- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy normális jelenség-e, hogy a Gigabyte GTX 1060 OC-m 1940 MHz magasságába is elmerészkedik, anélkül, hogy bármit OC-ztem volna rajta. Ilyenkor elég meredeken elkezd melegedni, 65-70 fokra simán felugrik.
Ez rendben van így? Ahogy olvasgattam, szerencsés helyzet, ha gyárilag ennyit tud magán rántani a kártya, csak valamelyest engem meglepett, mert mintha a korábbi HW környezetébe (i7 4770, H97-es alaplap) nem csinálta volna, csak most (8700K, Z370-es lap).
-
radir01
tag
Megpróbáltam és igen a kártya állásától függ hogy van e hang. Elkezdtem óvatosan dönteni a házat oldalra 80%os venti fordulat mellett és már félúton elhalkul ez az irritáló csattogó hang. Viszont néztem végig többször is a venti helyzetét de nem látom h mozdulna a venti mélység irányilag. Az tuti hogy nem ér hozzá semmihez. Sajna ebből úgy érzem garanciáztatás lesz
-
tibee77
őstag
Köszi szepen a reszletes välaszt!Akkor szerintem adok egy eselyt az Asusnak, ha mär ugyse kerül sokkal többe mint az MSI.Hellyel nem lesz gond, corsair air 540-em van, szerintem nincs olyan kärtya ami ne ferne bele, bär nem neztem utäna a dolognak.Mint mondtam nekem volt egy rossz tapasztalatom msi kärtyäval, ugyhogy ezert is inkäbb Asus.Kösz megegyszer!
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
radir01
tag
Igen nagyon jó füled van mivel pontosan az a venti a ludas A lefogásos módszert alkalmaztam én is hogy kiderítsem melyik is huncutkodik pontosan. Sajnos már többször kiszereltem és szemrevételeztem alaposan hogy kábel érhet e bele vagy esetleg látok e a lapátokon kopást a hozzáérésből adódóan de semmi.
Ez valami rezonancia lesz szerintem fordulatszám függően mivel 62%ig oké semmi hang felette egészen 95%ig meg folyamatosan traktor hang.
De pl ha 70%on pörgetem és közben beállítom manuálisan hogy 100% a fenti max fordulatra való felpörgése után szűnik csak meg a hang. De ott már fixen csendben van, leszámítva az iszonyatos propeller hangot a fordulat miatt. -
radir01
tag
Már többször kivettem és picit megmozgattam a venti kábeleket is. Ventiket is forgattam de semmi nem ér hozzá semmihez. Szerintem valami rezonancia lesz ez. Érdekesség hogy ha elfektetem a házat úgy semmi gondja. Amúgy a durva hogy ez másnál is így van másik is ezt írták ha elfektetik a házat úgy megszűnik a hang. Nincs már ötletem.
-
laskr99
addikt
Minden kint van az adatlapomon. 550 wattos seasonic belsős xfx ts 550W tápom van. Házam is olyan amit írtál elől 1x12cm felül 2x12 hátul 1x12 alul 1x12/14 és oldalt 2x12. 4 venti van a gépben 1 közvetlen a vga-ra fújja a levegőt. A proci nem megy 54 fölé és a vga 46 fölé. A tápom +12V ágon 44 voltot képes leadni. Lehet majd felcserélem a sorrendet és elsőnek a kártya után a ház és a ventik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Redneck
nagyúr
Ha i7 lesz +RAM is lesz. Egyelőre 2x4GB HyperX CL9 van, természetesen Dual Channelben mennek.
Mondjuk mióta ez a gép megvan azóta csak a CS:GO pörög, néha ment egy kis GTA és BF4, de nem nagyon használtam még ki...[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Ezek szerint jól emlékeztem, hogy nem igazán van értelme a Heavennek.
3DMark mérésem csak akkor volt mikor vettem, annál látszik hogy nem túl acélos a 4460 mellé.Szerk:
Később ha olcsóbb lesz, szerzek mellé egy nonK 4770-et.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Még egyszer írom, ha mindenféle hulladék játékot nézünk, pl. a Mafia 3-at, stb. stb., akkor igen, nem Overkill. Minden egy kicsit is normálisan megírt játékhoz az. Lehet ezen vitatkozni, valamiért mégis minden tesztoldal 1440p gamingre ajánlja. Biztos véletlenül.
Melyik online játékban nincs meg 60 fps egy 1070-nel? Annyira kíváncsi vagyok. Azaz, 200-220e Ft-os VGA-t venni FHD-ra. Azt kell. Meg is érdemli az aki képes arra költeni.
Na ne váljunk már nevetségessé kérem. Csak mert ezt úgy írod, mintha most váltak volna drágává az NV kártyái, és nem sok sok éve ez lenne a tendencia...[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Hát ha a szar portokat is beleszámítjuk, akkor valóban, csak egy Titan lenne elég 60 fps-hez. Viszont egy szarul sikerült játék miatt én nem fogok 50-100e Ft-tal többet költeni VGA-ra. Másik, hogy a rosszul kiadott játékok egy jó részéhez jön patch, ami rendbe teszi a teljesítménybeli gondokat. Végezetül ott van az a tény, hogy ha mondjuk egy TPS játékban nincs meg a fix 60 fps egy 1060-480-nal, én bizony nem fogok eret vágni magamon. Nyilván egy autós játéknál, egy gyors menetű FPS-nél kell. De én még egy Metro, Crysis típusú FPS-nél sem igénylem (igényelném) a 60 fps-t.
Összesítve, egy megfelelően megírt játékhoz a 1060-480 tökéletesen elég. Természetesen ezt veszem alapnak, nem a Mafia 3 szintű csodákat. A 1070 pedig nevetségesen drága, 130e Ft fölött kezdődik. Hagyjuk már, hogy ilyen kelljen FHD-hoz egy megfelelően megírt játékhoz.[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Akkor te azt álítod, hogy 6-7GB memóriába befér az egész GTA V pálya? Nem, nem fér be és nem is tölti be. Amit te messze látsz, az csak a pálya alacsony mintavételezéssel, hasonlóan az anisotropic filteringhez. Ahogy közeledsz hozzá, úgy tölti be folyamatosan. Ez minden játéknál így van, folyamatosan monitorozok mindent a háttérben, majd délután csinálok neked egy képet a logról. De ha nem hiszed, márpedig gondolom nem hiszed, akkor nézd meg magad, de elég csak a gépházon lévő HDD aktivitását jelző LED-et figyelni.
Ha a távolba nézel a távcsöves puskával és elkezdesz zoomolni, akkor is folyamatosan tölt. Tehát ilyen badarságot ne is mondjatok, hogy 6-7GB RAM használat mellett betölti az egész pályát. De a konzol is jó példa erre, mert annó nekem az Xbox360 végig köszörült, mert a lemezről folyamatosan töltenie kellett az újabb pálya részeket. Persze ha meg sem mozdultam, akkor minimális volt a töltés.
Így tehát ismét ott vagyunk, hogy nem számít milyen nagy a pálya, mert csak a körülötted lévő részt tölti be. Ha nem így lenne, akkor minimumnak kellene 64GB RAM, nem pedig 8.
És (#8503) Scorp2011 is mondott egy remek példát, de az is jó példa, mikor az egész játék legelején azon a tenyérnyi szigeten vannak. Ott is olyan a gépigény, pedig nincs "betöltve" az egész pálya...A GTX1060 jelenleg középkategóriás, de a GTA 5 megjelenésekor ez a sebesség a felső kategóriát képviselte (GTX980 szint), így elvárom, hogy fusson is normálisan. Mert a BF1, Doom, RotTR az megy ultra grafikán, de már HIGH beállítás mellett is szebben (és ugye a pálya mérete nem számít a fentebb leírtak alapján, a játékmechanika meg pláne, nem is értem az mit számítana??).
Nem akarok én semmit várni ettől a kártyától, csak azt mondtam, hogy a GTA V nincs jól optimalizálva, mert ez tény.Csináltam a kedvedért egy gyors tesztet.
0:0-0:45 Játék betöltés
0:45-1:10 Egyhelyben álltam
1:10-1:20 Rázoomoltam egy felhőkarcolóra
1:20-1:40 Mentem a városban gyorsan
1:40-1:50 Karaktert váltottam
1:50-kor kiléptem(#8501) Rasiel: Igen, MSAA akart lenni.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
Állok egy 2x3 méteres kis szobában zárt térben, semmit nem lehet csinálni, csak lépni 3-at előre vagy hátra/oldalra, nehogy már ne tudjon itt 100-150 fps-t, amikor a már említett Doom is tud annyit. Márpedig a GTA 5 nem tudja ezt. Ez csak egy példa volt.
Ha kint vagyok, oké, hogy nagy tér, na de bent mi gátolja azt, hogy i7-es processzor mellett se szálljon az fps az egekbe mint más játékoknál? Más kérdés, hogy kint sem tud sokkal kevesebbet, tehát nem a hardverrel van itt a gond. -
Pubszon
veterán
Te vagy tévedésbe. Attól mert hogy open world, még nem lesz az egész játék betöltve (már hogy is lehetne több 10Gb?! ), csak a karakter körüli rész, ennek a méretét tudod állítani a látó távolsággal. Jól szemlélteti az a dolog, ha karaktert váltasz és várnod kell míg azt a részt betölti. Fizika, animáció és AI van a többi játékban is. Tény hogy a Doom, BF1, RotTR jobban portolt programok, de vannak rosszabbak is mint a GTA V, például a Maffia 3.
Az FXAA például durván visszavesz a futás sebességből, de a fű minősége is meg fogja a gépet jobban mint a fent említett 3 játék esetében. (tudom, a doomban nem nagyon van)
Tehát nem rossz, de jónak sem lehet nevezni.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
Na de a felsoroltak közül a GPU csak a megjelenítésért felel, nem?
Az összes többi a CPU-ra hárul.Emlékeim szerint a GTA 5-ben pl. a játék legelején a rablásos jelenetnél sincs 100-150 fps-ünk, holott ott nem igazán terheli sok minden se a CPU-t, se a GPU-t, hiszen bent van zárt térben, kb 3-at léphetünk előre is meg hátra is, nem többet, egy-egy jelenet között.
-
Pubszon
veterán
Értem én hogy a maffia 3 rossz, de az a legrosszabb is egyben. De azért egy bf1 vagy Doom jobban van optimalizálva, ráadásul újabbak és jobb grafikával.
Az optimalizálásnak sem két véglete van hogy jó meg rossz...ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
EVL2
aktív tag
"A Titanfall pár óra folyamatos játék után 11.7GB-ot evett."
Multiba vagy kampány alatt érted el ezt a 11.7GB-t?
Én ma délelőtt az előző hsz.-em óta toltam a kampányt szünet nélkül és nekem csak 8585MB volt a max. ram fogyasztásom.
Megpróbálom multiba is hamarosan, de ott szinte kizárt hogy 2 óra feletti játékidőt kibírjak.Viszont új rekordom született VGA hőfokba! Elértem közel 3óra szünet nélküli TF2-vel a 69 c fokot.
2145 ről 68 foknár már le is skálázott 2110-re és úgy is maradt.
Max vram fogyasztás 5795MB volt.[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
Simán elhiszem hogy így van. Sajnos én nem tudok több órát egyhuzamban kockulni.
Valahogy nem vagyok képes másfél óránál többet letolni egyszerre. Utána filmezés... csekk befizetés .. boltba menés.. takarítás... Valahogy 1 óra felett mindig bekövetkezik egy esemény ami meggátol az utra kockulástól. -
Rasiel
senior tag
Youtube-nál már régóta a html5 az alapértelmezett, ergo, ha fel van telepítve a gépre az Adobe Flash Player ActiveX, valamint NPAPI, PPAPI plugin, abban az esetben is a html5 kerül használatra. Az egy más dolog, ha fel van installálva egy külön kiegészítő a böngészőhőz, amivel lehet kényszeríteni a Flash lejátszót. Egyébként én így, utóbbi lehetőséggel használom a YT-ot.
Igen, ahogy írod, szüksége van jó pár weboldalnak a Flash-re, mert, ha nincs, akkor gondok adódhatnak egyes esetekben a lejátszással, tehát nincs értelme teljesen száműzni a gépről.
(#7521) Sondi1986: Tegyél egy próbát a Flash Player-rel! Kíváncsi lennék, azzal hogyan működne. Magic Actions For Youtube kiegészítőt használok Firefox alatt.
Egyébként html5-el is normálisan kellene, hogy menjen.
Hardveres gyorsítás aktív vagy inaktív az általad használt böngészőben?[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Na de miért pörögjenek üresben feleslegesen a ventik 10-20-30%-on, amikor 30% bőven elég még játék közben is, hogy 70 °C-nak még csak a közelébe se menjen?
Minimális légmozgás nem árt a kártyának, sőt semmilyen alkatrésznek nem tesz rosszat ha állandó hűtést kap.
Hogy lett az üresjáratból terhelés alatti hőmérséklet?
Ok, láttam én is a TechPowerUp teszteket, de mindegy, elengedem a dolgot.
Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
Üresben éppen elég az a légmozgás, amit a házban lévő ventilátorok adnak szerintem. Nekem gyári ventiprofillal se ment még 65 °C fölé, ezért nem értelek.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
Meg is halnék 26 °C-os lakásban.
Na de miért pörögjenek üresben feleslegesen a ventik 10-20-30%-on, amikor 30% bőven elég még játék közben is, hogy 70 °C-nak még csak a közelébe se menjen?
-
-
Redneck
nagyúr
Lejjebb vettem, High/Very High vegyesen, az élsimítások és egyéb kiegészítéseket bekapcsolva hagytam.
Jó lett, 6,9GB memóriával beéri, kevésbé teker a proci is. Annyival lett csúnyább, hogy több az előbukkanó dolog, az előző beállításon messzebb jelentek meg árnyékok és egyéb kis dolgok.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
1080p TV-n, kontrollerrel:
Beállításoknál minden Very High, vagy Ultra, 2xMSAA, FXAA, DoF, Motion Blur On. Advanced Graphics vagy más nincs bekapcsolva.
Le fogom venni a tesszellációt, és Very Highra rakok mindent az Ultrások közül.Szerk:
Jelenleg nincs esély RAM bővítésre, vagy CPU cserére.
Később is csak RAM-ot bővítenék, lehet inkább 1050 Ti kéne nekem?[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
Én csak azért kérdeztem korábban a TDP-t mert maximum órajelek mellett +137MHz (gpu 2151MHz), +650MHz(memória 2363MHz) nekem 70.5%. Most akkor ez mit is jelent?
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Redneck
nagyúr
Nagyon köszönöm a leírást, szépen qqa! Mondjuk tényleg nem csoda hogy manuálisan nem lehet mar sokat húzni. A Pascalnal azért jelentősen nőtt az órajel a Maxwellhez képest. Végülis 2Ghz megvan, majdnem gyárilag is, az a pár százalék már nem lényeges.
-
Apollo_21
addikt
Értem, köszönöm!
Nekem semmi bajom vele tényleg kivétel a Mafia3..valahogy többet vártam, oké természetesen ismét bekell látni hogy a 1060 nem felsőkat., de a Gta V és más játékok is képesek jól futni rajta, reméltem ez alol a Mafla se kivételAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Redneck
nagyúr
Átraktam 50Hz-re, TV-n ez is tökéletes. Ultra beállítások, 2xMSAA, full smooth, itt nem gond hogy 20-30ms között a frame time. Teljesen jó így, kontrollerrel tolom.
Így evett a játék:
3,6GB VRAM-ot, 6,6GB RAM-ot és 10,5GB lapozófájlt. 1911Mhz-en ment végig.60Hz-en ha v-sync mellett ledroppolt 50-60 közé, szép nagy akadásnak lehetett érezni. 50 alá nem ment, így 50Hz-en teljesen jól fut.
Ha multizni akarok, úgyis monitoron fogok v-sync nélkül, de fps limittel.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Nem dehogy, csak jó ideje nem írtam át az adatlapomon a cuccokat.
Mindenesetre most sem tudom mert hibaüzenetet kapok ha menteni akarom: "Valami értéke túl hosszú."Ez most a gép:
Fractal Design Define R5 Blackout Edition | XFX XTR550 | ASRock Z97 Extreme4 | i5-4570 | 2x4 GB 1600 DDR3 G.Skill F3-12800CL7 | GTX 1060 WINDFORCE OC 3G | Samsung 850 EVO 250 GB | WD Green 2 TB | Genius GX Gaming Imperator | SteelSeries Ikari Optical | Edifier R1900T II
Offline tolom a játékot. Más játéknál nem szokott előfordulni ilyen, agyam tépném is ha Assetto Corsa-ban ilyen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Eredeti, Steames verzió, offline kampány. Hát az frankó, na pláne nem veszek még procit is, így is túltoltam a VGA-val.
Mondjuk elgondolkodtam hogy visszaviszem és elég nekem az 1050 Ti is.
Szerk:
Még csak most váltottam i5-re.
Egyébként ez nem igazi akadás, csak ahogy megnő picit a frame time azt lehet érezni. 60-ról 59 lesz az fps kb. Valakit zavar, valaki észre sem veszi.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
A cikket elolvastam tegnap, összehasonlító képeket is megnéztem.
Az a baj, hogy már mindent levettem minimumra, de valós játék közben is néha előfordul hogy hirtelen megakad, pedig amúgy 125 fps körül fut. Mondjuk főleg az elején csinálja, mikor betöltöm a mentést és a házban vagyok. A beépített benchmarkot már feladtam. Igazából én most a váratlan megakadások miatt vagyok pipa. Eredeti játék, a héten vettem. Amúgy városban száguoldozás közben szépen fut, csak ritkán megakad egy pillanatra.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Ez így elméletben jól hangzik, csak sajnos nálam bárhogy csinálod egy határ fos akadás az egész. Hiába a v-sync off, hiába a 100 fps, az eltérő frame timingok érezhetőek és látványosan akad.
Szerk:
Egyébként meg lehet max 100 fps, ha a minimum 40-re droppol. Anno 970-en is voltak gondok.Szerk2:
Amikor 8-10 ms-ről 45-re ugrik az nem jó érzés. Így maradt a beépített v-sync, úgyis kontrollerrel tolom, annyira nem érezni az input lagot.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Itt van róla a teszt: [link]
Tovább lapozva több kártya is szerepel a tesztben.
Az inno3d és a gigabyte megoldása a legjobb, hisz azoknál a vram és a vrm is megfelelő hűtést kapott.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Departed
őstag
Egyszerűen nem értem mi ez a "70 fok úristen" elgondolás. AMD 290-390esei 90-95 fokon mennek vidáman bár hangosan. Ezek meg 70 körülre belőtt ventiprofillal kussban. Megy a hőmérséklet fetisizmus de mi a fenének?
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Pubszon
veterán
Jó jó, de én speciel inkább BF1-ezek, az is megrángatja rendesen.
Max 78 fokos a GPU, de még ez is 15 fokkal alatta van az nVidia áltam megszabott max hőmérsékletnek és mindezalatt ~2050MHz-en megy a GPU.
Jó a furmark hűtést tesztelni, megnézni a max hőmérsékletet, de tuningnál jobb olyan ami rángatja nem pedig folyamatosan maxon járatja, mivel így nem változik sem a fesz, sem az órajel.
Nekem annó a proci volt úgy, hogy prime95, linx és minden létező szintetikus teszt alatt stabil volt, de BF3 alatt meg elhasalt, mert egy picit kevés volt a CPU fesz.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
EVL2
aktív tag
Véletlen elírták: ZOTAC GTX 1060 8GB vagy csak én vagyok lemaradva valamiről. Unigine Heaven-es grafikonnál.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha egy házban van elhelyezve adhatsz annak szellőzést, sokkal jobb eredményeket nem igen fog produkálni,. Fórumokon írtak 83 fokos hőmérsékletet GPU-ra egy Corsair szellőztetett házba. Az aggasztó már, mert ha a GPU ennyin megy a VRM már akár 100+ fokos is lehet és hát láttuk már EVGA-nál milyen következményei lehetnek az izzó VRM moduloknak főleg ilyen kicsi nyákon.Persze a képek alapján valóban jobban átgondolt a nyákon az elhelyezése és látom van rajt külön modul hűteni őket.Tekintetbe kell venni azt, is hogy az 1060 már nem túl magas hőfokokon elkezdi leszabályozni az órajeleket és ezzel pár FPS-t már feláldozol, esetleg throttingolhat .
Az átlagos hűtésű 1060 karik is 68 esetleg 70 fok körül mennek a jobbak meg ez alatt Pl MSI gaming vagy Inno 3D Ichill 61-65 fok Load alatt.
Persze látom a méretét és ha neked például ez a fontos , akkor felesleges hasonlítani a normál méretű 1060 kártyákhoz, akkor meg kell venni és jól hűteni[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
Az én kiszemeltem mindjárt 2K-val.
Reméltem, hogy az a pár nap még kijön, de így kijelenthetjük, hogy november, december kihúzva, mert ilyenkor mennek fel az árak. Január megint kuka, mert akkor meg leltár van, a készletek kiürültek, kereskedők degeszre keresték magukat, februártól lehet vásárolni. Ott van egy érdekes időintervallum a nyári uborkaszezon, amikor olcsók a cuccok, de már az ember az új generációt várja. Az 1060 ára most két hónapig csak felfele megy, én meg nem vagyok érte hajlandó többet adni, mint amennyi a "rendes ára", igazából ha az emberek is gondolkoznának, nemcsak ész nélkül vásárolnának Karácsonyra akkor az árak sem szöknének fel.
-
félisten
Zotacot ne vegyél szerintem , nagyon gyenge a hűtése és a leggyengébb eredményeket hozza hőfokban,[link] ami kihat már a visszaskálázódásra is. Van akinél 80 fok főlé is felmegy Load alatt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BReal
addikt
"fps limit mellett minden ok (60fps)"
Tehát akkor ha bent van a 60 fps korlát, akkor nincs gond vele. Szerintem ha újra bepipálja, megint jó lesz.
(#4308) pergabb: Ahogy írták, korlátozd. Ha 60 Hz-es monitorod van, minek többel futtatni? Attól, hogy többet ír ki a Fraps, nem leszel jobb.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Egyetértek, többek között ezért vettem az MSI GamingX-e. ASUS elég rég óta szerencsétlenkedik a DirectCU hűtésével, mert a 3-4 hőcsőből sokszor csak 2 érintkezik a GPU-val. Ezt a hibát az eVGA is elkövette az ACX hűtésével (sőt, az még sz@rabb volt) de gyorsan javították.
-
szasanyi
félisten
Nem tudom, hogy ennyi-e a GPU vége (VRAM-nak tuti nem, de a többletnek már nincs sok előnye) és mint mondtam nem is vagyok nagy tuningos. De mivel feszemelés nem volt, a zajszint nem nőtt és az átmeneti max GPU hőfok is csak 2-3 okot így szten ez nem egy rossz példány.
Később, ha szükség lesz rá legalább van mihez nyúlni. -
szasanyi
félisten
Nem, csupán téged és szvsz neked pedig engem kell hanyagolnod. Nem én kezdtem az okoskodást irányodba, mert nem tudtam értelmezni a korábban már leírtakat. Ezzel le is zárnám mert sem vagyok kíváncsi ebből többre, hát még a többi PH!órumtárs.
Bízom benne, hogy ennyivel valóban befejeződik ez a "beszélgetés" és újabb okossággal nem kényszerítesz válaszolásra! -
szasanyi
félisten
Te olvasol is vagy csak write only módban funkcionálsz? Leírtam, hogy tudom mert már sokat rendeltem onnan, és azt is, hogy meg lehet oldani ahogy én is megoldottam. Nyilván nem mindenkinek, de ez baromi eccerű: aki meg tudja oldani az vásárol onnan (jobb áron) aki nem tudja megoldani az meg nem vásárol onnan. Bonyolult ez vagy mi van?
-
Laczahh
csendes újonc
Köszi,
amúgy van SSC,csak az európai oldalon még nem rendelhető [link] .Gondoltam hátha van valaki aki külföldön él és ilyet rendelt és van vele tapasztalata. Az érdekelne még,hogy backplate hiánya okoz e problémát,illetve,hogy a szállítás az mennyi +költséget jelent ide Magyarországra.
Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo
-
Grafirka
őstag
Gigabyte G1 - GDDR5 (Samsung )
Asus Strix OC kartyanak ugyancsak Samsung memoriamoduljai vannak. -
aya
addikt
Hát a 3 ventis, asus rog most kimarad. Mostanában nem tuningolok sokat. procim is csak sima i7 ( nem K )
( msi gaming is jó nagy dög )Egy asus vagy msi dual fan lesz érzem, de panganak a készletek, vagy brutál árban van.
Addig elpötyögök az intel 4600-on amíg nem érzem hogy igen ezt veszem.
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
Bjørgersson
félisten
Nem ablakban futott, csak a végén tettem abba a képernyőmentés miatt.
-
-
gtamate2
veterán
Szia,
Kapható a rufusznál a Zotac, azt tudni kell róla hogy 5 év garit adnak rá nem kettőt, csak regisztrálni kell 28 napon belül a Zotac honlapján és kapod a +3-at automatikusan.
Viszont van 10k-val olcsóbban Giga g1 is, ami 3 év garival van ugyan, de ennyiért ez is jó vétel. A hűtése is korrekt lett.
Giga teszt*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest