- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #22311 üzenetére
Most magadnak mondtál ellent,mert ha a gtx460 kifut a memóriából akkor az X2 is...lehet azon 1024bites vezérlő is ha kevés a vram... egyébként ha megnézed bőven elég a sávszélesség a gtx460-hoz... fullHD-ban meg persze nem kell minden csuszkát kihúzni a képernyőről,és akkor nem futsz ki az 1g-böl.továbbgondolva akkor egy GTX285 2G-s 512 bittel elégnek kell hogy legyen,márpedig ez nem igy van,fikarcnyit sem erősebb 1920-ban,mint az 1G-s...
-
TTomax
félisten
Én 260 SLI-röl váltottam 460SLI-re....persze az egy gigásra... 1920-ban játszok,és ide kevés volt a 896mega...elég sokszor kifutottam belőle,mert hét egy SLI-nél azt gondolná az ember mindent oda lehet tolni.Ezért aztán van olyan játék ahol duplázott az fps,de a nagy általánosságban 20-30%-ot gyorsult a rendszer játékok terén,igazából akkor mutatja ki a foga fehérjét a GF106 ha kicsit meghúzod,mert jóval több tartalék van benne stabilan mint a GT200-ban.GTX 260-ról viszont nem érdemes 768-as 460-ra váltani,mert alig erősebb,viszont kilapátolnál egy csomó pénzt amiért alig kapnál valamit.Tudom,furán fog hangzani,de ha nagyon upgrédelni akarsz akkor egy HD5850-et vegyél,azt biztosan megéreznéd,mert minimum 50%.os teljesítmény difi kell ahhoz,hogy elmondhasd érzel is valamit.Erre talán még a GTX470-en is képes,de mostanában azokkal elég sok a probléma.A hatezres radeonoktól pedig nagy csodát ne várjatok,ugyan erősebb lesz,de mivel egy csomó mindent kidobálnak a gpu-ból így teljesen új drivert fog kapni ami ati oldalon kb egy fél évet jelent mire rendesen optimalizálnak,és mivel erősebb lesz (ismét csak) így gyönyörűen el tudják helyezni az árait a mostani termékpalettába anélkül hogy komolyan árat kellene csökkenteni.Mivel nincs jelentős raktárkészlet,illetve felhalmozódás így nem várható drasztikus árcsökkentés.Egy szónak is száz a vége egy használt garis 5850-el járnál a legjobban!
-
TTomax
félisten
válasz
I. Richard #22180 üzenetére
hm hm...nehéz kérdés,de nem egyértelmű vga...tápot így azért kizárnám de nem véglegesen...egy uj op rendszert raknék első körben,aztán alaplapi bios frissítés...talán még arra nézz rá,hogy a PCI-E freki 100-on van e mindenek előtt.A további kérdéseidet küld el privátban amit tudok segítek,de ez nem a topicra tartozik.
-
TTomax
félisten
válasz
I. Richard #22176 üzenetére
próbálj meg alaplapi bios-t frissíteni,nézd át a memória időzítéseket,ha kell kézzel add meg,nézz rá a vinyódra,nem-e túl sok a bad sector.Nem biztos,hogy vga... valami kezdi megadni magát,vagy kevés feszt kap,ez akár a proci vagy a rami is lehet...ha a gép is lekapcsol akkor esetleg táp is lehet a ludas... azt irtad hogy semmi tuning ha ez minden alkatrészre igaz akkor ezeket járd végig,végső estben terheld a vga-t keresd meg mivel tudod magad is ezt előidézni,ha megtalálod akkor gari...
-
TTomax
félisten
válasz
csucsbicep #22151 üzenetére
Nagyon jó kis kari,igen jól húzható.Alapjáraton halkabb mint a gyári,viszont terhelésre felsüvít a venti rajta,én elég hangosnak éreztem....cserébe viszont 70-75 foknál feljebb szénné húzva sem melegszik... ha a zaj nem zavar akkor rendben van,de ha érzékeny vagy rá akkor nem ajánlom!
-
TTomax
félisten
válasz
intuicio #22121 üzenetére
Ja hogy driver ujratelepitéskor.....jaaa akkor mindent lenulláz ez a dolga,nekem is mindent újra kell kalibrálni,persze hogy nem marad meg semmi,hiszen nem biztos hogy az új driverral kompatibilis...erre nincs megoldás,de szerintem nem túl nagy gond az a 3perc kalibráció
-
TTomax
félisten
válasz
balcsy #21951 üzenetére
magas sípolás az... zizegnek a tekercsek, főleg játékok menüjében hallani... kapcsold be a vsync-et...ez nem fog elmúlni ilyen darabot fogtál ki...ha nem 2000fps-t tol hanem csak 60-80-at akkor elmúlik vagy mérséklődik.Tipikusan crysis menüben hallani pl... de cod4.ben is igaz ott a játékban...
(#21953) balcsy
Szerencsére én megúsztam a 280-al,viszont a GTX260SLI-böl az egyik ilyen volt... a gyári ref asus...
Most a 460SLI-ben mindkettő csendes... ha van gari cseréltesd ki. -
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #21882 üzenetére
A Gainward GS hangos,de 74 fok fölé nem megy nekem is ilyen van itthon!Nagyon jól húzható,de picit tényleg hangos.Amúgy emelt órajelei vannak... 626/1350 azt hiszem,,,ja és a memória is jól megy rajta...ha nem akarsz sli-t akkor azt vedd meg...de amúgy melyik store?
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #21820 üzenetére
Én nem mertem feszelni,mert nem volt stabil a plusz fesztöl.... 700/1500 alatt valahol ha ezt el tudod érni fesz emelés nélkül akkor jó darabot fogtál ki... nekem stabilan 1486 volt a shader ami ment, a core-ra nem emlékszek... 680 körül, a memok simán mennek 1250-et....
-
TTomax
félisten
Most nézem a képed..."enable 2gpu"...jahjj ez fájt.. sorry fáradt vagyok...
-
TTomax
félisten
válasz
SpeedR #21790 üzenetére
A közelben nincs a GTX260 a GTX460-hoz...húzhatod akárhogyan.Persze a GTX460-at is húzhatod.. egészen a 470-ig...hidd el nekem a GTX280-ra ver úgy kb 10%-ot de ez sok mindentől függ... DX9-ben úgy vettem észre nincs akkora előnye,mint DX10-ben.
Itt már sok vita volt arrol hogy megéri-e GTx260-at venni mert azt fel lehet húzni úgy hogy egy alap GTx280-ad legyen... nem lehet.. nem ugyanaz a kettő,nem ugyanannyi vmem...meg nem ugyanannyi cucc van benne... persze én az 1G-s 460-rol beszélek.. a 768-as kistestvérét nem tudom... -
TTomax
félisten
Hát elköszönök fiuk,jó volt itt... a GTX460 topicban folytatom az SLI persze marad...
-
TTomax
félisten
Én a GTX295-öt nem probáltam... és én is sokáig gondolkodtam.Mivel a GTX295-töl félek,ugyanis ha ott beáll valami akkor a VGA kuka.. a 260SLI-nél pótolható marad még a gari lejárta után is.A másik ha egyszer el akarom adni akkor egyesével jobban elviszik,és kevesebbet bukok rajta.A lapomat nem igazán fűti fel a 260SLi,igaz nekem egy igazi SLI/CF lapom van mert nagyobb a hely a két PCI-E slot között.Teljesítmény pedig megvan így is rendesen... Nekem nagyon bejött gtx260 sli,ugy néz ki marad is egy darabig.
-
TTomax
félisten
válasz
sestertius #21600 üzenetére
Feleségem
Köszöni a dicséretet -
TTomax
félisten
válasz
sestertius #21592 üzenetére
Nekem is az egyik 260-om olyan de mivel rálóg a tápomra így az sem tud elég levegőt szívni így semmivel sem hűvösebb mint a ref...most nézegetem a házakat de ami nekem kellene az olyan 2-250 font,annyit meg nem adok egy házért,nem azért mert nincs hanem azért mert annyit nem ér...
-
TTomax
félisten
Meg vagytok ti örülve 280SLI-t építeni... vizet is vesztek rá???a 260SLI-t alig tudom 75-80 fok alatt tartani,pedig kimondottan olyan lapot vettem amin nem lognak egymásra a slotok... a single GTX280 terhelve veri a 85 fokot,tapasztalatból mondom többet nem nagyon szeret.Szerintetek akkor egy olyan lapban ahol egymásra lóg a két kari mennyi lesz a felső hőmérséklete?Jahm meg egy HX850 szintű táp bekészitése kötelező... Multi GPU-s rendszert nem szabad abszolút csúcs VGA-ból építeni.Legalábbis NV-nél nem.Amúgy egy GTX260 SLI is bőven elég mindenre 1920-ban.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
VRM-et lehet nem mér,nem tudom mert rivában néztem a GTX280-at,ezeket meg afterburnerböl nézem.Az órajelek meg pontosan ugyanazok...ugyanazt enged a 260 is 24/7-re mint a 280 engedte nekem,mégis jóval kevesebbet fűt...szerintem nem is a10%-al kevesebb SP miatt hanem az 55nm miatt...
-
TTomax
félisten
Hát nem tudom hova írja le...minden gondom megszűnt ezzel a driverral... végignéztem a játékokat... NFS Shit lagok megszűntek 90-120fps,metro kisimult 50-80 fps,BF2 villogás megszünt kép kisimult... 60-90fps...GTA4 kisimult,néha így is mondjuk leesik a bugos helyeken 30fps-re de ez a single gtx280-al is láttam... Borderlands 59.0 - 61.2 fps...AvP 100fps felett folyamat...Just Cause kimaxolva (csak a water gpu szimuláció nem) 40-70 fps sima mint a tükör...mást nagyon nem is próbáltam.Életem legjobb döntése volt a GTX260SLI,pedig nagyon féltem a CF-es tapasztalatok miatt.Igaz két napig kerestem a fogást,drivert OC-t,profilokat meg mindent de megérte.. aki ilyesmin gondolkodik annak nyugodtam merem ajánlani,esetleg ha kell mérek is szívesen,gyanítom lesznek itt majd még páran tulajok...
-
TTomax
félisten
nahh megvan az fps negyedelö effekt... dx10 full dynamic light... nahh igy már rögtön csak 90-120 fps... gyönörüen megy az sli.... 90% felett van terhelve minkét kari... persze a lagolás megmaradt ebben a clear skyban is...
-
TTomax
félisten
Stalkerozik itt valaki???Az lehetséges hogy nekem 2-500 fps-em van??Kicsit sokallom...
-
TTomax
félisten
válasz
Buflák_bácsi #21447 üzenetére
Az 55nm nem megy fel 90-re... én igaz saját venti profilt használok az SLI miatt de 80%-ig megy fel a venti max és marad a 74-75C fok...nekem a 80fok alatti gpu fontosabb mint a zaj,mert azért két GTX elég zajos... a Gainward GS viszont 65fokig megy fel,igaz most alig hűvösebb mivel "le van fojtva" a két ventije, közel vannak a táphoz mert a házam alsó tápos a HX850 meg elég hosszú ...egyébként még sosem élveztem a Metro 2033-at ennyire, DX10-ben very high-on AAA-val nagyon szépen megy 40-70fps...néha picit húzza a képet,de a látvány nekem nagyon bejövös...
-
TTomax
félisten
válasz
ADAM1337 #21440 üzenetére
Hát igen... de mondok egy-két játok amivel nem szabad játszani,vagyis inkább jobb ha lekapcsolod az sli-t... GTA4,NFS shift... így hirtelen.
Egyébként én azért döntöttem igy mert egy két GPU-s szörnyet nehezebb eladni,és ha valami behal rajta akkor kuka... sli-nél árnyaltabb a helyzet... -
TTomax
félisten
BF2, 16XQAA,16AF 1920X1080 60-100fps... egy valamit nem adhatsz rá HBAO-t... illetve ráadhatod,de elkezd rángatni holott 60 alatt sosem lesz az fps-ed...egyszerűen kisimul ha nincs rajta...
-
TTomax
félisten
Amúgy ennél már a gtx295-ök se mennek sokkal jobban...
-
TTomax
félisten
Ilyen jót régen GTA4-tem... visszajött a kedvem játszani...
-
TTomax
félisten
válasz
Gyula84 #21364 üzenetére
Az ATI driverekröl annyit,hogy pár napig volt egy X1050 a gépemben egy RV370, a mai napig itt van az ATI CCC elérése az asztali jobb klikkes menüben pedig mindent bedobtam... ez a 10.2-es catalyst volt,kell a francnak ez csak a gond van vele....
Amúgy meg játék közben 65 fokos a GTX260,nem üvölt nem süvít,és hát a 4890-en nem nagyon van mit húzni hiszen azt már gyárilag megtették,gyakorlatilag nem sokat gyorsul a tuningtól,ne úgy mint a gtx260 ami éppen hozza a GTX280-at,bár 1920-ban a "csak" 896Mb akár fájó is lehet...
Ami viszont nagyon fontos,az a GTX-ek kiegyensúlyozottsága. -
TTomax
félisten
Hát eladtam a GTX280am,hogy majd veszek fermit.Mivel az árak elszálltak így visszatértem egy Gainward GTX260 GS-el...nagyon meg vagyok vele elégedve.Hezitáltam mert volt egy HD4890 is ugyanebben az árban,de aztán amint megláttam a dupla ventit,rögtön győzött a kíváncsiság...
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #21078 üzenetére
pedig lehet.... ha nem ingadozik az fps és kiegyensúlyozottabb akárhova fordulsz akkor azt te gyorsabbnak érzed,ez van.Erröl sok ember nyilatkozik aki NV-re vált...
(#21080) tzsolesz
5850-röl nem tudok nyilatkozni mert nem próbáltam de ezek a GTX biztos hogy egyenletes fps-t tolnak... lehet nem megy úgy nincs annyi fps,de az kissé ingadozik akármi van... -
TTomax
félisten
Én is eladtam a GTX280-at... most egy GTS250-et nyúzok addig,meg vagyok döbbenve mert 1920-ban nem kell mindent levenni mediumon szinte minden megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest