Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu69
tag
Gyárilag hány mV- t kap egy gtx260?
-
laragirl83
őstag
Szemezek egy 5850-el... üssetek meg...!
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
GTX 280-ra milyen aftermarket hűtőt tudtok ajánlani ami a nyákkal és a ventivel együtt nem foglal el 3 slotnál többet? Az Accelero Twin Turbo jó rá? Úgy olvastam, hogy az nem kompatibilis vele, de hátha. Az Accelero GTX 280 felejtős mert túl hosszú, a HR 03 GTX meg 5 slotot foglal ventivel. Esetleg más alternatíva?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #17993 üzenetére
Igazából a táp a legcsendesebb része a gépemnek, így nem igazán hallom, de nem pörög fel, egyenlőre főleg, hogy alapon használom. A ram-okkal szenvedek, nem tudom belőni őket rendesen.
Semmi extra, jó az OCZ csak user error van.
Q6600-ot 3,6GHz-en küldtem 1,5V-al, volt egy 8800GTS 512 + 8600GT a gépben (utóbbi csak fizikázott), akkor sem pörgött fel, később a GTX260 húzva sem izgatta a TX650 ventivezérlését. Szóval ha fullon hajtok mindent akkor kb 50%-ra terhelem le a tápot. Pár évig még kiszolgál az fix.
mod: off
-
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17986 üzenetére
A piros részeket hűti a gyári borda. A sárgával jelöltet meg nem hűti a gyári, oda azért tettem mert a TR oldalán láttam, hogy ír oda bordát.
Most akkor? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
jim clark #17981 üzenetére
Szedd le előbb mindenképpen, ha maximalista vagy akkor takaríts driver cleanerrel + registry clenaerrel is takaríts mielőtt feltennéd az újat. Legújabb PhysX drivert felteheted ártani nem árt csak használ.
rup1u5: Lehet én is kénytelen leszek átnyergelni, noha iagzság szerint nem szívesen tenném. Hátha lesz még vmi ebből a Fermi-ből, bár őszintén nem bízok benne mint gamer.
Henk: Arra én is kíváncsi vok. Ugye a fém jólvezeti a hőt, tehát a sok bordával, lehet pont olyan alkatrészeket is befedtél, amiknek árt ha odavezeted a hőt. Ennyire nem vágom a GTX felépítését, de majd laragirl83 mondja a tutit.
-
jim clark
csendes tag
ha felteszek új drivert, a régit törölni kell vagy egyből rámehet?
+ a most elérhető legfrissebb driverhez van augusztusi nvidia physx (legfrissebb), egy áprilisi driverrel is kompatibilis az vagy csak az újjal? -
Henk
veterán
válasz
laragirl83 #17978 üzenetére
Jaj, hova került +?
Itt egy kép, megjelölöd nekem?
Meg azt mondják a több mindig jobb, meg a van-tól nem kell félni. -
Qru
MODERÁTOR
Nem semmi!
Ha hazaértem megnézem a képeket tüzetesebben is.
MX engem se vett le a lábamról. MX2 is nehezen kenhető, egy kis ecsettel kentem szét, úgy ahogy sikerült (most load 5-6 fok különbség is van a magok között, szóval nem lett tökéletes). A "rányomok egy pötyöt meg a hűtőt ráborítom" ebben én sem bízom. Ezért maradtam a Zalman pasztánál. Igaz az meg pont az ellenkezője, nagyon viszkózus, használat előtt rendesen fel kell rázni. Volt, hogy felkentem még anno a Q6600-ra és a TR XP 120 hűtővel is ilyen embertelen 70-80fokon ment alapon. Felráztam, újrakentem (ekkor már sűrűbb volt persze) és beállt a normális 40-50 fok körülire load-ban.
rup1u5: Elvinné, igaz izzadna a táp de megbirkózna a feladattal. 200$? Lassan, ha esik az új Radik ára meglesz ez az árszint.
-
Henk
veterán
válasz
eladohardver #17973 üzenetére
Nem tudom, 285-ön nem lehet a vrm hőfokot monitorozni. De mivel a gyári hűtő egyáltalán nem hűti ezt a területet, úgy gondoltam, hogy ez a megoldás csak jobb lehet. Meg az utolsó venti közvetlenül ráfújja a levegőt.
laragirl83: jó lett, de azért küzdöttem mire a bordákat elosztottam mert a gyári finoman szólva kevés. -
Henk
veterán
Egy nagy lóf@sz ez az MX3 vagy én vagyok nagyon szerencsétlen. Egyszerűen nem tudtam felkenni. 3x megpróbáltam, elnyomtam egy csomót de nem tudtam elkenni mert mintha nem ragadt volna a felülethez csak egy gombóc lett belőle. Először azt hittem zsíros, de mindig letöröltem tiszta alkohollal. Aztán meguntam és rákentem a Proli pasztáját, mondanom sem kell, hogy simán felvihető volt. Az MX3-at legfeljebb úgy lehetne, hogy nyomsz egy kicsit középre és majd a hűtő szétnyomja, de én nem vagyok a híve ennek mert valószínű, hogy nem lenne egyenletes.
Na mindegy szóval felkínlódtam az AC hűtőt, ami hát feladat volt így, hogy nem teljesen kompatibilis vele. Vettem hozzá Scythe ram süniket mert a gyári nem volt elég hozzá. Na itt aztán ment a variálás, hogy hova milyen borda kerüljön mert a TR oldalán láttam, hogy olyan helyekre is adnak bordát amit a gyári hűtő nem hűt. Na így aztán megpakoltam szépen. Ja azt nem is mondom, hogy a hűtő nem fért fel a lesarkazásvédőtől így azt is le kellett vennem. A hűtőt 4db 2-es csavar fog fel. Jó, hogy nem cérnával kell felkötni + mind alá be kell varázsolni egy műanyag távtartót ami szintén feladat. Végül aztán összeállt a dolog, íme teljes pompájában.
A hőfokok pedig:
Gyári hűtő, idle.
Gyári hűtő, load. ( 5 perc caps viewer, akkor már beáll a hőfok)
AC, idle.
AC, load. ( szintén 5 perc fánk)
Itt nem is emeli fel a venti fordulatát, végig 30%-on maradt.
Hagytam még 5 percig menni, de felemeltem 60%-ra a ventit.
A hangja teljesen jó, 30%-on szinte hangtalan. Feltekertem 100%-ra, hogy milyen. Olyan hangja lehet mint a gyárinak 50-60% körül.
Az meg, hogy a házban marad a meleg hát relatív. A lap és a vga is javult hőfokban, a magok lettek kicsivel melegebbek. Mondjuk a táptól amil fér el a kari, de pénteken jön az új ház szerintem ott még javulni fog a helyzet. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17969 üzenetére
Mennyi A-t tud 12V-on? De sztem 1db-ot elvinne még...
Henk: Jó paszta, igaz csak 2-3 fokot számít a paszta milyensége (vagy annál is kevesebbet), de ha már lúd... Nekem MX5 van, ja nem, az Mazda.
Szóval MX2-m van, az a Zalman pasztához (STG 1) képest semmit mérhető pluszt nem hozott.2DB GTX285 már igen csak ütős kombó lenne. Mondjuk a TX650-emre simán rábíznám. Elég megnyugtató, hogy csak 12V-on 624W-ot is képes kinyomni magából.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #17966 üzenetére
Csak nem DX11-esek ugye és 3Way sli-ben a 3. slot/kártya csak 4 sávot kap, vagyis PCI-E 1.1 szabvány szerint 8-at. Meg a házamba nem erőszakolnék be 3 GTX260-at, mert kicsit melegük lenne... Sztem el sem férne a házamban 3db GTX260. Bár nekem kicsit csalódás volt a 4850 ezért, egyenlőre nem váltok semmire.
-
Qru
MODERÁTOR
Kíváncsi vok, mire jutsz majd az új hűtéssel. Erősen gondolkozom, hogy visszarakom én is a 182.50-es drivert, mert ezekkel az újakkal a tuning nagyon gyatrán megy. 680-690 felett már nem stabil az új driverekkel, régivel meg vagy +30-40MHz-et is ment stabilan. Nem a gpu, egyszerűen a driver dobja el magát és beáll low-power 3D órajelre (400MHz).
Sajnálom, hogy kiszáll a középső-felső kategóriábol egyenlőre az nV, nem tesz jót a versenynek/áraknak.
A végén kénytelen leszek Radit venni.
-
Henk
veterán
válasz
tilbury #17958 üzenetére
Lényegében mindegy melyiket veszed mind teljesen egyforma, illetve az utolsót nem tudom, talán a hűtése kicsit más. A 2, 3 az sima alap kari az 1, 4 meg emelt órajelű. KIegészítőkben lehet némi különbség, meg a Giga-ra +1 év gari van.
Én valószínű az XFX XXX-et választanám ezek közül.
Qru: na most már tudjuk. Porig vagyok sújtva, nem is várom az új karikat. Ezt az is alátámasztja, hogy megrendeltem az AC hűtőt rá, kiegészítve a Scythe bordákkal. Holnap jön aztán indul a sufni tuning. -
tilbury
csendes tag
válasz
mcsaba2324 #17959 üzenetére
köszi.
szóval akkor nem sok különbség van köztük, bármelyik jó lehet. -
Elmör
őstag
válasz
mcsaba2324 #17957 üzenetére
Mindegyik paraméteren lehet húzni: GPU, Shader, Mem. Pici lépésekkel kezdenék, max 30Mhz-ekkel, aztán nézném teszteken hogyan reagál. Nekem általában a memória volt mindig a sarkalatos pont, azon nem tudtam sokat emelni szinte egyik kártyámon sem. GPU-t és Shadert külön szoktam húzni Rivatunerrel.
Ha nem szemetel, nem melegszik túl akkor nem lesz gond, feszhez ne nyúlj!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mcsaba2324 #17957 üzenetére
Evga Precision (guru3d-ről letölthető). Ventivezérlés és órajelek állítására tökéletes, minden driverrel együtt működik.
to all:
Érdemes ezt elolvasni, nVidia öszödi beszéde.
-
tilbury
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi VGA-k közül Ti melyiket ajánlanátok? Melyik a legjobb vétel?1. GIGABYTE GV-N26OC-896I GTX260 896MB PCIE ~43.000 [link]
2. ZOTAC ZT-X26E3KE-FSP GTX260 896MB PCIE ~45.000 [link]
3. XFX GTX260 576M 896MB PCIE ~43.000 [link]
4. XFX GTX260 896MB DDR3 XXX PCIE ~44.000 [link]
5. XFX GTX260 896MB Core Edition PCIE ~46.000 [link]
Ha van vkinek tapasztalata, észrevétele valamelyikkel kapcsolatban, szívesen fogadom.
üdv
-
Elmör
őstag
válasz
mcsaba2324 #17953 üzenetére
Alakul az eredmény, a VGA-t is lehetne kicsit húzni, ha több pöttyöt akarsz, még tuti van benne tartalék 500 pötty.
Vagy legalábbis meglesz a 16000.
Jesszis, Te gyári hűtővel húzod a Phenomot? Nem melegszik nagyon? -
Henk
veterán
válasz
A mark-ban nagyon sokat dob a cpu pontszám és a több magos több pontot csinál. A vga húzás is hoz többletet csak többet kellett volna húzni rajt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nagyobb a cpu score-od naná, mert neked 3 magos procid van E8400 meg csak két magos.
-
mcsaba2324
csendes tag
válasz
deadelon #17952 üzenetére
Felhívtam őket, a boltban azt mondták, hogy más szoftver is okozhatja ezt, vagy akár az alaplap. Így most rávárok kicsit.
A húzott proci tényleg eredményez gyorsulást, ezúttal kizárólag szorzóval húztam alapfeszen 3500-ra (phenom x3 720), és 15.900 lett a 3d marksom. Látható a képeiden, hogy nem sokat dob a vidkártya húzás, így azt én hanyagolom is... De abszolút hozza az elvártat, E8400 és az én procim pedig kb. ugyanaz. nem? Bár a ponteloszlásnál nálam sokkal nagyobb a cpu score, mint nálad, a másik kettő (Sm2 és 3) pedig kisebb, a végösszeg pedig ugyanaz...
-
deadelon
aktív tag
válasz
mcsaba2324 #17950 üzenetére
hogy mit érdemesebb húzni döntsd el te:de a húzott proci nagyobb gyorsulást eredményez.próbáltam a kártyát 710/1200/1500-on is nálam majdnem,hogy lassabb lett a gép,ill elenyésző volt a gyorsulás
a 3dmark ha másra nem arra jó hogy felmérjük mennyit gyorsul a rendszer különböző beállításoknál és ebből kiderül:
e8400@3.2ghz+gtx260alap
e8400@3.2ghz+gtx260húzva
e8400@3.6ghz+gtx260alap
e8400@3.6ghz+gtx260húzvaén a helyedben azért visszavinném a kártyát,ha van rá lehetőség berakatnám velük a saját gépükbe és kipróbáltatnám a legújabb driverekkel,ha nem működik egyértelmüen kicseréltetném.nehogy már egy vadiúj 40-ezres kártya ne működjön tökéletesen
-
Henk
veterán
válasz
mcsaba2324 #17950 üzenetére
Hát én azért nem húznám, hogy a tré márk-ban jól teljesítsen. Ha valamelyik játékban nem elég a teljesítménye akkor indokolt lehet húzni a kártyát, amúgy feleslegesnek tartom.
Az mondjuk furcsa nekem, hogy egyes driverekkel nem ad képet. De ha vissza viszed gariztatni akkor nem tudom emiatt kicserélik e. Kérdezd meg a boltot. -
mcsaba2324
csendes tag
Úgy döntöttem, megtartom a 260-ast, ma egész nap jól teljesített.
Annyi kérdésem még lehetne, hogy meddig érdemes húzni mellé a procit? Vagy magát a kártyát húzzam inkább? Alapfeszen 3157en megy most (225*14) az X3 720-as. Így 15000 felett teljesített a 260-as 3dmarks06-ban már és atomstabil a gép.
Illetve, hogy az új driverekkel nem hajlandó menni, az ok-e arra, hogy a kicseréltessem? Még 3 napon belül vagyok...
Ezer hála!
-
tlac
nagyúr
ez szerintetek hány sp-s lehet: BFGTECH GTX260 OC 896MB
itt a bfg 192-t ír, de nem tudom, kapható még ilyen gpu-s?
-
Laraxior
titán
jelentem sikerült még feljebb tornáznom az órajeleket
nagyon jó kis VGA ez, kiváncsi lennék mit tud víz alatt... kár hogy nincsen rá blokk
-
Henk
veterán
-
Bluegene
addikt
válasz
luciferk #17941 üzenetére
mindjárt elbújok a föld alá
én speciel kiváncsibb lennék a GTX 260ra, sztem az az erősebb, tunningosabb is
az érem másik oldala pedig ez: 4870 24K [link] ráadásul jobbfajta hűtős, 1 gigás pedig 31ért van, szal nagyon lement a 4870 ára
de az általa említett kettő közül majdnem egyértelmű a GTX 260
-
mcsaba2324
csendes tag
válasz
Gaben01 #17928 üzenetére
Szuper, a 182.50-essel is megy, köszi.
Akkor valahol itt lehet a driver verzió határ, ahonnan nem működik.
3d markot is nyomok mindjárt. Viszont nem tudom, hogy ez miatt kicseréltessem-e a kártyát, vagy maradjon... A gigabyte hivatalos oldaláról letölthető driverrel nem ad jelet DVI-n. Az azért nem normális. Ha meg nem cseréltetem vissza, lehet hogy bánni fogom.. :-/
-
Elmör
őstag
válasz
Skiller #17933 üzenetére
Erre nagyon nehéz válaszolni, mert ha 1 éven belül eladnád a karit, akkor végülis mindegy, egyébként meg inkább a GTX260 a több gari miatt.
A játékokban általában az nV neve hoz jobb eredményeket, hiába tud erősebb lenni az ATi, ha a driveren megbukik, illetve a fejlesztőkön, ugyanakkor az ATi későbbi driverrel tud általában dobbantani és jobb eredményeket elérni, csak várni kell.
Szerintem nézd meg a teszteket, mérlegeld, hogy mennyi gari kell, mivel akarsz játszani, illetve még talán a melegedést nézném, de az már tényleg csak huszadrendű dolog.
A 4870 az 1GB Vram miatt némelyik játékban tuti kiegyensúlyozottabb, bár nagyon kevéssel van kevesebb a GTX260-ban.mcsaba2324: nem játszok a WOW-val, ezért nem tudok semmihez sem viszonyítani, max annyit, hogy pont 8800GTS-ről váltottam 280GTX-re és először én sem éreztem nagy gyorsulást, sőt a 3DMarkban nekem is max 1200 pöttyel jött több ki, de aztán megnéztem pár játékot sokkal részletesebb beállításokkal és akkor csodálkoztam rá, hogy hát viszi normálisan. Az 1 dolog, hogy a WOW valamiért nem megy rendesen, de meg kellene nézni mással is, nehogy potyára hibáztassuk a karit.
-
mcsaba2324
csendes tag
Szia,
MSI 770-C45
Phenom X3 720 @ 3100 jelenleg.De a 3d mark eredmény ezekszerint normális, csak a wowban gyengus ez a kártya. Mondjuk nekem pont arra kéne.
Lásd Henk 3d markját E8400-el, az kb. az intel megfelelője ennek a procinak és hajszálnyra ugyanannyi a markunk. Ja és nekem fail-safe defaultson megy minden, amíg nem stabilizálom a cuccot.
Bár az továbbra sem tiszta, hogy csak ezzel a driverrel hajlandó menni, miért?
Köszi előre is!
Üdv.
-
Skiller
tag
Sziasztok!
Kérdésem melyik lenne jó?
*Sapphire 4870 1GB 1év gar
vagy
*BFG GTX260oc 216sp 5év gar
mindkettő 38k és új bontatlanÉrveket is kérnék ha lehet. Példákat.
Nagyon köszönöm előre is. -
Elmör
őstag
válasz
mcsaba2324 #17926 üzenetére
Mivel is tolod?
Visszaolvastam, de csak annyi derült ki, hogy GTX260-od van. CPU?
Valami gebasz lesz ott, ha annyira megy csak, mint egy 8800GTS. Ha ennyi drivert kipróbáltál akkor talán kellene egy driver cleanert nyomatni és úgy feltenni amelyik a legjobb volt, ha úgy is fail, akkor tényleg hardware-es probléma lehet, legalábbis én erre gondolok. -
Skyhunter
őstag
Írja meg már vki legyenszíves,aki GTX 280/260-at használ és még játszik COD UO-val,fut-e rendesen neki ez a "régi" játék....ATI 4850-em van,váltáson gondolkodom,mert tele van a t***m,hogy az Open GL optimalizálatlansága [ejj de szép szó lett
] miatt állandóan laggolok és kifagyok játék közben (igaz COD4 és COD WaW alatt is előfordul ilyesmi).
Ja,és a Catalyst-os "szuper" fejlesztéseknek köszönhetően a PC-plazma TV összekötettés se problémamentes,állandóan egy fekete keretben kell filmet nézzek.Szóval,aki játszik CODUO-t még (és COD4-et,COD WaW-ot is),írjon már pár sort,hibátlanul fut? Egyébként 1680*1050-ben szeretnék játszani mond3-al,full grafon,Vista alatt...
-
Gaben01
őstag
válasz
Próbaképpen szedd le innen: [link] a 182.50-es drivert.Persze előtte nem árt drivercleaner-rel vagy vmi hasonló programmal letakarítani az előző drivert.
-
Henk
veterán
válasz
Nálam egy E8400 meg egy gtx 260 ennyit tudott, mindkettő alapon. A mark is alapbeállítás, 1280x1024.
-
-
Henk
veterán
válasz
mcsaba2324 #17924 üzenetére
Hát egy 88gts-nél azért többet tud. De ez eleve gyanús, hogy driverekkel ilyen jelenségek vannak. Esetleg próbáld meg a 182.50-et én eddig azt találtam a legjobbnak.
-
mcsaba2324
csendes tag
válasz
deadelon #17922 üzenetére
Köszönöm, az everestnél nincs videókártya rész ott, de a GPU-Z működik. 650-et ír masszívan és 1000 Mhz a clock. Most teljesen ugyanazt az FPS-t produkálja, mint a 8800 GTS.
összefoglalva:
182.42 - működik mindkét kártya
190.38 - a gigabyte oldaláról legfrissebb, GTX260 nem, vagy akadozva ad DVI jelet
191.07 - nvidia legújabb, GTX260 ugyanaz, nem működik, csak az analóg jellel, csapnivaló fps.teszt: world of warcraft, dalaran, 1600x1200, ultra mode
8800 GTS 28-38 fps
260 GTX 16-30 fpsA legújabb driverekkel nem megy, ez fura, miért nem? Másik alaplapot próbáljak még ki?
Ha ez, amit tud ennyi táppal, akkor inkább eladom és marad a 8800.
Köszönöm a kitartó segítséget!
-
Henk
veterán
válasz
mcsaba2324 #17921 üzenetére
Meg a gpu-z vagy a riva tuner is mutatja.
-
deadelon
aktív tag
válasz
mcsaba2324 #17921 üzenetére
pl everest:visszavett órajel
-
mcsaba2324
csendes tag
Az nvidia panel rendszerinformációk fülön ami van, onnan kiderül? Azt hol látom, hogy felvált-e rendesen 3D-be? Köszi!
-
Pipó
őstag
válasz
mcsaba2324 #17919 üzenetére
Az órajelek rendben vannak? Felvált rendesen 3D-be? Fentebb panaszkodnak hasonlókra.
-
mcsaba2324
csendes tag
Nah CD-n adott gigabyte driverrel már a dvi-n is működik a kártya.
Viszont nevetséges fpseket produkál a 8800GTS-hez viszonyítva, durván a felét. Ez mitől lehet?
-
mcsaba2324
csendes tag
Na GTX 260 fejlemény, ismét a segítségetekre számítok! A VGA elindult eddig is, DE: a dvi kimeneten hajtva meg a mointort eldobja az agyát, felmegy a cpu, belassul az egész gép.
Ha a d-subon kötöm össze a moncsival, akkor minden ok. Bár játékban kisebb fps-t produkál, mint a 8800 GTS.
) Ötlet? Gyári nvidia driver van fent legújabb, op.rendszer vista.
Köszönöm!
-
mcsaba2324
csendes tag
Próbáltam az új táppal, teljesen ugyanaz, tehát a 260-as kártya hibás valószínűleg. Fail-safe mode-ban is ugyanaz.
Még kipróbálom egy másik lapban, akkor az új MSI 770-C45 is lehet még a ludas.
Ami érdekes, hogy ezek a gigabytéknál eléggé sz*rnak a hibajelzésre, a jó kis MSI 8800GTS-em legalább fütyül, ha vmi nem ok, vagy nem dugod be a tápcsatit és mellesleg sosem volt vele bajom.
-
deadelon
aktív tag
válasz
mcsaba2324 #17910 üzenetére
nálam a probléma egyszerü volt:nem kapott videójelet a monitor.
hiába a 400 w nem véletlen tüntetik fel a gtx260 dobozán a min 550w tápot
mint alapkövetelmény.persze egy jó minőségüből a 450-500 w is elég szerintem.
az új táppal mindenképp jól jársz,ugyanis a kihajtásához legalább 3.5-3.8 ghz proci
javallott ,ahoz pedig tuning kell.hogy mi a különbség 3 ghz és 3.8 között?
este rakok fel képet .persze mindentől függetlenül lehet hogy kifogtál egy szar videókarit,de erre kicsi az esély.üdv
-
rup1u5
nagyúr
válasz
mcsaba2324 #17910 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy a kártya döglött.
Azért hogy 400 fsp-vel még a win se töltsön be rendesen az már gyanús! Az én konfigomat egy 420-as enermax viszi gtx-estül, 2 vinyóval és 3.6-ra húzott q9550-el.
Ki kéne próbálni másik gépben is azt a kártyát.. -
mcsaba2324
csendes tag
Két ember - két vélemény, köszönöm.
Ma este kiderül, mit szól a Gigabyte 550-es táphoz a cucc.
Deadelon: és amikor nem indult el a deer táppal, világított valami? Nekem akkor is elindul az egész, ha semmi tápfeszt nem dugo ka kártyára, és ugyanezt csinálja, amit írtam. Egyébként ha nem táp, akkor mi lehet? Driver, alaplap?
-
Henk
veterán
válasz
mcsaba2324 #17905 üzenetére
Hát én nem vagyok biztos benne, hogy táp gond. Meg kéne próbálnod egy komolyabb táppal mielött cseréled vagy a vga-t egy másik gépben. Viszont az FSP nem annyira rossz márka, hogy idle ne bírna el egy 260-at. Az én gépem idle 120W-ot fogyaszt, illetve a konnektor felöl vesz fel annyit.
-
deadelon
aktív tag
válasz
mcsaba2324 #17905 üzenetére
mcsaba2324:szinte biztos a tápegység a ludas.nekem is 400 w-os volt, ellenben deer-márkájú
,azzal pl el sem indult.most 550w os coolermaster táppal,pöcre
indul és tápcsere ota minden tökéletes.
de nézd meg mennyire melegszik az fsp-d,szerintem tök forró. -
mcsaba2324
csendes tag
*Bocsánat, lemaradt, ami a leginkább zavar ebben. A leírás szerint valahol pirosan kéne világítania (valami edge-en), ha nem jó a tápellátása, de ilyet nem csinál. Ha egyáltalán nem dugok felül rá egy dugót sem, akkor sem világít.
-
mcsaba2324
csendes tag
Sziasztok! Segítség!
Most vettem új gépet (AMD II X3 720), de az új gigabyte GTX 260 nem működik
. Vista simán felment, telepítgetés, stb, aztán nvidia driver utáni újraindításkor 2d-ben sem megy már, hol előjön a kép, hol elmegy (1600x1200), kb. 10 másodpercenként, monitor nem kap folyamatos jelet. Amikor épp látni valamit 1mp-ig, a vista küszködik, be sem töltődik, hibák és forgó ikon.
Csökentett módban vagy a régi kártyát (8800 gts) visszarakva minden tökéletes. A táp 400-as FSP, jól van bekötve a kártya (1 x pcie táp + 1 x amit ők adtak, két külön vezetékről meghajtva), elvileg megkapja a feszt is. Csak egy vinyó van még rákötve.
Egy 550 wattsora való átállás megoldja a gondot szerintetek? (Viszont biztosan nem fsp lesz, csak a baj van vele, megyek vissza chieftechez) Vagy szimplán szar a kártyám és vigyem vissza?
Minden véleményt köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam vmiért gyárilag fix 40%-on pörög ha 50 fokos ha 85 a gpu.
Ezért kézzel szoktam feljebb venni 65%-ra (illetve profilba is megcsinálhatnám de az túl egyszerű lenne ugye
)
Én is csak morfondírozok rajta sztem nem lesz, 90%. Áruk majd csak most fog esni igazán. Még a HD5800-asok drágák, majd ha annak esik az ára. Ami nem fog csak karácsony körül (mert akkor jön az nV). Bár kérdés az állítólag létező Fermi mit villant. Nagyon mosdatják már most, mai annyit jelent magyarul, hogy gyenge lesz a HD5800 befogásához. A középkategóriában verseny képesek lesznek de a felsőben nem igazán. Érted a 5870 pariban van a 4870 X2-vel, Fermiből egyből 2 GPU-s lesz a csúcs változat. Az AMD meg utána kihozza az 5870 X2 és szevasz nV-nak reszeltek megint. Ezért mosakodnak már előre. Fel kell készülni hogy erősen úgy tűnik átmenetileg kvázi egyszereplős lesz a klasszikus desktop/gamer vga piac (AMD).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Videós, mozgóképes topik
- Dell notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest