Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
válasz
Buldozer99 #12098 üzenetére
Most, hogy mondod... nekem is volt már ilyen cicergésben részem. De akkor valami másnak tulajdonítottam. Hmmm.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Buldozer99 #12098 üzenetére
Hali!
Grat a kártyának, használd egészséggel!
A cicergés: A játékokban a Vsync funkciót kapcsold be, és megszűnik!
-
Buldozer99
senior tag
Hello!
Beléptem a klubba egy XFX GTX260 XXX 216sp-vel.
1kérdésem lenne,terhelés alatt a vga cicereg egy picit,ez az előző vga-nal is így volt(4870),kérdés a táp nem elég,vagy a lapom szar?
Előre is köszi.
-
Dark KillerX
addikt
THQ is a Physx táborában.[link]
-
Zin
őstag
E8400 hany Ghz-en hajtja ki a 260 GTX-et?
-
DeepDish
őstag
Erdemes mar feltenni ezeket az uj 181 vista drivereket?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laraxior #12090 üzenetére
A Far Cry 2 az problémás. Az AA az plusz egy fázis a DX10.1 miatt ... még akkor is ha nincs alpha test object. A 8.12 ezen sokat segít, mert felcseréli a fázisokat, persze ezzel együtt az új driverrel megjelennek a DX10.1-es árnyék effektek, amik picit visszalassítják.
Hát 1000:1-nél biztos nem több valósban. Ezek az értékek a hülye marketing miatt születnek, hogy odapakolhassák a minél jobb számokat. Tiszta égő az egész
... mármint az egész piacra nézve.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sziszifeca #12086 üzenetére
Attól függ, hogy az a 2000:1 dinamikus vagy valós kontraszt értéket jelent. Ha valós, akkor jobb ... de ha dinamikus, akkor gyakorlatilag nem igazán lesz különbség.
-
TTomax
félisten
válasz
Sziszifeca #12083 üzenetére
Én a 22-es samsungot,de a kolléga aki árulja aktív topiclako
a 2ms ne mozgasson,mert parasztvakítás... az én samum is 3ms,de ugyanaz mintha 5ms lenne...mert valami dinamikus vagy hogy is van,nem vagyok otthon benne... a samsungoknak amúgy szép képe van ha lehet ilyet mondani TN-re....
(#12088) Abu85
Én azt hiszem dinamikus,és pontosan így van ahogy írod.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sziszifeca #12083 üzenetére
Nem hiszem, hogy az emberi agy rendelkezik olyan képességekkel, ami láthatóvá teszi a 12-14 ms alatti válaszidő gyakorlati észlelését.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sárpac #12082 üzenetére
Itt nem ez a lényeg. A GeForce 8 is elvileg DX10, de helyenként a teljesítménye csapnivaló. Az NV átállt a GPGPU fejlesztésére. Tehát az eddigi stratégia alapján, ha nagyobb általános számítási teljesítményt kapnak azáltal, hogy a DX11 egyes követelményeit sebesség szempontból beáldozzák, akkor megteszik. Az NV teljesen másképp gondolkodik már. Jelenleg a fő fejlesztési irányvonal a CUDA és a hozzá tartozó GPGPU és SoC rendszerek ... ezzel ellentétben a fő piac még a teljes PC-s VGA részleg. Az elkövetkező években a fejlesztési irány változatlan marad, de ha nem sikerült bent maradni a teljes PC-s VGA piacon, akkor nem sikerül ... ennyi ... le van zárva. Ott vannak pénzszerzésre a kiépített új piacok és profilok.
Azért nem erőltetik a DX10.1-et, mert zárt szabványokat akarnak a VGA piacra, azt akarják, hogy a CUDA legyen az úr, és az Intel illetve az AMD is támogassa azt. Nyilván most minden egy lapra van feltéve, ha buknak, akkor sincs gyakorlatilag túl nagy baj. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #12072 üzenetére
Az RV870-et is csúsztatják a GT300-zal. Várhatóan nyáron kerülne piacra dobható állapotba, de ha a G300 év végére jön, akkor az AMD is visszatartja a chipet és váltanak még egy-két steppinget, hogy sokkal jobb legyen a kihozatal az év végi megjelenésre. Ez gyakorlatilag megint azt jelentené, hogy az árszabás újra agresszív lesz ... és a G300-nak nem túl jó esetben ismét be kell nyesni az árazását.
Most nyilván a G300 és az RV870 ugyanúgy 40 nm, de az AMD-nek alig kell bővíteni a chipet a DX11-hez. A G300-nál nagyon komoly változtatások kellenek. A jelenlegi rendszerekkel és felépítéssi elvekkel egy 1,5 milliád tranyós RV870 teljesítményét egy 2,5-2,8 milliárd tranyós G300 tudná csak hozni. Nyilván ez megint nem lenne verseny
-
TTomax
félisten
válasz
Sziszifeca #12079 üzenetére
Simán vehetsz 22"-t....
(#12081) Abu85
Nem túl jó taktika.Ha kijönne valami ami 40-50%-al gyalázná a GTX280-at (singleGPU),azonnal vinnék minta cukrot...(a környezetemben azonnal 3-4 lelne gazdára),és hát persze akkor ezen még lehetne ránc felvarrni,finomítani stepping váltással...viszont ha GT300-al egyszerre jön akkor megint elgondolkodok azon,hogy vajon melyikhez lesz jobb driveres támogatás...na mindegy ez még a jövő zenéje,köszönöm az információkat...azt gondoltam az RV870 hamarabb várható,valamiért úgy érzem,hogy az ATI-nak sem lenne jó ha nem lenne az Nvidia,és fordítva is így van ez... -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Szerintetek az én gépemhez milyen TFT-t érdemes venni?? 19 vagy 22-est???
Ha 1280x1024-ben mennek jól a gamék, akkor 1680x1050-ben vajon mennyivel lenne lassabb?
A nevem alatt szerepel a configom.Segítsetek légyszi, mert eddig 19-est foglaltam le. Köszi.
-
TTomax
félisten
Die GeForce GTX 285 wurde durch Übertakten der GeForce GTX 280 simuliert!
Vagyis köszönjük....amúgy ugyanezt tudja a GTX280,ez jól mutatja mennyi tartalék is van bennük...söt....
(#12076) bim
Pontosan erröl van szó,úgy látom az RV870 azért jóval erősebb lesz,vagyis kb 50%-al erősebbre várhato,a GTX280-nál...bár még elég korai találgatni.Eddig úgyis mindenki le NV fanboyozott,pedig nagyon messze vagyok töle.Egész egyszerűen engem mindig az aktuális egymagos legerősebb VGA érdekel,ezt most az NV abszolválta,de ha az ATI ad ki ilyesmit akkor azt vesszük meg ennyi... a váltás mértékét pedig 50%-ra lőttem be,hogy ne minden negyed évben szórjam a lovét... a Quad mellé pedig még platform váltás előtt még befér egy VGA aztén váltok én DDR3-ra,és hát reméljük addigra az Intel is normalizálja az árait,illetve a Deneb is beérik,bár ez utobbit nem várom erösebbre a yorkomnál.. szvsz nem alternatíva...pff...elnézést az offért... -
lsc
nagyúr
-
Beowulf_78
addikt
Köszi, de az árgép nekem kevés, sok cucc van fent náluk, ami valójában nem kapható, rendelhető. De még ha igaz is lenne, sok érte ennyi pénz. Nem hinném hogy 20k-val jobb Laraxior monitorjánál.
Szóval én akkor vagyok bizakodó ha több boltot is kidob a google...Attól függetlenül ezt lehet hogy elhozom
: [link]
-
NFree
addikt
válasz
Beowulf_78 #12069 üzenetére
[Árgép]
vagy csak simán beírod benq 241w -
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12062 üzenetére
Hát igen pont ezt mondtam hogy mindig van valami bibi
De azért vannak jó nem TN-paneles monitorok is amik kifejezetten jók játékra is például HP LP2475W aminek LG féle H-IPS panelja van vagy amit én akarok venni egy LG L2600HP-BF
és még tudnák sorolni egypárat aminek egész alacsony az inputlagja.
De ezek a monitorok már prémium kategóriások és hát többe kerülnek mint 100 ezerezért az átlag user-nek felejtős. De az is igaz hogy mint minden monitort ezeket is kalibráltatni kell e nélkül nem sokban jobbak a TN-nél legfeljebb csak a betekintési szögekben. Na pont ez az egyik ok amiért nem veszek TN-est meg én szoktam fotókkal babrálni és oda már nem árt a színhelyesség sem. Ha azt vesszük hogy a jelenlegi monitorom egy Samu 931BF 90 ezer Ft volt anno akkor nem is annyira gáz az a 130 ezer
-
NFree
addikt
válasz
Nem akarom, neked mondani de olvasd már el teljesen a tesztet azt a dell-re írták a benq-val semmi bibi de belinkelem még1szer
[róla] beszélek , nem vagyok akkora balfasz, hogy szar moncsit ajánljak bárkinek is főleg neked
-
Laraxior
titán
válasz
TN ide vagy oda..ez nagyon jó monitor
Új map a Snakes Harbor Hell szerveren!!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Cyberpunk #12061 üzenetére
Annyira nem jó 107k-ért...
Azt írják pont ami nekem az egyik legfontoabb:
"Másrészt viszont óriási input lag-ja komoly hátrányt jelent majd az FPS-t kedvelő játékosoknak."
Kicsit rosszabb paraméterekkel inkább veszek olyat ami Oszinak van, és a zsebemben marad 25k, lehet hogy tn paneles, de legalább kicsi az input lag és játékra is használható.
Vicces hogy ami minőségi panel ott nagy az input lag, tehát játékra nem jó, a gyengébb panel meg jó játékra, HD filmre viszont minden másra alkalmatlan egy komolyabb panelhoz képest. Ezért 99% hogy maradok a tn-nél...
-
Cyberpunk
félisten
Igen ez a Benq sem rossz pláne hogy MVA paneles
Csak van egy bibi hogy most már elég nehéz beszerezni mivel kifutóban van
De ezt el lehet mondani az általam kiszemelt LG L2600W HP-BF-röl is az mondjuk új de valamiért nem akarnak behozni ebbe a nyamvadt országba belőlena majd talán januárban remélem akkor le is csapok rá rögvest
-
Laraxior
titán
5-6ms-nál el lehet felejteni hogy valaha is megnézitek a kártya BIOSát a gép bekapcsolásakor
Nálam a 3ms-es Viewsonicnál sima ügy volt..ennél még egyiknél sem láttam
-
NFree
addikt
válasz
Beowulf_78 #12044 üzenetére
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12053 üzenetére
Hát igen ez az LCD monitorok átka hogy a natív felbontástól eltérve homályos lesz a kép de az előbb említett Dell nem rossz e téren sem. Itt meg ragadnám az alkalmat és helyesbítek a pontos típusa E248WFP bocs az elírásért
-
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Lehet csinálni egyedi felbontást én sem tudtam a játékokban 1440*900at kiválasztani nv control panelben csináltam és utána már a játék alatt is ki lehetett választani
Persze nekem 22-es van ezert allítottam 1440*900-ra. -
Laraxior
titán
válasz
1600x1200
1920x1080 -
Beowulf_78
addikt
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12045 üzenetére
Hát a 245B+al lehetnek még gondok volt akinek búgót a monitor tápja de lehet hogy ez csak bizonyos szériáknál volt hiba de mondjuk még elviselhető ha netán ilyet fog ki az ember de azért megfontolandó nem mindenhol gariztatják ez miatt
De amúgy ez meg a Hazro monitorok a legjobbak játékra csak kár hogy a Hazro-t nem forgalmazzák ide haza.
A T240 az sem rossz kicsit nagyobb a dinamikus kontrasztja meg dizájnosabb valószínűleg ezért kerül többe de nem valami jó teszt eredmény született róla itt a PH-n elégé lehúzták (érdemes megnézni). A T240 HD az jobb szebb a képe de az meg drágább a beépített tuner miatt. De legfőképp újabb típus és ezt is meg kell fizetni
A 2493HM sem rossz de vannak dolgai amiért nem kellene. Bevilágítás mondjuk ezt csak teljesen fekete képnél lehet tetten érni a válasz ideje sem annyi valójában mint amennyit rá írnak inkább 8 ms körül van, de ez legfeljebb csak a profikat érdekli meg az inputlagja is csak átlagos de azzal még simán játszható.
Esetleg még ajánlhatom a Dell E241WFP-t ami szintén egy jó monitor és játékra is tökéletes alacsony inputlagja miatt, és a szép homogén világításának (bizony még nála drágább monitorok is megirigyelhetnék
). Hátrányai viszonylag kevés csatlakozó meg a pivott mód hiánya és a nem túl sötét feketéje, de ez jellemző az összes TN-es monitorra.
Szóval nem egyszerű választani én már átnyálaztam kismillió tesztet de még mindig tanácstalan vagyok
ami biztos hogy tökéletes monitor nincs ami majdnem az meg drága 200 ezer fölött pl: Eizo
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #12050 üzenetére
véletlenül se vedd lejjebb
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #12048 üzenetére
az enyém nem tudja...a többit nemtudom...
-
Laraxior
titán
válasz
miért nem olyat ami nekem van?
Az is 100 alatt van
-
Dashes
őstag
válasz
Samsung 2443BW sem lehet rossz, magassága is állítható, 75k körül van.
"Játékos kedvűeknek csak korlátozott mértékben ajánlott a megjelenítő..." -
Laraxior
titán
Gyerekek...nagyon durván megy a GTXem
megnéztem már hogy mi a vége a GPUnak (810MHz) rápillantottam már a shaderre is (1620MHz) de a memóriát még nagyon nem vettem tanulmányozásba...csak most.
Hát.. eléggé meglepő eremény sületett...de még nem tapasztaltam csikozódást..szemetelést,tehát mehetek feljebb. Semmi extra hűtés,csak 24/7 téma
Igen...GDDR3@2700MHz
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12040 üzenetére
Játékra szerintem az egyik legjobb monitor a 24"-osok között a Samsung 245B+ a nagyon alacsony inputlagja miatt aszem 5-6 ms körül van.
Én is gondolkozok monitor vételen csak nekem túl nagyok az igényeim eddig LCD TV-t akartam venni de aztán meggondoltam magam túl sok a mizéria vele
Na meg hát oda kevés lesz a GTX260-asom de én már nem cserélem le a GT300-ig majd csak kibírom valahogy addig is -
Beowulf_78
addikt
Na ez az...lövésem sincs milyen 24"-es panelt vegyek.
A tn paneles nekem tökéletes. Most is az van (225BW) és meg vagyok elégedve vele.
Nekem nem a maximális színhűség kell, hanem hogy a játékok alatt gyors legyen. Grafikai munkákat nem csinálok, hogy komolyabb panel kelljen a tn-nél.
Megnézem az általad írt Benq-t... -
NFree
addikt
válasz
Beowulf_78 #12038 üzenetére
Hát én erősen gondolkodom az egész gép cseréjén jövőre( márc-ápr) csak lehet 2 db 260 ast veszek, könnyebben el lehet majd adni mint a 295-öt szerintem, de ez csak akkor lehetséges ha váltok corei7-re. Milyen 24"-est nézegetsz? Én a Benq 241W-el igaz tn paneles, de sok jót írtak rólla.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Erdei88 #12037 üzenetére
Aki 280-at akart venni, közülük biztos sokan várják a 295-öt.
Jobban meg fogja érni, persze ha jó lesz a hardver, amit egyenlőre nem tudni.
Én is cserélni fogom a 260-at ha jó lesz a 295...soká gyün még a GT300. Persze 1680-hoz tök felesleges cserélnem. Csak akkor lesz csere ha váltok full HD-s 24"-es monitorra. -
Erdei88
veterán
Lehet már mindenki a gtx 295/285re vár?
-
tome.jr
addikt
Nem tudom volt-e már:
-
válasz
Beowulf_78 #12022 üzenetére
Pont erről beszélek!
atom18: már most 81 ropi.
-
atom18
senior tag
mit gondoltok januárba és februábra leesik a 280GTX ára 80k alá?
-
eladohardver
őstag
válasz
Beowulf_78 #12026 üzenetére
mint pl 4870x2 nél az asus top-bios... azzal tovább lehetett húzni... értem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
eladohardver #12025 üzenetére
Nagy különbség nem lesz, mivel referencia kártya mindegyik. Tuningban jelenthet többet illetve kevesebbet. De ezt senki se tudja előre megmondani hogy fog menni. Ill. gyári OC vagy alap kártya....ennyi az amiben lehet eltérés, a hozzá adott kiegészítők, és szoftvereken kívül.
-
eladohardver
őstag
Netán valaki tol olyan gamet, hogy Wolfenstein Enemy Territory...? Mert akkor igazán elárulhatná, mi a minimális fps- értéke max grafikán egy 280gtx kártyával....
Egyébként meg véleményt kérek Gigabyte 280 gtx el tapasztalat....
Tök mindegy melyiket veszem.... vagy sem.
-
NFree
addikt
válasz
Beowulf_78 #12022 üzenetére
-
NFree
addikt
válasz
SSJPeter #12019 üzenetére
Az tény 140k-nál sokkal jobb a 80k, ezért szurkolok mindkét chippkészítőnek, mert ha nincs nagy kölömbség a két kari közt,az nekünk csak jó, az, hogy meg nv Psyx vagy dx10.1 teljesen mind1 , csak harcoljanak az szintúgy. Emlékezzünk vissza milyen rossz volt amikor beütött a g80 s sokáig egyeduralkodó volt a felsőkategóriában, lehetett hencegni vele, hogy milyen jó az nv,+ milyen drága is, remélem eggyik gyártó sem fog nagyon elrugaszkodni a másiktól , mert ez legalább féket szab némileg az áraknak, remélem a Phenom 2 is jól fog szerepelni nem ártana már 1 kis lecke az intelnek sem
-
Laraxior
titán
Olvastátok a hírt? Teszek inkább képet..hátha módosítják
Az új iChill GTX280at 12GB rammal hozzák forgalombaDede..Visiontól vettem..mind a kettőt
az egyiket el is adtam...vettem tőle másikat
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12013 üzenetére
Hát igen már rég óta tudni hogy 2009 Q4-ben jön. Ráadásul az ATI a nyáron dobja piacra a HD5xxx-es kártyáit az nV meg honapókkal később. Pláne akkor lesz szarban az nV ha az ATI a Master chipes megoldással jelentkezik, bár kérdés hogy driver ügyileg hogy állnak majd vele (nem rossz az ATI de seggbe rugdoshatnák a szoftveres részlegüket is és akkor jó lenne)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #11985 üzenetére
Az Inq-es srác elvileg tudni véli, hogy a boltba kerülő verziók fogyasztása eltérő lesz. A GPU-kat feszültséghatárra szabják, mert az eredeti alacsony feszültségen kevés lenne az eladható chip. Ergo ha veszel a boltban két GF GTX 260-at az 55 nm-es változatból, akkor előfordulhat, hogy 20-30 W különbség is lesz a két kari fogyasztása között. Holott a kártyák ugyanazok. Gondolom a hivatalos tesztekre válogatnak majd karikat.
Laraxior: Remélem nem vártad hamarabb. Már régóta lehet tudni, hogy 09Q4 a chip.
-
P00By
nagyúr
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
SSJPeter #12005 üzenetére
Hát igen azok a szép idők kár hogy akkor tájt nem volt pénzem VGA-ra és most másfél hónapja vettem a jelenlegit 70 ezer ért
de én olyan vagyok hogy nem nézzek vissza. Néha csinál az ember kifejezetten rossz vételt is.
De engem most jobban érdekelnek a procik az a fránya Core2Quad Q9550 az jó lenne ha lemenne 50 alá de arra meg nem nagyon van esélyCorei7 ide vagy oda.
-
Laraxior
titán
Vettem is volna...csak éppen nem volt SLi-s lapom..mire meglett a lap arra nem volt videokari
de nem is baj...jó ez igy is
Nem tudom mikor jönnek..nem vagyok én senkije a Zotacnak
a legszimpatikusabb gyártó eddig az eVGA volt..mondjuk BFG-m még nem volt... Volt ASUSom is..inno3d is, abból meg verhetetlen volt a 6600GT-m
A Leadteket is szerettem
-
NFree
addikt
válasz
laragirl83 #11999 üzenetére
Jó neked
de én az újj 55nm 216sp-ekre gondoltam 55k-t
Laraxior
Annyiért az igazi bestbuyde én mostanában nem nagyon láttam 80.alatt még hastználtan sem
Annyiért venni kellett volna 2-őt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest