Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
minden csak kompromisszum kérdése... én is játszottam 8800GTX-el..Ultrával is 1920ban... sőt..8600GTvel.....próbáltam
de azzal lehetetlen volt..még 1280ban is
Szó ami szó,nem olyan gyenge a 4850..medium-highon, noAA-val simán játszható 25-30FPS
Tapogatózok én is... aztán úyis az lesz a vége hogy a GTX280 atuti -
Henk
veterán
válasz
Beowulf_78 #10095 üzenetére
Most már legalább tudod
.Aztán legközelebb nem írsz ilyen hülyeségeket a 4800-as topikba. -
válasz
Beowulf_78 #10095 üzenetére
Elég az, a kérdés, hogy mit állított low-fölé.....
-
Beowulf_78
addikt
Elkövettem egy hibát...írtam a 48xx topikba.
Meg is lett az eredménye.
Ekkora marhaságot már rég nem hallottam.Érdemes elolvasni.
A témája, hogy bőven elég 1920-ba egy 4850 is, és miért beszélek hülyeséget.
[link]
-
Laraxior
titán
nem tett jót a rendszernek a Vista Transformation pack... tetű lassú... nem várom meg inkább
holnap dobok egy új win Xp-t... Van egy Vistám is..lehet arra kellene orientálódni
valami nagyon zabálja a procimat,egy sima Warhead telepítésnél mind a kettő mag folyamatosan 50% körül van....
-
Laraxior
titán
válasz
mfranky #10087 üzenetére
nem...csak igy tudom összehasonlítani a többiekével..vagy épp az enyémmel.
slett: folyamatban
bár ha visszaolvasol pár hsz-t..nem tudom mennyit..pár oldal lehet.
Csináltam egy Crysis benchmarkot...igaz 1920x1200ben...alapórajeles GTX280al..és amit most használok 756/1566/2520MHz
De nyomok egy Warhead benchet is..1680ba -
mfranky
őstag
-
slett27
addikt
Laraxior, lenne egy kérésem, vagy bárki aki tud futtatni Crysis bench-et GAMER beállítással, 1680x1050-es felbontás, No AA/AF DX9, ambush.
Meg szeretném nézni a különbséget HD4870 (ez van nekem
) vs GTX260 vs GTX280. Tudjátok jön a karácsony.
Jah, teszteknek nem hiszek, mert ahány oldalt nézek annyi féle. Szal valami megbízható forrás kell.
-
mfranky
őstag
Nézd meg magad, a kis Gigabyte 260OC hogyan teljesít nálam... valahol ez a vége...
-
Emberek!
Olvasgatom itt a teszteket, mint a güzü és azt véltem felfedezni, hogy ez a 216 sp-s GTX260 bizony komolyan hozza a GTX280 szintet. Most ez igaz lehet, vagy csak én őrültem meg vagy mi a fene?
Amúgy itt van két teszt:
http://www.techpowerup.com/reviews/Leadtek/GeForce_GTX_260_Extreme_Plus/1.html
http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_260_Amp2_Edition/
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #10076 üzenetére
Zotac biosok,igaz ezek 280asok... tud valaki mondani egy helyes dos lemezes flash kivitelezést?
Most nézem az összes Zotac 1.18-at kap... -
Beowulf_78
addikt
F@sz tudja...idiótán vannak megkülönböztetve a bios-ok.
Édes faszomért nem lehet odaírni hogy XY bios (216SP) változat.
-
Beowulf_78
addikt
Viszont az én kártyámhoz kiadott a BFG új BIOS-t.
BFG GTX260 (OC) PCIe 896MB - Rev 03 09 November 2008
Ezt tuti még ma felrakom!
-
Beowulf_78
addikt
Itt vannak a BIOS-ok...csak nem tudom hogy az (AM) az csak azt jelzi hogy AMP! bios vagy hogy a 216SP-s változatáé.
Reszkírozni meg nem akarok feleslegesen.
Elvileg az az AMP! bios kell hogy legyen csak várom a megerősítést.
-
TTomax
félisten
Jó fejek vagytok,,,"csináld csak,ha nem egy borért a GTX-ed én is felrakom "
-
Beowulf_78
addikt
Zotac GTX260+ (AM) PCIe 896MB - Rev 01 02 October 2008
Gondolom ez a 216SP-s változatáé lehet nem?
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #10067 üzenetére
Azt tudom,hogy ATI-n ez így ment... de hát itt nem vagyok benne biztos...már ez a NiBitor 5X több állítási lehetőséget kínál...
(#10068) Laraxior
Felmegy ez rá? -
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #10066 üzenetére
Elvileg rátolható másik BIOS. Meg kell nézni melyik gyártó kártyája kap 1,19V-t, leszedni egy BIOS-t, és NiBiTorral megnézni hogy ott mennyit kap. Ez kockázatmentes, és ezzel pontot teszünk arra, miszerint szoftveres vagy hardveres az 1,19V. De ha rá is töltöd, kutya baja se lesz, mivel a harvderazonosság van. Max. más gyártótól való 280-nak fogja felismerni...gondolom én. Még én se próbáltam ki.
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #10065 üzenetére
NiBitorral nézem igen,ugye leszedtem a gyári BIOS-t és ott a performance 3D-ben a lenyíló fülön 1.18V-t engedélyez...azt hittem van valami trükk,más gyártó BIOS-át meg nem preferálnám ha lehetséges
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #10062 üzenetére
Más gond van nálad fater.
Nálam nem szaggat. De gondolkozz logikusan. Nem csinálhatnak olyan játékprogramot, ahol egy 50k proci, ami mellesleg 4,5ghz körül megy, hogy beszaggasson.
Ezt a megállapítást remélem nem gondoltad komolyan. Ilyen nem lesz a jövőben sem! Olyan lehet hogy 4 magossal nem 70, hanem 80fps lesz a game, és kihasználja a 4 magot. De olyan hogy csak a 4 magoson menjen jól....sosem lesz. Sztem "beletömködték a szádba" az NFSU topikban hogy kevés a 2 mag. Nincs is ezzel semmi gond, csak utána rágd át, mennyi lehet a valóságalapja. Megsúgom neked..0%.
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #10061 üzenetére
ellépek postára..aztán elmegyarázhatnád hogyan indul a Cod WoW...mert valahogy nem találom azt hogy start game.... csak pályakiválasztást...nehézségi fokozat..aztán semmi
amúgy meg...ratyi ez az e8600..szaggat az NFSU mint az állat...úgyfest tényleg jó lett a 180.48as driver..és tényleg odaver a 4magnak. Használná is..ha lennesebaj..majd hétvégére
-
Laraxior
titán
srácok...másik topikban feketében is meg tudjátok beszélni...csúnya ez a szürke..és sok is
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #10049 üzenetére
Nem hozhat 5 fokot szvsz.
TRUE-nál is az a helyzet mint az alu kontra réz Ninja-nál.
Jó hővezető a réz, de a proci termelt hőmennyiségéhez kicsi a hőleadó felület. Ezért van hogy amit egy sima, vagy black TRUE tud, annál max. 2-3 fokkal lehet jobbat csinálni. Persze ha nagyobb lenne a felület, és még réz is az javíthatna többet is. Csak az meg megint azért nem éri meg, mert se a ramok, se az északi híd nem tud szellőzni, és annyival az se lenne jobb, mert lenne vagy 3-4kg amit meg már az alaplap nem bírna el. Szóval léghűtésben egy Mugen-nél, vagy TRUE-nál nem nagyon lesz jobb. Van még az IFX-14 ami 2db TRUE "összeolvasztásából" született. Állítólag jól hűt, de már itt is helyproblémák adódnak, az alaplapok és házak behatárolt méretei miatt. és persze annyival ez se jobb.Xigmatek 1283 jó hűtő, de nem a legjobb. Vannak nála pár fokkal jobbak, itt ugye ilyen különbségek vannak.2 magos proci alá viszont elegendő. Orochi viszont lehetett volna jó is. Ott a tervezéssel volt a gond, mert ha rá tudnál aggatni 3db nagyeljesítményű ventit ez lenne a legjobb. De méretéből adódóan ez lehetetlenség. Persze hogy egy 3 ventis Mugen, vagy 2 ventis TRUE össze-vissza veri. B2-es Quadokat felhozni példának pedig felesleges. Nem lesz még egy olyan proci ami így melegedne. Akinek meg B2 van nem fog réz TRUE-t venni hanem inkább lecseréli a prociját az árából.
-
TTomax
félisten
válasz
VinoRosso #10057 üzenetére
Az a baj,hogy a réznek a höleadási képessége nem a legjobb....amit linkeltem xigmatek a hdt-s1283 a top5 quad hütök között van... nekem abban a réz TRUE-ban a 2 kilós súlya nem tetszett...nézegettem én is anno,de úgy voltam vele ne csavarja a lapom 2kiló,mégha talán a legjobb hűtő is...na de a legjobba viz,föleg ha normálisan meg van csinálva
-
VinoRosso
veterán
A netes teszteket nem érdemes nézni, mert nem igen tükrözik a valóságot. Ezeknek a hűtőknak a talpát hirhedten szarul csinálják meg, mert domboruak nagyon( talán azért mert a legtöbb cd2 proci az IHS forrasztása miatt homoru ). Ezt figyelembe kell venni, a sima TRUE 120am esetében én 10-15°C-ot javítottam polírral(inkább 15°C fele ). Ezen is segítene nem keveset, mivel réz, és ezért különösen fontos, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen az IHS-el, mert így lehet khasználni a nagy hővezetési tényezőt, valamint azt hogy 2kg, azaz hogy iszonyatos hőkapacitással bír. Ezt azzal lehetne teszteni, hogy egy nagyon sok hőt disszipáló procit tesznek alá, és mondjuk az eredeti TRUE120 alá, ott nem 1-2°C jönne ki. Természetesen egy wolf alatt nincs nagy különbség, de egy b2-es quaddal nem 1-2°C lenne a különbség az tuti. No de ez már nem az a topic.
-
TTomax
félisten
válasz
Rusher #10051 üzenetére
én a 2.21-et raktam fel és rögtön ultra high azaz 6. szintre állítottam telepítéskor ...20-25fps,és a tenger felé nézve 20 alá is beesik,de dzsungelban nagyon sima.Persze én is a látványra voltam kíváncsi,az semmihez nem hasonlítható....most kipróbálom a többi grafikai szintet is,hogy hogyan néznek ki,és mennyire játszható...Vistán ne felejtsétek el az UAC-t kikapcsolni mert másképp nem telepíthető.
-
Henk
veterán
válasz
semetka #10048 üzenetére
Hát 1280-hoz mindenképpen húznod kéne a procit.
VinoRosso: de 5 fokot nem hoz.Inkább 1-2 fokot.Azért meg nem veszek +10k-val drágábban egy léghűtőt,hogy terhelve ne 58 hanem 56 fokos legyen a core.Mert ennek nincs értelme,hiába a legerősebb léghűtés.
Ha valaki annyira extrém tuningot akar akkor ott a víz mert ezzel a -2 fokkal nem lesz kisegítve.Ez csak kuriózum,limited edition,azért ennyi.
Legalábbis szerintem.
Arról nem is beszélve,hogy 2kg-os borda szerintem megint irreális dolog és szükségtelen.
Meg az Orochi óta tudom,hogy egy határ felett hiába növelik a borda méretét az már jobb hűtést nem fog produkálni. -
VinoRosso
veterán
azt hogy nincs értelme ne mondd, mert szvsz ez lehet a legerősebb léghűtés. Az más kérdés, hogy ennek ára van, nem csak anyagi értelemben(2kg). De a sima TRUE120 nálam polírozva kb 5°C-8°C-al volt melegebb a jelenlegi vízhűtésemnél, szal ha a full réz dizájn hoz 5°C-ot akkor elég közel van hozzá. Gyegébb vízhűtést simán elver.
-
Casanova*
veterán
köszi srácok! újra rakom az xp-t.
-
Henk
veterán
válasz
VinoRosso #10037 üzenetére
Hát én ezeknek a full réz példányoknak gyakorlati hasznát nem látom.Arra jó,hogy különleges meg esetleg limitált példány,de a réz TRUE a maga 25k körüli árával aligha jó vétel.
A réz ninja-t tesztelték a simával,de max 1-2 fok különbség volt,így a majd dupla árat nem éri meg.
Viszont az általad is javasolt Xigmatek a direktbe érintkező hp-al valóban jó hatásfokkal dolgozik.
Casanova: érdemes új win-t rakni ha vga csere van,mert volt már rá példa,hogy voltak problémák a működéssel a régi miatt. -
Casanova*
veterán
még olyan kérdésem lenne! hogy vga cserénél érdemes újra felrakni az xp-t. bár ezaz xp fél éves, tökéletesen müxik. csak újra kéne rakni...csak gyorsabb lesz minden
-
TTomax
félisten
Ma felraktam az alap crysishoz EZT a modot...olyan képeket láttam,hogy összecsúszott az arcom...
egy év után sem tudja megverni semmi ennek a játéknak a látványvilágát....
-
VinoRosso
veterán
válasz
Casanova* #10001 üzenetére
Kihajtás attól függ milyen felbontásban tolod és hogy mit. 1650x1050 esetében elég lesz a 3,6Ghz az alkalmazások többségében. Silent Knightot viszont nem ajánlom quadhoz, mert kevés hozzá. Egy nagyobb tömegű hűtő kell ( 800-900 gramm min.), minál több réz hőcsővel, és minél több alu lamellával. Én anno TRUE120-al hűtöttem, akkkoriban ez volt a legjobb.Azóta már jött ki pár, Xigmatek Hd széria jó lehet, vagy egy két újabb fajta Scyte hűtő. Én már vízzel főzök, szal annyire nem ismerem a mostani léghűtéseket, de a full réz TRUE120-at azért kipróbálnám. Ha esetleg ilyet veszel akkor szólj, mert kiv lennék rá hogy milyen. Ja meg előtte szerezz valami támasztékot vagy rögzítőt, mert 2kg a hűtő.
-
Ottoka
őstag
Hali.
Két 280gtx van sli-ben, és az egyik x8-on megy a gpu-z szerint.
[link]Ez nagy teljesítmény csökkenést jelent?
-
semetka
őstag
Szerintetek egy e8400 as proci alapórajelen kihajtaná a GTX280-at?
-
válasz
TTomax #10028 üzenetére
Szerintem meg az egyik legjobb. Még feszelve is langyosan tartja a prockót. Nagyon jó kis hűtő. Ilyenkor talán negyed gázon megy, de meghúzva se kell 50%-nál nagyon fordulat.
Tényleg nem jó a nyitott ház, de így, hogy fújatom nem melegszik se az nb, se a lap, se semmi. -
TTomax
félisten
az lehet,hogy a lapod szuper hűvös,csak hát a nem a legjobb quad hűtő... sőt sajnos a zalman fénye már nagyon régen megkopott...amúgy meg ha felraknád a házad oldalát és normális kereszthuzatot csinálnál akkor nem melegedne se a NB,se a SB,bár lehet akkor házat kell cserélned,az biztos nem egészséges a nyitott ház...
-
-
TTomax
félisten
Szerintem akkor sem szerencsés a "keresztbe" szellőztetés,ugyanis ez a légmozgás pontosan merőleges a házakban általában uralkodónak...persze azért jó lett volna ha emberünk ír egy laptípust,vagy esetleg kitölti az adatlapját... talán könnyebb lenne tanácsolni az északi híd miatt...persze azt sem ebben a topicban
-
válasz
TTomax #10024 üzenetére
Nem a Te rendszeredet minősítettem, mert azzal minden oké
, csak a hűtővel kapcsolatban írtam a szösszenetet, hogy erre azért érdemes figyelni, ha nincs épp P45 vagy x48, mert az nincs mindenkinek.
Nekem is a Hyper TX 2-nél mikor meghúztam/feszeltem, majdnem elolvadt az alaplap a proci körül, ugyanez a zalmannal csupán kézmeleg. -
TTomax
félisten
Quad alá normális lapot kell venni,azon van normális hűtés... P45 vagy X48,és ha egy értelmes házba rakod be akkor mindegy merre fúj a CPU hűtő...Nekem ne cirkuláljon odabenn semmi,hanem azonnal menjen kifelé..,főleg az a meleg amit a CPU termel mert az nem kevés...
És ha megnézted volna a linkelt képeket akkor láthatod,hogy 35 fokos az északi híd,pedig nem fúj rá semmi...csak a házban uralkodó kereszthuzat... bőven elég... -
TTomax
félisten
válasz
Casanova* #10009 üzenetére
Had ajánljak én neked egy CPU hűtőt...Xigmatek HDT-S1283
És hát ezt tudja IDLE
3.6Ghz 5perc Everest CPU stability tesztTáp Corsair HX 520/HX620 vagy TX650.... ezek mind elegek... nézz bele s gépembe a HX 520 mindent elvisz rongyá cibálva...
-
Casanova*
veterán
[link] zotac AMP2 260 GTX veri a 280 GTX-et
-
ImI87
őstag
Várjuk az első 55nm-es karit!
Aki most fog venni pár héten belül, annak már talán van esélye......Hazavisz, kártya beszerel, driver felrak, GPU-Z megnyit, örül vagy sír.......
-
Casanova*
veterán
BFG Tech GeForce GTX 260 OC nVidia GTX260 896MB PCIe 64 ezer ft. asszem ezt fogom megrendelni
még az lenne a kérdésem,hogy a Q6600 proci 2,4 ghz-en kihajtja redesen azta karit? érdemes lenne tuningolni? 3,2 ghz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest