Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
válasz
Redneck #8099 üzenetére
Arra céloztam ezzel, hogy nem lehet pontosan tudni, milyen beállítások voltak a tesztben. Very High/Ultra, ennyi. Sajnos részletesen nagyon kevesen szokták leírni az írásos tesztekben. Youtubeon egyértelmű.
A másik, amit előbb írtam a Doommal kapcsolatban, itt is él: Lehet, hogy ő itt mérte, te meg egy másik helyen.
Harmadik (és egyben talán a legvalószínűbb), hogy nem egyezik a CPU vagy épp nem ugyanolyan frekvencián megy. Pl. az előbb linkelt Gamers Nexus tesztnél i7-5930K a konfig alapja. Kétlem, hogy a 1060 tulajok nagy részének ilyen 200e Ft körüli CPU-ja van. És egy i7 a sok magot és threadet szerető GTAV alatt bizony megdobja a minimum fps-eket. Pl itt:i3-mal és i5-tel duplázódik a minimum fps egy Pentiumhoz vagy gyengébb AMD-hez képest. Egy i7-nél pedig az i3/i5-höz képest duplázódik.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Mika1227 #8095 üzenetére
V-synckel elég nagy akadásokat tapasztalhatsz a képfrissítési frekvencia alatti képkocka sebességnél. Én egyelőre csak Offline pörgök vele, és szeretem ha jól is néz ki.
BReal: Közel sem csutkára van tekerve. Very High + 2xMSAA, még csak nem is Ultra, és hol van még az Advanced Graphics.
Szerk:
Még egyszer leírom. Nálam a Fast Sync szart sem ér eddig egyetlen játékban sem. -
BReal
addikt
válasz
sakal83 #8092 üzenetére
Te írtad, hogy 140-200 fps-t ment. A tesztben lehet x helyen jött ki az általad említett 130, Te pedig y helyen mérted a 140-200-at. Amúgy ha pl. a 140 a minimum, a 200 a maximum, akkor mondjuk kijöhetett úgy 170 átlagra. Itt pedig egy teszt:
165 fps. És újra: a belenyal a 200-ba nem azt jelenti, hogy fix 200-zal megy, hanem a max fps a 200. Attól még az átlag nem lesz 200.
470 és a régi játékok alatt röcög alatt mit értesz?
A 1060 3GB-ba most nem megyek bele, tényszerűen nem lehet maximumra húzni vele jópár játékot.
(#8093) Redneck: Az azért van, mert gondolom vannak bizonyos beállítások, amiket a gyári automata maximum beállításokon túl még lehet húzni (ahogy sok játékban előfordul). Na most, ha csutkára felraksz mindent, emlékeim szerint egy Titan X-en is néha beesik 60 alá.
-
Redneck
nagyúr
A tesztekben azt látni hogy hasít a GTA, közben simán beesik 50-60 közötti fps-re ami többünket zavar.
Erre tudtok mondani valamit? Fontos lenne mert nagyon idegesít. -
sakal83
addikt
Más a tesztet nézegetni és élőben látni. Az RX470 is szépen mutat a tesztekben, de a régebbi játékokon röcög...
A GTX1060 3Gb-ról is azt mondják, hogy elfogyogat, ami lehet is, de élőben látni, hogy észre sem veszed, hogy nem 6Gb-os. Szintúgy a GTX970-nél, amit sokan kevésnek tartanak. Szabad szemmel viszont nem tudod megállapítani, hogy nem rx480/gtx1060 van a gépben. Pedig tesztekben jobbak...
Teszten azt látod, hogy a 1070 130Fps DOOM, élőben, meg sok helyen belenyal a 200+-ba
A sniper elite elérte a 300 fps-t is, és eléggé cincogott a sok fpstől
-
BReal
addikt
válasz
#24845312 #8089 üzenetére
" és lehet látni, hogy a legtrágyább portolású játékokat is viszi 50-60 fps-sel"
Próbáld már értelmezni kérlek. Azt írtam, hogy a legrosszabbul futó játékokat is viszi ennyivel FHD-n, így persze, hogy a többi játékra túl erős. Csak ezen nem tudom, mit lepődtök meg mindketten a tesztek alapján. Úgy csináltok, mintha zsákbamacskát vettetek volna, holott világosan látszik, mennyire erős.
Egyébként követem a 480 és a 1060 topikot is, és próbálom az urbánus legendákat elhessegetni. Probléma? -
törölt tag
A folyamatos kötekedésen és beszólogatáson kívül te értesz bármi máshoz is?
Illetve megkérdezhetem, hogy neked melyik 1060-as kártyád van? Csak mert folyamatosan itt lopod a napot, és arra vársz, kibe köthetnél bele, 1060-at meg max csak képen láttál.
Méghogy 50-60 fps 1070-nel... -
Redneck
nagyúr
Szerintetek az mitől lehet hogy DVI-s 75Hz-es (1680x1050) monitorról HDMI-s 60Hz-es 1080p TV-re váltva szaggat a Youtube és a VLC-s videólejátszás? Csak azzal tudom megjavítani hogy az Energiasémát átrakom Kiegyensúlyozottra, majd vissza újra Teljesítménycentrikusra. Minden alkalommal el kell játszam ezt, 750 Ti nem csinálta.
Szerk:
Eddig is PC volt, a hiba a GTX 1060 óta jelentkezett. -
BReal
addikt
Anélkül, hogy ez a 1060-hoz kötődne: Ti úgy vesztek VGA-t, hogy nem néztek róla legalább 2-3 tesztet? Csak mert írjátok, hogy a 1070 túl nagy volt a teljesítménye FHD-n. Utánanéztek, és lehet látni, hogy a legtrágyább portolású játékokat is viszi 50-60 fps-sel. Akkor pedig már elég vad lehet.
-
slidercod4
csendes tag
válasz
Oxydavid #7913 üzenetére
A Te konfigod kísértetiesen hasonlít az enyémhez, ezért lenne 1-2 kérdésem, ha megengeded
Sharkoon DG7000-es házam van, szóval annyiban különbözünk, hogy nekem elől 2db 14cm-es, hátul 1db 14cm-es ventim van és ugyanaz a Windforce 1060, viszont mégis messze nem állok ennyire jól a videokártya hőmérsékletét nézve. Most azért jöttem a fórumra nézelődni, mert gyanakszom arra, hogy a Scythe Ninja 3 méretes CPU coolere az, ami átadja a hőt és ami miatt a videokártyám a 80 fokot nyaldossa, pedig a szobában csak 18-20 fok van, így aggódom, hogy nyáron problémák lesznek. Mi a tapasztalatod ezzel kapcsolatban? Volt korábban nagy méretű CPU hűtőd a vízhűtés előtt? A vízhűtés után a GPU hőértékei is csökkentek? És ha cserélném a CPU-n a coolert vízhűtésre, az mennyiben segítene a GPU hőmérsékleten vajon?
A választ persze bárkitől várom és köszönöm nektek előre is!
-
ledgeri
nagyúr
Játékstreamelős problémám van:
NVENC-el OBS-en kersztül, (max fel) 3 Mbites neten nyomnám a World of warshipset.
A probléma az, hogy van egy bizonyos pont, amikor egy bizonyos főmenü objektumra kattintok, a stream képernyő úgy akad meg, hogy a kurzor felette aktív marad, következő menet kezdetekor meg vígan reagál az in-game eseményekre, de a kifagyott főmenü képe felett.
Mindkét OBS variáns ez csinálja (korábbi CPU-s encode tapasztalatok CPU limit miatt elmaradtak), 2700kbps mellett menne a stream, mert a GfE 3 vagy 2 - első a max fel, kiesik, a 2 meg kevés, bár nem próbáltam, mégis jól jön a +35%.
Szerintetek ezzel a problémával melyik nagyhoz forduljak a 3 közül?
-
-
jcs
tag
válasz
Redneck #8075 üzenetére
Ne is izgasson!
Nagyon patent az inno3d Gaming
Félre ne értsetek! Csak itt a fórumon pont volt szó az elállásról illetve ha jól emlékszem Te gyanítottad, hogy ujracsomagolt...!? Mellette meg párhuzamosan fel-le ugrált az ára....
-
Sn4k388
tag
Sikerült döntenem és le is rendeltem a kártyát.
végül úgy voltam vele hogy azt a plusz 20 ezret megér az hogy elvileg nincsen típus hibája.
gigabyte tudtommal tud ciripelni és némelyiknél hangos a venti.
Így hát a ő lett a kiválasztott. MSI GTX 1060 GAMING X 6G
Másodlagos szempont hogy a piros fekete a gépem szín összeállítása.
Tisztába vagyok vele hogy ár teljesítmény arányba nem a legjobb döntés volt.
Most egy gtx 760 van a gépben ha megjön a kártya kel drivert telepíteni? vagy fel ismeri a mostani?
-
Solymi81
aktív tag
Azért az vicces, hogy január elején, a nagy karácsonyi láz után és normális árfolyam mellett min. 5-7k-val drágábbak a kártyák mint voltak októberben-november elején...
Vajh lesz-e csökkenés még januárban vagy majd csak miután kisöpörték a drágább készletet?
-
tempx
tag
Úgy látszik valahol találtak még készleten, most több helyen is kapható:
Ugye jól gondolom, hogy ez a(z egyik) legjobb 1060 és jobb mint az OCV1? Rendeltem egyet az iponnál gyorsan, de még le tudom mondani.
-
jcs
tag
Köszi! Újra:MSI Armor SIMA!? OC
-
Majkee84
aktív tag
Üdv!
Nekem is hasonló a problémám, mint Pubszon kollégának.
Szintén GTA V, annyi hogy nekem i7 2600 van alatta és 3.9-en járatom.
Előtte R9 280X-em volt, teljesen lepucoltam az amds vezérlőket, de új windowst nem raktam. A BF1 megy normálisan. Esetleg érdemes lenne megpróbálni egy új win telepítést? -
Sn4k388
tag
Üdvözlet uj kártya elott állok és ha a 1060 6 gb lesz a befutó akkor melyik típust érdemes venni?
Megéri az msi gaming x a 20 ezer forint felárat a gigabyte al szemben ?
-
jcs
tag
-
devast
addikt
válasz
Redneck #8047 üzenetére
[link] <= szépen leírva. Ugyanígy van 1060-nál , meg összes pascal-nál.
De nagyon nagyon TL;DR AB felhasználásával:
- Engedélyezed voltage control-t, majd felhúzod max-ra: core voltage, power limit, temp limit.
- Adsz annyi +core clock-ot, hogy terhelés alatt kb 2000-2050 legyen az kiindulási alapnak jó szokott lenni
- Utána [kép] erre kattintasz fogsz egy vid-hez tartozó frekvenciát és feltolod majd rákattintasz pipára. 1.05V vagy felette érdemes ~2100mhz körül próbálkozni, de kinek milyen chip jutott a lottón....
- Közbe nézed gpu-z monitoring oldalát, windows eseménynaplót hiba/figyelmeztetésre szűrve hogy megburul-e a driver, meg tesztelsz közben heaven/fire strike stb.Tehát VID-hez rendelsz órajelet, nem órajelhez VID-et. Ha pl 2050 MHz-et rendelsz hozzá 1.043, 1.050, 1.063, 1.0....... 1.093 -hoz, akkor nem nagyon fogsz látni 1.043 vagy 1.050 fölötti értékeket.
ps: minden vid-hez kitesztelni a stabil értékeket rohadtul undorító és időigényes meló... én egy hét után meguntam, megvannak a stabil értékeim tovább nem játszottam vele 10-20mhz-ért.
-
törölt tag
Valaki meg tudná nézni, hogy a Dead Effect 2 "Extra" vizuális beállitások mellett, 6 GB-os kártyával mit produkál?
Nálam 3GB-os kártyával az emlitett beállitásban játszhatatlan. Egyel lejjebb, "High" beállitásban már nincs gond. Vajon a VRAM fogy el, vagy egyszerűen egy rosszul sikerült portolás eredménye a dolog?
Mivel gyakorlatilag minden platformra megjelent, gondolom, nem sokat vacakoltak a PC-s verzióval.
Noha nem egy nagy durranás a Dead Effect 2, de vizuálisan parádés, már ezért megérne egy végigjátszást.
Remélem 6GB-os kártyán sem megy rendesen, mert különben el kell gondolkoznom a 3 GB-os kártyám jövőjét illetően... -
Pubszon
veterán
Értem.
Visszatérve a GTA-hoz, nálam nem a vref a gond. Doom max grafikán megy 100fps felett, Tomb Raider és a Battlefield 1 is nagyon jól megy. A helyzet az, hogy a GTA van elrontva, sokan panaszkodnak is ugyan erre a hibára.
Nem létezik hogy már fél terhelésen úgy gondolja hogy nincs elég fesz. -
devast
addikt
válasz
Pubszon #8050 üzenetére
Mint már mondtam párszáz hsz-el ezelőtt, gpu-z fesz is mókusvakítás(kiegészítés: az aktuálisan használt feszt jól megjeleníti.). A gpu-z felülete nincs arra felkészítve, hogy a gpu boost 3.0 átal felkínált lehetőségeket, és/vagy értékeket átlátható formában megjelenítse. Mellesleg tudtommal 1.093-ig megy mindegyik 1060, csak rá kell venned a tieden a boost-ot hogy használja. Mondjuk tapasztalatom alapján 1.063 körül/fölött már el fognak kezdeni belenyalni a TDP limitbe a 120/140W-is kártyák, afölé csak a 180W+ biossal rendelkezőkkel érdemes próbálkozni.
-
jcs
tag
válasz
Bacusuz #8045 üzenetére
Igen. Ez a gyárilag beállított órajele alapon.
Az MSI Gaming ( X) - nél a gyárilag beállított alap órajele a Gaming Mode által megadott.
Plusz van még két előre beállított "profil" amit az MSI szoftverével egy klikkel beállíthatsz.Ugyanúgy, mintha bármi más 3rd party szoftvernél Te beállítanád...
-
Csupingo
veterán
válasz
Bacusuz #8045 üzenetére
Ez sajna nem ilyen egyszerű, majd a topiklakók kijavítanak, ha nagyon félrebeszélek. A boost működéséből adódóan az is előfordulhat, hogy pl. az alapból kisebb órajelű gaming változat terhelt állapotban nagyobb órajelen működik a jobb hűtése miatt, mint a gyárilag oc-zett armor. (A jobb hűtés miatt magasabb órajelre engedi boostolni a kártyát. Talán a hőmérséklet, feszültség, tdp keret, és a gpu minősége ami együttesen befolyásolja.) De ilyen minimális gyári oc-vel kár foglalkozni. Talán fontosabb a hűtés minősége (vram, vrm) mint ez a kis tuning.
-
Redneck
nagyúr
Engem baromira érdekel mert az ingadozást nem bírom. Pár milisecundum drop, és már nem folyamatos. Valakit nem zavar, nem is látja, de én régi FPS játékos vagyok és nagyon rá van állva a szemem. Tudsz leírást mutatni, vagy esetleg röviden leírni a módszert? Inkább játszom kevesebb de fix fpssel és szebb látvánnyal, minthogy a nagy ingadozást (egyenetlen frametimeokat) kelljen nézzem!
Előre is köszönöm!
Szerk:
Elsősorban a Single játékok miatt kérdezem, de multiban sem lenne hátrány a stabil (akár alacsonyabb) órajel és feszültség! -
devast
addikt
válasz
Redneck #8042 üzenetére
Voltage reliability. Konkrétan szinte sehol sincs leírva, de kb arról lehet szó, hogy a chip úgy gondolja, hogy azt a frekvenciát amit te megadtál neki célként nem tudja elérni mert több feszültségre lenne szüksége hozzá. Ezért visszaveszi az órajelet addig, amíg az adott max fesz mellett ő úgy gondolja, hogy stabil tud lenni. GPU boost 3.0 csodái... Meg mellesleg itt nem sokan reklámozzák, mert totál időrabló dolog, de be lehet lőni minden egyes VID értékhez a max órajelet AB-ben és OCX-ben is. Így nem csak a gyári görbét tudod fel-le tologatni, hanem egyedileg belenyúlhatsz. Ami azért nem rossz, mert pl gyári görbe nálam kiegyenesedik kb 1.043V-tól 1.93V-ig. Lásd:
-
Redneck
nagyúr
Mi az a VREL és mit lehet tenni ellene?
Nekem a GTA megette lazán a RAM-ot és a lapozófájlt SSD-ről. Több memóriával elvileg ennyire nem droppol(mondták és YouTube videók szerint se) de én is ezért tolom 50Hz-en V-synckel.Fast Sync nálam élvezhetetlen volt.
devast: Múltkor volt hogy nem lehet belenyúlni mert hamarabb TDP limitbe ütközik és ugyanott vagy.
-
Bacusuz
őstag
Csak fhd játékokhoz van értelme a 6gb változatnak?
-
Pubszon
veterán
A MAP-ot nézve is van némi probléma, a GPU kihasználtság ugrál lefelé 5-10%-ra.
Már az OC-t is levettem, de nem az a gond.
Videó róla. -
Pubszon
veterán
válasz
bobalazs #8028 üzenetére
Itt pedig egy videó, most csináltam, csak hogy lássátok mi a hiba. A grafika alapon van, sőt, DX10-re váltva.
De mint írtam, nem számít, mindent állítottam már a játékba, de még maxon is ugyan úgy beesik 50-re az FPS. -
válasz
Pubszon #8023 üzenetére
Nekem rx470-en lassúlt be a gtav egyik napról a másikra és gőzöm se volt mitől, de majdnem fele fps-t produkált ugyanott. Aztán az msaa-t visszavettem 2x-re és megint passzentos lett. Pedig 3gb alatt volt a vram 4x msaa-val is.65-75ről lement 40-55re és úgy is maradt egy ideig. Driver uaz volt meg minden.
-
jcs
tag
válasz
Bacusuz #8021 üzenetére
..hmmm nem jól értelmezed.... OC= overclocked. Tehát nem az alap órajel. Ennyi. A tuning máshol kezdődik.
Nem 15 Mhz különbségnél. Gaminx X tuning... -
hash99
senior tag
válasz
Pubszon #8023 üzenetére
Valami tényleg nem oké. Nekem az a furcsa hogy csak a GTA -nál tapasztaltad ezt.
Próbáld meg clean telepíteni a drivert és az nvidia experience-t ne tedd fel csak az afterburnert használd. Hátha... De nincs ötletem. Nálam vsync nélkül 110 % -on terhelődik a GTA -ban. :/
-
hash99
senior tag
válasz
Pubszon #8016 üzenetére
Én a képből indulok ki amit feltettél.
Ott 66 fok a gpu 2076 Mhz -en. Ha 50% a kihasználtság nem fog boostolni 2k-ra.
Ergo a kiírás sehogy sem lehet jó.
De oké te használod szval nem kérdőjelezem meg hogy szarul megy. De ha megy 65 fps -el (ugyan a beállításaid nem tudom) akkor azért annyira nem teljesít gyengén. Legalábbis biztos nem 50% -al.
Azt is írtad hogy csak a GTA -nál csinálja. Szóval ez szoftveres bug lesz. Én a helyedben nem a számokat figyelném csak élvezném a játékot. Más kérdés ha szarul is fut a játék e miatt.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bacusuz #8018 üzenetére
1544 MHz-et (base) láttam az armor oc-nál, a gaming x-nél pedig:
1809 MHz / 1594 MHz / 8108 MHz (OC Mode)
1784 MHz / 1569 MHz / 8008 MHz (Gaming Mode)
1708 MHz / 1506 MHz / 8008 MHz (Silent Mode)Persze a sima armor 1506 MHz-es, a sima gaming pedig :
1746 MHz / 1531 MHz / 8008 MHz (OC Mode)
1733 MHz / 1518 MHz / 8008 MHz (Gaming Mode)
1708 MHz / 1506 MHz / 8008 MHz (Silent Mode)
Ezek azok az apró eltérések, amik szerintem nem érik meg a legtöbb esetben a felárat, mert bármelyik kártyán lehet ingyen ennyit tuningolni. (Értelme sincs olyan sok a boost mellett, mert csak pár fps nyerhető.) -
Csupingo
veterán
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
A boost orajelet mikor használja a gpu?
Ezt minden konfignál alapertelmezetten működik vagy ez valami tuning ficsőr?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest