Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
szimi57 #9395 üzenetére
10% fps különbség azoknál a játékoknál ahol alacsony a minimum fps, elég látványos. Mondjuk úgy általában érezhető hogy folyamatosabb, de multinál is jól jön. Az én esetemben megérte a +14 rugót a jobb, nem akartam olyan VGA-t amin pár hónap múlva már sakkozni kell a VRAM miatt.
Egyébként nekem kifejezetten rá van állva a szemem, régi multis arc vagyok. Egy single játékban is látom ha 44 helyett 40 az a minimum. Örülnék ha nem lenne elhiheted...
-
szimi57
őstag
válasz
Redneck #9393 üzenetére
Egyértelmű, hogy a 6 gigás a gyorsabb, de földi halandó nem hiszem, hogy ezt érzékelni fogja játék közben. És, ha nem érzékeli, akkor mi értelme van? Lehet berakni akár száz grafikont is, ahol látszanak a tizedszázalékos különbségek is, de nem megyek vele semmire, mert játék közben nem a grafikonokat nézem és nem látom a különbséget. Ezt az egész kérdést inkább piaci alapon kell helyre tenni. Van egy olcsóbb és egy drágább változat. Ez igy nagyon jó. Aki nem hisz a szemének az veszi a drágábbat, aki hisz az veszi az olcsóbbat.
-
Redneck
nagyúr
Elég csak a ph! tesztet megnézni, elég szépen levezették, gyári órajelen ment mindkét típust. Ne legyetek tévedésben.
A külföldi tesztekben gyári OC kártyákat eresztettek össze a Founders Edition GTX 1060-nal, ez mérsékelte némely esetben 6%-ra a differenciát.A kedvenc (azóta törölt) hozzászólást szimi57 követte el, aki azt írta, úgy állította be a játékot, hogy a 3GB-os a nagyobb sebességét hozta. Persze, alacsonyabb részletességen.
Állíthattok bármit bárhová, a nagyobbik gyorsabb marad és később fogy el.
Egyébként még mindig ezt gondolom amit eddig:
GTX 1060 3GB vs RX 470 4GB és GTX 1060 6GB vs RX 480 8GB tengelyen.Mindenki azt vesz ami szimpatikus, amire pénze van. Hogy mire használja és milyen megjelenítővel, sokat segíthet.
-
jcs
tag
válasz
Hauptmann #9389 üzenetére
Ameddig én néztem , szerintem sem... A lényeg: szerintem így egyöntetűen nem szabad kijelenteni, hogy a 10% al gyengébb a 3GB os gpu. Hiszen akkor mindenhol, mindenben minimum 10% lenne a hátránya. És ez nem igaz.
5-6% oké és onnantól jönnek azok a beállítások amikkel a 3GB ram nem bír el. Ez persze van ahol hamar felmegy pl minimum fpsnél....van ahol sokkal később....
-
Hauptmann
veterán
Takarítás volt? Nem vágom, miért, teljesen normális hangnemben folyt az eszmecsere. És nem is volt annyira off.
-
jcs
tag
válasz
sakal83 #9378 üzenetére
Ja oké! Hát egyrészt más tesztben nincs ekkora előnye az MSI Gamingnek a referenciához képest... 97% vs 100% Itt 93% vs 100% . Szóval ez nekem gyanús.
" Én is kimértem otthon a 3 vs 6gb között. Kb 10% volt a difi, valahol persze csak 5%-6% ".
Oké csak mit mértél ? Mert nagyon sok játéknál ez az 5-6% a valós. ( ...úgy tudom ) Persze bele lehet összesítő tesztbe rakni a Mirrors Edge's C... -ot Hyper felbontáson....
de ennyi erővel csak azt kéne...meg , a Resident Evil-t Shadow cache on-nal. -
-
jcs
tag
válasz
Mika1227 #9364 üzenetére
Ezt találtam...
If you set you dsr-resolution to the desktop and set the UI-scaling of windows back to 100% then it doesn't change the icons anymore when you play games in that resolution.
Somehow windows applied this scaling to the desktop when playing or leaving a game in dsr-resolution.
I did this for 3 different resolutions that i use regularly and no problem with messed up icons on my desktop.hope this works for you too.
-
PeL
addikt
válasz
Solymi81 #9348 üzenetére
Egy-két hetet várok még, hátha lentebb megy az ára a GTX1060-nak, az RX480-é elég szépen csökken.
Attòl függ melyik, Ipon-on a kártyám megint kb egy tizessel drágább mint mikor vettem november végén. Meg a garancia 3 èv helyett már csak kèt èv rá valami ok folytán, remèlem ez az èn esetemben nem mòdosul, èn mèg 3 èv garival vettem náluk.
-
EVL2
aktív tag
válasz
Mika1227 #9364 üzenetére
Nálam is ugyan az a baj, ha kilépek a játékból az ikonokat szanaszét rendezi. Gondolom ez felbontás váltásból keletkezhet. Az adott játékból való kilépés után gondolom egy kicsit késik a skálázás és a win 10 asztalt is egy pillanatra felskálázza és amire ez végig fut az agyában már át is pakolta a dolgokat.
-
hash99
senior tag
válasz
Solymi81 #9356 üzenetére
A RE7 azért eszik meg ennyi vramot mert van benne egy olyan hogy shadow cache... Ez annyit csinál hogy előre betölti a vram-ba az árnyékokat.
Ha kikapcsolod semmivel sem lesz csúnyább a játék viszont már 3 gigával is faszán fog futni. Pl.: a linkelt tesztben a furyk a 1060 alatt vannak. Eggyel magasabb felbontáson 1440P shadow cache nélkül meg bedarálja a 1070-et. Szóval ennyit erről és a RE 7 -ről. Meg a VRAM -ról.
Ettől függetlenül tény hogy 3 giga vram előbb elfogy mint 6 giga. És biztos lesznek játékok a jövőben ahol ki kell kapcsolnod az AA-t ha kevés vramod van de hiába a vita 2 év múlva mind2 kártya akár 3 akár 6 gigás ugyanolyan kompromisszumos lesz. Ez van. Egy 960 se hasít már a 1060 se fog.
-
jcs
tag
Szebb lesz a kép és több lesz az fps, ha Anti-Aliasing helyett ezt választod!
-
szimi57
őstag
Egyébként, ha már 3GB vs. 6GB, akkor inkább RX 480 8GB. Olcsóbb és plusz 2 GB. Játék közben nem hiszem, hogy valaki észrevenné, hogy közepes, magas vagy ultramagos beállitásokkal játszik. Kiváncsi lennék egy ilyen tesztre.
-
-
Solymi81
aktív tag
válasz
szimi57 #9350 üzenetére
Jelenleg lehet, hogy ez a két beállítás a különbség, de később simán lehet, hogy sokkal nagyobb lesz a szakadék. Nem tudjuk, hogy a hardvergyártók és a játékfejlesztők milyen irányba haladnak el illetve mikor kezdenek el nagyobb memóriaigényre fejleszteni. Ettől függetlenül mindenki azt választja amelyik szerinte megéri.
Viszont én a játékélményt nem erre értettem, hanem arra, hogy a jó grafika jelentős pluszt ad hozzá egyes játékokhoz.
Természetes, hogy az emberi képzelőerő észrevétlenül kiszínesíti, feljavítja a látott dolgokat viszont a kellő módon prezentált grafika pedig segít átadni azt, hogy mit képzeltek el az alkotók.Nem mindegy, hogy a képzelőerőd segítségével látod azt amit szeretnél vagy a szemeddel.
Ezért is volt régebben hatalmas különbség a 2D-s, izometrikus nézetű és a 3D-s játékok között.Szerencsére ma már a hardverek is bírják a korrekt 3D-s megjelenítést, így jelenleg többnyire tényleg csak az a kérdés, hogy high vagy ultra-high, viszont ismerve a kiadókat és hardverfejlesztőket, azzal is tisztában vagyunk, hogy ez az állapot törékeny, látva az optimalizálatlan játékokat és a hardverfejlesztési irányokat.
Habár ez már inkább Nvidia vs. AMD topkiba való, de szerintem most elég komoly csatározások mennek a háttérben, látva, hogy az MS mennyire erőlteti a DX12-t, ami most úgy néz ki az AMD-nek kedvezhet, hisz képesek lehetnek kihasználni a GPU kapacitásait illetve könnyebb lesz a konzolportokat PC-re átvinni.
Ez eredményezheti azt, hogy a kiadók átpártolhatnak az AMD-hez, hisz így az eddigi gyakorlattal ellentétben kevesebb anyagi ráfordítással tudnak portolni ami nagyobb piacot és bevételt jelenthet. Nem elhanyagolható tényező.Abban is biztosak lehetünk, hogy az Nvidia se ül tétlenül, de nem tudjuk biztosan, hogy mire készülnek.
A jelenlegi fejlesztéseikből, ahogy eddig is, kifacsarják a legtöbb bevételt, de hogy mi lesz a következő lépésük, azt nem tudni.
Valószínű, hogy a kivárásra játszanak és megnézik mit tesz az AMD az asztalra, majd ebből kiindulva lépnek, amit simán megtehetnek. -
EVL2
aktív tag
Szia!
Ez nem a mostani experienc-el jött be. Lehet nem pont ennél a játéknál de DIO3-nál meg más játékoknál már használom egy ideje. A Diablon nagyot dob a látványon.
Tudom, hogy nem mindenkit érdekel itt a látvány (mert az gyerekeknek való vagy kifestős könyvekbe) ,de nekem tetszik a megoldás. Régebbi játékokat szépen fel scale-el.
-
VGNGR
senior tag
Egész "jól" alakulnak az árak a budget osztályban. Az inno árát felnyomták, a Manli meg kikerült a kínálatból.
Úgy tűnik a hosszú, hideg tél magasan tartja az árakat.... -
Redneck
nagyúr
Jó az RX, de az AMD driveres dolgaira azért ne vegyél mérget, elég csak beleolvasni a topikba.
A 3GB vs 6GB-ra még mindig csak azt tudom mondani, hogy mindenki játszhat önigazolósdit de értelmetlen.
Mindkét kártya esetén vannak kompromisszumok, a kérdés, hogy kinek mi éri meg. -
FunPro
őstag
válasz
Solymi81 #9348 üzenetére
Hát, ha újra kártyát vennék, már lehet rx 480 lenne.
Driverekkel már itt is szívunk (ott meg állítólag most nincs gond), a régebbi játékokat azon is be lehet lőni használható szintre, az újabbak meg hasítanak rajta.Mondjuk, én azért vettem nvidiát, mert most intel procit vettem. Szeretem tartani az intel + nvidia vagy amd + ati párosítást. Bár, gyakorlati haszna nem sok van.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
szimi57 #9343 üzenetére
Mindenkinek mást jelent az optimális játékélmény.
Valakinek kell a jó vagy legjobb grafika hozzá, valakinek pedig nem, ennyi.Ez a 3GB vs. 6GB kérdés ugyanaz mint az GTX1060 vs RX480 ill. melyik a future proof.
Tendenciák és tapasztalatok szerint egy darabig még elég lesz a 3GB ill. a GTX1060, de hosszútávon már nem biztos, ismerve a piac működését.A játékok meg ugyanúgy elvérezhetnek nem csak a GPU, de a memória miatt is.
Lesz az a helyzet, amikor mindent be kell lőni közepesre vagy alacsony szintre, hogy folyamatos legyen a memóriába betöltés és ne akadozzon a játék ill. legyen egy 20-30-45 fps minimum. De akkor már lehetne Minecraftozni vagy régebbi játékokat elővenniBtw, van olyan online játék amit lowon tolok IGP miatt, hozza a 20 fps-t és még így is élvezem, de azért na, jó lenne már egy folyamatos 60 fps-t látni high grafikán
Egy-két hetet várok még, hátha lentebb megy az ára a GTX1060-nak, az RX480-é elég szépen csökken.
Azért a fentebb linkelt Resident Evil 7 Very High teszt eléggé elbizonytalanít, hogy most melyiket is vegyem... -
scr006
tag
válasz
szimi57 #9341 üzenetére
Nálam azért elég sokat tud hozzátenni a játékélményhez, ha pofásan is néz ki
Ha ebből indulunk ki akkor mindegy, ha 1050 Ti-t veszek, azzal is "csak" néhány dolgot kell visszavenni (csak ott gpu miatt) és fut szépen
Sok mindenhez elég persze a 3gb, nincs is ezzel baj, de azért szerintem ne sarkítsuk le ennyire a dolgokat, hogy pénzkidobás lenne a 6gb.
-
FunPro
őstag
Én inkább csak azt látom, hogy az RX 480 mennyire elhúzott. . .
-
-
EVL2
aktív tag
Az a legszebb, hogy pont ti jöttök az önigazolással.
-
szimi57
őstag
A 6 GB-nak csak annyi az elönye, hogy egyes gamékban bizonyos beállitásokat magasabb szintre lehet rakni, de játékélményben jelent ez valamit? Semmit, az önigazoláson és a pénzlenyuláson kivül! Ha messzebre tekintünk a 6 GB-os ugyanugy elvérzik, mint a 3 GB-os! A GPU miatt.
-
gtamate2
veterán
válasz
#24845312 #9337 üzenetére
Ja persze, nem arra akartam utalni egyáltalán hogy erősebbek lennének az általad említett kártyák. Hanem arra hogy nem feltétlenül elég a 3gb fullhdra kompromisszum nélkül. Sajnos elég zavaró ha a gpu bírná még krafttal de nincs elég memória.
(#9338) kiltrus@citr: Az az hogy nagyobb felbontásban jeleníti meg, pl mintha 1440p-ben lenne. Így bőven több erőforrást kér, kb olyan mintha a grafikonon az 1440p-s teljesítményt néznéd, annyi az előnye hogy így az msaa-ra nincs szükség.
-
kiltrus@citr
csendes tag
Mondjuk pont ennél a játéknál (resident VII) nem a very high ad szép képet hanem van ez a resolution scale vagy mi
nekem újdonság nem tudom mi pontosan de ez feltolva nagyon látszik
sajna a kártya nem bírjaelég kompromisszumos
pont most játszok vele -
törölt tag
válasz
gtamate2 #9336 üzenetére
Ha nem figyel oda az ember, túl lehet lépni a 3GB VRAM-ot ez tény, és olyankor valóban olyan nevetséges dolgok jöhetnek elő, mint a tesztben is, ahol az RX 460 4GB is, meg a GTX 960 4GB is erősebbnek látszik. A valóságban pedig maximum csak fele olyan erősek.
A 3 GB az 3 GB abba ne akarjunk már 4 vagy 5 vagy 6 GB-ot beletenni, mert nem fér bele. -
gtamate2
veterán
válasz
#24845312 #9335 üzenetére
Highra elég a 3gb, very highra már nem ilyen egyszerű. Nincs ezen semmi önigazolás, ezek tények.
Persze kompromisszumokkal ha be tudod lőni a memóriahasználatot 3gb-ra akkor jó, de ha nem foglalkozol vele akkor itt az élő példa hogy elfogy a 3gb és ez valószínűleg a jövőben egyre gyakoribb lesz.
Anno 3 éve a 2gb bőven elég volt fullhd-re de közben sajnos folyton tolódott ki a fullhd memóriahasználata.
Most olyan 3-4 gb között mozog játékoktól függően.Nem mondom hogy nem elég a 3 gb jelenleg, ár/értékben mindenképp jobb most, viszont hosszútávra én biztosan nem venném.
-
törölt tag
válasz
gtamate2 #9334 üzenetére
Az a teszt maximum önigazolásra jó a 3 GB-nál több VRAM-ot tartalmazó kártyák tulajdonosainak.
A valóság pedig itt van: https://www.youtube.com/watch?v=gdr2WcYIpqE
A megfelelő beállítások mellett 120-180 fps 1060 3GB-tal is, miközben látvány terén semmit nem veszel észre a szándékosan 3GB-ot meghaladó beállításokhoz képest.
-
gtamate2
veterán
-
bobalazs
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz
gtamate2 #9328 üzenetére
Ebből max ez érinthet: [NVENC][Steam]: NvFBC H.264 encode crashes. [1867544].
Illetve ezt még nem vágom: [Surround][DirectX 11 apps] Only red and blue colors are visible when playing videos at resolutions >= 1080P on one surround monitor.[200273552].Nem értem miért nem állnak vissza a régi modellre. Amúgy ez a legújabb driver? A Bálint napi?
-
gtamate2
veterán
Important Open issues Windows 10 (For full list of open issues please check out release notes)
[Pascal][Notebook]: The display remains blank while over installing the driver, requiring a reboot. [200273603]
[GeForce GTX 980][CUDA]: Driver error occurs when trying to compute with GPUGrid CUDA application.[1869402]
[NVENC][Steam]: NvFBC H.264 encode crashes. [1867544]
[Surround][DirectX 11 apps] Only red and blue colors are visible when playing videos at resolutions >= 1080P on one surround monitor.[200273552]
[GM204, Tom Clancy's The Division Survival DLC] Game crashes pointing to ntdll.dll when changed to full-screen and to windowed full-screen. [200252894]
[GM204, ShadowPlay] For Honor silently crashes if intro video is skipped and instant replay is on. [200247313]
and othersDe nyugodjon le mindenki, a Minecraftba már nem fog összeomlani a java, gratulálok.
-
Redneck
nagyúr
Igen szomorú... Haver múltkor vett 45 helyett akciósan 39-ért egy 22-es PLS-es Freesync Samsung monitort. "Sajnos" neki is 1060 van, de meglepődtem hogy ilyen olcsó a monitor. Kár hogy nem tudja kihasználni ezt a funkciót.
Nekem régi (ráadásul TN) Samsung van, 75Hz-es, de jó sokat kell várjak mire lesz elérhető G-synces úgy érzem...
-
gianni85
veterán
van egy 10essel olcsóbban, de vicces, hogy a freesync verzió 50nel olcsóbb
-
FunPro
őstag
Pedig én pont azért váltottam 5 év után vissza nvidiára, mert már a tököm televolt a drivermizériákkal.
Erre tessék! Így kellett nekem!
-
gtamate2
veterán
Ákos szavaival élve, már nem csak az Amd-sek princípiuma a driver újratelepítése.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Nuada herceg #9318 üzenetére
Hát ja, lassan vörös kategória lesz ez a driver-es játék.
-
FunPro
őstag
válasz
gtamate2 #9311 üzenetére
Hmm, most hogy így írod eszembe jutott, hogy ez a probléma nálam is fenn áll. Igaz, nem a start menüben, hanem valamelyik felnyílónál a jobb alsó sarokban (valami szürke háttérrel). Talán az időjárás, vagy hálózat, vagy valamelyik arrafelé (win 10). Csak nem sűrűn használom, ki is ment a fejemből.
Pedig még nézegettem is, hogy videó/játék közben is fekete csíkozza-e a világos részeket.
Mondjuk, nálam az a dolog pikantériája, hogy én még nem frissítettem legújabb driverre.
-
törölt tag
Sziasztok!
GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB kártyám van. Mostanában valami nagyon nem oké vele. Pár hete netezés közben 36-40 fok között volt a GPU, be sem kapcsolt rajta a venti, most pedig szintén netezek csupán és 64-67 fokos a GPU, 56 %-on pörögnek a ventik. Tudtommal semmilyen olyan program nem fut a háttérben, sem játék, sem egyéb, ami használna a VRAM-ot. GPU-z szerint mégis közel 3 GB van használva VRAM-ból. Hogy és mivel tudom leellenőrizni, hogy mi zabálja vagy mitől lehet ez az egész? -
gtamate2
veterán
feltettem az új drivert, villog a start menüben minden.
-
eami
veterán
válasz
Mika1227 #9307 üzenetére
igen, legalábbis ha HDMIvel van csatlakoztatva a TV akkor biztos. Hangbeállításoknál a gépen maradjon a gép. Lejátszóban pedig kiválasztod hogy a HDMI legyen a kimenet. Ilyenkor lejátszó a film hangját a TVre tolja ki, míg te játszhatsz (pl) fülessel. Arra érdemes még figyelni hogy adott játék milyen video outputot használ. Ha pl OpenGL-t, akkor a videólejátszót érdemes átállítani Direct 3D-re, úgy tuti nem zavar be egyik a másiknak.
pl VLCben itt lehet átállítani hova küldje a hangot:
disclaimer: most még a régi kártya van a gépre, várok hogy mehessek az újért
nyilván nvidia lenne listázva amúgy
-
Redneck
nagyúr
válasz
Mika1227 #9307 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nekem egyszerre csak egy eszköz/kimenet szól.
Hang nélkül játszik és a gyerekeknek szól a rajzfilm?kiltrus@citr: Szépen leírtad miért egy rakás hulladék manapság a sok konzolport és mit nem mutatnak meg a tesztek. G-sync és Freesync monitor tud segíteni ezeken, de egyébként sajnos nézheted az eltérő frame timeokból eredő akadást.
-
EVL2
aktív tag
Tény és való hogy aki nagyon pengeélen táncol és egy jobb 1050Ti vagy olcsóbb 1060 felé kacsingat annak ez a kártya jó döntés lehet.
Pontosan én is ezt írtam anno. Ha nem áremelő tényező a 8pines táp csati akkor mért ne azt választanám a 6 helyett. Lehet hogy nincs rá szüksége a kártyának, de ha valamit túlbiztosítanak az sosem hátrány.
FunPro jut eszembe én is ezt akartam kérdezni.
-
FunPro
őstag
Valaki már volt olyan bátor, hogy ráfrissítsen az új driverre?
-
XeeN
senior tag
Pedig vásárlásokor döntő szempont lehet. Az igazat megvallva, rendeléskor nem is néztem milyen csatlakozó van rajta, a cimbim egyetlen kikötése az volt, hogy "occó" legyen. Ha azt nézem, hogy ez 65K-ba fájt, míg az enyém októberben 84K-ba, alkalmi játékosnak a Manli szerintem jobb vétel. Abból az árkülönbözetből viszont jobb lapra, ssd-re, vagy akármi másra is lehet költeni.
-
EVL2
aktív tag
Ezt a 8 pint kár volt megjegyezni, mert engem itt már köveztek meg miatta. 3perc alatt ketten is megtaláltak akik magukból kikelve majdhogynem negatívumnak tartották, mert az parasztvakítás meg.... Pedig csak annyit mondtam, hogy ugyan abba az ársávba az általam preferált kártya 8pines még a másik 6pint kapott. Azonnal elvakult paraszt lettem a szemükbe.
Szóval csak óvatosan a pinezéssel mert itt mindig figyel egy ügyeletes paraszt szakértő!
-
kiltrus@citr
csendes tag
Ugyan már minden út kínába vezet és tényleg csalódás hogy egy msi is PRODUCT OF CHINA
Ha ezt tudom jó a manli vagy inno3d isLetudnád tesztelni? (Vagy valaki?)
esetleg ha már le volt akkor milyen értékeket kaptál/kapott?
Unigine Heaven Benchmark 4.0? ( Minden fullon: Ultra, Estreme 8xAA) (min:28.9 max:117.7 1429)
3dmark Fire Strike (v1.1) Basic (10.616)
Mafia3 minden high frapsal mértem egy kisebb küldit meg autózást 105-el.
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
9376, 206830, 30, 54, 38.218Ezt offban tényleg érdekességnek: Hogy a teszt alapján mint amit a nagy tesztekben végeznek nem lehet hinni,
mivel lehet jól mutat, hogy nem zuhant be 30 alá ami elvileg azt jelenti jól futott, de mégis a szemem nem ezt érzi mert érzem meg látszik a mikrolaggolás kicsit szaggatott a kép ahogy küszködik a pc vele. Ez az miatt van hogy nem lehet jól kimutatni még minimum fps-el se mert a minimum fps is csak átlagol.Ha az egyik félmásodpercben, (0.5 másodpercben) csak 0 frame jelenik meg a másik felében 0.5 másodpercben meg érkezik késve 30 (0.5s+0.5s=1s). Akkor az átlag fps még 30 lesz.
Pedig volt mikrolagg (0+30=30frame/s) Ezt az aránytalan szaggatott képáramlást érzékeljük.És frame-ről van szó képernyő információról nem képkockáról mint a moziban ahol 24 is elég mert egy vetítőgép folyamatos mozgással vetíti a filmszalagot amin egységesen helyezkednek el a filmkockák.
Ha a pc is vetítőgéphez lenne hasonlítva akkor azon a filmkockák elhelyezkedése nem lenne egységes és a vetítőgép sebessége se lenne állandó mindig minden változna váltakozna de átlagosan 1s alatt a teljesítményét kilehetne hozni akár állandóra is ha a sebességgel kompenzáljuk a filmkockák közötti távolságot vagy fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest