- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vadasz70
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13797 üzenetére
asus k52j De halottam olyat hogy a biosban lehet valamit állítani hogy elfogadja csak azt nem tudom hogyan.
-
-
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy vettem a a laptopomba 8 GB ramot most 3 GB van benne de viszont nem akarja betölteni a windowst mindig le áll és újra indul a bios látja nincs valami ötletetek miért az igaz hogy a régi 1066 mhz az új 1600 mhz de úgy tudom ettől mennie kellene, köszönöm
-
-
válasz
tpeter77 #13791 üzenetére
Ebbe első generációs Core i sorozatú processzor való. Olyan mobil processzort keress, ami Core i3, 5, 7 és utána három számjegyű, nem négy.
Az aprón talán találsz, de nem sok van ezekből.
Grafika nem lesz jobb, a mobil vonalon az Intel ugyanazt a HD IGP chipet tette az összes első generációs mobil processzorba. Csak az órajel tudn nőni/csökkenni, a TDP keret függvényében.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #13789 üzenetére
Böngésző (sok ablakkal), mellette 3D szeletelő, vagy 3D tervező, levelező program.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
CPU kiválasztásában kérném a segítségetek. Van egy régi HP ProBook 6550B laptopom, melyben a processzort erősebbre szeretném cserélni.
Főleg grafikai téren szeretnék egy kis javulást, mert ebben nincs VGA kártya. Milyen cpu-t vegyek, amit még a lap le tud kezelni, és megnöveli a gép teljesítményét grafikai téren?
itt egy teszt a laptopról, ilyen az enyém is, csak az enyémben 2.53GHz-es az i3-as, a hdd helyére pedig SSD költözött.
Köszönöm. -
-
-
GreenIT
tag
Laptopokhoz es PC-khez vagy egy kis csavargyujtemenyem, mit gondoltok, erdemes oket megtartani, szuksege lehet ra valkinek, vagy hagyjam oket a regi cegemnel, mert szinte minden laptopba egyediek kellenek?
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #13783 üzenetére
1db 8Gb-os modul van a gépben, és egy szabad hely...
-
dugo_
veterán
válasz
Thunderzolee #13783 üzenetére
Nem írta, hogy mind a kettő foglalt és gondolom 8+4-et akar.
Ebben az esetben 8GB lesz dual channelben felcímkézve, ha abból kilép, akkor singleben éri el a gép a maradék 4-et. Ennyi a hátránya. Ha most elvolt 8-cal singleben, akkor a 12 még jobb is lesz.
Frekvencia mellé a CL értéket is érdemes párosítani.
-
válasz
Ice-ozsé #13781 üzenetére
Itt keress kijelző cserés hirdetőt.
Ilyeneket:
hardverapro.hu/apro/notebook_kijelzo_bazar_8/friss.html
Vagy:
hardverapro.hu/apro/laptop_kijelzok_akar_beszerelve_is_2/friss.htmlDe ha átböngészed a hirdetéseket, biztosan találsz olyat, amit bele is szerelnek.
Szedd le a Moninfót, azzal ki lehet olvasni milyen panel van benne most pontosan, és pl. hány pines a csatlakozója:
https://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm -
-
Ice-ozsé
tag
(tag)
(Szerkesztés)Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy régi laptopom, amit a beteg fiam használt és nagyon ragaszkodik hozzá.
Samsung Series 5 NP535U3C
Sajnos kijelző cserére szorul, az már meg lett állapítva, de sajnos nem találtam szervízest akinek van illetve ki tudná majd cserélni.
Próbáltam, hogy veszek egy másik laptopot, de sajnos mint írtam a fiam beteg és ragaszkodik hozzá.... De ez nem is ide tartozik.
Kérem aki tud ötletekben segíteni az segítsen.
Előre is köszönöm a segítséget. -
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #13775 üzenetére
-
m1st3r
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy Lenovo E540 laptopomba tennék +8GB ram-ot (van még egy szabad hely). Jelenleg egy "Hynix 8gb 2rx8 pc3l 12800s" van benne. Találtam a neten ugyanilyet (szerintem) jó áron: ezt Az egyetlen különbséget a memória felső sorában az adja, hogy az én laptopomban lévőn ez van: 8GB 2RX8 PC3L - 12800s - 11 - 13 - F3, míg azon, amit találtam ez szerepel: 8GB 2RX8 PC3L - 12800s - 11 - 12 - F3 A kérdésem, hogy van-e ennek bármilyen jelentősége? Vagy megvehetem így is?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Imy
veterán
DELL E5470-ben 8Gb RAM-om van, amiből időnként már csak 1-2Gb szabad.
A 8Gb-os modulok drágák, de 4Gb-os modulok eléggé hozzáférhető áron vannak. Valami hátránya származna ebből? Sebességre mindkettő 2400MHz lenne. -
válasz
feltamadas #13774 üzenetére
Na, ez rendben van, úgy tűnik 800-as FSB-vel megy most is.
Tedd bele nyugodtan, vinni kell a T9300-at is.
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #13772 üzenetére
-
-
válasz
feltamadas #13771 üzenetére
Bele kéne szerelni, ha megy vele, akkor viszi, ha nem, akkor nem viszi.
Meguntam a keresést, nem találok rá érdemi infót.
Ez is egy olyan chipsetes gép, ami vagy GL40, vagy a chipset család teljes értékű GM45-ös chipkészletével van szerelve. Ez utóbbi esetben menni fog benne a 800-as FSB-s processzor is.A jelenlegi T4400-ra mit ír a CPU-Z? Mekkora FSB-vel megy a processzor? 200MHz-en? Akkor vinni fogja a T9300-at is.
-
feltamadas
tag
Szép napot!
édekelne hogy szerinted működne eben a laptopban Fujitsu Siemens Amilo Li 3910
ez Core 2 Duo T9300 SLAYY 2.5GHz, 6MB, 800MHz
jelen pillanatban egy T4400 működik hibátlanul -
mokus
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13769 üzenetére
Win7 újrarakás megoldotta
furcsálltam mert elég ritka az, hogy proci csere miatt ujratelepítés. de mindenesetre megoldódott
(de eddig még csak egy másik HDD-re telepítettem újra próbaképp, h ha mégsem akkor ne kelljek küzdeni a progikkal meg a driverekkel de nem úszom meg)
Márcsak a két proci között nem tudok dönteni. (sztem a turbo boost nem mérvadó mert az sztem nem fog menni.)
Intel® Core™ i7-2630QM Processor
vagy
Intel® Core™ i5-2430M ProcessorMi a véleményetek ?
-
-
GreenIT
tag
Lehet valahogy javitani kitagult usb csatlakozot laptopon?
Ugy tunik, a gyakran hasznalt usb port idonkent nem akar felismerni gyakran hasznalt pendrajvot, ritkan hasznaltban semmi gond nincs vele, es erezhetoen szorosabb a bedugas-kihuzas soran a kapcsolat. -
Tim82
félisten
válasz
GreenIT #13765 üzenetére
Bőven a Core 2 Duo-s laptopok előtt volt CardBus-os külső videókártya, mint pl. ez. Annak a teljesítményéhez képest mindenesetre a Core 2 Duo-s integrált videóvezérlők tudása a megtestesült űrtechnika.
Ami széles körben elterjedt, a sokkal gyorsabb Express Card-ra, vagy mini PCI-express-re épülő megoldások, ezek viszont vagy nem fognak menni C2D-s notival, vagy nem a videókártya lesz a gyenge pont. Idevágó topik: [link]
-
GreenIT
tag
Ide iranyitottak ezzel a kerdessel:
Core2-es laptopokhoz letezik picimacis videokartya?
Mindegyiken "alaplapi intel" van, ami, ugye, nagyon lefogja a gepet, keresek valami lehetoseget, hatha... -
Ezt a gondot a cpu pasztázás nem fogja megoldani, mivel gyárilag ezek a gépek igen csak komoly pasztázást kapnak. Én inkább a hütés gondját vetném fel. Ha elküldöd a gép service tagját meg látom mit tudok kezdeni vele. Egyébként az összes Dell gépre euro garancia van. Megnézem a service tag alapján ha gyárilag méf garos akkor nincs semmi gond de ha nem akkor van másik út is.
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
Jo megbizhato szervizt tudtok e ajanlani?
Adott egy alienware ami meg ugyan garis de itthon a dell nem foglalkozik vele (nemetbol vasarolt)
CPU pasztazas lenne valszeg mert 10p jatek utan 103 fok lesz es throttling bekapcsol...akkor szaggatas.
Ujkora ota csinalja.
Lehetoleg Pesten kenek
Koszi
Z -
mokus
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13758 üzenetére
Cores : 1 Threads : 2
miért nem cores : 2 threads : 4
Linuxba is néztem system monitort ott is csak CPU1 -et ir.
Aida64 is csak cpu mag 1.
Turbo Frequency-t sem hasznalja. 2.4ghz-nél nem megy feljebb 3.ghz-re.
Más ötlet ha eddig rosszul néztem azt, hogy hány magot használ ? -
válasz
simii16 #13750 üzenetére
Intel 945GM chipset.
Foglalat, Socket M, ahogy már írták is.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M -
-
mokus
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, processort cseréltem a laptopomban és az lenne a problémám, hogy csak 1 magot használ ? (mellékelek pár képet )
kiprobáltam egy másik procival is "Intel® Core™ i7-2630QM Processor" ami ugye 4mag/8szállal rendelkezik ha jol tudom de sajnos ennél a procinál is ugyanezt produkálja ( 1mag/2 szál )
valami ötlet, hogy mitévő legyek ?
Amúgy eszközkezelőben felismeri a procikat rendesen, az i5 4X van ott , az i7 az 8x
Laptop egy asus k53SDVálaszokat előre is köszönöm!!
-
simii16
aktív tag
Sziasztok,
Van egy öreg Fujitsu S7110 laptopom, amiben jelenleg egy T5500 üzemel. CPU támogatási lista után túrtam a netet, de nem nagyon találtam érdemi infót. Mit lehetne tenni ebbe a matuzsálembe, amit képes kezelni?
Aprón lenne egy P8400 a közelemben, ez menne vajon benne?Köszönöm előre is!
-
válasz
pocokmotor #13745 üzenetére
Ha az lcd átvezető kábel megfelelö akkor mehet a full hd bele.Ha nem akkor kábelt is kell cserélni.Azt nézd meg , hogy ezt a típust gyártották e full hd kijelzővel. Ha nem akkor kábelt sem tudsz szerezni hozzá.
-
pocokmotor
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos tönkre ment a laptop kijelzőm.Lenovo g505s.15,6"-os 1366x768.40 pines csatlakozással.Bele tudok tenni full hd kijelzőt?Tudom e valahol ellenőrizni kezeli e majd?
Köszönöm. -
Tim82
félisten
válasz
bgabor1973 #13742 üzenetére
Azt nézd meg, hogy nem HM70-es chipset-es-e az alaplap. Ha igen, akkor azért kapcsolgat le. További infók a témában a topikból.
-
bgabor1973
csendes tag
Sziasztok!
Bízom benne, hogy vannak itt olyanok, akik elég pengék a számítástechnikában, mert elég furmányos a problémám, amiben szeretném a segítségeteket kérni.Van egy Samsung laptopom (300E5C-A02 HU), Intel Celeron B820 procival. Processzor cserére vetemedtem. Mivel eléggé processzor specifikus az alaplap, alaposan utánanéztem A választásom egy Intel SR044 I5 2nd 2,6 Ghz processzorra esett. Beszereltem, fel is ismerte, és nagyszerűen működött, kb 40-50 percig, és utána kikapcsolt a gép. Ujraindítás után, megint 40-50 perc, és kikapcsolt. nem melegszik, hardveresen-szoftveresen semmi baja, mert a régi procival gyönyörűen dolgozik. Az eseménynaplóban sem találtam, semmilyen kritikus, a működésre utaló hibát, ami a kikapcsolást kiváltotta volna. Kénytelen voltam visszarakni a régi processzort, mert az újjal folyamatosan kikapcsolgat. Valakinek, valami ötlete? Esetleg találkozott más valaki ilyen dologgal? feltöltöm a leállás előtti, és az utáni eseménynapló bejegyzéseket.
Köszi előre is a segítséget
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Nem tudom ez itt mennyire off, de nem tudtok megbízható forrást laptop akkumulátor beszerzésére? (8440p -be kellene, ha lehet nem horror áron. Google első aztán kész?)
-
drup
junior tag
2 GB PC6400 vagy hasonlo erdekelne, tudnatok forrast ajanlani?
2 db 1 GB-at kellene 2x2 GB-ra novelni, hogy hasznalhato maradjon a laptop. -
moleculez
veterán
Lenovo Z50-70
Munka közben egyszer csak egy halk pukkanás a töltőcsati felől (mint egy másnapos szöcske pukizása), majd örök nyugovóra tért. Se töltőről, se telepről nem kapcsol be. Valami cserélhető alkatrészt vert meg a delej, vagy gyakorlatilag akármi lehet? -
Perijon
tag
Sziasztok!
Bízom benne, hogy jó helyre írok a kérdésemmel. Van egy ASUS ROG 551JW laptopom. A gyári 8GB RAM dolgozik benne. Mivel a szerkezet kiválóan működik, ezért sokáig nem szeretném még lecserélni.
A kérdésem az, hogy az időtállóság miatt érdemes lenne bővíteni a RAM-ot 16GB-ra? Tudom, az SSD lenne nagyobb lépés, de az most egyelőre nem játszik.
-
VJZ
csendes tag
Szerbusztok, egy Sony Vaio SVE1713Y1EB laptophoz keresek VGA-t, eredetileg egy HD7650M van benne.
Hol kéne keresgélnem?
(Gondolom, más nem megy bele)
Annyira semmit nem találni a témáról, hogy az valami borzasztó...
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/sony/vaio-sve1713y1eb-p175407333/ -
gforg78
csendes tag
válasz
gforg78 #13726 üzenetére
... Azt hiszem, közben eszembe jutott a probléma forrása ... anno, amikor a mostanira frissítettem a BIOS-t, állandóan ment a gép hűtése, hangos volt nagyon. Utánaolvastam, találtam is egy leírást, amely alapján patch-eltem a DSDT táblát (emeltem az egyes ventilátor fokozatokhoz tartozó hőmérséklet értékeken) - szóval belepiszkáltam a BIOS-ba (vagy valami ilyesmi) és sztem ez lesz az oka annak, hogy az új CPU-val a BIOS "fel sem ébred" ...
Hmmm...
-
gforg78
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, van egy HP 8710w laptopom, amit nagyon szeretek, megszoktam Egy Intel C2Duo T7700 CPU dolgozik benne, SSD, 2x2 Gb Ram, stb.
A minap sikerült ebay-ről relatíve olcsón rendelnem egy T9500-as CPU-t, ami - elvileg - a leggyorsabb, még a gép által kezelt CPU. Volt egy kis időm, a biztonság kedvéért a hivatalos szerelési útmutatót is letöltöttem, és annak alapján ki is cseréltem a régit az újra, de bekapcsolás után - még mielőtt a bootlogo(?) megjelenne - 102-es hibaüzenettel - System Board Failure elakad a gép, a BIOS-ba sem tudok belépni. Ha visszateszem a régi CPU-t, minden jó, de a T9500-zal nem indul el. Átfutottam a netes fórumokból párat, de hirtelen semmi támpontot nem találtam. Van valakinek közületek ötlete, mit kell/lehetne megpróbálni, hogy működjön a T9500-zal a gépem?
A BIOS a legfrissebb (hehe, 2011.07.12.) az F.20 kódjelű.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
Üdv, Gforg
-
illjo
senior tag
Sziasztok! Remélem, nem megy túlságosan félre, de talán a csere téma áll a legközelebb a kérdésemhez. Adott egy HP Probook 640 G1 notebook egy HP DWDRW su208FB ODD-vel. A specifikációk ellenőrzése meg úgy ránézésre is (bár makogom csak ezt a témát, bocs ha hülyeséget vagy túl nyilvánvalót stb kérdezek) az egy 9,5mm-es cucc. Az ODD-t ki szeretném cserélni HDD-re, mivel most csak egy 128GB-os SSD van a HDD helyén és az kevés, de jó az ott ahol van, SATA 3-es interface-el. Így hát rendeltem a manőverhez egy ODD - HDD beépítő keretet, ami 9,5 mm-es. Eddig számomra simának látszott, de jött a csavar, mint a főzőműsorokban. Úgy néz ki, egy 7mm-es HDD-t találtam ami megfelelne több szempontból. Megoldható ezzel a HDD-vel és kerettel a csere? Előre is köszi a választ!
-
válasz
lostprophet #13714 üzenetére
Ha küldesz egy fényképet a foglalatról akkor megnézem, hogy van e neke, sajnos az Asus legakább 3 féle megoldással gyártja a billentyüzet foglalatot.
-
dugo_
veterán
-
Orionk
senior tag
Szevasztok,
Laptophoz milyen külső merevlemezt ajánlanátok manapság?
250GB-os SSD van most a laptopban. 2-3, max. 4TB-os külső merevlemezt keresek.
Én úgy látom, hogy a WesternDigital márka a legnépszerűbb manapság az IPON és EDIGITAL webáruházakban.köszönöm.
-
dzso22
senior tag
Tudomásom szerint nincs hozzá.
Amit pedig látsz vékony szalagkábelt az a pöcökegéré.Ha be tudsz szerezni olcsón egy hibás alaplapot ügyesen át lehet rakni rá,de persze csak akkor a a foglalat nem sérült valamilyen módon.
Nem kötelező pontosan ezt a lapot keresned más Asus típusé is jó lehet.
De ha nem akarsz vesződni keresel egy nagyon vékony műanyag lapot esetleg papírlapot méretre szabod és óvatosan kiékeled vele. -
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus U40SD-WX113D laptopom, amin a billentyűzet szalagkábele folyton kicsúszik az alaplapi csatlakozó foglalatából, így néha bizonyos gombok nem működnek.
Amikor szétszedtem, úgy látom hiányzik belőle egy vékony műanyag pöcök (nem tudom, van-e hivatalos neve), ami beszorítja a szalagkábelt abba a foglalatba.Létezik erre valamilyen megoldás az alaplap komplett cseréje nélkül? Be lehet szerezni olyan pöcköt valahonnan?
-
polo5
tag
Hello!
HP 8540p elitebook
Létezik e hozzá világítós billentyűzet ? Illetve a másik kérdésem az lenne hogy a billentyűzet alján kettő kábel van az egyik széles a másik keskeny . a keskenyhez egy chip ( lehet hülységet írtam ) van abból jön ki a kábel annak mi a célja ? Mellékeltem képet hogy mire gondolok .
Köszi a segítséget
Polo5 -
-
válasz
beach head #13709 üzenetére
Hát nyilván ha találsz ugyanilyet, az nem árt; de nem ezen fog múlni.
A legjobb, ha bele tudod próbálni, h megy-e együtt benne.
-
polo5
tag
válasz
Thunderzolee #13707 üzenetére
Köszi a segítségedet!
-
beach head
senior tag
válasz
Thunderzolee #13706 üzenetére
Koszi. Markaazonosaag mennyire lenyeges?
-
https://www.youtube.com/watch?v=AWEpsZcrdkw
MXM 3.0 B kártyát fogad.
Nem tudom milyeneket, itt bogarászhatsz, ha akarsz olvasgatni, elég sok fórumban foglalkoznak vele.
A Quadro kártyáknál az automatikus hűtésszabályzás nem működik (ha jól értelmeztem) - direktben megy a hűtés.
Itt magyarul azt írják, h minden kártyát megeszik:
https://logout.hu/cikk/hp_8740w_bemutato/teljes.htmlDe angol/orosz fórumokon azért nézz utána.
Vagy majd jön valaki más, aki alaposabban ismeri, és megmondja mit kezel. -
válasz
beach head #13705 üzenetére
DDR3L 1600Mhz Cl:11-est keress.
A jelenlegi is Low Voltage, így inkább olyat keress mellé, de amúgy is az már az összes szinte.
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a memóriát egy 4 gigás modullal.
Milyen típust kellene vennem a meglévő mellé? A low voltage- mennyire fontos? (már ha a meglévő modul ilyen épp?)
Acer aspire 572 g -
polo5
tag
Hello!
Érdeklődnék hogy HP 8740 W elitebook workstaion-be lehet e vga-t cserélni ?
Jelenleg ez a vga van benne : ATI Broadway FirePro M7820 XT-GL with 1-GB GDDR5 memory
Hogy valami komolyabbra szeretném cserélni a vga-t , de ahogy hallottam a hp laptopok kényesek erre mert a bios sok mindent tilt. Pl : wifi kártyát is csak egy két fajtát fogad be
Köszi
polo5 -
dav<3
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS E202S kis zseb laptop Intel N3060 processzorral. Nagyon lassú volt a gép, egy Samsung EVO 850-el akartam feldobni, de nem látja Windows 10 telepítésnél.
Ötlet? Az alap vinyó SATA2-es benne, de a proci adatlapja szerint ismernie kell a SATA3-at.
Csak kell neki valami illesztőprogram? Ha igen akkor hol találom?
Üdv.
Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest