nyákos kártyát előtte sosem láttam. Még legalja márkákból sem.
Rengeteg gépet raktam össze, és Gigabyte lappal vagy VGA-val még sosem volt gond köztük. Sem AMD , sem nV vagy Intel chipnél.
-
Puma K
nagyúr
A nyers teljesítményről beszéltem, hogy összességét tekintve aki játszik online-offline 1080p-ben és stabil 60FPS-t akar annak még az 1070 sem lesz elég. Ez főleg fontos online ahol ha nincs stabil FPS-ed akkor vesztesz és leszednek.
Ezt szeretném én és még rajtam kívül a világon jó pár másik játékos kiküszöbölni, hogy hardveres visszafogás ne legyen csak a játékos képességei és ügyessége.A lényeg, hogy a korábban írt "1070-est kapsz, és bármennyire is overkill FHD-ra" nem állja meg a helyét a gyakorlatban, amit én a saját szememmel tapasztalok.
Te meg "nem fogok 50-100e Ft-tal többet költeni VGA-ra".Az 1070/1080 topikjában is nem egy kártya tulajdonos írta, hogy 1080p-re nem overkill az 1070.
Volt aki váltott inkább GTX 1080-ra.Az árazást meg köszönd a töketlenkedő AMD-nek, akik még csak hírét sem hallatják így 8 hónap után sem az 1070, 1080,
1080 Tiés Titan X(P) kártyák ellen szánt szériájának. -
Puma K
nagyúr
Az 1070 nem overkill 1080p-re. Sot...
Jatektol fugg, de azert ha valaki az emlitett felbontason szeretne jatszani valoban maximum vagy ahhoz kozeli grafikan folyamatos -manapsag minimumnak szamito 60Hz-ces kepernyon- akkor kell az 1070 ereje, de nem mindenesetben eleg meg ez sem, hogy 60FPS kozelebe vagy az ala ne menjen a masodpercenkenti kepkockak szama.
4K-ban meg van ami elmegyeget maximumon ugy hogy nincs elsimitas termeszetesen minimum ~50FPS-sel, atlag 60FPS. Ezt a nagy felbontast nem minden jatek eseten eroltetnem... ki kell tesztelni.
Sokat gondolkodtam, hogy RX 480 vagy GTX 1060.
Ennek megfeleloen sok tesztet neztem-olvastam, es volt is szerencsem kiprobalni egy MSI Gaming X 1060-as kartya, de a tesztek soran kirajzolodott, hogy az 1060-as (es igy az RX480-as) kartyak teljesitmenye nem elegendo szamomra. Igy adta magat hogy erosebb kell ezeknel.Az 1070 jo, 1080 mar tul draga ha azt nezem milyen teljesitmenyre van szuksegem. Titan X(P) meg horror aron van raadasul azt csak az NV-tol lehet beszerezni es USA-Kanada szallitanak csak.
Az 1070-es sem rossz es megvagyok vele elegedve, mert azt nyujtja amit elvarhato tole, de ha a Volta iden ev vegen jon es jo aron lesz az 1070-es utodja akkor cserelek arra.
-
jcs
tag
És ott is a G1 szériánál inkább!
" A modern alaplapok digitális VRM-jeinek olykor rengeteg fázisa sem tesz jót e jelenségnek. Ha energiagazdálkodásra kapcsol a VRM, akkor lekapcsolhat fázisokat, és az alapfrekvencia a kiiktatott fázisok arányának megfelelően csökken. "
Namost a 3+1 fázis helyezz a Gigánál 6+1 van....
-
dugo_
veterán
De ahogy hallottam, újra eladják a visszárus terméket (PCX-hez hasonlóan többek között) eredeti áron. Vicc.
Mit kéne csinálniuk vele, mikor már teljes áron is alig pár százalék haszon van rajta?
Szerk.:
Azért ez egy olyan "apróság", amit megemlíthettél volna.
Nyilván ez az ipon sara.
A fórumon sokaknak azzal is baja van, ha olyan terméket kap, aminek valaki korábban csak belenézett a dobozba, fordított esetben viszont természetesnek veszi, hogy élhessen ezzel a netes vásárlást igencsak megkönnyítő jogával. -
szimi57
őstag
-
törölt tag
Lehetséges, hogy ki van kapcsolva, nem tudhatjuk. Maga a játék érdekelne engem is, majd ki is fogom próbálni pár hónapon belül. Ha esetleg valakinek meg van (1060 3GB tulaj), leírhatná a tapasztalatait.
Rendben, akkor nem egy fecske, hanem 3 fecske. Teljesen mindegy, a lényegen nem változtat semmit, még mindig nagyságrendekkel több játék fut jobban a 1060 3GB-on, mint az RX 470 4GB-on.
-
törölt tag
Abban a játékban amúgy a 1060 6 GB-nál is egy kicsivel erősebb az RX 470 4GB. Nincs ennek semmi jelentősége, egy fecske nem csinál nyarat.
Ezen a videón pl. max grafikával játsszák az RE7-et problémamentesen 1060 3GB-on:
https://www.youtube.com/watch?v=D1EnbtTQCho -
EVL2
aktív tag
Biztos hogy okoz gondot ha azt nézed hogy 5.4GB felett is eszik. Szerintem az előnyét a +1gb okozza. Érdekes lenne összehasonlítani a 6gb-s változattal is.
-
hash99
senior tag
http://www.guru3d.com/articles_pages/resident_evil_7_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html
Ezt olvasd el.
Van megoldás
** Update #2: after lots of weird results with graphics card that have less then 4 GB of VRAM we found out that the problematic settings is Shadow cache. If you have an up-to 4 GB graphics card, please turn it off and you'll be playing properly. The charts are now updated to reflect that.
-
Pubszon
veterán
Nekem is beesik 60 alá, sőt még 50 alá is, közepes grafikán is, HT on vagy offal is! 3770k 4.4Ghz-en. Egyszerűen a vga úgy gondolja, hogy nem megy maxon bizonyos helyzetekben. Raktam fel ide 2 videót is néhány napja, nézd meg. Sokan panaszkodnak ugyan erre a hibára, tehát nem egyedi eset.
-
Redneck
nagyúr
Mondjuk ezt tudom, és figyelembe szoktam venni, nyilván nem várok csodát a 4460-tól.
Mondjuk az enyémnél bőven jobb processzorral rendelkező is erre panaszkodott valamelyik nap a GTA-val kapcsolatban.Szerk:
Mondjuk az i7 árából konzolt veszek inkább, nem játszom tovább ezt 1-2-3 évente. A mostani PC meg marad. -
sakal83
addikt
Más a tesztet nézegetni és élőben látni. Az RX470 is szépen mutat a tesztekben, de a régebbi játékokon röcög...
A GTX1060 3Gb-ról is azt mondják, hogy elfogyogat, ami lehet is, de élőben látni, hogy észre sem veszed, hogy nem 6Gb-os. Szintúgy a GTX970-nél, amit sokan kevésnek tartanak. Szabad szemmel viszont nem tudod megállapítani, hogy nem rx480/gtx1060 van a gépben. Pedig tesztekben jobbak...
Teszten azt látod, hogy a 1070 130Fps DOOM, élőben, meg sok helyen belenyal a 200+-ba
A sniper elite elérte a 300 fps-t is, és eléggé cincogott a sok fpstől
-
törölt tag
A folyamatos kötekedésen és beszólogatáson kívül te értesz bármi máshoz is?
Illetve megkérdezhetem, hogy neked melyik 1060-as kártyád van? Csak mert folyamatosan itt lopod a napot, és arra vársz, kibe köthetnél bele, 1060-at meg max csak képen láttál.
Méghogy 50-60 fps 1070-nel... -
jcs
tag
Köszi! Újra:MSI Armor SIMA!? OC
-
szimi57
őstag
Most igaz jobban megéri, mert kisebb a lenyúlás. Két éve nagyobb volt, több volt a kereslet, fel tudtak menni az árakkal. A jó öreg DOOM-mal és egy olcsó VGA-val ugyan úgy élveztem a játékot, mint most egy olcsó GTX 1060-nal pl. a BF1-et. Nem lehet összehasonlitani a két grafikát, de a játékélmény szerintem ugyanaz. Nem a grafikában szoktam gyönyörködni, hanem abban, ha leölök valakit.
Szerintem nem sokan vannak azok a felhasználók, akik csúcs v. közeli VGA-ra, azokból is a drágábbakra szórják a pénzüket. Vehettem volna 150 ezres karit is SLI-be. Ez esetben felkerestem volna a orvost, hogy vizsgáljon meg, mert valami nem stimmel nálam.
-
törölt tag
Pontosan azt írtam, igen, hogy nézze meg, hogy az általa favorizált játékok alatt melyik a jobb, és döntsön az alapján.
Engem teljesen hidegen hagy, hogy ki melyik kártya mellett dönt. Valami miatt úgy érzed, hogy itt AMD vs Nvidia csata zajlik, pedig nem. További jó csatázást kívánok neked, a számok pedig beszélnek úgyis helyettem és helyetted is. -
törölt tag
Láttam, igen, van itt is, aki Manli GTX 1060-at használ.
Inno3D-nek sincs túl nagy neve, az a pár darab ami megfordult nálam mégis tökéletesen teszi a dolgát, többen is használnak ebből a márkából is 1060-at itt is. (Jelenleg nálam is egy ilyen van, bár nálam néhány hetente/havonta változni szokott minden az alaplaptól kezdve a processzoron át a videokártyáig, de eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve, az biztos.)1. Mutass légyszíves olyan összesítő tesztet, aminek nem az a vége, hogy a GTX 1060 3GB az erősebb FullHD felbontás mellett. Tudtommal ilyen nincs, úgyhogy felesleges is vitázni erről. Hangsúlyozom, összesített eredményről beszélek, amiben szerepel mondjuk 20 db játék, nem csak kiragadott 1-2 negatív példa, ami pont a másik oldalnak kedvez szánt szándékkal.
2. Mondtam körülbelülre egy számot, 10-ből 9. Az is lehet, hogy 10 játékból csak 8 kedvez az Nvidiának, nem számolgatom már régesrég, nincs értelme.A COD-ok mióta AMD-sek? Talán mióta jobb eredményt kapnak alatta az összesítő tesztek szerint gyengébb AMD kártyák is.
-
szimi57
őstag
Én egy normális kétventis Manli GTX 1060 Gallardó-val barátkozom már egy pár hete. Akkor csak 62 ezerpárszáz volt. RX 470-el párbajozott és fölényesen győzött úgy, hogy előtte egy Sapphire HD 7870-essel nagyon összemelegedtünk. Egy átlag felhasználónak tökéletesen megfelel, aki be tudja lőni a venti szabályozást. Kiemelném a vastag fém hátlapot, ami tökéletes merevitést biztosit. A venti burkolata is fémből van, nem kell félni, ha kézbe veszed, netán elejted. Több órás multi (BF 1-4) után max. a 63 fokba nyalt bele. A kép, amit beraktál, csak egy kivétel, ami erősiti a szabályt. Vagyis a GTX 1060 a jobb, és nem is 1-2 FPS-sel.
-
jcs
tag
Hogy lesz-e ilyen játék?????? Az összes ilyen lesz! Különben ki venné meg a nagyobb kártyákat?
Ha egy játék 1920*1080 ban megtelíti a 3gb vram-ot akkor "hozzátesznek" egy plusz "réteget"
High/Very High/Ultra majd Hyper......beállítás. Látványban nem lesz szinte semmi különbség. De legalább nem kell kompromisszumot kötnöd -
törölt tag
Dobd is csak el! Van annyiért? Van! Akkor most meg belekötsz a márkába is? Előtte te is példálóztál, majd hozzátetted, hogy nem is vennél azokból. Szerintem csak szórakozol, de én már nagyon unom.
A COD-ok köztudottan AMD-s játékok, ezen kívül kb sz@rt sem érnek, ami szintén köztudott. Talán a Modern Warfare 2 volt az utolsó normális játék a sorozatból.
Titanfall 2 alatt te milyen eredményeket látsz? A több VRAM-mal rendelkező RX 470 4 GB ugyanannyi fps-t tud csak, mint a 1060 3GB.Soroljam a többi 25 játékot, ahol a 1060 3GB a jobb? Ott vannak az összesítő tesztek, meg kell nézni, nem kiemelni 1 vagy 2 játékot, ami az általad favorizált oldalnak kedvez, mert ez nagyon nem fest valós képet, és nagyon nem tisztességes húzás a részedről!
-
törölt tag
A benchmark és a valós játék nem mindig fedi egymást.
Sírni senki nem fog utólag szerintem, aki a több fps-t produkáló kártyát veszi, ami a 1060 3GB. Eladáskor szintén az Nvidia kártyája lesz nagyságrendekkel kapósabb, ez mindig is így volt, és így is marad. Új kártyák esetében is ugyanez a helyzet. Valami okból kifolyólag sok ember alapból elutasítja az AMD kártyáit, és határozottan kijelenti, hogy ő csakis Nvidiát akar venni. Én nem tartozom közéjük, viszont egy esetleges eladásnál ez is szempont lehet, ez is árcsökkentő tényező sajnos. (Hardverekkel foglalkozom, és nem ma kezdtem.)
Örülök neki, hogy ilyen mókásnak tartod a történetet, holott én nem írtam sehol, hogy mérföldekkel verné. Legyen mondjuk 15%. Említed, hogy az RX-ek esetleg gyorsulhatnak az új driverektől, de azt kifelejted, hogy a megjelenő játékok közül 10-ből 9 az Nvidiának fog úgyis kedvezni.
Én is azt írtam, hogy 2 ventis hűtéssel van GTX 1060 3GB is, és RX 470 4 GB is 66ezerért.
Az RX 480 pedig nem 1000 Ft-tal drágább.
-
BReal
addikt
És próbáld meg nem elfelejteni, hogy azóta sok Crimson és Crimson Relive driver jött ki, ami általánosságban gyorsította az RX kártyákat, míg az NV-knél ilyen nem szokott lenni, csak adott játék megjelenéshez kiadott Game-Ready driverek. De lehet nézelődni itt.
(#7850) vlevi: Abban a tesztben 1060 3GB nem is szerepel.
-
törölt tag
Mindig ezzel az 1 db képpel jössz. Egyrészt ez nem maga a játék, hanem csak a benchmark része. Játék közben én nem tapasztaltam semmi problémát. Ha valaki igen, írja meg, hogy tudjon róla az ember, mert minél több személyes tapasztalat olvasható, annál reálisabb a kép. Nem szeretnék én senkit sem rossz irányba terelni, én csak a saját személyes tapasztalataim és a véleményem írtam le, mivel rendelkeztem mindkét kártyával.
A példád nem helytálló, a GTX 1060 3GB-nál minden beállítást tehetsz nyugodtan a maximumra a 3 GB VRAM erejéig (pl. GTA 5). Ezt az RX 470-nél nem tudod megtenni, mert nem fogja bírni. Ezért írtam, hogy azonos beállítások mellett is már gyorsabb a 1060 3GB. Ha túlléped a 3GB VRAM-ot, ne csodálkozz, ha lesz belassulás, bár ezt az intelligensebb játékok vagy nem is engedik, vagy esetleg jelzik, hogy hol tartasz VRAM használat terén, és ha túllépnéd, akkor figyelmeztetnek, hogy gond lesz (GTA 5 jó példa erre szintén).
Ugyanúgy van 2 ventis hűtéssel GTX 1060 is, mint RX 470 66ezerért.
Az RX 480 drágább is, és még csak nem is erősebb, szóval erősen felejtős: Teszt
-
BReal
addikt
Természetesen a referencia 970-et és az XFX 390-et kell nézni terhelés alatt: 78 és 81 fok. 130W TDP különbség mellett.
Illetve a te MSI 390-edről is 2 érték 2 tesztből:
MSI R9-390 Gaming 8G 36C/72C, valamint(középsőt kell nézni, az felel meg a loadnak, tehát ott is 72 fok).
Ezzel szemben a fentebb linkelt képen a Sapphire 390
, tehát majdnem 10 fokkal hűvösebb, mint az MSI.
-
sakal83
addikt
"De ne legyenek ábrándjaid. A gtx1060 is megakad Ultrán. Ahhoz gtx 1070 kell, főleg, ha pár évre tervezel."
Ezért írtam ezt.Teljesítményben egykutya kb.
A H110-es lap pontosan azt tudja - nyújtja nekem -, mint bármelyik b150m, h170, z170 csak olcsóbb. 3 év gari és megy
Tuningot nem tervezek még 2-3 évig, akkor körbenézek, ha 4ghz-en még elmegyegetnek a játékok, csapok bele egy z170-es lapot és kész. A h110 meg tarcsiba.
Csak azért cseréltem le a 2500k+z77-es kombót, mert lejárt a lap garija, és ha kihal, akkor szívok vele. Teljesítményben még ellettem volna vele 2 évig. Nem fogom elkövetni újra azt a hibát, hogy nem lesz pót lapom
Így kemény 11k-ba fájt a csere
, min 3 évig meg nyugalom.
-
Nikka
csendes újonc
De, azért remélem ( nem tudom
)
Viccet félretéve, az előző kártyám egy Asus 550Ti volt, az egy ventije nagyjából nulla zajt generált, így ezek a böhöm másfél kilós kártyák nekem szörnyen zajosnak tűnnek.
Vagyis konkrétan az R9.
Nincs viszonyítási alapom. Rosszul gondolom, hogy az 1060, ha kevesebb hőt termel, exponenciálisan kevesebb hőt és zajt generál?
-
Nikka
csendes újonc
Nem érdekel a fogyasztás, az viszont igen, hogy 60 fok van egy elvben egész jól hűtő házban, 4 db 12 centis hűtő mellett. Ezért is merült fel a referenciahűtés, mert evidens, hogy az R9 nem mehet egy Node 202-be.
@Hash:
Az MSI Gaming hűtése egy vadállat, csak sajnos tényleg annyira melegszik a kártya, hogy számomra már a zavaróan zajos kategóriába esik.
-
törölt tag
Én csak az olyan teszteknek hiszek, ahol ugyanabban a konfigban ugyanazokkal a beállításokkal tesztelnek kártyákat.
Mint pl. itt (Assassin's Creed nincs benne sajnos): https://www.youtube.com/watch?v=-V0Wida2rmwIlletve amit még meg kéne jegyezni, hogy a GTX 1060 3GB és az RX 480 4GB nem egészen egy árban vannak, az RX 480 4GB +10ezer Ft-tal többe kerül a legolcsóbb helyeken is, és ehhez képest pedig siralmas, amit nyújt. RX 470 4GB-om is volt, majd vele egy árban vettem a 1060 3GB-ot, és teljesítményben egyértelmű előrelépés volt 1060-as. (1070-et meg már nem tudtam kihasználni, azért is adtam el, akkora teljesítményre nekem nincs szükségem.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged