Új hozzászólás Aktív témák
-
DeSanto
őstag
Sosem értettem én ezt.
Szerintem egy alapórajeles Quad is jobb mint a E8400.
Ha egy játék használ 2 magot addig a háttérben futó alkalmazások használhatják a 3.-4. magot.
Ez egy kétmagos CPU-nál nehézkesebb...
Volt 2-4 magos CPU-m.
A 2 magos elmehet a pics@ba mellette... -
G4ga
őstag
válasz
CsíkosMókus #17097 üzenetére
ha minden jól megy összehozzuk, felvettem már Qru kollegával a kapcsolatot.
tényleg kellene privátott is irnom neki! Ugyhogy lesz teszt! Én is kiváncsi vagyok mennyivel jártam rosszabul vagy jobbabul
a 192sp 260 után!
-
Qru
MODERÁTOR
Azért mert akkor kb alig vettek volna 65nm-es GTX-et ha 55nm-eset kapnak ugyanabban az árban. Itt semmi más csak ismét a kevésbé hozzáértő vásásrlók megtévesztése volt a cél. Van ahol ezt az átnevezéssel érik el lsd 8800GTS 512 -> GTX250 és van ahol pont az azonos név meghagyásával.
-
Izzé
őstag
-
DroneZ^
őstag
Szerintem itt ugyanaz a helyzet, HD felbontásokat tud csak kiadni HDMI-n....
Egyedi nem akar menni...
-
DigitXT
félisten
válasz
DroneZ^ #17076 üzenetére
A HD Ready-ségnek (ezen belül a felbontásnak) semmi köze a HDMI bemenethez.
Ha van rajta HDMI, akkor azon használd: alapból 1360x768-ra fogja a VGA belőni.
Egyedi felbontásként meg meg lehet adni a natív 1366x768-at is, akkor az összes
pixelt ki tudod használni. Természetesen csak az 1:1 pixelmapping normális. -
C64
őstag
Hali
Magyarországon megjelenik a GTX 265?
-
DroneZ^
őstag
Nemrég tettem szert egy GTX 280-ra és eddig 4870x2-m volt.. Nos nvidiánál nemtudom hogy kéne beállítani egy felnemismert szélesvásznű analóg kimenetre kötött LCD HD Ready ( 1360x768 ) monitort. Az a baj, hogy sima 4:3-as lista van összes játékban és mindenhol, mivel nem ismeri fel. Amúgy a játék tudná a monitor felbontását csak nemtudom hogy kéne nvidiavezérlőpultból beállítani vagy akármien drivert szerezni ami megeteti vele hogy Wide... Atinál volt olyan h max frekit és felbontást belehet állítani és akkor tudta egyböl az oldalarányokat és a kisebb felbontásokat. TIPP ?
Az LCD tv-t nemlehet HDMI-n hasznáni mert csak hd ready, RGB-n se ugyanezért, DVI-meg nincs rajta. Csak egy PC in, ami analóg ...
-
P00By
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz
Sziszifeca #17069 üzenetére
Persze,de van win7-es driver is ha jól tudom.
-
pinnacle
nagyúr
Felraktam a legújabb Nvidia drivert, minden jól működik csak az a gond, hogy az Nvidia Control Panelt nem lehet telepíteni.Emiatt a beállítások sehol sem látszódnak (tálca, jobb egér, vezérlőpult).Letöröltem, DriverCleaner Pro-val is, újratelepítettem, továbbra sincs változás.Valaki tudja, hogy lehetne elővarázsolni?
-
TTomax
félisten
válasz
Sziszifeca #17066 üzenetére
rakj fel egy 182.-es drivert... és driverböl ne kényszerits semmit.
-
Sziszifeca
őstag
Szerintetek az mitől van hogy a Prototype játék alatt, bárhogy állítgatom a felbontást, opciókat, akkor is néha akadozik a kép.
Hiába megy az E8500-as proci 4400mhz-en, a videokari 260XXX 740/1512/1269-en, akkor sem jó.Ha a high-et leveszem low-ra, akkor meg mégjobban szaggat. Xp és win7 alatt is ugyanúgy.
vagy itt a game-val lesz valami gond?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #17062 üzenetére
A 192SP-s GTX260-ak nagyon jól húzhatóak ha tuningolsz nem éri meg váltani. Bár sztem amúgy sem, inkább várj ki őszig akkor már lesznek DX11-es karik is.
-
VIBO
őstag
üdv
kicsit meg vagyok feszülve
miért van az hogy a zotac gtx280an elkezdett csikozni kicsit?
néha a képen szines csikok jelennek meg :S
de mondjuk ha printskriinelem akko a képen nem láccik
lehet a monitorom szarik be?
-
pisti88+
senior tag
válasz
Sziszifeca #17059 üzenetére
260 vs 285 most ezen nevetünk ám, a 285 egy kisseb csíkszélességű megemelt orajelű 280-as... a 260-as 192sp-s cucc egy visszafogott g200-as letiltottak benne ezt-azt oszt mehet occsobban a piacra, mellesleg árban is van külömbség a 285-ös 2* annyiba kerül, modjuk erősebb is... Milyen felbontásra kéne a kari, szűrőket abszolválod esetleg... e szerint döntsé!
-
pisti88+
senior tag
válasz
Sziszifeca #17056 üzenetére
285 216sp, ezt kérlek bővebben, mert ilyen gyanítom nem létezik...
-
Sziszifeca
őstag
A XFX 260 XXX 192sp-s kari és a 285 216sp-s kari között sok a sebességbeli különbség?
Ha igen mennyire érezhető? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #17054 üzenetére
ez kész... tényleg nem volt fent DX
na szal nem hittem volna, hogy nem mellékelik.
viszont:
dx9 1043 pötty,
dx10.1 1114 pötty,
dx10 geometry duplicationnal 1044 pötty.
dx10.1 2xAA 915pötty.
dx9 2xAA 1062 pötty(igen, AAval hogy kapok több pontot?).
openGL 2xAA 608 pötty.
felbontás végig 1024x576 ablakban, AAn kivül minden más rákapcsolva, AFx4... "monitor" 1366x768as és közben mást is csináltam, azért a mikrofelbontástapasztalatok: dx10.1 gyorsabb, mint dx9, viszont AAval megfordul a dolog. viszont, dx9 érezhetően rondább (nap, fények, 7es rész). a necces pillanatokban (nálam 8adik és 9edik rész) kb mindegyik egyforma lassú volt, kivéve az opengl, de azt 40%al verték a dxek. a második mag kétszer dolgozott, szal egészen gpuintenzív a kis teszt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #17039 üzenetére
ha lesz topik énis mérek, avagy nehogymár az előző generációs ati ne képviseltesse magát, márcsak összehasonlítás képpen is;Đ
viccen kívül: win7ben nem találja a dlleket... most a szokásos bemásolgatós megoldás se jött össze. valaki másnak volt ilyen baja tropics 1.1el? build 7068, vistának ismeri fel
, talán holnap lesz időm felhaxolni 7100át. openGL tesztrész megy, viszont a dx9-dx10-dx10.1 érdekelne igazán. catalyst 9.6 van fent.
mielőtt megköveznétek, ismerős gtx260asa kapcsán kerestem infokat, csak megláttam h benchelés megy, és nem bírtam megállni
-
TTomax
félisten
válasz
TTomax #17048 üzenetére
És akkor ha ráadom az AO-t...az igazság az,hogy itt már meg-meg röccen.és néha csúnyákat bezuhan az fps, ez az eredményen nem látszik,de ha így kéne játszanom akkor be is fordulnék...
(#17045) Abu85
Kellene ehhez egy lista is,az elért eredményekről....mert ugye Nv-t ATI-val nem nagyon lehet hasonlitgatni ezzel se,de házon belül azért ad egy tisztább képet esetleg... -
mrbig25
őstag
válasz
rb26dett #17041 üzenetére
Nemrég csináltam egy driver frissítést: 182.50 -> 186.16. És láss csodát, most megint tökéletes. Csak az a furcsa, hogy a 182.50-el is jó volt, csak egy pár napja elkezdte csinálni a fentebb említett dolgot. De a lényeg, hogy megint jó. Legalább megnyugodtam, hogy nem a VGA hibás...
Ezek szerint lehet, hogy a 182.50-es driverben van valamilyen bug, ami miatt nem tökéletes a "hybrid power"?
amúgy pedig jó kis kártya -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
A kártyám mostanában érdekes dolgokat produkál...ha játszom, filmet nézek vagy akármit csinálok, ami miatt a VGA "3D módba" kapcsol, és ezt követően kikapcsolom az adott programot, akkor a kép elkezd villogni, csíkozódni, viszont amint visszaskálázza 300/100-ra az órajeleket, akkor a kép ismét visszajön.
Régebben nem volt ilyen gondja. Az elmúlt pár napban kezdte csinálni.
Futtattam FurMark-ot, stability teszt gond nélkül futott, kártya ekkor stabilan 80-85°C, automata ventiszabályzással.
Valaki találkozott már hasonlóval?!
Kártya típusa: BFG GTX 260 OC MaxCore (216sp - 55nm) -
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #17030 üzenetére
Nekem ezt az X2 csinálta a harmadik 4850 hol benn van hol kinn ennek az az oka hogy a GTA4 nem hajlandó csak 2GPU-t használni.
.....úgy látom nem nagyon fekszik ez a bencs a GTX-nek a 280 sem sokkal erősebb...
Ad egy pontszámot is amugy ha jól sejtem azaz átlag fps akar lenni,csodálom hogy nincs topicja sem ennek sem egy rakat bencsnek,pedig többet érnek mint a trémárkok... -
schwartz
addikt
válasz
Endruboy007 #17033 üzenetére
Milyen felbontast hasznalsz?
-
válasz
Endruboy007 #17033 üzenetére
Vegyel egy 280-at. En meg decemberben szereztem 90k-ert es most is annyi.
Laraxior: Grat, nem lennek a kartya helyeben.
Dik, hogy lettem PH! addikt..
-
Teasüti
nagyúr
Ímmel-ámmal, de azért használom is a gépet.
Ma gta 4 közben kifagyott a gép, most először.
De úgy, h megállt a fejlődésben.
Na ez gyanús... (pár napja volt bios frissítés a lapon)
Lehet kevés nekik az 500-as tápom.De akkor leszívom magam.
Kéne nekem egy stabilitás teszt, procinak prime95, de vga-ra nem tudom ráereszteni a fánkot, mert felmegy 110 fok FÖLÉ is.
Tudtok vmi kevésbé megterhelő progit esetleg?
Vagy játszadozzak továbbra is gta-val, aztán hátha leterheli jobban a rendszert egy jelenetnél, hátha nem?#17014: Az érdekes.
-
Endruboy007
tag
Köszi a sok hozzászólást...Ezek szerint nem érdemes venni egy ilyen karit szerinted, mert nem tartja az árát, úgy is le fog esni, és nem is használja ki a procim a teljesítményét, és még korszerűtlen is...Meg van egy másik hsz, aki azt mondja, hogy kurva jó ez a kari...és ez amit te ajánlassz az nem korszerűtlen? Miben jobb szerinted ez a kártya?
-
Laraxior
titán
Megvan a VGA-m
GTX280...nem AMP! version
de nem sokba telik azt csinálni belőle
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Endruboy007 #17015 üzenetére
Ha veszel, akkor BFG-t vagyél az 5 év gari miatt, ha hosszú távra tervezel, én most vettem kb 2 hete és nagyon király kari, és olyan amit itt mondanak, 216sp-s OC változat, és 48ezer körül van. Nekem is csak 2.66Ghz-es a procim, de Crysis-on kívül minden makulátlanul fut, full fullon, az meg nem very high-on csak high-on fut de akkor már játszható, de ahhoz mondták nekem is a nagyobb procit. Majd lesz másik proci nekem, viszont van mihez építeni, ha veszel egy ilyen komolyabb karit. Később te is tudnád köré építeni a rendszert. Nekem is ezt javasolták, de igaz és logikus.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
schwartz #17025 üzenetére
Azt írtam, hogy játszható lesz így is minden játék "Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?" (azért erős túlzás, hogy minden felbontáson, HD felbontás felett pl Crysis simán megfektet egy GTX260-at DX10-ben, hmm elvetemült példa de igaz) én is kvázi E6600-ot használok (csak én kettőt egyszerre) és tuning nélkül is fut minden szépen.
Arra próbálom rávenni a kollégát, hogy ne vegyen egy feleslegesen erős vga-t, ha olcsóbb teljesítményével is beérnék a játékok. Ráadásul hülyeség GTX260-at vennie, Október 22-én megjelennek a DX11-es karik, addig csak kibírja. Ha nem akkor meg vegyen egy HD 4870/4890-et, sokkal jobban tartja az árát mint a korszerűtlenebb GTX.
Igaz abból sem árt majd idejében kiugrani, mert a nagy dömping miatt leesnek a használt árai de ez más tészta. -
schwartz
addikt
Akarhogy nezzuk, jelen esetben nem az E6600 lesz a szuk keresztmetszet. (felbontastol fuggetlenul) Lenyegtelen a procilimit, ha nem befolyasolja a jatekelmenyt. Ebben a tesztben vilagosan latszik, hogy kvazi semmit nem dob a jatszhatosagon az 1.4-4 Ghz kozotti procituning...
-
robix06
csendes tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
schwartz #17016 üzenetére
Ebbe azért vitába kell szállnom, mert erősen felbontás függő. Ha 1024x768 vagy alig magasabb felbontáson fog játszani akkor lesz procilimit. Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?
mod:
robix06: Köszönjük a konsktruktív hsz-t.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
pisti88+ #17012 üzenetére
A kari tőlem van. Nálam tökéletesen ment. Ettől függetlenül behalhatott, az tény, mivel pesti a gari, mondtam, hogy intézem, ha kell.
De én is arra kértem, hogy nézze már meg másik gépben, hogy mit csinál...mert ha csak abban a gépben csinálja, akkor vihetem gariba, max kirühögnek...
-
schwartz
addikt
válasz
Endruboy007 #17015 üzenetére
hogy úgy sem tudja kihasználni a procim?!
Ez igy (altalaban) egy baromsag. (meg amugy is...
) Jelenleg nincs egy jatek ami 30FPS ala esne a procid miatt. A VGA limital kb. minden modern game-ben...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #17011 üzenetére
Sajnos igen. Vettem egy Asus GTX280-at, hazavittem bedobtam a Gigabyte EP35 DS4-embe és már postnál csíkozott a kép, win be sem jött jóformán. Mondom ez kuka. Visszavittem az eladónak, betettük a gépébe simán ment, pedig nem high-en lapja volt, vmi középkategóriás Asus deszka. Furmark is futott percekig, minden okés volt. Hőfokok ok, seheol egy kósza csík stb. Mondom akkor mi van? Hazavittem, nem a karaj a rossz. Beraktam újra, hiba jelenség ugyan az.
Próbáltam mindent, mozgattam a slotban, hátha nem csatlakozik rendesen, megpucoltam az érintkező felületet, PCI-E frekit tologattam, PCI-E feszt állítottam semmi. Tápom tuti elég volt, mert már akkor is TX650-em volt, ezt is kizárnám. A vége az lett, hogy visszavittem és visszacseréltem a Giga GTX260-amra (rendes volt elküldhetett volna, azzal hogy a vga jó de nem tette). Fingom sincs mi volt a gebasz igazából, de eléggé gyanús, hogy a lap nem szerette.
-
rup1u5
nagyúr
Próbáltátok már ezt a Unigine Tropics bench-et?
Nálam nagyon dúrván befűt. Jobban mint bármelyik szőrös fánk.
87fok, 100% -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Endruboy007 #17009 üzenetére
Jó a P5B-hez de nagyon gyenge a procid (túl alacsony az órajele), eléggé visszafogná a GTX260-at. Ahhoz, hogy kihjatsd kéne egy legalább 3-3,3GHZ-es proci órajel. Tuningolni nem akarsz?
Viszont inkább HD4890-et keresgélnék ebben az árkategóriában, jóval erősebb mint a GTX260 és sokkal korszerűbb is.
OC az jelenti, hogy gyárilag emelték a kártya órajeleit a referencia értékhez képest. Felesleges ilyet venni sztem, mert ezt magad otthon egy csúszka állítással megoldod és kész. -
Endruboy007
tag
válasz
pisti88+ #17008 üzenetére
Igazából nem tudom, hogy mit lenne jó venni...kb 40-50 k között szeretnék egy karit venni, és itt néztem a teszteket és ezt a karit mondják jónak...De lehet mást is ajánlani...OC-S? Ezt nem értem
Amúgy Asus P5B alaplapom és Core 2 Duo E6600 2.4 GHz-s procim van...Ehhez szeretnék valami optimálisat venni...főleg játékraKonzolt akartam, de utána néztem és sok vele a hoki, szóval most inkább egy jobb VGA-ra akarok beruházni...
Köszi a tanácsokat előre is!
-
pisti88+
senior tag
válasz
Endruboy007 #17006 üzenetére
Ha pénztárcád engedni mindenképp egy huzott OC-S verziót válasszál, ha lehet 216 steam pocival!!! XFX vagy bfg igazábol egyre megy az xfx karik véleményem szerint szebbek, és a körítés is pazarabb
-
Endruboy007
tag
Sziasztok! Most szeretnék beruházni egy GTX 260-ra. Szerintetek jó vétel? Meg nem értem, hogy mi ez a sok variáció? Tudnátok segíteni, hogy miben különböznek ezek a kártyák egymástól?
http://www.argep.hu/trend/XFXG/Xfx-geforce-gtx-260.html
http://www.olcso.hu/keres/GeForce%20260%20GTXNem értem...XFX...BFG... és mindegyikből van vagy 10 féle...melyiket érdemes megvenni?
Jah, és vinné az ASUS P5B alaplapom? Sorry, de nem vagyok otthon a témában...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pisti88+ #17003 üzenetére
Betegesen figyelem az eseményeket.
Ilyet nálam vidkari még nem csinált, amit ez művel...
Erős a gyanum, h selejtes a cucc. De ezt nehéz beadni a gari mellé, h abnormálisan működik.
Meg nem azért vettem 280-at, h ilyen pici felbontáson bármit is le kelljen vennem.
szerk: meg ha látnád, amit én látok, akkor lehet téged is zavarna. ...kurv@'ra. És nem a szememmel van a baj.
Lehet csinálok róla egy vidi felvételt, bár kétlem, h el tudja csípni egy PAL kamera.
-
Teasüti
nagyúr
Vmi nem jó nálam. Nem úgy hasít a kártya, ahogy elvárnám tőle. És még melegszik is, mint a p.csa.
Lefutattam a vantage-et, csak úgy kíváncsiságból. És érdekes szaggatásra lettem figyelmes. Mikor "stabil" 30 fps körül mozgott, akkor is periodikusan belassult. Egy színuszgörbével lehetne felvázolni a téma megjelenítései sebességét, ahol az Y tengely alsó-felső kitérései jelentik a téma valósidejű renderelését, és a bullet-time szerű sebességet.Na ez mitől lehet?? Ezt észrevettem játékban is, csak nem ennyire feltünően. Warmongerben érdekesen mozgott a karakterem, "ugrálva futott", mint mikor berángat egy kocsi motorja a kengurú üzemanyagtól.
Pedig ott is megvan a 30-40 fps. Csak. Keveslem azt a 30-40-et 1280-ban... (8x AA, 16x AF, ultra high, "quality" textúraszűrési mód)
Persze a kép továbbra is töredezik (lsd előző post - red alert).
Előfordulhat mindez a táp alulméretezésétől? Bár úgy tudom, h ebben az esetben már megdöglött volna a vidkari és elkezdett volna szemetelni. De már nincs más ötletem. Mindennek faszának kéne lennie! De nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest