- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17797 üzenetére
Csak azt tudnám a vrm hőfok hogyan javult ennyit mikor a gyári hűtővel is majdnem eléri a 100 fokot esetenként.
De tényleg nagyon jó értékek. -
laragirl83
őstag
Toltam fél óra CS Source-ot, 1680*1050, 8*MSAA, full high, gpu max 43 fok, VRM 50-en belül... asszem' nincs hozzá fűzni valóm...
-
P00By
nagyúr
-
Pubszon
veterán
A ref GTX260 mennyivel hosszabb mint a ref 8800GT?
Illetve, a Gainward GTX260 Golden Sample ref nyákos vagy ha nem mennyivel tér el? -
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17780 üzenetére
Jónak néznek ki a hőfokok.
Venti az mindig 60%-on megy? Hangjára kiváncsi lennék személyesen, lehet bepróbálnék én is egyet. Az a gondom, hogy a vrm hőfokokat nem tudom monitorozni, így nem tudnám ha gond lenne. -
rup1u5
nagyúr
válasz
laragirl83 #17778 üzenetére
grat!
kérünk majd szép, éles fotókat is!
ez még 192-es 260-as, hogy ennyi hőszenzora van? -
Gaben01
őstag
válasz
Ez nagyon komoly.
Nálam warhead alatt percek alatt fölszalad a gpu 85 fokra 100% venti mellett.Az enyém nem refnyákos,vajon jó lenne erre is az ac extreme? [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ez aztán nem gyenge!
Grat, lehet szabadalmaztatni...
-
Zsubi
őstag
válasz
komoly
hangja milyen
pontosan milyen Zotac karid van
egy kis tuninggal is megnéznéd olyan 700mhz körül -
Zsubi
őstag
válasz
laragirl83 #17776 üzenetére
oks
kíváncsi vagyok hogy terhelés alatt milyen -
Zsubi
őstag
válasz
laragirl83 #17774 üzenetére
terhelés alatt mennyivel jobb ez a hűtő
vrm-et hűti rendesen -
laragirl83
őstag
Jujjujujuj
[link] -
Finwe
őstag
Hali!
Végül gigabyte gtx 260 lett, 182.50-et raktam rögtön rá
Egész jól működik ez az evga-s progi is, viszont játékokból kilépeget. (cpu 3.3GHz-en van, kicsit instabil lett ezzel a vga-val, az sb hűtésre tippelek mert azt telibe lefedi
)
Finwe
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17770 üzenetére
"Mindkét nagy GPU-gyártó cég rendelkezik a termékeik képességeihez igazított programozási interfésszel. A zöldek ezt CUDA-nak, míg a vörösek Stream SDK-nak nevezték el. A fejlesztőknek viszont sokkal fontosabb lenne egy olyan szabványos GPGPU API, amelyet mindkét cég maximálisan támogat. Ezzel a lépéssel jelentősen megkönnyíthető lenne a grafikus processzoron futtatható programok fejlesztése, hiszen nem kell két eltérő interfészre megírni a projektet. Jelen állás szerint a feladat betöltésére két versenyző esélyes. Az egyik jelentkező a Khronos Group által fejlesztett OpenCL (Open Compute Language), míg a másik a DirectX 11-ben bemutatkozó Compute Shader technológia."
BővebbenRájött az nV, hogy hiába erőlteti a saját platformot nem ők a piacvezetők, nem ők diktálnak így kénytelenek beadni a derekukat, mert ha tovább erőltetik azzal csak mégjobban az ATi malmára hajtják a vizet hosszútávon. Miért is? Egyre több user-nek van Radeonja, HD5000-es széria is várhatóan hasonlóan csúnyán aláz mint a HD4000-es széria. Nem véletlen, hogy méllyen hallgatnak a GT300-as szériáról sztem. Ezért a programozók inkább az ATi féle S-SDK felé fognak hajlani (de leginkább az egységes programozási interfész felé, ezzel kaszálnák a legnagyobb felvevő piacot), mert ugye neki a lehető legnagyobb célközönséget kell befogniuk, hogy minnél többet adjanak el a programjukból.
Az nV alig tud kártyát eladni jelenleg mert nem eléggé ütőképesek ár/érték viszonylatban tehát nem sokáig tudják a zsebükben tartani a játékfejlesztőket (elfogy a lóvéjuk, lásd a Terminator játék sem kapott PhysX támogatást végül anyagi gondok miatt), úgytűnik a PhysX is haldoklófélben van. Akkor lenne hosszútávon életképes az alapvető elképzelésük, ha nem csak nV-n futna. Ezt az nV nem akarja mert akkor nem jönne vissza soha a Ageia-ért kifizetett nem kevés összeg (sztem így sem).
nV mikor is jött ki az asztali DX10.1-es karival? Most a GT220-al, az is OEM piacról kicsempészett kari (mint anno a 7900GTO) és kb harmat gyenge (9600GT-vel van pariban kb). nV mikor jön DX11-es karikkal? Kicsit le van maradva és az alsó szegmensekben sem eléggé ütőképesek, ahol nem számít annyira a DX 10.1/11 képesség hanem az alacsony fogyasztás. Szóval kénytelen nyitni mert így a saját dugájukba dőlnek szép lassan/gyorsan. -
Qru
MODERÁTOR
Megjelent az első hivatalos OpenCL-t támogató driver (190.89).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17767 üzenetére
Kíváncsi vok, hogy sikerült a moddolás!
Másik topikban kitárgyalva a téma.
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #17766 üzenetére
Ez egyben azt is jelenti este már tudok mondani adatokat, mennyire sikerült a hűtés módosítás!
-
Qru
MODERÁTOR
Vaporchamberes, érdekes azt hittem csak a Sapphire-nak van ilyenje...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17758 üzenetére
Az enyém most fogyott el, lásd aláírásom...
Egy dolog van amire nagyon ugrok és az az, ha hülyének néznek.
-
laragirl83
őstag
válasz
Sziszifeca #17752 üzenetére
Hát én is amúgy
-
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17749 üzenetére
Ááá, én nem bírnék ki ennyit, hogy ne próbálhassam ki.
Találtam egy képet a 260-ról még a TR hűtővel meg a spéci vrm hűtéssel. A kis lemezre közvetlenül kapott még egy 8-as ventit, kötegelővel. -
Laraxior
titán
még mindig nem sikerült letesztelni azt az árva GTX260at Acceleroval?
már nagyon kiváncsi vagyok
-
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17745 üzenetére
Megnéztem ma a karim, hogy mire is kéne hűtőborda, amit a gyári is hűt. Szerintem ezt pár ram sünivel simán meglehet oldani.Gondolkodok is rajt, hogy nem kell rá semmi spéci hűtés az AC-t rá lehet faragni.
A képen bejelöltem pirossal amit bűt a borda a ramokon és a gpu-n kívül. -
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #17743 üzenetére
Hát újra pasztáztam, de amit hozott az a tapasztalat.
Lényegében semmit nem változtak a hőmérsékletek pedig a gyári paszta nagyon száraznak tűnt. A Prolimatech pasztájával kentem be mert a cpu-n is hozott pár fokot az Arctic Silver 5-höz képest. Úgy látszik ez ennyit tud. -
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17740 üzenetére
Egyelőre nem biztos, nem? Csak elméletben tudod.
Ma újrapasztázom a vga-m én is, kiváncsi vagyok mennyit számít egy normális paszta. -
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Szerintetek Crysis Warhead alatt menyire normális,hogy a gpu 85 fokig melegszik és a 2 venti 100%-on teker? Ilyen GTX 260-am van: [link]
gpu/shader/mem: 700/1400/1100 A vga kivételével mindenen víz van,elöl egy 12cm venti fúj be,hátul 2db 12cm-es szív ki. -
brutte
aktív tag
Maradék megvan, de nyílván úgy sem garanciális..
-
brutte
aktív tag
válasz
laragirl83 #17704 üzenetére
Hali! Nekem GTX 260 van. Gond volt vele, ezért visszavittem a boltba. Annyit mondták h télleg hibás és a gari is érvényes még csak mivel megbontottam a felső burkolatot (egy részét levágtam) ezért nem fogadják el.
Látom laragilrl83 te is szerelgeted nagyban. Esetleg valami ötlet vagy alkatrész nincsen hozzá véletlenül? Anyagiakat meg tudjuk beszélni sztem.Más is segíthet ha tud!
Köszönet!
-
patyik75
tag
sziasztok.
Van egy problémám a 260-al.
Cod 4 alatt fagy olyan 70c környékén.Lightsmark, 3dmák6 simán lemegy,furmarkal tesztelve semmi fagyás,78c.venti auton...
mi lehet a probléma?a karihoz adott driverrel és az újjal is ezt csinálja...... -
Pubszon
veterán
Na végre találtam egy grafikont amin a 8800GT és a GTX 260 SP216 rajta van, hogy melyik mennyit fogyaszt.
Hogy őszinte legyek, nagyobb különbségre számítottam. -
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17718 üzenetére
Tesztelve mikor lesz a kari,hogy a hőfokok hogyan alakultak?
Kiváncsi vagyok megérte e a beruházás. -
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #17711 üzenetére
Erről lenne szó,a P891 mert az való az én karimra.De beszerezhetetlen hacsak nincs ismerősöd pont abban az országban.Mindenkit megkérdeztem aki csak szóba jöhet(bazárostól a külföldről rendelő személyekig mindenkit),de semmi.
Ráadásul sokra is jön ki meg faragni is kéne mert nem fér be a gpu hűtő alá. -
rup1u5
nagyúr
55nm-es gtx 260 idle/load fogyasztása mennyi lehet?
-
laragirl83
őstag
Akkor marad Accelero Xtreme és stock VRM borda barkács!
Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy teljesít a cucc... gyakorlatilag feltettem mindent 1 lapra mondhatni, mert ez vagy beválik és boldogság lesz vagy nem tudom majd használni vga-t hiszen a stock cooler az már megsemmisült, a maradékokat ki is dobtam kukába, szóval gari is kampó. Igaz giannitól van a kari, jövő hónapban lesz 1 éves akkor jár le amúgy is
-
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17702 üzenetére
Köszi.
De úgy néz ki továbbra sem beszerezhető a kiszemelt borda,elmarad a projekt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS RTX 3060 TI 8GB / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest