Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Pár kártyán én is cseréltem már hűtőt, de eddig nem volt gond velük. Mondjuk én a gagyi márkákat szoktam választani, úgy mint Bfg, Xfx mert ott nincsenek leragasztva a csavarok, tehár az nem okoz külön problémát. A csavarokat pedig kilehet úgy szerelni, hogy nincs összekarcolgatva, csak megfelelő méretű csavarhúzó kell hozzá. Valahogy össze is rakják ezt a kártyát, nem hiszem, hogy miután összerakták lefestenék minden csavar fejét. Nem úgy néznek ki.
-
rup1u5
nagyúr
Egyik kártya csavarjain sem látszik/látszott semmi. Elég ügyes kezem van, brátnőm is szokta mondani.
Csavarokat amúgy sem hinném, hogy nézik. Amerikában nem szokás ilyenekkel foglalkozni. Matrica legyen érintetlen, sorozatszám stimmeljen az evga.com-on beregisztráltal és ha valóban nem működik cserélik. Slussz-passz.3 hét alatt megjárta Budapest-California-Budapest vonalat, ebből látszott, hogy nem sokat pöcsöltek vele. Végig nyomonkövettem a kártyát. Evga oldalán kb 2 vagy 3 napig volt "under RMA" stádiumban a kártya miután megkapták és már küldték is a működő példányt. Evga ezzel és a gyors, pontos kommunikációval nálam 10 pontot kapott és el is köteleztem magam. Csak azt sajnálom, hogy nem gyártanak ATI-t.
"Ha én lettem volna az átvevő a rossz kártyánál biztos lehetsz benne hogy ott porosodna a szekrényedbe!"
Most mondjam azt, hogy ezért tart itt ez az ország?(#18993) GabN73:
Földjegy rulez! -
japy
őstag
válasz
rup1u5 #18990 üzenetére
Az tuti hogy nem nézték át! Mert egy fekete fejü vagy fényes csavar a legkissebb csavarhúzó hozzáérés után már látható nyom van rajta! Ez biztos! Ha én lettem volna az átvevő a rossz kártyánál biztos lehetsz benne hogy ott porosodna a szekrényedbe! Ehez a dolgokhoz nagyon jó szemem van! Szoktam is mondani MEO-s nem sokáig lennék 1 gyárba sem mert kirúgnának mert nem engedném ki a selejtet! Minden apró hibát észreveszek!
-
rup1u5
nagyúr
Jelentkezem!
2db kártyámmal játszottam meg ezt a manővert. Az egyik egy EVGA 8800 GTS 512Mb volt, a másik a mostani EVGA GTX 260-am. Mindkettőnél a lazán felragasztott hátlapi matrica tette lehetővé, hogy leszedjem a hűtőt és MX-2-t tegyek a gpu-ra. 260-asnál az egyik gyári hővezető párnát is meg kellett igazítani mert nem volt a helyén.
Képes beszámoló a 260-as manőverről.A 8800-as kártyát új tulaj kinyírta egy rossz alaplapban. Szó nélkül cserélték garanciában.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nos igen.
Amúgy a Furmark nem igazán releváns program. Az NV és az AMD is fojtja driverből a futását, így nincs kihajtva a lapka. A Radeon HD 5000 már VRM-ből szabályozza a lapka terhelését, így még driveres fojtás sincs. Észre is vettem a HD 5850-en, hogy eléggé ingadozik az órajel a program futtatása alatt, beáll a hőmérséklet 75-78 fokra és innentől visszahűl, majd felmelegszik ... Pedig hallottam, hogy a fejlesztők az assembly alapú shadert írták, hogy kiüssék a driverek fordítóját, de ezzel a hardveres megoldással nem tudnak mit kezdeni.
Ezért is nem fejlődik a program.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát attól, hogy a chip bírja, még nem biztos, hogy a körülötte lévő alkatrészeknek jót tesz. Amúgy manapság egy felsőkategóriás kártyát 90-95-fokra terveznek, kb. 110 foknál kapcsolnak le, vagy váltanak órajelszintet.
Sokan nem szeretik ha így forr a kártyájuk, meg a tuningnál előny az alacsonyabb hőmérséklet. Persze aki az alap értékeken használja a kártyát, annak nagyon felesleges hűtőt cserélnie, esetleg ha zavarja a hangja, mert a manuális szabályzás nem igazán ajánlott. -
japy
őstag
válasz
Bulitt #18982 üzenetére
Ehhez nem bátorság kell! Hanem elég az NV driverben nem odafigyelni az automatikus venti szabályzásra!!
Ahhoz meg én nem vagyok elég bátor hogy 50-100 ezres kártyán hűtőt cseréljek!
Ja még annyit a mostani kártyám is netezés közben 53-fok de kit zavar? Tegye a dolgát és kész!
-
Henk
veterán
Hát mert közelebb van a kritikus hőmérséklethez mint ha 60 fokon üzemel, ha még húzom is akkor biztos kúszott volna feljebb. Amúgy sem tartom szerencsésnek, hogy a vga 80-90 fokon üzemel és az a meleg kerül be a házba. Meg ilyenkor az egész vga jobban melegszik a magas gpu hőmérséklettől. Nekem sokkal megnyugtatóbb, hogy csak 60 fokig melegszik és mindezt 30%-os ventivel, aminek alig van hangja. Igazából én nem a hőfokok miatt cseréltem, hanem a hangja miatt, meg a szerelés élvezete.
naksys: itt meg nem kell a bios-ban túrkálni, a riva is megoldja a dolgot. Legalábbis a legtöbb esetben.
-
Bulitt
addikt
Nem, azt akarom mondani hogy amikor a screen készült volt 57 előtte volt a gyárival 70fok is csak akkor még nem gondoltam rá hogy le cserélem. Ha hagytam volna, hogy tovább mennyen terhelve a kártya ment volna feljebb is
Majd készítek új screent az általad ajánlott progival terhelve is, de most be került a házba a rendszer és még nincs meg modolva, így nem a legjobb a hűtés
Jelenleg így néz ki, de ez még át lesz alakítva
-
tzsolesz
nagyúr
Aki játszani akar NV-t vegyen!
Ne bántsd isten, én megbocsájtok neki.
Legyen az NV kártyáddal boldog karácsonyod, és sikerekben gazdag boldog új éved.
NÁLAM nem okoz gondot egy net keretrendszer feltelepítése, sőt 9.3-as driverrel elvagyok már hónapok óta, pedig a létező összes játékot ami megjelenik ki szoktam próbálni, hogy hogyan megy. És hát mondanom sem kell, minden röccenés mentes, és fasza, nem kell szarakodni semmivel. Tényleg le kéne már cserélnem a drivert, úgy sincs most más dolgom.
-
japy
őstag
válasz
tzsolesz #18944 üzenetére
Én ezen a bolygón! De ha olvastad az utánad következő hozzászólásokat te is meglátod! Az ATI minden téren macerásabb ( ilyen Microsoft Net Framework meg egyebek) ami nélkül nem is települ a többiről nem is beszélve! Na mindegy ez csak az én szerény véleményem! Aki játszani akar NV-t vegyen!
-
Henk
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #18962 üzenetére
A The Saboteur kapcsán egyelőre csak az EA szólalt fel, ők azt mondták, hogy vizsgálják a dolgot, és javítani fogják. Az, hogy a javítás milyen formában érkezik, nemtom. Ha driverből javítható, akkor nyilván az a legegyszerűbb. Ebben tuti nem volt benne az NV keze. Ez egyszerű hiba, amit talán a bétatesztre fordított idő rövidsége okozott. Az EA ugye elküldte az egész fejlesztőcsapatot, megköszönve, hogy elkészítették a játékot.
-
rumkola
nagyúr
lefogadom, hogy a saboteurhoz nem patch lesz, hanem amd driver fogja javítani
ugyanez volt anno a biahh-val, mindenki szídta a fejlesztőket meg az nv-t hogy pénzelt, és várták a peccset a júzerek
aztán hopp, új amd driverrel megjavult...semmi baj nem lenne az ég világon az amd-vel, sőőőt
de a driver író részlegen mindenkit le kellene cserélni, mert ami megy évek óta az egy vicc -
vhunor
őstag
Tiszta, de az még mindig a jövő, én pedig a mostról beszéltem. Jelen állás szerint minden esély megvan rá, hogy az események úgy alakuljanak ahogy te is mondod, de nagy tömegeknél a "mindset" bizony nagyon, nagyon lassan változik. Közel 10 éve tolom az ipart kommunikációs szakterületen, amíg printnél szerkesztettem addig ez nem volt annyira feltűnő, PR területen már eléggé megmutatkozott, de amióta egy 6500 fős gyár kommunikációját próbálom egyengetni, már arra sem csodálkozom rá amikor egy milliókat kereső topmanager is funkcionális analfabéta.
Egyre inkább kinövöm a buherálós korszakot, és már csak azt akarom, hogy amikor időm van rá, működjön és ne szop*sson, az okok nem érdekelnek. Biztos ezért egyre szimpatikusabb a Mac vonal is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18959 üzenetére
Lényegtelen, hogy a felhasználók többsége ezzel nem lesz tisztában. Az AMD azt akarja elkerülni, hogy az embereknek elegük legyen a PC-ből. Ezért nem csinálnak lefizetéseket, mert az csak olaj a tűzre.
Most nézd meg hogy áll az AMD termékpalettája. Jövő év elején teljes lesz a HD 5000 széria. Az NV-nek van három belépőszintű 40 nm-es chipje és Q1-ben remélhetőleg lesz egy brutálisan méretes csúcskategóriás megoldása. Mit küldenek a szorítóba a HD 5600 és a HD 5700 ellen, ahol azért elég nagy a felvevőpiac? Remélem látható, hogy miért nem csinál lefizetést az AMD. Két szegmensben nem lesz konkurens megoldás. 20-30-40k-t akarsz költeni VGA-ra nem tudsz mást venni, mint Radeont. -
vhunor
őstag
"A Borderlands-zel nem lehet mit csinálni. Az NV kizárta az AMD-t a fejlesztésből. Csak annyit sikerült az AMD-nek közvetve elérnie, hogy nem lett GeForce PhysX-es a játék (a Batman botránytól megijedtek a fejlesztők). A Shift az 1.02-es patchel 30-40%-ot gyorsul. A minimum FPS-ek duplázódnak Radeonon, a 9.12-es driver ezen még fog javítani. Nem tudom, mit kellene még csinálniuk. Most már a HD 4850 is elintézi a GTX 260-at a játékban, ennél többet aligha lehet kívánni egy DX9-es motor alatt. A The Saboteaur megy XP alatt. A Win 7-es gondra lesz patch vagy update. Ez szimpla hiba, feloszlatták a beta teszt alatt a csapatot."
Ezt a felhasználók túlnyomó többsége sosem fogja tudni, illetve sosem fogja őket érdekelni.
Átlagos Pistike vagyok, Radeon dohog a gépben. Szomszéd gyerkőcnek megvan virágboltból a Borderlands, ajnározza hogy milyen qrtajó, elkérem, hazaviszem, kipróbálom fos. Na jó, úgyis inkább az autós játékokat szeretem, a Shiftnek szépek a bemutató videói, próbáljuk ki azt. Nicsak, újfent fos. Nem baj, hallottam erről a szabotőr játékról, open world meg minden, GTA-t is szerettem, talán ez is jó. Ez a legfosabb mert el sem indul, pedig szép új és gyors winhetem van.
Gondolom tiszta, kikre vonatkozik az eszmefuttatás. Nem azokra, akik itt írogatnak a PH-n mindenféle szakmai topikokba, hanem akiknek csak annyi a lényeg, hogy install & play. Ezeknek az embereknek mondhatod a drivert is, mert legtöbbjük felrakja a gyári cd-n levő meghajtót és talán soha nem fogja frissíteni. Soha nem fugja tudni, hogy 40 nm, meg fogyasztás, meg a dzsíforsz még DX 10.1-et sem tud. Azt látja csak, hogy a szomszédnak akinek nv kártyája van, mennek a stuffok, neki meg nem, pedig az ő kártyája is drága volt. Hiába fogod ezt a sok éves nv marketingre, pénzelésekre stb. Átlagvásárlót az ilyesmi sosem fogja érdekelni, de nem is kell hogy érdekelje. Ez olyan, mintha megvenném a mosógépet, aztán otthon kiderülne, hogy csak Ariellel hajlandó mosni, mert a Tomi Kristályt kizárták a fejlesztésből, de ezt úgy mondják egyesek, mintha nekem mint átlagdzsónak ezzel tisztában kéne lennem. Nonszensz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #18957 üzenetére
A Borderlands-zel nem lehet mit csinálni. Az NV kizárta az AMD-t a fejlesztésből. Csak annyit sikerült az AMD-nek közvetve elérnie, hogy nem lett GeForce PhysX-es a játék (a Batman botránytól megijedtek a fejlesztők). A Shift az 1.02-es patchel 30-40%-ot gyorsul. A minimum FPS-ek duplázódnak Radeonon, a 9.12-es driver ezen még fog javítani. Nem tudom, mit kellene még csinálniuk. Most már a HD 4850 is elintézi a GTX 260-at a játékban, ennél többet aligha lehet kívánni egy DX9-es motor alatt. A The Saboteaur megy XP alatt. A Win 7-es gondra lesz patch vagy update. Ez szimpla hiba, feloszlatták a beta teszt alatt a csapatot.
Nem mindegy, hogyan érik el. Ha sok lesz a lefizetés, akkor tönkreteszik a PC-s játékpiacot. Az AMD is megtehetné ugyanezt a saját játékainál, de az NV-vel ellentétben, ők ebből a piacból akarnak megélni. Az NV-nél a GeForce üzletág a fontossági lista alján van. Ha ezt valaki nem fogta fel eddig, az már nem fogja fel sosem. Az NV azért viszi a piacot kötött rendszerek felé, mert szabványos terepen lehetetlen cGPU architektúrával versenyezni, ha a konkurens DX11-es célhardvereket csinál. Ugyanez történt 2000-ben amikor a 3dfx kihalt. Az NV nyomta a gyártófüggetlen szabványok fontosságát, a 3dfx pedig a termékeit a saját Glide API-jára tervezte. Most az NV csinál saját rendszert, és az AMD hirdeti az ipari szabványok fontosságát.
A Dirt 2 DX11-es játék, oda már mindenképpen kell profil.
-
TTomax
félisten
Tehát akkor borderlands-ban a CF-nek löttek,a shift még mindig nem az igazi... saboteaur?Sok még mindig a gond driver téren,az Nv supportja azért még mindig jobb,azt hogy ezt hogy érik el a végfelhasználó szempontjábal tökmindegy...
Nem is tudom melyik játéknál...ja igen a Dirt2-nél amikor nem ment a CF akkor magad mondtad hogy az uj csataliszt majd hejrehozza,akkor hogy is van ez a CF-el?Csak kell profil hozzá,mint az SLI-hez?Nem elég ha a játék támogatja? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18953 üzenetére
Ezekkel játszok én is ATI-n. Borderlands-nél a Catalyst AI-t kell Off-ra rakni, A Shiftnél meg az 1.2-es patch kell, azzal mindent ki lehet maxolni. Sőt támogatja a játék a driverből beállított RGSSAA-t is. Most azzal használom. 8x beállítással 1024x768-ban 40-50 FPS. Sima 8xMSAA-val nem nagyon mozdul el a 75 FPS-ről (nyilván V-Sync).
Dawn of War II és a Dragon Age alatt semmi probléma nem volt, bár a Dawn of War II nem tetszett, így sokat nem volt a gépen. -
Bulitt
addikt
Meg hoztam a képeket
Nem bírtam várni, így össze raktam tegnap. VRM rész egyedileg ki legózva
Nagyon sokat szívtam a kártyával
reggel fél 7-kor kezdtem és 10:20-kor mentem reggelizni
Nem a szét szedéssel volt a gond, hanem a vrm kisakkozásával, hogy minden olyan pontot fedjek amit a gyári hűtő is érint. De sikerült
Öröm az ürömben, hogy ha megnézitek a képeket, az egyik nagy ram borda, nem marad meg a kártyán. Haza hoztam raktam fel új kétoldalas ragasztott megtakarítottam a ramokat, és így sem. Most ragasztó plusz MX-2 kombó tartja a helyén de ez se 100%
Gyári hűtő terhelve:
Ac Xtreme GTX280:
Mind a két esetben szobahő 18fok
Amit viszont nagyon nem akarok elhinni, hogy a GPU-Z szerint az eddig 40fokos alap kártya most 27fok
Összegezve nagyon tetszik, nagyon jó, nagyon megérte.
istenem könyörgök a bordák maradjanak fent
-
tzsolesz
nagyúr
A WIN7 nek annyi haszna azért van, hogy sokkal kisebb különbség van 512Mb vs 1gb-os kártyák terén, ott ahol eddig kevésnek bizonyult az 512Mb VRAM. Pl. Far Cry 2, S.T.A.L.K.E.R. Cear Sky-nál az 512Mb-os 4850, és GTS250 megsínylette a VRAM elfogyását 1680x1050-ben is már az 1Gb-ossal szemben. Mindkét esetben több mint 25% volt a teljesítmény különbség Vista SP1-el. WIN7-el már csak 2-4%. Ez vonatkozik az 512Mb-os 4870-re is. szinte a WIN7 felrakásával kap az ember egy 1Gb-os 4850, vagy sokszor egy 4870-et, az 512Mb-os helyett, persze átvitt értelemben. Érdemes WIN7-et használni Vista-val, és XP-vel szemben. XP egyenesen rosszabbul futnak már a játékok.
-
rumkola
nagyúr
Ezen én is átmentem az évek alatt, de a csúcs a BIAHH, CRYSIS és a 4850 párosítása volt (a 4850 megjelenésekor). 2 hetes kártyát úgy vágtam ki mint az állat, mert használni szerettem volna, nem driverekkel bohóckodni. Tele volt a net a sírásokkal ezekkel a játékokkal kapcsolatban, de ha felhozom én is csak oltást kapok, meg a következő: nálam soha nem volt semmi baj című szöveget. Nyilván azért, mert soha nem is volt ilyen vga a júzer tulajdonában megjelenéskor.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekem van NV is és ATI is ... két gép. Szinte ugyanolyan a supportja mindkettőnek. Tudok olyan programot mondani, ami az NV-n bugos, és olyat is, ami éppen ATI-n.
Nemrég az NV-s gépre felraktam a Win 7-et, de visszaálltam XP-re, mert nincs a driver a helyzet magaslatán. Pár játékban elég komolyat lassultam, és kilépések is voltak. Érdekes az is, hogy számos funkció elönt a driverből, amiket régen XP-n használtam a TV-hez, persze annyira nem lényeg, mert mostanában már az ATI-ról megy a TV.
Ati-s gépen van XP és Win 7 is. Ott pont az XP-n volt lassú a rendszer, bár a The Saboteur Win 7-en nem fut, de pont jó XP-n.Én a tapasztalatok alapján nem mondanám, hogy olyan hibátlan az NV driver. Kb. ugyanaz a szint, bár Win 7-nél most egyértelműen jobb az ATI supportja, de az NV 3 hónappal később kezdte el az új op. rendszerre a munkát, így nyilván ezen nem lehet csodálkozni. Ahol jobb az NV az a Linux. Nyilván ezért linuxozok az NV-s gépen.
-
sheep
addikt
pedig rengeteg ilyen van...én ATI-s voltam évekig, 9700pro, x1800gto, de annyit szívtam velük a játékokban (tudnám sorolni, de nincs értelme, úgyis azt mondanátok hogy user error), hogy egy ideig biztos nem veszek megint ATI-t
mióta 2 éve nvidiát használok soha semmi gondom nem volt vele (8800gt)
elismerem hogy az ati sokkal előrébb tart technológiában de nekem nem ez számít
de ez tényleg csak az én problémám, és nem az ati fanokat akarom csesztetni
akinek nincs vele gondja az vegyen radeont -
tzsolesz
nagyúr
Te melyik bolygón használtál ATI-t. itt a földön én még nem találkoztam ilyennel, vagy hasonlóval.
Viszont ebben a topic-ban már sokan panaszkodtak hasonlókra.
Keress rá, bal felső sarok.
A Fermi meg gondolom egy rémálom lesz driver fronton, már csak azért is mert teljesen új architektúrára épül. Majd akkor térjünk vissza erre a témára.
-
japy
őstag
válasz
tzsolesz #18935 üzenetére
A grafikon szép és jó csak az ATI-nál a driver meg egyebek módosítása PACH-ek halmaza kell hogy a játék egyáltalán menjen! Ezt azért nem szabad elfelejteni! Az NV-n játék feltelepít és játszik! Semmi macera bosszúság! (itt fekete képernyő ott belassul szétesik a kép nincs hang nincs átvezető videó stb!)
-
mfranky
őstag
Én arra leszek kiváncsi az AVP-vel kapcsolatban, hogy mennyivel lesz csúnyább egy konzolon (xbox360 vagy PS3), mint egy olyan DX11-es kártyán, ami még magánál a konzoloknál is drágább...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18939 üzenetére
Pedig a Dirt 2 jobban nézz ki DX11-ben, de majd hétvégén lövök screeneket. Amúgy a BattleForge DX11-ben 25%-kal jobban fut a DX10.1 módhoz képest, nyilván itt a sebességet helyezték előtérbe.
Az AVP is olyan lesz, mint a Dirt 2 az effekteket a DX11-hez kötik. Képekben azt a látványkülönbséget nehéz visszaadni, de majd megpróbálom teljesen azonos körülményekről lőni a képeket. -
vhunor
őstag
válasz
tzsolesz #18937 üzenetére
Remélem, hogy az AvP 2 betölthet majd egyfajta vízválasztó szerepet, mert a Dirt 2 közel sem villant annyit a DX11 lehetőségeiből, hogy egyáltalán érdemes legyen elgondolkozni a cserén. És amíg nem lesz egy olyan játék, amit ki lehet rakni a kirakatba, hogy DX11-ben orbitálisan jobban néz ki vagy sokkal gyorsabb, mint DX9-ben, addig csak marketing bullshit marad a DX11. Engem egyedül az alacsony fogyasztás/hőtermelés vonz az 5xxx szériában, a többi fícsör jelenleg csak csilivilinek van ott.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
vhunor #18936 üzenetére
Volt még a Fermi mellett két fejlesztés. A GT214 és a GT212. Ezek a jelenlegi GT215, GT216, GT218 nagyobb modelljei lettek volna 40 nm-en DX10.1 támogatással, sajnos leálltak a projektekkel. Akkor még úgy volt, hogy szeptemberre kész lesz a Fermi. Ha tudják, hogy ez nem sikerül, akkor talán másképp döntöttek volna, utólag persze könnyű okosnak lenni.
Manapság volt pár pletyi, hogy újra előhúzzák a GT214-et, de nem tudni mennyi az igaz belőle. Persze logikus döntés lenne, mert kisebb Fermi jövő őszig nem lesz, addig pedig a HD 5700-ak azt csinálnak, amit akarnak. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
vhunor #18936 üzenetére
Bizony jó lenne
. De én nem a te postodra reagáltam.
Inkább azt szerettem volna sugallni, hogy kár szembemenni a fejlődéssel. Nem jó az egy helyben toporgás. Már réges régen nem itt kellene tartania a játékoknak grafikai szinten. De eddig sajnos nem túl sok mindent tehetett egy jól megkent játékfejlesztő.
De ha még mindig DX9-es játékokkal szeretne mindenki játszani itt, akkor nem szóltam.
-
tzsolesz
nagyúr
Így van, ellentétben az NV-vel. Az azért más. Ők jók, ezért is szereti mindenki őket.
(#18934) TTomax Egyszerűen azért ajánlja mindenki azt, mert olcsóbb, és ennek ellenére többet nyújt minden játékban legyen az akár DX9, DX10, DX10.1-es.
Itt van egy hozzáértő véleménye De lehetne még sorolni az előnyöket. Miért jár az ember jobban egy GTX285-el, mint egy HD5850-el? Azért mert gyengébb? Azért mert drágább? Azért mert többet eszik? Azért mert még csak nem is támogatja a legújabb feature-öket? VAGY azért mert NV?? Ez most egy hülyeség, és ezt sokan tudjátok.
-
TTomax
félisten
Egyszer az életben az ATI marketing is dolgozhat jól ...jól kitalálták ha van aki megeszi akkor nincs miröl beszélni.
Aki tul lát egy kicsit az kivár ,mindegy mi van a gépében,igért itt nekünk az ATI is,és az Nv is sok mindent az évek folyamán és a fele sem volt igaz,majd akkor hajlandó vagyok DX11-es GPU-ért fizetni ha mérhetöen látom mire elég az ereje... de igy elöre... nem értem az embereket.Mindenki folyton azt ajánlja,de nem tudja senki hogy mit ajánl... "válaszd azt mert Dx11-et tud,ezért idötálló"... az idötálló vga... mint a becsületes ügyvéd,nem létezik.Egy farmert nem veszek anélkül,hogy felpróbálnám,nem hogy egy százeres VGA-t.... minimum egy teszt vagy valami...vicc.... -
vhunor
őstag
Azért így tesztelgetés közben, mikor a GTX 260 740 MHz-en is vígan szaladgál alapfeszen, mindig elgondolkodom azon, hogy simán megállná még a helyét a dx11-es ati csodák ellen is ez az architektúra, ha az nv átrakta volna 40 nanóra
.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bulitt #18928 üzenetére
Komoly darb nem mondom! Henk-nek igaza van, a VRM bordarésze elég harmatos, arra kéne vmi b tervet csinálnod, vagy marad a Lara-féle stock cooler szétfűrészelős megoldás pl.
Én is ezért enm cserélek rajta hűtést, mert a gyári leszámítva nincs teljes értékű non-sufnituningos megoldás. Jah meg azért mert totál elégedett vok a gyárival.
TTomax: Az komoly lehetett! Legutóbb ősszel voltam egy ilyen ph!-s lan party-n. Az is nagyon pöpec volt, rommá CS-ztük magunkat. Olyan szinten, hogy mikor hajnal tájt felnéztünk akkor vettük észre, hogy akik szemben ültek (3-4 forma) azok már nincsenek is ott. Észre se vettük, hogy összepakoltak és elhúztak.
-
TTomax
félisten
Hát éppen most probálgattam a Saboteur-t meg a CoDMW2-t... hibátlanul fut mindkettö..az MW2 éles grafikája mellbeütött... csiszoltak az elödön,és bizony a gépigény alacsonyabb lett...
Most lett vége az itthoni lanozosdinak.... Borderlands ment végig,volt akit ugy lekötött,hogy erös dohányos létére nem gyujtátt rá egész nap,és észre sem vette.Komoly gémelés ment.... -
Henk
veterán
-
Bulitt
addikt
Meg van a GTX hűtőm, éjjen
Este meg meg lesznek a kis bordák is, a karácsonyi műszakban meló helyen fel is fogom tudni applikálni a kártyára
-
GabN73
addikt
hogy a szívemhez nőtt a kis gtx-em... most meg egy 6600...vissza a kőkorszakba
-
Bulitt
addikt
tervezetem szerint a belső 3,5-ős helyek ki lesznek szedve. Ezért mondtam hogy el kell mennem meg nézni.
Igazából ennél többet nem akarok ki adni egy házra, hogy utána meg szét szabdaljam
Szerk: Sikerült szereznem AC hűtőt, és bordákat is
Ha minden jól megy jövőhéten nálam is lesznek
-
GabN73
addikt
Sajnos az utolsó estét töltöm vele
Ahogy a képek is mutatják -
Bulitt
addikt
Valaki meg tudná nekem mondani a GTX260 milyen széles? 200mm-ert meghaladja?
-
csucsu69
tag
Megtaláltam a riva tuner szájbarágós beállítását:http://rivatuner.doomdealer.com/
-
Laraxior
titán
semmivel! 24/7-re határozottan NEM AJÁNLOTT! pluszfeszt adni a GPU-nak!
Pluszfeszt csak akkor ha megfellő hűtéssel rendelkezel és rövidebb ideig,mondjuk 3dmark tesztek.
eVGA Voltage Tuner nagyon jól használható,ahogy én is tapasztaltam,csakhogy a GPU sokkal érzékenyebb mint a CPU, jóval hamarabb elhalálozik.
ha nagyon lehűtöd,értem itt hogy terhelés alatt 30 fokon tudod tartani akkor tudni fogja a 810/1620/xxMHz-et. A ramot nagyon nem lehet befolyásolni, annyit bir amennyit. annak nem lehet feszt adni. pluszfesszel nekem ez módosult 840/1680/xxMHz-re. -
Zsubi
őstag
Ugye csak addig érdemes a karit feszelni ameddig letudod hűteni, utána már úgysem fog skálázódni ha elmelegszik tesztek alatt és el is kezd hibázni
Bár ha vizezve van akkor egy kicsit rányitod éjszaka az ablakot és szerintem szép eredményeket lehet vele elérni ha úgy akarja -
syC
addikt
Sziasztok!
Megkérdezhetem, hogy aki 280-as tulaj, leírná, hogy mennyit megy a kártyája alap fesszel?
Mivel érdemes feszelni a kártyát? evga gpu vt ?
-
SSJPeter
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest