- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
Scholes9 #20098 üzenetére
Értem én, hogy nincs húzva, mert gyári OC-s. Én is olyan biost írok bármelyik kártyára amilyet akarok, amennyit bír stabilan, és soha többet nem kell semmilyen progival buzerálni.
Egyébként meg most nézem, hogy AMD-ATI chipes lapod van, abba lehetnek kompatibilitási problémák, egy ismerősömnek egy Asus 780-as lapba el se indult a GTX260, P45-be meg hasít mint a szél.
Nálad is lehet ilyen gond is. -
Alister71
nagyúr
válasz
Scholes9 #20096 üzenetére
Próbáld meg downclock-olni a kártyát, állítsd be rajta az eredeti órajeleket.
Nekem egy 3870 TOP csinált pár hülyeséget, az is kicsit sokat kapott gyárilag a tuningból, rátoltam egy sima biost, azzal tökéletesen működött. A 850-es órajelet így visszavettem 777-re. Próbálgattam, kb 810-ig volt stabil, felette kifagyott, vagy hasonló üzenet jött a drivertől. -
dz1
tag
válasz
szimi57 #20031 üzenetére
Ez elég érdekes mert nekem is ugyan ilyen karim van, de nálam 76fokig melegszik furmark alatt, ha jól látom akkor bios a verzió is ugyan az. Nálam 70fok felett kezdi el automatikusan felfelé szabályozni a ventik ford. számát. Nálad automatikus ventilátor szabályozással mentek a ventik Furmark alatt?
-
TTomax
félisten
válasz
Scholes9 #20092 üzenetére
Nekem pontosan ugyanilyeneket csinál a GTX280-am a 196.34-el... akkor fordul elö ilyesmi ha 3D-s terhelés alatt a böngészöben matatok,nagyon tele van a hócipöm vele mert mindig ugy érzem megoldottam egy ujabb bétával de mégsem... amióta beépitették a flash gyorsitást azota vacakolnak a driverek... még mindig a legstabilabb driver a 182.50,próbáld ki te is hátha rendbe jön... amugy nem garis probléma.Amikor megáll a kép akkor szépen levált a kártya low3D-be és addig ott is marad amig amig ujra nem inditod...az orajel és a hömérséklet az mindegy,nekem csinálja 58 fokon alapon is ... a 190-es driverekkel sajnos elég sok gondom volt eddig...
Szerk,most jut eszembe valaki irta hogy letöltött valami béta flash lejátszót az Nv oldalárol és megoldodott a probléma... utánnanézek...
-
Scholes9
nagyúr
Gyári órajelen hagytam, 680/1500/2500, de így már teljesen stabil, h beállítottam a ventijét fixre.
szimi57: úgy tűnik megoldottam, átraktam a monitort a dvi részre egy átalakítóval, egyelőre nem csinálja a hibát, remélem marad is így és akkor minden rendben lesz a kártyával végre
-
Scholes9
nagyúr
Ilyennel találkozott már más is? [link]
-
Laraxior
titán
sikerült új órajeleket prezentálnom erre a "hibrid" nyákos VGAra
720/1512/2430MHz
a GPU-t és a ramot emeltem meg... ránézek majd mi a vége. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Scholes9 #20081 üzenetére
No, szerencsére semmi baja a karinak, egyből feltoltam 100%-ra a ventit és hült 25 fokot a kártya...Furmark 65 fok alatt tartotta így egyből nem volt textúrahiba meg fagyás, mivel szénné van húzva gyárilag gondolom alapból is jobban melegszik, legalábbis ez derül ki, igaz így a hangja elég brutál, de majd kikisérletezem, hogy hol az a határ ahol nincs textúrahiba/fagyás és nem is 100%-on megy a venti, köszi a segítséget mindenkinek
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Scholes9 #20079 üzenetére
Pl: EVGA Precision
85-90 fok Furmark alatt teljesen normális. Vonjál le belőle 10-15 fokot és megkapod, hogy játékok alatt meddig mehet fel kb. Precision-el lődd be a ventit 70%-ra és nézd meg úgy is a játékot amiben fagy. Sanszos hogy inkább memóriahiba.
-
Scholes9
nagyúr
Hát ez gyorsan kiderült, 85 fokra vitte fel Furmark és kb. 3 perc alatt jelentkeztek a textúrahibák, 5 perc után meg az egész gép megfagyott, hát nagyon örülök mondhatom, mi a teendő ilyenkor
Olvastam, h melegszik a GTX rendesen,de hogy ennyire vagy ramhibás lehet? Egyes teszteket néztem ott 90 fokra is felmentek egyes kártyák mégsem volt gond velük.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stawros #20073 üzenetére
SLi jó pofa dolog de dupla ár és fogyasztással szemben nem kapsz dupla teljesítményt. Ráadásul amelyik játéknál nincs SLI profil/támogatás ott csak annyit ér mint ha 1db lenne.
Sztem GT200-as szériára nem igazán érdemes költeni. Tavaszra jön az új széria a Fermi, inkább várd ki.Még ha nem is lesz olcsó/rá pénzed a GTX-ek árát akkor is lenyomja.
mod:
Scholes9: Akkor nem hinném, hogy vga hiba lenne. Esetleg patch a játékhoz? Furmarkal tesztelj, ha ott nem gyengélkedik a vga-d akkor HW hiba kb kizárva.
-
stawros
tag
-
Scholes9
nagyúr
A mostani legfrissebbel és a novemberivel is ugyanúgy hibás a Clear Sky, Warheadet nem néztem csak a legfrissebbel, de a többi játékkal hibátlan a kártya, érdekes. Holnapra megjön az új táp és, ha még mindig gond lesz Clear Skyban akkor egy még régebbivel megnézem. Mondjuk lehet túlmelegedhet, de akkor meg fura, h minek húzták ennyire fel Gigabyték
-
zed1983
őstag
Van olyan accelero ami GTX 260-ra felszerelhető?
-
Scholes9
nagyúr
Gyenge táp okozhat fagyást meg textúrahibát? Amit vettem GTX 260 hát nem bírja a Chifi 450, holnapra érkezik a Corsair VX 550 amivel persze nem lesz gond, csak azért kérdem, mert remélem nem a karival van a gond, amiért textúrahibát okoz a Clear Skyban pl. GTA 4-el nincs gond, viszont a Warhead meg lefagy és egyszer már ki is kapcsolt a Chifi alatt a gép, ami persze táphiba, kérdésem lényege, h a lefagyások és a textúrahiba is a táp miatt lehet?
-
rumkola
nagyúr
válasz
rup1u5 #20061 üzenetére
pedig létező dolog...
néha észrevettem én is (ati vga-nál mégjobban)
viszont több dologgal összefüggésben lehet mert nálam megoldott ilyet már driver csere (kotor 1-nél szinte az összes bétás forceware mikrolaggolt, a whql viszont nem), AA kikapcsolása, vsync buherálás, ill. erősebb procira cserélés -
rup1u5
nagyúr
válasz
vhunor #20048 üzenetére
Nem tudom. Az én 260amon még nem találkoztam ezekkel a beakadásokkal.
(még fullHD-ban sem)
-64bit és -128Mb nem akkora érvágás, hogy rögtön akadjon az ami 280-on vaj.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy elhiszem amit írsz az akadásokról de nem biztos, hogy az a fent említett minimális, hátrányból származna.
esetleg user error? -
Laraxior
titán
válasz
Bulitt #20051 üzenetére
én úgy vagyok vele, ha tudom hogy bír többet,márpedig ezek bírnak akkor miért ne menjen...és mivel jelentős teljesítménynövekedés is elérhető vele,ezért nálam szinte alapdolognak számít.
használhatnám 3GHz-en is a procim,de 4.5-ön már eléggé meggyőző teljesítménye van
Olyan mint amikor valaki vesz egy BMW-t...megy az 50el is,nem is arról van szó,de azért odataposnak neki,mert benne van a 250 is
az enyém is tudja a megfelelő órajeleket,megfelelő hűtéssel,amiről természetesen gondoskodtam,így teljes biztonságban tudom a dolgaimat,amik nem 2-3 hónapra szólnakJelenleg szerintem 1-2 évig kihúzom ezzel...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stawros #20040 üzenetére
HD felbontásnál már van értelme de inkább akkor már GTX280-at vegyél, erősebb GPU többet nyom a latba mint a 896 helyett 1792MB memó. Jah és 280-on már 1GB ram van az meg elég bőven még.
mod:
A nagy memós nyákja meg ugyanolyan (sok)féle mint a 896-osoké, csak éppen dupla adatsűrűségű mem chipek vannak rajta/tuk. Vmivel gyengébbek tuningban is ezek a változatok de nem vészesen.
-
szimi57
őstag
A legutóbbi képen alul az EVEREST mutatja a ventit 1400 on pereg, ez kb. 30 %. A hőfok nem megy tovább, maximum a venti megy fel 50 %-ra. Ezt a hőfokot ugy értem el, hogy a kari biosban mődositottam a venti vezérlését lineárisra és lejjebb állitottam a hőfokokat.
Csak ennyi. -
stawros
tag
Sziasztok,kérdésem a következő lenne,szerintetek mennyivel lehet jobb az 1792mb-os verziós gtx 260"teljesitmény",ill.megéri e beruházni rá?Ebből is van 1 ill 2nyákos verzió? Jelenleg 1db 896mb-os XFX van nálam.üdv
-
vhunor
őstag
4850-ről nem meglepő.
-
Scholes9
nagyúr
A Gigabyte SO kártyája: [link]
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Laraxior #20010 üzenetére
Inkább dicsérjük meg!
Első hsz-e itt és kifogástalanúl be tudott tenni egy képet!
Ilyet se láttam még itt pedig nem 2 de nem is 6 éve regisztráltam ph-ra.
Végre egy újonc akinek nem kell elmantrázni, hogy:
"eznemcset, szerkesztésgomb, alapelveket olvass, tanúlj meg linkelni, használd a keresőt"
Épp ezért gyanús is hogy valakinek a másodregje........hmmmmm... -
Laraxior
titán
első hsz..nézzük el neki....
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
ADAM1337 #19957 üzenetére
A probléma user error volt.
Vga cserénél a monitor auto kalibrálást tol és van egy opció phase a neve (Hasonló mint régi tv-knél a finomhangolás) ki kell tapasztalni hogy jó de a szélső értékeken van egy pici remegés. Eddig mondjuk még nem tapasztaltam hasonlót, pedig mindig DVI-n volt a jel. -
atee
őstag
Sziasztok!
GTX 260 kártyához milyen tuning progit ajánlotok?
Nem vagyok jártas benne, de most kicsit felpiszkálnám. Kíváncsiságból.Köszi
-
bakesz007
csendes tag
Hali!
Olyan gondom lenne hogy vettem egy Galaxy gtx260+ kártyát és
az a gond hogy kikapcsolom az nvidia vezérlőbe hogy ne menyen
hang át a kábelen egész addig van hang amíg el nem indítok egy játékok!
Ha újra visszakapcsolom és utána le ( NVIDIA vezérlőpult : hang engedélyezése - tiltása ) akkor megint van hang, de így sajnos
játék alatt nincs!
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Külpolitika
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest