Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Nem azért de az S1 bordája kétszer akkora!
közel sincs ahhoz a mérethez és tudáshoz. Az S1 az egyik legkiválóbb hűtő a mai napig, mert a GPU-t tökéletesen lehűti. Egyetlen "hibája", hogy ugyanúgy a házban marad a meleg, de viszont ezt hangtalanul teszi. Az a gagyi Zerotherm meg igazából nem is 4 hőcsöves, csak 2, ami mindkét oldalon tesz egy S-kanyart.
(Talán úgy lehet javítani rajta, hogy leszereled a gyári ventit, és teszel rá egy halk 12-est. így jobban hűti magát a VGA-t, és hangtalan, de a meleg továbbra is a házban marad.)
Ezen kívül az a FET borda kicsi és szart sem ér, furmark alatt 100fok fölött vnnak a VRM-ek. ezen nem segít semmi, mivel a hűtő levegője nem fúj rá semmit. Ramhűtés is nevetségs, ilyen takonnyal ráragasztott 1mm vastag rézlap. ennél a Zalman sönik is többet érnek. szóval úgy ahogy van az a PCS hűtés egy rakás gitt, szerintem jóval szarabb, mint egy ref Radeon hűtő.De ez már végképp OFF......
Nekem nem kell semmi 2GPU, se CF, se SLI.............. 1 bitang kártya kell, ami manapság nem más, mint a GTX280. Punktum
TTomax: hát ez a legzsírabb kép, amit eddig láttam.
Pontosan tükrözi a lényeget, "brute force" -
TTomax
félisten
Te itt tesztekkel nem tudsz bizonyitani semmit,mert
És amugy is...
Érted???
[I][/I]Eddig jó volt a Crysis és állandóan azzal ment a vakítás, hogy az nVn így nVn úgy, most hogy ott is szorongatva (sőt) van az nV mogyija, már itt az FC2.[/I]
És igen,mindig az aktuális jatékban a leggyorsabb az Nvidia...
a Driverek kész vannak idöre,mi játszunk és élvezzük,és nem akarjuk bebizonyitani senkinek hogy minden rendben,mert nem kell,a teszteknek meg nem hiszünk....
-
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #8097 üzenetére
Félreértetted. Arra céloztam, hogy másfél GTX260 árán nyerne ~20%ot.
A 4870X2 ehhez képest ugyanazon pénzért 90% körüli gyorsulást hoz..
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, tessék, Crysis@1920nál sasol6od.Látom új vesszőparipája van azoknak akik feltétlenül azt akarják kihozni minden eszmecsere végére, hogy Ati bizony sz4rf0sgyér. Eddig jó volt a Crysis és állandóan azzal ment a vakítás, hogy az nVn így nVn úgy, most hogy ott is szorongatva (sőt) van az nV mogyija, már itt az FC2.
-
Mr Manson
tag
Nekem Gigabyte 260GTX. Ugyan még nem huztam de mielőtt megvettem körbe kérdeztem és 1 srácnak u.i karija van. Neki eredeti 576/1242/999 Mhz húzta 710/1420/1180 ami már felette van a 280-as alapnak!
Én is full hd-re hajtok de szvsz nem olyan borzasztó hogyha mondjuk visszaveszel a felbontásból! -
Speed®
titán
Szerintem nem olyan gyér az a borda, főleg nem a gyárihoz képest. Vastag hőcsövek, a széles bordázat meg közel akkora hőleadó felület mint egy S1é.
Természetesen nem abban kételkedem, hogy nálad sz4r volt, de furcsaAz utsó mondatra nem az a válasz, sokkal inkább 4I8I7I0IXI2I
Az hozná amire vágysz, nem holmi 20%ot 30+kért (1.5 GTX260..).Beowulf
Szörnyű vagy
De most komolyan, szerinted van értelme 30kt kidobni ~20%ért? tegyük fel eddig ment valami FullHDban avg 20FPSel. Eztán lehet majd 25? Éjóó.. -
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #8093 üzenetére
Neeeeem, Isten ments!
Mindenképpen maradnék ebben a topikban.Jó tt a hangulat, jó arcok vannak, meg persze a karik is nagyon jók.
-
ImI87
őstag
Én is olvastam a tesztet mielött megvettem, mondjuk az 512 megás volt. És a tesztben minden szép és jó volt, ezért is vettem meg. Aztán a valóságban jött a hideg zuhany. Nem viccelek, tényleg 3 napig bírtam, és rögtön csere lett......
Nem is értem mit várnak attól a hűtéstől, olyan kis lófasz venti van rajta, az képtelenség, hogy lehűtson egy ilyen GPU-t. Asszem 7cm-es, és nagyon vékonyka. A borda sem nagy, a képeken látható.......Lehet megoldjuk ezt a cserét, már folynak a tárgyalások.
Az utsó mondatra legyen az a válasz, ami TTomax aláírásában van!
Esetleg annyi kiegészítéssel, hogy egy jófajta darab kell.Keldor: ez még jó is lenne, csakha mégsem megy jól, akkor mit csináljak? Ha már eladtam a mostani karimat, vissza már nem tudom venni, és ha megint másik, akkor pedig tiszta bukó......
Ezért szerettem volna v.mi tuningosat, ami alapból emelt fesszel van. (XXX, AMP!), azok simán tudnak menni 700-on, míg a ref modelleknél ez már rizikósabb.
-
Speed®
titán
Ebben az az érdekes, hogy a tesztben terhelt állapotban auto szabályzással kemény 0.5dBA az eltérés hangerőben a GTX280hoz képest, hőmérsékletnél pedig 70°Ct produkál a GTX280 80jával szemben.
A hangereje nagynak tűnik, de szabályozni azt is lehet (3 ér).
Vagy a CB.de-s srácok voltak nagyon ügyesek, vagy te voltál peches. De most megnéztem 4 másik tesztet is a kariról , sehol nem írnak ilyesmit, mindenhol 70°C alatti hőmérsékleteket mértek és halknak titulálták a gyárihoz képest.
Szóval akkor most mi van?TTomax
Nem az 1GB VRAM miatt néztem ki ezt a karit, magam is írtam korábban, hogy nem oszt nem szoroz a VRAM mennyisége átlag felhasználónak.
Nyílván lehet nézni egy sima 4870est is, csak banderas azon igényére alapoztam, hogy a GTX280hoz közeli megoldást szeretne. Ez az. Meg a húzott 260as is, természetesen. amúgy túl van spilázva ez az egész már, közel egyforma karikról van szó, tényleg csak a szimpátia és a pénztárca a döntő..banderasz77
Szerintem az lenne a legjobb, ha megvennéd Imi87 260asát, ő meg vehetné a 280ast. Te tuti jól járnál, ő meg..hát hadd ne írjam le mire kéne váltania szerintem ha kompromisszummentes életre vágyik FullHDban -
ImI87
őstag
válasz
banderasz77 #8087 üzenetére
Tesztet most nem tudok bogarászni, de az tuti, hogy méltó utód lesz. Ezt fölösleges is kérdezni...... Nem ezért, mert ebben a topikban vagyunk, de én most is 260-at vennék, ha ez meg a 4870 között kéne választani.
amúgy ment egy PÜ
Keldor: az a két lehetőség van, amit fent írtam. nagyon elgondolkodtató......
-
ImI87
őstag
válasz
banderasz77 #8083 üzenetére
TTomax-nak teljesen igaza van, olyan PCS-t nehogy vegyél !!!
Nekem volt 3 napig, és maga volt a pokol. Hangzatos a 800-as GPU, de nálam is hibázott furmark-ban "alapon", és a hűtése annyira szar, hogy el sem lehet mondani.
Telefűti a házat, és még a magot sem hűti le. 90fokos volt játék alatt 30% ventivel, ami annyira nagos volt, hogy nem lehet elviselni, olyan mint egy GTX260 80%-on. Még följebb állítva pedig egy tornádó közepén érzed magad. Ez nem kamu, nem NV istenítés, ezek tények. Nekem volt olyan, de mint mondtam 3 nap után ki is b@sztam. Azonnal cseréltem GTX260-ra. És milyen jól tettem! -
TTomax
félisten
válasz
banderasz77 #8083 üzenetére
nekem meg egy 4850CF-em volt S1-el (persze toltam alá egy 60ezres lapot is), elötte egy HD3850,elötte 1650Pro.... elötte.. 9550,folyamat csak radeonok..és nézd meg,most az aláirásom...
-
TTomax
félisten
Hát igen sajnos az árakrol nem tudok nyilatkozni,jövöbe nem látok,ezt a rizikot neked kell felválalni...
banderasz77
Ne vegyél ilyen hütésü radeont,és ne foglakozz a teszttel sem,az a teszt arrol szól hogy el kell adni a terméket... a PCS ugyanaz mint egy mezei 1G-os 4870,csak rárakták ezt a hütést ami még ráadásul nem is kifelé fuj a házban... valahol éppen ennek az 512-es testvéréröl láttam rossz véleményt,mert alapon furmárk alatt hibázott.Ráadásul ha csak nem HD-ra akarod ,nincs is szükséged az 1G VRAM-ra radeonbol,nézd meg a teszt hol készült... 2560X1600-on meg 8XAA stb..te ott sosem fogod használni én azt hiszem,ugyenis kisebb felbontáson franc se jön ki a az 1G VRAM elönyéböl,na meg az RV770 sem... ha egy másfél éven belül szoktad cserélgetni a VGA-id akkor GTX260-at vegyél,ha ennél hosszabb idöre tervezel akkor 4870-et...bár már ebben sem vagyok biztos ,mert meg lehet nézni egy 8800GTX-et (G80) vagy Ultrát,milyen szépen el lehet vele jatszani még most is FC2-ben például.... -
TTomax
félisten
700/14XX/2500-at szinte biztos hogy mindkettö vinni fogja,az én ref Leadtek is viszi.. viszont arra számolj,hogy kb alapon azt fogja tudni mint a 260 meghuzva,viszont onnan még 15%-20% stabilan megvan,viszont anyagilag nem járnál jol 20%-ért fizetnél 30ezerért...hu,most nézem a monitord 24"-os...azt hittem, kisebb...igy már tényleg elgondolkodtató... nagyobb felbontáson jobban érezni,és gyanitom neked pont ez a 20% kellene...
-
ImI87
őstag
Hello!
Na utána jártam, és jelenleg egy helyen találtam megfizethető árú GTX280-at. Ezek még gondolom a régi áron jöttek, azért kerülnek ennyibe. Két lehetőség van:
Gainward 9351 280GTX 1024Mb DDR3 DVI 36HO GARI 94900Ft
PALIT 280GTX 1024Mb DDR3 DVI 24HO GARI 92700Ft
(Minden más, normális 280 130K körül van.)
Most épp meg tudnám lépni a cserét, kérdés, hogy szerintetek megéri-e?
A 260-om igazi tuningos darab, ezek viszont alap órajelesek és ki tudja mit bírnának. Ráadásul nem a kedvenc márkáim, sosem volt ilyenem, de mondjuk ez majdnem mindegy. Nálam elvárás lenne az 700/14xx/2400, he meg véletlenül nem tudná ezeket, akkor kidobtam KB 30K-t.....Továbbá, ez most dupla vagy semmi helyzet, mert lehet, hogyha most nem lesz cserélve, akkor a felemelt árakon már nem lehet megvenni semmilyen 280-at. A 290 már tuti, hogy drága lesz, (hiába lenne elvileg alapból olcsóbb), és ki tudja meddig lesz ilyen az árfolyam.
Szerintetek mit tegyek?
UI: látom banderasz77 kollégával egy hajóban evezünk.
-
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #8074 üzenetére
Azt kell megnézni, hogy mennyiért lenne a GTX260, aztán nagyjából betájolható, hogy melyik a jobb. Ha 10 alatt van a különbség, érdemes lehet gondolkodni, 10 fölött már én is maradnék a GTX260-nál. Kár, hogy a 216SPsek még nem futottak be és nem tudjuk mikor\milyen áron várhatjuk..
Szerk.: udinál néztem most, a GW GTX260 60 ropi. Háát, részemről asszem nyílvánvaló a dolog, de neked kell döntened saját szempontok alapján
(érdekes, hogy Palit néven olcsóbb, ez nem GWék Atis részlegének a neve)
-
TTomax
félisten
válasz
banderasz77 #8072 üzenetére
A környezetemben egy 8800Gt volt eddig gainward,de az pl jobban ment mint az XFX-ek...ha egy év plussz gari van rá akkor ne sajnáld a 2500Ft-ot,jol jöhet a gari ha egyszer eladod...
-
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #8066 üzenetére
Én megnézném az Alienéknél 66ks 4870PCS+t, mielőtt nekiugrasz egy 260asnak.
1600x1200@4xAA/16xAF az új 216SPs 260ast is veri átlagban, ~10%al marad le a 280tól. És 5% tuning még van benne a gyári OCn felül, szóval.. -
TTomax
félisten
válasz
banderasz77 #8067 üzenetére
Én inkább a Gainward felé hajlanék,de ez csupán szimpátia kérdése,szerintem egyforma mindkettö....
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #8065 üzenetére
csak nem nagy felbontásban
-
banderasz77
addikt
Ha GTX260, akkor további kérdés, hogy Gainward v. Palit legyen a befutó. 2500HUF a különbség a Palit javára.
-
banderasz77
addikt
válasz
Beowulf_78 #8065 üzenetére
Akkor csak jobb ez a kari, mint a 4870 nem? Nem tudom, melyiket vegyem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
szucsinka #8055 üzenetére
Hogyne játszottunk volna!
Ezt írtam egy korábbi hsz-ben:
"Dead Space számomra az új játékok közül az eddigi legjobban sikerült. Jó grafika, a játékmenet full para, jók az átvezető videók...nagyon egybe van. Nagyon bejön a fegyók fejlesztése és a vásárlás...amikor lecseréltem a páncélzatomat nagyon komoly volt a videó. GTX 260-al 160-170fps 1680x1050-be full-fullon. Bravó Electronic Arts!"
Egy igazi "fricska" a DX10 hiper-szuper gémeknek...
Jól példázza mit is lehet kihozni a DX9-ből ha jól meg van írva egy játék. A grafikát látva felmerülhet mindenkiben a kérdés: kellett e nekünk a DX10 és a 10.1 amikor ilyet tud a DX9...
banderasz77: 700Mhz GPU felett, 1400-1500 között shaderrel, 2400 feletti memó órajelen eléri az alap GTX 280 teljesítményét. Ezt a tuningot pedig nagy részben az összes 260 tudja.
Ha ezek felett is megy, pár százalékkal még jobb is lesz mint az alap 280...
-
Speed®
titán
válasz
Foglalt név #8059 üzenetére
A tárgy #7999től a GTX260/280 más karikhoz viszonyított helyzete
+Javarészt OFFban a vége felé, hogy ne szúrja a szemeket nagyon..
Nabasszus, ezt meg hogy sikerült? Az előző ONost szerkesztettem.#8064 banderasz77
Az átlag 20%os különbséget le lehet csökkenteni 5% körülire, köszönhetően a jó tuningolhatóságnak (15% körül benne van mindegyikben, 700 körüli GPU). Persze az alapon járó GTX280hoz képest, az is bír ~10%ot pluszban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #8049 üzenetére
Nem hiszem, hogy az FC2-ről volt szó ... arról beszélhetek. A többi DX10.1-es cím leírása tabu. Ezért is írtam, hogy nem árulhatok el többet.
A Far Cry 2-ban a DX10.1 módban mindig lesz colos és z subsample minta, ami azt jelenti, hogy a játék minden jelenetében el lesznek simítva az élek. A DX10 módban a color subsample mintákat nem lehet megszerezni, így előfordulnak majd olyan jelenetek amikor nem lesz élsimítás a DX10-es karikon függetlenül attól, hogy engedélyezve van az opció.
-
Speed®
titán
válasz
Foglalt név #8059 üzenetére
A tárgy #7999től a GTX260/280 más karikhoz viszonyított helyzete
-
Speed®
titán
válasz
constantyne #8056 üzenetére
Beo a 3870X2jével szívott, a hasonló karikkal sosem volt könnyű az élet.
4850hez már megjelenésekor aránylag rendben volt a driver, 8.8 közel 100as.
Más kérdés, hogy a powerplay még mindig nem működik ahogy kéne, de azt a GTXeknél is variálják állandóan driverről driverre (bár nem értem mi tart olyan sokáig egy elvileg megtervezett\tesztelt funkció kiaknázásában..).szucsinka
Nem akarlak megbántani, de..hűtőcsere után halt be. Persze lehetett gyárilag hibás, ezt a verziót sem tagadom, csak furcsa. Ami a vétel megítélését illeti: a 4850 gyári hűtővel is tökéletesen üzemel, megfelelően módosított hűtésvezérléssel hűvösebb is, tehát nem kötelező az aftermarket hűtő rá, csak audiofileknek és 70°tól rettegőknek. Innentől már egyéni megítélés alá tartozik, hogy megérte-e neked akkor 65% +költség 25% +kakaót (alapon ennyi, nyílván tuninggal több, de ezt ne, megint..). Mindenesetre ha elégedett vagy vele én nem sajnálom tőled, az tuti -
tzsolesz
nagyúr
válasz
constantyne #8056 üzenetére
Soha az életben nem találkoztam driver problémával......
Légyszi ne ezen lovagoljatok már.
-
constantyne
csendes tag
"Ati arra koncentrál, hogy erős vasat hozzon ki és utólag igazítják hozzá a drivert."
Igazad van kiadnak 1 jó kártyát. de drivert nem tudnak hozzá adni rögtön, fél évre rá már biztos.
De addig szerencsétlen user mi csinál? szenved.... mer nem azt várta tőle amit akart, és mire hajlandók lesznek kiadni 1 értelmes jól működő drivert hozzá, addigra az NV elődrukkol 1 jobb, ütősebb kártya sorozattal (és megveszi azt, ti mondtátok hogy fél év után már veszünk új VGA-t és nem hinném hogy a sok driver szarakodás mellett megint ATI-t vennemer elege lett az ATI időhúzásából (lásd Beowulf) és szerintem nem hiába mondja hogy jobban járt
De itt csak a BÉTA driverekkel van gond
-
szucsinka
őstag
játszottatok a DEAD SPACE-val? beszarás
pedig csak dx9es de csúcs graf ja van
és ajátékmenet se unalmasa jóáron vett 4850esre kell egy normális hütö akkor már más a leányzó fekvése én 30kért vettem a 4850esem +6kért hütöt rá utána 2nap mulva összefosta magát ledes lett még jó hogy vissza kunyiztam a gempát és gianninál vettem 50kért egy 260gtxet ami30%all jobb
ez a történet röviden -
Speed®
titán
Ati arra koncentrál, hogy erős vasat hozzon ki és utólag igazítják hozzá a drivert. nV robosztusabb de egyszerűbb felépítésben gondolkodik és szoftveresen, ill. lóvéval teszi olyanná a karikat amilyenek. Hogy melyik a hatékonyabb módszer azt tudjuk, de hogy melyik a jobb..erről megoszlanak a vélemények.
Érdekes módon nekem sosem okozott még gondot a Catalystok csúszása. Egyszerű: sosem vásárolok 40k felett és kerülöm közvetlen kiadás után a karikat minimum 3 hónapig. Aki ennél türelmetlenebb\tehetősebb az szívjon ha akar (vagy vegyen GFet).
Amúgy naná, hogy több panaszt látni a 48x0ekre, a nagy számok törvénye itt is él.
De emellett kismillió+1 ember van aki tökéletesen elégedett a jó áron vett 4850ével.Majd, majd, majd..majd egyszer szerezz egy 4870et és teszteld le, utána írj róla
-
Eagl3
veterán
válasz
Iron Funeral #8046 üzenetére
Attól még, h. egy játék DX10-es még lehet élvezetes...
-
_core
aktív tag
"A 3870X2vel elkövetted azt a hibát, hogy korán vetted. Mikor megszabadultál tőle, már ~rendben volt driverügyileg."
Itt az a hiba ATI-nal hogy megjeleneskor nem tud normalis drivert kiadni a kartyaihoz ugy veszem ki az irasodbol.Erdekes en Julius 7-en vettem a GTX260-at es mar az akkori driverekkel tudtam normalisan nyomulni barmelyik jatekkal.Nezd meg most mi van megint ATI vonalon. (Csak az itteni forumbol szedtem ki par bejegyzest az utolso hozzaszolasokbol de lehet atmenni barmelyik masik topicba is ott is hasonlo a helyzet ):
-...de fog ez még javulni...
-...Majd akkor fog sírni a sok G200 tula..
-...korai driverekkel vártad, hogy gondtalan legyen..hát nem az, sőt...
-...Biztosan javítva lesz a hiba...
-...Majd meglátjuk...Majd,majd,majd... egyszer lehet veszek en is ATI fejlesztest
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #8047 üzenetére
Az FC2-ről nem írtam ilyet, de nyilván én szívásnak tartom ha egy mai felsőkategóriás kártya nem AA képes.
Azt írtam még az FC2 topikba, hogy lesz még DX10.1 program idén, nem is olyan sokára. Erről majd lesz hír is, csak meg kell várni a megjelenést.Szokás szerinte a TWIMTBP címekből fog kikerülni a játék.
-
Iron Funeral
őstag
Igazándiból most nem a technológiai megvalósítására gondoltam, hanem arra, hogy olyan unalmas mint az állat, 2perc után küszködni kellett, hogy ébren maradjak, hozzá sem nyúltam azóta... Ilyenkor jut eszembe mindíg, hogy "na majd a DX10.1 meg a 11..." ha ilyen játékok lesznek akkor maradjanak meg a DX9-nél, vagy használjanak id tech motort, legalább Carmack bát' ösztönzi majd valami, hogy faja motorokat csináljon
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Iron Funeral #8044 üzenetére
Majd meglátjuk.
A Far Cry 2 szerintem a kései beépítéstől szenved. Azt tudom elképzelni (bár ez elég amatőr hiba), hogy a fejlesztés végén jöttek rá, hogy az AA hiányos a DX10-es módban, így gyorsan beépítették a Multisample Accesst. Így viszont nem lesz sebességelőny, mert a fázisok nem lesznek összevonva. Ez persze tesztelés szempontjából is probléma, mert a Radeon-ok AA alkalmazása mellett egy fázissal többet dolgoznak, mint a GeForce-ok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tzsolesz #8040 üzenetére
Én nem érzem problémának ezt a Logo kérdést. Ha az Intelnek van pénze egy indulásnál felugró reklámot megfizetni akkor tegye. Ugyanez vonatkozik az NV-re is. Nyilván a TWIMTBP program hanyatlik, már csak a reklámért megy a pénz manapság. Nem csak a Far Cry 2 lett DX10.1-es annyit elárulhatok ... más elvileg NV-s címet is behúzott az AMD.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #8030 üzenetére
Nekem ez váltotta ki az unszimpátiámat jelenleg a mostani Ati szériával kapcsolatosan.
Pedig valamivel jobban sikerült mint a 3xxx-es széria....
Az nem vált ki belőled unszimpátiát, hogy legalább 2 évig csak az NV volt istenítve? A PH!-ás tesztelők meg sztem értik a dolgukat. Bele kell nyugodni, hogy most legalább 2 évig az ATI lesz istenítve....
Ettől függetlenül, a játékfejlesztők szégyelljék magukat... tisztelet a kivételnek. Minek kell odarakni a FC2 elé is azt a hülye logo-t. Vagy ez már csak benne maradt megszokásból?
Belőlem ez a logo (és a mögötte lévő szándék, stb...) vált már ki unszimpátiát NV felé. Fel kellene már fognia a fejlesztőknek, hogy nem csak a G80 architektúra létezik a világon. Meg kellene próbálni kompromisszumot kötni, mindkét gyártó felé, de hát ez nem akar összejönni.
Nekem Intel CPU-m van, és még is irritál az az Intel-es logo a játékok elején. Az AMD processzort használóknak biztosan be lopta már szívükbe magát. -
Baga1983
senior tag
Hát nálam is össze vissza kékhalálozik a gép mióta fent volt a beta driver, már visszaraktam a whql-t de ugyanugy ndis.sys hibával áll le.
-
TTomax
félisten
-
Speed®
titán
válasz
A 3870X2vel elkövetted azt a hibát, hogy korán vetted. Mikor megszabadultál tőle, már ~rendben volt driverügyileg. Ezek a CFre/SLIre hajazó megoldások mindig neccesek launch közelében, fél év kellett eddig szinte mindnek. Idővel persze belejönnek, ahogy szaporodnak a multicore VGAk, de addig meg kell fontolni.
Az, hogy téged zavar mikor a 4870X2nek leginkább a pozitív tulajdonságait emelik ki, nem más, mint irígység, szerintem. A sima 48x0ekkel szemben meg talán a tucattermék\csapból is az folyik mivolta nem jön be..
Az Atinak nem kell elhúznia FC2ben, nem tudom honnan vetted ezt? Az, hogy egy játékban használnak bizonyos 10.1 megoldásokat, ami által hatékonyabban és\vagy szebben futtatható, még nem = a teljes 10.1 implementálásával. Akik csodát vártak, jogosan koppantak szerintem is.
BIAHH hibájáról nem tudok bővebbet, de talán nem Atiék tehetnek arról, ha egy játékban előfordul egy bug, hiszen a meghajtókat általánosan készítik fel a feladatok elvégzésére, nem alkalmazásspecifikusan. Biztosan javítva lesz a hiba, ha kapnak visszajelzést a fejlesztők, ezen nem kell ennyit agonizálni..Az nV logo sokszor nem több puszta reklámnál, szerencsére egyre kevesebb fejlesztő áll be a megfizetettek sorába. Merthogy nem izomból vannak megoldva ezek az okosságok, hanem pénzből, sok pénzből. Már pusztán emiatt is ellenérzéseim vannak, de pusztán a tech-geekségem okán is inkább maradok a kanadaiak oldalán.
Amúgy az nV izomból megoldja sorra eszembejutott pár igen izmos megoldásuk, aka FX széria meg a 3x is lenyúzott G80/92 rókabőr, de felesleges felhozni..A GTX260OCjáról már leírtam a véleményem, szerintem semmi különleges nincs benne, egy szintén húzott 850 körül járó 4870el szégyenkezés nélkül odaállhat bárki egy GTX280 elé is. Sőt, a már említett árkülönbség miatt pláne nincs szégyenkeznivalója.
Node megyek, work work.. -
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #8032 üzenetére
pont ez a gond az "okos" megoldásokkal. mire kiforrna, addigra le is járt az ideje.
itt pár hónapról van szó, aztán úgyis csere. különben nem tud az ember tisztességesen játszani, egyre csak lemarad az aktuális élvezetekről.
sajna ilyen ez a filmszakma, akinek nem tetszik az vegyen konzolt, azzal ki lehet húzni 1,5-2 évig is.............. -
TTomax
félisten
Azt meg tudja valaki mondani nekem ,hogy külföldi forumokon miért erölködnek a kimondottan Quadro FX driverek GTX200-ra és 8800GTS-re való modolásával?
-
Beowulf_78
addikt
Még 1 érv ami miatt nV-t vettem...holott nagy volt a vacilálás a részemről.
Az a bizonyos mondat így hangzik:
Az nV MINDENT "IZOMBÓL" OLD MEG.Sokáig gondolkodtam ezen, majd arra jutottam, ez a filozófia életképesebb mint a másik oldal filozófiája, hogy
"az erő nem old meg semmit, inkább győzzünk ésszel, és forradalmi újításokkal, mérnöki precizitással, és innentől már csak egy jó driver kell a sikerhez".1 szó mint 100 az nV filozófiája jött be ez eddig. Mivel pünkösdi királyság ez mint nV, mint Ati részről a mostani széria, ezért kijelenthetem, jó hogy mottó alapján választottam. Mert mire az "ész" győzne, itt az újabb "izompacsirta".
Azt se felejtse el senki PC játékosok vagyunk, és elsősorban a VGA a lételemünk ehhez. Tehát max. 6-8 hónapra veszünk kártyát, esetleg 1 évre, de akkor már sokat mondtam. Ebben a ciklusban pedig a "vasgyúró" tulajok járnak jobban. Ez biztos. Az meg rablómese, hogy Ati-t több évre vesz valaki. Ugyanúgy cserélni fognak ők is 48xx-ről ha kijön a következő széria, és akkor lehet elemezni a használat alatt mért 2 tábor "boldogság index"-ét.Ámen.
-
TTomax
félisten
válasz
Bizony ez mind mind szentigaz.... és ezt mi nem a tesztekböl tudjuk,hanem a saját börünkröl,pénztárcánkról...
-
Beowulf_78
addikt
Hát jah, van igazad sok mindenben...de a 4870 X2 "istenítése" viszont idegesít. Meg az egész Ati 4xxx "fényezése" a PH-teszttől elkezdve az utolsó neve sincs oldalig...
Nekem ez váltotta ki az unszimpátiámat jelenleg a mostani Ati szériával kapcsolatosan.
Volt 3870 X2-öm 8 hónapig, tudom miről beszélek.A játékélményt és minden mást ami a kártya pozitívuma volt, megölt a driverekben való hónapokig tatrtó reménykedés, és a remegés az új játékoknál hogy mikor fognak majd úgy hasítani ahogy kell. Illetve a játékok kiadása után, már már törvényszerűvé vált javító patch-ek kiadása.
Szted mit érezhet egy Ati 4870 X2 tulaj hogy egy DX10.1-es játékban ahol az Atinak "elvileg" el kellene húznia, egy GTX 280 kb. úgy teljesít egy GPU-val? Persze nem ez a lényeg, lehet nem játszik vele. De a mostanában kiadott új játékok elején nV logó díszeleg, az az nem Atira vannak optimalizálva. Jó lett a Far Cry, de DX10.1 ide vagy oda...valahogy ez se nagyon jött be az Atinak ami a teljesítményt illeti. Tudom, tudom..jön majd a 8.11 Catalyst, és majd azzal. Amíg X2 tulaj voltam sokszor bíztam ebben én is.
Azok az Ati tulajok mit szóljanak akik a BIA HH vége felé elsötétülő hibás képernyőt látnak? Tudom tudom az is csak egy játék.Csak itt 1 játék, ott 1 játék, meg amott még 1 játék, és ott tartunk hogy manapság problémamentesebb még mindig az nV a játékok alatt, attól függetlenül hogy a technológiai fejlődés az Ati kezében van, és nála az előny.
Ezért undorítóak, és félrevezetőek a tesztek..mert pl. a PH-s tesztben amikor 4850 CF, 4870CF, 4870 X2 teszteltek, érdekes módon ők nem tapasztaltak semmi anomáliát a CF-ből adódóan.Náluk mindig győzött jó nagy "orrhosszal" a CF, és persze mindenhol működött is. Tudom tudom...akik ennek az ellenkezőjét tapasztalták azok "user errror". Tehát aki váltott CF-ről nV-re az mindenki "user error". Bár ez tipikus esete hogy "nem látom a fától az erdőt", mindenképp hamis képet állít be. Köztudott hogy az Ati kártyák nem túl erősek a minimum fps-ek terén, ami igen fontos hogy játszható maradjon a játék. Kérdezem én, aki szintén tapasztaltam ezt a jelenséget 3870 X2-vel, hogy ezt a tesztelők hogy hogy nem tapasztalták? Tudom tudom...nálam is biztos "júúúzer error" van... -
ImI87
őstag
ez igaz......
én nagyon szerettem volna egy 280-at, most meg már inkább 290-et, de kezd elmenni a kedvem a dologtól......majdnem megfelel nekem ez a 260-as, és azért a 15-20%-ért fizessem ki a dupláját?
most hogy ennyire felmentek az árak, és nem lehet találni semmi "jó vételt", már pláne nem éri meg...... sajna ez van, ez a hajó elment, legalábbis nekem. -
ImI87
őstag
válasz
Beowulf_78 #8026 üzenetére
szívembő szótá drága tezsvírem!
Én a mai napig fel sem fogom, hogy miért ilyen alacsonyak lettek a 260 alap órajelei. Egyszerűen vétek alapon használni, a tuning meg 700tól kezdődik......
Egy VGA-t persze úgy érdemes kiadni, hogy lehessen rajta még húzni 10-15%-ot, így a user boldog lesz, de nyugodtan belőhették volna 650-re az összeset, és akkor nem lenne ez a sok oltogatós ember a 4870-nel. Szerinem ez hiba volt az NV-től, saját maguknak ártanak.....
-
Beowulf_78
addikt
Egészen addig amig a kis GTX-et meg nem huzza a szerencsétlen user az alap 280 szintjére,ahova a HD4870 a jeges tenger összes vizével sem tud menni....
Hogy ez mennyire igaz!
Már le se írom, mert nem érdekel, ki milyen tévhitben ringatja magát 4870 vs. GTX 260 kapcsolatban. 1 biztos...az alap GTX 280 szintet hozza. Megkockáztatom hogy kicsit többet is.
Az viszont nem vitás hogy a 20-30% meghúzott 280 gyorsabb.Igen jól látod a béta driverekkel van gond...
Még az a jó hogy a WHQL driverek jók. Képzeld mi lenne ha havi 1 drivert kapnánk, "eszed-nem eszed", és az is kula lenne. Jah és persze mindig be lenne ígérve hogy "pfúúú ez az új most kurva nagyot fog ütni".
-
Speed®
titán
válasz
szucsinka #8022 üzenetére
Nem játszok, csak fórumon oltogatom a népet meg flamelgetek a zöldeknél
Szerinted 48x0ekkel nem lehet nyugodtan játszani? Csak belekerestem a topikba, nem 1 ember játszik 1680ban 2xAAval halál nyugodtan. 4870X2vel 1920@4xAAval 50FPSt sem mondanám gyengének..persze a játék motorja nem lett annyira optimalizált, mint mindenki várta, de fog ez még javulni (vagy rosszabbodni, ha jön majd valami Ultra+osító peccs mint az FShez anno).
Majd akkor fog sírni a sok G200 tulaj, ha olyan játék akad a kezükbe, ami a DX10.1es AA eljáráson kívül mást nem támogat. azt nem fogja nV bácsi driverből "kimagyarázni", vagy hatalmas teljesítménybuktával csak.TTomax
Nem kell összevesszünk rajta, mert 20% van köztük, nem több. 15 tesztből jön ki ez az átlag, nyílván össze lehet válogatni egy rahedli olyat, ahol a GTX280 jobban elhúz, de igaz ez fordítva is (ld. CoD4 pl.).
Megértem, hogy csalódtál a 4850CFben, belementél valamibe, ami sosem eredményez jót, korai driverekkel vártad, hogy gondtalan legyen..hát nem az, sőt.
A GTX280at jó árban vetted az biztos, de ha jelenleg kellene újítanod, szerintem te is inkább egy OCs 4870et vennél 65ért mint egy GTX280at 90ért..nem?Node mindegy, valóban felesleges ez már..megyek is, kezdődhet a meló ;(
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
szucsinka #8022 üzenetére
Csak nem dx10.1-ben.
Úgy ahogy én sem tudok majd az én karimmal Dx12-ben játszani. Valahogy olyan egyértelmű nem?
TTomax: Haggyátok már azt a két karit, pont a duplájába kerül a GTx280. seemi értelme összehasonlítani. Mindenki tudja hogy a GTX280 a legerősebb 1 GPU-s megoldás. Reméljük hogy még 1 évet kihúz a fejlesztőknél a G80 architectúra, mint "Lenin-kép" a fara felkasztva régen. Utána meg a vízözön. Majd változások esetleg 2009 végén jönnek. Akkor kiderül melyik felépítés lesz a jövő.
-
TTomax
félisten
Az tény nem volt 4870-em na most az alap 4870 meg a GTX280 között több van mint 20%,de ezen ne vesszünk össze,a 4870-ben sajnos nem sok tartalék maradt...a GTX-ben ott a stabil 15% amit jaték közben is produkál.. csakhogy az nem mindegy minek a 15%-a tehát az ollo tovább nyilik...
Az X2 valóban erösebb de én többet multiGPU-ban nem gondolkodok,söt nem is hiszek mert mindig ott nem müködik ahol én szeretném (az erösebb táp ami kell azt most ne firtassuk)...a DX 10.1 szerintem mire jó lenne addigra itt lesz a DX11,,,,ez a még nem jó,még nem jó ...már nem jó lesz, A GTX-ek pedig nem tudom hogyan de elég jol viselik a szüröket,lehet csalnak,de valahogy amig ATI-s voltam addig a piros "oldalon" többet szivtam ezzel...
Amugy nézegettem a 4870-et is amikor a CF-et cseréltem...Ez a GS lett volna kiszemelt,de akkor ez 211 font volt amikor megláttam,hogy a a Leadtek GTX280 240 font nem is gondolkodtam sokat...én nagyon jó áron vettem és hát ennek tükrében nem bántam meg... persze amikor a 4850Cf-et kitaláltam akkor is 330 font körül volt a GTX 280,és én ugy gondoltam ha a két 4850re extra hütést is kell vennem akkor is olcsobb lesz mint a GTX280,ezzel nem is volt gond,de nem hozta a reményeket,egy pedig kevés volt a 22"-es monitorhoz...
A topictol pedig elnézést.... -
szucsinka
őstag
hy!
te játszol is a vassal ?
mert nem tudom olvastad e a far cry2 topikot? kéne..szerintem egy high end vkarit azért vesz vagy vetetmeg a csóri user hogy játszon vele ott már a pénz nemigen dominál
és sajna az a helyzet hogy a nv karival lehet most nyugodtan játszani a dx10.1es játékon is -
Speed®
titán
Picit félreérhető lett talán az a mondat, de a te szövegértőkéddel is van némi probléma valszeg. Természetesen a Vantageról beszéltem végig (a DM06ot zárójelben érintettem) a képek megnézése után.
"MINDENHOL" ez nem negatív hozzáállás, max túlzó kijelentés volt. De legyen igazad, a 4870 csak az esetek többségében veri a GTX260at.
A húzott 4870 10%ra van a GTX280tól, alapon 20% van köztük. Rendben, húzd a 280ast, mondjuk 10%al. De ha annyit húzol a 4870en is, az arány ugyanaz marad.. Tudod mi a jó arány? A 4870X2 a GTX280hoz képest ~10%al drágábban hoz ~50% teljesítményt. Ennyi.
Nekem tökmindegy ki mit vesz, de pont ott tartunk jelenleg, hogy elkezdenek becsordogálni a DX10.1 megoldások, ami főleg az AA területén lesz kellemetlen a zöldeknek.
Tudod mit gondolok? Ha egy hasonló 4870t vettél volna a 4850CF után, azzal is ugyanúgy elégedett lennél mint a GTX280al. Piszok gyors mindkettő, kompromisszummentesek a legtöbb helyzetben. És ez a lényeg szerintem. -
TTomax
félisten
Nem nem, a probléma ott kezdödik hogy a fáradságot sem vetted,hogy megnézd a hozzászolásomban linkel képeket,mert akkor láttad volna hogy nem DM06 hanem vantage...a DX10 ami állitolag olyan jol megy az ATI-nak ..tehát el sem gondolkodtál azon hogy esetleg másnak is igaza lehet.Márpedig ez elég negativ hozzállás,ezek után azt irod hogy a 4870 elfenekeli MINDENHOL a 260-at....és hát ugye a szénné huzott 4870 meg a szénné huzott 280 között nem 10% van,de ezt hiába is irom neked,mert gondolom majd ezt is átugrod mint az elözö hozzászolásom...
Az ár-érték arányrol most ne tartsunk vitát,mert high end termékeknél erröl nem nagyon lehet beszélni...
Én a mai napig azt mondom ha valakia GTX260 és HD4870 között hezitál az 2 dolgon gondolkozzon el... ha 1-1,5éven belül ugy is le fogja cserélni akkor a GTX260...ha 4-5 évre tervez akkor a 4870...(bár ez elég sok lemondással jár) a másik dolog amin el kell gondolkodni az az,hogy a jatékok kb 90%-ban bele log az NV keze...és még egy darabig várhato igy is lesz,azt nem mondom hogy ez jó de ezzel számolni kell...Mire kijön hogy a HD4870 valóban mennyivel jobb,addigra 2 szériával odébb leszünk... lásd HD3870Vs8800GT...és aki eddig a 8800GT-vel jatszott masfél évig az járt jól... ezekkel sajnos számolni kell...(#8018) tzsolesz
Fáradj át a topicjába,és kérdezd meg a tulajdonosokat,biztos vagyok benne mondanak jónéhány jatékot.... -
tzsolesz
nagyúr
-
Speed®
titán
Valós, "friss árak" és a hírdetés is uppolva volt. Gari érvényesíthető, ez a lényeg.
Akinek névre szóló tréfás számla kell, az meg vehet kiskerben 130+ért ha akar..TTomax
Ha valamennyire már ismered az értékrendszerem és tudod, hogy a trémárkokat semmire sem tartom ha egy VGA megítéléséről van szó, akkor miért hozod fel érvként? Hogy megnevettess? Sikerült
Mellesleg ha feltétlenül elemezgetni támad kedvem, halkan megjegyzem, hogy (egyrészt a DM06 érdektelen ebben a kategóriában), kemény 10%nyi előnye van GPUscoreban a (jelenleg!) 60%al drágább kártyának. OC nélkül eszelős 20%
Szerintem némi objektivitást próbálj belecsempészni a dologba, ne vakulj el -
TTomax
félisten
Megtaláltam az eddigi 2db kékhalálom okozóját...ami nem más,mint a rivatuner automata ventiszabályozása.... ezért volt az ,hogy csak pár ora jaték után dobott kékhalált...eddig XP-n nagyon szépen ment a ventiszabályozás 64 bites vistán viszont nem...és hát rángatva elég kevés a 25%-ös ventifordulatszám,ugy hogy akinek 64bites pistája van az figyeljen oda....
(#8013) Speed(R)
Hagyjuk ezt,hogy ki tuningol és ki nem aki itt kérdez és ilyen kaliberü kartyákat vesz meg itt nyomul az igen...
A gtx-ek eladási statisztikáját pedig nem a HD4870 hanem a HD4850 "rontja"
Továbbá,hogy mit teljeseit egy 4870...hát... ajánlom figyelmedbe pl Ezt az eredményt,ahol egy rommá huzott QX-el sem tudták utolérni az én alaporajeles eredményem...,ugye kitünik a kb 10%-os GPU score difi... ezzel szemben... egy GTX260 bizony bizony QX nélkül behozza az én alaporajeles 280-am alig 5%-ra huzok el... tudom ez csak egy teszt,nem lehet vele játszani,gondolom ez lenne a következö érved -
Henk
veterán
Ez sem igaz teljesen,nekem most is a 180.42 beta van fenn és semmi gondom nincs vele.Sőt még az órajel visszavétel is jobb mint a régebbiekkel.
Speed(R):azok az árak még valósak lehetnek?Az utóbbi 2-3 hétben elég sokat emelkedtek az árak.Illetve a 2 eladó nem nagyker garival kínálja? -
Speed®
titán
Tisztában vagy vele, hogy a szerencsétlen userek hány %-a tuningol?
Ha olyan nagy lenne ez a szám mint véled, nem lenne gondban az nV ami a GTXek eladásait illeti. Amúgy egy tuningolt 4870 is odaér a GTX280 alá, nem olyan nagy szám az, alapon alig 20%al gyorsabb csak (+60%ért árban..).Jó, nem összevissza, szimplán sz4rrá
50% átlagban, szerinted..?
Kezdem nem érteni az RV770 topikba járó zöldeket . Itt havonta megy 2x-3x a szivatás bétákkal, odaát meg havonta 1x hoznak ki egy működő drivert. Szerintem ez egál (persze nyílván az lenne a jó, ha piacrakerüléskor már 100%os lenne a drivertámogatás itt is-ott is..).
Cyberpunk
Vannak helyek ahol nem uralkodott el a haszonvágy a gazdasági szíváson felül..
Amúgy Alienéknél a Powercolor 4870 PCS+ 1GB nagyon jó áron van, sasold +. -
Cyberpunk
félisten
Hát igen ezek jó árrak
amúgy én az Iponról néztem árrat, de mondjúk ott is van olcsobb.
De már látam más helyeken is 100 ezer körűl X2-est pl: Aliencomputers. mondjúk ott is a Gainward ennyi. Persze azt hittem hogy még nem frissiteték az ár listát és azért ennyi.
De még az X2-esről sem mondtam le -
TTomax
félisten
A 4870nek nem feladata a GTX280al mérkőzni, arra ott van a 260, amit le is gyűr
Egészen addig amig a kis GTX-et meg nem huzza a szerencsétlen user az alap 280 szintjére,ahova a HD4870 a jeges tenger összes vizével sem tud menni....
inkább a 4870X2t nézegesd, 100ért tudsz szerezni, cserébe összevissza veri a GTX280at ahol csak akarod..
Persze ahol megy... ha nem ott gond van,de ahol megy ott sem olyan "össze-vissza"...
Jól látom, "ideát" is megy a szívás a driverekkel és a hőmérsékletekkel? Ejj
Igen jól látod a béta driverekkel van gond...
-
Speed®
titán
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen egyre jobban hajlok a GTX felé
Szerintetek menyire lesz elég Full HD-hoz?
Amugy gondolkoztam az X2-esen is amig nem ment fell az árra 150.000-rede beleolvasva a topikába elég sok a gond vele.
A GTX280-nak talán a HD4850X2-es tudna jó konkurenciát csinálni de az meg szerintem nem mostanában fog megjelenni, lehet hogy arra a sorsra jut mint a HD3850X2-es
Na meg persze az is két GPU-s ami nem mindenhól müködik. -
ADAM1337
nagyúr
Jelenleg melyik gtx 280 van gyárilag a legjobban meghúzva ?
Eléggé gondolkodok egyben... (kicsit csalódás volt ez a hd 3870x2, kevés cf support.... ) -
Speed®
titán
Ahogy mondod, nem egy kategória (bár néhol közel van
), de árban sem.
Aprókba belekeresve hirtelen 80 alatt nem láttam (már aminek tiszta a garipapírja), 4870ből meg rahedli van 55 alatt újonnan is. A 4870nek nem feladata a GTX280al mérkőzni, arra ott van a 260, amit le is gyűrCyberpunk
Persze, hogy nincs nagy difi az árak közt és inkább GTX280 a 82ks 4870/1G helyett, de szerinted mi/van értelme az 1GB VRAMnak a 4870en? Semmi, 0, zéró értelme, felesleges pénzkidobás, sőt, lassabb chipekkel szerelik ezeket, tehát még tuningban is hamarabb végük van. Ha ennyire el vagy eresztve, inkább a 4870X2t nézegesd, 100ért tudsz szerezni, cserébe összevissza veri a GTX280at ahol csak akarod..Jól látom, "ideát" is megy a szívás a driverekkel és a hőmérsékletekkel? Ejj
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen nem egy kategoria
Most kinéztem egy BFG GTX280 OC-t 93.000 Ft-ért vagy egy Gainward Bliss 4870-est 82.000 Ft-ért. Azért gondoltam a GTX-re mert nincs túl nagy difi árban köztűk és lehet hogy megérné azt a + tizest és teljesitményben jobb általában
Na persze ehez közre játszik a válság is, de a GTX az biztos ár
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest