- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Tiszta sor amit írsz a fogyasztásról, teljesítményéről meg a vásárlóiról.
Ezzel tisztában is vagyok. Engem csak a "forradalom" meg "átütés" szavak zavartak. Akkor lenne forradalom itt ha mindezt 100W-os fogyasztással vagy konkurenciánál kisebb magmérettel tenné. 8800GTX után sem volt forradalom a GTX 280 pedig odavert rendesen. Na kb valami olyasmire számítok megint. Úgy érzem elég erősen fogom mazsolázgatni az evga kínálatát idén ősszel-télen.
Kiváncsi vagyok milyen árban lesz december környékén. Hátha befér 60 alá. -
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #19792 üzenetére
Szerintem aki ilyen vga-t vesz, főleg ennyiért, azt legkevésbé érdekli a fogyasztása.
De szerintem sem lesz itt olyan hatalmas ugrás, sosem gyártanak olyan szériát ami az előzőt legalább 50-60%-al leelőzné. Hol tartanánk ha minden új széria ilyen gyorsulást eredményezne? Gondolom a szokásos 20% körüli javulás meg benne lesz a dx11 aztán hajrá, lehet gyűjteni az új vga-ra. Induló ára gondolom szimán 100k+. -
ADAM1337
nagyúr
Holnap én is csatlakozok egy palit gtx 260-al 192sp-sel a klubba.
Aztán lehet sli lesz belőle, attól függ 1db elég lesz-e. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #19790 üzenetére
Nem tudom mit vagytok úgy elszállva. Mitől lenne revolúció? Lesz benne bármilyen olyan megoldás ami a legmerészebb elképzeléseket is tulhaladná?
Nem.
Ugyan olyan duplázást látunk mint az ATinál, plussz hozzácsaptak egy tesselátort és kész is a bélyeg nagyságú, sokat zabáló szörny. Persze hogy erős lesz meg gyors, meg hűha de se forradalom se áttörés nem lesz. Kb mint egy nagy böszme V8-as blokk. Persze hogy jó meg erős ha tudja etetni a pénztárcád meg a tápod.
Kíváncsian várom!(#19791) Abu85:
Tudom. Onnan jött a képzettársítás de itt inkább úgy értettem, hogy olyan prófétavárós hangnem volt amire reagáltam, mintha kb aki csak ránéz majd egy Fermire az rögtön kigyógyúl a rákból. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Dominiator #19787 üzenetére
Kicsit messzire gurítottad a pöttyöslabdát ezzel a "korszakalkotó" meg "áttörés" szavakkal.
Gyógyítani fogja a rákot is ránézésre ugye? -
rup1u5
nagyúr
Zsír!
Épp ezt néztem a neweggen.
Itt van a régi változat:
ENERMAX PRO82+ EPR525AWT
És itt az új:
ENERMAX PRO 82+ EPR525AWT_II
Nem tűnt fel hogy mi a különbség a két táp között. Azt hittem csak annyi hogy a másodikhoz adnak egy extra, ledes ventit. De így hogy elolvastam ezt a hírt, már értem. Időközben a tegnapi olajozásnak köszönhetően a másik, nagyobbik venti kezdett el elég hangosan surrogni, ugyhogy döntöttem és most meg is veszem rögtön ezt a II-es változatot.
A bónusz venti is jól fog jönni.(#19769) Henk:
Ha abból indulok ki, hogy nálam 5 éve megy ez a táp akkor biztos tartós lesz a tiéd is!
Tegnap szétszedtem és amennyire én meg tudom itélni, nem látszik rajta az idő. Az összes kondi lapos és csak ez a megfáradt ventillátor árulkodik a koráról.(#19783) vhunor:
Tegyél tojást a gázpedál alá és lesz Fermid!Bocs a tápos offért srácok és kösz az infókat!
-
bendzso
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy pár problémám a videókártyámmal:
Naponta többször is fekete lesz a képernyő, majd visszajön a kép egy pár másodperc múlva, és kiírja a Windows, hogy leállt a driver, majd újraindult Próbálkoztam már Win7, és XP alatt is, legalább 5 fajta driverrel. Ez vajon mitől lehet, és hogy lehetne megjavítani?
A másik az, hogy terhelés alatt van valami fura hangja, ami biztos, hogy nem a ventillátorból jön. Nem nagyon hangos, de azért zavaró, illetve félek, hogy valami baj van a kártyával. Nem tudom leírni a hangot(), szóval azt szeretném kérdezni, hogy a ti kártyátoknak van hangja a ventin kívül?
Előre is köszi a válaszokat. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Pont most frissült az Enermax tápcsalád. Egy 525-ös bőven elég lenne neked.
-
Laraxior
titán
én ma búcsúzkodom...
MSi R4890 Cyclone OC lett az utód...egyelőre...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Lehet kezd csapágyas lenni a venti. 8-as ventik kevesebb ideig bírják, mert nagyobb fordulaton pörögnek mint a 12-esek ezért hamarabb hajtódik csapágyasra (vagy ha csúszócsapágyas hamarabb kopik ki, elkezd "billegni" ami zörgő hanggal jár).
Corsair nagyon jó táp (bevallom kicsit elfogult is vagyok irányába). VX450 SeaSonic beles, minőségi kiváló táp. Egyedüli az a baja, amit írtál te is. Halksága abból adódik hogy erősen alul vezérelt a ventije. Ennek okán melegszik is rendesen ami a kondik élettartamát csökkenti jelentősen. Persze nyilván csak erős terhelésre melegszik. Ennek ellenére azért a 3-4 éves üzemidőt erősen alul becsültnek ítélem, 5-6 évet lazán bírnak ezek a tápok is. Még többet is használat függvényében.
Tesóm gépében egy CWT belsős Chifi van, 12-es ventivel, az is kb 5 éves és semmi baja.Ettől függetlenül az Enermax a(z egyik) legjobb tápgyártó véleményem szerint. Halkak a tápjaik, nagyon jó minőségűek.
-
Gyula84
veterán
Helló
Elvitettem a gtx 260 as kártyám szervizbe hátha megoldják a próblémát, mert nem veszi vissza az órejelekt amutomatikusan(gondoltam én talán szerencsém lesz
)
egszer csak jött egy mail, hogy megérdeklödték a szerizeseket, hogy mi a helyzet és azt mondták, hogy a próbléma csak a video BIOS flashelésével hozható rendbena de jön a de. Az eladó ne vállalja be a flashelést, mert nagyon veszélyes
és garanciavesztéssel jár ez a müvelet. Erre én, de a szerviz frissítheti a biost garanciavesztés nélkül. Jött a válasz
Sajnos a szerviz sem vállalja el, mert kockázatos, elég könnyen tönkre mehet a vga
alaplapoknál nincs gond, de a VGA-nál elég meredek.
no comment
-
vhunor
őstag
Asszem nem volt még (ha igen akkor bocs
):
Kár, hogy nincs dx10 vs dx11 összehasonlítás, mert ebből csak az jön le, hogy dx10-ben a gtx-ek szétszedik a 4xxx radeonokat, és az 5850 is alig néhány százalékkal előzi meg a gtx 285-öt.
-
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Nekem Corsair HX volt elötte de én is olvastam erről az alulvezérelt ventiről és az idő elötti öregedéséről aztán lecseréltem egy Enermax-ra ez is 82+ csak a modu. Hát hangban lekörözhetetlen az biztos mondjuk, hogy mennyire lesz tartós azt nem tudom még csak pár hónapja használom de eddig tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
rup1u5
nagyúr
4-5 éves lehet kb. Én is gondolkodtam már rajta, hogy lassan ideje lenne cserélni.
Épp mostanában a napokban kezdett el a hátsó 8centis ventije halk kerregő hangot adni.
Ideje lenne már újból szétkapnom, beolajozni a ventiket és leellenőrizni a kondik tetejét.Jó is hogy felvetetted a táp témát mert két aspiránsom lenne és kíváncsi lennék a véleményedre.
ENERMAX PRO82+ EPR525AWT
Itt egy picit aggaszt, hogy az egyik review-olónál 7-ből 3 megdöglött. Ez lenne valahol a felső határ árban.CORSAIR CMPSU-450VX
Ez 4-5ezerrel olcsóbb lenne mint az Enermax és az erős 12v-os ág is vonzó, viszont azt olvastam, hogy lassú a ventije ezért melegszik és 3-4 év után érdemes cserélni.Szóval mit gondolsz/gondoltok ezekről?
Most le is állítom a gépet és kikapom a tápot egy ellenörzésre. -
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #19763 üzenetére
Én nyitott vagyok mindkét chipgyártó felé. Az EVGA-hoz való kötődésem sajnos együtt jár azzal hogy kizárólag NV karikból válogathatok. Az is biztos, hogy egy új, csúcs Fermit nem engedhetek meg magamnak. Ebből adodóan idén biztosan nem lesz új vga-m.
Nem szeretnék többszőr pár %nyi +teljesítményért újat venni. Ilyen volt a 8800 GTS (G92) - HD4850 - GTX 260 címü történet nálam.Mivel tápot nem akarok cserélni egy új vga kedvéért ezért konkrét elvárásaim vannak egy új kártyával szemben:
-Minimum kétszer olyan gyors legyen mint a jelenlegi kártyám.
-Fogyasszon kevesebbet vagy maximum ugyan annyit mint a mostani
-1 GPU-s legyen
-2GB memóriával
-50, nagyonmax 60K-nál ne legyen több.Ilyen megoldást se nv-től se evga-tól nem fogok látni az elkövetkező egy évben az tuti. Ezért én inkább a csökkentett csíkszélességű, 2gigás 5890-ek és a HD68X0 széria megjelenését várom.
(#19764) Qru:
Egy evga GTX 280 az én nagy szeremem is. Tudnék is újat de irreálisan drága és sajnos abból nincs 2gigás. Egyébként nincs különösebb baj a 285-ökkel. Ez a 2 gigás EVGA még ráadásúl szép magas órajeleken is megy. Alapból 2500 körül a memória. És mivel ugyan az a GPU figyel rajta mint a mostani kártyámon még a monitorom sem kellett volna újrakalibrálni hozzá. Ez plusz spórolás lett volna. Ezért buktam rá. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19762 üzenetére
GTX285-öt nem vennék, akkor már egy jó kis kövér/vastag nyákos 280-asat. Bár én is nagyon gondolkoztam egy 280-asaon de végül elköltöttem a lét SSD-re. Na majd Fermi... ha tényleg jó lesz veszek egyet, ha nem akkor meg GTX260 SLI lesz.
TTomax: Az szép is lenne ha a 3GHz-re húzott C2D-val meg 4GB 1066-os rammal 25-30 percig töltögetné a win a háttérben futó alkalmazásokat.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #19762 üzenetére
Hm hm... a fermi ütösnek igérkezik... minden szempontból...aki a fermire vár hogy olcsóbb radeont vegyen az rosszul teszi..szépen be lesz árazva az 5870 és az 5970 közé,pontosan oda ahol teljesiteni fog... kb minden marad ugyanaz mint a RV770 idejében,csak akkor az ATI agressziven árazott... most ez elmarad,az ATI hamarabb jött,és jóval éhesebben...
-
rup1u5
nagyúr
Tényleg azt jelenti hogy pajkos?
(#19761) TTomax :
Ne is mond! Tegnap majdnem megvettem ezt. Még szerencse, hogy lecsúsztam róla és másé lett, mert így nem kellett kiköltekeznem így a Fermi elött. Bár fermit se fogok venni de ennek a 2gigás evga-nak nem tudtam ellenállni. -
TTomax
félisten
válasz
Bulitt #19757 üzenetére
Ez azért nagyban függ ám attól is mennyi program indul el a winnel együtt.... ugye nem tévedek,ha azt mondom hogy nálas skype,messenger virnyákirtó,daemon tools,torrent kliens,meg még jópár nyalánkság indul ablakkal esetleg nélküle?Van vagy tiz perc mire feláll a rendszer ugye?
(#19750) Laraxior
Dehogynem,hallottunk....gyorsan vissza is jöttél....
Várd ki a fermit,vagy vadászgass olcsó GTX280-ra...most azt igazán fillérekért kapsz...
-
-
JiM
tag
Sziasztok!
Olyan kérdesem lenne, hogy alapban mikor belépek winbe a VGA nem veszi vissza az órajeleit takarékos módra, viszont ha futtatok egy 3DMark06-ot, utána már megteszi.
Hogy is kezeli ez pontosan? Ehhez kellene valami szoftver vagy alapban kéne ezt kezelnie?
Köszi! -
hermanyi
addikt
sziasztok lenne egy kérdésem a vga hűtéssel kapcsolatban ,hogy van e valakinek tapasztalata ezzel a hűtővel " Alpenföhn Heidi " ,hogy mennyivel tud kevesebbet vagy esetleg többet a Arctic Accelero Xtreme GTX280 nál
mert sehol nem találtam olyan összehasonlítást ami segítene egy kicsit is -
Henk
veterán
válasz
Dominiator #19748 üzenetére
24 sp-al.
Nincs köztük túl nagy különbség és azt mondják a régi jobban bírja a tuningot így behozható a lemaradása. -
Dominiator
aktív tag
Egyik ismerősömnek van egy GTX 260-as karija. De csak 192sp-s verzió...
Mennyivel rosszabb, mint a 216-os? -
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
na mint kiderült nem veszi vissza az orajelet
-
vhunor
őstag
-
vhunor
őstag
válasz
K.norbi666 #19729 üzenetére
36k-nál többet nem adnék érte.
-
hermanyi
addikt
Arctic Accelero Xtreme GTX280,et szeretnék a kártyára
a ház szellőzés meg tényleg nem elhanyagolható az enyém viszonylag jól szellőzik a 4db 12 es ventilátornak hála de a kártyám még igy is melegnek tartomGPU 60 °C (140 °F)
GPU memória 52 °C (126 °F)
GPU környezete 50 °C (122 °F)
GPU VRM 48 °C (118 °F)
és ez nem terhelt állapot és a gyári hűtő ventilátor 40% on pörög 1460 at -
K.norbi666
csendes tag
persze használtan
-
K.norbi666
csendes tag
Köszi a válaszokat. reális ára mennyi egy ilyen kártyának 3év garival?
-
Henk
veterán
Ezért kell jó házszellőzés és nem reked meg a meleg a házban. Max hőfokban meg van több mint 20 fok előnye azért az sem mindegy. Arról nem is beszélve, hogy a ventije végig 30%-on megy még akkor is mikor a gyári már 60-on volt és így tudja ezeket a hőfokokat. Tehát én maximálisan elégedett vagyok vele, nem is számítottam ekkora javulásra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #19722 üzenetére
Tudom, olvastam amit írtál.
Azt mondom, hogy hosszabb használat esetén nem jó hogy a házban reked a meleg levegő, mert egy idő után csak a meleg levegőt keringeti ami ront a hűtés hatásfokán. Tehát a felfutása lassabb de a visszahűlése is. Max hőfokban meg pariban van a kettő kb. Ezért szvsz felárat adni felesleges, akárcsak a gyárilag OC-s karik többségéért.
-
hermanyi
addikt
válasz
Levi's #19709 üzenetére
nem tudom az én vgam alapon szinte zajtalan ami 1460 as fordulatszám körüli értéken pörög ami igaz igaz ha kicsit meg van terhelve akkor a fordulata 1000 el emelkedik és akkor viszont a hangja is megjön elég szépen ami már sztem zavaró it irtak olyat ,hogy ugy sem arra figyelsz , ebben van valami ha nagyon leköt ami terheli a kártyát
de a megoldás amire én is most gyüjtögetek az Levi's irta kell venni rá egy rendes hütöt ami persze nem mindig olcsó esetemben is 13000 körül mozog de halkabb lesz mint a gyári és jo 10-15 fokkal alacsonyabb értékeket fog produkálni -
Qru
MODERÁTOR
válasz
K.norbi666 #19717 üzenetére
Ugyan az a hűtése mint a Gainward GS-nek. Nem jobb mint a refhűtés, mert a meleg levegőt nem löki ki a házból szemben a refhűtéssel. Enyhén emelt órajelek, ami otthon is meg tudsz csinálni kb 5 kattintással.
-
K.norbi666
csendes tag
hali,
erről tudtok mondani vmit MSI N260GTX-T2D896-OC Twin Frozr 896MB volt már vkinek ilyene. Tapasztalat, egy-két linket is dobhatnátok ahol letesztelik. Előre is köszönöm. -
rup1u5
nagyúr
Újtojáson ismét kapható GTX 280. Igaz egyetlen fajta az EVGA-tól. Elfogadnék egy ilyet szívesen!
-
Bulitt
addikt
Ref kinézet csak matricát cserélnek rajtuk
-
Migee
tag
A ref.hűtő pontosan mit takar?Ezt oda írják a cégek a kártya adataihoz?
-
Levi's
tag
Köszönöm a tanácsot. Akkor egyenlőre maradok a jó öreg 8800gtnél
Egyébként a hűtéssel kapcsolatban szerintem legjobban mindig akkor jársz ha veszel egy kártyát és rá egy jó kis hűtést. Mert azok általában halkabbak és jobbak mint az alap hűtők. De ez csak az én vélemény mert én mindig így csinálom
(ugyanis nem bírom elviselni a hangos gépet)
-
Migee
tag
Csak mert a Giga HD3850 elég hangos.
-
Migee
tag
Értem,csak a hangja zavaró lehet,nem tudom,h melyik vezérli a venti fordulatát,melyik mennyire hangos
-
Migee
tag
Üdv.
Kártyacsere előtt állok,jelenleg Ati 3850-em van.
GTX 260 , esetleg nagyobb GTX jöhet szóba.
A lényeg,hogy viszonylag csendes legyen.Melyik gyártó termékét érdemes keresnem?
-
rup1u5
nagyúr
Kösz az infót srácok! Így már világos.
Ezek szerint fizikailag ott van a 240sp csak át van vágva lézerrel vagy ilyesmi? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rup1u5 #19699 üzenetére
A GPU az a GT200 B verziója. 240 SP van benne. Azért volt 192 SP-s verzió az elején, mert azt hitte az NV, hogy ezzel is tartható az 1 GB-os HD 4870. Aztán a driverek javulása után rájöttek, hogy 216 SP-s kell, mert a 192 SP kevés az AMD megoldása ellen. Igazából a 216 is, de arra kb rá leeht mondani, hogy azonos teljesítményű.
Gyakorlatilag innen született meg a 216 SP-s GTX 260.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest