Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy gigabyte féle 280-as gtx-em és az a gondom, h nem tudom megerőszakolni sehogy sem, h varázsoljon nekem AA-t a játékokban (pl gta4). AF az van, de AA az egy játékban sincs. Jah meg van még egy olyan jelenség, h a távoli objektumokat "lespórolja" a kártya.
Tehát csak egy adott távolságból látszik a nagy felbontású textúra, távolabbról vmi ocsmány módon egy másik kisebb textúrát illeszt az objektumokra, ami alig hasonlít az eredetire.
Mindezt egy fix távolságnál váltogatja, undorítóan néz ki.
Rosszabb esetben távolról nem is látszik az ojjektum.
(mint az előző generáció kártyákon ha a textúra szűrést állítgattuk teljesítmény és minőség módok közt. Csak itt kiválló minőségen is fenáll továbbra is a jelenség)Most szedtem le a legfrissebb drivert, ezzel se csinál AA-t. Jah majd el is felejtettem. Vsync sincs. Azt se tudom rákényszeríteni (force on). Egyszerűen baszik 30 vagy 60 fps-en fixálódni. Mondanom sem kell, h ezt meg nem szereti a tft...
x64-es OS van, vista és xp. Mindkettőn produkálja a hülyeségeit.Van vkinek vmi ötlete? Ha driverből nem tudom ráerőszakolni ezeket a beállításokat, akkor álljak fejre?? Bugos a driver, vagy a kártya?!
Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
Ímmel-ámmal, de azért használom is a gépet.
Ma gta 4 közben kifagyott a gép, most először.
De úgy, h megállt a fejlődésben.
Na ez gyanús... (pár napja volt bios frissítés a lapon)
Lehet kevés nekik az 500-as tápom.De akkor leszívom magam.
Kéne nekem egy stabilitás teszt, procinak prime95, de vga-ra nem tudom ráereszteni a fánkot, mert felmegy 110 fok FÖLÉ is.
Tudtok vmi kevésbé megterhelő progit esetleg?
Vagy játszadozzak továbbra is gta-val, aztán hátha leterheli jobban a rendszert egy jelenetnél, hátha nem?#17014: Az érdekes.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pisti88+ #17003 üzenetére
Betegesen figyelem az eseményeket.
Ilyet nálam vidkari még nem csinált, amit ez művel...
Erős a gyanum, h selejtes a cucc. De ezt nehéz beadni a gari mellé, h abnormálisan működik.
Meg nem azért vettem 280-at, h ilyen pici felbontáson bármit is le kelljen vennem.
szerk: meg ha látnád, amit én látok, akkor lehet téged is zavarna. ...kurv@'ra. És nem a szememmel van a baj.
Lehet csinálok róla egy vidi felvételt, bár kétlem, h el tudja csípni egy PAL kamera.
-
Teasüti
nagyúr
Vmi nem jó nálam. Nem úgy hasít a kártya, ahogy elvárnám tőle. És még melegszik is, mint a p.csa.
Lefutattam a vantage-et, csak úgy kíváncsiságból. És érdekes szaggatásra lettem figyelmes. Mikor "stabil" 30 fps körül mozgott, akkor is periodikusan belassult. Egy színuszgörbével lehetne felvázolni a téma megjelenítései sebességét, ahol az Y tengely alsó-felső kitérései jelentik a téma valósidejű renderelését, és a bullet-time szerű sebességet.Na ez mitől lehet?? Ezt észrevettem játékban is, csak nem ennyire feltünően. Warmongerben érdekesen mozgott a karakterem, "ugrálva futott", mint mikor berángat egy kocsi motorja a kengurú üzemanyagtól.
Pedig ott is megvan a 30-40 fps. Csak. Keveslem azt a 30-40-et 1280-ban... (8x AA, 16x AF, ultra high, "quality" textúraszűrési mód)
Persze a kép továbbra is töredezik (lsd előző post - red alert).
Előfordulhat mindez a táp alulméretezésétől? Bár úgy tudom, h ebben az esetben már megdöglött volna a vidkari és elkezdett volna szemetelni. De már nincs más ötletem. Mindennek faszának kéne lennie! De nem az. -
Teasüti
nagyúr
Én ezt nem értem. Nem tudom felfogni, h miben különbözik az a fánk egy játéktól?
Ez is D3D, az is D3D. Játék se pörög gyorsabban, mint a fánk... Pedig kéne neki, ha ki sincs használva a vidkari. És ezt nem értem, h miért nincs?!? Miért nem megy egy 10 fps-el gyorsabban, és akkor ki van hazsnálva a teljes kapacitás. Mi korlátozza be??? És azt h lehet megszűntetni? Procinak elégnek kellene lennie, sőt! Ramnak meg elégnek kellene lennie a procihoz... Akkor mi maradt még, ami visszafogja a vga-t?? Ménem teker 100%-on?? Ki kéne tudnom hajtani, de mégse tudom. EZT nem értem.mod: megjelenítési problémára senkinek semmilyen színű gőze sincs? Soha senki nem találkozott hasonlóval? Red alert 3-ban vízszintes scroll-ozásnál gyönyörűen látható, ahogy végigfut a képen...
És a renderelt képeken mégse látszik nyoma. (fraps)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
TTomax #16974 üzenetére
Nekem 1280-ban magasabban van az üzemihőfok (laza játék), mint pisti88+ kártyáján HD-ben furmarkban...
Még nem nyomoztam ki, h miért, de furmarkban bőven 100°C felett mozog. Játék alatt 86 körül.Megy az a ferrari azokon is 300-at.
Semmi nem gátolja meg a karit 1280-on egy +50 fps-re a HD-hez képest... Vagyis ugyanúgy ki van használva. Más kérdés, h úgyis vsync-el szoktam játszani... De jópár játék még ezen a felbontáson sem éri el a 60 fps-t... (amin néha csak csodálkozni tudok)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #16959 üzenetére
A megjelenítési hibára senkinek nincs ötlete?
Vettem fel fraps-el videókat, de képkockánként visszanézve nem jelentkezik a dolog. Érdekes volt figyelni, ahogy a Vdub egyenként kirajzolta a képkockákat, úgy végigfut egy vízszintes törésvonal a képen függőlegesen, mintha lassú lenne a képfrissítés és soronként jelenítené meg, mint a crt-knél.
Ez nem tudom pontosan mit jelenthet. Fraps az a képkocka feldolgozás és meglenenítés folyamatában pontosan mikor mentheti el a képkockát? A videómemóriából talán, mielőtt képernyőre kerülne? Mert akkor később történik a hiba a folyamatban...A moncsit kétlem, előző karival nem csinált hasonlót.
A hőmérséklet meg lehet a nem megfelelő pasztázástól is talán.
Előferdülhet olyan, h a borda nem érintkezik a hőtermelő felülettel?? Esetemben, mikor szétszedtem, akkor a ramok tocsogtak a kenőcsben, de érdekes módon a bordán nem volt nyoma pasztának.Ez főleg a hátlapján tűnt fel.
(akkor ezzel nem foglalkoztam túlzottan, a ventit kellett visszakötnöm) -
Teasüti
nagyúr
A venti szívó-oldala szabadon van, csak a többi felülete van takarva kb 1-3 mm-es távolságból.
100%-on. Rivatunerrel beállítottam konstans 100%-ra még terhelés előtt, akkor is felugrott 100°C fölé.
Házzal sztem nincs baj.Amúgy észrevettem egy komoly problémát. Ennek a kártyának széttöredezik a képe a moncsimon, mikor vmi gyors téma mozog rajta. Először csak 3D-ben tűnt fel, de hiába kapcsolgattam vsync-et (60 hz tft, DVI kimeneten), nem volt rá hatással.
Most meg épp dvd-t néznék powerdvd-vel, de itt is szétesik a kép horizontálisan gyors mozgásnál.(hardveres és szoftveres dekódolásnál egyaránt)
Aztán á la nature asztalon mozgattam egy ablakot, és lám, attól is töredezik a kép.Középen horizontálisan, mintha nem frissítene a moncsi két fél kép között. Pölö felső részen új képkocka van, míg az alsó rész el van maradva, és a régit hagyja fent - vagy nemtudom, h h jellemezzem...
Mi a .......... baja van a kártyámnak?!!?
-
Teasüti
nagyúr
Ilyet honnan leeht beszerezni??
Vagy ez egyedi barkács?
-
Teasüti
nagyúr
Accelero extreme kilőve, lévén 3 slot magas... Van másféle hűtő is 280-ra?
-
Teasüti
nagyúr
Nemtom, korábban már megsütöttem egyszer. Előző tulaj elfelejtette visszakötni a ventit...
Akkor lekapcsolt, de elképzelésem sincs, h mennyinél.Tehát nem bírja a 100 fokokat...
És most akkor? Ref hűtő van rajta, erre vállal garanciát a gyártó. És nem tudja hűvösen tartani? No comment.
szerk: mit lenne érdemes erre venni? Ami max ugyanilyen magas (mert szükségem van a helyre, vga mindkét oldalán van egy PCI - Asus P5Q Deluxe - és mind a kettőben van másik kari, amik a vga-val éppen milliméterre passzentosak).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #16947 üzenetére
Na próbáltam ezt a furmarkot. Extreme burning, meg msaa, meg post-process, meg istentöke: 108°C. (kb egy percig ment, de úgylátszik itt stagnál a hőfok) De nvidia system monitor így is "csak" 80-90%-ot mutat.
Lehet jól le kéne törölni a p.csába? Korrupt eredményt mutathat? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy olyan "gondom", h nem tudom kihajtani 100%-ra a karit.
Van 4,16 ghz-es c2d-m, 460-as fsb-vel, de bármit csinálok, a gpu usage (nvidia system monitor) ssoem éri el a 100%-ot.
Ez miért van?
Most épp boinc-al játszok, gpugrid projekt feladatai csak olyan 50-80%-ban hajtják a gpu-t.
Játékok se 100%-on. Ha jól néztem el, akkor a vga limites játék se pörgeti fel maximumra.Ezt nem értem. 4+ ghz minden vga-hoz elég kéne, h legyen. Vagy hol lehet a szűk keresztmetszet?
80% felett még nem láttam egyszer se.
Jah izé, gtx 280-ról van szó.
Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Kérdésem, h honnan lehet megismerni a 260+-os változatát? És drágább, mint a sima 260? A plusszos ugye 200b-s vagy sima 200-as?Árlistákon sehol nem látok feltűntetve + jelet.
Hetek kérdése és aktuális lesz a vásárlás...
Addigra tudnom kéne, h mit honnan veszek.Köszi előre is!
Üdv,
Teasüti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest