- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
david555
csendes tag
Sziasztok!
GTX260-t szeretnék venni. Csak az a gondom hogy valszeg nem fér bele a házamba. Esetleg van olyan ember akinek Aerocool i-cool háza van és GTX260-a vagy 280-a? Ha igen akkor simán belefért? Előre is köszi a választ!
-
fsb1000
nagyúr
Mintegy 10 órás szenvedés után alakul a dolog. GTX260 SuperOC-val
Asszem a BIOS moddon kivül mindent megcsináltam amit lehetett.Elértem a következő frekiket gyári hűtéssel (és nyitott házza! ez fontos):
GPU: 745 (~10%)
SHD: 1632 (~10%)
MEM: 1320 (~6%)Kitapasztaltam a gyári hűtés metódikáját, és csináltam saját profilt is, most már 30%-on hangtalanul megy a venti 2D-ben, és tuningos 3D-ben sem engedi 85°C főlé
Sajna feszt még mindig nem tudok monitorozni vagy állítani.
EVGA GVT 1.2.1 nem indul el más modellel.
EVGA GVT 1.0 + Crack/patch elindul, de nem csinál semmit a GTX260 SOC-val.
Nyilván azért, mert más feszszab. chip van benne mint a többi 260-ban.Pont emiatt félek a BIOS-át moddolni... pedig milyen jó lenne ha nem a Riva klón MSI szoftverrel kéne a ventit szabályozni.
A gyártó szerint max. 168W-ot ad le a kártya
A hűtő nagyon jó, alapesetben 60%-ig van kihasználva.
Egy kis feszemelést+tuningot is elbirna még legalább 200W-ig.Néhány kisérlet után, majd most kezdem el komolyabban hűteni a hátulját.
GTX 285-nél ez nem sikerült, de GTX260 SOC nyákja sokkal jobban vezeti a hőt.Az eredményekről majd írok néhány hszt, (képekkel), ha senkit nem zavar.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18490 üzenetére
Csináld meg azt amit pigatt leírt és minden rendben lesz az órajelekkel.
Javítottam a linket.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Baga1983 #18484 üzenetére
Hehe... erre ma délután én is rájöttem. Béna GPU-Z (0.3.7).
Sőt!!!! Elég 1x elinditani a GPU-Z-t, akkor sem áll vissza az órajel, ha kilépünk belöle.
Reset kell!Elöször azt hittem a tuning miatt van ez a hülyeség
Aztán valamelyik programra gyanakodtam és lekapcsolgattam öket (semmi.)
Ezután a bekapcsolás sorrendjében néztem a freki visszavételt.
Sokáig tartott....EVG GVT
EVG precision
MSI afterburner
RivaTuner
Furmark
Everest
Speedfan
... és csak legvégül gyanakodtam a GPU-Z-ra. -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Egy észrevétel: semmiképp ne az új GPU-Z vel nézzétek az órajelvisszavételt, mert hogy az új GPU-Z miatt nem veszi vissza. Nekem legalábbis így volt. Most visszaraktam egyel régebbit, vissza is veszi az órajeleket.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
rup1u5 #18481 üzenetére
Ez pontosan ugyanannyit tud 12V-on (12V1-V2 is), mint az FSP 400PNF. Az utóbbi biztosan elbírja a GTX280-at, és sztem. az Enermax-ban is van annyi, hogy elvigye.
szerk.: i7@4,3Ghz+szénnéhúzott HD4870 400PNF-ről
Esetleg kérdezz rá a tápos topicban is. -
rup1u5
nagyúr
válasz
vzsryl #18479 üzenetére
Úgy látszik ez féligmeddig egy másik variánsa ennek a modelnek.
Ez az EG425P-VE.
Az enyém meg EG425P-VE (24P) -
Henk
veterán
Na kipróbáltam ezt a 195.62 driver-t. Nekem semmi gondot nem okozott a telepítése. A riva is felismeri. Lassulást sem vettem észre, mondjuk én a gta-val nem játszom. Trémárk-ban 50 ponttal kaptam többet mint a 182-vel. Az órajel visszavétel is működik tökéletesen. Amit észrevettem, hogy a média player-t ha elindítom akkor megemeli az órajelet és pár mp múlva vissza veszi de low 3d-re. De 2d-re csak akkor veszi vissza ha bezárom a lejátszót. Ja meg a hw monitor nem mutatja a gpu hőmérsékletet ezzel a driverrel. illetve még annyi, hogy a riva monitor és az everest más hőmérsékletet mutat a gpu-ra. Remélem a riva méri jól, az barátságos lenne.
A gpu-z is kb annyit mutat mint a riva, abból gondoltam. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18473 üzenetére
Egy mezei felhasználó vagyok, és a barkácson túl leginkább csak 1 játék - a GTA4 - befolyásolja a VGA vásárlásaim. Eddig minden kártyámnál úgy tapasztaltam, hogy a memo sávszél közvetlen hatással van az fps-re, illetve a játszhatóságra.
A gpu és shader módosítása sokkal kevésbé. Ez GTX285-vel is igy volt.Ezenkivül azt hittem hogy a gpu freki emelése nem lesz gond, de nem vettem számításba, hogy GTX260 SOC-nál már eleve 20%-val meg van húzva a GPU.
Iletve eredetileg extrahűtést terveztem a GPU-ra, ami segített volna, de erről a VGA-ról "nem merem" levenni a gyári hütést, illetve alulbecsültem a leadott hőt. 168W-ra nincs jó megoldásom a vizen kivül.Az UD miatt nagyon szépen elosztja a hőt a nyák egész felületén, de az első kisérletek után úgy látom, onnan nem tudok leszedni 20-25W-nál többet, ami lényegesen nem befolyásolja a GPU hőmérsékletét, amit szerintem 50 fok alatt kéne tartani, hogy a mostanitól jobb eredményt tudjak produkálni vele.
Jelenleg nincs más eszközöm, mint a hátoldali hűtés és a freki csúszka húzogatása.... ez meg kevés. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18468 üzenetére
Igazatok volt!
A RAM-ot sokkal könnyebb volt feljebb vinni. 1350-ig felmegy, de nem stabil 3D terhelés alatt.
1320-nál már atomstabil. (ez jobb mint vártam!!!)
Viszont a gpu-val szívok. 720-730-nál megáll. De nincs fagyás... döccen egyet a renccer és kb 5-6 sec múlva csökkentett 3D órajelen folytatja. Aztán ott is marad. Restart kell.Egyébként mindennel szívok... gondoltam eljátszogatok egy "olcsó" 260-assal a csöndes decemberi napokban, barkácsolok egy kis +hűtést neki, feszelgetek szép türelmesen meg ilyenek..
De még monitorzni sem tudom rendesen!!A feszeket (gpu/ram) semmi sem mutatja, a hőmérséklteteknél is van egy kis zavar, mert nem tudom melyik a RAM és melyik a VRM hőfok.
A fesz állítgatás meg olyan játékszernek tünik, ami sosem lesz meg.Gyakorlatilag a Gigabyte megcsinálta helyettem a tuningot (jól), oszt jónapot.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
rup1u5 #18467 üzenetére
Ha 14A@168W elég annak a szörnynek, akkor igen. De tudtommal jóval többet eszik, tehát túlterhelnéd a kis Enermax 12V2-es ágát. Ez a táp már elég régi konstrukció, így a 12V-os ága nem olyan erős, mint az újabbaknak.
(#18470) GabN73: A HX450 33A@396W-ot ad le 12V-on, amiből kb. 20A-t tud adni a GTX280-nak.
-
GabN73
addikt
Sajnos megvállnék tőle
Nagyon erős kari,de gondolom nem csak én érzem így
hogy miért:sürgősen kell pénz -
Laraxior
titán
nekem egyikkel se veszi vissza...oszt?
bios-csere
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #18459 üzenetére
arról nem is beszélve, hogy tegnap nem csinálta ezt.
ma csinálta egyszer és csak egy win restart segített rajta.
ebből minden másra következtettem csak arra nem hogy a beállításokban kell matatni."szerintem nem rinyálás az, hogy ha az ember elvárja, hogy egy driver magától normálisan működjön és ne kelljen szöszölni a beállítgatásával."
vagy pedig tegyen az nv egy figyelmeztetést a telepítés végére, hogy a driver beállítása a user dolga. ettől függetlenül sajnos lassabb vele a gta.
-
rumkola
nagyúr
válasz
CheaterBandi #18457 üzenetére
Duplázol kb.
Viszont én nem költenék ennyit alaplapra és tápra sem.
Ramból 2x2GB legyen, hogy maradjon slotod későbbre.
A tápon és lapon spórolt pénzből vehetnél akár quadot is. -
CheaterBandi
tag
Helló! Megkora teljesítmény növekedést számíthatok ezzel az új konfiggal? és mit változtatnátok rajta ha kell!
Mostani gép:
Intel Pentium D805 2.66Ghz
Asus P5B
Kingmax 4X1 GB DDR2 800Mhz
Asus EN8800GTS 320MB
Chieftech GPS 500W
Seagate 250GB + Samsung 160GBTervezett gép:
Intel Core 2 E8400 3.00Ghz
Asus Maximus II Formula
Kingmax 4x1 GB DDR2 800Mhz
XFX GTX 260 XXX 896MB
Corsair TX-650W
Seagate 250GB + Samsung 160 GBVálaszokat Előre Is kössz!
-
pigatt
őstag
válasz
rup1u5 #18454 üzenetére
Global settings-ben a prefer maximum-ot kell beállítani, win alatt így is visszaveszi. Ez csak így azt csinálja, ha elindül egy kezdetben 3d-nek hitt alkalmazás pl. film lejátszó akkor bezárásáig fent tartja a max órajeleket. De ezeknek a programoknak a program settings-ben beállítottam az adaptive módot, és így ha azok futnak visszaveszi, ha játék akkor még véletlenül sem, csak bezárás után.
EZT CSINÁLJÁTOK MEG! Az helyett, hogy rinyáltok.
-
codec
senior tag
Üdv!
Akik 1 db 6pin-es pcie-s csatival megáldott táppal(pl chief 450)+ a kártyához adott átalakítóval használják a vga-t ott mennyire fontos, hogy a melyik 6pin-es csatit a kártya melyik csatlakozásába dugom?
A képeken látszik, hogy az átalakító az nem 6pin-es hanem csak 5(+1 vak csati.)
A tápból ilyen jön ki(ez valós 6 pin-es): [link]
A kártyához adott átalakító meg ilyen: [link]
Látszik hogy egy középső érintkező az hiányzik.
Szóval a kártyán:[link] hogy érdemes csatlakoztatni, van jelentősége, hogy melyik csati kapja az 5 és melyik a 6pin-est?
Segítséget előre is köszi! -
Zeller01
tag
Segítséget kérnék valami szaki kollégától, mert teljesen megakadtam. Előzmények a (#18363) és a (#18364) hozzászólás. Vagyis a képernyő játék alatt teljesen szétesik. Képen és a videón is látszik. Azóta egy teljesen új alaplapom és egy teljesen új videokártyám van. A probléma viszont MÉG MINDIG FENNÁLL!
Mi legyen? Milyen irányba induljak el?
Táp? Proci? vagy memória?Gép:
Asus p5ql/epu (új)
Core2 2.66ghz (egy éve 3.0ghzen megy)
Geil ultra 2x2 gb 800mhz. (akkörűl jött a hiba mikor ezt cseréltem kb 1 hónapja)
Asus Gtx260 GL+ (új)
Chieftech 450W (1.5-2 éves)
samsung 500Gb (új)1. 32bites win7-et használtam akkor is volt hiba. Ezt váltottam egy 64bites win7-re.
Így gondolom a driver kérdésekre válaszoltam. Mindet cserélni kellett. -
fsb1000
nagyúr
Köszi a válaszokat.
Ha szerencsém van, akkor még ma meg lesz a Giga Superoverclock...
Ne nézzetek hülyének a SOC verzió miatt. Csak a Mem freki miatt veszem, más modellel igen nehezen tudnám elérni a 1200-1250Mhz-t. Ezen meg alapból annyi. Hiszem... hogy válogatták bele a jobb ramokat.Persze igy lemondok a barkácsolgatásról, de azért lehet kap egy kis peltieres rásegítést.
(garvesztést előidéző bontás nélkül!!!)Sokat segített Zé_mester cikke is, föleg hogy a kondikat következetesen konfinak írja... de hát a végeredmény a lényeg.
[link]Azért a VID-eket lehet mégis átszabom NiBitorral.... ha nem érem el a GPU 800Mhz-t.
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18441 üzenetére
Köszi!
Nem elsődleges szempont, de jó lett voln a tuninghoz.
BIOS moddal azért csak át lehet írni valahogy a VID-eket és akkor full terhelésen talán kaphat többet.
Mintha a topicban is írtál volna, de az nem volt világos hogy 55nm is müxik a bios mod fesz része.Használtat vennék és azt piszkálgatnám, de a Giga Superoverclockosa is szóbajön (a magas memofreki miatt), csak akkor már megint ott tartok, mint a gtx285-vel: Minek is 50K-ért egy vga, mikor alig játszom?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18438 üzenetére
ref hűtő bőven jó hozzá. evga precision-nal állítom az órajeleket és a venti fordulatát. ezt a többi márka kártyáival is lehet használni.
ha fontos neked, hogy a gpu feszültségét is tudd emelni akkor mindenképpen 65nm-es, 216sp-s GTX 260-at keress magadnak az apróban, mert az 55nm-esekből (mint pl az enyém) már lespórolták ezeket az alkatrészeket, így nem lehet feszt emelni neki. -
Pipó
őstag
válasz
zsolt1129 #18437 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem problémás az új drájver. A GTA lassuláson és hogy egyeseknek kétszer kellett újraindítani a gépet, más problémát itt még nem olvastam. Nekem Vista 64 alatt kifejezetten jól működik. És csak egyszer kellett újraindítani, nem mintha ez számítana. Akinek problémája van vele, jó lenne, ha nem csak annyit írna, hogy már le is szedte, hanem, hogy miért.
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Nyugtassatok meg hogy mindegyik gtx260 modellhez lehet találni olyan drivert, amely a ventit szabályozza és mindegyiknél lehet a feszeket állítani egy kis tuning alklamával.
-
AtG
aktív tag
Annyi pozitívuma mindenesetre van az új drivernek, hogy win7 alatt most már rendben állítódik a 2D/3D órajel.
-
rup1u5
nagyúr
Sajnos úgy néz ki, hogy GTA 4 esetében ez az új driver lassulást hozott.
Van valami Fraps-hoz hasonló program ami logolja az fps értékeket és min/átlag/max táblázatba szedi? Bejárnék egy adott útvonalat mindkét driverrel ugyan olyan időjárási körülmények mellett és megnézném milyen eredmények születnek 182.50-el és ezzel. -
Zoli1222
őstag
Ilyen, h guru3d meg driverheaven.... Uggyanmár!
Eszembe nem jutott volna.Köszi.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zoli1222 #18423 üzenetére
Szia!
Épp most próbálgatom a legújabbat, a 195.62-t.
Most teszteltem GTA 4-el és nagyon szépen visszaveszi az órajeleket még a játékban is ha a menübe lépek!Eddigi driverekkel csak szívtam. 182.50 bizonyult a legjobbnak de az sem vette vissza az órajeleket miután kiléptem GTA-ból. Most a winamp elinditása után is marad 2D-ben. Eddig ezzel is gond volt.
Szóval első benyomásaim alapján erősen ajánlom a 195.62-t.Unigine Heaven Benchmark eredmények:
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok
Most raktam újra win7-et. Melyik driver jelenleg a legjobb hozzá, ami rendesen vissza veszi az órajeleket ha kell?
-
rup1u5
nagyúr
Az-az.
Az hiányzott neki.
Leszedtem a 182.50-et és a Physix-et is, majd restartoltam.
Restart után driver sweeper-t is ráengedtem és utánna próbáltam telepíteni az újat.
Úgy látszik nem tetszett neki és ilyenkor kell egy második restart is.
Most már fönt van. Meg is nézem mindjárt GTA4-el, a 2D/3D órajelezést és futtatok egy Heaven benchmarkot is. -
Qru
MODERÁTOR
Hát ha egyenkénet tudják, akkor még lehet a memvezérlőn bukik a dolog. Kérdés mennyi feszt kap a QPI meg ezek. De szvsz ezt kb kizárnám, másnál nem okoz gondot, nálam sem ezzel volt a gebasz.
Nem voltam rest és kiteszteltem, nálam a 2-es számú modul volt a döglött. A többi olyan szépen tekert 1600 LC7-7-7-24-ben DC-ben mint atom. A hibás modul meg már 1490 CL10-ben is kb 3sec Prime95 után megfeküdt.mod:
gainwardgs: Rajtam nem fog múlni!
-
gainwardgs
veterán
Ja jó lenne az összehasonlító teszt
-
rup1u5
nagyúr
Próbálta már valaki az új drivert?
Ideje lenne már lecserélnem a 182.50-et. -
sziasztok!
HD5770-nel való összeméréshez nem bírok sehonnan keríteni GTX260-ast. esetleg tudna valaki kölcsönadni nekem 1 napra?
hálás köszönet,
gbors / vgaspeed -
Benyaking
aktív tag
e8600
4gram egy 640vinyo dvdrom ennyi ehez csak eleg lesz 500w -
Henk
veterán
válasz
vhunor #18396 üzenetére
Az enyémen egy accelero gtx 280 hűtő van és caps viewer alatt is marad 30%-on a venti. Nem melegszik annyira, hogy emelné a venti fordulatát, így a hangja sem hallható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest